Samsung Gear S3
recenze

Samsung Gear S3

Téměř perfektní
49

Trh chytrých hodinek v současnosti přinejlepším stagnuje. Mnoho výrobců si dalo s novými zařízení i roční pauzu a nová verze Android Wear byla několikrát odložena. Přesto se však na naše zápěstí dostala již třetí generace hodinek Gear S od Samsungu. Dokáže jihokorejský výrobce vzkřísit pohasínající zájem zákazníků, nebo jej nechá zhasnout úplně?

Hodinky Gear S3 od Samsungu byly představeny již v loňském září na veletrhu IFA v Berlíně, ale až po půl roce se dostávají na trh. Oproti minulé generaci přinášejí jen pár drobnějších vylepšení a doplňků výbavy, které uživatelům v předchozích modelech chyběly. Setkáváme se tak s téměř totožným designem, krapet větším kulatým displejem, otočnou lunetou a domácím operačním systémem Tizen. Samsung si však tímto zpožděním přidělal konkurenci, neboť se nacházíme těsně před příchodem nové generace hodinek s Android Wear. Trh chytrých hodinek se momentálně nachází v úpadku. Nezapomnělo se tedy na Gear S3 ještě před jejich vydáním? Anebo naopak z technologického hlediska trochu rozvíří stojaté vody wearables?

Samsung Gear S3

Technické parametry Samsung Gear S3 Classic

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 49 × 12,9 mm, 59 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,3" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor380 mAh, nabíjení: bezdrátové, doba nabíjení: 2:48 hodin
Dostupnostříjen 2016, 10 990 Kč

Samsung Gear S3 – videopohled

Obsah balení: vše potřebné

V pěkně vypadající válcové krabici na nás čekají samozřejmě hodinky Gear S3, pod nimi pak soubor příruček, dok pro bezdrátové nabíjení, nabíječka s neodpojitelným metrovým kabelem a microUSB koncovkou a druhý kožený pásek. Ten však není jen náhradním, nýbrž se jedná o kratší pásek s označením S („small“) pro případ, máte-li menší zápěstí a vadí vám trčící konec pásku.

Samsung Gear S3

Design a konstrukce: drobná evoluce

Gear S3 jsou opravdu pěkným módním doplňkem. Vypadají dobře na ruce i mimo ni a zejména působí hned na první dotyk hodnotně, i když se designově od loňského modelu skoro nezměnily. Vzhled jen trochu dozrál, a to zejména právě u našeho modelu Classic. Pouzdro od minulé generace značně narostlo, boční tlačítka jsou nyní kulatá a nově tu máme klasický 22mm pásek, takže už není potřeba kupovat drahé pásky přímo od Samsungu. Nyní stačí zajít do jakéhokoliv hodinářství a koupit ten, který vám a vaší peněžence nejvíce vyhovuje.

Když už jsme naťukli modely, musíme si zmínit rozdíly mezi nimi. Gear S3 jsou k dispozici ve společenské verzi Classic s páskem z pravé kůže a rovněž ve verzi Frontier, která přichází ve sportovnějším kabátku s pryžovým páskem a tlačítky ve stylu Gear S2. Navíc nabídne model Frontier podporu vlastního LTE a A-GPS, takže můžete telefon nechat doma a stejně si zavoláte, ale zároveň musíte počítat s lehce vyšší hmotností 63 gramů. V ostatních parametrech už se však oba modely shodují. Velikostí jsou na milimetr stejné, zpracování zůstává špičkové a u obou najdeme zvýšení odolnosti IP68, takže přežijí bez problémů i sprchu.

Samsung Gear S3

Tělo hodinek je vyrobeno z nerezové oceli a pásek z velmi dobře působící přírodní kůže (nikoliv nějaké umělotiny). Pokud si hodinky prohlédneme kolem dokola, nalezneme také dvě hardwarová tlačítka na pravé straně, která mají velmi příjemný stisk a zřetelné kliknutí. Naopak na levé straně nejdeme v černé vaně hodinek tři otvory pro výstup reproduktoru. Celý displej nám samozřejmě opět rámuje vroubkovaná luneta.

Zmíněný reproduktor rozhodně není určen pro kvalitní poslech hudby, ale na své rozměry hraje překvapivě hlasitě. Samozřejmě tu máme také mikrofon, takže si můžete přes připojený telefon zavolat ve stylu Jamese Bonda. Otázkou zůstává, zda bude někdo takto skutečně volat, ale ta možnost tady je, čehož si ceníme.

Nutno říci, že i přes větší rozměry a hmotnost 59 gramů se hodinky nosí velmi pohodlně, byť může velikost od koupi kdekoho odradit. Bylo by příjemné, kdyby trend zmenšování rámečku dorazil co nejdříve také na chytré hodinky, kde je rozhodně potřeba. I tak jsou však Gear S3 bytelný a výborně zpracovaný módní doplněk, který působí neskutečně elegantně. Letmým pohledem je mělo mnoho lidí za klasické hodinky a rozhodně vám tedy nebudou dělat ostudu, ať už při běžném nošení nebo v obleku.

Líbilo se nám:

  • krásné a kvalitní provedení pouzdra
  • certifikace IP68
  • klasický 22mm pásek
  • příjemná tlačítka

Nelíbilo se nám:

  • pro někoho větší rozměry
  • narostla hmotnost

Displej a luneta: paráda na druhou

Středobodem všeho dění je nepochybně 1,3palcový Super AMOLED displej s rozlišením 360 × 360 pixelů, který vypadá opravdu senzačně. Sice nám zůstalo stejné rozlišení, zatímco displej se o 0,1palce zvětšil, takže nám jemnost klesla pod 300 PPI, ale rozdíl prakticky nepoznáte. Čitelnost na přímém slunci je naprosto úžasná, barvy jsou syté a navíc panel kryje speciální sklo Gorilla Glass SR+. To má přispět k lepší odolnosti, a to jak proti rozbití, tak proti poškrábání při nešetrném zacházení.

Samsung Gear S3

Zejména ve spojení s tmavými ciferníky vynikne hluboká černá díky použité technologii displeje a iluze klasických hodinek je potom vcelku přesvědčivá. Návratu se dočkala také Always On funkce, kdy se hodinky přepnou do speciálního monochromatického ciferníku, místo toho, aby úplně zhasnul displej, pokud se na něj nedíváte. Upozorníme však, že je tato funkce velmi energeticky náročná a dokáže pořádně zkrátit výdrž baterie. Always On však není úplně potřeba, jelikož tu máme automatickou regulaci jasu, která funguje příkladně, a rovněž automatické rozsvěcení displeje funguje při pohybu zápěstí znamenitě.

Kolem výborného displeje máme potom hlavní ovládací prvek, kterým je neméně výborná otočná luneta. Točit s ní lze i jedním prstem a navíc vydává velmi příjemné cvakání, čímž dosahujete nejen vyšší preciznosti při jemnějším ovládání, ale zároveň díky němu luneta působí příjemně mechanicky.

Její použití v systému se liší podle potřeby, ale nejčastěji se s ní pohybujete v menu nebo scrollujete. Na tento způsob ovládání se neuvěřitelně rychle zvyká a už po pár dnech používání jsem si lunetu opravdu zamiloval. Mohu jen snít o podobném ovládání i u jiných hodinek od ostatních výrobců, kde by se zejména v kombinaci s nadcházejícím Android Wear 2.0 velmi hodila.

Líbilo se nám:

  • pěkný displej
  • odolné sklo Gorilla Glass SR+
  • skvělá čitelnost na přímém slunci
  • výborné ovládání pomocí lunety

Nelíbilo se nám:

  • Always On funkce rychle vybíjí baterii

Baterie: změna k lepšímu

Za nárůst hmotnosti a rozměrů nese část viny větší baterie, kterou vítáme s otevřenou náručí. 380 mAh nám pravidelně vystačilo na tři dny celodenního nošení při maximálním jasu, každodenní hodince sportu a neustálém připojení k telefonu pomocí Bluetooth. K ještě delší výdrži poslouží úsporný režim, kdy vám budou hodinky ukazovat jen vybrané informace v monochromatickém podání. Nedostanete se tedy k drtivé většině aplikací, ale budete stále dostávat notifikace z telefonu.

Samsung Gear S3

Situace se změní, jakmile zapnete Always On funkci displeje a začnete streamovat hudbu z hodinek přes Bluetooth sluchátka, třeba při ranním běhu. Potom může baterie klesnou klidně i o 50 % během jedné nebo dvou hodin. Třetí Geary zkrátka nerady dělají všechno najednou. Potěší však pohodlné bezdrátové nabíjení, kdy stačí hodinky jen položit do praktického stojánku. Rychlost nabíjení avšak není nijak oslnivá. 50 % dobijete zhruba za hodinu a čtvrt a z 0 na 100 % se blížíme až ke třem hodinám, takže se vyplatí dávat pozor, kdy je nejvhodnější čas doplnit šťávu.

Líbilo se nám:

  • dobrá výdrž při běžném používání
  • bezdrátové nabíjení

Nelíbilo se nám:

  • pomalejší nabíjení

Systém a aplikace: štěstí v neštěstí

Systémem je i v nových Gear S3 domácí Tizen, který se od poslední generace prakticky nezměnil. Kruhového displeje využívá na maximum a navíc umí spolupracovat s mnoha zařízeními. Podporovány jsou jak telefony s minimálně 1,5 GB RAM a Androidem 4.4, tak i iPhone 5 a novější s iOS 9.0. Na jablečné platformě však musíte počítat s jistými funkčními omezeními hodinek. Bližší informace o omezeních pro iOS naleznete na těchto oficiálních stránkách.

Ciferníky a základní prostředí

O běh se stará dvoujádrový Exynos 7270 a 786 MB RAM, přičemž nechybí rovněž 4GB interní úložiště. Do něj můžete ukládat obrázky či hudbu a opět se tak o něco více oprostit od telefonu. Pro tyto účely je však uživatelsky přístupných jen něco málo přes 2 GB. Mezi další funkce patří veledůležité Bluetooth 4.2, Wi-Fi či NFC.

V Tizenu je vše krásně zpracováno, systém běží neuvěřitelně plynulé a spolehlivě (obzvláště v porovnání s Android Wear) a nikdy jsme se nesetkali s žádnými bugy či trháním. V prostředí se pohybujete zejména otočnou lunetou, kdy vás točení po směru hodinových ručiček přepíná rychle v seznamu vámi zvolených aplikací a v protisměru se dostanete do notifikací. Spodní tlačítko na pravém boku slouží pro otevření menu všech aplikací, dvojité stisknutí může provést vámi zvolenou akci a především vás stisknutím v nějaké aplikaci či nastavení vrátí na domovský ciferník. Horní tlačítko tolik funkcí nemá a vrátí vás vždy jen o krok zpět.

Prohlídka nastavením, aplikace pro hudbu a galerie

K plnému ovládání je však samozřejmě nutné využívat také dotykového displeje, kdy klepáním potvrzujete vaše volby a swipe ze shora na ciferníku vás dostane do speciální lišty. Zde najdete pár rychlých zkratek nastavení jako ovládání jasu a hlasitosti, vypnutí/zapnutí režimu „Nerušit“ či tlačítko, které vás dostane rychle do hudebního přehrávače.

Mimo užitečných notifikací z telefonu, na které můžete klidně i odpovídat pomocí klávesnice či hlasem, nabídnou hodinky samozřejmě také aplikace jako kalendář, poznámky, počasí a další. Tím jsme se ovšem dostali k největší bolístce, a tou jsou právě aplikace. Moc jich na výběr není, kvalitou se každá drasticky liší a k jejich stažení je potřeba využívat přímo obchodu od Samsungu, který se nachází jak přímo v hodinkách, tak i v aplikaci Samsung Gear ve vašem telefonu. Pokud tedy chcete třeba podporu Spotify, které přišla teprve nedávno, musíte stáhnout aplikaci dodatečně přímo do hodinek.

Počasí, telefon, kontakty a barometr

To je mnohem těžkopádnější přístup než u Android Wear, kde stačí mít staženou klasickou Android aplikaci ve vašem telefonu a pokud je ta možnost, automaticky se stáhne i „hodinková“ varianta na vaše Android Wear zařízení. Vy nic nemusíte řešit a propojení s Googlem se automatiky o vše postará. U Samsungu tak musíte dělat všechno dvakrát a navíc nefunguje povinná aplikace Samsung Gear v telefonu zrovna spolehlivě.

Aplikace Samsung Gear

Z ní můžete nastavovat všechno možné, co se týče fungování hodinek a jejich obsahu. Je tu také domov všech aplikací a jejich obchodu, což mě přivádí k aktualizacím, kterými jsem byl nucen projít. Drobná aktualizace aplikace zabrala klidně 3 minuty, a to jsem musel mít štěstí, jelikož se často stávalo, že se aktualizace zkrátka správně nestáhla či nenainstalovala a musel jsem začínat od začátku. Rovněž instalace nových aplikací z obchodu se párkrát nepochopitelně zcela zasekla či trvala podezřele dlouho.

Poznámky, kalendář, budík a psaní zpráv

Hlavním problémem však zůstává malé množství aplikací, které nejsou často ani moc dobré či zrovna dvakrát užitečné. Spousta z nich má kostrbaté ovládání a titěrný interface, kde musíte klepat na malinká tlačítka. V oblasti aplikací vytřou zkrátka Apple Watch s Geary podlahu, dokonce i zmiňovaný Android Wear je na tom s jejich integrací lépe. Třeba dokonce i již zmiňované Spotify prakticky nefunguje a neustále hlásí chybu s Bluetooth připojením, byť vše ostatní přes Bluetooth funguje bezchybně.

Obchod Galaxy Apps

Na druhou stranu musím pochválit předinstalované nativní aplikace, které fungují skvěle a jsou výborně navrženy, a nespočet různých ciferníků, které lze sehnat. Samsung nutno v tomto ohledu pochválit, jelikož jsou hodinky vybaveny výborně zpracovaným setem aplikací hned od začátku, což mnoho lidí ocení. Rovněž i aplikace třetích stran umí být samozřejmě velmi dobré, ale musíte se k nim zkrátka prokousat přes desítky těch špatných nebo za ně zaplatit. Placených ciferníků a aplikací je tu až překvapivé množství a občas jsou ceny tak trochu přemrštěné.

Líbilo se nám:

  • pěkné prostředí
  • žádné bugy či sekání
  • spousta ciferníků

Nelíbilo se nám:

  • málo aplikací
  • nekonzistentní kvalita aplikací
  • problémy s aplikací Samsung Gear

Senzory: nic neunikne

Asi nejvýraznějším senzorem je tu ten, který monitoruje váš srdeční tep. Nachází se samozřejmě vespod hodinek a je možné u něj nastavit pravidelné automatické kontroly tepu. K měření však musíte mít hodinky nasazeny lehce za zápěstím, aby senzor neblokovala kost. K tomuto nasazení vás hodinky v případě nouze vyzvou a odmítnou jinak měřit tep, takže na to nemusíte pořád myslet. Naměřené hodnoty jsou sice spíše jen orientační a nepočítejte tak s kdo ví jakou přesností, avšak vždy jsem nějakou hodnotu dostal.

Samsung Gear S3

Dále v hodinkách nalezneme povinou výbavu chytrých hodinek, jako je akcelerometr, gyroskop a dokonce i barometr. Zmíníme opět také senzor okolního světla, který vždy perfektně přizpůsobí jas displeje ještě před samotným rozsvícením, takže vás jas nikdy nepraští do očí. Pochvalu zaslouží také detekce automatického rozsvícení, když se chcete podívat na čas. Za celou dobu používání mě tato funkce nikdy nezklamala a displej se jinak při běžném nošení vůbec sám nerozsvěcoval – pouze pokud jsem chtěl vidět čas. V tom si zaslouží Samsung velkou pochvalu, jelikož ostatní hodinky s Android Wear na tom zatím tak dobře nejsou.

Dále se můžete spolehnout na pedometr (krokoměr), který bude počítat každý váš krok a jehož výsledky lze sdílet i přes aplikaci S Health s vaším telefonem. Hodinky si dokonce pohlídají i to, kolik podlaží denně vyjdete, a pokud budete nepřiměřeně dlouho v jedné poloze, upozorní vás, že byste se měli trochu protáhnout. Novinku potom představuje také integrace GPS a GLONASSu, díky nimž je monitoring pohybové aktivity opět o něco jednodušší a nepohrdnou jí určitě ani zapálení cestovatelé.

Líbilo se nám:

  • plná výbava senzorů
  • GPS i GLONASS
  • spolehlivá automatická regulace jasu
  • skvěle fungující rozsvěcení displeje

Fitness tracking: s výhradami

Chytré hodinky jako Gear mají sloužit také jako pomocník při sportu a ani nové S3 na tom nejsou jinak. Hlavním centrem sportu je tu zcela očekávaně aplikace S Health od Samsungu, pod jejíž křídla spadá cela řada úkonů. Předně si založíte váš profil, kam vyplníte údaje jako pohlaví, výšku, váhu a věk. Následně si můžete nastavit vaše cíle cvičení nebo nechat určení cílů na aplikaci samotné. Po úvodním nastavení už vám začíná aplikace počítat kroky či vyšlapaná podlaží a můžete do ní také zanášet údaje o množství vody a kávy, které jste vypili.

Domov zde našlo i měření srdečního tepu a především jsou tu možnosti monitorování cvičení. Stačí jedno klepnutí a hodinky už měří veškerou vaši aktivitu, ať už jde o běh nebo cyklistiku. Jako bonus lze pomocí svých výkonů soupeřit i s přáteli, což vás může pobídnout k lepším výsledkům. Statistiky jsou tu vedené prakticky o všem – vzdálenost, kroky, kalorie, rychlost běhu, ... Nemůže chybět ani monitorování spánku či možnost buzení pomocí zvuku či vibrací na zápěstí, jejichž intenzitu lze regulovat. Jen doporučíme vypnout před spánkem gesto automatického rozsvěcení displeje, jinak vás může v noci často budit nechtěná záře.

Vše ale není tak růžové, jak se může zdát. Sportovní zaměření je v kombinaci s novým barometrem či GPS opět o něco schopnější, ale přesnost měření je opět spíše orientační. Občas vzniká problém třeba i u pouhého běhu, kdy hodinky nerozpoznají, že už běžíte, a měření podlaží funguje tak, jak se mu zachce. I tak se však jedná o velmi schopný sportovní nástroj, který je napěchovaný všemi možnými senzory, jen je potřeba brát výsledky s jistou rezervou.

Zmíníme také, že pokud nechcete používat S Health, je samozřejmě možné stáhnout i aplikace třetích stran, ale narážíme tu opět na problém s jejich nabídkou. Zatímco u Android Wear není s podporou hodinek u všech větších populárních aplikací problém, na Tizenu nenajdete skoro žádnou, byť jen trošku populárnější aplikaci z Google Play. A to jsme prohledali všech 59 fitness aplikací v obchodě Galaxy Apps pro hodinky, což samo o sobě vypovídá, kolik aplikací celkově pro Geary asi bude.

Líbilo se nám:

  • bohaté funkce pro sport
  • vedení mnoha statistik

Nelíbilo se nám:

  • pouze orientační hodnoty měření
  • nedostatek známých fitness aplikací

Zhodnocení: občas jeden problém stačí

Třetí generace chytrých hodinek Gear S od Samsungu se nám za dobu testování skutečně zalíbila. Jedná se o krásné, kvalitně zpracované hodinky s výborným displejem a spolehlivým a nádherně odladěným systémem. K tomu tu máme slušnou výdrž na jedno nabití, odolnější krycí sklo, plejádu senzorů a certifikaci IP68. Nové Geary jsou nejen skvělý módní doplněk, ale také náramně fungující chytré zařízení, které muže obohatit a zjednodušit váš život.

Samsung Gear S3

Pro sportovní nadšence se sice najdou přesnější a funkčnější zařízení, avšak zcela největší překážku zde rozhodně představuje nedostatek aplikací. Ty můžete oželet, pokud chcete Geary používat jen pro notifikace, ovládání hudby a pár dalších drobností, ale jen pro tyto funkce je cena 10 tisíc korun zkrátka příliš. Při koupi totiž musíte investovat nemalou částku do ekosystému, který stále ještě není plně rozvinutý, a kdo ví, zda se situace nějak dramaticky zlepší.

Samsung ví moc dobře, proč upustil od Tizenu ve svých telefonech. Vývojáři prostě o tuto platformu nejeví velký zájem, vždyť i gigant jako Spotify přinesl svou aplikaci teprve před dvěma měsíci a ani dnes pořádně nefunguje. Takovýto nevalně fungující ekosystém je pro potenciální vlastníky hodinek za takovou částku opravdu nepříjemné riziko.

Avšak smutným faktem zůstává, že i přes silný nedostatek aplikací jsou Gear S3 v současnosti těmi nejlepšími chytrými hodinkami pro Android, jelikož ostatní výrobci se zkrátka přestali snažit. Gear S3 jsou opravdu skvostné hodinky, ale přeci jen bychom radili zájemcům počkat pár týdnů na odhalení nové generace hodinek s Android Wear 2.0, která může přinést svěží vítr do tohoto skomírajícího odvětví.

Konkurence

Tradičně zmíníme také pár konkurentů, přičemž tím nejbližším jsou pravděpodobně starší Gear S2. Ty totiž nabízejí velmi podobné funkce a koupit se dají za 7 a půl tisíce, byť výbavou za novinkou zaostávají prakticky ve všem.

TIP: Recenze Samsung Gear S2 – Středobod dění

Samsung Gear S2
Samsung Gear S2

Podobně na tom jsou také krásné Huawei Watch s Android Wear, které se nyní pohybují svou cenou pod 8 tisíci a chystá se pro ně i aktualizace na Android Wear 2.0. Jejich ovládání ale není tak příjemné a chybí třeba certifikace IP68.

TIP: Recenze Huawei Watch – Konečně chytré a elegantní zároveň

Huawei Watch
Huawei Watch

Samozřejmě nesmíme opomenout ani povedené Apple Watch 2, které nabízejí mnoho podobných vlastností a povedený systém. Jsou ovšem spjaty exkluzivně s iOS zařízeními a jejich cena převyšuje 12 tisíc korun.

TIP: Druhá generace Apple Watch: do bazénu a s GPS na výlet

Apple Watch 2
Apple Watch 2
samsung-gear-s3
Klady
  • kvalitní konstrukce
  • pěkný displej
  • otočná luneta
  • klasické 22mm pásky
  • dobrá výdrž baterie
  • odladěný systém
  • IP68
  • GPS i GLONASS
  • kompatibilní s Androidem i iOS
  • spousta ciferníků
Zápory
  • nedostatek aplikací
  • nepřesnost monitorování senzorů
  • kvalita aplikací
  • problémy s aplikací Samsung Gear
  • vyšší cena
Diskuze ke článku
DV
Prileju si trochu do ohne zastupcu smart watch (nekomentuji fitness cast hodinek): k cemu potrebujete mit zmensene repliky aplikaci, her ap. na hodinkach (u S3 jeste s omezenim Tizenem), kdyz stejne mobil vsichni nosime ssebou (i na to ranni probehnuti, kdy nekdo posloucha hudbu a ovladani ma na telefonu nebo snure ke sluchatkam)? Krome notifikaci, ktere jsem (v praci) zacal pouzivat, nevidim ve smart watch zadnou pridanou hodnotu. A to mam specificke wearables (ano, sport watch) uz rok a nosim je kvuli jinym funkcim 24/7)...Je to muj nazor/postreh, ja jsem holt nenasel duvod mit klasicke smart watch jako jsou tyto a dalsi v textu zminene. Presvedci me nekdo, proc mit napr. WhatsUp nebo FB nebo nejakou hru jak na mobilu, tak na pidi smart watch? Ale rozzmne, prosim, mobil meme ssebou neustale :-( Diky.
Marek
Mám na SW jedinej názor. Samozřejmě, že hry a takový blbůstky jsou víceméně zbytečný, ale nikdo vás to nenutí stahovat, nemusí tam být. Se zprávami to mám tak, že mám mobil v kapse na vibrace kvůli škole a proto v 99% případů neodpovím hned kvůli tomu, že to prostě necítím. S hodnikami tohle všechno jde. Navíc Geary jsou hodně samostatný a výdrž je taky docela dobrá podle všech recenzí a názorů takže pro mě palec nahorů. Samozřejmě, každý má rád něco jiného, někdo za to ty peníze nechce dát. Taky lidi musí pečlivě hledat a i třeba nějakou tu stovku nebo dokonce i 1000 ušetří
Kulich
Nemohu s vámi ani trochu souhlasit. Za mě chytré hodinky jsou úžasný kamarád a pomocník. Možnost napsat rychle sms ze zápěstí aniž bych musel vytahovat mobil riskovat, že mi vypadne z ruky a stejně tak samotná možnost volání. Samotné notifikace mě nezajímají tam nevidím žádný smysl, ale další využitá je super. Super je hlavně možnost rychle si napsat nebo namluvit poznámku aniž bych musel složitě manipulovat s mobilem. To vaše pidi v tom je síla. Pokud sedí celý den v kanceláři, tak asi si vystačí s mobilem, ale kdo žije aktivně, tak má plno příležitostí, kdy se smart watch stanou nejlepším kamarádem. Spíš je třeba si uvědomit, že brzy mobil díky možností ohýbání se stane brzy velkým náramkem, který budeme nosit na zápěstí a pak asi budou chytré hodinky opravdu zbytečné.
Jirka.s
Potřeboval bych poradit.Chci hodinkami nahradit kompletně telefon(rozuměj telefonní funkce, SMS a hovory, na ostatní blbosti jako fcb apod mám 8" tablet) a teď řeším které hodinky koupit.Doteď jsem používal sw3 od Sony, no jelikož to na nové hodinky od Sony v dohledné i nedohledné době nevypadá, tak se musím porozhlédnout u konkurence.Koupil jsem nedávno za 300,- DZ09 z činy, volání a SMS dobrý, ale nejdou tam žádné aplikace a já hlavně potřebuji apku na věrnostní karty do různých obchodu,strašně jsem si zvykl to mít v hodinkách na ruce. Gear s3 jsou krásné a byly by horkým kandidátem, ale mají esim a tento způsob u nás bude zprovozněn tak nejdříve za rok podle mého, protože co vím, tak tmobile to začal teprve testovat, nebo se pletu a esim u nás jde zprovoznit u některého operátora?Takže to chce asi klasickou sim,našel jsem jen jednoho kandidáta a tím jsou LG watch urbane w200.Poradí někdo, jsou ještě nějaké s android wear na sim která bude už teď bez problémů fachat kromě LGw200?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze