Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
recenze

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Ultratěžký kalibr nastupuje
59

Pro ty, kteří chtějí to nejlepší, Samsung připravil skvěle vybavenou řadu Galaxy S20. Ta je sice o model „e“ chudší, zato však nabízí technologiemi vyzbrojenou novinku s označením Ultra. Jak se nám Galaxy S20 Ultra 5G osvědčil? To prozradím v této recenzi.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G je nejlépe vybaveným zástupcem letos představené řady Galaxy S20. Chlubí se 120Hz displejem i pokročilým teleobjektivem. Galaxy s přídomkem Ultra navíc nabídne 108Mpx fotoaparát, 100× Space Zoom, gigantický displej, ale také cenovkou atakující 40 tisíc korun. Dokáže opodstatnit vysokou pořizovací cenu adekvátní výbavou?

Samsung Galaxy S20 Ultra – videorecenze

Technické parametry Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 128 GB + 12 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce167 × 76 × 8,8 mm, 221 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,9" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát108 Mpx, LED dioda, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ChipsetSamsung Exynos 990, CPU: 2×2,73 GHz + 2×2,6 GHz + 4×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostbřezen 2020,

Obsah balení: AKG sluchátka a 25W adaptér

V černé krabičce čeká kromě telefonu také 25W napájecí adaptér, redukce z USB-A na USB-C, kabel typu USB-C/USB-C a sluchátka AKG. Bystřejší si všimnou, že se jedná o na první pohled identická sluchátka, která byla přiložena v balení loňské řady Galaxy S10, pouze s USB-C.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Líbilo se nám
  • USB-C/USB-C kabel
  • 25W napájecí adaptér
  • kvalitní sluchátka AKG
Nelíbilo se nám
  • pouzdro by přišlo vhod

Konstrukční zpracování: hmotnost odpovídá výbavě

Galaxy S20 Ultra 5G disponuje velkým displejem i baterií, což se muselo zákonitě projevit na rozměrech, které rozhodně nelze označit za kompaktní. Telefon je poměrně velký (166,9 × 76 × 8,8 milimetrů) a hmotnost 222 gramů nemusí nutně vyhovovat každému. V kapse o něm tedy rozhodně budete vědět a k používání pravděpodobně využívat obě ruce, a to i přesto, že je prostředí One UI dobře uzpůsobeno pro ovládání jednou rukou.

Hodně uživatelů bude rozhodně nadšeno z tradičního umístění tlačítek, která jsou zpět na pravé straně a nabízí jistý stisk. Samozřejmě nechybí ani certifikace zvýšené odolnosti IP68 nebo ochranné sklo Corning Gorilla Glass 6 na zádech i displeji. Telefon působí prémiově, jak byste od takto drahého kousku hardwaru očekávali, a lesklá záda se v kombinaci s testovanou šedou variantou upatlávala o trochu méně, než bych očekával.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Modul fotoaparátu vystupuje nad povrch zad.

Dominantou Galaxy S20 Ultra 5G je masivní modul fotoaparátu, který poměrně hodně vystupuje nad povrch zad, takže se telefon na rovném povrchu při zatlačení na rohy houpe. Problém můžete elegantně vyřešit zakoupením ochranného pouzdra. Na spodní straně najdeme USB-C a hlasitý reproduktor. 3,5mm jack byste však hledali marně. Na horní straně je pak osamocený hybridní slot pro kombinaci paměťové karty a nanoSIM karty, případně dvou SIMek. Na závěr zmíním haptickou odezvu, která uživateli dává příjemnou zpětnou vazbu například při focení.

Líbilo se nám
  • prémiové zpracování
  • umístění tlačítek na pravé straně
  • zvýšená odolnost IP68
Nelíbilo se nám
  • značně vystouplý modul fotoaparátu

Displej: 120Hz premiéra

Displej Galaxy S20 Ultra 5G jednoznačně patří k tomu nejlepšímu na trhu a testy nasvědčují, že se (v současnosti) jedná pravděpodobně o nejlepší panel v telefonech. Dynamic AMOLED 2X s úctyhodnou uhlopříčkou 6,9 palce se chlubí nevídaně tenkými rámečky po stranách, nahoře i v oblasti brady. Miniaturní je rovněž výřez pro selfie kamerku, který se zmenšoval a nyní dosahuje průměru pouze 3,5 mm. Hodně uživatelů bude zajímat, že displej, ačkoliv není zcela plochý, má nově pouze mírně zaoblené boky. Obrazovku chrání kromě Gorilla Glass 6 také ochranná fólie nainstalovaná přímo od výrobce. Bohužel má mírně ostré rohy, které snižují pohodlí při ovládání gesty.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Co se týče kvalitativních parametrů samotného zobrazovacího panelu, nemohu mít žádných výtek. Barevné podání, jemnost přes 500 pixelů na palec, maximální jas: to vše přispívá k tomu, že je telefon používat. Největší novinkou je však 120Hz obnovovací frekvence. Samsung rovnou přeskočil 90 Hz, kterými se chlubí například Pixel 4, a uživatelům dává možnost vybrat si mezi 60/120Hz režimem. Pokud si však zvolíte vyšší obnovovací frekvenci, je potřeba počítat s tím, že se rozlišení uzamkne na hodnotě Full HD+. Do budoucna však Samsung plánuje na tom zapracovat a přinést možnost aktivace WQHD+ rozlišení (3 200 × 1 440 pixelů) i při této obnovovací frekvenci. Vyšší obnovovací frekvence je velmi návyková a pohyb prostředím učiní mnohem plynulejším. Panel má navíc 240Hz obnovovací frekvenci u dotykové plochy, což potěší všechny náruživé hráče.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Ultrazvuková čtečka otisků prstů je stejná jako v předchozím roce.

V displeji se ukrývá rovněž ultrazvuková čtečka otisků prstů. Jedná se však o stejný model, který jsme našli u řady Galaxy S10 a při používání jsem nedoznal žádných rozdílů. Qualcomm přitom představil nový druh ultrazvukové čtečky 3D Sonic Max, která má větší plochu a oskenuje až dva prsty. Třeba se objeví v příští generaci. Čtečka otisků prstů funguje příkladně a až na pár situací, kdy nechtěla napoprvé zaregistrovat naskenovaný prst, jsem se nesetkal s žádnými problémy.

Líbilo se nám
  • tenké rámečky
  • vysoká jemnost
  • velká uhlopříčka
  • krásné podání barev
  • vysoký maximální jas
  • čtečka otisků prstů
  • 120Hz obnovovací frekvence

Zvuk: stereo zážitek

Galaxy S20 Ultra 5G se chlubí hned dvěma hlasitými reproduktory – jeden je na spodní straně a druhý kousek nad výřezem selfie kamerky. Oba dohromady dokáží hrát nadprůměrně hlasitě a překvapila mě také intenzita basů, které jsou na mobilní telefon dost silné. Pokud byste však raději poslouchali zvuk ze sluchátek, můžete využít dodávaná od AKG, která se chlubí vysokou kvalitou reprodukce, případně pak sáhnout po bezdrátové alternativě.

Spokojen jsem byl rovněž s kvalitou telefonních hovorů, kdy jsem slyšel protistranu bez jakýchkoliv potíží stejně jako ona mě. Někomu bude bezesporu chybět 3,5mm jack (v mém případě například kvůli možnosti připojit klopový mikrofon), který by se do takto velkého telefonu možná přeci jen vlezl. Jedná se však o trend, který je už pomalu (až na výjimky) standardem, tudíž nelze absenci považovat za mínus.

Líbilo se nám
  • kvalitní dodávaná sluchátka s USB-C
  • nadprůměrná hlasitost reproduktorů

Výkon hardwaru: pro jednoho Snapdragon, pro druhého Exynos

Přestože jsem si mohl Samsung Galaxy S20 Ultra 5G během premiéry v San Franciscu vyzkoušet s čipsetem Snapdragon 865, na našem trhu najdete verze s Exynosem 990. V obou případech se jedná o 7nm čipsety, které zvládnou nahrávání 8K videa a nabízí podporu RAM typu LPDDR5.

Po stránce výkonu si neměl absolutně nač stěžovat ani s Exynosem 990 doplněným o RAM o velikosti 12 až 16 GB typu LPDDR5 a až 512GB úložištěm typu UFS 3.0. V mém případě zůstalo z původní 128GB kapacity volných přibližně 110 GB. Pokud by vám integrované úložiště nestačilo, lze jej rozšířit o paměťovou kartu o velikosti až 1 TB.

Líbilo se nám
  • špičkový výkon
  • velké úložiště typu UFS 3.0
  • 12/16 GB RAM typu LPDDR5
  • výkonný čipset

Výdrž baterie: lepší, než byste mysleli

Galaxy S20 Ultra 5G je technologiemi nabitý smartphone, který má spolu s aktivovaným 120Hz 6,9palcovým displejem vysoké energetické nároky. Jak je na tom tedy s výdrží? Během několikadenního používání, kdy jsem telefon standardně používal s aktivovanou 120Hz obnovovací frekvencí na automatický jas, aktivovanou Wi-Fi a během dne měl zapnutou synchronizaci několika e-mailových účtů, často byl aktivní na chatovacích aplikacích atd., jsem se dostal na výdrž jeden a půl dne. Jednodenní výdrž je tedy v podstatě zaručená a rozhodně se nemusíte obávat, že byste s sebou museli přes den nosit pro jistotu powerbanku.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Nabíjení dodávaným 25W adaptérem navíc probíhá až překvapivě rychle. Zhruba za jednu hodinu můžete mít telefon nabitý z 0 % do plna. Pokud chcete nabít telefon ještě o něco rychleji, můžete zainvestovat do 45W napájecího adaptéru. Pokud cestujete automobilem s bezdrátovou nabíjecí podložkou, nic vám nebrání Galaxy S20 Ultra 5G nabíjet tímto způsobem s maximálním podporovaným výkonem 15 W. Využít můžete rovněž bezdrátové reverzní nabíjení (maximálně 9 W), díky kterému si můžete nabít sluchátka nebo druhý telefon.

Míra nabití baterie Čas nabíjení
  10 % █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 5 minuty
  20 % █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 10 minut
  30 % █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 15 minut
  40 % █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 20 minut
  50 % █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ 25 minut
  60 % █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ 31 minut
  70 % █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ 36 minut
  80 % █ █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ 42 minut
  90 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ ░ 50 minut
100 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ 68 minut
Líbilo se nám
  • až 45W nabíjení
  • dlouhá výdrž

Konektivita: výbava v plné palbě a 5G k tomu

V oblasti konektivity Samsung nenechal nic náhodě a telefon vybavil vším, čím je jen možné. Kromě podpory nejnovější Wi-Fi 6 nebo Bluetooth 5.0 se můžete spolehnout rovněž na GPS, GLONASS, BDS nebo evropské Galileo. K placení poslouží NFC a k přenosu dat přijde vhod USB-C s podporou OTG. Řada Galaxy S20 navíc obdržela jako první na světě certifikace nabíjení USB PD 3.0 a PPS. Telefon podporuje, jak název napovídá, rovněž sítě páté generace, které jsem bohužel neměl příležitost otestovat.

Líbilo se nám
  • nic nechybí

Fotoaparát: 108 megapixelů, 8K a 100× Space Zoom

Na zádech Galaxy S20 Ultra 5G najdeme celkem čtyři fotoaparáty doplněné o přisvětlovací LED. Začněme hlavním snímačem, který má nadprůměrné rozlišení 108 megapixelů, a pomocí „nonabin“ technologie skládá hned 9 pixelů do jednoho „superpixelu“, tudíž mají výsledné snímky 12Mpx rozlišení.

108Mpx snímač 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv 48Mpx teleobjektiv 0,3Mpx ToF 3D senzor
Světelnost objektivu f/1.8 f/2.2 f/3.5 f/1.0
Velikost senzoru 1/1.33" ? 1/2" ?
Ohnisko 26mm 13mm 103mm
Velikost pixelů 0,8 µm 1,4 µm 0,8 µm
Typ stabilizace optická stabilizace bez stabilizace optická stabilizace bez stabilizace
Typ ostření PDAF autofocus PDAF
Jeden snímek pořízený ve 108Mpx režimu zabere přibližně 20 až 30 MB.

Uživatelé mohou samozřejmě fotit také v nativním rozlišení, k jehož aktivaci je netradičně potřeba zabrousit do menu s nastavením poměrů stran. Fakt, že je tato možnost poměrně schovaná, podle mě nasvědčuje tomu, že Samsung počítá s tím, že se většina spolehne na defaultní 12Mpx snímky. Ano, u 108Mpx fotografie můžete mnohem více přiblížit, a získat tak více detailů, snímek však logicky zabere také více místa v úložišti (jeden soubor zhruba 20 až 30 MB) a osobně nevidím mnoho důvodů, proč v tomto režimu (snad až na pár výjimek) fotit.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Pořízené snímky mají pro telefony Samsung typické živější podání barev. Některé objekty, například nebe, jsou uměle dobarvovány, aby vypadaly líbivěji, což se Samsungu daří a nemám mu to za zlé. Pokud vyžadujete přesné zachycení snímané situace, pravděpodobně nebudete příliš nadšeni. Ostatní však budou nadmíru spokojeni, zvlášť pokud chtějí snímky zveřejnit na sociálních sítích. Fotografie mají vysokou úroveň detailů, nízký šum i solidní dynamický rozsah.

3. března 2020 ráno (v tento den jsme již měli natočenou videorecenzi) jsem na telefon stáhl aktualizaci, která má fotografie ještě vylepšit. Obsah s ukázkami fotek po aktualizaci najdete v této recenzi, ale i v samostatných článcích, které vyjdou na mobilenet.cz.

108Mpx režim vs. standardní 12Mpx režim

Snímky byly pořízeny po důležité březnové aktualizaci (3. 3. 2020).

Možná ještě větším lákadlem než 108Mpx snímač je 48Mpx teleobjektiv. Jedná se o periskop uložený na plocho, který ve skutečnosti nabízí čtyřnásobné optické přiblížení (na rozdíl od pětinásobného optického přiblížení u Huawei P30 Pro).

Fotoaparát podává velmi slušné výsledky při čtyřnásobném, pětinásobném, desetinásobném a dokonce i třicetinásobném přiblížení. V případě tolik diskutované vlastnosti 100× Space Zoom je však již situace značně odlišná a použitelné snímky (alespoň v době testování) neočekávejte. Podle mého názoru se jedná o příklad zajímavé technologické vychytávky, kterou se můžete pochlubit kamarádům. Nedokážu si však představit, že bych se 100× zoomem pořizoval snímky a následně je smysluplně používal.

Ukázka 1×, 0,5×, 2×, 4×, 10×, 30× a 100× přiblížení

Snímky byly pořízeny po důležité březnové aktualizaci (3. 3. 2020).

To ultraširokoúhlý objektiv, který má už poměrně běžné 12Mpx rozlišení, pořizuje solidně vypadají snímky se slušně fungující korekcí zaoblení rohů. Rozhodně se nejedná o nic revolučního a podle mě ztrácí na ultraširokoúhlý objektiv u Huawei Mate 30 Pro, svou úlohu však splní bezezbytku. Škoda snad jen absence autofocusu, kvůli čemuž jej nelze použít zároveň jako makro kamerku. Z výčtu čtyř kamer pak zbývá jen senzor 3D time-of-flight pro využití rozšířené reality a pořizování portrétních snímků.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G
Možnost natáčet 8K videa v budoucnu může přijít vhod, v současnosti si jej však pravděpodobně nebudete mít na čem prohlédnout.

Nakonec zmíním natáčení 8K videa, které má být dalším prodejním tahákem. Natáčet lze v daném rozlišení maximálně při 24 FPS a bez sledování automatického zaostření či efektů videa. Natáčet video v 8K je podle mě ukázka toho, co všechno Galaxy S20 dokáže a praktičtější využití snad najdeme až v budoucích měsících (nebo letech). Při natáčení bych doporučoval pořizovat spíše stabilní videa, kdy s telefonem nepohybujete. Rovněž je potřeba počítat s tím, že video zabere spoustu místa, na jednu sekundu zhruba 10 MB. Hlavní nevýhoda však možná spočívá v tom, že většina z nás zatím nemá 8K zobrazovač, na kterém bychom si obsah v tomto rozlišení mohli opravdu užít. Oproti 100násobnému zoomu vidím u 8K videa vyšší přidanou hodnotu, i tak se však v současnosti jedná o něco, co mnoho uživatelů reálně nevyužije.

Selfie kamera

Velmi spokojen jsem byl se 40Mpx selfie kamerkou, která skládá čtyři pixely do jednoho, přičemž výsledné snímky vypadají velmi dobře. Pokud natáčíte selfie videa, můžete využít možnost točit ve 4K až při 60 FPS. Novinkou je také funkce Single Take, která zaznamená několikasekundový klip a potom z něj pomocí AI vytvoří sérii videí a záběrů, které zařízení vyhodnotí jako nejzajímavější. Pokud často využíváte efekty jako boomerang nebo filtry, může vám Single Take ušetřit čas. Ve výbavě pochopitelně nechybí ani noční režim, který jsem testoval ve srovnání s Huawei Mate 30 Pro.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – 8K, 24 FPS (natočeno po důležité březnové aktualizaci)

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – 1080p, 30 FPS (super stabilizované)

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G testovací video – 8K 24 FPS den

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G testovací video – 8K 24 FPS noc

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G testovací video – 8K 24 FPS

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G testovací video – 8K 24 FPS test

Líbilo se nám
  • kvalitní fotoaparáty
  • inovace jako 8K video a 100× zoom
  • povedený teleobjektiv
  • nadprůměrná selfie kamerka
Nelíbilo se nám
  • chybějící autofokus u makro kamerky
  • 100× přiblížení nemá mnoho praktických využití
  • 8K video má své neduhy

Software: Android 10 okořeněný One UI 10.1

Uvnitř najdeme nejnovější Android 10 doplněný o nadstavbu One UI 2.1. Novinkou je podpora nativních gest nejnovějšího operačního systému, která jsou například i u Pixelu 4, nebo vylepšený tmavý režim. Mezi další novinky patří možnost zachovat otevřenou aplikaci pro rychlé spuštění, díky čemuž se vrátíte do aplikace přesně tam, kde jste skončili. Typicky si takto můžete uzamknout například hru, do které se potom vrátíte, přičemž lze takto „zmrazit“ až tři aplikace. Dále nechybí podpora režimu DeX nebo funkce Music Share. Pokud jste skrze Bluetooth připojeni k reproduktoru, vaši přátelé se k němu mohou připojit přes váš telefon.

Líbilo se nám
  • vše hladce funguje
  • užitečné funkce

Zhodnocení

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G v sobě akumuluje špičkový hardware doplněný o vyladěný software. Uživatele zaujme špičkový displej se 120Hz obnovovací frekvencí, vysoký výkon nebo baterie s kapacitou 5 000 mAh, která vás nenechá na holičkách. Velmi dobře je na tom Ultra také po stránce fotoaparátů, které budou navíc postupně vylepšovány.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Ani tento telefon však není bezchybný. Výtku bych měl k 100× zoomu, který je více marketingovým tahákem než funkcí, kterou byste chtěli reálně používat. Stejně tak natáčení videí v 8K je v současnosti spíše hudbou budoucnosti. Jinak se však jedná o velmi dobře vybavenou vlajkovou loď, které nic zásadního nechybí. Samsung opět dokázal namíchat velmi podařený koktejl a věřím, že si telefon u potenciálních zájemců obhájí i vysokou pořizovací cenu.

Konkurence

Konkurencí pro Galaxy S20 Ultra 5G může být iPhone 11 Pro Max, který nabídne velký displej, prémiové zpracování i podařené fotoaparáty. Cenovkou je navíc plně srovnatelný s Galaxy S20 Ultra 5G.

Apple iPhone 11 Pro Max 512 GB

Rozměry158 × 77,8 × 8,1 mm, 226 g
DisplejOLED, 6,5" (2 688 × 1 242 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A13 Bionic,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor3 969 mAh

Zájemci o S20 Ultra 5G, pro které hraje hlavní roli možnost zoomovat, by měli zvážit nákup Huawei P30 Pro. Ten má, na rozdíl od Samsungu, hned pětinásobný optický teleobjektiv, jenž je plně srovnatelný s tím, co nabízí Samsung. Navíc můžete značně ušetřit, a to i přesto, že stále dostanete skvěle vybavený smartphone.

Huawei P30 Pro 256 GB

Rozměry158 × 73,4 × 8,4 mm, 192 g
DisplejOLED, 6,47" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 200 mAh

Za zvážení stojí také Google Pixel 4 XL, který se rovněž řadí k jedněm z nejlepších fotomobilů na trhu. Displej však nabídne „pouze“ 90Hz obnovovací frekvenci a v modulu fotoaparátu nenajdete ultraširokoúhlý objektiv.

Google Pixel 4 XL 128 GB

Rozměry160,4 × 75,1 × 8,2 mm, 193 g
DisplejOLED, 6,3" (3 040 × 1 440 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor3 700 mAh, doba nabíjení: 1:55 hodin
samsung-galaxy-s20-ultra-5gDoporučujeme
Klady
  • prémiové zpracování
  • displej s tenkými rámečky
  • 120Hz obnovovací frekvence
  • možnost natáčet 8K video
  • kvalitní reproduktory
  • dlouhá výdrž
  • rychlé nabíjení
  • špičkový výkon
Zápory
  • 8K video má své neduhy
  • 100× zoom je spíše marketingové lákadlo
Diskuze ke článku
Zdenek Mach
Zdenek Mach
Naposledy upraveno: 4. 3. 2020 09:07
Pěkná vykoná mašina za šílenou cenu. Po pár aktualizacích bude fotit skvěle. Těším se na recenzi S20 nebo S20+. Mnohem reálnější stroje za po roce zajímavější ceny. Hezká recenze, díky.
.
Pokud si prohlídnu fotky ve zvětšení 1:1, tak musím konstatovat jediné - slušná olejomalba. Zlatej HTC U11.
La Puta
Jak se dalo čekat, foťák bylo jen marketingové pozlátko.... tak snad příští rok, Samsungu....
Petr
Dobrá recenze, s20 ultra je podle mě trochu cenový přestřel :) Kdy se můžeme těšit na recenzi na zbylé s20?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze