Samsung Galaxy S10+
recenze

Samsung Galaxy S10+

A na stupínek vítězů se dere...
60

Na nový Samsung Galaxy S10+ jsme se opravdu dlouho těšili a není se čemu divit. Stačí zmínit ultrazvukovou čtečku otisků prstů v displeji, soustavu pěti fotoaparátů nebo nový Dynamic AMOLED panel. A ani tím stále nekončí výčet novinek, se kterými nejvybavenější Desítka přichází. Jak se Samsungu podařilo všechny tyto vlastnosti zkombinovat a zdali finální produkt stojí za vaši pozornost, to si zodpovíme v právě začínající recenzi.

Již desátá generace ikonické řady Galaxy S přináší mnohá vylepšení, ale i z minulých let víme, že přesvědčit majitele starších generací či nalákat zcela nové je často obtížnější, než se na první pohled zdá. Jubilejní model navíc v San Franciscu doprovázelo oznámení ohebného Samsungu Galaxy Fold, který se začne prodávat již za pár týdnů. Zůstane S10+ v jeho stínu, nebo se zapíše do dějin jako revoluční smartphone s Infinity-O displejem a ultrazvukovou čtečkou?

Samsung Galaxy S10+ – videorecenze

Technické parametry Samsung Galaxy S10+ 512 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce157,6 × 74,1 × 7,8 mm, 175 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (3 040 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetExynos 9 Octa (9820), CPU: 2×2,73 GHz + 2×2,31 GHz + 4×1,95 GHz, GPU: ARM Mali-G76 MP12
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 2 000 / 300 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostbřezen 2019, 25 999 Kč

Obsah balení: bohatý

Obsah balení nového Galaxy S10+ je jedním z nejpovedenějších, jaké jsme v poslední době viděli. V krabičce s číslem 10 v zelené barvě, která ladí s barvou námi testované varianty, najdeme kromě obligátních manuálů a jehly na SIM kartu také kvalitní sluchátka od společnou AKG. Ta jsou dodávána s několika silikonovými nástavci a textilní kabel je zakončen 3,5mm audiokonektorem. Sluchátka bílé barvy skvěle sedí v uších a na poměry dodávaných sluchátek hrají nadstandardně kvalitně. Není tedy problém je používat každý den. Jde vidět, že spolupráce Samsungu s AKG nese ovoce.

UNBOXING: Samsung Galaxy S10+ a Galaxy Buds

V balení dále najdeme rovněž bílý adaptér s USB-C konektorem. Pokud jste čekali pořádnou „cihlu“ s výkonem alespoň 40 W, musíme vás zklamat. Jde o malý cestovní adaptér s maximálním výkonem 15 W, který není nijak neobvyklý. Dále zde najdeme hned dvojici redukcí: tu z USB-A na USB-C, která je užitečná pro připojení stále hojně používaných USB flashek s koncovkou USB-A, případně pro přenesení dat ze starého telefonu do telefonu kabelem, a tu z microUSB na USB-C. Na telefonu jsme navíc našli již předinstalovanou ochrannou fólii – na displeji i na okolních rámečcích. Fólie na displej má výřez pro duální selfie kamerku, nikoliv však už pro čtečku otisků prstů. Jedná se o tenký film, který vás před hrubšími škrábanci pravděpodobně neochrání, ale i tak oceňujeme, že Samsung myslel na ochranu. S balením jsme tak spokojeni a nic zásadního nám nechybělo. Ochranné plastové pouzdro by však rozhodně potěšilo.

Konstrukční zpracování: na špičkové úrovni

Po konstrukční stránce se Samsung vyšvihl. S10+ přináší displej s úhlopříčkou 6,4 palce, který se vměstnal do těla s rozměry 157,6 × 74,1 a tloušťkou 7,8 milimetrů. To se podařilo díky malým rámečkům kolem displeje. Důležité pro uživatele však je, že se telefon velmi dobře drží v ruce. Pocitově je spíše širší. Hmotnost 175 gramů je také zcela v pořádku a telefon se zbytečně nepronese.

Stříbrné rámečky pěkně ladí s námi testovanou prizmovou zelenou barvou a hází zajímavé odlesky, avšak nejedná se o agresivní barevný přechod a záda telefonu vypadají elegantně, i si dokáží získat pozornost. K dispozici pro český trh bude také černá a bílá varianta. Uprostřed zad poté najdeme ostrůvek s jednotlivými fotoaparáty i přisvětlovací diodou a kousek pod ním logo výrobce. Na pravé straně se pod anténním předělem nachází klasické vypínací tlačítko, které je umístěno o trochu výše, ale při troše zvyku jsme si na umístění zvyklí. Stisk tlačítka je jistý a má ideální tuhost.

Tlačítko asistenta Bixby lze nově přeprogramovat.

Na horní straně se nachází mikrofon a slot pro nanoSIM kartu a microSD kartu s kapacitou až půl terabajtu. Další možností je pak používat dvě nanoSIM karty, nikoliv však již společně s paměťovou kartou. Na levé straně naleznete kolébkové tlačítko k ovládání hlasitosti a pod ním tlačítko chytrého asistenta Bixby, které si nové můžete přeprogramovat ke spuštění libovolné aplikace (s výjimkou Google Asistenta). Samsung za tento krok chválíme, škoda jen, že i vypínací tlačítko není umístěno ve stejné výšce jako to pro Bixby.

Na spodní straně pak nalezneme hlasitý reproduktor a další anténní předěly, mikrofon a USB-C konektor. Samsung stále nezavrhuje ani 3,5mm audiokonektor, který se nachází v blízkosti levého rohu. Zároveň tak dokazuje, že i s tenkým tělem a minimálními rámečky lze pro 3,5mm jack najít místo. Kvalitu konstrukce snad ani není potřeba blíže popisovat. I tentokrát se jedná o precizně zpracovaný telefon, který disponuje zvýšenou odolností standardu IP68, takže jej můžete podrobit krátké koupeli a rozhodně se nemusíte obávat s ním manipulovat v dešti.

Líbilo se nám
  • zvýšená odolnost podle IP68
  • líbivý a elegantní vzhled
  • hmotnost 175 gramů
  • přeprogramovatelné Bixby tlačítko
Nelíbilo se nám
  • méně praktické umístění vypínacího tlačítka
  • nutnost vybrat si mezi druhou SIM a paměťovou kartou

Displej: přivítejte Dynamic AMOLED

Infinity-O Displej nového Galaxy S10+ je v lecčem revoluční. Kromě dvojité selfie kamery a oválného výřezu přináší jako první na světě ultrazvukovou čtečku otisků prstů. Také nabídne podporu HDR10+ pro ještě krásnější podívanou. Tento nový standard můžete využít například při sledování YouTube videí nebo populárního Netflixu.

Úhlopříčka o velikosti 6,4 palců využívá místo na přední straně z 93,1 procent, zbytek tvoří opravdu příkladně tenké rámečky a „průstřel“. Displej je navíc po stranách zaoblený a prsty po něm hezky kloužou. Mírně rušivě může naopak působit stahování rolety v pravém horním rohu, kde se nachází duální čelní kamerka. Výrobcem nainstalována fólie má totiž v místě senzorů výřez, který při přejetí prstem cítíte. Pokud folii odstraníte, můžete se stále těšit zvýšené ochraně díky nejnovějšímu sklu typu Gorilla Glass 6.

Nový Dynamic AMOLED displej umožňuje také lepší nakládání se škodlivým modrým světlem, které neprospívá lidskému zdraví. Nová technologie jej defaultně redukuje přibližně o 40 % a i při zapnutí filtrů jsme se nesetkali s nepříjemným jevem zažloutlého displeje. Jedná se tak rozhodně o příjemné a uživatelsky přínosné zpestření, které oceníte hlavně pokud na telefonu „visíte“ v noci před spaním.

Na slunci oceníte vysoký jas až 1 200 nitů.

Během každodenního používání jsme ocenili rovněž vysoký jas, a to až 1 200 nitů, díky kterému nebyla čitelnost na slunci žádný problém. V nastavení je možné si zapnout tmavý režim prostředí nebo změnit maximální Quad HD+ rozlišení displeje a uspořit tak trochu baterie. Můžete sáhnout po přirozeném nebo živém režimu, ve kterém si dále můžete upravit teplotu barev. Ambientní displej je pochopitelně rovněž k dispozici a poslouží k zobrazení notifikací, které lze samozřejmě po tapnutí otevřít. V případě chladných měsíců přijde vhod i zvýšená citlivost, takže by neměl být problém používat displej v rukavicích. Barvy displeje jsou velmi povedené a problém není ani se zobrazovacími úhly. Celkově se jedná o displej, kterému není co vytknout – kvalita zobrazení je na nejvyšší úrovni. Přítomnost výřezu v podobě díry je na individuálním uvážení a během používání nám nijak rušivá nepřišla, však skrýt nelze. A ultrazvuková čtečka? Ta si zaslouží vlastní kapitolu.

Líbilo se nám
  • potlačení škodlivého modrého záření
  • jemné rozlišení
  • podpora HDR10+
  • příkladně tenké rámečky kolem displeje
  • vysoký jas

Biometrické zabezpečení: lepší s každým updatem

Jednou z největších novinek je čtečka otisků prstů v displeji využívající ultrazvukové technologie. Nachází se ve spodní šestině displeje. Již během několikadenního používání obdržela aktualizaci a než půjde telefon do prodeje, pravděpodobně obdrží ještě další. První aktualizace podstatně zvýšila její spolehlivost a pokud se naučíte přiložit prst na správném místo, funguje výtečné a má rychlou odezvu, která však na druhou stranu není o tolik nižší než konvenční optická technologie.

Samsung Galaxy S10+

Díky ultrazvukové technologii odpadá potřeba rozsvítit místo, na které se přiloží prst. Namísto toho doprovodí odemknutí efekt vln, které se šíří od místa přiložení prstů a vypadají pěkně. Ve videu s unboxingem jsme zkoušeli rovněž její účinnost s mokrým prstem a fungovala poměrně dobře. Další testy přijdou s novou aktualizací po dlouhodobějším používání. Jediné, co zamrzí, je velikost samotného senzoru, který by mohl pokrývat větší prostor. Chápeme však, že se jedná o první telefon s tímto druhem čtečky, který si můžeme zakoupit – s přihlédnutím k tomu jsme spokojeni. S budoucími aktualizacemi navíc může Samsung odemykání dále vylepšovat.

Dalším způsobem, jak telefon odemknout, je využití čelních kamerek. Rozpoznávání obličeje je však proti čtečce otisků prstů méně bezpečné a chybí také odemykání pomocí očních duhovek, jako tomu bylo u loňského modelu.

Líbilo se nám
  • spolehlivá a rychlá čtečka otisků
  • odemknete telefon i mokrým prstem
  • zlepšuje se s aktualizacemi
Nelíbilo se nám
  • čtečka by mohla být větší
  • přišli jsme o odemykání pomocí oční duhovky

Zvuk: překonal očekávání

Na zvukové stránce nové vlajkové lodi Samsung spolupracoval se společností AKG. Kromě kvalitních dodávaných sluchátek zde tak najdeme vylepšený hlasitý reproduktor u pravého spodního rohu, kterému dělá společnost vrchní reproduktor schovaný v rámečku.

Samsung Galaxy S10+

Oproti loňskému modelu se mírně změnil design samotného reproduktoru a otvor u loňského modelu nahradila elegantní mřížka. Důležité však je, že je reproduktor extrémně hlasitý. A co víc, ani při nejvyšších hlasitostech neztrácí na kvalitě. Při srovnání s Pixelem 3, který je vyhlášený povedenými duálními reproduktory, vyhrál vyšší hlasitostí i kvalitou. S reproduktorem tedy není problém rozeznít menší pokoj a ke sledování filmů nebo multimediálního obsahu je více než dostatečný.

Rovněž výstup do sluchátek je na vysoké úrovni a není mu co vytknout. Dodávaná sluchátka jsou kvalitní a mají i základní ovládací tlačítka. Jejich tvar držel dobře v uších a nevypadával.

Líbilo se nám
  • hlasitý reproduktor hraje opravdu nahlas
  • kvalitní zvuk i při nejvyšších hlasitostech
  • kvalitní dodávaná sluchátka

Výkon hardwaru: nezná kompromisy

Uvnitř telefonu najdeme to nejlepší od Samsungu, což znamená 8nm čipset Exynos 9820 Octa s pokročilou implementací umělé inteligence a samostatnou neuronovou jednotkou. Během každodenního používání tak nemáte šanci se setkat se zpomalením či záseky. Novinka se chlubí vylepšenou optimalizací pro hry vyvíjené na Unity enginu, takže potěší i hráče, kteří tak získají ještě lepší zážitek z hraní – společně s krásným displejem a kvalitním ozvučením tady dává hraní her opravdu smysl. K plynulému běhu rozhodně napomáhá také 8 GB operační paměti a opomenout nesmíme ani úložiště o kapacitě až 1 TB. Z úložiště si systém ukrojil přibližně 18 GB a nám zůstalo k dispozici volných 110 GB. U keramické varianty navíc zájemci mohou získat až 12 GB RAM.

Výsledky benchmarků potvrzují brutální výkon Galaxy S10+.

Jak vidíte, v testu AnTuTu i Geekbench dosáhla S10+ špičkových výsledků. Výsledné skóre se pravděpodobně ještě o něco navýší s finálním softwarem.

Líbilo se nám
  • extrémní výkon
  • až 1TB úložiště
  • až 12 GB RAM

Výdrž baterie: až dva dny

Výdrž nového Galaxy S10+ splnila naše očekávání. Baterie o kapacitě 4 100 mAh bez problémů na jedno nabití zvládla jeden a půl až dvoudenní běh. V dodávaném balení najdeme malý cestovní adaptér, který tak trochu dává tušit, že na ultrarychlé nabíjení můžeme zapomenout. Jeho výkon činí 15 W. Přesto telefon podporuje takzvaný Adaptive Fast Charging, který zařízení z nuly plně nabije přibližně za 90 minut. I tak ovšem Galaxy S10+ mírně zaostává za konkurencí – takový Huawei Mate 20 Pro nabijete za přibližně 70 minut. Pokud nabíjíte každý večer, nijak vás to omezovat nebude, na druhou stranu schopnost extrémně rychlého nabití občas přijde vhod.

Novinkou u Samsungu je také reverzní bezdrátové nabíjení neboli Wireless PowerShare. Díky tomu stačí na záda zařízení umístit sluchátka, hodinky, telefon nebo jakékoliv jiné zařízení s podporou standardu Qi a začít nabíjet. Funkci jsme opakovaně zkoušeli a funguje bez problémů. V praxi to znamená, že večer umístíte na telefon sluchátka či hodinky a ráno najdete obě dvě zařízení plně nabitá. Nabíjet bezdrátově lze pochopitelně i samotný smartphone, a to až výkonem 15 W.

Líbilo se nám
  • Wireless PowerShare
  • dlouhá výdrž
Nelíbilo se nám
  • oproti konkurenci pomalejší nabíjení kabelem

Konektivita: Wi-Fi 6, zato bez 5G sítí

Z oblasti konektivity má nová S10+ s výjimkou infraportu snad nad vše, co byste mohli chtít. Uvnitř pochopitelně najdeme nejnovější Bluetooth 5.0 s podporou A2DP, LE i aptX. Toulky neznámými místy zpříjemní GPS, GLONASS, BDS a Galileo. Potěšila nás i podpora standardu Wi-Fi 6, který má umožnit až čtyřikrát rychlejší přenos dat v místech s hodně připojenými zařízeními. Telefon je také schopen rychleji přepínat z LTE na Wi-Fi a naopak, což může přijít vhod ve chvílích, kdy opouštíte domov či kancelář.

Líbilo se nám
  • nic důležitého nechybí
  • podpora Wi-Fi 6

Fotoaparát: fotí penta, zabírá ultra, nahrává insta

Pětice fotoaparátů, kdy tři najdete vzadu a dva vpředu, se během používání doopravdy osvědčila. Přední duální selfie kamerka fotí doopravdy krásné snímky a díky sekundárnímu senzoru s rozlišením 8 megapixelů a mírně širším záběrem dokáže zhotovit opravdu pěknou bokeh fotografii, na které je velmi dobře separována postava v popředí od pozadí. Navíc podporuje celou řadu efektů, které mohou výsledný snímek oživit nebo alespoň navýšit faktor zábavnosti AR Emoji postavičkami. Novinkou je také možnost nahrávat selfie videa v rozlišení až 4K, což mohou někteří uživatelé ocenit. O kvalitě videa ze selfie kamerky (pouze však ve Full HD) se můžete přesvědčit u speciálního dílu mobilecastu z veletrhu MWC v Barceloně. Jak je patrné z videa, nevýhodou je defaultně zapnuté zrcadlení, které nelze vypnout.

Jak už padlo, na zadní straně najdeme trojici senzorů: ultraširokoúhlý, širokoúhlý a dvojnásobně přibližující. První jmenovaný nás zaujal asi úplně nejvíc, neboť s rozsahem 123 stupňů dokáže zabrat doopravdy velikou plochu, což přijde vhod ve chvílích, kdy již nemůžete udělat krok dozadu a chcete vyfotit větší objekt z relativně malé vzdálenosti. Užitečný je pochopitelně také při focení menších prostor, jako je například interiér automobilu či pokoje. Nechtěný efekt rybího oka navíc telefon dokáže zkrotit a redukce zaoblení okrajů je na výsledných fotografiích rozhodně patrná. Rozlišení 16 megapixelů je plně dostatečné, ale nedisponuje automatickým ostřením, které by občas přišlo vhod.

Poslední fotografie byla pořízena selfie kamerou. Další videa a fotografie si můžete prohlédnout v článku „Nový král fotomobilů?“ odkazovaném níže

Další senzor (výrobcem označován jako širokoúhlý) nabídne rozlišení 12 megapixelů a velikost pixelů 1.4 µm. Nechybí ani specialita jihokorejského výrobce v podobě duální clony, která má proměnlivou světelnost f/1.5 až f/2.4. Tento senzor se nachází uprostřed, podporuje optickou stabilizaci i autofokus a má rozsah 77 stupňů.

Jako jeden z mála telefonů dokáže natáčet 4K video v 60 FPS.

Posledním z trojice je poté teleobjektiv s dvojnásobným zoomem, rozsahem 45 stupňů, optickou stabilizací a autofokusem. Mezi režimy se přepíná stisknutím příslušné ikonky tří stromečků v aplikaci fotoaparátu. Ta nově nabízí také několik desítek režimů, které jsou schopny rozeznat snímanou scénu a optimalizovat ji, případně vám může aplikace poradit s kompozicí a ukázat vám, kam přesně telefon namířit. Aplikace naštěstí funguje svižně a s dalšími aktualizacemi se stále zlepšuje. Zajímavá je rovněž novinka v podobě provázání s Instagramem, kdy lze okamžitě po zaznamenání snímek či video vložit na instagramový profil. V budoucnu přibude také schopnost natáčet HDR10+ video, což zatím není možné. I tak jsou však možnosti natáčení videa poměrně bohaté.

Jako jeden z mála telefonů dokáže Galaxy S10+ natáčet 4K video v 60 FPS. Kromě toho je možné natáčet také Super Slow-mo video, kdy telefon zachytí 0,4 sekundy videa, které je následně zpomaleno a přehráváno 14,8 sekundy (37násobné zpomalení). Užitečným pomocníkem může být také funkce Super Steady, který v kombinaci s optickou stabilizací využije softwaru a výsledné video by mělo být doopravdy bez otřesů. Na to si můžete udělat názor sami v přiloženém videu.

Samsung Galaxy S10+ testovací video funkce Super Steady 1080p 30 FPS exteriér

Samsung Galaxy S10+ testovací video 2160p 60 FPS interiér

Líbilo se nám
  • ultraširokoúhlý senzor s rozsahem 123 stupňů
  • zadní fotoaparát natočí 4K video v 60 FPS
  • první selfiekamerka co umí 4K video
  • pokročilá stabilizace
  • integrace Instagramu
  • kvalita snímků
Nelíbilo se nám
  • absence autofokusu u ultraširokoúhlého senzoru

Software: One UI na základech Androidu 9 Pie

Uvnitř zařízení najdeme nejnovější Android verze 9 Pie zabalený do líbivého prostředí One UI, které nabídne tmavý režim nebo lepší využití prostoru a soustředění více ovládacích prvků do míst, kam palcem dosáhne průměrný uživatel. S novým prostředím jsme byli spokojeni. Uvnitř pochopitelně nechybí ani ochrana Knox nebo chytrý asistent Bixby, který funguje podobně jako Google Asistent.

Z hlavní obrazovky se stačí posunout doleva, abyste uviděli několik pod sebou uložených náhledových dlaždic, které odkazují na nedávné aktivity, galerii obrázků či hudební přehrávač a fungují jako rychlé odkazy do jednotlivých aplikací. V době psaní tohoto textu telefon obsahoval únorové bezpečnostní aktualizace systému a věříme, že na softwarové podpoře Samsung bude pracovat i dál. Výrobce si rovněž zaslouží pochvalu za minimum zbytečných aplikací neboli bloatwaru – v telefonu jsme našli pouze to důležité.

Líbilo se nám
  • absence bloatwaru

Zhodnocení

Během několikadenního používání na nás nový Samsung Galaxy S10+ udělal opravdu dojem. Velikou radost nám udělal opravdu kvalitní Dynamic AMOLED displej s minimálními rámečky a vysokou svítivostí. Mile nás překvapily až nečekaně kvalitní hlasité reproduktory s dodávanými sluchátky – i my musíme uznat, že nálepka AKG zde není jen marketingové lákadlo. Opomenout však nesmíme ani dlouhou výdrž nebo příjemné zpestření v podobě reverzního bezdrátového nabíjení, které budeme pravděpodobně v budoucnu vídat čím dál tím častěji.

Samsung Galaxy S10+

Pro některé může představovat mírné zklamání absence stejně rychlého nabíjení jako u konkurence nebo nutnost si zvolit mezi sekundární SIM kartou a paměťovou kartou. Tyto nevýhody bohatě vyvažuje nová ultrazvuková čtečka otisků prstů, která se s přibývajícími aktualizacemi stále zlepšuje, nebo excelentní fotoaparáty na přední i zadní straně, kde si nás nejvíce získal ultraširokoúhlý režim s korekcí zaoblení po krajích a rozsahem 123 stupňů.

Na námi testovanou variantu si musí zájemci nachystat 25 999 Kč, což není málo, ale zároveň to odpovídá dnešním cenám vlajkových lodí, nebereme-li v potaz Apple, který jde ještě dál. Spolu s probíhající akcí v rámci předobjednávek navíc můžete získat bezdrátová sluchátka Galaxy Buds, která v současnosti rovněž testujeme a již nyní můžeme prozradit, že se Samsungu povedla. Rozhodně si také počkejte na naše další dlouhodobější dojmy z používání, neboť se tento telefon s novými aktualizacemi znatelně vylepšuje. Například chystaný noční režim má být velkou specialitou, kterou rozhodně důkladně srovnáme s mistry této disciplíny, jako jsou Pixely od Googlu či Mate 20 Pro.

Konkurence

Prvním konkurentem, který nám okamžitě přišel na mysl, je Huawei Mate 20 Pro, který na zadní straně nabízí rovněž trojici opravdu znamenitých senzorů, líbivý design a stejně velký AMOLED displej. Uvnitř tenkého těla se nachází 7nm procesor Kirin 980 a 6 GB operační paměti. V přímém srovnání se Samsungem má Huawei navíc infraport, o 100 mAh větší baterii a podporu rychlého 40W nabíjení přes kabel. Pro milovníky nejnovějších technologií může být ve srovnání s Galaxy S10+ nedostatkem jen optická čtečka otisků prstů nebo horší selfie kamerka. Zamrzí také absence 3,5mm jacku, který Samsung zatím nehodil přes palubu. Oba dva telefony jsou však poměrně vyrovnanými soupeři a rozhodovat se budete podle oblíbenosti jednotlivých značek, případně podle ceny – Mate 20 Pro je v současnosti díky loňskému představení přibližně o čtyři tisíce korun levnější.

Huawei Mate 20 Pro

Rozměry157,8 × 72,3 × 8,6 mm, 189 g
DisplejAMOLED, 6,39" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, nanoSD
Akumulátor4 200 mAh

Pokud preferujete jablečná zařízení, nabízí se iPhone Xs Max, který má o jednu desetinu větší displej, osazený mnohými nenáviděným výřezem spojeným s rámečkem. V něm se skrývají pokročilé senzory k Face ID, které Galaxy S10+ nahrazuje zbrusu novou ultrazvukovou čtečkou otisků prstů. V kvalitě displeje si oba dva telefony nezadají. iPhonu chybí poslední trend v podobě reverzního bezdrátového nabíjení a disponuje pouze duálním fotoaparátem, který rovněž fotí skvělé, ale ultraširokoúhlé snímky jednoduše nelze dohnat ani propracovaným softwarem. Pokud zvlášť nesympatizujete s žádnou značkou nebo doopravdy chcete jen to nejlepší, doporučujeme se spíše přiklonit k Samsungu. Pokud z nějakého důvodu spíše inklinujete k Applu a máte dostatečný rozpočet, je vaše volba jasná.

Apple iPhone Xs Max

Rozměry157,5 × 77,4 × 7,7 mm, 208 g
DisplejPOLED, 6,5" (2 688 × 1 242 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A12 Bionic,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 256 GB / 512 GBne
Akumulátor3 174 mAh, doba nabíjení: 2:53 hodin
samsung-galaxy-s10-plus
Klady
  • líbivý a elegantní vzhled
  • příkladně tenké rámečky kolem displeje
  • jemné rozlišení a vysoký jas displeje
  • ultrazvuková čtečka otisků prstů
  • hlasitý a kvalitní reproduktor
  • Wireless PowerShare
  • dlouhá výdrž na baterii
  • podpora Wi-Fi 6
  • ultraširokoúhlý senzor s rozsahem 123°
  • skvělá selfie kamerka
Zápory
  • méně praktické umístění vypínače
  • oproti konkurenci pomalejší nabíjení
Diskuze ke článku
blabla
Tohle není recenze ale PR. Výkon nezná kompromisy? Dlouhá výdrž? Když S10 se Snapdragonem 855 je výkonnější a má delší výdrž, a to až o 25 %? WTF???
Lukáš
Je to prostě top telefon ve všech směrech. Pro mě je ale neprodejný z hlediska toho výřezu v displeji. Jsem člověk esteticky založený, co si potrpí na vzhledu kde čeho. Proto je pro mě nepředstavitelné, že bych koukal na displej, kde by ho kus chybělo. Doba je marná, dělají to i ostatní a to já podporovat nebudu. Za takové peníze neočekávám žádné kompromisy. Takhle Samsungu ne. Tohle není Apple, kde si nechá zákazník nakálet na hlavu a ještě poděkuje. Nekoupím to.
Lolek
Opravdu nema rychle nabíjení kabelem? Nemelo spis byt, ze nema superrychle nebijeni kabelem?
All mobile
All mobile
Velmi pěkná recenze.Galaxy S10 jsem měl možnost vyzkoušet a je to opravdu naprostá špička.Za mě veliký skok oproti S9.Vylepšení mají smysl a člověk je využije.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze