Samsung Galaxy Tab 2 10.1
recenze

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Stylový nástupce

Po prvotních dojmech jsme pořádně prověřili druhou generaci desetipalcového tabletu Galaxy Tab. Samsung nám přichystal dvoujádro, 1 GB RAM, nejnovější Android a 3 Mpx fotoaparát. Bude to ale stačit na současnou konkurenci?

Řekněme si to narovinu. Galaxy Tab 2 10.1 má styl a určitý šarm, svým hardwarem se ale řadí do klasické střední třídy stejně, jak je tomu u menšího bratříčka v kategorii sedmipalcových zařízení. Má potenciál a mnohé rozhodně potěší vzhledem, určité aspekty však tablet neustále drží vzadu a nejspíše jej nikdy nepustí mezi elitu. To ale rozhodně neznamená, že byste mu neměli dát šanci.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab 2 (10.1)

Kompletní specifikace
Konstrukce175,3 × 256,6 × 9,7 mm, 588 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát3 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1 GHz, GPU: PowerVR SGX540
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor7 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2012, 9 600 Kč

Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) – videopohled

Obsah balení

V krabici byste nějaké bonusové příslušenství hledali marně, nenaleznete tu ani obyčejná sluchátka. Kromě samotného tabletu můžete očekávat tradiční manuál pro první obeznámení s přístrojem, USB kabel s konektorem specifickým pro Samsung a nabíjecí adaptér, přes který tablet nabijete. Toť vše.

V originálním balení toho moc nenajdete

Design a konstrukce: kvalitní krasavec

Samsung vždycky uměl dělat pěkné tablety a testovaný kousek není výjimkou. Hodnotné materiály bychom tu ale opět hledali marně, Samsung prostě má rád plasty a nejinak tomu je i zde. To však nemění nic na tom, že se Galaxy Tab 2 10.1 povedl. Už na první pohled působí tablet velmi stylově a dostatečně draze, i když po uchopení poznáte obyčejný plast. Ani Samsung nedosáhl hodnotného pocitu z plastu, který zatím vítězně drží Transformer Pad 300. Nicméně celkový pocit z tabletu je velmi příjemný, a to vše díky tenkému a lehkému tělu s hmotností 588 gramů a tloušťkou jen 9,7 milimetrů. Oproti předchůdci je ale tablet o něco tlustší, což je škoda.

Tablet je navzdory obyčejným plastům stylový a pěkný

Celková konstrukce je naštěstí perfektní. Nikde nic nevrže, neodstává a výrobce konečně upustil od velkých vylupovacích krytek, které jenom znervózňují při manipulaci. Jedna taková je přítomna pouze u slotu pro paměťové karty, je však malá a nikdy nepřekáží. Vepředu potěší Gorilla Glass, chránící velký desetipalcový displej. Kromě loga výrobce a kamerky pro videohovory tu nalezneme už jen velmi pěkně zpracované stereo repráčky zasazené do výraznějších ozdobných lišt, které mají tablet dostatečně odlišit od iPadu a zabránit tak dalším soudním rozepřím. Reproduktory jsou integrovány do stran a směřují čelem k uživateli, díky čemuž vyluzují velmi prostorový a dostatečně hlasitý zvuk. Navíc je nemáte šanci ničím zakrýt, takže můžete ovládat tablet bez obav z jakékoliv strany.

Přední strana kromě Gorilla Glass nepostrádá fešné repráčky

Na dolní hraně se nachází pouze systémový konektor a mikrofon, boční strany jsou tlačítek a jiných prvků zproštěny úplně. Velmi úrodná je naopak horní hrana, kde nalezneme nejen vypínací tlačítko, ale také regulátor hlasitosti, slot pro paměťové karty microSD a konektor 3,5mm Jack pro připojení vlastních sluchátek. I přesto, že výrobce napěchoval prakticky všechny ovládací prvky na horní hranu, není výrazně přeplněna a navíc jsou tlačítka dostatečně tenká. Všechna tlačítka jsou navíc vyvedena velmi stylově v tmavém plastu, který se zahýbá ještě na zadní stranu. Možná bychom tu uvítali ještě HDMI port, ten je ale vyhrazen spíše dražším kouskům. Zamrzí také absence microUSB konektoru. Tablet musíte nabíjet a příslušenství připojovat přes proprietární 30-ti pinový konektor, což je škoda.

Horní hrana nabízí pohled na většinu ovládacích prvků

Zadní strana je designově čistá a téměř prázdná. Kromě čočky fotoaparátu v horní části a loga výrobce tu nenalezneme vůbec nic. To je však možná spíše k lepšímu. Samsungu se nástupce tabletu Galaxy Tab 10.1 opravdu povedl a i když mu schází hodnotnější materiály, dokáže to skvěle zamaskovat.

Srovnání desetipalcových tabletů od Samsungu

Galaxy Tab 10.1 Galaxy Tab 2 10.1 Galaxy Note 10.1
rozměry 256,6 x 172,9 × 8,6 mm 256,6 x 175,3 x 9,7 mm 262 x 180 x 8,9 mm
hmotnost 565 g 588 g 600 g
čipset Nvidia Tegra 2 T20 TI OMAP 4430 Exynos 4412
procesor 2 x 1 GHz 2 x 1 GHz 4 x 1,4 GHz
úhlopříčka displeje 10 palců 10 palců 10 palců
rozlišení displeje 1280 x 800 pixelů 1280 x 800 pixelů 1280 x 800 pixelů
GPRS/EDGE/3G ano/ano/ano ano/ano/ano ano/ano/ano
Wi-Fi ano ano ano
operační systém Android 4.0.3 Android 4.0.3 Android 4.0.3
Cena (přibližná) 8999 Kč 9583 Kč 15 000 Kč

Výdrž: příjemné překvapení

Samsungu se podařilo nasoukat do tabletu baterii o kapacitě 7000 mAh, a ta svými schopnostmi dost překvapila. Při normální zátěži, do které spadá občasné brouzdání internetem, poslech hudby či hrátky s aplikacemi, vám tablet bez problémů vydrží celý den, s nutností jej nabít před spaním. Mluvíme tu o cca 12 hodinách, což je pěkné.

Přístroj zvládne i streamování HD videí, které vyždímají baterii už za necelých sedm hodin, brouzdat internetem bez dalších operací vám vydrží kolem devíti hodin. Nakonec hudbu si budete moci pouštět od rána do rána bez nutnosti nabíjet. Rozhodně se nejedná o revoluční výdrž, ale solidní, mírně nadprůměrný výkon.

Zvuk: stereo repráčky vedou

Skvělým krokem bylo umístit dva repráčky na přední stranu kolem displeje, což vyústilo nejen v kvalitní ozvučení, ale také pohodlnější držení bez nutnosti neustále uhýbat prsty. Celkově odvádí repráčky dobrou práci, zvuk je dostatečně hluboký a basy syté. Při maximální hlasitosti se občas objeví jemné chrastění, to už ale musíte opravdu zajít na hranici zvukových možností tabletu.

Ještě lepší zážitek nabídnou sluchátka, ta si však budete muset dokoupit, případně využít vlastní. Tablet se díky kvalitnímu zvukovému výstupu hodí nejen na poslech hudby, ale i sledování filmu či herní maratón. Bohužel chybí dodatečné technologie pro vylepšení zvukové kvality, tablet si však poradí i bez nich.

Displej: jasný standard

Jak už jsem poznamenal výše, tablet se honosí desetipalcovým displejem s technologií PLS a rozlišením 1280 x 800 pixelů. Jedná se tedy víceméně o standard, který dobře vypadá a nabízí dostatečně ostré zobrazení, syté barvy a silný jas. Samotný displej by se dal považovat za povedený. Je dostatečně silný, i když pro práci na přímém slunečním světle nepříliš vhodný. Nechybí automatická regulace jasu.

Displej chrání Gorilla Glass, takže se jen tak nerozbije

Uživatelské prostředí: hezké, ale pomalé

Zatímco 1 GB operační paměti je v současné době dostačujícím faktorem, dvoujádrový procesor Cortex A9 s taktem 1 GHz už dnes nenadchne, na tabletech pak především. Grafický čip PowerVR SGX540 dělá, co může a interní úložiště o velikosti 16 GB (k dispozici pouze 12 GB) taktéž postačí, zvláště díky přítomnosti slotu pro paměťové karty. Problémem je ale špatně odladěný systém, což je bohužel mnohde znát.

Galaxy Tab 2 10.1 nabízí klasický TouchWiz

Operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich je totiž opět zatížen uživatelskou nástavbou TouchWiz. Nebýt ji, určitě by byl pohyb v systému svižnější, takto se však uživatel musí potýkat se zpomaleným a občas trhaným systémem, což nepotěší. Opakuje se tak situace z loňského roku, kde jsme si rovněž stěžovali na špatné vyladění softwaru u tabletů Samsungu a korejský výrobce se, zdá se, nepoučil. Reakce systému jsou dokonce pomalejší, než u kolegy Galaxy Tab 2 7.0, a to už je co říct.

Nechybí standardní zamykací obrazovky a menu

Android bez precizní optimalizace novince opravdu škodí, jelikož by s odladěným prostředím rozhodně dokázala mnohem více (stačí se ostatně podívat na Asus a jeho výrobky). Cukání naštěstí není tak výrazné, aby bylo používání tabletu nemožné, a objevuje se spíše při běhu více aplikací najednou, případně během náročnějších grafických procesů. Klasikou je pak pomalé vykreslování widgetů při přetáčení displeje do režimu na výšku.

TouchWiz má ale i své světlé stránky, které bych shrnul především na skvělou lištu miniaplikací, kterou vyvoláte zdola. Díky ní si můžete kdykoliv otevřít kalkulačku, světový čas, hudební přehrávač a další maličkosti, aniž byste museli zavírat právě běžící aplikaci. Je to velmi praktický pomocník, kterého jsem vítal i u sedmipalcového brášky. Spolu s ním se vrací také ikonka na típání screenshotů a aktivnější notifikační lišta, kde nalezneme zkratky na Wi-Fi, GPS, Bluetooth a další služby.

Mini-aplikace, widgety a galerie

U samotného Androida se žádná revoluce nekoná. Stále tu máme k dispozici pět základních ploch, konečně ale přichází možnost jejich rozšíření až na sedm, pokud si to bude uživatel žádat. Všechny plochy jdou zaplnit ikonkami, widgety, zkratkami a složkami, jak to známe z ostatních tabletů s tímto systémem. Nic nového se tu tak nekoná, mnohem více bychom tu uvítali samotný Android bez grafických nástaveb a dalších přidaných prvků.

Správce souborů a nastavení aplikací

Výkon: na zábavu postačí

Tablet i přes nijak excelentní výkon zvládá většinu her a všechny aplikace, včetně dostatečně náročných 3D her. O jejich naprosté plynulosti samozřejmě mluvit nemůžeme, spustíte ale bez větších problémů dostatečně velký počet moderních her, jako je Real Football 2012, Paradise Island a jiné. Zaostávání za konkurencí ukazují i benchmarky níže, takže jistě pochopíte, že se o žádné herní terno nejedná. Pokud vám tedy jde o herní tablet, zvolte některý s nVidia Tegra 3 nebo například nový iPad.

Benchmarky a testy tabletu

Fotoaparát a video: důstojných 3 Mpx

Fotoaparát s rozlišením 3 Mpx v dnešní době opravdu není ohromující, rozlišení však není všechno, což by mohl povídat i nedávno recenzovaný Acer IconiaTab A510. Testovaný kousek dokáže pořizovat fotografie s rozlišením 2048 x 1536 pixelů a výsledky jsou dost průměrné, jak by se dalo očekávat. V dobře osvětlených exteriérech dokáže tablet nafotit ucházející fotografie, kdy to však má fotoaparát tendenci přehánět se sytostí barev a kontrastem, navíc jsou často lehce rozmazaně. V horších světelných podmínkách už nastupuje viditelný šum, navíc fotoaparát zcela postrádá autofocus i přisvětlovací LED diodu, což se negativně podepisuje na výsledné kvalitě. V tomto případě se oproti předchůdci jedná dokonce o zhoršení, protože původní Galaxy Tab 10.1 automatické ostření i LED diodu měl. Vzhledem k tomu, že tablet stojí zhruba 12 tisíc korun nám tento krok zůstává záhadou.

Prostředí fotoaparátu a jeho funkce

Některé nedostatky lze odstranit dostatečně podrobným nastavením, kde nechybí nejen volba saturace a vyvážení bílé, ale také efekty včetně negativu či sépie, nebo scény včetně krajiny, sněhu, noci a několika dalších. Po krátké návštěvě nastavení si lze s výslednou kvalitou ještě pohrát, rozhodně však nečekejte zázraky. Obecně lze fotoaparát na své poměry považovat za značně průměrný a vhodný akorát tak na pořizování momentek. Na ty však tablety většinou ani nejsou a s tablety většina lidí nefotí. Pokud spadáte do stejné skupiny, nemusí vás slabý fotoaparát tak mrzet.

Zkušební fotografie

Fotografie mají občas příliš syté a kontrastní barvy

Panoramatický snímek

Přístroj dokáže natáčet také video v rozlišení 720p, jeho kvality však nejsou o nic lepší a přinejmenším dostanete ve výsledku ucházející videozáznam, který strádá rozmazáním pohybujících se objektů a nedostatečně čistým zobrazením s přítomným šumem. Nechybí ani přední kamerka pro videohovory, která dokáže fotit i natáčet, bohužel pouze s VGA rozlišením.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (testovací video) – 720p, exteriér

Multimédia: všechno pohromadě

Kdykoliv se v operačním systému Android mluví o multimédiích, většinou se ví, co očekávat. Standardní hudební a video přehrávač je přítomen v každém zařízení a rozdíly lze postřehnout jen stěží u kodeků, podpory titulků a podobně. Hudební přehrávač tu zůstává věrný stylizaci TouchWizu a nabízí jednoduché menu a řazení, stejně jako režim Cover-Flow pro listování alby a schopnost přehrávání na pozadí. Zde se tedy nekoná žádné překvapení, chybí nastavitelný ekvalizér a jakékoliv podrobnější funkce.

Hudební přehrávač TouchWiz

Filmový zážitek na recenzovaném tabletu však patří rozhodně mezi ty lepší, a to nejen díky dostatečně velkému a jasnému displeji. Uživatelské rozhraní je maximálně jednoduché, přehrávač však už v základu podporuje kupu kodeků včetně DivX, XviD, FLV či MKV a dokáže přehrát opravdu cokoliv. Nedělal nám problém celovečerní film ve FullHD kvalitě a uživatel ani nepotřebuje stahovat dodatečné přehrávače, což je u mnoha jiných tabletů nutností. Lepší přehrávač (například MX Player) bude potřebný možná tak pro uživatele, jež potřebují u filmů titulky, jelikož integrovaný videopřehrávač nemá natolik podrobné možnosti jejich nastavení a úprav. V menu naleznete také rychle přístupné tlačítko sdílení, díky čemuž video pošlete na sociální sítě, skrze Bluetooth či Wi-Fi. Lze také využít podpory DLNA a streamovat filmy na vašem domácím zařízení, které protokol podporuje.

YouTube prohlížeč, MX Player a interní přehrávač

Pokud vás nelákají filmy ani hudba, v menu naleznete také praktický editor fotografií či videí, YouTube prohlížeč a samozřejmě Google Play, ze kterého si stáhnete všechno ostatní podle potřeby. Tablet zvládá také hry, musíte však mít na paměti, že přístroj neutáhne ty nejmodernější grafické skvosty, které jsou například vyvíjeny specificky pro Tegru 3 a využívají jejího výkonu. To ostatně neznamená, že by byl Galaxy 2 10.1 na videohry nepřipravený, zvládne bez větších potíží mnoho titulů. Interní úložiště o velikosti 16 GB (k dispozici je 12 GB) to hravě pojme, a pokud ne, poslouží slot pro paměťové karty microSD, který paměť rozšíří o dalších 32 GB.

Google Play a jedna ze stažených her

E-mail: nerezavějící klasika

Psát o aplikacích, které se beze změny přenáší z přístroje na přístroj je jako nosit dříví do lesa. Platí to pro mnohé multimediální aplikace a platí to i u emailových klientů. Stejně jako všude jinde je i zde přítomen propracovaný Gmail a základní klient, ve kterém se rychle připojíte do svých dalších emailových účtů. Oba nabízí oblíbený sloupcový styl, kdy vlevo najdete menu s důležitými položkami, odkazy a složkami, zatímco v pravé straně vyskakují ukázky a emaily samotné. Třídění a správa emailů je velmi jednoduchá, pohodlně se také píše na virtuální klávesnici. Ta je dostatečně rychlá a citlivá, pohodlnosti klávesnice z konkurenčního tabletu IconiaTab A510 se však rovnat nemůže.

E-mailový klient a virtuální klávesnice

Kromě emailových klientů je k dispozici celá řada dalších pracovních nástrojů, kde nechybí správce souborů a archívů, adresář s kontakty, čtenářský hub, vhodný pro stahování a čtení elektronických knih ve stylu e-readeru, světový čas, propracovaný plánovač s kalendářem, poznámkový blok a samozřejmě nepostradatelný kancelářský balíček Polaris Office, který vám dá možnost číst, upravovat i vytvářet dokumenty všeho druhu. Tablet vám tedy dává veškeré možnosti pro práci a organizaci času.

Editor, seznam kontaktů a plánovač

GPS: oblíbená trojice

Ve všech moderních zařízeních s operačním systémem Android jsme si již zvykli na oblíbenou trojici navigačních a lokalizačních aplikací, jež se starají o to, abyste se nikde neztratili. Univerzálním pomocníkem jsou Google Mapy, které nabízí dobrou orientaci, přepínání mezi vrstvami i jednoduchou navigaci s jednotlivými kroky na obrazovce. Ruku v ruce s mapami jde i Latitude, informační aplikace, která vám v okolí najde všechny zajímavé bary, restaurace, kavárny, muzea a další podniky, do kterých byste se chtěli vydat. Nechybí ani recenze uživatelů, tipy a rady pro turisty. Průvod uzavírá plnohodnotná hlasová navigace s pokyny, která už se postará o preciznější pomoc na cestách. Jedinou nevýhodou je zatím nutnost neustálého připojení k internetu. Není ale problém zabrousit na Google Play a koupit si navigaci jinou.

Google Maps, navigace a Latitude

Internet a datová výbava: pohodlné surfování

Galaxy Tab 2 10.1 má jako většina ostatních základní internetový prohlížeč systému a ten zvládá svou práci na jedničku. Surfování je dost rychlé, stránky se nikdy nenačítají moc dlouho a jen s opravdu náročnými weby budete muset čekat nějakých 7 vteřin do kompletního načtení. Pohyb na stránkách je taktéž velmi svižný, zoomování bezproblémové a tablet dobře zvládá přeskupování a zaostřování textu, takže se nikdy nedíváte na rozmazané fleky.

Internetový prohlížeč naležato

V základu je samozřejmě přítomna schopnost uložit stránky do offline režimu, také záložky lze rozdělit do dvou oblastí a synchronizovat s vaším Google účtem, aby všechny stránky cestovaly s vámi.

Pokud náhodou neholdujete integrovanému prohlížeči, lze si z Google Play stáhnout mnoho dalších. Doporučujeme vyzkoušet Google Chrome, který je konečně dostatečně stabilní a rychlý, aby se dal denně používat. Pokud prahnete po sociálních sítích, jejich klienty si budete muset dostahovat zvlášť. Základní seznam kontaktů se bez problémů propojí s Facebookem a doplní si veškeré informace z jeho databáze, díky čemuž budete mít v tabletu úplnou soupisku svých přátel.

Tablet kromě Wi-Fi podporuje také sítě 3G s HSDPA rychlostí až 21 Mbps a HSUPA s 5,76 Mpbs, taktéž s podporou pro volání a posílání SMS zpráv. Na recenzi jsme však bohužel dostali pouze verzi s Wi-Fi, takže nebylo možné tyto služby vyzkoušet.

Závěr: klonovaný následovník

Galaxy Tab 2 10.1 je rozhodně již od pohledu přímým následovníkem první generace, mnohem přesnější by však bylo poznamenat, že se spíše jedná o jeho sourozencev. Tablety jsou si totiž podobné až příliš a pokud by Samsung neupravil design, nevyměnil čipset, nezhoršil fotoaparát a nepřidal několik dalších maličkostí, jednalo by se vlastně o ten samý přístroj.

Novinka má několik nesporných kladů, které mohou přesvědčit zákazníky ke koupi. Tím největším asi bude velmi stylový a elegantní design, spojený s lehkým a tenkým tělem.

Dostatečně velký a kvalitní displej s ochranným sklem Gorilla Glass pak potěší multimediální nadšence, stejně jako nejnovější Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 1 GB RAM a bohatá základní podpora aplikací a videokodeků. Galaxy Tab 2 10.1 je tak vhodný především pro zábavu, není tu však nic, co bychom už neviděli jinde.

K tomu je rozhodně třeba připočíst veskrze průměrný fotoaparátu, který je tu tak akorát do počtu. Na plnohodnotný multimediální zážitek tu také pár prvků chybí, vyjmenujme například absenci HDMI portu či kvalitnější displej, nemluvě o novějším hardwaru.

Tím největším nedostatkem však vždy bude pocit, že je tu druhá generace tabletu Galaxy Tab 10.1 tak nějak zbytečně. Od svého předchůdce se totiž skoro neliší a vzhledem k nadějné konkurenci a připravovanému Galaxy Note 10.1 se tak jedná o tablet, jehož absence by si na trhu vůbec nemusel nikdo všimnout. Pokud tedy prahnete po moderním multimediálním tabletu a nevlastníte předchozí generaci, ani zmenšenou variantu Galaxy Tab 2 7.0, můžete dát recenzovanému kousku šanci. Pokud však čekáte na výkonnější přístroj, případně máte podobný tablet, můžete Galaxy Tab 2 10.1 s klidným srdcem pustit k vodě. Konkurence je navíc velmi silná a například Acer a Asus novinku od Samsungu s přehledem poráží. Samsung naopak bojuje cenou, která je v konkurenci více než obstojná.

Konkurence na trhu

Konkurence je v této kategorii velmi bohatá a nabízí všemožné hardwarové parametry za rozličné ceny. Prvním schopným konkurentem je tak rozhodně samotný předchůdce, který sice nabízí jiný čipset a grafický čip, má však také dvoujádrový procesor, 1 GB RAM, HD PLS displej a 3,15 Mpx fotoaparát. Navíc vyjde podstatně levněji.

Stálým a silným bojovníkem je v současné době Asus Transformer Pad 300, který za mírně vyšší cenu nabízí velmi výkonný hardware v čele s Tegrou 3, perfektní konstrukci, Android 4.0 a dokovací klávesnicí navrch.

Do sekce konkurentů by se mohl zařadit také Transformer Prime, který sice patří spíše do vyšší třídy, ale celkově je někde jinde. Nabídne především elegantní kovové tělo, čtyřjádrový procesor, nejnovější Android 4.0 Ice Cream Sandwich a dokovací klávesnici.

Samsung Galaxy 2 10.1, Transformer Pad300 a Transformer Prime

Zajímavým konkurentem je také nedávno recenzovaný Acer IconiaTab A510, který je sice zhruba o tisíc korun dražší, stále ale spadá do vyšší střední třídy a především nabízí nekompromisní výkon podpořený Tegrou 3, 1 GB operační paměti, 5 Mpx fotoaparátem a operačním systémem Android 4.0.

Nakonec jsme si nechali druhou generaci iPad, která i přes své staré kosti dokáže stále zatočit s mnoha moderními tablety a pokud holdujete uzavřenému operačnímu systému iOS a precizně optimalizovaným aplikacím, můžete o něm popřemýšlet. Cena je zhruba podobná

samsung-galaxy-tab-2-101
Klady
  • dostatečně jasný displej
  • bohatá podpora videokodeků
  • výborná multimédia
  • dostatečná interní paměť + microSD
  • kvalitní reproduktory
  • 1 GB RAM
  • pěkný a stylový design
Zápory
  • špatně optimalizovaný systém Android
  • málo inovací oproti předchůdci
  • průměrný fotoaparát, bez autofocusu a led
  • chybí microUSB a HDMI konektor
Diskuze ke článku
Calebos
Jak se tak divam, jedinym a vseobjimajicim standardem Samsungu je doslova priserne sekani systemu. At na telefonech, nebo na tabletech. Nic se nezmenilo. Byt ve verzi 4.0.3, tak to porad drhne jako soustruh. Za ty penize opravdu freakshow. Pritom se Andorid da relativne slusne vyladit tak, aby mel plynulou odezvu. A to i pred verzi 4.1. :)
S-Ovce
Dobrý den,
Je vidĕt, že jste asi dlouho žádný Samsung nedržel v ruce. Zkuste si třeba S3 nebo i starší S2...zde žádné sekání nenajdete! Musím ale přiznat, že rychlost Galaxy Tabu 10.1 je opravdu otřesná. Osobnĕ mi připadal Galaxy Tab 2 10.1 trochu rychlejší, ale pořád to není ono...v tom s Vámi souhlasím, ale říct, že S3 má zasekaný system je hloupost...
freeman
Tento produkt je jasný podfuk na zákazníka.
sklamany
Mam čtyři dny ASUS PAD INFINITY a mužu řic že to je teprve podfuk na zákazníka

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze