Samsung Galaxy Pocket
recenze

Samsung Galaxy Pocket

Nejmenší z nejmenších

V dnešní recenzi si představíme momentálně nejmenší telefon s Androidem od společnosti Samsung. Při jeho vývoji se hledělo hlavně na co nejnižší cenu, proto v něm najdeme malý displej s malým rozlišením a naopak nenajdeme například autofocus u fotoaparátu. Nicméně je mnoho uživatelů, kterým právě takový telefon přesně vyhovuje. Jak si nový levný model od korejského výrobce vedl?

Samsung Galaxy Pocket je dalším novým přírůstkem do velké rodiny telefonů Samsung Galaxy. Tentokrát se nejedná o žádný našlapaný model, jde o jeden z nejlevnějších a nejmenších telefonů s Androidem. Vzhledem a designem se podobá rok starému modelu Samsung Galaxy Mini, oproti němu je však ještě o něco menší.

Samsung Galaxy Pocket: oficiální fotografie

Obsah balení

Samsung Galaxy Pocket moc výbavy do „kolébky“ nedostal. Kromě telefonu najdete v krabici jen baterii, síťovou nabíječku a uživatelskou příručku. Chybí mi tu alespoň nějaká základní paměťová karta a sluchátka. Do obojího tak bude muset majitel případně zainvestovat, s čímž je potřeba počítat.

Samsung Galaxy Pocket – videopohled

Technické parametry Samsung Galaxy Pocket

Kompletní specifikace
Konstrukce103,7 × 57,5 × 12 mm, 97 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (320 × 240 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 320 × 240 px, 15 FPS
ChipsetCPU: 1×832 MHz
PaměťRAM: 256 MB, vnitřní paměť: 3 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 3 470 Kč

Design a konstrukce: malý oblázek

Telefon Samsung Galaxy Pocket se prodává v černé a bílé barvě, my jsme měli na testování k dispozici černou variantu. Celé tělo telefonu je z plastu, přední strana s displejem je celá lesklá. Zadní strana je velmi jemně vroubkovaná, působí tedy matně, není ale pogumovaná. Oživením designu je stříbrná linka o tloušťce zhruba 2 milimetry na bočních stranách.

Rozměry telefonu jsou 103,9 x 57,9 x 11,98 milimetrů, hmotnost se ustálila 3 gramy pod stogramovou hranicí, to znamená 97 gramů. V ruce působí velmi kompaktně a přesto bytelně, nic na něm nevrže, dílenské zpracování je velmi dobré. Pokud máte větší dlaň, tak do ní telefon schováte. To se vám hned tak s nějakým jiným současným modelem nestane.

Zapínací / vypínací tlačítko je na pravé straně. Když jsem ale telefon vzal do ruky poprvé, měl jsem tendenci ho zapínat stiskem krytu microUSB portu, který se nachází na horní straně, a opravdu vypadá jako tlačítko. Mimo něj je zde ještě 3,5 mm zdířka pro připojení sluchátek. Na straně pravé je kolébkové tlačítko pro regulaci hlasitosti a otvor pro poutko na ruku, to se vidí v posledních letech jen u málokterého modelu.

Na přední straně pod displejem jsou tři tlačítka. Jak už to u řady Galaxy bývá zvykem, to prostřední je hardwarové a plní funkci návratu na domovskou obrazovku. Vlevo od něj je kapacitní tlačítko Menu a vpravo je kapacitní tlačítko Zpět. Je velká škoda, že tlačítka nejsou podsvícená, ve tmě je musíte hledat metodou pokus – omyl.

Baterie a výdrž: nemusíte nabíjet každý den

Telefon má vyměnitelnou Li-Ion baterii s kapacitou 1200 mAh (3,7V / 4,44 Wh). Dle údajů výrobce vydrží až 21 dnů v pohotovosti či 950 minut při hovoru. Myslíte si, že v reálném provozu opravdu lze těchto hodnot dosáhnout? Provedli jsme několik testů, zaměřených na výdrž baterie.

Při testu simulujícím surfování na internetu, kdy se automaticky každou minutu načetla jiná webová stránka, byla výdrž telefonu 5 hodin a 4 minuty. Podsvícení displeje bylo manuálně nastaveno na 50%, k internetu byl telefon připojen přes wi-fi.

Když jsem telefon nechal v klidu, jen s neustále zapnutým displejem při 100% podsvícení, vypnul se po 8 hodinách a 4 minutách.

Nevynechali jsme ani test výdrže při maximálním zatížení a plném podsvícení displeje. Pro test jsme si vybrali hru Trial Xtreme 2, je to hra s krosovou motorkou v kombinaci 2D a 3D prostředí. Hrál jsem ji tak dlouho, dokud se nevybila baterie, celkem to bylo 3 hodiny a 45 minut.

Mobilní telefony prakticky zcela vytlačily kapesní hudební přehrávače. Zajímá vás, jak dlouho vydrží Samsung Galaxy Pocket přehrávat skladby ve formátu MP3 při vypnutém displeji a v off-line režimu? Tento test výdrže byl časově náročnější, telefon se zcela vypnul až po 2150 minutách (1 den, 11 hodin, 50 minut).

Při přehrávání offline videa (50% podsvícení displeje, zvuk 50% přes sluchátka) vydržel telefon 8 hodin a 3 minuty. Poté jsem zkusil to samé video při 100% podsvícení displeje, v tomto případě se výdrž logicky snížila, a to na 5 hodin a 57 minut.

Při běžném používání budete dobíjet průměrně jednou za dva dny.

Zvukový výstup: vhodný i pro delší poslech

S telefonem se bohužel nedodávají žádná sluchátka, výrobce předpokládá, že už nějaké máte, což bude na 99% pravda. Já jsem testoval zvukové podání se sluchátky Koss Porta Pro, a srovnával ho na těch samých hudebních vzorcích s telefonem iPhone 4. Zvukově si nevedl Samsung Galaxy Pocket vůbec špatně, jen neumí dobře reprodukovat vyšší frekvence, posunuje je směrem ke středům. To vynikne hlavně v kvalitních sluchátkách.

Reproduktor pro hlasitý poslech je umístěn pod štěrbinami na zadní straně, kousek od fotoaparátu. Je dostatečně hlasitý na to, abyste ho nepřeslechli ani na rušné ulici, ale vhodný je snad jen na vyzvánění, dominují mu středové frekvence. Nedovedl bych si představit, že bych na něm dlouhodobě hlasitě poslouchal hudbu nebo rádio. Se sluchátky to problém není.

Displej: malá úhlopříčka s malým rozlišením

Displej má úhlopříčku pouhých 2,8 palců, je to dáno patrně snahou co nejvíce ušetřit. Když se podíváte na fotografie telefonu, sami vidíte, že by se na přední stranu vešel displej mnohem větší, je kolem něj docela dost místa.

Rozlišení displeje je jen 240 x 320 bodů, z tohoto důvodu na něm jasně vidíte jeho hrubý rastr. Zobrazí až 262 tisíc barev. Technologicky není displej ničím zajímavý, jde o běžný a levný TFT panel. Už při mírném pohledu na displej zboku dochází k výraznému zkreslení barev. Venku při denní světle je ještě rozumně čitelný, ale jakmile na něj zasvítí slunce, tak neuvidíte téměř nic.

Nad displejem nenajdete senzor okolního světla, v nastavení tak chybí možnost automatické regulace jasu podsvícení. Na druhou se mi v Nastavení líbí možnost výběru jiného stylu písma, které si můžete online stáhnout z Play Obchodu.

Čitelnost venku na běžném denním světle docela ujde, ale na přímém slunci je hodně špatná.

Hardware a výkon: 3D hry nejsou problém

Ačkoliv se může zdát, že jednojádrový procesor s frekvencí 832 MHz (BCM21553, ARMv6) je na dnešní dobu hodně slabý, v případě Samsung Galaxy Pocket to určitě neplatí. Díky tomu, že má telefon displej s malým rozlišením, nejsou na procesor a grafický čip Broadcom (podpora OpenGL ES 2.0) kladeny tak vysoké nároky. Bez problémů zvládne hry 2D hry typu Angry Birds, plynule na něm fungovaly i některé 3D hry. Jediný „problém“ je v tom, že vývojáři pro toto malé rozlišení ne všechny hry optimalizují a výběr je tak menší.

Procesoru asistuje paměť RAM o celkové velikosti 296 MB. Úložné paměti jsou celkem k dispozici 3 GB, 1 GB slouží pro instalaci aplikací, a 2 GB jako interní úložná paměť. Pokud nemáte velké nároky na místo, můžete telefon používat i bez paměťové karty. Podporovaný formát je microSD do maximální velikosti 32 GB.

Ze známých benchmarků je v Play Obchodu pro tento telefon možnost stažení Quadrant Standard a Antutu Bechmark. V Quadrant Standard dosáhl bodového hodnocení 866, Antutu Benchmark zvládnul s hodnocením 1883 (CPU 468, GPU 903, RAM 133, I/O 379).

Uživatelské prostředí: Ice Cream Sandwich nehledejte

Samsung Galaxy Pocket běží na Androidu verze 2.3.6. Nad operačním systémem běží nadstavba TouchWiz, která nahrazuje standardní launcher OS Android. Myslím, že je vydařenější než strohé prostředí Androidu. Na druhou stranu by grafika TouchWizu nemusela každému vyhovovat. Standardně TouchWiz obsahuje 3 pohotovostní obrazovky, mezi kterými se posouváte pohybem prstu po displeji vlevo nebo vpravo. Jsou-li vám tři obrazovky málo, můžete si přidat další, maximální počet je 7.

Na každou z těchto ploch si můžete umístit widgety (miniaplikace) dle svého přání, společně s ikonami často používaných aplikací. Aplikace lze na pohotovostní obrazovce seskupovat do složek.

Nad plochami, v horní straně obrazovky, je stavová lišta, kde vidíte například čas, stav baterie, intenzitu signálu a podobně. Pokud po této liště přejedete prstem dolů, dostanete se na oznamovací obrazovku. Zde jsou vidět systémové a aplikační zprávy, Samsung přidal i sadu ikon pro zapínání / vypínání Wi-fi, Bluetooth, GPS, tichého režimu a automatického otočení. V případě přehrávání hudby je zde vidět lišta s ovládáním přehrávání.

Na spodní řadě každé obrazovky jsou čtyři tlačítka pro přístup k nejpoužívanějším funkcím. Je to Telefon, Kontakty, Zprávy a Menu.

Menu je koncipováno horizontálně, stejně jako na pohotovostní obrazovce se mezi obrazovkami menu posouváte posunem prstu doleva nebo doprava. Na displeji vidíte jen tři řádky ikon aplikací, celkem ve čtyřech sloupcích. To znamená, že jich je najednou viditelných 12. Ve spodní straně opět najdete čtyři ikony nejpoužívanějších funkcí a horní stavovou systémovou lištu.

Fotoaparát a videokamera: použitelné i bez autofocusu

V telefonu najdeme integrovanou kameru pouze na zadní straně, má rozlišení pouze 2 Mpx. Neumí automaticky zaostřovat (autofocus), je zde přítomno zaostření pouze fixní (fixfocus). Nejprve jsem se bál, jaký dopad to bude mít na kvalitu fotografií, ale po pořízení prvních zkušebních snímků jsem zjistil, že to není zase tak hrozné, na běžné momentky je kvalita zcela dostačující.

Čočka je „zaostřena“ zhruba od 30 centimetrů do nekonečna, ani se nemusíte pokoušet zkoušet fotit makro fotografie či text, fotky by byly výrazně rozostřené. Pro focení v šeru nebo tmě mi chybí přisvětlovací LED dioda, rozumné bude fotit jen při dobrém světle. Během fotografování můžete využít dvojnásobný digitální zoom.

V nastavení fotoaparátu můžete upravovat vyvážení bílé barvy, či přidat nějaký efekt (černobílá, negativ, sépie). Lepší však bude fotografii vyfotit normálně, a až potom ho upravit v nějakém editoru, kterých v Play Obchodu najdete nespočet.

Tak trochu překvapením je možnost fotit panoramatické fotografie, či využít detekci úsměvu.

Mimo fotografií umí telefon nahrávat i video, ovšem pouze v maximálním rozlišení QVGA, to znamená 320 x 240 bodů. Zvládá video i přehrávat, poradí si s formáty 3GP, H.263, H.264 a MPEG4. Pozor ale na rozlišení a formát videa, nepovedlo se mi na něm přehrát MP4 soubory, které běžně používám při testování jiných telefonů, jediný formát, se kterým si poradil, byla MP4 s rozlišením 480 x 360. Pokud jsem zkusil rozlišení snížit na stejné, jako má displej (320 x 240), paradoxně přehrát nešlo.

Samsung Galaxy Pocket (testovací video)

Pokud při přehrávání stisknete ikonku s nůžkami, přepnete se do režimu editace videa, kde si ho můžete základním způsobem sestříhat.

Synchronizace, správa souborů, multimédia, FM rádio

Synchronizace vašich dat je realizována skrze Google účet, v základu není k telefonu dodávána žádná aplikace pro synchronizaci s počítačem, pokud ji potřebujete, musíte si ji stáhnout ze stránek společnosti Samsung. Aplikace se jmenuje Kies. Na Google účtu máte uloženy kontakty, kalendář, e-maily, fotky, z Play Obchodu si můžete stáhnout znova všechny zakoupené aplikace i hry, a to i v případě, že jste je zakoupili na jiném Android zařízení, stačí je mít zakoupené pod stejným účtem. Hudbu lze synchronizovat přes službu Google Music, kam můžete nahrát až 20 tisíc skladeb. Ostatní data můžete zkopírovat do telefonu například skrze dodávaný USB kabel, po připojení k PC se telefon jeví jako další disk.

Mimo Play Obchodu najdete v telefonu předinstalovaný ještě jeden alternativní obchod s aplikacemi, kterým je Samsung Apps. Jeho nabídka ale není zdaleka taková, jako v aplikaci Play Obchod od Google.

Na procházení souborů a adresářů, a pro jejich správu, je určena aplikace „Moje soubory“. Umí procházet adresářovou strukturu v interní paměti i na paměťové kartě a nabízí základní operace pro práci se soubory a složkami, jako například otevírání, sdílení, kopírování, mazání, přejmenování a podobně. Pokud chcete lepší souborový manager, vyzkoušejte nedávno vydaný Total Commander.

Pro poslouchání hudby slouží v základu jednoduchá aplikace „Hudba“, z Play Obchodu si můžete stáhnout spoustu podobných či mnohem lépe zpracovaných aplikací. Aplikace vyhledá všechny hudební soubory v úložné paměti, umí je třídit podle interpreta, alba nebo jednotlivých skladeb.

Přímo v aplikaci Hudba můžete nastavit přehrávanou skladbu jako vyzvánění. Podporované formáty pro přehrávání jsou MP3 / AAC / AAC+ / AMR / AMR-NB / eAAC+.

V nastavení hudebního přehrávače lze aktivovat virtuální prostorový 5.1 zvuk, ovšem pouze při poslechu skrze sluchátka. Chcete-li upravit zvukové podání telefonu, můžete si vybrat z dvanácti režimů ekvalizéru.

Máte-li již všechny hudební soubory z interní úložné paměti oposlouchané, uvítáte FM rádio. Pro jeho funkčnost je nutné mít připojená sluchátka, ta slouží jako anténa. Rádio lze ale potom přepnout i do režimu hraní skrze hlasitý reproduktor. Aplikace FM rádia je velmi pěkně zpracovaná, podporuje RDS pro zobrazení názvu stanice a dalších informací. Frekvence můžete ladit automaticky i manuálně, čtyři z nich lze uložit mezi oblíbené.

GPS a Internet

Dnes už jsou prakticky všechny chytré telefony vybaveny GPS modulem, můžeme je tedy bez problémů použít i pro navigaci. Ani Samsung Galaxy Pocket není výjimkou. V nastavení si můžete zvolit, jaké způsoby zjišťování polohy bude telefon používat, mimo GPS modulu jsou zde na výběr ještě Wi-Fi a mobilní sítě. Nechybí ani asistovaná GPS, kdy jsou údaje o satelitech staženy z internetu, čímž se výrazně urychlí jejich nalezení a inicializace GPS.

Pro účely navigace lze použít aplikaci Mapy, které v telefonu najdete zdarma. Jejich jedinou nevýhodou je, že mapy nejsou uložené offline, takže pokud tuto navigaci chcete používat, musíte mít aktivovaný nějaký datový tarif od mobilního operátora. V zahraničí to může představovat poměrně problém. Chcete-li opravdovou offline navigaci, budete si ji muset z Play Obchodu zakoupit.

Pro připojení k internetu můžete využít buď mobilní síť, dle úrovně pokrytí a technických možností vašeho operátora, pak se můžete připojit přes GPRS, EDGE a HSDPA (3.6 Mb/s). Toto připojení lze pak nasdílet například do notebooku přes Wi-fi nebo USB.

Mimo mobilní síť umí telefon samozřejmě ještě Wi-Fi ve specifikaci 802.11b/g/n. Během testování jsem nezaznamenal žádné problémy s Wi-Fi signálem.

Mimo sítí Wi-fi můžete využít bezdrátové připojení k různým zařízením přes Bluetooth 3.0. Pokud dáváte přednost připojení kabelem, stačí vám jakýkoli microUSB kabel. Telefon podporuje Mass Storage, po připojení k počítači je vidět jako další disk.

Telefonování: zvládá 2G i 3G sítě

Chcete-li telefonovat, stačí stisknout zelenou ikonku sluchátka ve spodní liště na displeji. Objeví se alfanumerický číselník, kde můžete buď číslo přímo vytočit, nebo podle písmen vyhledávat v kontaktech. V horní straně se přepínáte mezi několika záložkami, je zde protokol hovorů, oblíbené kontakty a všechny kontakty. Kvalitě hovoru nemám co vytknout.

Ke každému kontaktu můžete mimo jména a čísla zapsat i e-mail, klasickou adresu, poznámku, přezdívku, webovou stránku, narozeniny a mnoho dalších užitečných informací. Různým kontaktům lze přiřadit jiné vyzvánění. Kontakty nejsou svázány s žádnou sociální sítí, pouze s komunikační službou Google Talk.

Telefon pracuje v sítích GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz a 3G sítích 900 / 2100 MHz.

Email, SMS zprávy, klávesnice

Jako v každém telefonu s Androidem, i zde najdeme dvě aplikace pro práci s e-maily. První aplikace se jmenuje E-mail. V ní si můžete nastavit přístup k běžnému POP3 nebo IMAP účtu, nechybí ani podpora Exchange. Druhým klientem je Gmail, který je propojen přímo s vaším Google účtem. Pokud máte účtů více, v aplikaci se mezi nimi můžete přepínat. Obě e-mailové aplikace vás dokážou ve stavové liště informovat o nových e-mailech. Buď skrze push notifikace, kdy jste informování okamžitě po přijetí nového e-mailu nebo v definovaných časových intervalech.

SMS / MMS zprávy se třídí do konverzací podle příjemce či odesílatele. Zprávy vidíte na displeji ve formě bublin, Během psaní zprávy se odpočítává 160 znaků.

Do SMS / MMS zprávy můžete rychle a pohodlně vložit text z kalendáře, poznámek nebo kontaktů.

Při psaní máte na výběr ze dvou typů klávesnic – Swype nebo Klávesnice Samsung. Swype má tu výhodu, že nemusíte (ale můžete) jednotlivá tlačítka poctivě mačkat jedno za druhým, stačí po příslušných písmenech slova po klávesnici jezdit prstem, klávesnice sama rozezná, co jste pravděpodobně chtěli napsat. Klávesnice Samsung je naopak běžná dotyková klávesnice, vzhledem se evidentně inspirovala u klávesnice iPhone.

Organizace času a kancelářské funkce

Pro organizaci času na telefonu Samsung Galaxy Pocket slouží primárně aplikace Kalendář. Ta je propojena s vaším Google účtem, kde se všechny události zálohují, a na počítači si je můžete prohlédnout / editovat přes internetový prohlížeč ve webové aplikaci Google Kalendář.

Podporovány jsou čtyři pohledy – den, týden, měsíc, program. Škoda, že v měsíčním pohledu nevidíte na displeji u každého dne alespoň částečné názvy událostí. Je zde pouze vyznačeno, zdali se u konkrétního dne nějaká událost vyskytuje. Chcete-li měsíční náhled i s událostmi, stáhněte si z Play Obchodu například aplikaci Jorte, ta to umí a je zdarma.

Pro zapisování poznámek slouží aplikace Poznámka, v ní můžete zapisovat kratší texty. Kreslené poznámky nejsou podporovány.

Pro prohlížení kancelářských dokumentů slouží Polaris Viewer. Jde o jednodušší verzi kancelářského balíku Polaris Office, soubory nemůžete editovat. Podporovány jsou dokumenty MS Office (z aplikací Word, Excel a Powerpoint) a PDF soubory.

Závěr

Do jaké kategorie Samsung Galaxy Pocket zařadit? Vzhledem k jeho malým rozměrům jde o vhodný telefon pro ženy, dívky i děti. Pro moje ruce už byl příliš drobný, psaní na dotykové klávesnici bylo pro mě spíše utrpením, překlepů jsem měl nepočítaně. Nedělám si iluze, že by uspokojil nároky pokročilejšího uživatele, spíše se hodí pro začátečníky jako první levný chytrý telefon.

Svou hardwarovou výbavou na tom zas tak úplně špatně není, procesor spolu s grafickým akcelerátorem bez problémů "utáhnul" většinu her, které si pro telefon můžete z Google Obchodu stáhnout. Zamrzí jen malý obyčejný displej s úhlopříčkou 2,8 palce, ale zase na druhou stranu má díky němu telefon nižší spotřebu, takže se odvděčí poměrně dlouhou výdrží.

Žádné vyloženě fatální chyby jsem u tohoto telefonu nenašel, Android ve verzi 2.3.6 je stabilní, ani jednou se samovolně nezasekl a neresetoval. Vadilo mi jen pár drobností, jako nepodsvícená tlačítka, absence světelného senzoru, nepřítomnost LED diody u fotoaparátu či chybějící automatické zaostřování. Vzhledem k ceně to však můžete telefonu odpustit.

Konkurence

Samsung Galaxy Y

Samsung Galaxy Y je hodně podobný modelu Samsung Galaxy Pocket, má stejný procesor i stejně velkou operační paměť. Úložná paměť je znatelně menší, jen 190 MB. Na druhou stranu má o dvě desetiny palce větší displej. Rozlišení ale zůstalo stejně malé, takže je jeho rastr na první pohled hrubší. Chválíme jeho kvalitní dílenské zpracování, vzhledem k tomu, že jsou použité výhradně plastové kryty. Slabou stránkou je fotoaparát, který má nízké rozlišení a chybí mu autofocus i LED dioda.

Samsung Galaxy Y

Přečtěte si recenzi Samsung Galaxy Y

Nokia C5-03

Starší, ale pořád dobře prodávaný dotykový telefon nižší třídy s operačním systémem Symbian. Ačkoliv Nokii ve výbavě nechybí nic podstatného a mnohdy konkurenci dokonce předčí, je navíc kvalitně zpracovaná a kladně lze hodnotit i design, ve výsledku to neznamená vyhranou bitvu, operační systém Symbian pomalu ale jistě umírá. Mnoho zájemců též odradí rezistivní displej, ve kterém vidím největší slabinu tohoto telefonu.

Nokia C5-03

Přečtěte si recenzi Nokia C5-03

LG Optimus L3

Novinka z designové řady L-Style. Do tohoto malého telefonu se dokázal vměstnat displej s úhlopříčkou 3,2 palců, rozlišení však zůstalo stejné, jako u Samsung Galaxy Pocket, to znamená 240 x 320 bodů. Telefon běží na stejné verzi Androidu (2.3.6), zaujme hlavně hodně pěkným vzhledem, který je dle mého názoru líbivější, než Galaxy Pocket. Při pohledu zepředu tak trošku připomíná design dvou nejvybavenějších Nokií současnosti (Lumia 800 a 900).

LG Optimus L3

Přečtěte si první dojmy LG Optimus L3

Huawei Ideos X1

Oproti Samsung Galaxy Pocket má Huawei Ideos X1 zhruba o třetinu nižší výkon procesoru, o pár desítek MB menší operační paměť a pouze 512 MB interní úložnou paměť. Nelíbilo se nám u něj technické zpracování, mizerný výkon a neodladěný systém. Verze Androidu je o generaci starší (2.2). Nedostatky ale kompenzuje o něco nižší cena.

Huawei IDEOS X1

Přečtěte si recenzi Huawei Ideos X1

samsung-galaxy-pocket
Klady
  • Dostačující výkon procesoru
  • Stabilní a svižný Android ve verzi 2.3.6
  • Slušná výdrž baterie
Zápory
  • Na malém displeji se nepohodlně píše
  • Chybí LED blesk
  • Absence světelného čidla nad displejem
  • Nepodsvícené senzorové klávesy
Diskuze ke článku
Y, nebo Pocket
Mám dotaz, znám Y, Pocket jsem ještě v ruce neměl.
Je ten rozdíl 2 desetiny palce skutečně tak velký, že chlap na Pocketu SMS nenapíše, nebo s mnoho překlepy?
Přítel potřebuje mobil, ale má podmínku, ovládt prstem (tedy ne stilus) a zároveň co nejmenší displej, především kvůli výdrži. Myslel jsem tedy na tento Pocket.
nikola
Ahoj,
pořebuji poradit. když mám zapnutou WIFI, kde můžu najet na web aniž by mi to žralo peníze? a když je zaplá wifi jsou zdradma i aplikace jako youtube, pokec, gps, google apod? vůbec se v tom nevyznám... :( díky za odpověd
Instgram pro Galaxy Pocket
Dobry den, v recenzi se pise, ze v telefonu je podpora OpenGL ES 2, ktery je nezbytny pro funkci Instagramu. Me vsak tato aplikacenefunguje.. Nenacte se mi fotka a nasla jsem si, ze je to zpusobeno tim, ze telefon nepodporuje OpenGL ES 2, tak se chci zeptat, jestli jde tato utilita grafiky stahnout nebo mam smulu :-) Dekuju
uživatel
Dobrý den, pokouším se nastavit již delší dobu EML v Pocketu V na domenu seznam.cz v síti O2 - bez úspěchu, nastavení jako na technické podpoře a další řečené u operátora O2 - též bez úspěchu,
podařilo se to někomu nebo je to " rozbitý" - vždy hláška -nepodařilo se spojit se servrem-
/rady jako jestli jsem na I nebo Wifi to prosím né/ děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze