Samsung Galaxy Mini 2
recenze

Samsung Galaxy Mini 2

Konektivita je má závislost

Vlaštovka výrobce Samsung Galaxy Mini 2 nás mile překvapila. Vzhledem ke svému zařazení zaujme vysokým výkonem nejenom na papíře, ale vystrčí drápky i v oblasti dat. Jedna věc nás při používání telefonu výrazně limitovala. O co se jedná? Jaký telefon Galaxy mini 2 je? Rozuzlení najdete v recenzi.

Samsung Galaxy Mini 2 - oficiální fotografie

Úvod

Samsung Galaxy Mini 2 navazuje na úspěchy prvního Galaxy Mini. Ten měl sice několik nedostatků, které mu byly vyčítány, například horší rozlišení displeje nebo slabší procesor, přesto se jednalo o prodejní hit. Novinka mnohé neduhy odstraňuje a k tomu přidává i moderní datovou konektivitu. Přesto výrobce nasadil takovou cenovku, že mnozí mu nemusí odpustit menší úhlopříčku displeje i průměrné rozlišení.

Technické parametry Samsung Galaxy mini 2

Kompletní specifikace
Konstrukce109,4 × 58,6 × 11,6 mm, 106 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,27" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 640 × 480 px, 25 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×800 MHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2012, 2 799 Kč

Obsah balení

  • Baterie typu Li-ion 1300 mAh
  • Datový - nabíjecí microUSB kabel
  • Nabíječka

Samsung Galaxy mini 2 – videopohled

Design a konstrukce: plast se nezapře

Na první pohled novinka upoutá klasickým oválným vzhledem, jež je v přední části lemován chromovanou plastovou linkou, která se snaží navozovat dojem, že je vyrobená z kovu. Samotné boky telefonu jsou pak lemovány šedým plastem. Design je tedy stejný, jako u většiny dalších Samsungů řady Galaxy a ničím nepřekvapí. Zadní kryt drží na těle pomocí systému několika plastových paciček. Jeho sejmutí vyžaduje trošku větší úsilí a zvýšenou opatrnost.

Díky sympatickým rozměrům a zdrsněnému zadnímu krytu se v ruce drží jistě, ergonomie je špičková.

Po prvním uchopení jsem nabyl dojmu, že se jedná o bytelný a pevný telefon. Mé pozitivní dojmy vzaly brzo za své. Zadní kryt začal po silnějším promačkání povrzávat a praskat, při běžném používání se však většinou ani neozve. V krytu je navíc integrovaná anténa NFC. V ruce se novinka příjemně drží, a to jednak díky oválnému tvaru, tak i zdrsněnému zadnímu krytu. Díky tomu zařízení evyklouzne jen tak z ruky. Zaoblené rohy přispívají k lepší ergonomii a nakonec to jsou i samotné rozměry 109,40 × 58,60 × 11,60 milimetrů s hmotností 105 gramů, které uživatel nijak zvlášť nepocítí. Galaxy mini 2 je tak klasický příjemně malý telefon, který se dobře drží a dobře pasuje do jakékoliv kapsy či kabelky.

V rozmístění kláves nezůstala ani jedna strana ušetřena. Na levém boku se nachází kolébková klávesa pro ovládání hlasitosti a na pravém boku je klávesa pro vypnutí telefonu a uzamknutí kláves. Levý bok je i útočištěm slotu pro paměťovou kartu microSDHC, který je chráněný plastovou záslepkou. V horní části pak nalezneme 3,5 mm sluchátkový jack konektor a ve spodní části microUSB nabíjecí a datový konektor.

Zadní kryt je matný, není tak lapačem otisků a celkem je imunní i vůči škrábancům

V přední části je kromě dotykového displeje také sluchátko s proximity senzorem, sloužícím k deaktivaci displeje během hlasového hovoru. Čidlo regulující jas displeje bohužel chybí, stejně tak je tomu i v případě předního fotoaparátu, zde je nižší cena znát. Stěžejními ovládacími prvky jsou dvě senzorové podsvícené klávesy a jedna hardwarová, která se stará o multitasking a návrat na pohotovostní displej. Zadní strana je ve znamení reproduktoru a fotoaparátu, jehož optika je ohraničená vyvýšeným kovovým lemem. Ten zabrání jejímu nechtěnému poškrábání. Přisvětlovací LED diodu bychom ale hledali marně.

Baterie a výdrž: dlouho vydržím

V kategorii levných telefonů nebývá pravidlem, aby výrobce zvolil baterii silnější kapacity. V tomto případě se ale jedná o typ Li-ion 1300 mAh, což není vůbec málo. Při běžném používání, které zahrnuje 20 textových zpráv denně, pět minut hlasových hovorů a zapnutou synchronizaci dat spolu s několika pořízenými fotografiemi přestřihl telefon cílovou metu za jeden a půl dne.

Pokud jsme na telefon byli přísnější a využívali především více dat a různé aplikace sociálních sítí, tak zkraje následujícího dne jsme již museli vyhledat nabíječku. Pokud naopak využíváte telefon pouze minimálně nebo dokonce bez internetu, lze si sáhnout i na třídenní výdrž. Standardizované testy nám odhalily, že telefon vydrží při přehrávání YouTube videí (zabezpečená Wi-Fi síť, 50% jas a hlasitost do sluchátek 50%) 485 minut. U prohlížení webových stránek (50 % jas, deaktivované pluginy) jsme dosáhli velmi dobré výdrže 497 minut. Při přehrávání hudby do vlastních sluchátek v režimu letadlo se telefon hlásil o přísun energie po 1815 minutách.

Displej: žiji jen v temných podmínkách

Dotykový displej má trochu atypickou úhlopříčku 3,27 palců a vzhledem k ceně je osazený běžnou technologií TFT, žádný AMOLED nebo IPS nečekejte. Vzhledem k nízké cenovce se nedostalo ani na minerální ochranné sklo, ani kvalitnější antireflexní folií. Displej je tak chráněn pouze tvrzeným plastem. Dotyková vrstva je kapacitního typu a rozlišení displeje pouze průměrných 320 x 480 bodů. Mezi značné mínusy patří slabé pozorovací úhly a takřka nulová čitelnost na přímém slunci i při nejvyšší úrovni nastaveného jasu. Podání barev i kontrastu je dostatečné, horší je to s vykreslením černých odstínů. Naopak zobrazení bílé je příkladné. Displej tedy celkově spadá do průměru a zamrzí hlavně pouze špatná čitelnost na slunci.

Zvuk: nevyrovnaná osobnost

Zvukové schopnosti se dělí mezi dva tábory. Jeden tábor mne samotnému udělal radost, a je jím vestavěný reproduktor, který je velmi hlasitý a s přimhouřením oka i kvalitní. Čím jsem byl zklamán, byla kvalita sluchátka a zvuku během hlasového hovoru. S hlasitostí jsem problém neměl, ale vadila mi špatná kvalita. Hlas byl často nesrozumitelný a netýkalo se to pouze konkrétního hovoru, ale většiny hovorů.

Zvukový výstup do sluchátek uspokojí i náročného uživatele. Po připojení vlastních sluchátek je zvuk hutný a dostatečně kvalitní. Na trhu existují i lepší zařízení, ale ta nabídnou úplně jinou cenovku. Hledáte-li kvalitní a přitom levný telefon pro přehrávání hudby, bude Galaxy mini 2 dobrou volbou.

Hardware: stařeček s elánem

Oblast hardwaru nabídne oproti předchůdci Galaxy Mini první generace pokrok. Největší změnu pocítil procesor, který prošel výraznou inovací. Nově se jedná o Qualcomm MSM7227 s taktem 800 MHz a pamětí RAM 512 MB. Nechybí ani grafický akcelerátor Adreno 200. Celková kapacita paměti RAM je v praxi 398 MB, z nichž si po zapnutí telefon ukrojí přibližně 200 MB. Rozšířenou "nemocí" levnějších telefonů bývá nízká kapacita interní paměti. V tomto směru se novinka řadí do nadprůměru. Pro aplikace je totiž připraveno 0,90 GB místa a pro ostatní soubory a data je vyhrazená paměť 1,84 GB. Samozřejmě můžeme využít i slot na paměťové karty. Slot je přístupný na levém boku telefonu, při práci s externí pamětí tak nemusíme vypínat telefon ani sundávat zadní kryt.

Uživatelské prostředí: nejmenovaní Korejci, záviďte

Samsung u všech svých zařízení používá nadstavbu TouchWiz. Novinka nabízí její předposlední verzi 3.0, která spadá pod Android 2.3.6 Gingerbread. Rovnou je potřeba říct, že Samsung se bohužel oficiálně Androidu 4.0 nedočká. I přes ne zrovna nejvýkonnější procesor jsou reakce opravdu rychlé a svižné. Častým ukazatelem výkonu a odladěnosti u telefonů Android jsou pohotovostní obrazovky, respektive plynulost přechodů mezi nimi, když jsou zaplněné widgety. Zde jsou přechody rychlé a k sekáním dochází jen zřídka. Zalapání po dechu se objeví v případě, když spustíme více aplikací najednou nebo jen samotný internetový prohlížeč s více spuštěnými okny současně.

Pohotovostní obrazovky, uzamykací obrazovka a živé tapety

Každá z pohotovostních obrazovek může nést různé widgety, v nabídce je jich více jak deset. Hlavní menu je řazeno ve vodorovném stylu. Chybět nesmí ani notifikační lišta, kde je připraveno i pět napevno umístěných zástupců (gps, vibrace, orientace displeje, wi-fi a bluetooth). V případě vyskytnutí softwarové vady je možné provést aktualizaci softwaru telefonu, a to buď v samotném nastavení a info o telefonu -> aktualizace softwaru nebo přes program Kies, který se musí nainstalovat do počítače.

Fotoaparát: fotím jen, když je potřeba

Samotný fotoaparát bude spíše doplňkovou až okrajovou záležitostí. Je škoda, že výrobce opomněl přidat LED diodový blesku. Samotný snímač dokáže pořizovat snímky ve fyzickém rozlišení 2048 x 1536 bodů – rozlišení 3,2 Mpx. Na makro snímky může uživatel rovnou zapomenout, schází totiž i automatické zaostřování. Pokročilé možnosti zahrnují úpravu expozice, citlivosti ISO, scény i vyvážení bílé. Za denního světla jsou snímky poměrně kvalitní s dobrou úrovní ostrosti po celé své ploše. I samotná automatika nastavení bílé funguje spolehlivě. Pořizování videosekvencí probíhá ve standardním rozlišení VGA 640 x 480. Kontinuální zaostřování samozřejmě chybí. Výsledná kvalita videozáznamu je vhodná pro YouTube videa, ale jinak to žádná sláva není. Nízká cenovka je bohužel poznat i zde.

Samsung Galaxy Mini 2 (testovací video) – 480p, exteriér

Multimédia: přehraji ze složek

U hudebního přehrávače nabídne Galaxy mini 2 stejné funkce, jako nejdražší telefony. Hudební obsah je tříděn podle kategorií (alba, interpreti, seznamy skladem a složky). Přehrávaná skladba podporuje zobrazení alba, pokud jsme jej přiřadili v ID3 tagu a Zobrazení hudebního obsahu může být ve dvou režimech – seznam a zobrazení miniatur. Hudební projev můžeme oživit jednak zvukovými efekty, tak i ekvalizérem, kde je i jeden manuálně upravitelný profil. Mezi hudebními formáty jsou zastoupeny mp3, aac, wav, ac3 a bezztrátový kodek Flac. Přehrávanou hudbu je možné minimalizovat na pozadí, nastavit ji opakování nebo náhodný výběr.

Hudebnímu přehrávači nechybí ekvalizér ani zvukové efekty.

Řadu omezení najdeme ale ve videopřehrávači. Ten si v základu neporadí s formátem avi ani s kodeky xVid či DivX. Vyloučena je i podpora titulků. Uživatel se bude muset smířit pouze s přehráním běžných formátů 3gp a MP4. Maximální podporované rozlišení přehrávaných videí je WVGA (800 x 480 bodů). Komu není po chuti vestavěný přehrávač, může stáhnout celou řadu alternativních přehrávačů (MX Player, VLC player) z marketu Google Play.

Google Play a Samsung Apps markety pro stahování her a aplikací.

Vestavěná grafika Adreno 200 si poradí i s některými 3D hrami, jako třeba Angry Birds nebo Asphalt 5, na pokročilejší 3D pařby ale zapomeňte. Pořízené fotky v telefonu nijak neupravíme, schází totiž vestavěný editor fotografií a opět je potřeba sáhnout po nějakém programu v Google Play. Pro občasný poslech během cesty v dopravním prostředku poslouží i FM rádio s RDS. K jeho fungování je zapotřebí připojit náhlavní soupravu. Dalším místem, kde nalezneme množství aplikací i her, je kromě Google Obchodu také alternativní market Samsung Apps.

Hra Uno

Hra My Country

Telefonní seznam: raději nevolat

Vstupem do telefonního seznamu se rázem ocitneme ve středobodu všech sociálních sítí a dalších zdrojů, s nimiž jsou kontakty synchronizovány. Každý kontakt zároveň zobrazuje přiřazenou fotografii ze sociálních sítí. Nechybí ani statusy, alba nebo historie naší komunikace s konkrétním kontaktem. Telefonní seznam podporuje synchronizaci kontaktů s Facebookem, Google účtem, Skype nebo účtem Viber. Každý kontakt může pojmout několik e-mailových adres, mnoho detailů i poznámky. Může obsahovat námi přiřazený obrázek, který se bude zobrazovat při příchozím volání jako miniatura. Také jej můžeme odlišit vlastním vyzváněním. Často používané kontakty se automaticky zobrazí v kategorii oblíbené.

Prostředí telefonu pojí blízké přátelství se sociálními sítěmi.

Zprávy: komunikace all in one place

V nastavení zpráv najdeme souhrnné nastavení. Nás bude nejvíce zajímat zejména možnost přiřazení vlastní vyzváněcí melodie příchozí zprávě nebo nastavení kódování znaků, čili zda během psaní zprávy budeme mít aktivovanou diakritiku a zpráva se tak zkrátí na šedesát znaků nebo ji deaktivujeme. Zobrazení příchozích i odchozích zpráv je opět ve formě konverzací. Během vytváření zprávy vidíme odpočet znaků od 160 s lomítkem počtu napsaných zpráv. K psaní je dispozici QWERTY softwarová klávesnice v režimu na výšku i na šířku, pak i alfanumerická klávesnice nebo obrazovka pro ruční vykreslování znaků. Psaní na QWERTY klávesnici v režimu na výšku vyžaduje vysokou míru zručnosti a psaní za její pomoci není nejrychlejší. V mém případě docházelo často k překlepům a doporučuji vzhledem k malé velikosti displeje spíše aktivovat alfanumerickou klávesnici.

Pokud se přihlásíte k e-mailovým účtům a sociálním sítím, tak pro přečtení nových zpráv nemusíme otevírat zvlášť každou aplikaci. Stačí jít do aplikace Social hub, ta veškerou komunikaci sdružuje na jednom místě. Zároveň z této aplikace můžeme zadávat vlastní status a číst novinky na sociálních sítích. Při zobrazení většího množství obrazového obsahu byla aplikace pomalejší a pohyb v ní se sekal. Pokud jste tedy náruživější uživatelé sociálních sítí, je spíše lepší využívat zvláštní nativní aplikace, které jsou rychlejší a mají více funkcí. Pro e-mailovou komunikaci jsou připraveni dva klienti. Prvním je vestavěný klient Gmail, který zvládá vše, na co jsme zvyklí. Podporuje složky, štítky i prioritní poštu. Můžeme odesílat přílohy do velikosti 25 MB. Druhý klient primárně podporuje účty ostatních poskytovatelů. Nastavení pošty probíhá podle protokolů imap4 nebo pop3 a smtp. I zde je přítomna push synchronizace, složky i stahování zpráv na pozadí.

Všechnu textovou komunikaci nalezneme na jednotném místě nazvaném Social hub.

Organizační funkce a GPS: seškrtáme výdaje

K pilířům organizačních funkcí neodmyslitelně patří kalendář, který podporuje různé režimy zobrazení. Přepínat můžeme mezi měsíčním, týdenním a denním náhledem. Pro ucelený přehled všech událostí je přítomna kategorie seznam. Do nově vytvářené události můžeme vložit popisek, připomenutí i zeměpisné souřadnice.

Nechybí kalendář ani poznámky. Škoda jen, že není přítomna žádná aplikace pro práci s dokumenty

Další aplikací, která zastane funkci papírového diáře, jsou poznámky, které mohou být synchronizovány s Google účtem. Postrádám větší možnosti odlišení poznámek, priority nebo upozornění. Co se týče příloh, telefon si neporadí ani s jejich otevřením. U našeho zapůjčeného redakčního telefonu byla sice aplikace Think Office při jejím spuštění jsme se dozvěděli, že se jedná pouze o odkaz do marketu Samsung Apps na její stažení. Částečným řešením v případě Gmailu je možnost otevřít přílohy ve webových Google Docs, které je sice otevřou, ale neumí je editovat.

Google mapy podporují hlasovou navigaci v češtině, mapové podklady jsou ale stahovány z internetu. Vybraná území lze omezeně uložit do offline režimu, i tak ale vyhledávání a navigace probíhají on-line

Interní GPS modul spolupracuje s přeinstalovanými Google mapami. Fixace satelitů při tzv. studeném startu se staženými daty trvá kolem 25 sekund, další starty jsou již otázkou deseti sekund. Při deaktivované asistenci operátora se stává čekání na fixaci neúměrnou. Jedná se i o několik minut. Musíte pak dále počítat s tím, že Google Mapy fungují jen on-line a bez připojení k internetu nevyhledáte adresu ani nefunguje navigace.

Datové funkce: nevídaná síla

Již dávno odzvonilo časům, kdy levnější zařízení nabídla pouze strohou konektivitu, a uživatel mohl zapomenout na rychlejší internet. Kromě technologií EDGE a GPRS můžete ale u Galaxy mini 2 počítat i se sítěmi 3G. Rychlé prohlížení stránek zajistí nadstavba HSDPA 7,2 Mb/s. Technologie HSUPA pro rychlejší upload dat chybí, samozřejmostí je ale podpora bezdrátových sítí Wi-Fi b/g/n. Uložený obsah můžeme sdílet s ostatními zařízeními přes technologie Bluetooth 3.0 a dokonce i přes moderní a novou technologii Wi-Fi Direct s podstatně vyšším dosahem i rychlejší přenosovou rychlostí.

Konektivita je opravdu špičková. I leckteré high-endové zařízení může závidět NFC čip, Wi-Fi Direct nebo Wi-Fi a/b/g

Vlastníte-li DLNA zařízení, zvládne je Galaxy mini 2 i obsluhovat. Díky aplikaci Allshare můžete sdílet nejen multimediální soubory přes Wi-Fi z telefonu například na Hi-Fi věž s DLNA, ale můžete vybrat i soubory uložené v počítači a ty pak přehrát například v televizi. Internetový prohlížeč vykresluje stránky plynule a rychle. Ovšem často jsem se setkal s kostičkováním obrazu nebo s ne zcela plynulým přiblížením stránky, kdy docházelo k sekání. Tento jev jsem zaznamenal zejména při načítání graficky náročnější stránky. Výkon zkrátka není takový, jako u dražších Androidů, pro nenáročné občasné prohlížení stránek je však prohlížeč dostačující a pohodlný.

Překvapením je úplná kompatibilita s Flashem verze 11. YouTube videa se přehrávají bez jakéhokoliv sekání. Pokud jsem zkusil videa na portálu stream.cz, prohlížeč je buď stahoval do paměti, nebo je externě otevřel ve videopřehrávači telefonu.

Internetový prohlížeč je svižný a výkonný, problémy mu dělá jen přibližování náročnějších stránek, které není vždy zcela plynulé

Dalším moderním prvkem je čip NFC. Jeho anténa se nachází na vnitřní části zadního krytu. V současnosti největším přínosem NFC čipu je komunikace a výměna souborů s různými zařízeními, vybavenými čipem NFC. Galaxy mini 2 má ale starší verzi Androidu, která ještě tímto způsobem neumí posílat multimédia ani jednoduché textové informace. NFC tak zde využijete pouze na čtení a zápis tagů.

Zhodnocení: drahý jak v čem

Galaxy Mini 2 přináší velká vylepšení oproti předchůdci a uspokojí i mírně náročnějšího uživatele. Už to není low-end, ale zařadí se se ctí do nižší střední třídy. Vzhledem k typu a výkonu procesoru musíme pochválit výrobce za precizní odladěnost. Samotné zařízení je opravdu svižné a jeho nejsilnější stránky spočívají především v konektivitě NFC a Wi-Fi Direct. Na druhou stranu startovací cena novinky je bezmála pět tisíc korun a za tuto cenu mohly být některé věci dotaženy do konce. Hovořit teď budu o fotoaparátu, kterému schází jak autofocus tak i LED dioda. Velikou slabinou, stěžující práci s telefonem je nečitelný displej na přímém slunci i horší pozorovací úhly.

Konkurence

Konkurence je velká a největším rivalem je Huawei Ascend G300. Ten stojí o tisíc korun méně a přitom nabídne o několik tříd lepší displej s IPS technologií, větší úhlopříčkou i jemnějším rozlišením. Jeho výhodou je i výkonnější 1 GHz procesor nebo kvalitní 5 Mpx fotoaparát s autofokusem a LED diodou. Naopak mu schází NFC anténa. Na rozdíl od Samsungu se Huawei již brzo dočká aktualizace na Android Ice Cream Sandwich, Galaxy Mini 2 se jej nedočká.

Huawei Ascend G300 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Huawei Ascend G300 – Bojovník s velkým displejem

Dalším rovnocenným soupeřem je Sony Live With Walkman. Ten se především zaměřuje na hudební funkce a tomu přizpůsobuje i své vlastnosti a nabídne vyhrazené klávesy pro ovládání hudebního přehrávače. V jeho útrobách tepe také výkonný 1 GHz procesor. Displej nabídne stejnou úhlopříčku 3,2 palce se stejným rozlišením a technologií BRAVIA. Zadní strana ukrývá 5 Mpx fotoaparát s autofocusem a LED diodou, přičemž kvalita fotografií je lepší. I on již obdržel aktualizaci na Android Ice Cream Sandwich. Cenovka tohoto zařízení je navíc velmi příznivá, v oficiální distribuci se dá totiž sehnat pod čtyři tisíce .

Sony Ericsson Live With Walkman - oficiální fotografie

TIP: Recenze Sony Ericsson Live with Walkman – More music!

Podobnou výbavou disponuje i novinka, kterou jsme před pár dny otestovali ZTE Blade II. Základem je stejný procesor i čipset Qualcomm MSM7227 s 512 MB pamětí RAM. U fotoaparátu má navrch kvůli vyššímu rozlišení 5 megapixelů a automatickému zaostřování. Přesto fotoaparát produkuje snímky podprůměrné kvality a telefon nabídne také velmi špatný zvukový výstup. Plusem je větší úhlopříčka dotykového displeje 3,5 palce a jemnější rozlišení 800 x 480 bodů.

ZTE Blade II - oficiální fotografie

TIP: Recenze ZTE Blade II – čínský zásek podruhé

HTC Desire C je vzhledem velmi sympatický. O něco větší 3,5 palcový dotykový displej nabídne stejné rozlišení 320 x 480 bodů. Jeho výhoda tkví i v 5 Mpx fotoaparátu s autofocusem. Naopak zamrzí přítomnost ne zrovna výkonného 600 MHz procesoru. Jeho síla spočívá v nasazení nejnovější verze Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich. Výhodou pro někoho může být i moderní verze Bluetooth 4.0.

HTC Desire C - oficiální fotografie

TIP: Recenze HTC Desire C – Sympaťák do kapsy

samsung-galaxy-mini-2
Klady
  • Dobrá pohotovostní výdrž
  • I přes starší hardware rychlá odezva prostředí
  • Bohatá datová konektivita
  • Slot na paměťové karty je přístupný bez vyjmutí baterie
Zápory
  • Fotoaparát postrádá autofocus a chybí i LED dioda
  • Na přímém slunci je displej nečitelný
  • Zvuk ve sluchátku je velmi nekvalitní
  • Absence čidla regulujícího jas displeje
Diskuze ke článku
bigfoot007
Oprava-htc desire c nema autofocus,takze v tomto smere je to horsi telefon.
RiderCZ
Dobrý den, nemůžete mi prosím poradit jaký telefon je celkově lepší jestli Tento Samsung Galaxy Mini 2 nebo Sony Xperia Tipo. Děkuji za odpověď
Petr Brádler
Dobrý den, v recenzy na Galaxy mini 2 píšete, že při příchozím volání se přiřazený obrázek je zobrazen pouze jako miniatura. Je to tak? Děkuji za odpověď.
Jano
Zdravim.

Viete mi poradit? Rozmyslam nad kupou telefonu,ale neviem ci sa oplati Samsung Mini 2, alebo Sony Xperia Tipo. Viem, ze cena je tam rozdielna (Sony je cca o tych 10-20 Eur lacnejsi), ale o to nejde. Co by ste odporucili?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze