Samsung Gear 2 a Gear 2 Neo
recenze

Samsung Gear 2 a Gear 2 Neo

Skvělá druhá generace
13

Hezčí, tenčí, chytřejší, vodotěsné a s množstvím senzorů. Taková je nová generace chytrých hodinek Gear 2 od Samsungu, který přichází rovnou s levnější a dražší variantou. Poučil se Samsung z chyb předchůdce, co novinky přináší nového a vyplatí se investovat do chytrých hodinek mnoho tisíc korun nebo ne?

Už při uvedení hodinek Galaxy Gear bylo jasné, že nezůstane u jednoho modelu a že Samsung pečlivě chystá jeho nástupce. Dočkali jsme se hned dvou verzí hodinek, které jsou v mnohém lepší, vyměnily původní Android za systém Tizen a dostaly do vínku také zbrusu nové funkce. Naše recenze odhalí, zda se Samsung z výtek vůči první generaci poučil a jak dobré nové hodinky v praxi jsou.

Samsung Gear 2 a Gear 2 Neo – videopohled

Chytřejší jsou ještě chytřejší

Samsung Galaxy Gear byly objektivně vzato v klubu těch nejchytřejších chytrých hodinek a konkurenci převyšovaly plejádou funkcí. V podání Samsungu se jednalo o povedenou prvotinu, která však měla své nedostatky. Některé Samsung odstranil updaty, některé přetrvaly a měly být odstraněny druhou generací hodinek, která vstoupila v květnu na český trh.

Porovnání předchozích Galaxy Gear a nových Gear 2

Samsung vyslyšel výtky vůči vysoké ceně hodinek a připravil rovnou dvě verze. Zatímco Gear 2 jsou přímým nástupcem původních Galaxy Gear, mají hodnotnější vzhled s kovovými materiály, obsahují fotoaparát a Korejci si za ně řeknou zhruba 8 tisíc Kč, druhá verze Gear 2 Neo za zhruba 5 500 Kč fotit neumí, a také vypadá obyčejněji. Jinak jsou si ale hodinky podobné jako vejce vejci, a proto je testujeme společně.

Technické parametry – porovnání Galaxy Gear, Gear 2 a Gear 2 neo

Galaxy Gear Gear 2 Gear 2 Neo
Rozměry hodinek 36,8 × 56,6 × 11,1 mm 58,4 × 36,9 × 10 mm 58,8 × 37,9 × 10 mm
Hmotnost včetně pásku 74 gramů 68 gramů 55 gramů
Voděodolnost ne ano, IP67 ano, IP67
Materiál těla hodinek nerezová ocel, plast nerezová ocel, plast plast
Displej Super AMOLED, 1,63 palce, rozlišení 320 × 320 pixelů Super AMOLED, 1,63 palce, rozlišení 320 × 320 pixelů Super AMOLED, 1,63 palce, rozlišení 320 × 320 pixelů
Konektivita NFC, Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0
Fotoaparát 2 Mpx, autofocus, max. 50 snímků, video 720p, max. 15 vteřin v kuse 2 Mpx, autofocus, max. 50 snímků, video 720p, 30 s/s, max. 15 vteřin v kuse ne
Infraport ne ano ano
Senzory akcelerometr, gyroskop akcelerometr, gyroskop, měřič tepu akcelerometr, gyroskop, měřič tepu
Kompatibilita Android 4.3 a vyšší a pouze vybrané telefony a tablety Samsung Galaxy Android 4.3 a vyšší a pouze vybrané telefony a tablety Samsung Galaxy Android 4.3 a vyšší a pouze vybrané telefony a tablety Samsung Galaxy
Nabíjecí konektor proprietární – nabíjení skrze adaptér proprietární – nabíjení skrze adaptér proprietární – nabíjení skrze adaptér
Vnitřní paměť 4 GB 4 GB 4 GB
RAM 512 MB 512 MB 512 MB
Akumulátor 315 mAh 300 mAh 300 mAh
Obsah balení návody, nabíjecí adaptér s NFC, nabíječka návody, nabíjecí adaptér, nabíječka návody, nabíjecí adaptér, nabíječka

Design a konstrukce: hezčí a praktičtější

Zatímco design na první pohled neprošel výraznou změnou, rozdíly přeci jen najdeme, a ne malé. Nová generace už není tak zaoblená a dle mého názoru je elegantnější. Dražší Gear 2 potěší opět kovovým a hodnotně vypadajícím tělem hodinek, novinkou u obou verzí je výrazné tlačítko pod displejem. Díky němu se hodinky snadněji ovládají, navíc je velké a dobře se tiskne.

Samsung Gear 2

Nová generace je zhruba stejně velká jako stará, konkrétně 58,4 × 36,9 × 10 mm, v případě Gear 2 Neo pak 58,8 × 37,9 × 10 mm, je ale o něco tenčí, a to je na ruce to nejdůležitější. Vzhledem k baterii a mnoha funkcím ani nebylo možno tělo hodinek dále příliš zmenšit. Navíc jsme se dočkali praktické změny konstrukce. Zatímco Galaxy Gear měly některé prvky své výbavy na řemínku, u nové generace slouží skutečně jen k zapínání. Fotoaparát se totiž přestěhoval přímo na tělo hodinek, což je mnohem praktičtější.

Hodinky přišly i o zvláštní možnost telefonovat s nimi u ucha jako s telefonem, což bylo docela nepohodlné a není proto divu, že tuto funkcionalitu Samsung vypustil. Ale nebojte, hodinky stále obsahují mikrofon i reproduktor a je možné skrze ně telefonovat, ale už jen jako přes hlasité handsfree.

Stěhování toho všeho mělo jasný cíl a potěšující výsledek. V pásku se nenachází žádná elektronika a můžete si ho měnit dle libosti, stačí jen dodržet správnou šířku. Ve výchozím stavu dostanete hodinky s klasickým gumovým páskem, který překvapivě neimituje kůži, což bychom u Samsungu, a zrovna zde, čekali. Pásek je měkčí než u Galaxy Gear a hodinky se příjemněji nosí a nijak netlačí.

Odolají větru i dešti

Hmotnost hodinek se snížila, Gear 2 činí 68 gramů, Gear 2 Neo dokonce pouze 55 gramů. V porovnání s klasickými kvalitními náramkovými hodinkami to není nějak mnoho a na ruce si na ně brzy zvyknete. Hodinky sice umí měřit i vaše pohyby ve spaní, pro tyto účely je ale přeci jen lepší subtilnější náramek Gear Fit, já osobně jsem si hodinky na noc raději sundával.

Samsung Gear 2 neo nejsou kovové a nemají fotoaparát, jinak jsou ale totožné.

Velkým vylepšením oproti původním Galaxy Gear je voděodolnost, což je u hodinek dnes takřka samozřejmost a nemoci si s předchozí generací umýt třeba ani jen ruce byla vlastnost značně omezující. Nové hodinky tak už potěší certifikací IP67 zaručující prachutěsnost a odolnost hodinek proti vodě při ponoření do hloubky až jednoho metru po dobu půl hodiny.

Vzhledem k voděodolnosti moc tlačítek na hodinkách nenajdete, je zde pouze to jedno velké pod displejem, které je velmi komfortní. Jeho stiskem hodinky probudíte, dvojitému stisku můžete přiřadit aplikaci dle libosti, mně přišel nejpraktičtější fotoaparát. Nebudete ho ale používat moc často, protože se displej rozsvítí automaticky vždy v momentu, kdy zvednete ruku a na hodinky se podíváte. Citlivost je zde nastavena ideálně, hodinky se nerozsvěcí zbytečně tak často, jako u Galaxy Gear a na druhou stranu zobrazí čas v drtivé většině případů tehdy, kdy to opravdu potřebujete a chcete.

Displej: dobře čitelný za všech okolností

Nejdůležitějším prvkem hodinek je bezesporu displej, který má opět čtvercový poměr stran, úhlopříčku 1,63 palce a rozlišení 320 × 320 pixelů, v tomto směru se tedy nic nezměnilo. Pochválit musím jemnost displeje, barevné podání i čitelnost na přímém slunci, a to i bez zapnutého speciálního režimu s vysokým jasem. Za jakýchkoliv okolností vždy vše přečtete. O náležitou ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass a svou práci zatím odvádí dobře, po dobu měsíčního testování se na povrchu neobjevil žádný, byť jen vlasový, škrábanec.

Samsung Gear 2

Fotoaparát a hudební přehrávač: pro neočekávané momenty

Dražší verze Gear 2 potěší na horní straně hodinek fotoaparátem s rozlišením 2 Mpx. Opět jde pouze o základní a doplňkovou funkci a v porovnání s kvalitou fotografií, které dnes produkují mobilní telefony, hodinky o mnoho let zaostávají, pokud ale nic jiného nemáte po ruce, může se fotoaparát na hodinkách hodit.

Testovací fotografie z Gear 2

Gear 2 dokáží natočit také HD Ready (720p) video o maximální délce 15 vteřin, o kterém kvalitativně platí to samé, co pro fotografie. Jak focení, tak natáčení videa je doprovázeno hlasitým upozorněním, abyste nemohli tajně šmírovat, k dispozici je i ovládání hlasem, makrorežim nebo možnost přidat do fotografií časovou značku nebo polohu.

Fotografie i videa jsou automaticky přenášena přes Bluetooth do telefonu, ale hodinky mají pro tyto účely vlastní 4GB paměť, kam lze multimédia ukládat, než se přenesou do telefonu. Do paměti si můžete nahrát hudbu a běhat pouze s hodinkami, ke kterým připojíte bezdrátově Bluetooth sluchátka a hudbu přehráváte skrze integrovaný přehrávač. Vůbec tak s sebou nemusíte brát telefon.

Samsung Gear 2 (testovací video) – exteriér, 720p

Samsung Gear 2 – interiér, 720p

Jak Gear 2, tak Gear 2 Neo mají užitečnou novinku – infraport. Samsung nás všechny podporuje v lenivosti a nejenomže už pro ovládání televize nemusíte hledat dálkové ovládání, protože máte telefon s infraportem, ale nyní se nemusíte natahovat ani pro něj, základní operace s televizí nebo jiným spárovaným multimediálním zařízením provedete přímo z hodinek. Z telefonu se vám přenesou informace o již nastavených zařízeních, ale nová můžete nastavit i přímo v hodinkách. Za mě osobně musím tuto funkci opravdu pochválit, opravdu se každodenně hodí.

Senzor tepu: pro běhání jako stvořené

Spodní strana modulu hodinek skrývá také další překvapení – integrovaný senzor tepu, který kromě hodinek Gear 2 najdeme i na fitness náramku Gear Fit, se kterým má shodnou funkčnost. Lze se na něj tedy spolehnout a lze ho používat při tréninku? Jak kdy. Nejdříve si ale řekněme, jak probíhá měření. Hodinky nemůžete mít umístěné standardně na zápěstí tak, jak je běžně nosíte, to by totiž nasedaly na kost, kde toho moc nezměříte. Musíte je tak posunout před nebo za kosti zápěstí tak, aby vnitřní strana přiléhala na měkkou tkáň, ideálně navíc v místě, kde máte více cév pod povrchem. Tak bude totiž měření nejpřesnější.

Pak už stačí jen spustit měření. Zatímco Galaxy S5 si pomáhá červeným světlem, hodinky si na vaši cévu posvítí zeleně. Klidový režim většinou zvládnou změřit dobře a hodnoty odpovídají a nijak zvlášť se neliší ani od profesionálních přístrojů.

Jednorázové měření těsně po běhu se ale dost značně lišilo od toho, které ukázaly profesionální měřící přístroje, a většinou to byla hodnota i o desítky tepů za minutu nižší. Na druhou stranu v případě, že je měření tepové frekvence průběžné, například v průběhu aktivního cvičení, jsou hodnoty poměrně přesné a v reálném čase lze sledovat pokles a vzestup tepové frekvence a vy si tak spolehlivě můžete kontrolovat, zda jste v pásmu, které potřebujete přesně pro váš typ tréninku. A o to jde. K tréninku tak lze Gear 2 používat celkem dobře, nesmíte ale samozřejmě očekávat naprostou přesnost, jde spíše o orientační měření. Hodinky mají samozřejmě i celou řadu dalších senzorů, včetně akcelerometru a gyroskopu, takže dokáží měřit spoustu dalších věcí.

Samsung Gear 2

Po celou dobu nošení hodinek je aktivní pedometr, který vám dnem i nocí měří vaše kroky a naměřené údaje posílá do aplikace S Health ve vašem telefonu Samsung Galaxy. Díky senzorům dokáží Gear 2 monitorovat i spánek a ukáží vám, kolik procent z času, po který byl aktivní speciální režim, jste se nehýbali a tím pádem jak kvalitní spánek jste měli. Jen ale nesmíte zapomenout režim opět vypnout.

Baterie a nabíjení: zase ten adaptér

Na spodní straně máme bohužel opět kontakty pro připojení nabíječky a vám je už teď jasné, že opět budete potřebovat adaptér. Jedna z největších nevýhod Galaxy Gearů tedy přetrvala i zde, i když konkurenční Sony se svými SmartWatch ukazuje, že i u malých hodinek lze najít místo pro klasický microUSB konektor. Pokud chcete hodinky nabít, musíte připojit plastový adaptér, který sice naštěstí není příliš rozměrný, ale často ho jako na potvoru nemáte u sebe.

Adaptér na nabíjení je velmi nepraktický

A když už jsme u toho nabíjení, tak si řekneme, jak rychle se Gear 2 vybíjí. Rovnou je potřeba říci, že se situace oproti předchůdci zlepšila, stále zde jsou ale znatelné rezervy. Pokud máte hodinky neustále na ruce, chodí vám do nich notifikace, občas si nějakou přečtete, každý den si monitorujete spánek a celý den měříte pedometrem vaše kroky, vydrží vám hodinky v průměru 2 dny, při mírnějším používání a omezení pouze na omezené notifikace vydrží 3 až 4 dny. Hodně závisí na tom, jak často vám svítí displej (tedy kolik notifikací si necháváte do hodinek posílat) a také na aktivních senzorech.

Stále to tedy není ono, obzvlášť u hodinek, které vám budou dělat neustálého společníka, už se s tím ale dá žít. Já osobně bych se ale o dobíjení nositelné elektroniky nechtěl starat tak často, obzvlášť když musíte myslet na otravný adaptér a hodinky si tak dobijete jen, když ho máte s sebou. Pro zvídavé dodám, že akumulátor má kapacitu 300 mAh.

Kompatibilita: pouze v klubu vyvolených

Před použitím je potřeba hodinky přes Bluetooth 4.0 spárovat s telefonem, bez tohoto kroku nelze Gear 2 vůbec používat. Pro mnohé zájemce o tento zajímavý kousek bude určitě zklamáním, že je opět kompatibilní pouze se zařízeními Samsung, a to pouze těmi novějšími a dražšími. Obslužnou aplikaci si totiž musíte stáhnout nikoliv z Google Play, ale továrního obchodu Samsung Apps, což použití s telefony a tablety jiných značek vylučuje. Je to škoda a Samsung si tím určitě podráží větší prodeje.

Hodinky jsou kompatibilní pouze s několika novějšími a dražšími modely od Samsungu

Obslužná aplikace Gear Manager je jednoduchá, elegantní a hezky zpracovaná. Dovoluje vám kompletní ovládání a správu hodinek, i když řadu věcí si můžete nastavit přímo na nich. V aplikaci si můžete upravit úvodní obrazovku a vybrat si z mnoha stylů hodin, o ty vám totiž půjde především. Já jsem si nejvíce oblíbil jednoduché digitální hodiny doplněné o informace o příští schůzce nebo hodiny s počasím. Pod základní styly hodin si kromě předpřipravených pozadí a barev můžete umístit i vlastní obrázek z telefonu.

Samsung Gear Manager, nastavení podoby ciferníku a stahování a správa aplikací v hodinkách

Notifikace: o ty jde především

Pokud vám přijde zpráva, e-mail, notifikace z Facebooku, Hangout a v podstatě jakákoliv notifikace, která se zobrazuje v notifikační liště Androidu, může se zobrazit i v hodinkách. V tom momentě se rozsvítí, zavibrují (případně mohou i upozorňovat zvukem) a notifikace se i s malou ikonkou zobrazí. Většinou se ukáže i úvod textu (například předmět e-mailu a první řádky) a vy tak hned víte, co se děje. Nemusíte vytahovat telefon a hned jste v obraze, což se hodí nejen při řízení automobilu, cestování ale jednoduše i když telefon nechcete vytahovat nebo nemůžete. A nudné divadelní představení tak můžete přečkat produktivně, čtením e-mailů.

Nastavení notifikací v Gear Manageru je snadné a rychlé

V Gear Manageru si můžete zvolit až deset aplikací, jejichž notifikace se budou posílat do hodinek. U původních Galaxy Gearů to mohlo být klidně i 200 různých aplikací, omezení na deset ale většině uživatelů zřejmě vadit nebude. Když si notifikaci otevřete na hodinkách, zmizí vám z notifikační lišty v telefonu. Pokud se například na e-mail chcete podívat podrobněji, sjedete na hodinkách u dané notifikace dolů a zvolíte zobrazit v mobilním zařízení. Bohužel se vám ale v telefonu neotevře konkrétní e-mail, ale jen daná aplikace, ve které si vše stejně musíte najít. To by mohl Samsung ještě doladit.

Prohlížení notifikací a příchozí notifikace

U některých notifikací lze ale přímo v náramku provádět akce. Příchozí hovor můžete přijmout nebo odmítnout, stejně tak lze umlčet notifikaci schůzky v kalendáři. V případě SMS zpráv můžete na konkrétní zprávu dokonce odpovědět předpřipravenými texty.

Trochu chaotické ale je, pokud se vám v hodinkách sdruží více notifikací z jedné aplikace. Vše se totiž zobrazí jako jeden text pod sebou a vy musíte luštit, kde například začíná jedna zpráva a končí předchozí. Kdyby byly jednotlivé notifikace trochu odděleny, určitě by to přehlednosti pomohlo.

Na SMS i hovory lze rovnou reagovat předpřipravenými zprávami, hovor lze přijmout i odmítnout

Aplikace: malý velký mobil

Hodinky jsou napěchovány dalšími aplikacemi, zobrazit si můžete kalendář, počasí, kontakty, prohlížet vyfocené fotografie, zaznamenávat hlasovou poznámku a samozřejmě nechybí ani stopky, odpočítávací měřič nebo vzdálené ovládání hudebního přehrávače. Užitečnou pomůckou je možnost prozvonit telefon, který jste někde v dosahu Bluetooth zapomněli.

Podoba menu hodinek se systémem Tizen

K dispozici jsou také interakce u SMS zpráv. Přímo z hodinek na ně můžete odpovídat předpřipravenými texty a dokonce lze i kontaktu rovnou zavolat. To můžete udělat i v kontaktech a hodinky mají dokonce i vlastní číselník, kde můžete vyťukat konkrétní číslo. S hodinkami poté můžete telefonovat jako s hlasitým handsfree, kvalita zvuku je standardní, reproduktor ale není příliš hlasitý a nepočítejte tak s tím, že si v hlučném prostředí zavoláte.

Pokud vám vestavěné aplikace nestačí, můžete si další stáhnout skrze Gear Manager na vašem telefonu. Hodinky mají nově operační systém Tizen, kdežto starší verze fungovaly na Androidu. Aplikací je obecně málo, počítají se v několika málo desítkách a známých jmen je jen pár, ale lze očekávat, že se postupně budou objevovat další.

Samsung musím pochválit za ovládání hodinek, které jsou nyní na Tizenu rychlejší než předtím, animace jsou plynulejší a reakce téměř vždy bezproblémové. Také stabilita a spolehlivost jsou prvotřídní, žádného pádu aplikace nebo celého prostředí jsme se za celou dobu nedočkali.

Fitness funkce jsou povedené, senzory ale nejsou vždy přesné. Nechybí integrovaný hudební přehrávač

Ovládání je nově intuitivnější než u předchůdce, stále se ale vše točí kolem gest. V menu aplikací se pohybujete v horizontálním směru, krok zpět provedete potažením prstu od horního okraje displeje směrem dolů, poklepání dvěma prsty na displej pak aktivuje ovládací panel s možností upravit jas nebo hlasitost.

Fitness funkce: změří vám kroky i spánek

Hodinky spolupracují perfektně s vestavěnou aplikací S Health ve vašem telefonu nebo tabletu Samsung a pravidelně do ní přenáší naměřená data o počtu kroků za den, naměřeném tepu, cvičeních nebo vašem spánku. Vy si zde ale navíc můžete zaznamenávat například i váš jídelníček, tedy přijaté kalorie, hmotnost a další. Aplikace S Health je sama o sobě designově i funkčně povedená a jakožto deníček vašeho životního stylu poslouží velmi dobře. Jen by mohla být rychlejší.

Aplikace S Health v telefonu je opravdu povedená a dovoluje prohlížet data z hodinek

Pedometr bez vašeho zásahu celý den počítá vaše kroky, a pokud dosáhnete vašeho cíle, zobrazí vám radostně medaili a zavibruje. A den je hned hezčí. Můžete si zvolit i jedno ze čtyř cvičení, dokonce podpořeného tréninkem pro optimální tepovou frekvenci díky vestavěnému měřiči tepu, případně si můžete nastavit i cíl podle spálených kalorií nebo vzdálenosti. A při splnění cíle se vám opět zobrazí informace a hodinky zavibrují. Bohužel například v případě běhu pedometr i přes přesné nastavení mojí výšky, hmotnosti a věku podává poměrně nepřesné údaje. Při porovnání s údaji z aplikace využívající GPS nebo údajů z běžeckého pásu se údaje z hodinek lišily někdy až o 200 metrů na jednom kilometru. Na pěti kilometrech tak ztratíte celý kilometr, což je hodně velký rozdíl. A tento problém se neobjevuje jen u mě, ale i u jiných, různě vysokých redaktorů v naší redakci. Zatímco pro chůzi a běh nemusíte mít kromě hodinek nic s sebou a hodinky vše počítají jen podle kroků, pro jízdu na kole a turistiku je potřeba aktivní spojení s telefonem, ze kterého hodinky „sají“ GPS data, samostatný GPS přijímač totiž hodinky nemají.

V aplikaci S Health můžete detailně zobrazit historii vašich tréninků, měření tepu a zadávat i údaje o jídle nebo vaší hmotnosti

Velice užitečný je také monitoring spánku. Než jdete spát, stačí přepnout Gear 2 do speciálního režimu, ve kterém monitorují, jak dlouho spíte a kolikrát jste se v noci pohnuli. Na základě toho zobrazuje procentuální kvalitu spánku a vše pak můžete sledovat ve speciální aplikaci, kterou si můžete doinstalovat do S Health. Pokud nasbíráte data za delší časové období, můžete si díky průměrným hodnotám a grafům udělat poměrně dobrý obrázek o tom, jak dlouho a kvalitně spíte, detailně si zobrazit, v jakých hodinách se budíte a k jednotlivým dnům si zapisovat i svoje poznatky.

Závěr a zhodnocení: druhá generace se opravdu povedla

Hodinky Samsung Gear 2 jsou vítaným a povedeným vylepšením první generace. Jsou v mnoha ohledech dokonalejší, odladěnější a vhod přijdou i nové funkce, které dostaly do vínku, zejména pak infraport nebo měřič tepu či spánku. Hodinky jsou také konečně voděodolné a pásek si můžete vyměnit za vlastní, potěší také velmi kvalitní displej. Samsung vyslyšel také volání uživatelů po levnější verzi, která v podobě Gear 2 Neo skutečně dorazila a přišla v podstatě jen o kovový vzhled a fotoaparát, který řada uživatelů nevyužije.

Jediným opravdovým mínusem je opět nutnost použít adaptér na dobíjení a výdrž baterie má i v nové generaci stále k ideálu daleko. Pokud ale překousnete, že budete hodinky nabíjet každý druhý večer a máte navíc zálibu v nejnovějších gadgetech, rádi monitorujete vaše aktivity, lze Gear 2 a Gear 2 Neo doporučit, opravdu se totiž povedly.

samsung-gear-2
Klady
  • dobré řešení notifikací
  • bohatá vestavěná aplikační výbava
  • senzor tepu
  • pásek lze vyměňovat
  • povedený design a kvalitní konstrukce
  • užitečný infraport
  • voděodolnost a certifikace IP67
  • kvalitní displej
Zápory
  • méně aplikací ke stažení
  • někdy méně přesný měřič tepu a nepřesný pedometr
  • výdrž baterie stále není optimální
  • ne nutný adaptér na nabíjení
Diskuze ke článku
Timo
A klasické základní geary nejsou voděodolné? Někde jsem četl, že mají certifikaci IP55, což bude asi jen něco základního, ale na umytí ruk by to mohlo postačit.
David Hertl
David Hertl
Na Moto 360 nemají!
Vojtulee M.
Vojtulee M.
Zkoušeli jste do hodinek stáhnout klávesnici Fleksy? Je vůbec možné ji stáhnout?
Tomáš
Mě ty hodinky přijdou jako naprostá zbytečnost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze