Reuters: americké společnosti projevily zájem si licencovat 5G technologie Huawei

10
Reuters: americké společnosti projevily zájem si licencovat 5G technologie Huawei
Fotografie: Huawei
  • Podle viceprezidenta společnosti Huawei projevilo několik amerických společností zájem o licenci k 5G technologiím čínského výrobce
  • Technologie konkurenčního Ericssonu i Nokie jsou značně dražší

Vincent Pang, senior viceprezident a také ředitel představenstva firmy Huawei, pro agenturu Reuters tento týden uvedl, že v současnosti existuje několik amerických telekomunikačních společností, které projevily zájem si licencovat 5G technologie Huawei.

Jedná s námi několik společností, ale k finalizaci všeho vede ještě dlouhá cesta,“ prozradil tento týden Pang na návštěvě Washingtonu. „Projevily zájem,“ dodal a uvedl, že hovory probíhají teprve několik týdnů a nemůže sdělit další detaily.

Vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa před několika měsíci označila společnost Huawei za bezpečnostní riziko. Huawei opakovaně popřel, že by spolupracoval s vládou Čínské lidové republiky, které podle USA údajně poskytuje přístup k citlivým informacím, a několikrát Spojené státy americké vyzval k předložení důkazů potvrzujících pravdivost jejich tvrzení.

Americké společnosti by však evidentně i nadále rády spolupracovaly s Huawei, a to z velmi pragmatického důvodu – mnoho poskytovatelů 5G technologií na trhu není a evropští konkurenční dodavatelé Ericsson a Nokia jsou podstatně dražší.

Nápad s poskytnutím přístupu k 5G patentům společnosti Huawei, licencím, kódům a know-how byl poprvé zmíněn samotným CEO společnosti, Ren Zhengfeiem během rozhovoru pro New York Times a The Economist minulý měsíc. V danou dobu však nebylo jasné, zda vůbec projevily americké společnosti o takovouto formu spolupráce zájem.

Diskuze ke článku
???
Jak přežije majitel dejme tomu iPhonu, že ten základ - tedy signál, mu zprostředkuje Huahnůj (event. derivát)?Nezabije to ten prémiový dojem, když si to uživatel uvědomí??? Není vlna jako vlna... Hm.
fryy
americkú trumpétu môže aj šľak trafiť. čo si to tie firmy dovoľujú.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze