Samsung Wave Y
recenze

Samsung Wave Y

Na mladé vlně
9

Do redakce se nám dostal zástupce smartphonů s operačním systémem Bada OS 2.0. Jedná se o model Samsung Wave Y a v portofilu rodiny Bada OS je prakticky nejníže. Zaujmout se bude snažit především cenou, která atakuje hranici 3000 Kč.

Pokud sledujete server mobilenet.cz pravidelně, tak vám jistě neutekla změna v označování jednotlivých modelů Samsung. Samsung Wave Y nám tudíž již svým názvem napovídá, co od něj máme očekávat. Slovo Wavenám říká, že se uvnitř nachází operační systém Bada OS, a to konkrétně ve verzi 2.0. Poslední písmenko Y zase říká, že je zaměřen na mladé uživatele a tudíž se jedná o levnější model se slabší výbavou. Jak obstál Samsung Wave Y v našem testu?

Samsung Wave Y

Obsah balení

  • Samsung Wave Y
  • microUSB nabíječka
  • microUSB kabel
  • 2GB paměťová microSD karta s adaptérem na SD

Technické parametry Samsung Wave Y

Kompletní specifikace
Konstrukce110 × 58,2 × 12,3 mm, 102,4 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,2" (480 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), LED dioda, video: 320 × 480 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×832 MHz, GPU: ano
Paměťvnitřní paměť: 150 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémBada OS
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011, 2 158 Kč

Samsung Wave Y – videopohled

Design a konstrukce: nenadchne a neurazí

Samsung Wave Y se svým designem nesnaží nijak vystupovat z řady. Na telefonu je velice vidět fakt, že se jedná o „low-end“ a tudíž žádné designové výstřelky ani nemůžeme očekávat. Zepředu vidíme pouze stříbrný rámeček kolem černé plochy s displejem, kterou narušuje pouze velké stříbrné tlačítko sloužící pro návrat domů. Trochu zajímavější je zadní kryt, který se snaží imitovat broušený kov a po vizuální stránce se mu to velmi daří. Jakmile však vezmete do ruky, tak místo chladného kovu ucítíte pouze levný plast.

Na přední straně se nachází dotykový displej s úhlopříčkou 3,2 palce, který nabízí rozlišení 320 x 480 pixelů. Nad displejem se nachází logo výrobce a mřížka reproduktoru, pod displejem pak zmiňované tlačítko, které vás vrátí na domovskou obrazovku. Po stranách domovské klávesy se nachází senzorová tlačítka pro ovládání hovorů, která nejsou ve vypnutém stavu viditelná. Rozsvítí se pouze při jakékoli interakci s telefonem.

Zadní kryt se snaží imitovat kov

Zadní strana krom plastového krytu imitujícího kov nabízí pohled na čočku 2Mpx fotoaparátu, kterému bohužel chybí autofocus. Vedle čočky fotoaparátu se nachází mřížka hlavního reproduktoru a logem výrobce ve spodní části krytu popis zadní strany téměř končí. Téměř však říkám proto, že když odejmeme zadní kryt, což mimochodem není vůbec snadné, nalezneme nejen baterii a slot na paměťovou kartu, ale také anténu technologie NFC. U takto levného zařízení jistě chvályhodná funkce. K čemu ji ale využijete? To se dozvíte dále.

Boky telefonu jsou velmi chudé, na levém se nachází pouze kolébkové tlačítko ovládání hlasitosti, pravá strana nabízí tlačítko pro vypnutí/zapnutí telefonu a displeje. Na horní straně můžete využít 3,5mm jack konektor pro připojení vlastních sluchátek a konektor microUSB, který slouží pro připojení k PC a pro nabíjení, naleznete na spodní hraně telefonu. Konstrukci bych celkově zhodnotil jako velmi dobrou, nikde nic nevrže, vše je pevné a vzhledem k ceně se dají odpustit i lacinější materiály. Příjemné rozměry 110 × 58,20 × 12,30 mm se odvíjejí především od menšího displeje. Vzhledem k použitým materiálům trochu překvapí hmotnost 102 gramů.

Baterie a výdrž

Samsung Wave Y je osazen baterií s kapacitou 1500 mAh. Podle údajů výrobce tato baterie udrží telefon v pohotovostním režimu až 400 hodin a umožní až 350 minut hovoru. Tyto údaje jsou opět nicneříkající, neboť výrobci je testují v laboratorních podmínkách.

Otvor pro zavěšení na šňůrku (poslední snímek) je už dnes vzácností

Při reálném používání vám SamsungWave Y vydrží na jedno nabití 2-3 dny, záleží samozřejmě na intenzitě používání. Osobně jsem při několika hovorech, zhruba 3-4 hodinách na internetu (prohlížeč, aplikace...) a synchronizaci emailů na pozadí končil druhý den s 20 % baterie. Největší žrout je samozřejmě synchronizace na pozadí.

Zvuk a kvalita reprodukce: velmi levný přehrávač

Zvukový výstup u SamsunguWave Y je přímo úměrný ceně telefonu. Od hlavního reproduktoru jsem neočekával žádné zázraky a také jsem se jich nedočkal. Zvuk je naprosto plochý a basovou složku byste nenašli ani s pomocí Sherlocka Holmese.

Hlavní reproduktor by neměl přehrávat hudbu...

Výstup na sluchátka z 3,5mm jack konektoru je na tom, jak už bývá zvykem, samozřejmě mnohem lépe. Ničím nevyniká, ale rozhodně neurazí. Opět se však bavíme o situaci, která nastane, když připojíte vlastní sluchátka. V balení s telefonem totiž žádná nedostanete, což je na jednu stranu možná výhoda - ušetříte přírodu jejich vyhození do koše.

Displej, uživatelské prostředí a výkon: pouhá inspirace?

Jak jsem již zmínil výše, Samsung Wave Y je osazen 3,2“ dotykovým displejem, který nabídne rozlišení 320 x 480 pixelů. Je to klasické TFT, z čehož také vychází většina vlastností. Rastr je trochu hrubší, ale rozhodně to není nic strašného.

Displej telefonu je v této cenové kategorii rozhodně lepší nadprůměr

Kapacitní dotyková vrstva funguje přesně a odezva je velmi dobrá, zajímavé jsou však pozorovací úhly displeje. Jakmile jej sledujete shora, zdola či zleva, je zobrazení velmi dobré. Při sledování zprava se však barvy naprosto převrátí. Těžko říct jak jsou uspořádané krystaly v displeji. Stejným neduhem nicméně trpí například i levné Samsungy s Androidem, používající stejný displej.

Velmi mne však zaujalo uživatelské prostředí Bada OS. Jestli se Apple se Samsungem chce kvůli něčemu soudit, měl by odsunout vzhled tabletů GalaxyTab a zajímat se spíše o systém Bada OS. Při prohlížení systému mi totiž na mysl vystupovalo pouze jedno slovo – velmi silná inspirace. Inspirace systémem iOS od Apple je zde totiž do očí bijící.

Nastavení jako by z oka vypadlo iOS

Nejvíce je to vidět v nastavení, kde v zaoblených boxech nalezneme vždy nastavení ke konkrétní aplikaci – například Zprávy, Kontakty, Přehrávač, Galerie... Kde jen jsem to viděl? Prostředí je opravdu velmi podobné iOS. Snad jen notifikační lišta vyjíždějící z horní hrany displeje je naopak z Androidu.

Domovská obrazovka je tvořena jednotlivými plochami, kterých může být celkem až 11, přičemž jedna zůstává vyhrazená pouze pro některé widgety. To je trochu škoda, protože kvůli tomu nemůžete widgety jako je kalendář, hledání nebo Y!Finance umístit na jiné plochy. Základní seznam widgetů je totiž velmi chudý – obsahuje pouze digitální a analogové hodiny, počasí a kalendář. Dále už můžete přidávat pouze zástupce aplikací, další widgety si budete muset dodatečně stáhnout.

Tvorba složek je velmi nepohodlná

Samotné menu je tvořeno standardní maticí ikonek jednotlivých aplikací, které jsou rozděleny opět do ploch. Přímo z menu je můžete umisťovat na jednotlivé plochy a řadit je také do složek. Postup vytváření složky je však velmi složitý a rozhodně není moc uživatelsky přívětivý. Přetažení aplikace do složky vyžaduje notnou dávku soustředění, protože složka vám pořád „odskakuje“. Moc pohodlné to není.

V prostředí mi často chyběla šipka zpět. Bada OS ji sice přidává softwarově, avšak jen do některých aplikací. Například když otevřete nějakou aplikacia pak si to rozmyslíte, musíte se vrátit až na domovskou obrazovku, a tak je to na více místech. Po delší době je to velmi otravné. Musíte si také dávat trochu pozor na spuštěné aplikace. Bada OS disponuje plnohodnotným multitaskingem, u kterého ale musí uživatel hlídat spuštěné aplikace a podobně jako například u Symbianu je ručně ukončovat, pokud je už nepotřebuje a chce uspořit energii. Ukončit je můžete v menu pro přepínání mezi spuštěnými aplikacemi – podržení tlačítka pro návrat na domovskou obrazovku.

Zamčená obrazovka a správa jednotlivých ploch domovské obrazovky

Další věc, kterou je potřeba zmínit, je výkon přístroje. Uvnitř nám tepe procesor s taktem 832 Mhz, který má na starosti kompletní běh operačního systému. Občas se však z běhu stane chůze a při náročnějších činnostech dokonce plazení či zakopnutí. Zkrátka s občasným sekáním se zde musíme smířit, máme přece v ruce low-end, a tak mu nějaké to zaškobrtnutí můžeme odpustit. Na druhou stranu by odladění opravdu mohlo být lepší, procesor je dostatečně výkonný na to, aby vše běželo plynule.

Fotoaparát: 2Mpx slaboch

Od fotoaparátu v této cenové kategorii nemůžeme čekat žádné zázraky a ani Samsung Wave Y není výjimkou. Chybějící autofocus znemožňuje focení detailů a překvapilo mne velmi tmavé podání barev. Naštěstí můžete využít základních nastavení jako je možnost úpravy expozice, vyvážení bílé nebo můžete využít některého ze 3 efektů (negativ, sépie, šedá). Potěší však možnost záznamu panoramata nebo detekce úsměvu.

Prostředí fotoaparátu a videokamery

Fotoaparát umí také zaznamenávat video, a to konkrétně v rozlišení QVGA, tedy 320 x 480 pixelů. Svou kvalitou samozřejmě neohromí, přičemž však můžete využít skoro stejných nastavení, jako u fotoaparátu.

Fotografování panoramata je velmi dobře vyřešené, škoda slabého fotoaparátu
Testovací video Samsung Galaxy Y (2,16 MB, mp4)

Samsung Wave Y (testovací video) – exteriér, QVGA

Zábava a multimédia: překvapení se nekoná

Operační systém Bada OS je vybaven několika aplikacemi, které vás dokáží na nějakou dobu zabavit. Není jich však nijak mnoho, najdeme zde pouze základní sestavu, kterou si nyní představíme.

Samsung Wave Y nabídne vcelku povedený internetový prohlížečDolphin Browser, který mne překvapil svou rychlostí. Internetový prohlížeč si bez problému poradí s plnohodnotnými webovými stránkami a i přes slabší hardware s nimi nemá Samsung Wave Y velké problémy při vykreslování.

Výsledek v HTML 5 testu je vcelku slušný

Můžete prohlížet ve více oknech, ukládat si stránky do záložek nebo na domovskou obrazovku a překvapila mě také funkce hledání textu na stránce. Tím ovšem možnosti prohlížeče končí. Flash bychom hledali marně, nechybí však podpora HTML 5, kde telefon dosáhl zajímavého výsledku 210 +2 bodů.

Hudební přehrávač je vcelku kvalitní, avšak občas až moc nepřehledný. Je to způsobeno mimo jiné i tím, že z již tak malého displeje velkou část ukusují celkem 3 lišty, které se používají pro ovládání přehrávače. Pro samotný obsah tak zůstává mnohem méně místa, než by bylo vhodné. Nicméně samotný přehrávač je velmi podobný tomu, který známe z Android telefonů od Samsungu.

Můžete si přehrát vaše oblíbené skladby ve formátech MP3, AAC, AAC+, EAAC+ a WMA. Bohužel chybí formáty flac a ogg, což však vzhledem k hudebním vlastnostem telefonu rádi odpustíme. Skladby si můžete řadit podle alb, interpretů, žánrů, složek a tak dále, zkrátka vše co by mělo být standardem.

Při přehrávání skladby máte rychlý přístup ke sdílení skladby, ovládání přehrávače nebo můžete aktivovat zvukový efekt 5.1 – samozřejmě pouze do sluchátek. Potěší možnost ovládat přehrávač ze zamčené obrazovky. Využít můžete také aplikace Music Hub, kde můžete nakupovat skladby z obchodu 7digital, za skladbu zaplatíte kolem 1€.

Možnost nahrávání skladeb z rádia je velmi praktická

Hudbu si můžete kromě hudebního přehrávače poslechnout také pomocí integrovaného FM rádia, které podporuje RDS. Automatické vyhledávání vám ušetří spoustu času, a pokud se vám bude nějaká písnička líbit, není nic snazšího, než si ji nahrát přímo do telefonu díky možnosti záznamu rádia.

V přístroji nalezneme také přehrávač videí. Vzhledem k hardwarovým parametrům nemůžeme očekávat přehrávání HD videa a celkově se přehrávač hodí spíše k prohlížení vámi natočených videí. Ovládání je velmi podobné hudebnímu přehrávači a umožňuje rychlé sdílení videa skrze zprávu, email, Bluetooth, WiFi nebo jej nahrát na servery PhotoBucket, YouTube a Hyves. Přehrát můžete vide ve formátech h.263, h.264 a mpeg4.

Galerie fotografií je u SamsunguWave Y velmi atypická. Většinou jsme zvyklí, že máme seznam obrázků uspořádanou do sloupce, Samsung Wave Y vás však překvapí svou galerií zleva doprava, tedy podobně jako u Androidu. Upřímně řečeno to ale na Bada OS není tak úplně nejpřehlednější zobrazení. Pokud máte více složek s obrázky, budete v seznamu hledat celkem dlouho.

Ve složce Zprávy se integruje vše - Facebook, Twitter, SMS i emaily

Pokud jste uživatelé sociálních sítí, tak vás jistě potěší aplikace Social Hub, která v sobě integruje Facebook, Twitter a LinkedIn. Můžete si standardně prohlížet nejnovějšístatusy, vyfiltrovat si jednotlivé účty a pracovat i se zprávami. Aplikace se však hodí spíše pro základní správu sociálních sítí, proto rozhodně doporučuji stáhnout nějakou jinou aplikaci z obchodu Samsung Apps.

Obchod s aplikacemi Samsung Apps je v telefonu předinstalován a stane se vaším hlavním zdrojem nových aplikací pro operační systém Bada OS. Pro stahování aplikací si musíte založit u Samsungu vlastní účet, ostatně jak je zvykem u všech platforem. Následně máte přístup ke všem aplikacím na obchodě Samsung Apps. Uživatelskou přívětivost ani rychlost však rozhodně nečekejte.

Do ChatOn se registrujete pomocí telefonního čísla - stejně jako u WhatsApp, který je ale mnohem rozšířenější

Můžete využít také předinstalovaných „kecálků“ v podobě WL Messengeru, Yahoo! Massengeru a podle údajů výrobce také Gtalk. Ten jsem však v přístroji nenašel. Předinstalovaný je také nový internetový messenger ChatOn, který vyvinul Samsung speciálně pro své telefony. Bude se snažit konkurovat multi-platformním klientům jako je například WhatsApp, bohužel si však nemyslím, že ChatOn zaznemaná nějaký velký úspěch. Více se o tomto IM dozvíte v našem článku Vyzkoušeli jsme ChatON, aplikaci pro chatování od Samsungu.

Pokud jste multimediálně založeni a máte v tomto duchu zařízenou i vaší domácnost, jistě vás potěší přítomnost aplikace AllShare. Tato funkce umožní připojit telefon do sítě a pomocí standardu DLNA následně můžete mezi přístroji sdílet multimediální obsah. Tuto funkci obsahují prakticky všechny Samsungy s Androidem a Badou.

Na závěr této sekce si zmiňme technologii NFC neboli Near-Field-Communication. Díky této technologii můžete na velmi krátkou vzdálenost přenášet malé objemy dat a nejen to. Často se NFC již využívá k párování zařízení přes Bluetooth a asi největší potenciál je spatřován v bezkontaktních platbách mobilním telefonem. Zda bude možné SamsungemWave Y platit zatím nevíme, avšak už nyní můžete zapisovat do NFC tagů nejrůznější informace jako jsou kontakty, údaje o Wi-Fi, poznámky a podobně. Bohužel není možné přenášet soubory dotykem telefonů, jako například u Nokií. Zařízení se díky NFC pouze rychle spárují přes Bluetooth, ale samotný soubor pak musíte odeslat ručně přes "modrý zub". I tak ale Wave Y přináší překvapivé a velice šikovné možnosti využití NFC.

Telefonní funkce a kontakty: lehce nepřehledné

Telefonní funkce u SamsunguWave Y mne trochu zklamaly a to především svou nepřehledností. Zeleným telefonkem se dostanete pouze do protokolu hovorů, kde vidíte buď všechny nebo pouze zmeškané hovory. Nemůžete si tedy vyfiltrovat pouze přijaté či odchozí hovory, což je trochu škoda.

Bohužel si v protokolu nemůžete vyfiltrovat pouze příchozí nebo odchozí hovory

Samotnou telefonní aplikace otevřete až ikonkou telefonku na displeji.Naskytne se pohled na prostornou klávesnici pro vytáčení čísla, která však svou barevností tak úplně nezapadá do systému. Z aplikace se rychle dostanete do adresáře, k protokolu hovorů, k oblíbeným anebo na vyťukané číslo můžete začít psát okamžitě zprávu.

Adresář si můžete filtrovat podle kontaktů, skupin nebo oblíbených a každý kontakt může být úzce svázán se sociálními sítěmi. Například u kontaktů z Facebooku můžete vidět jejich nedávnou aktivitu nebo si přímo z adresáře prohlížet alba fotografií jednotlivých kontaktů.

Samozřejmostí je možnost přidání spousty detailů k jednotlivým kontaktům, editace je však opět – nepřehledná. Samsung se všude snažil nacpat tolik zbytečných grafických prvků, až udělal celé prostředí velmi nepřehledné. Je to vcelku škoda.

Zprávy a klávesnice: vypněte automatické opravy

Samsung Wave Y není zrovna určený pro textovou komunikaci. Aplikace pro SMS a MMS je velmi jednoduchá, nabízí pouze zobrazení konverzací s jednotlivými kontakty. Pokud si zvolíte menší font v nastavení systému, tak se na displej vejde více řádků textu a ve zprávách je pak snažší se orientovat. Při psaní můžete přidávat přílohy v podobě obrázků, videí, kontaktu a podobně a zpráva se následně automaticky pošle jako MMS.

klient zpráv je jednoduchý, je však nutné mít nastavené malé písmo

Velmi mne překvapila funkce automatického posílání zpráv. Máte strach, že zapomenete na narozeniny/svátek/výročí? Jednoduše si přednastavte odeslání určitě SMS v daný den a čas a můžete událost vypustit z hlavy. Telefon pošle blahopřání za vás.

V emailovém klientu můžete procházet také složky, aktualizace je buď push nebo v pravidelných intervalech

V telefonu se nachází také jednoduchý emailový klient, který je ovšem skutečně pouze základní. Naštěstí však nechybí možnost pracovat s POP, IMAP i SMTP profily, při nastavování nového účtu máte možnost vybrat si z přednastavených možností pro Exchange, Gmail, Yahoo! A Windows Live Hotmail. Bohužel mi trochu chyběla synchronizace Gmailu s kontakty a kalendářem, musíte to obejít, stejně jako u Nokií, přidáním Gmailu jako Exchange.

Odezva klávesnice není dobrá

Klávesnice u telefonu Samsung Wave Y je bohužel velmi nepohodlná. Na malém displeji se nepíše moc dobře a dojem kazí také velmi špatná odezva při psaní. Pokud jste zvyklí psát na dotykovém displeji trochu rychleji, Samsung Wave Y vás donutí zpomalit, protože být při psaní o 3-4 písmena napřed než displej telefonu není moc příjemné.

Prediktivní slovník vás občas zaskočí

Navíc si slovo bere často také prediktivní slovník, který dokáže například ze slova „facebook“ vytvořit „nářadí“. Velmi často vám ovšem také opraví vaše překlepy, proto to chce trochu zkušeností, než se rozhodnete jestli jej používat, nebo jej vypnete. Já jsem jej raději vypnul.

Organizační funkce: jednoduchý základ

Samsung Wave Y rozhodně není pracovní telefon, a tak mu můžeme odpustit jisté nedostatky v organizačních funkcích. Nejedná se ani tak o absenci jako spíše o nepohodlí při jejich používání.

Jednoduchý kalendář vás jistě neohromí svým vzhledem nebo uživatelskou přívětivostí, pro základní orientaci však postačí. Můžete si zobrazit měsíc, týden, den nebo seznam všech nadcházejících událostí. Nechybí možnost vytvoření více kalendářů nebo je synchronizovat online s Facebookem nebo s Exchange.

Aplikace hodiny v sobě ukrývá celkem 4 funkce – upozornění, světový čas, stopky a časovač. Velmi potěší možnost nastavit si více budíků a také automatické zapínání telefonu, pokud máte aktivní budík. Světový čas vám jednoduše zobrazí aktuální čas na nejrůznějších místech světa a stopky s časovačem snad není potřeba představovat.

Jednoduché poznámky vám umožní zapsat si vaše aktuální myšlenky a úkolovník se bude snažit udržet váš čas organizovaný. Úkoly si můžete pohodlně také synchronizovat s Exchange. Při správě složek jistě oceníte správce souborů, který podporuje základní funkce jako je kopírování, vyjmutí, vytváření složky nebo odstranění souboru.

Na závěr ještě zmiňme jednoduchou kalkulačku s historií, diktafon nebo takovou „polo-Siri“ v podobě ovládání hlasem. Bohužel funguje pouze v angličtině a musíte na něj mluvit robotickými příkazy typu „Send message to Jen Message I will be late.“

Konektivita:příjemné překvapení

V oblasti konektivity vás Samsung Wave Y jistě nezklame. Dovoláte se totiž jak v sítích 2G tak 3G a nechybí ani podpora HSDPA a HSUPA v rychlostech 7,2 a 5,76 Mbps. Pokud byste chtěli trochu rychlejší internet, můžete využít Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Pro připojení k počítači můžete využít USB 2.0 nebo rychlé Bluetooth 3.0 + HS. Podle údajů výrobce však chybí GPS, což je vzhledem k možnosti přidat k fotografiím polohu velmi zvláštní.

Závěr a zhodnocení: za ty prachy...

Samsung Wave Y mne celou dobu překvapoval jak příjemně, tak velmi nepříjemně. Jak jsem již jednou zmínil, působí trochu jako obyčejný hloupý telefon, a tak vás občas některé pokročilejší funkce příjemně zaskočí. Aplikační výbava telefonu je v této cenové relaci velmi dobrá, co mněvšak na systému Bada OS velmi nevyhovovalo, bylo samotné ovládání.

Chybělo mi tlačítko zpět, často se mi stávalo, že při snaze stisknout tlačítko v horním pravém rohu (často se jednalo o vyvolání nějakého menu nebo o přepínač přehrávače) jsem si otevřel notifikační lištu s ovládacími prvky. Naprosto iritující byla nutnost návratu na domovskou obrazovku, když jste chtěli pouze zavřít nějakou aplikaci. Také samotné prostředí je velmi často nepřehledné a zmatené, některé možnosti se u různých aplikací vyskytují na různých místech a podobně. Samsung má ještě na čem zapracovat.

Pokud však přihlédneme ke kladům tohoto telefonu jako je velmi nízká cena, kvalitní zpracování, mnoho funkcí již v základní výbavě a možnost dalšího rozšíření o aplikace z obchodu Samsung Apps, stává se ze Samsungu Wave Y velice zajímavý telefon, který dokáže jistě mnoho lidí zaujmout.

Jeho hlavními konkurenty jsou však takové telefony jako je Sony Ericsson Xperia mini, Samsung Galaxy mini nebo Nokia C5-03. Sony Ericsson Xperia mini je navíc skutečným králem v jeho cenové kategorii a Samsung Wave Y se s ním rozhodně nemůže měřit. Bude tedy záležet čistě na vašem vkusu nebo chuti vyzkoušet Bada OS 2.0.

samsung-wave-y
Klady
  • Wi-Fi Direct a DLNA
  • Podpora sítí 3G
  • NFC (Near-Field-Communication)
  • operační systém - možnost doinstalování mnoha aplikací
  • kvalitní funkční výbava
  • nízká cena
Zápory
  • zvukový výstup
  • nízký výkon
  • nepřehledné a mnohdy nelogické UI
  • slabý fotoaparát
  • téměř nepoužitelné widgety
Diskuze ke článku
Valec
Kalkulačka není tak jednoduchá, jak si myslíte... Stačí telefon otočit na bok a máte v ruce téměř vědeckou kalkulačku...
Výkon telefonu se mi nezdá až tak špatný, chvíli jsem používal Nokii 500, která má 1GHz procesor a pocitově se mi zdá používání wave y plynulejší.
jjj
jen bych se chtel zeptat kolik polozek se vejde do jesne slozky
Micky
Chcu se zeptat jde na mobilu přehrávat videa a písničky z youtube a vidět na facebooku online přátelé ?
Marian
Prosim vas chcem sa spýtat kolko farieb ma displej niekde uvadzaju 262 tisic niekde 16mil. vdaka

marian

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze