Samsung bude mít fotoaparát pod displejem. Poprvé však nikoliv v telefonu

Samsung bude mít fotoaparát pod displejem. Poprvé však nikoliv v telefonu
Fotografie: Samsung Display
  • Poprvé by měl fotoaparát pod displejem ukázat v notebooku
  • Půjde o moderní zařízení tenké konstrukce s minimálními rámečky

V loňském roce jsme se dočkali vůbec prvního telefonu, který nabídl čelní fotoaparát schovaný pod displejem. Jednalo se o ZTE AXON 20 5G, jako první tak vyřešil problém s výřezy a průstřely. Nepotřebuje je. Očekává se, že obdobné řešení postupně nabídnou i další výrobci, ačkoliv musí vyřešit propustnost světla skrze displej tak, aby výsledky fotoaparátu nijak zásadně nezaostávaly za konkurencí.

Velké věci se samozřejmě očekávají od Samsungu, jakožto největšího hráče na poli mobilních telefonů. Již víme, že například modely Galaxy S21 pokrokové řešení nenabídnou. Spekuluje se, že by fotoaparát pod displejem mohl nabízet chystaný Samsung Galaxy Z Fold3. Dle nejnovějších informací sdílených Samsungem na weibo.com jihokorejský výrobce fotoaparát pod displejem ukáže ještě letos, ale překvapivě to nebude v mobilním telefonu. Dle zveřejněného videa se bude jednat o v současné chvíli připravovaný notebook s OLED displejem, který se jmenuje Blade Bazel.

Kromě přelomového řešení fotoaparátu pod displejem se můžeme těšit na moderní pojetí zařízení. Samotný OLED panel má být pouze 1 milimetr tenký a vážit pouze 130 gramů. Výrobce láká také na 93% využití čelní plochy displejem, z čehož lze usuzovat, že notebook bude mít velmi tenké rámečky. Více informací výrobce prozatím neprozradil.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze