Samsung Galaxy Note s HD displejem v prodeji, kde a za kolik?

5

Počínaje dnešním dnem se na českém trhu začíná oficiálně prodávat Samsung Galaxy Note, doslovný hybrid mezi malým tabletem s přerostlým smartphonem. Jaké jsou ceny, kde všude přístroj seženete a co vlastně všechno umí? Dozvíte se v dnešním článku.

Samsung logo

Preview - Samsung Galaxy Note s 5,3 palcovým displejem: telefon či tablet?

Samsung Galaxy Note byl představen již v srpnu tohoto roku. Jihokorejský výrobce se při vymýšlení jeho designu silně inspiroval u svého historicky nejprodávanějšího modelu Galaxy S II. Jedná se o zařízení na pomezí tabletu a mobilu. Nelze jej jednoznačně zařadit do jedné ani do druhé kategorie. Na tablet je zkrátka moc malý a na telefon zase moc velký. V České republice se začíná oficiálně prodávat v černém barevném provedení. Průměrná cena na českých e-shopech se pohybuje kolem hranice 15 500 korun.

Samsung Galaxy Note jsme si krátce vyzkoušely na Berlínském veletrhu IFA 2011
Čtěte také - Vyzkoušeli jsme Samsung Galaxy Note (video a první dojmy)

Pojďme si krátce osvěžit výbavu, kterou "tableto-mobil" Galaxy Note disponuje. Displej nabízí technologii Super AMOLED, a úhlopříčku 5,3 palce při jemném rozlišení 1 280 x 800 bodů. O rychlost přístroje se nemusíte bát díky přítomnosti dvoujádrového CPU Exynos s taktem 1,4 GHz. Operační paměť RAM nabídne příjemnou hodnotu 1 GB. K dispozici je i grafika Mali-400MP. Fotoaparát disponuje rozlišením 8 MPx, a neobejde se ani bez atofocusu, podpory pořizování videí ve Full HD a přisvětlovací diody. Zapomenout nesmíme i na baterii, která má celkem vysokou kapacitu 2 500 mAh. Jako operační systém byl zvolen Android 2.3.4 Gingerbread. Více o telefonu se dozvíte v našem podrobném preview. Nepřehlédněte také naše první dojmy z veletrhu IFA Berlín 2011. Níže najdete tabulku, která porovnává ceny Samsungu Galaxy Note v největších českých "mobilních" internetových obchodech.

Přehled cen

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Samsung 15 490 Kč
Alza 15 985 Kč
Sunnysoft 15 490 Kč
Mall 15 499 Kč
CZC 15 490 Kč
Heureka 12 750 - 17 717 Kč

Technické parametry Samsung Galaxy Note

Kompletní specifikace
Konstrukce145,9 × 83 × 9,7 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,3" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetARM Cortex-A9, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011,

Zdroje: obchod-samsung.cz, mall.cz, sunnysoft.cz, czechcomputer.cz, alza.cz, mobilni-telefony.heureka.cz

Diskuze ke článku
David B.
To je všechno super a tak, ale nevyplácí se spíš ten iPad? Zatraceně, já vím, že je to jiná kategorie, ale proč je levnější, když je větší? A to je ještě Apple, my dobře víme, že není nijak levný :)
Radek
Ta cena je přímo úměrná módní vlně, ale vůbec ne využitelné hodnotě. Za tu cenu je už tablet a ještě nějaká ta koruna zbyde. Lešpí je počkat až cena klesne pod cca 13 tisíc. (jenže se blíží Vánoce....) :-)
Tom
Predal som Sensationa a poviem vam, ze kombinacia Tabletu,pripadne notebooku a hocjakeho mobilu s aspon 3G je stokrat lepsia ako samotny velky Smartphone.Tym myslim 4,3" a vyssie. Len sa zamyslite, kde vyuzivate vatšinou vaš MegaSmarphone. Odpoved je....DOMA.A doma je uz lepsi netbook/nootebook.Toto su predrazene hracky, ktore su snad vhodne na mobilny net niekde vo vlaku z/do prace.Uzitkova hodnota za tuto cenu je nízka. Za to pri kombinacii smartphone 3-4 tis netbook s W7 je stonasobne vyssia.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze