Samsung 12. listopadu představí nový 5nm procesor Exynos 1080

2
Samsung 12. listopadu představí nový 5nm procesor Exynos 1080
Fotografie: Samsung
  • Výkonově by měl překonat Snapdragon 865+
  • Prvně se zřejmě objeví v novince od Viva

Skrze oficiální Exynos účet na weibo.com jsme se dozvěděli, že 12. listopadu bude Samsungem představen zbrusu nový procesor Exynos 1080. Půjde o vůbec první Exynos založený na 5nm výrobní technologii. Hlavní jádra typu Cortex-A78 mají být taktována na více než 3 GHz.

Exynos 1080

Server myfixguide.com zveřejnil výsledek Exynosu 1080 z AnTuTu, kde dosáhl na téměř 694 tisíc bodů. Za povšimnutí stojí především grafický výkon, kde si připsal 300 tisíc bodů, což je například výrazně více než Snapdragon 865+. Modely se současným top procesorem od Qualcommu mají v grafickém výkonu zhruba 258 tisíc bodů.

Prozatím více informací není známo, stejně tak podrobnosti o mobilech, ve kterých bude nasazen. Spekuluje se však, že by se Exynos 1080 měl prvně objevit ve Vivo X60.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Pěkné. Každopádně další Samsung nekoupím pokud bude v jednom modelu Snapdragon a u nás zase Exynos. Ještě se nestalo aby byl Exynos lepší. Dávám jim poslesní šanci u S21. Potom Samsung opouštím.
Maty Těšínský
Maty Těšínský
Naposledy upraveno: 3. 11. 2020 10:13
Problém exynosu není samotný výkon, ale jeho neskutečný teploty za které nemůže jen samotný čip, ale i horší chlazení, které se vyskytuje v telefonech s ním. U mé Galaxy S9 normálně i přes 60 stupňů. V tomto případě nastává tzv. thermal throttling který má za následky značné propady výkonu a tak se může stát že se vám i takovýto telefon začne sekat ani nemrknete. Po pár minutách hraní např. CoD Mobile se pak telefon nedá držet v ruce. Tento problém s přehříváním bohužel často nastává i při normálním používání telefonu. Jediná výhoda je že vám v ruce nemrznou ruce xd. Jako velikého fanouška Samsungu mě tento problém trápí. Nehledě na to že např. evropské verze Note 20 s exynosem mají viditelně horší (ale stále špičkový) displej

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze