Samsung Galaxy Note10
recenze

Samsung Galaxy Note10

Pracant, kterému to sekne

Řada Galaxy Note představuje to vůbec nejlepší, co Samsung v každém roce ukáže a dodá zákazníkům. Výjimkou není ani rok 2019. Tentokrát však Samsung dává na výběr velikost. Menší verze má sice pár ústupků, ale nadále se chlubí precizním designem, špičkovým výkonem nebo jedinečným S-Pen.

Hned na úvod si řekneme, že Galaxy Note10 na dálku takřka nemáte šanci rozeznat od Galaxy Note10+. Oba vypadají stejně, ale mírně se liší výbavou. Samozřejmě zde máme menší displej, zmizel speciální senzor ToF na zadní straně, displej má nižší rozlišení, klesla kapacita baterie a maximální úložný prostor činí „jen“ 256 GB. Telefon má přesto vysoké ambice, o čemž svědčí i startovací cena atakující 25 tisíc korun. Veškerou výbavou a možnostmi se jedná o manažerský telefon. Dokáže obstát i vedle svého většího a vyspělejšího bratříčka?

Pro naše věrné čtenáře mobilenet.cz jsme si, společně s Mobil Pohotovostí, připravili možnost zakoupit telefon Samsung Galaxy Note10 256 GB za cenu 23 490 Kč. Slevu 1 500 Kč získáte po zadání slevového kódu mobilenet310 na e-shopu mp.cz. Tato nabídka platí pro prvních 10 z vás!

Samsung Galaxy Note10 – videorecenze

Technické parametry Samsung Galaxy Note10

Kompletní specifikace
Konstrukce151 × 71,8 × 7,9 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 6,3" (2 280 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetSamsung Exynos 9825, CPU: 2×2,73 GHz + 2×2,31 GHz + 4×1,95 GHz, GPU: ARM Mali-G76 MP12
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 2 000 / 300 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:07 hodin
Dostupnostsrpen 2019, 24 999 Kč

Obsah balení

První změny můžeme nalézt hned u prodejního balení, které je na drahý Samsung nebývale chudé. Najdete v něm samozřejmě samotný telefon, 25W nabíječku, datový/nabíjecí kabel, který je na obou koncích osazen USB-C konektorem, špuntová sluchátka, náhradní špunty a náhradní hroty pro stylus S-Pen. A to je, drazí čtenáři, vše. Chybí tak oblíbené redukce, které byly nedílnou součástí všech modelů řad Galaxy Note a Galaxy S v posledních letech. Domnívám se, že úspory tohoto druhu si Samsung u své prémiové řady mohl odpustit.

Líbilo se nám
  • kvalitní sluchátka od výrobce
  • náhradní hroty do S Pen
  • 25W adaptér do zásuvky
Nelíbilo se nám
  • chybí veškeré redukce

Konstrukční zpracování: preciznost s drobnou kaňkou

Samsung v letošním roce představil Galaxy Note10 ve dvou verzích. Tu větší s 6,8palcovým displejem jsme již otestovali a nyní přišel čas na jejího menšího sourozence, který se snaží brát zřetel i na tu skupinu uživatelů, pro kterou není co největší úhlopříčka nejdůležitější. Po vzhledové stránce se totiž vlastně nic nemění. Telefon vypadá úplně stejně, kombinuje oblé boky s ostře řezanými rohy na horní a spodní hraně. Na test nám dorazila stříbrná varianta, která je silně lesklá. Výhodou jsou vskutku zajímavé odlesky, nevýhodou pak příšerné ulpívání otisků prstů. Opomenout nemůžeme ani fakt, že modul fotoaparátů vystupuje nad okolní povrch. Ne nijak dramaticky, ale zamrzí to. V praxi to však zásadněji nevadí a telefon se například nekývá.

Telefon kombinuje oblé boky s ostře řezanými rohy na horní a spodní hraně.

Galaxy Note10 se příjemně drží v ruce. Může za to tenké tělo, nijak přerostlé rozměry a zaoblení čelní i zadní strany. V tomto ohledu má novinka opravdu pramálo konkurence s obdobně velkým displejem.

Kazí to ale rozmar Samsungu v podobě „šibování“ s tlačítky. Trochu překvapivě je tak pravá strana zcela holá. Všechna tlačítka se shlukla na levém boku a jde o dvojtlačítko pro regulaci hlasitosti a odemykací klávesu. Pro praváka je to velmi nešťastné řešení a zcela jsem si na něj nezvykl ani po třech týdnech.

Další prvky lze nalézt na spodní hraně: otvory pro USB-C konektor či průduchy reproduktoru jsou zpracovány do každičkého detailu. Galaxy Notu10 chybí 3,5mm jack, což je škoda. Spodní hrana je již také tradičním domovem pro stylus S-Pen, ke kterému se ještě dostaneme. Otvor pro nano SIM karty je na horní hraně. Bohužel velmi nepatrně vystupuje nad okolní povrch. Nejde o něco, co by vyloženě vadilo, ale u drahého telefonu to zamrzí.

Samsung Galaxy Note10

Celkové zpracování kovovo-skleněného telefonu je naprosto špičkové. V tomto ohledu Samsung neponechal nic náhodě a robustní tělo je příjemným benefitem. Samozřejmostí je zvýšená odolnost proti vodě a prachu se stupněm krytí IP68.

Samsung Galaxy Note10
Líbilo se nám
  • velmi podařený design
  • odolnost dle IP68
  • perfektně padne do dlaně
Nelíbilo se nám
  • nedokonalý detail u šuplíčku na karty

Displej: Samsung rozehnal rámečky

Působivá je také čelní strana s 6,3palcovým Super AMOLED displejem. Samsung opět zmenšoval rámečky i zakřivení. Horní rámeček má například jen 1,5 milimetru a spodní 1,1 milimetru. O takových hodnotách se může jen zdát i řadě Galaxy S10. Kaňkou na kráse může pro někoho být nižší rozlišení. I Full HD+ však vytváří dostatečně jemnou podívanou. O displeji lze mluvit takřka jen v superlativech. Je výborně čitelný, má syté barvy, dechberoucí černou. Ve středu horní hrany je pak průřez pro fotoaparát. V nastavení můžete upravovat barvy, vyfiltrovat si méně příjemné modré světlo a nechybí ani noční režim.

Samsung Galaxy Note10

Displej nadále podporuje funkci „Okraje obrazovky“. Ta je pozůstatkem více zakřivených Samsungů a umožňuje z okraje vytáhnout panely rychlých přístupů. Kvůli menšímu zakřivení je však tato funkce stále méně a méně praktická. Samozřejmostí je Always-on, kdy můžete mít neustále na očích všechny potřebné informace, případně se zobrazí jen tehdy, když dorazí nová notifikace či telefon zvednete. Funkce částečně supluje chybějící informační diodu. O ochranu čelní strany se stará nejmodernější odolné sklíčko Gorilla Glass 6.

Samsung Galaxy Note10

Přímo v displeji je zabudována ultrazvuková čtečka otisků prstů, kterou Samsung opět zlepšil a funguje na výbornou. Prst rozpozná téměř ve všech případech, a to velmi rychle. V tomto ohledu Samsung veškeré konkurenci skutečně uniká. A je to moc dobře, protože v kontextu se čtečkou otisků prstů je nutné dodat, že Galaxy Note10 postrádá skener oční duhovky, na který si uživatelé v posledních letech zvykli. Důvod je prostý: maximalizace displeje zmenšila rámečky natolik, že na skener nezůstal prostor.

Líbilo se nám
  • skvělá čitelnost za všech podmínek
  • ochrana sklíčkem Gorilla Glass 6
  • funkce Always-on
  • vylepšená ultrazvuková čtečka otisků prstů
Nelíbilo se nám
  • chybí informační dioda
  • někomu může vadit průstřel v displeji
  • nižší rozlišení

Dotykové pero S-Pen: opět o krok dále

Po displeji je dalším trumfem dotykové pero S-Pen, které má své místo v pravém dolním rohu. Samsung jej opět vylepšoval, je tedy bezdrátové a vydrží telefon ovládat i několik hodin. Vzhled se příliš nemění, je stále plastové, tenké, ale drží se pohodlně. Reaguje na více než 4 tisíce různých přítlaků, díky čemuž dokáže takřka simulovat klasické pero. Kromě kreslení či psaní poznámek můžete vytvářet screenshoty i specifické výřezy. Na dálku lze perem ovládat spoustu aplikací, neboť se v něm nachází gyroskop, který reaguje na gesta ve vzduchu. Můžete procházet prostředí fotoaparátu, pořídit snímek, prohlížet fotografie nebo přeskakovat skladby v přehrávači. Vše se odehrává tak, že stisknete tlačítko na S-Pen a provedete tahy nahoru, dolů, doprava, doleva, případně ve vzduchu nakreslíte kolečko. Pakliže by se vám něco nepovedlo, telefon nabídne nápovědu pro danou aplikaci. Vše chce trochu cviku a některé úkony jsou dle očekávání jen okázalé a čas neušetří.

Líbilo se nám
  • pero se pohodlně drží
  • pohodlná úprava textu a zapisování poznámek
  • bezdotyková gesta
Nelíbilo se nám
  • občas nepohodlné provádění gest

Zvuk: špička ve své kategorii

Galaxy Note10 se chlubí špičkovým zvukem, o což se starají stereo reproduktory umístěné na spodní a horní straně zařízení. Výřez sluchátka v horním rámečku je natolik tenký, že je opravdu těžké jej spatřit. Zajímavostí je, že jej doplňuje otvor na horní straně rámečku, a zvuk tak vychází na horní straně zařízení hned ze dvou míst. Na spodní straně v blízkosti USB-C je hlasitý reproduktor, jenž kryje elegantní mřížka. Výsledkem je nebývalé hlasitá a především kvalitní reprodukce. Výšky jsou čisté a srozumitelné, dostalo se však i na basovou složku, což rozhodně potěší.

Samsung Galaxy Note10

Reprodukce do sluchátek je poznamenána absencí 3,5mm jacku, který byl Samsungem zcela nesmyslně odstraněn. Máte-li vlastní drátová sluchátka, budete muset investovat do redukce, ta originální od Samsungu vyjde zhruba na 300 Kč. Spolehlivou službu však odvedou také dodávané špunty AKG, které dobře sedí v uších a hrají nebývale kvalitně.

Líbilo se nám
  • hlasité a kvalitní reproduktory
  • vynikající dodávaná sluchátka
Nelíbilo se nám
  • chybí 3,5mm jack

Výdrž baterie: žalostné hodnoty

Pořídíte-li si top model Samsungu bez přídomku „+“ v názvu, počítejte s nepříliš dobrou výdrží. I tak bychom mohli charakterizovat letošní Samsungy. Dnes testovaný Galaxy Note10 disponuje baterií s kapacitou pouhých 3 500 mAh. S jistotou můžeme říci, že maximem je jeden den na jedno nabití. Už při středně náročném používání se však výdrž smrskne na několik málo hodin. Pokud budete dvě hodiny poslouchat Spotify, hodinku využívat internet ke čtení zpráv a e-mailů a půl hodinky budete sledovat video na YouTube, přičemž stále budete na 4G, vybije se telefon za necelých 8 hodin. Jde o žalostnou hodnotu, která zásadně znepříjemňuje běžné používání.

Samsung Galaxy Note10

Malou náplastí je svižné nabíjení dodávanou 25W nabíječkou. Ta dokáže dočerpat kompletně vybitou baterii za zhruba 1 hodinu a 10 minut. Alternativou je bezdrátové nabíjení, které je však pomalejší. Vhod pak může přijít reverzní nabíjení, kdy můžete energie sdílet s jiným zařízením, například hodinkami, sluchátky či telefonem, který podporuje bezdrátové nabíjení.

Míra nabití baterie Čas nabíjení (25W adaptér)
  10 % █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 4 minuty
  20 % █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 8 minut
  30 % █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 14 minut
  40 % █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 20 minut
  50 % █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ 26 minut
  60 % █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ 32 minut
  70 % █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ 40 minut
  80 % █ █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ 48 minut
  90 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ ░ 58 minut
100 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ 67 minut
Líbilo se nám
  • bezdrátové nabíjení
  • podpora reverzního nabíjení
Nelíbilo se nám
  • výdrž na jedno nabití je velkým zklamáním

Výkon hardwaru: o něj se můžete opřít

Po stránce výkonu v sobě novinka nezapře pracovní nasazení. Moderní Exynos 9825 je doplněn 8GB operační pamětí. Tato kombinace vás nenechá nikdy ve štychu a můžete spouštět i více velmi náročných aplikací, aniž byste to zaznamenali omezením plynulosti. Důkazem budiž i výsledek AnTuTu atakující hranici 350 tisíc bodů. Sluší se však dodat, že Galaxy Note10 se například na trhu v USA prodává se Snapdragonem 855, který je ještě o něco výkonnější. Více než dostatečná je také 256GB interní paměť. Po prvním zapnutí telefon nabízí zhruba 220 GB volných pro vaše data. Spot pro paměťovou kartu bohužel chybí.

Benchmark testy
Líbilo se nám
  • dostatečně velký úložný prostor
  • výkonný procesor
  • velká RAM
Nelíbilo se nám
  • Snapdragon 855 by byl přeci jen o chlup lepší
  • Nepodporuje paměťové karty

Konektivita: vždy připraven

Patrně netřeba dodávat, že Samsung ve svém špičkovém zařízení nabízí veškerý komfort konektivity. Základ představuje podpora rychlých dat v síti LTE, přičemž je nabízena v kategorii 20. To znamená teoretickou rychlost stahování až 2 Gb/s. Samozřejmostí je 2,4GHz i 5GHz Wi-Fi, zde dokonce s protokolem ax. Nechybí ani moderní Bluetooth 5.0, které lze využít k bezdrátovému poslechu hudby až na dvou zařízeních současně.

Párování příslušenství či mobilní platby? Pomocí NFC hračka. Vaši polohu pak najdete vždy a spolehlivě díky pozičním systémům GPS, GLONASS, BeiDou i Galileo. I na moderním telefonu ale můžete řešit různé potřeby drátově. Nechybí USB-C či podpora funkce USB host. K telefonu tak připojíte například flashdisk, externí disk nebo myš.

Líbilo se nám
  • rychlá mobilní data
  • Bluetooth 5.0
  • NFC
  • všechny geolokační služby

Fotoaparát: všehoschopná trojice

Pomyslným majákem jistoty je sestava tří fotoaparátů na zadní straně. Hlavní snímač má 12 megapixelů, optickou stabilizaci a proměnnou clonu s hodnotami f/1.5 a f/2.4. Vyniká kvalitními snímky za všech světelných podmínek. Speciální noční režim pak patří jednoznačně mezi ty lepší.

Prostředí fotoaparátu

Dále zde máme druhý 12megapixelový fotoaparát, který funguje jako teleobjektiv a dovolí vám scénu dvojnásobně přiblížit bez ztráty kvality. I jeho výsledky jsou velmi kvalitní, jen je zde více znát sebemenší nedostatek. Snímky z teleobjektivu tak občas trpí šumem, případně je v krajních případech nechtěně rozmažete cuknutím ruky. Nakonec je zde 16megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát, který vám stále ve velmi slušné kvalitě dovolí vytvořit zajímavé snímky s velmi širokým záběrem. Pokud čekáte ještě nějaký doplněk, bohužel. Zde je jeden z bodů, který odlišuje velkého bratra od malého: Galaxy Note10 nemá ToF senzor, který by vylepšoval práci s bokeh efektem.

Porovnání záběrů fotoaparátů
Porovnání záběrů zadních fotoaparátů
Porovnání záběrů zadních fotoaparátů
Porovnání záběrů zadních fotoaparátů
Porovnání záběrů zadních fotoaparátů

Samotné prostředí aplikace fotoaparátu překypuje nejrůznějšími možnostmi a je jen na vás, které využijete a které necháte ladem. Samozřejmostí je Panorama i plně manuální režim, kde si můžete nastavit veškeré běžné hodnoty i clonu. Samsung do aplikace integroval také režim Instagram, který plně funguje pouze v případě, že máte v telefonu i stejnojmennou aplikaci. Nechybí již z loňská známé AR Emoji, kdy se telefon pokusí na základě vašeho obličeje vytvořit emotikonu. Výsledky však nejsou nijak oslňující a osobně mě nezaujaly. Samsung do fotoaparátu integroval také známou funkci Bixby Vision, která dokáže rozpoznávat objekty či dostat text z papíru přímo do vašeho telefonu. Nechybí samozřejmě ani nastavení, avšak po dubnové aktualizaci z telefonu zmizela možnost měnit rozlišení fotografií a na výběr zůstává jen poměr stran (4:3, 16:9, 19,5:9 a 1:1).

Ukázkové fotografie

Všechny fotoaparáty se mohou aktivně účastnit i záznamu videa – při záznamu ve Full HD i 4K mezi nimi můžete přepínat. Výjimku tvoří záznam videí s 60 snímky za vteřinu, kde to nelze. Kvalita videí je nadprůměrná, a to po obrazové i zvukové stránce. S telefonem není problém velmi obstojně nahrát i koncert. Perfektně pracuje také optická stabilizace. Stále působivá jsou superzpomalená videa s 960 FPS, avšak mezigeneračně o žádný posun nejde.

Samsung Galaxy Note10 (testovací video) – 2160p, 30 FPS, všechny tři fotoparáty

Samsung Galaxy Note10 (testovací video) – 2160p, 60 FPS

Čelní fotoaparát má 10megapixelové rozlišení a překvapivě nabízí možnost měnit šířku záběru scény. Nejde ale však o nic zajímavého. Standardně je scéna jednoduše přiblížena a vy si ji jen můžete přepnout na maximální možnou šíři fotoaparátu. Plusem čelní kamerky je možnost záznamu videa ve 4K rozlišení.

Ukázkové fotografie z čelního fotoaparátu
Líbilo se nám
  • tři kvalitní a použitelné fotoaparáty
  • přehledná a funkcemi nabitá aplikace
  • skvělá kvalita fotografií
  • velmi povedené záznamy videa
  • kvalitní čelní kamerka
Nelíbilo se nám
  • noční snímky jen v lepším průměru
  • chybí senzor ToF

Software: opět výborný Samsung

Na čem Samsung v posledních přibližně třech letech usilovně pracuje, je prostředí. Na Galaxy Note10 jsme svědky Androidu 9.0 Pie s nejnovějšími bezpečnostními záplatami a nadstavbou One UI 1.5, která výrazně usnadňuje ovládání jednou rukou. Důležité věci jsou ihned po ruce bez nutnosti přehmatávat. Jde například o nabídku nastavení či samotnou regulaci jasu v horní liště. Uzpůsobit si můžete tlačítka ovládání, případně je skrýt. Nechybí hlasový asistent Bixby, ke kterému vede cesta z domovské obrazovky. Bohužel česky stále neumí, ale nabízí nově tzv. Routines. Telefon dokáže rozpoznávat, kde jste a dle toho nastavovat své chování. Vše lze samozřejmě přizpůsobit. Celé prostředí je přehledné, intuitivní a perfektně optimalizované.

Telefonu neschází ani z předchozích generací známé desktopové prostředí DeX, ke kterému nově Samsung vytvořil program dostupný pro operační systémy Windows i Mac. V tomto režimu, kdy je počítač s telefonem propojený skrze kabel, lze spustit poměrně velké množství aplikací, takže můžete psát zprávy z klávesnice vašeho počítače nebo si prohlížet internet. DeX se bohužel nezbavil známého neduhu v podobě přehozeného tlačítka „Z“ a „Y“ kvůli defaultnímu QWERTY rozložení klávesnice.

Líbilo se nám
  • propracované a přehledné prostředí
  • výborná optimalizace
  • praktická funkce Galaxy Routines
  • nejnovější bezpečnostní záplaty

Zhodnocení

Samsung Galaxy Note10 je se svou cenou 25 tisíc korun velmi zajímavou volbou. Výbavou vychází z Galaxy S10, ale někomu se může více líbit. Absence 3,5mm jacku je kompenzována především stylusem S-Pen, na který, když si jednou zvyknete, nebudete se jej chtít jen tak vzdát. Pochválit lze novinku téměř ve všech směrech, kritika míří jen za slabou výdrží baterie. Pakliže vás stylus zaujal, v podstatě nemáte na výběr a volte Note10.

Konkurence přichází v úvahu jen, když byste S-Pen nevyužili. Máme zde například Huawei P30 Pro, který je stejně drahý a má dokonce větší displej, ale na druhou stranu podporuje jen nestandardní paměťovky.

Pro naše věrné čtenáře mobilenet.cz jsme si, společně s Mobil Pohotovostí, připravili možnost zakoupit telefon Samsung Galaxy Note10 256 GB za cenu 23 490 Kč. Slevu 1 500 Kč získáte po zadání slevového kódu mobilenet310 na e-shopu mp.cz. Tato nabídka platí pro prvních 10 z vás!

Huawei P30 Pro 256 GB

Rozměry158 × 73,4 × 8,4 mm, 192 g
DisplejOLED, 6,47" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 200 mAh

Dále je zde ještě o tisíci korunu levnější Xperia 1, která má větší a protáhlejší displej. Na druhou stranu však neoslní svými fotoaparáty.

Sony Xperia 1

Rozměry167 × 72 × 8,2 mm, 178 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,88 GHz + 3×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 330 mAh
samsung-galaxy-note10Produkt roku
Klady
  • elegantní vzhled
  • velmi kvalitní AMOLED displej
  • skutečně malé rámečky kolem displeje
  • kvalitní zvukový výstup
  • výkonný procesor
  • rychlé nabíjení
  • bezdrátové a reverzní nabíjení
  • kvalitní trojice fotoaparátů
  • výborné prostředí
  • vylepšené pero S-Pen
Zápory
  • nedokonale zpracovaný šuplíček pro karty
  • gesta u pera S Pen ne vždy fungují správně
  • špatná výdrž baterie
  • chybí 3,5mm jack
  • zbytečně ochuzené základní balení
  • Nepodporuje paměťové karty
Diskuze ke článku
paja
Já si například na tlačítko na levé straně zvykl během pár dnů a když vezmu jiný telefon, automaticky saham na levou stranu :D
A u mě šuplíček na Sim karty je perfektně zarovnaný s okolním povrchem, tak třeba vada kusu :)
Celkově za mě je to nejlepší telefon co jsem kdy měl :)
Lukhash
Perfektní zařízení v každém směru. Pro mě je jediné mínus v průstřelu, to u další generace nechci vidět. Spen je neocenitelný pomocník, dohromady se skvělou nadstavbou a hromadou funkcí je to za mě bezkonkurenční smartphone. Konkurence vlastně ani žádná není. Samsung je právem výrobce číslo jedna.
Jasak
Mám ho týždeň a skvelá voľba.
Prešiel som Xiaomi, Huawei, Nokia, dokonca som bol veľký fanúšik WP a WM, kde som mal i Lumiu 950 XL ale po Note 8 som zostal pri Samsungu. Dokonalý telefón.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Ta baterie to slušně zabíjí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze