Rok 2016 podle vás: podívejte se na ty nejzajímavější články

2

Rok 2016 má před sebou posledních několik hodin, a jde tudíž o ideální chvíli se ohlédnout za právě končícími 12 měsíci. V nich jsme pro vás připravili nepřeberné množství článků, recenzí a samozřejmě nových dílů našich pravidelných seriálů. Jaká témata vás v roce 2016 nejvíce zajímala a které články se těšily nejvyšší čtenosti?

Mezi nejčtenější články již tradičně patří recenze telefonů, které vy, čtenáři, vyhledáváte v hojném počtu. Nejinak tomu bylo i v roce 2016 a pokud bychom vzali žebříček 30 vůbec nejčtenějších článků, obsadily by recenze mobilních telefonů hned 21 míst. Vůbec největší zájem pak je o výrobce Samsung a Huawei, kteří již tradičně žebříčkům kralují, což mimochodem ukázal i zájem o videpohledy na modely těchto dvou výrobců.

V dnešním přehledu se nejprve podíváme na žebříček nejčtenějších recenzí a následně neopomeneme ani seznam nejčtenějších článků, které nespadají mezi recenze. Tady je seznam deseti recenzí, které vás v roce 2016 nejvíce zaujaly.

10. místo: Recenze Apple iPhone SE – Malý unikát

Do nejlepší desítky se poměrně těsně protlačil letošní překvapivý počin od Applu. iPhone SE můžeme bez okolků zařadit do kategorie nejlépe vybavených kompaktních telefonů. Přináší sice okoukaný, ale osvědčený a především oblíbený design starších modelů. Výrobce však novinku vybavil moderním procesorem a fotoaparátem. Na poměry amerického výrobce je tak nasazena příznivější cena.

Apple iPhone SE

9. místo: Recenze Huawei P9 – Elegán s duší a výkonem

S nepatrným náskokem na Apple se na devátou příčku dostal Huawei P9. Vlajkový model čínského výrobce se letos opravdu povedl a jen velmi obtížně jsme u něj hledali nějaké závažnější nedostatky. Líbivý vzhled, velmi dobrá výbava a příznivá cena zaujala nejen nás, ale také vás. Recenzi tohoto modelu jste tak pročítali opravdu mnohokrát.

Huawei P9

8. místo: Recenze Samsung Galaxy J3 (2016) – A co detaily?

V první desítce se nenachází jen špičkové a dražší telefony. Důkazem je na 8. místě low-endový Samsung Galaxy J3 (2016), který ukazuje, že je velmi důležité mít v nabídce i levnější stroje. Základní model Samsungu pro letošní rok již nabídl slušnou výbavu v čele s kvalitním displejem či konstrukcí. I přes tradičně vyšší cenu u Samsungů se mu dařilo velmi dobře.

Samsung Galaxy J5 (2016)

7. místo: Recenze Samsung Galaxy A3 (2016) – Klenot s příplatkem

O příčku výše se nachází další Samsung, který však již spadá do nižší střední třídy. Model Galaxy A3 (2016) se mohl pyšnit luxusnějším vzhledem či lepší hardwarovou výbavou. Pochvalovali jsme si také jeho fotoaparát či výdrž na jedno nabití. Tradičně vyšší ceny nebo drobných nedostatků v optimalizaci prostředí se však ani tento model ještě nezbavil.

Samsung Galaxy A3 (2016)

6. místo: Recenze Honor 7 Lite – Zabiják střední třídy

Mezi smetánku se protlačil také jeden zástupce značky Honor, konkrétně jde o model nižší střední třídy – Honor 7 Lite. Při pohledu na výbavu se není čemu divit. Nabízí kovový zadní kryt, kvalitní displej či více než solidní hardware. Nechybí ani čtečka otisků prstů nebo schopný fotoaparát.

Honor 7 Lite

5. místo: Recenze Microsoft Lumia 950 – Expert schizofrenik

Ačkoliv se může zdát, že mobilní Windows už nikoho nezajímá, opak je i v letošním roce pravdou. První pětici totiž uzavírá recenze na Lumii 950 od Microsoftu a nijak zásadně hůře na tom nebyla ani větší sestřička, která se umístila na 11. příčce.

Microsoft Lumia 950

4. místo: Recenze Lenovo Vibe P1 – Silnější než ostatní

Svého zástupce má mezi nejlepšími i čínské Lenovo. Těsně pod „bednou“ se umístil model Vibe P1. Poctivý kousek střední třídy zaujal kvalitním displejem, celokovovým tělem nebo slušně výkonným hardwarem. Nechyběla čtečka otisků prstů, avšak největší radost všem uživatelům dělá velmi silná baterie.

Lenovo Vibe P1

3. místo: Recenze Samsung Galaxy S7 – člen ligy výjimečných

Dostáváme se na medailové příčky a bronz bere vlajkový model Samsungu, Galaxy S7. Meziročně jde o zásadní zlepšení, neboť loni Galaxy S6 uzavírala první desítku. Letos se však jihokorejskému výrobci podařilo vytvořit telefon takřka bez kompromisů, na což zákazníci i fanoušci slyší. Stylový vzhled, špičkový displej, nekompromisní hardware a jako bonus zvýšená odolnost či bezdrátové nabíjení.

Samsung Galaxy S7

2. místo: Recenze Samsung Galaxy A5 (2016) – Zastíní i nejvyššího

Ještě o stupínek výše, na stříbrnou druhou pozici, to dotáhl Samsung Galaxy A5 (2016). Model, který suploval obtížnou úlohu nejsilnějšího zástupce výrobce ve střední třídě, se však náramně povedl, a to i přes drobné nedostatky. Potěšil především kvalitním zpracováním i displejem nebo na svou třídu výborným fotoaparátem.

Samsung Galaxy A5 (2016)

1. místo: Recenze Huawei P9 Lite – Podruhé šampiónem střední váhy

V loňském roce tento žebříček ovládlo Lenovo, letos se na vrchol vyškrábal Huawei s modelem P9 Lite. Nekorunovaný vládce střední třídy ukazuje stabilní oblibu, neboť loni se neméně dobře dařilo předchůdci. Design vycházející z vlajkové lodi i vyvážená výbava společně s příznivou cenou je zkrátka kombinace, na kterou uživatelé slyší.

Huawei P9 Lite

Nejčtenější články

V roce 2016 jsme vás také každodenně informovali o všem novém ze světa mobilů, tabletů, aplikací a operačních systémů, technologických novinkách i mobilních operátorů. A jaké články byly v roce 2016 nejčtenější? Níže naleznete jejich žebříček, ve kterém opět uvádíme 10 článků.

  1. Ceníte si soukromí? Vyzkoušejte Tripleton Enigma E2 za 47 000 Kč
  2. HTC 10 uniká na oficiálním videu, podívejte se (22× aktualizováno)
  3. Unikají předpokládané ceny nových iPhonů 7 (12× aktualizováno)
  4. Apple akademie: co je to iCloud a jak ho používat
  5. Unikají oficiální rendery Galaxy Note 7 (14× aktualizováno)
  6. Huawei P9 se odhaluje na podrobných snímcích (13× aktualizováno)
  7. Jak hrát Pokémon GO: tipy na hledání a chytání pokémonů
  8. Fotí lépe Huawei P9, nebo Samsung Galaxy S7? Zde je verdikt
  9. Huawei představilo model Y6 Pro: má obří baterii a 2 GB RAM
  10. Soutěžte s námi a Xiaomimobile.cz o bezrámečkové Xiaomi Mi MIX!

Slovo závěrem

Nakonec vám ještě prozradíme, že vůbec nejčtenějším článkem za uplynulý rok, byl ten, který obsadil první příčku v seznamu výše a který se týká vašeho soukromí. Je však nutné zopakovat, že se v těchto žebříčcích objevují převážně články z první poloviny roku 2016, které měly více času bojovat o vaší pozornost. Pokud bychom ze čtenosti měli něco vysledovat, je to fakt, že vás velmi zajímají spekulace o chystaných telefonech. Jasným trendem letošního roku pak byli Pokémoni a zvýšenému zájmu se těšil Apple a jeho služby. Naopak nadále mezi tématy chybí LG a takřka také HTC, oba výrobci se totiž v letošním roce na českém trhu příliš neangažovali.