Sony WH-H910N
recenze

Sony WH-H910N

Špičková sluchátka za skvělou cenu
7

Sony produkuje celou řadu kvalitních bezdrátových sluchátek a do této prestižní společnosti se hrdě přihlásil také model WH-H910N, který snese srovnání s nejlepšími. Přitom vás ale nezruinuje. Chlubí se svěžími barvami, pokročilými funkcemi a také velmi dlouhou výdrží, která dosahuje bezmála dvou dnů na nabití.

Letošní Sony WH-H910N volně navazují na starší model H900N a současně se možnostmi povážlivě blíží špičkovým sluchátkům Sony WH-1000XM3. Cílí však přeci jen na trochu odlišnou skupinu uživatelů. Ani těm však neupírají pokročilé funkce, jako je kodek LDAC, aktivní potlačení okolního hluku nebo NFC pro snadné párování. Chybět nemůže ani dnes populární dotykové ovládání. V současné době lze navíc tato sluchátka pořídit za až nečekaně příznivou cenu kolem 4 tisíc korun, která z nich dělá horkého adepta ke koupi.

Technické parametry Sony WH-H910N

Hmotnost 251 gramů
Výdrž s ANC zhruba 35 hodin
Možnost vypnutí ANC ano
Uživatelsky vyměnitelná baterie ne
Konektivita Bluetooth 5.0 a NFC
Frekvenční rozsah 5 Hz až 40 000 Hz
Obsah balení sluchátka, nabíjecí USB kabel, jack audiokabel, cestovní vak, manuály
Barevné varianty černá, písková, modrá, červená, oranžová
Cena od 4 000 Kč

Obsah balení: vše krásně sladěné

Sony u WH-H910N dbá na styl, a tak krabička ladí s barvou samotných sluchátek. V balení dále najdete barevně sladěný vak na přenášení sluchátek a barevný odstín ctí i kabel s 3,5mm jackem, který využijete v případě, že byste sluchátka náhodou vybili. Tak trochu odstrčeně pak vypadá USB kabel – je totiž klasicky černý.

Sony WH-H910N

Konstrukční zpracování: slaďte je se šatníkem

Tento model ocení každý, kdo nechce jen mdlou černou, i když i v ní se vyrábí. Ještě je k dispozici písková verze, modrá, červená a nakonec i vysoce originální oranžová, kterou jsme měli k dispozici na test. Je tudíž nasnadě, že výrobce chce vyjít vstříc především mladším uživatelům. Všechny jsou ale naštěstí matné.

Celkové zpracování je perfektní.

Celkové zpracování je perfektní. Povrchové díly jsou sice plastové, avšak jakákoliv manipulace s klouby jde příjemně snadno, bez cvakání či prohýbání. Vše navíc v kombinaci s tím, že jsou sluchátka krásně lehoučká a skvěle sedí na hlavě. Zde je třeba zmínit, že se jedná spíše o větší sluchátka a například dospělému mohou klidně sednout i při nejmenším nastavení hlavového mostu. Z toho vyplývá, že je nemůžeme doporučit dětem a dospívajícím, budou jim příliš velká. Samotný hlavový most je uvnitř kovový, zvenku samozřejmě adekvátně polstrovaný.

Velké jsou rovněž náušníky, které jsou příjemně pevné a krásně obepnou vaše uši. Při běžné chůzi sluchátka dobře sedí, pokud budete běhat, mohou vám kolem uší mírně klouzat.

Na levé mušli jsou všechny viditelné prvky k ovládání a propojení. Jde samozřejmě o USB-C, 3,5mm jack a dvě tlačítka. Prvním sluchátka vypnete/zapnete. Druhé ovládá aktivní potlačení okolního hluku, případně spustí hlasového asistenta – záleží, co si zvolíte.

Líbilo se nám
  • originální vzhled
  • perfektní zpracování
  • lehká konstrukce

Ovládání: nejistý dotyk

Zapínání je řešeno tlačítkem na levé mušli, stačí jej několik sekund přidržet a ve sluchátka uslyšíte informaci o zapnutí/vypnutí. Ovládání je pak svěřeno dotykové ploše na pravé mušli. Pomocí gest, respektive tahů prstem po mušli, regulujete hlasitost – tah nahoru/dolů. Pro přepínání skladeb použijete tah doprava/doleva. Klepnutím do středu mušle pozastavíte/opětovně spustíte přehrávání. Totožný dotyk také přijme příchozí hovor. Poslední gesto dokáže rychle vypnout aktivní potlačení okolního hluku, stačí, když mušli zakryjete dlaní.

Sony WH-H910N

Obsluha sluchátek vypadá poměrně intuitivně, ale zejména v prvních dnech budete svádět nelítostný boj s dotykovým ovládáním. Stále si osobně myslím, že mnohem lepší jsou klasická tlačítka, kdy i ve spěchu rovnou stisknete to správné.

Líbilo se nám
  • moderní ovládání gesty...
Nelíbilo se nám
  • ... které ovšem není vždy pohodlné

Výdrž baterie: velmi dlouhá

Výhodou Sony WH-H910N bude jistě výdrž, kterou ocení všichni, kteří neradi řeší, zda minulý den sluchátka nabíjeli, či nikoliv. Samotný výrobce slibuje 35 hodin přehrávání s aktivním potlačením okolního hluku. Pokud tuto funkci nebudete používat, výdrž naroste až na 45 hodin, což jsou téměř celá dva dny s hudbou v uších. Praxe ukázala, že hodnoty výrobce nijak nepřibarvil a po zhruba 30 hodinách poslechu hlásí baterie sluchátek cca 20 % kapacity.

Nabíjení rovněž potěší – už tím, že je zajištěno USB-C. Pouhých 10 minut na nabíječce přinese 2,5 hodiny poslechu hudby. Pakliže byste sluchátka nechali zcela vybít, zabere opětovné nabití do 100 % necelých 5 hodin. Procento nabití baterie zjistíte až ve vašem telefonu, kdy se zobrazí v menu nastavení Bluetooth připojení.

Pokud se vám po celém dlouhém dni sluchátka vybijí a vy přesto chcete poslouchat dále, lze poslouchat přes kabel. V takovém případě jste již závislí jen na výdrži propojeného zařízení.

Líbilo se nám
  • výborná výdrž na nabití

Zvuk: uspokojí i náročné

Konektivita je zajištěna skrze Bluetooth 5.0 fungující spolehlivě na vzdálenost až 15 metrů a radost nám udělalo NFC, s jehož pomocí je párování otázkou několika málo vteřin. Stačí telefon jen přiložit k levé mušli a je hotovo. Přenos zvuku se spoléhá na kodeky SBD a AAC a kvalitní LDAC, který je u dražších modelů Sony samozřejmostí. Při poslechu se lze jednoduše oprostit od okolí pomocí funkce aktivního potlačení okolního hluku, které funguje opravdu perfektně a v tomto ohledu patří sluchátka k nejlepším na trhu.

Sony WH-H910N

Pomocí aplikace Sony Headphones Connect lze navíc nastavit potlačení okolního hluku přesně dle aktuální situace. Případně můžete vše nechat na aplikaci, která pozná, zda sedíte, jdete nebo třeba běžíte.

Stáhnout Sony | Headphones Connect

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Samotný zvukový projev sluchátek je velmi příjemný. Zvuk je krásně čistý s jasně zřetelnými a nezastřenými výškami, což oceníte například i při poslechu mluveného slova. Zalíbila se nám taktéž basová složka, která má patřičnou dynamiku a současně nepřekrývá středy či výšky. Bez mrknutí oka lze tato sluchátka doporučit nejen pro poslech pop music, ale i pro rockové či metalové skladby, kde posluchač stojí o to, aby vynikly všechny zúčastněné nástroje.

Líbilo se nám
  • aktivní potlačení okolního hluku
  • praktické NFC
  • vyvážený a kvalitní zvuk

Zhodnocení

Sony WH-H910N představují kvalitní bezdrátové řešení pro uživatele, kteří kladou důraz nejen na funkce, ale také na svěží vzhled. Letošní novinka disponuje propracovaným a velmi dobře fungujícím režimem aktivního potlačení hluku. Sluchátka jsou jako dělaná na cesty, díky kvalitní skládací konstrukci i praktickému vaku na přenášení. Vhod rozhodně přijde i velmi dlouhá výdrž, která občas dá zapomenout, kdy naposledy jste sluchátka nabíjeli.

Sony WH-H910N

Ještě nedávno jste tato sluchátka pořídili za zhruba 6 tisíc korun, což byla solidní cena s ohledem na nabízené možnosti. Nově však ve vybraných obchodech došlo k výraznému poklesu ceny a Sony WH-H910N lze sehnat i za méně než 4 tisíce korun. To z nich dělá horkého adepta ke koupi, pokud hledáte kvalitní bezdrátová sluchátka, která dobře sedí, velmi kvalitně hrají a v neposlední řadě i skvěle vypadají.

Sony WH-H910N

Po poklesu ceny téměř nemá smysl hledat nějakou konkurenci, protože Sony WH-H910N si své doporučení ke koupi vždy obhájí. Ještě o stupínek kvalitnější zvuk a především konzervativnější design nabízí model Sony WH-1000XM3, jenže ten je v současnosti téměř dvakrát dražší.

Klady
  • stylový design
  • lehká konstrukce
  • perfektní dílenské zpracování
  • skládací konstrukce
  • pokročilé ANC
  • podpora LDAC
  • celkově kvalitní zvuk
  • párování skrze NFC
  • dlouhá výdrž
Zápory
  • dotykové ovládání není tak přesné
Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Za tu cenu navíc je to naprostá paráda!!!
Adam Firda
Adam Firda
Nemôžem si pomôcť ale tie slúchadlá vyzerajú jak hračka...zato WH-1000XM3 už vyzerajú prémiovejšie :)
Petr Bíza
Petr Bíza
Naposledy upraveno: 14. 7. 2020 13:19
V Datartu za 3 999, při použití slevového kódu dokonce 3 799 - to je celkem dobrý deal!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze