Rok 2020 ve znamení 5G. 15 % nových telefonů bude zvládat nové sítě

16
Rok 2020 ve znamení 5G. 15 % nových telefonů bude zvládat nové sítě
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • V roce 2019 tvořily telefony s podporou 5G jen 1 % nově dodaných kusů
  • Jednalo se o 19 miliónů zařízení
  • Letos by dodávky měly být více než desetinásobné

S loňskými čísly i letošní prognózou přichází Strategy Analytics. Udává, že v letošním roce bude celosvětově dodáno přibližně 199 miliónů telefonů s podporou 5G, což je citelný nárůst oproti 19 miliónům loni. Podíl nových telefonů s 5G by tak vzrostl z pouhého 1 % na 15 %.

Vyzkoušeli jsme rychlé 5G v Monaku. Jak sviští?

Strategy Analytics také uvádí, že drtivá většina telefonů s 5G, konkrétně 90 %, bude dodána jen na několika málo trzích. Jmenovitě půjde o USA, Německo, Čínu, Japonsko a Jižní Koreu. Ve všech těchto zemích jsou již sítě 5G v provozu, lze tak předpokládat největší zájem ze stran zákazníků.

Diskuze ke článku
Jen
Rychlost vážně fascinující, co všechno ty dnešní krabičky ještě nebudou umět. Osobně vnímám jako největší vylepšení minulých let, v oblasti telefonů, přechod na LTE. Tím se zásadně změnilo využívání smartphonů a zpátky by to vracet asi nikdo nechtěl. Za mě naprosto vyhovující a rychlosti okolo padesáti mega pokryjí prakticky veškeré požadavky. Mít v telefonu pětset mega je hezké, ale není to už zbytečné? Pokud má síť i jiné výhody, tak snad, ale já budu klidně i další roky rád "zaostávat" na LTE :-)
Pesedm
15 % nových telefonů bude zvládat nové sítě. A 100% 5G telefonů nebude zvládat české operátory. Tak měl znít nadpis tohoto článku :)
rrr
Kdy bude konecne 5G v CR? Ti co to maji na starosti jsou banda neschopnych kretenu, kteri brzdi rozvoj. To stejny s dalsim operatorem, aby skoncil ten kartel, Chtelo by to ale vic nez jednoho operatora navic!
Carda
Raději bych četl že rok 2020 bude ve znamení návratu k displayům 16:9

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze