Renesance SMS? Google je možná přesune i do počítačů

7
Renesance SMS? Google je možná přesune i do počítačů
  • Google zřejmě brzy částečně promění svou aplikaci pro Zprávy
  • Ze zdrojového kódu se zdá, že jejich odesílání bude možné i přes počítač

V dnešní době komunikujeme skrze e-maily či různé klienty typu Facebook Messenger, Telegram či WhatsApp. Pomalu ale jistě dáváme sbohem SMS a než se nadějeme, budeme na ně jen vzpomínat. Stále se však najdou uživatelé, kteří na ně nedají dopustit. Rozhodně s nimi nadále počítá i Google. Jeho aplikace Zprávy, která sdružuje SMS a MMS, se dočkala malé aktualizace, která zdánlivě nepřináší žádné novinky. Serveru AndroidPolice.com se však podařilo rozlousknout zdrojový kód. V něm se nacházejí velmi zajímavé informace, které naznačují, že by uživatelé měli získat možnost pracovat s SMS prostřednictvím svého počítače.

Ve zdrojovém kódu se nacházejí klíčové části textů, které nám pomáhají poskládat si puzzle potřebné k pochopení nové funkce. Víme tak, že párování bude probíhat skrze QR kód, který naskenujete pomocí telefonu, čímž dojde k ověření uživatele. Další části textů naznačují, že bude možné zvolit typ konektivity, případně se jedním kliknutím odhlásit ze všech počítačů. Samotné SMS/MMS budou odesílány z telefonu, ale k jejich tvorbě budete moci využít pohodlí velké klávesnice. V tuto chvíli není jasné, kdy bude funkce nasazena, avšak může se tak stát velmi brzy.

Stáhnout Zprávy pro Android

Google Play (zdarma)

Zdroj: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak za 1,5 čekokreditů určitě...
Petr
Google může počítat s čím chce, stejně ho nikdo nebere v messagingu vážně, věčné změny Zpráv, Hangouts, Allo, Duo, ... než to uvedou v život, 2x to zase změní. A v době dat posílat pár znaků za 1.5, to upadli.
5uch
Díru do světa s tím neudělají. SMS umí odeslat z počítače (i přijmout a zobrazit) např. Pushbullet. Kromě řady jiných věcí, které jasně cílí na propojení telefonu a počítače... není to takový amébní, stále se měnící kočkopes jako některé služby Googlu.
Jiří
Využití by to mohlo mít ve spojení s dvoufázovým ověřováním do různých aplikací. Pokud budete na PC, kterému důvěřujete, dle z nějakého důvodu to po vás chce kompletní ověření (např. proto, že dlouho neproběhlo).

Pokud bude párování skrze QR kód řešeno jako ve WhatsApp Web (tedy na obrazovce PC se objeví QR kód, v aplikaci zapnete párování a nasměrujete na něj a vše se propojí na pozadí), bude to obrovské plus.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze