Restart Honoru? V roce 2021 hodlá vyrobit 100 miliónů telefonů

Restart Honoru? V roce 2021 hodlá vyrobit 100 miliónů telefonů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Značka Honor již není součástí společnosti Huawei
  • Noví majitelé oznámili vcelku ambiciózní plány na nadcházející rok

Nelichotivá situace, která svírá Huawei již více než rok a půl, v letošním roce vyústila v prodej značky Honor. Novým vlastníkem je Shenzhen Zhixin New Information Technology, která byla byla založena skupinou investičních partnerů a podniků. Honor se tak nebude muset dále potýkat s restrikcemi ze strany USA, což by ve výsledku mělo znamenat, že budoucí telefony značky by opětovně mohly nabízet Google služby a například i komponenty pocházející z USA. Zde je však ještě otázkou, jak se k celé věci postaví administrativa USA.

Noví vlastníci Honoru mají dle asia.nikkei.com ambiciózní plány. Hodlají totiž až o 40 % navýšit produkci nových telefonů a již v nadcházejícím roce 2021 jich vyrobit 100 miliónů. Honor již údajně také kontaktoval americké dodavatele za účelem spolupráce.

Zajímavě se pak jeví porovnání s plány Huawei, který v roce 2021 vyrobí zřejmě jen zhruba 60 miliónů telefonů. V součtu by tak šlo o 160 miliónů kusů, což je o 20 % méně než v roce 2019. Ani jedna ze společností však plány, o kterých informuje asia.nikkei.com, nekomentovala. Zda se jim jich podaří dosáhnout, bude do značné míry záležet na straně USA, kde by se vším mohl zamíchat nastupující prezident Joe Biden.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze