Rendery chystaného iPhonu SE unikly na internet. Vypadají „zvláštně“ povědomě

15
Rendery chystaného iPhonu SE unikly na internet. Vypadají „zvláštně“ povědomě
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Scházet by neměla podpora bezdrátového nabíjení ani rozpoznávání pomocí Face ID
  • Na zadní straně však bude stále jen jedna kamera

Apple iPhone SE (2022) je v současnosti nejlevnějším iPhonem, který přináší výkon 5nm čipsetu Apple A15 Bionic ve známém těle s ochranou IP67, skleněnými zády a podporou bezdrátového nabíjení. Dokonce i Apple si již však začíná být vědom, že několikrát recyklovaný design zastaralého iPhonu 6 nelze používat donekonečna, a tak chystá u nového iPhonu SE „převratnou“ změnu – tentokrát totiž bude podle všeho recyklovat iPhone Xr.

Nový iPhone SE bude pravděpodobně nabízen ve třech barevných variantách, vzhledem se nebude nijak lišit od iPhonu Xr představeného v roce 2018

S pěknými rendery ve vysokém rozlišení, které vám napoví, jak by měla novinka vypadat, přišel Jon Prosser (ve spolupráci s Ianem Zelbem a frontpagetech.com), jenž se na tématiku spojenou s Applem dlouhodobě specializuje. U telefonu se tak setkáme s výřezem v původní velikosti, tedy nikoliv „notchem“, který představila loňská generace iPhonů 13, jenž byl o něco menší. V něm se bude ukrývat sestava senzorů pro Face ID, které tak nahradí Home Button u současného modelu SE. Co se naopak nezmění, to je osazení zařízení pouze jednou kamerou na zadní straně, která bude skleněná a chybět nebude ani podpora bezdrátového nabíjení.


Stran nabíjení bychom se však ale podle dostupných informací přeci jen mohli dočkat vítané inovace, kterou je nasazení USB-C namísto proprietárního Lightningu. Na druhou stranu se v redakci shodneme, že Apple si takovouto novinku velmi pravděpodobně nechá až na příchod iPhonů 15. V každém případě by měl být chystaný iPhone SE osazen v nejhorším případě procesorem Apple A15 Bionic, který se (i když s vylepšeným GPU) nachází i v „základních“ iPhonech 14.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 21. 10. 2022 13:17
Xr je na dnešní dobu rozhodně "použitelnější" design než ten předchozí hnus. Otázka na kolik vyjde. Na nějakých 13k asi můžeme zapomenout.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Zbytečnost. Drahý starý krám není třeba.
Filip Kopunec
Filip Kopunec
Snáď niekto čakal iný dizajn?? Len Apple si môže dovoliť použiť dizajn z roku 2018 a určite ho budú používať minimálne do roku 2025, pridajú nejaké sladké reči a ľudia im to budú žrať... Samozrejme to nieje hejt ale obdiv. Takýto marketing sa len tak nevidí.
lendelos
lendelos
dalsia "lopata",.... bravo!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze