Samsung chystá v roce 2020 navýšit produkci ohebných displejů na čtyřnásobek

3
Samsung chystá v roce 2020 navýšit produkci ohebných displejů na čtyřnásobek
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • O ohebné displeje od Samsungu údajně projevili zájem čínští výrobci
  • Cílem je vyrábět milion ohebných displejů měsíčně

Podle nejnovějších zpráv hodlá Samsung v letošním roce podstatně navýšit produkci ohebných displejů. Informace prvotně zprostředkované ET News Korea nasvědčují tomu, že by měl jihokorejský výrobce v letošním roce vyprodukovat jeden milion kusů ohebných obrazovek za měsíc, tedy čtyřikrát více, než je tomu v současnosti (přibližně 260 tisíc displejů za měsíc). Do konce května by měl přitom vyrábět již 600 tisíc ohebných panelů.

Technologie ohebných displejů, konkrétně „Ultra Thin Glass“, která byla použita v novém véčku Samsung Galaxy Z Flip, se údajně těší rostoucí poptávce ze strany čínských výrobců elektroniky. Právě kvůli zvýšené poptávce plánuje Samsung rovněž rozšířit výrobní kapacity ve Vietnamu, kde produkuje naprostou většinu svých zařízení a důležitých součástek.

V druhé polovině letošního roku by měla být rovněž představena druhá generace zařízení Galaxy Fold, které jsme v prosinci podrobně otestovali. Recenzi na Galaxy Z Flip pro vás v současnosti připravujeme. V mezičase se můžete podívat, jak toto ohebné véčko fotí.

Diskuze ke článku
Hakus von Tyros
Hakus von Tyros
Ne, ne.
Ani náhodou.
"Skládačku" prozatím (!) neberu.
Spokojím se s "plackou" - SGS 20+.
Absolut NoFak
A chystají se taky čtyřnásobně navýšit počet nagelovaných blbečků ve svých prodejnách, kteří vám pak oznámí, že na používání nesprávným způsobem se záruka nevztahuje?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze