Samsung by zvládl ohnout displej víckrát. Prozatím to ale nemá smysl

11
Samsung by zvládl ohnout displej víckrát. Prozatím to ale nemá smysl
  • Samsung je připraven na produkci telefonů s dvakrát ohnutým displejem
  • Prozatím na toto řešení však není připraveno prostředí operačního systému
  • Jihokorejský výrobce prozradil i podrobnosti o délce vývoje současných modelů

Samsung je prozatím nejaktivnějším výrobcem na poli ohebných telefonů. Během 12 měsíců uvedl hned dva takové smartphony a oba se globálně prodávají, respektive ten novější v blízkých dnech prodávat bude. Krátce po představení se šéf mobilní divize Samsungu Roh Tae-moon nechal slyšet, že jsou připraveni produkovat i telefony s vícekrát ohnutým displejem, než jsme svědky u Galaxy Foldu a Galaxy Z Flipu. Informoval o tom koreaherald.com.

Můžeme se tedy ještě letos těšit na Samsung, který budeme ohýbat dvakrát? Téměř určitě nikoliv. Roh Tae-moon prozradil, proč toto řešení v současnosti postrádá smysl. Překážkou v produkci je totiž software a návazný ekosystém. V současnosti není na několikrát ohnutý displej připraven žádný operační systém a ani aplikace. Ve výsledku by tak uživatel získal sice technologicky zajímavý telefon s dvakrát ohnutým displejem, ale v praxi by toto řešení neměl jak využít. K tomuto kroku se Samsung uchýlit nehodlá, a tak si na případné několikrát ohnuté mobily budeme muset ještě počkat.

Roh Tae-moon následně také prozradil zajímavá fakta ohledně délky vývoje dvou dosavadních ohebných telefonů řady Galaxy. Z nich je patrné, jak jde vývoj poměrně rychle kupředu.

  • Vývoj Samsungu Galaxy Fold, který byl představen v únoru 2019, trval přibližně 7 let.
  • Nově představený Samsung Galaxy Z Flip se ve vývoji ohřál již jen 3 roky.
  • Další modely budou uváděny v rychlejším sledu, výrobní proces se vylepšuje a zefektivňuje.
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Tak ono nejde o to, kolikrát se dá displej ohnout, ale jestli taky půjde ohnout zpátky. Už jsem vám říkal, že na poškození nesprávným způsobem používání se záruka nevztahuje?
Carda
Tak ohnout nudli umí každý.
Anonym
Stojím si za tím, že je to slepá ulička
Robert
Já dokážu pěknou dvacítku ohnout za den taky víckrát.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze