THL T200
recenze

THL T200

Vyvážený velikán
17

Značka THL zatím není na českém trhu příliš známá, to by se ale mohlo změnit díky novému přírůstku, který nabízí slušnou výbavu za velmi solidní cenu. 6palcový displej, kvůli kterému už telefon nemusí sedět každému, doplňuje osmijádrový procesor nebo 13Mpx fotoaparát. Stane se z něj tedy atraktivní kousek nebo pouze „pádlo“ s půldenní výdrží?

Uživatelů, kteří vyžadují velké zařízení na pomezí telefonu a tabletu stále přibývá, není tedy divu, že přibývají i takové modely. A dnes recenzovaný kousek spadá přesně do této kategorie, jelikož nabízí úhlopříčku 6 palců, ovládání jednou rukou je vám tedy v podstatě zapovězeno. Na druhou stranu výhody při sledování filmů a hraní her vám nikdo nezapře, do kapsy se také pořád ještě vejde. Navíc v této cenové kategorii takovýchto „pádel“ není mnoho a model by mohl oslovit. Začněme ale popořadě u základního balení, které je tentokrát poměrně bohaté.

Obsah balení:

  • USB kabel
  • zástrčka do zásuvky
  • špuntová sluchátka
  • úvodní příručka
  • náhradní baterie
  • ochranné folie na displej
Na základním balení výrobce opravdu nešetřil

Technické parametry THL T200

Kompletní specifikace
Konstrukce160,8 × 84 × 9,4 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 608 × 2 592), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 088 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6592, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:52 hodin
Dostupnost, 7 499 Kč

THL T200 – videopohled

Design a konstrukce: velké rozměry a falešná kůže

Na první pohled vás určitě zaujme velikost, pro mnohé už to bude spíše takový malý tablet. V číslech to máme 160,8 × 84 × 9,4 mm, pocit jistoty při uchopení vás tedy rozhodně nečeká a pohodlné ovládání jednou rukou už vyžaduje nemalý trénink. Na přední straně najdeme kromě 6palcového displeje ještě kompletní sadu čidel, přední kamerku pro videohovory a notifikační LED diodu, která při příchozích notifikacích bliká červeně, zeleně potom v případě nabité baterie a tyto barvy nelze změnit. S přehlédnutím jsem ale problém neměl. To vše se nachází nad displejem, pod ním už nic nehledejte, tlačítka se totiž přemístila přímo na displej.

Velké rozměry už jsou opravdu znát

Zadní strana vám určitě připomene některé modely od Samsungu, například Galaxy Note 3. Najdeme tu totiž elegantní kůži s prošíváním, po doteku ale dobré první dojmy mizí, jedná se totiž o obyčejný plast, který však imitaci splňuje na jedničku a navíc je velmi příjemný na dotyk a telefon nevyklouzává z ruky, což se při takových rozměrech určitě hodí. V horní části se nachází čočka 13Mpx fotoaparátu s přisvětlovací LED diodou a dole potom malé kolečko, tedy hlasitý reproduktor. Pod zadním krytem se potom skrývá vyměnitelná baterie, slot pro paměťové karty a dva sloty pro SIM kartu, jeden pro typ microSIM a druhý pro běžné velikosti.

Záda jsou příjemná na omak a podobají se Samsungům

Hrany telefonu jsou neméně zajímavé, jelikož nabízí zajímavé vroubkování a to přidává na celkovém povedeném vzhledu telefonu. Pokud se zaměříme na prvky, tak na horní straně najdeme 3,5mm jack konektor a vedle něj nabíjecí konektor, spodní strana je tím pádem prázdná, až na zdířku mikrofonu. Na pravém boku se nachází dvojice tlačítek pro regulaci hlasitosti a naopak na levém boku vidíme odemykací tlačítko. Pokud jste leváci, tak vám toto umístění bude jistě vyhovovat, v opačném případě ale budete muset při ovládání jednou rukou nepříjemně přehmatávat. S tímto tlačítkem je spjata také další nepříjemnost, a to použitý nekvalitní lak, který se zhruba po dvou týdnech používání začal loupat. Někde se evidentně šetřit muselo.

Výrobce zvolil poněkud neobvyklé rozmístění prvků

Vzhledově se ale telefon rozhodně povedl. Kůže, i když falešná, na zádech, zajímavé vroubkování na bocích přispívá k originalitě a ostudu rozhodně neudělá. Zpracování je navíc precizní a s povrzáváním se zde rozhodně nesetkáte. Ohledně ergonomie je to už horší, co ale chcete od 6palcového pádla, dvě ruce jsou prostě nutnost a nic se s tím dělat nedá. Jinak je ale na tom po designové stránce velmi dobře.

Displej: velké FullHD

Jedním z největších lákadel tohoto modelu je jistě displej, který bude nejspíše hlavním aspektem při výběru zařízení. Přeci jen taková velikost není pro každého, ale není to ledajakých 6 palců. Rozlišení panelu je totiž FullHD, tedy 1920 × 1080 pixelů, výsledná jemnost tedy činí 367 pixelů na palec a díky IPS technologii má i příkladné pozorovací úhly.

Displej je velmi kvalitní, jas by však mohl být o něco vyšší

Čitelnost na slunci je také na dobré úrovni, vyšší jas by sice nebyl na škodu, není to však výraznější nedostatek. Nechybí tu ani automatická regulace jasu, která přes občasná zaváhání funguje tak, jak má. Najdeme zde také odolné krycí sklíčko Gorilla Glass 3, které svou práci odvádí dobře, jelikož jsem za celou dobu testování nezaznamenal žádné škrábance. Zobrazovači zde tedy není co vytknout a v této cenové kategorii se jedná o příjemný nadstandard.

Zvuk: radši do sluchátek

Pokud se podíváme na zvukovou stránku zařízení, musíme ji rozdělit na dvě části, hlasitý reproduktor a výstup do sluchátek. Reproduktor totiž kvalitou rozhodně neoplývá, postrádá výraznější basy a celkově je zvuk poněkud plochý. Kvůli jeho malému průměru také není příliš hlasitý, v rušných místech vás tedy na notifikace upozorní spíše vibrace. Nižší hlasitost je bohužel neduh i předního reproduktoru pro hovory, pro telefonování si tedy raději nevybírejte prostředek Václaváku.

THL T200

Jiná kapitola je potom poslech se sluchátky, kdy je už zvukový výstup na velmi dobré úrovni a své oblíbené skladby si tak můžete bez problémů vychutnat. Nechybí ani ekvalizér pro případné vylepšení zvukového zážitku.

Baterie a výdrž: štěstí v neštěstí

V této kapitole na vás čeká poněkud rozporuplný zážitek, stejně jako mě při testování tohoto modelu. Kapacita baterie totiž činí velmi skromných 2 500 mAh, což je vzhledem k 6palcovému FullHD displeji a náročnému procesoru opravdu malá kapacita a už jsem se připravoval na nabíjení nejméně dvakrát denně. Telefon mě ale (mile) překvapil. Výdrží se totiž řadí do dnešního průměru, tedy jeden celý den vám, v případě rozumného používání, bude dělat dobrého pomocníka. To znamená v 7 ráno vypojit ze sítě, během dne si párkrát zavolat a napsat, hodinku poslechnout hudbu, zkontrolovat příspěvky na mobilenet.cz a vyhrát nějaký ten level. No a večer máme na kontě okolo 20 %, tedy pravý čas pro nabíjení. Jelikož se ale velký displej přímo vybízí k hraní her a sledování filmů, určitě i vy těmto aktivitám neodoláte. V tom případě ale vždy mějte po ruce zásuvku nebo power banku, výdrž jde totiž rapidně dolů a při velkém zatížení s vámi telefon nevydrží ani půl dne. Naopak při mírném používání se lze dostat i na dva dny, kdo by se ale na takového multimediálního obra jen díval, že?

Výdrž spadá do jednodenního průměru

Teď ale přichází ta zvláštní část, a to náš standardizovaný test výdrže. V něm telefon streamoval FullHD video, se zvukem ve sluchátkách a jasem na 50 %. No a po jaké době se vypnul? Po 2 hodinách a 39 minutách! To je historicky nejmenší naměřená hodnota během testování na mobilenet.cz. Podobně bídně dopadla například Nokia Lumia 520, která to vydržela o 10 minut déle, ta však přehrávala pouze HD video. S nabíjením už to není zas tak špatné, na 80 % se telefon nabije za 1 hodinu a 56 minut a do plné kapacity to potrvá 2 hodiny a 52 minut.

Hardware: osm čínských jader

Pod kapotou tohoto obra najdeme osmijádrový procesor MediaTek 6592 taktovaný na 1,7 GHz a grafickou část zajišťuje ARM Mali-450 MP. K dispozici tu jsou také 2 GB RAM, kdy po zapnutí zbývá něco kolem 1 GB. Vnitřní paměť zde čítá 32 GB, k dispozici potom máte zhruba 28 GB. Nechybí ani podpora paměťových karet, na které však nelze přesouvat aplikace, s vnitřní pamětí by si ale měl vystačit každý.

Benchmark testy: AnTuTu, 3DMark, NenaMark 2 a Vellamo
Výkon je tedy na velmi dobré úrovni a proto vám nejsou odepřeny i nejnáročnější hry typu Dead Trigger 2 nebo Asphalt 8, u kterého jsem se však na nejvyšších detailech setkal s mírně trhanějším obrazem. Svižností se pyšní také samotné prostředí a hlavně pak rychlé přepínání mezi spuštěnými aplikacemi nedělá telefonu žádné problémy. Přeci jen bych ale ocenil větší plynulost například v menu při prohlížení widgetů, není to ale velký nedostatek.

Uživatelské prostředí: Nafouklá želé fazolka

Prostředí zajišťuje Android, a to v jeho už postarší verzi 4.2.2 Jelly Bean. Systém se zde nachází v téměř čisté podobě, výrobce se totiž žádnou nadstavbou nezaobíral. Bohužel si také nelámal hlavu se softwarovými vychytávkami, které by usnadnily práci s velkým displejem, je to prostě Android ve velkém. Další neduh, který mi trochu znepříjemňoval život, je nemožnost stažení notifikační lišty na zamknuté obrazovce, vždy tedy musíte telefon nejdříve odemknout, což je poněkud nepochopitelné a otravné. Vše je ale svižné a na nic nebudete muset dlouho čekat ani při multitaskingu.

Prostředí zajišťuje čistý Android

O předinstalovaných aplikacích není třeba dlouho psát, jelikož tu toho opravdu příliš není. Od Googlu tu najdeme pouze Gmail, Hangouts, Mapy a Youtube. Nechybí také například správce souborů nebo vestavěný hudební přehrávač. No, a to je vše. Žádný Facebook, Twitter nebo prohlížeč dokumentů, to si už přeci zvládnete stáhnout sami, ne?

Fotoaparát: ten se povedl

V telefonu byl použit 13Mpx snímač od Sony, konkrétně IMX 135, kterému nechybí automatické ostření nebo přisvětlovací LED dioda. Prostředí fotoaparátu je velmi podobné ostatním Androidům a nenabízí nic neobvyklého. Ohledně režimů, můžete si vybrat klasický panoramatický režim, HDR, dále režim krásy tváře nebo možnost zachycení objektu z více úhlů, tedy takový trojrozměrný snímek. Zajímavostí je také režim živá fotografie, což znamená, že telefon natočí před samotným vyfocením ještě 5vteřinové video, a nakonec režim filmový pás, který pořídí několik fotografií za sebou a potom z nich vytvoří animaci. V praxi ale tyto „blbůstky“ příliš často nevyužijete. V nastavení potom jednoduše nastavíte expozici, vyvážení bílé nebo velikost fotografií, kde je maximální hodnota 18 Mpx, což je poněkud zvláštní, nicméně můžete fotit i v takovémto rozlišení.

Prostředí fotoaparátu nenabízí nic nového

No a kvalita fotografií? Ta mě velmi mile překvapila, jelikož jsou snímky ostré a detailní a postrádají výraznější šum. Ten přibývá s ubývajícím světlem, při zatažené obloze nebo v interiéru, za dobrých světelných podmínek ale produkuje opravdu slušné fotografie, na které se můžete podívat níže.

Testovací snímky: rozlišení 18 Mpx

Video dokáže natáčet v rozlišení 1920 × 1080 pixelů s 30 snímky za sekundu, bohužel ale chybí kontinuální zaostřování, případné přeostření je tedy potřeba udělat ručně. Nenajdete zde také funkci slow-motion, tedy možnost zpomaleného záznamu. Kvalita už potom není na tak dobré úrovni jako fotografie a řadí se do průměru, ostatně, posuďte sami.

THL T200 – testovací video, 1080p

Výrobce nezapomněl ani na přední kamerku, která dostala vysoké rozlišení 8 Mpx, opět ale v nastavení najdete možnost focení až v 13Mpx rozlišení. Výsledné selfies jsou velmi povedené a pokud hledáte telefon na kvalitní zaznamenávání sama sebe, je THL T200 horkým kandidátem.

Multimediální funkce: nic navíc

Toto je nejspíš kapitola, kvůli které budou případní zájemci volit tento model. Díky 6palcovému displeji je totiž hraní her nebo sledování filmů skutečná paráda. Zaměřme se ale nejdříve na hudební přehrávač, neboli aplikaci Hudba, kterou určitě znáte z ostatních Androidů. Nabízí jednoduchý vzhled, možnost rozdělení na interprety, alba, jednotlivé skladby a můžete si vytvořit i vlastní seznam. Nechybí zde i nastavitelný ekvalizér, kterým si můžete „dochutit“ váš hudební zážitek.

Další multimediální aplikací je Galerie, kde najdete jak své pořízené fotografie, tak i filmy a videa. Své snímky zde můžete také upravit oříznutím či otočením nebo přidat zajímavý efekt, například rámeček nebo jiný odstín. A nyní poutavější část, filmy. Ty zvládá telefon bez problémů, a to i v různých formátech, jako .mp4, .avi nebo .mkv. Většina uživatelů ale stejně sáhne po alternativním přehrávači z Google Play, a to zejména pro možnost hlubšího nastavení nebo možnost přidání externích titulků, se kterými si vestavěný přehrávač neporadí. Navštívení Google obchodu vás čeká i při pořízení herních trháků, které si telefon umožňuje vychutnat. V základu zde totiž nenajdete ani jeden. Z dalších funkcí zmiňme rádio, které funguje až po připojení sluchátek a podporuje i funkci RDS.

Telefonování: stejné, ale na dvě SIM

Telefonování je určitě dobře známá funkce a primárně i taková, kvůli které si máte telefon pořídit. Doba ale pokročila, a my s ní. Nicméně i v dnešních „chytrolínech“ tuto funkci stále najdeme, a tento kousek není výjimkou. K volání použijete klasickou Android aplikaci, která nabízí známý seznam kontaktů, jenž se synchronizuje s Google účty, Facebookem nebo Skype kontakty. Samotný hovor potom probíhá bez jakýchkoliv problémů, pouze sluchátko má o něco menší hlasitost, než je třeba, v rušnějších místech byste tedy mohli občas nedoslýchat.

Nespornou výhodou je ale podpora hned dvou SIM karet, z nichž jedna je běžného typu a druhá typu microSIM. Samozřejmostí je pohotovost obou SIM zároveň. V jednoduché Správě SIM karet si potom můžete navolit, která bude ta výchozí pro volání, SMS a datové připojení, přičemž 3G můžete využívat na obou SIM kartách.

Zprávy: To, co vždycky

Další z primárních funkcí, kterou tento telefon sebejistě plní, avšak s jedním ale. Klávesnice jde sice nastavit na českou, na automatické opravy a návrhy ale rovnou zapomeňte, zde vás zachrání pouze zručnost prstů. Pro pohodlnější psaní tedy doporučujeme sáhnout po alternativě z Google Play, nabídka je zde opravdu široká. Samotná aplikace Zprávy potom pochází z čistého Androidu a kromě napsání a přečtení SMS neposlouží už k ničemu, funguje však bez problémů.

Ke kontrole vašich e-mailů můžete použít hned dvě aplikace, nativní E-mail a dobře známý Gmail. Obě aplikace fungují na stejném principu, tu druhou však využijete pouze pro účty Google. Stejně jako ve zprávách zde nenarazíme na nějaké převratné funkce, vše prostě funguje jak má, co více si přát.

Organizační funkce: známý základ

Z těchto funkcí asi nejvíce pocítíte absenci prohlížeče dokumentů, který si musíte nejdříve stáhnout, což ale není takový problém. Jinak ale telefonu nechybí například budík, stopky či odpočet času. Pro zapomínavé nebo zaneprázdněné je tu připraven úkolovník a kalendář s možností propojení s účtem od Googlu. Nechybí tu ani správce souborů nebo kalkulačka.

GPS a navigace: spolehlivý zaměřovač

Zařízení nechybí ani GPS modul, který využijete jak pro navigaci, tak i pro sdílení polohy se svými přáteli například přes Facebook. Jako mapovou aplikaci zde máme klasické Mapy od Googlu, které fungují spolehlivě, stejně tak i samotná GPS s podporou A-GPS. Zaměření polohy proběhne v rámci několika vteřin, pouze výjimečně to potrvá déle, a to zhruba půl minuty.

Datové funkce a konektivita: až na LTE

Velký displej je také velmi pohodlný na prohlížení internetu. K tomu máte k dispozici Wi-Fi b/g/n, přijímač signálu je ale poněkud slabší, můžete tedy mít problém v místech se slabým signálem, a datové připojení v podobě EDGE, GPRS a HSPA+. Bohužel nejrychlejší možnost v podobě LTE telefon postrádá. Najdeme tu už ale NFC nebo Bluetooth v nízkoenergetické verzi 4.0, ke kterému však mám pár připomínek, jelikož se příliš nepřátelil s chytrými hodinkami Sony SmartWatch 2 a během dne se průběžně odpojovaly a připojovaly, což bylo poněkud otravné. Při vypnutém displeji také nemáte možnost spustit/pozastavit hudby skrze bezdrátová sluchátka, ovládání hlasitosti a přepínání skladeb už ale funguje bez problémů.

THL T200

K surfování určitě potřebujete prohlížeč, který je zde zastoupen klasickým Android prohlížečem a snad ani nemá cenu popisovat, za zmínku pouze stojí absence Flashe. Při práci s ním jsem však byl spokojen, vše je totiž ukázkově svižné.

Závěr: zdařilý obr

Celkově jsem byl po dobu testování se zařízením spokojen, obzvlášť při vědomí, že je cena nastavena na 8 000 Kč. Za tuto částku totiž nabízí opravdu velký displej, který sice nemusí sedět každému, příznivci tabletofonů ale budou spokojeni, jelikož je krásně jemný a kvalitní. Problémy se nevyskytly ani v oblasti výkonu, všechny úkony hravě zvládá a hry jsou na této úhlopříčce skvělým zážitkem. Vyzdvihnout také musím fotoaparát, který se skutečně povedl a řadí se do příjemného nadprůměru, fotky z dovolené už tedy budete moci předvést i na velké obrazovce. Přední kamerka s vysokým rozlišením pak skvěle poslouží na duckface. K výhodám patří také druhý slot pro SIM kartu a vzhled, který je dle mého názoru povedený, vždy jde však o subjektivní názor a imitace kůže na zádech se nemusí líbit každému.

THL T200

Nevýhodou celého kousku je malá kapacita baterie, která sráží telefon dolů a z nelítostného paření vás brzy vytrhne hláška „Vypínání“. Při rozumném používání vás však po celý den neopustí a ještě budete mít několikaprocentní rezervu. Dalším zádrhelem je absence LTE, tedy v poslední době velmi rozvíjející se funkce, což může být pro někoho rozhodujícím faktorem, přeci jen i levnější telefony už takovou funkci nabízí. Že se Bluetooth nepohodlo s chytrými hodinkami považuji také za nedostatek, uživatelů s tímto příslušenstvím sice není mnoho, pár se jich ale najde, proto je třeba na tuto občasnou nevýhodu myslet.

Pokud tedy vše shrneme, tak se jedná o velmi zajímavý kousek s příjemnou cenou, který, i přes své nedostatky, má vůči konkurenci co nabídnout a pro ty, co vyžadují velký displej, se určitě jedná o horkého kandidáta. Pojďme se však na onu konkurenci podívat podrobněji.

Konkurence

Prvním konkurentem je Alcatel OneTouch Hero Dual, který nabízí shodnou úhlopříčku i rozlišení displeje. V oblasti hardwaru tu najdeme „pouze“ čtyřjádrový MediaTek. Nevýhodou může být i nerozšiřitelná 16GB paměť nebo absence LTE a NFC. Kraluje naopak přítomností stylusu přímo v těle nebo dobrou výdrží na baterii. Fotoaparát v tomto případě ale není tak dobrý a 2Mpx přední kamerka bude sotva konkurovat 8Mpx. Vhod ale přijde krycí pouzdro na displej v základním balení, na druhou stranu THL přibalilo náhradní baterii a ochranné folie. Důležitým faktorem je také cena, která je o 1 000 Kč nižší v případě THL.

Alcatel OneTouch Hero Dual

Dalším kouskem je Huawei Ascend G750, který se v oblasti hardwarových parametrů velmi shoduje. Nabízí ale menší, 5,5palcový HD displej nebo pouze 8GB vnitřní paměti. Oželet také musíte funkci NFC. Díky větší baterii a méně žravějšímu displeji tu ale máme lepší pohotovostní výdrž. Někomu se také může více zamlouvat nadstavba Emotion UI. Cena je potom zhruba o 400 Kč nižší.

Huawei Ascend G750

Pokud jste opravdoví nadšenci do velkých rozměrů, je tu pro vás Sony Xperia Z Ultra. Ta totiž disponuje 6,44palcovým FullHD displejem, na který je radost pohledět. I samotný telefon je díky použití hodnotných materiálů velmi elegantní a také tenký. Výkon zajišťuje čtyřjádrový Snapdragon 800 a potěší i novější Android nebo přítomnost LTE. Co naopak zamrzí je chybějící LED dioda u fotoaparátu, který jinak nabízí 8 Mpx. Chybí také podpora dvou SIM karet. Výdrž se pohybuje na stejné úrovni, jako u THL. Sony přitom pořídíte v některých známých českých obchodech už za cenu pohybující se okolo 8 500 Kč.

Sony Xperia Z Ultra

V případě, že jste nadšení hudebníci, mohl by pro vás být dobrý HTC Desire 816, který nabízí přední stereo reproduktory a ve své kategorii nemá konkurenci. Displej má úhlopříčku 5,5 palce a na něm panuje HD rozlišení, tedy stále dostačující hodnota. O výkon se stará čtyřjádrový Snapdragon 400 a najdeme tu i 13Mpx fotoaparát. Vnitřní paměť pak nabídne pouze 8 GB prostoru. Vhod ale přijde nová verze Androidu, přítomnost LTE nebo větší pohotovostní výdrž. Tento model je ale také pouze na jednu SIM kartu a pro změnu postrádá NFC. Cena se potom pohybuje kolem 8 500 Kč.

HTC Desire 816

A kdyby vám náhodou nelahodil systém Android, můžete sáhnout po Nokii Lumii 1320 s Windows Phone. Zde najdeme také velký, 6palcový displej, pouze však s HD rozlišením. Dvoujádrový Snapdragon S4 Plus a 1 GB RAM jsou také přeci jen rozdíl, stejně jako 5Mpx fotoaparát. Lákadlem je naopak dlouhá výdrž díky velké baterii nebo přítomnost navigace Here Maps. Vzhledem ke specifikacím je nižší i cena, a to konkrétně o 1 000 Kč.

Nokia Lumia 1320
thl-t200
Klady
  • displej
  • cena
  • fotoaparát a přední kamerka
  • vzhled
Zápory
  • chybějící LTE
  • absence softwarových vychytávek
  • horší výdrž na baterii
  • nekvalitní lak vypínacího tlačítka
Diskuze ke článku
Redmarx
Opravte si to, ten tablet od Sony je malinko drazsi nez o 3 stovky, jak pisete.

Jinak tohle padlo ma rovnez znacnou nevyhodu v cene, tech 8.000Kc jak inzerujete, je uplne mimo realitu, to si snad nikdo zatak silenou cenu nekoupi, ale osobne mi prijde dost drahe i tech v prepoctu 5.500Kc, za ktere si ten padlofoun koupite v Cine.
lojza
kdyby tydle founy prisly pred 2 roky urvali by jim lidi ruce, ted uz je pozde, trh nasycen a tezko se tihle cinani budou prosazovat, zvlaste se zlozvyky malych baterii...
t
Odkaz na heureku je na jiny model.
mo
čínské no name výrobky odzvonilo za takovou cenu ! Už za takovou cenu nyní drahý . Za tu cenu lze už pořídit vlajkovou loď některých renom. výrobců .
např. HUAWEI Ascend P7, Sony xperia Z compact ,..............atd

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze