Sony Xperia 1
recenze

Sony Xperia 1

Přivítejte japonskou jedničku
88

Každý konec je novým začátkem. To platí i pro Sony, která musela sloučit mobilní divizi s televizní a audio divizí. Jak se povedla nová vlajková loď japonského výrobce, na které se podílel tým stojící za vývojem kultovních fotoaparátů řady Alpha, a jestli se jedná o jedničku ve své třídě, se dozvíte na následujících řádcích.

Na nové vlajkové lodi se kvůli neuspokojivým prodejním výsledkům smartphonů Sony v minulosti, ale i lepší spolupráci mezi jednotlivými divizemi Sony, podíleli rovněž lidé, kteří stojí za proslavenou řadou fotoaparátů Sony Alpha, a důraz na focení je evidentní hned na první pohled. Xperia 1 má poprvé v historii Sony smartphonů trojitý fotoaparát, který má pořizovat opravdu povedené snímky. Ty si následně prohlédnete na obřím 6,5palcovem OLED displeji se superjemným 4K rozlišením. Jaká je ale nová Xperia 1 pod povrchem?

Osobně jsem se na Xperii 1 jakožto dlouholetý příznivec značky Sony opravdu těšil a o to více byl zvědavý na to, jak se výrobce popasuje s nelehkým úkolem vytvořit opravdu špičkovou vlajkovou loď, která osloví široké publikum. Pojďme se ale na telefon podívat pěkně postupně.

Sony Xperia 1 – videorecenze

Technické parametry Sony Xperia 1

Kompletní specifikace
Konstrukce167 × 72 × 8,2 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,88 GHz + 3×2,4 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 400 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 330 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2019,

Obsah balení: splnilo očekávání

Při prvním kontaktu se smartphonem vás jistě bude zajímat, co vše pro vás výrobce přichystal v balení. V případě Xperie 1 v sympatické bílé krabičce kromě telefonu najdeme i sluchátka s 3,5mm audiokonektorem, redukci jacku na USB-C, 18W adaptér s podporou rychlého nabíjení a kabel typu USB-C/USB-C. Sony se tak zařadilo po bok několika málo výrobců, kteří hledí do budoucnosti a do balení (minimálně své vlajkové lodi) již nadále nepřikládá kabel s koncovkou USB-A.

Sony Xperia 1
Líbilo se nám
  • redukce z 3,5mm jacku na USB-C konektor
  • 18W adaptér
Nelíbilo se nám
  • balení mohlo obsahovat rovnou sluchátka s konektorem USB-C

Konstrukční zpracování: etalon své třídy

Hned na úvod prozradím, že telefon působí opravdu prémiově a rozhodně se jedná o jeden z nejhezčích smartphonů, jenž jsem během několika posledních měsíců držel v ruce. Černá barva u mnou testované varianty je příjemně elegantní a výrobce si nějakým způsobem poradil i s neduhem v podobě otisků, které na povrchu ulpívají mnohem méně, než bych očekával. Pokud by se vám však černá nelíbila, máte na výběr z dalších barevných odstínů, a to stříbrné, bílé a zajímavé purpurové.

Tomu, že se jedná o vlajkovou loď, odpovídají i skleněná záda s ochranným sklem Corning Gorilla Glass 6 v kombinaci s hliníkovým rámečkem. Dobrou zprávou jistě je, že spolu vše perfektně lícuje, nikde se nic neprohýbá ani nevrže a Xperia 1 by tak mohla jít bez nadsázky ostatním výrobcům příkladem. Takhle by měla vlajková loď vypadat a takový pocit by z ní měl zákazník mít po uchopení do ruky.

Nechybí Gorilla Glass 6 ani certifikace IP68.

Při pohledu na značně podlouhlé tělo, které má na výšku necelých 17 centimetrů, mi to možná nebudete věřit, ale Xperia 1 se drží opravdu velmi pohodlně. Boky totiž mají ideální zaoblení, které není ani příliš ostré ani příliš kulaté, díky čemuž telefon pěkně padne do dlaně. Chválím rovněž umístění odemykacího tlačítka, stejně jako rychlost odemykání pomocí výše umístěné kapacitní čtečky či kolébku pro ovládání hlasitosti. Škoda jen, že čtečka nemohla posloužit zároveň i jako odemykací tlačítko po vzoru Samsungu Galaxy S10e. Jedná se však pouze o můj osobní názor a ani stávající řešení nepovažuji za špatné. Skvělou zprávou pak je, že Sony neopomnělo přidat dvoupolohovou spoušť fotoaparátu. Dlouhým podržením zároveň můžete spustit aplikaci fotoaparátu a kolébkou hlasitosti přibližovat, nebo oddalovat.

Sony Xperia 1

Levá strana zůstává designově čistá, zatímco nahoře najdeme hybridní slot pro dvojici nanoSIM karet či kombinaci paměťové karty a nanoSIM karty. Šuplíček, k jehož otevření není potřeba žádného špendlíku, je důkladně utěsněn a Xperia 1 tak disponuje zvýšenou ochranou IP68. Xperia 1 se žel chová naprosto stejně jako všechny předešlé smartphony od Sony a při vysunutí i zasunutí slotu se restartuje, což může být otravné, pokud karty často měníte.

Přesuneme-li se na spodní stranu, čeká na nás zde USB-C konektor doplněný o hlasitý reproduktor krytý mřížkou. Na zadní straně najdeme trojici fotoaparátů v malém výstupku, kvůli čemuž se telefon při zatlačení na horní rohy nepatrně houpe na stole.

Sony Xperia 1
Líbilo se nám
  • prémiové zpracování
  • zvýšená ochrana IP68
  • dedikované tlačítko fotoaparátu
  • Corning Gorilla Glass 6 na zádech
  • na zádech neulpívá tolik otisků
Nelíbilo se nám
  • hybridní slot na karty, který po každém vysunutí způsobí restart

Displej: jemný obr

Displej nové Xperie 1 je bez nadsázky dominantou telefonu, a to hned na několika frontách. V prvé řadě zaujme svou velikostí 6,5 palce s filmovým poměrem stran 21:9, díky čemuž se jedná o opravdu podlouhlý panel. Dalším poznávacím znamením je pak absence jakýchkoliv „výřezů“ či „průstřelů“. Čest máme s krásně celistvým displejem, který nenarušuje zhola nic. Další věcí, která vás rozhodně zaujme, je jemnost panelu. Sony se v tomto ohledu opravdu překonalo a do své vlajkové lodi vložilo první 4K OLED displej na světě. Jemnost činí neskutečných 643 pixelů na palec. V rámci úspory energie však telefon sníží rozlišení v situacích, kdy 4K není potřeba. To nejvyšší rozlišení si tak vychutnáte primárně při sledování podporovaného videoobsahu či prohlížení fotografií. Další důležitou kategorií je barevné podání, které je opět špičkové. Díky technologii OLED oceníte zejména opravdovou černou, krásné živé barvy, které lahodí oku, špičkové pozorovací úhly i příkladný rozsah jasu, jenž telefon nastaví pomocí čidla regulace jasu. Nastavit si pochopitelně můžete hned několik režimů barevného podání včetně možnosti si vše manuálně doladit přesně podle vašich potřeb a požadavků, ovšem již výchozí nastavení je podle mého názoru více než dobré.

Pokud byste chtěli ještě něco víc, můžete si aktivovat profesionální barevný prostor BT2020. S ohledem na použitou technologii mají uživatelé k dispozici rovněž ambientní displej. Ten zobrazuje informace o čase a notifikacích, ale kromě toho nabízí také celou řadu obrázků, které si můžete nechat na ambientním displeji promítat, a to včetně vašich fotografií. Osobně jsem si zvolil roztomilé robotické štěně Aibo od Sony. Výrobce ale do tenkého rámečku nad displejem umístil i notifikační diodu, která se usídlila v jeho levém rohu. Diodka svítí bíle při obdržení notifikace, oranžově při nabíjení a zeleně při plném nabití. Její svit žel nelze nijak nastavit.

Má ambientní displej i stavovou LED.

Podlouhlý tvar displeje neboli CinemaWide je ideální ke konzumaci filmového obsahu. Pokud tedy na telefonu například rádi sledujete Netflix, kde najdete většinu obsahu právě v poměru stran 21:9, měli byste nákup Xperie 1 zvážit. Pochopitelně je užitečný i při dvou aplikacích zobrazených vedle sebe. O ochranu displeje se stejně jako u zad telefonu postará odolné sklo Corning Gorilla Glass 6.

Sony Xperia 1
Líbilo se nám
  • superjemné rozlišení
  • technologie OLED
  • profesionální barevné nastavení
  • volitelná pozadí ambientního displeje
  • přítomnost notifikační diody
  • pohodlný multitasking
  • odolné sklo Corning Gorilla Glass 6

Zvuk: ve dvou se to lépe táhne

Sony Xperia 1 jde ve šlépějích dalších vlajkových lodí a na palubu přináší hned dva hlasité reproduktory. Ty přitom hrají hlasitě i kvalitně. Na to nejlepší v oblasti hlasité reprodukce, což je podle mého názoru v současnosti Samsung Galaxy S10+, sice nemá, ale i tak se jedná o jasný nadprůměr. Hlavní hlasitý reproduktor na spodní straně doplňuje menší reproduktor umístěný v horním rámečku, který slouží rovněž jako sluchátko. Spolu vytváří dynamické duo, které je pěkně vyvážené, což u tohoto typu reproduktorů zdaleka není pravidlem. Na sledování hudebních videoklipů poslouží telefon zcela spolehlivě.

Sony Xperia 1

Velmi dobře je na tom také výstup do sluchátek v podobě USB-C konektoru či Bluetooth 5.0 (pochopitelně s podporou aptX, Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless i LDAC ). Potěší rovněž propracovaná aplikace přehrávání hudby, kterou jsme chválili již v testu Xperie 10 a 10 Plus a pochválit ji musíme i zde.

Zvuková kvalita hovorů je perfektní.

Rád bych vyzdvihl i zvukovou kvalitu hovorů. Osobně se snažím vyhýbat delším hovorům s telefonem u ucha, s Xperií 1 se mi však podařilo pohodlně vyřídit přibližně třičtvrtěhodinový hovor, když jsem se zrovna nacházel na rušném místě plném turistů. Zvuková kvalita byla zkrátka perfektní. Skvěle jsem slyšel druhou stranu, stejně jako ona mě. Problém nečinily ani poryvy větru či okolo mluvící lidé. I za toto si zaslouží Xperia 1 jedničku.

Sony Xperia 1

Něčím navíc, co se tak trochu týká zvuku, jsou dynamické vibrace, což ve volném překladu znamená, že se telefon pokusí vibrovat do rytmu hrající hudby nebo přehrávaného filmu. Tato funkce mě však popravdě příliš neoslovila. Jelikož se ale jedná o funkci navíc, kterou můžete deaktivovat, hodnotím tuto novinku spíše neutrálně.

Líbilo se nám
  • dostatečně hlasitý i kvalitní zvuk
  • špičková kvalita telefonních hovorů
  • podpora množství kodeků

Výkon hardwaru: nic není dostatečnou výzvou

Mnozí uživatelé hodně dají na výkon a papírové specifikace jsou pro ně důležité, přestože nedávno recenzované Pixely 3a (XL) dokazují, že i se slabším „železem“ lze nadělat spoustu parády. Právě proto se Sony rozhodlo spolehnout se na osvědčeného výrobce Qualcomm a jeho nejvýkonnější čipset Snapdragon 855. Tomu dělá společnost 6GB RAM. Jak již jistě tušíte, o výkon zde není nouze. Se Sony Xperia 1 jsem během používání nenarazil na žádné výkonnostní limity. Vše běhá jako po másle, hrát můžete i ty nejnáročnější hry současnosti na nejvyšší detaily a s čekáním na spuštění nějaké aplikace se doopravdy nesetkáte.

Z vnitřního úložiště o velikosti 128 GB mi po zapnutí zůstalo k dispozici solidních 110 GB, ale pokud by vám to snad bylo málo, nic vám nebrání v tom sáhnout po paměťové kartě typu microSD, která může mít kapacitu až půl terabajtu.

Líbilo se nám
  • dostatek výkonu
  • podpora paměťových karet

Výdrž baterie: pouze jednodenní standard

Výdrž telefonu zajišťuje baterie o kapacitě 3 330 mAh, která podporuje režim výdrže i adaptivního nabíjení, který dle vašich návyků reguluje výkon nabíjení. Stejnou funkcí disponovaly i již zmíněné Xperie 10 a 10 Plus. Nabíjení probíhá skrze USB-C konektor na spodní straně, který si poradí s výkonem až 18 W. S telefonem jsem standardně vydržel jeden pracovní den a odpoledne či večer jej zapojil do zásuvky, což si myslím většině uživatelů postačí. Bohužel se tedy žádná obří výdrž nekoná – telefon nabídne poměrně rozumný jednodenní standard. Co zamrzí více je absence bezdrátového nabíjení, které bych u vlajkové lodi s cenovkou přes dvacet tisíc korun rozhodně očekával.

Míra nabití baterie Čas nabíjení
  10 % █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 5 minut
  20 % █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 11 minut
  30 % █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 17 minut
  40 % █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 23 minut
  50 % █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ 29 minut
  60 % █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ 35 minut
  70 % █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ 47 minut
  80 % █ █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ 58 minut
  90 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ ░ 76 minut
100 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ 91 minut
Líbilo se nám
  • funkce adaptivního nabíjení
  • poměrně rychlé nabíjení
Nelíbilo se nám
  • pouze průměrná výdrž
  • absence bezdrátového nabíjení

Konektivita: takřka bez zaváhání

Sony u Xperie 1 neponechalo nic náhodě ani v oblasti konektivity. Telefon podporuje Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac i nejnovější Bluetooth 5.0. Pokud byste se náhodou ztratili nebo jen potřebovali navést do cíle, poslouží vám navigace A-GNSS (GPS + GLONASS). Pochopitelně nechybí ani NFC pro bezkontaktní platby a další chuťovkou je pak konektivita PlayStation Remote Play. Zamrzí snad jen absence nejnovějšího Wi-Fi 6 (802.11ax).

Líbilo se nám
  • nic opravdu důležitého nechybí
Nelíbilo se nám
  • chybí podpora Wi-Fi 6

Fotoaparát: do třetice všeho dobrého

Trojice zadních fotoaparátů je u Sony jednou z největších novinek, a to o to větší, že na optimalizaci tentokrát pracovali i odborníci z divize profesionálních fotoaparátů řady Alpha. Uvnitř tak najdeme obrazový procesor BIONZ X, který přináší automatické ostření Eye AF, díky kterému zachytíte perfektně ostré snímky dětí či jiných obvykle rychle a nepředvídatelně se pohybujících objektů.

Přepínání režimů by mohlo být na můj vkus o trochu rychlejší, ale jinak je fotoaplikace intuitivní a nabízí dostatečné možnosti nastavení včetně plně manuálního režimu. Telefonu nechybí ani super slow motion záznam videa o 960 snímcích za sekundu.

Noční fotografie vypadají až nečekaně dobře.

Trojice fotoaparátů (standardní, s dvojnásobným optickým zoomem a širokoúhlý fotoaparát s rozsahem 130 stupňů) disponuje identickým rozlišením 12 megapixelů. Ten standardní se chlubí špičkovou světelností f/1.6, jejíž zásluhou (společně s dalšími technologiemi) vypadají noční fotografie až nečekaně dobře, a to i přesto, že telefon žádný dedikovaný noční režim nenabídne. Osobně na nich oceňuji, že opravdu odpovídají tomu, co vidíte při focení. Nesetkáte se tak s prosvětlenými fotkami jako u Pixelů či Huawei, ale opravdu realistickým podáním. Osobně se mi noční fotky líbily nejvíc ze všech mnou v posledních době testovaných smartphonů. Možná nejsou tak efektní, na druhou stranu i ty nejschopnější telefony mají v naprosté tmě občas problém s ošetřením a Xperia 1 jednoduše vyfotí to, co vidíte, což se mi líbí. Na testovaných snímcích můžete vidět, že nechybí detaily a světlo i barvy odpovídají realitě. Celkově vypadají opravdu podařeně. Pokud se navíc Sony rozhodne do budoucna tuto funkci ještě vylepšit, dokáži si představit, že může přinést i dedikovaný režim, který uživatelům nabídne i prosvětlovací režim focení.

Porovnání standardního režimu a ultraširokoúhlého režimu bez korekce a s korekcí

I denní snímky obecně si zachovávají barevnou přesnost, mají nízký šum a velmi slušnou úroveň detailů. Výrobce ale nezapomněl ani na dvojnásobný teleobjektiv, který disponuje stejně jako standardní fotoaparát důležitou optickou stabilizací. Ta funguje velmi dobře. U širokoúhlého objektivu s rozsahem 130 stupňů, což je jedna z nejvyšších hodnot, se kterou jsem se zatím setkal, stojí za to zmínit, že má uživatel na výběr mezi redukcí efektu rybího oka či zachováním vyšší kvality. S výslednými snímky jsem byl zcela spokojen.

Skvěle vypadají rovněž portréty, u kterých telefon dokáže zpravidla velmi dobře oddělit objekt od pozadí, k čemuž přispívá i zmiňovaná technologie Eye AF. Telefon zaostří přímo na oko a vyfotí tak opravdu pěknou, ostrou fotku. Během pouhé jedné sekundy dokáže navíc vyfotit až deset snímků, což je ideální pro zachycení hyperaktivního dítěte či psího společníka, který nechce zůstat na místě.

Srovnání standardního fotoaparátu, fotoaparátu s dvojnásobným optickým přiblížením a ultraširokoúhlého fotoaparátu
K tomu, aby nebyla videa roztřepaná, slouží hybridní stabilizace.

Video lze natáčet až ve 4K při 30 FPS a i zde si Sony vedlo velmi dobře. Schopnost natáčet v 60 FPS je pak přitom pouze otázkou případné softwarové aktualizace, neboť výkonu na něj telefon má požehnaně. K tomu, aby nebyla videa roztřepaná, slouží hybridní stabilizace kombinující optickou a elektronickou, která funguje jak u standardního režimu, tak režimu dvojnásobného přiblížení . Pokud si chcete zahrát na režiséra a natáčet opravdu filmové záběry, určitě vyzkoušejte již předinstalovanou aplikaci Cinema Pro, která vám umožní si vybrat ze širokého množství nastavení a různých barevných nádechů, které videím dodají filmový look.

Sony Xperia 1 testovací video 2160p 30 FPS

Sony Xperia 1 testovací video teleobjektiv 2160p 30 FPS

Sony Xperia 1 testovací video ultraširokoúhlé 1080p 30 FPS

Sony Xperia 1 testovací video 1080p 30 FPS

Sony Xperia 1 testovací video 1080p 60 FPS

Líbilo se nám
  • pokročilá hybridní stabilizace
  • nadstandardní noční fotografie
  • technologie Eye AF z fotoaparátů řady Alpha
  • velmi pěkné portréty
  • vysoká kvalita fotografií
  • předinstalovaná aplikace Cinema Pro
  • opravdu široký rozsah ultraširokoúhlého fotoaparátu
  • možnost si vybrat mezi redukcí efektu rybího oka a zachováním kvality
Nelíbilo se nám
  • přepínání mezi jednotlivými fotoaparáty je pomalejší
  • zatím chybí podpora natáčení ve 4K při 60 FPS

Software: ve šlépějích Pixelů

Trend poslední doby dávat do smartphonů spíše čistý Android doplněný maximálně o pár aplikaci se rozhodlo následovat i Sony. Uvnitř najdeme verzi Android 9 Pie, v době testování s nejnovějšími červnovými bezpečnostními záplatami a několika užitečnými aplikacemi.

Pro hráče je zde k dispozici například aplikace pro vylepšení herního zážitku, která umožní nahrávání gameplay videí či vypnutí notifikací. Pochopitelně nechybí ani boční snímač Side Sense, kdy poklepáním na bok telefonu zobrazíte nejvíce používané či vámi zvolené aplikace. Tuto funkci jsem však osobně příliš často nevyužíval, neboť ne vždy fungovala tak, jak jsem si představoval. Navíc ji při vhodném uspořádání aplikací na ploše s největší pravděpodobností ani příliš nebudete potřebovat. Obávat se nemusíte ani toho, že byste nedosáhli palcem na vrchní notifikační roletku. Z prostředku displeje stačí provést tah dolů a lišta sjede. Sony za použití takřka čistého Androidu chválím a věřím, že je to ta správná cesta.

Líbilo se nám
  • takřka čistý Android 9 Pie
  • aplikace pro vylepšení herního zážitku
  • nejnovější bezpečnostní záplaty

Zhodnocení: povedený restart

Když zvážím vše dobré i zlé, musím konstatovat, že se Sony podařilo vytvořit opravdu zatraceně povedený smartphone, který splňuje takřka všechny mé představy o vlajkové lodi v roce 2019. Má krásný design se zvýšenou odolností, v současnosti nejlepší displej na trhu, trojici více než schopných fotoaparátů a výkonu na rozdávání. Pokud vám nevadí, že telefon nedisponuje moderní čtečkou otisků prstů v displeji, s čímž jsem osobně neměl žádný problém, a bezdrátovým nabíjením, je Sony Xperia 1 tím pravým smartphonem. Cenovka 24 tisíc je podle mě zcela adekvátní.

Sony Xperia 1

Konkurence

Mezi konkurenty bych zařadil Samsung Galaxy S10+, který nabídne rovněž skvělý displej, více než dostatek výkonu i perfektní trojitý fotoaparát. Některé navíc přesvědčí povedená ultrazvuková čtečka v displeji či podpora bezdrátového nabíjení.

Samsung Galaxy S10+ 512 GB

Rozměry157,6 × 74,1 × 7,8 mm, 175 g
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (3 040 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorExynos 9 Octa (9820), 2×2,73 GHz + 2×2,31 GHz + 4×1,95 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 512 GB, microSDXC
Akumulátor4 100 mAh

Další alternativou může být Huawei P30 Pro, který se chlubí unikátním fotoaparátem s pětinásobným optickým přiblížením a vyšší kapacitou baterie. Ne každému však musí vyhovovat nadstavba EMUI či kapkovitý výřez v displeji.

Huawei P30 Pro 256 GB

Rozměry158 × 73,4 × 8,4 mm, 192 g
DisplejOLED, 6,47" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 200 mAh
sony-xperia-1
Klady
  • vysoká kvalita fotografií
  • technologie Eye AF z fotoaparátů Alpha
  • nadstandardní noční fotografie
  • takřka čistý Android 9 Pie
  • skvělý 4K AMOLED displej
  • výkonný hardware
  • podpora paměťových karet
  • prémiové zpracování
  • zvýšená ochrana IP68
Zápory
  • pouze průměrná výdrž
  • chybí podpora bezdrátového nabíjení
Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Velmi pěkná a objektivní nezaujatá recenze!Co jste napsal velmi výstižně,že Sony opravdu v noci fotí přesně to,co vidíte a mohu sám dodat,vzhledem k tomu,že tuto krásnou Sony vlastním,že je to pravda.A musím dodat,že zvláště povedený je na noční fotografie manuální režim,kde se dá dosahovat velmi pěkných výsledků.Bohužel co se týká výběru barvy,na našem trhu se nabízí pouze černá,Vy máte jinou zkušenost?Jinak je to opravdu za mne špičkový stroj a jsem s ním moc spokojen.Ještě jednou dík za Vámi moc hezkou recenzi.
Jab
Absence jacku by měla být v mínusech.
Luboš
Vypadá zajímavě, a uvažuji o ní,jen si jí musím někde vyzkoušet bez přivázání k nějakému kabelu v obchodech. Za mínus považuji, Malé úložiště128gb je prostě málo, 256/512gb by bylo lepší,repro který je dole a ne na čele,bezdrát který není, hybrid.slot, pouze černou verzi, nejsou k ní sluchátka XM3 jako k předchozím modelům. mám XZ2 a k ní byly XM2
Mara Studna
Mara Studna
S tím sice souhlasím,ale dnes je bohužel trend jack již nedávat,s tím se musíme smířit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze