Samsung Galaxy Ace 2
recenze

Samsung Galaxy Ace 2

Revoluce střední třídy

Samsung Galaxy Ace 2 je opravdu právoplatným nástupcem. Změn je celá řada a novinka ušla obří kus cesty oproti předchůdci. Ace 2 má dvoujádrový procesor, plnou datovou výbavu, slušný fotoaparát a překvapivě dobré dílenské zpracování. Jen stěží jsme odhalili nějaké nedostatky. O jaké se jedná?

Samsung Galaxy Ace 2 – oficiální fotografie

Úvod

Samsung Galaxy Ace 2 zanedlouho převezme štafetu po populárním Galaxy Ace. Ten slaví po celém světě velké úspěchy, co se prodejnosti týče. Obsadil velmi silnou pozici ve střední třídě. Na jeho úspěchy se pokusí navázat Galaxy Ace 2. Změny nejsou pouze kosmetického rázu, ale udály se i pod "kapotou". Mezi nejdůležitější patří například zásadní obměna za dvoujádrový procesor, nové datové a zobrazovací technologie s větší úhlopříčkou displeje a jemnějším rozlišením. Bude se opět jednat o prodejní šlágr? To posuďte sami.

Změny oproti Galaxy Ace

  • větší úhlopříčka dotykového displeje: 3,8"
  • lepší zobrazovací technologie TFT PLS
  • přední kamera o rozlišení VGA – 640 × 480 bodů
  • dvoujádrový procesor ST-Ericsson NovaThor U8500 o taktu 800 MHz
  • výkonnější grafika Mali-400MP
  • čip NFC
  • rychlejší HSDPA 14,4 Mb/s
  • HSUPA 5,76 Mb/s
  • vyšší verze Bluetooth 3.0
  • Wi-Fi Direct
  • fotoaparát umí pořizovat video v rozlišení 720p
  • Glonass modul
  • větší kapacita baterie Li-ion: 1 500 mAh

Samsung Galaxy Ace – oficiální fotografie

Tip: Recenze Samsung Galaxy Ace – Svěží vítr ve střední třídě

Technické parametry Samsung Galaxy Ace 2

Kompletní specifikace
Konstrukce118,3 × 62,3 × 10,5 mm, 118,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 3,8" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8500, CPU: 2×800 MHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012,

Obsah balení

  • baterie typu Li-ion 1 500 mAh
  • pecková sluchátka
  • nabíječka
  • datový kabel micro USB

Samsung Galaxy Ace 2 – videopohled

Design a konstrukce

Samsung se snažil nijak neexperimentovat a jeho fantazie je, co se designu novinky týče, velmi slabá. Doufali jsme, že výrobce se více „odváže“ a vzhled nebude tak fádní. Bohužel jsme se dočkali klasického oválného designu s postranní boční chromovanou plastovou lištou. Zadní kryt je vroubkovaný. Tohle řešení vítáme, je jistě lepší, než aby byly použity lesklé materiály.

Telefon je se svojí velikostí na pomezí malého a velkého telefonu. Jeho rozměry jsou 118,3 × 62,2 × 10,5 milimetrů a hmotnost velmi slušných 122 gramů. Bez problémů tak telefon nalezne své místo v menší i větší dlani. Zaoblené rohy navíc znamenají lepší ergonomii. Tělo novinky je vyrobeno pouze z plastových materiálů.

Zadní kryt je mimořádně pevný a zároveň se v něm nachází i anténa NFC. Na zbylé části telefonu drží velmi pevně, bez povrzávání. Když zapátrám v paměti: u málokterých telefonů jsem se setkal s tím, že by zadní plastový kryt držel tak precizně a dobře.

Při celkovém hodnocení dílenského zpracování mohu jen chválit. Plasty jsou kvalitní a také chromová plastová lišta je pevná a navozuje dojem, že bylo použito kovových materiálů. Hlavními ovládacími znaky telefonu je kromě kapacitního dotykového displeje i trojice kláves. Dvě senzorové s podsvícením a dobrou citlivostí a pak prostřední hardwarová, u ní chybí podsvícení.

U zbylých kláves nás nečeká žádné překvapení. Nepřekvapí absence klávesy pro spoušť fotoaparátu, ale naopak na boku telefonu najdeme dvojklávesu pro hlasitost a klávesu pro uzamčení a vypnutí telefonu.

Na horní hrabě je 3,5mm hudební jack konektor, modernější konektory chybí. Ve spodní straně je micro USB konektor. Nelogickým krokem je zapomenutí na světločivný senzor, který by reguloval jas displeje. Naopak výrobce neopomenul přední VGA kameru pro videohovory a proximity senzor.

Baterie

Dostatečný výkon si žádá své. Samsung neponechal nic náhodě a do telefonu umístil baterii o kapacitě 1 500 mAh. V praxi její kapacita nezklame, ale nevyrazí ani dech. Výsledná délka pohotovostní výdrže nás nepřekvapila. Dotykový displej svoji technologií TFT nepatří mezi úsporné, dvoujádrový procesor je vyrobený 45nm technologií a ostatní velmi dobrá výbava si také bude žádat své. V obecné rovině uvedu, že telefon vydrží při mírně nadprůměrné zátěži kolem jednoho celého dne.

Naše standardizované testy nám odhalily, že telefon vydrží při přehrávání YouTube videí (zabezpečená Wi-Fi síť, 50% jas a hlasitost do sluchátek 50%) 380 minut. U prohlížení webových stránek (50% jas, deaktivované pluginy) jsme dosáhli velmi dobré výdrže 429 minut.

Displej

Přední displej povyrostl oproti Galaxy Ace na úhlopříčku 3,8 palce, dostalo se i na vyšší rozlišení 800 × 480 bodů, které je v této třídě solidní a změnou k lepšímu prošla i zobrazovací technologie, která je nově typu TFT PLS. Jemnost zobrazení a stejně tak podání barev jsou líbivé a kontrast i sytost barev jsou dostačující.

Špatně na tom není displej ani s pozorovacími úhly, zobrazení barev je neměnné ani při větším pohledu z úhlu. Nicméně od kritiky výrobce nezůstane ušetřen. Na přímém slunci je čitelnost displeje špatná až nulová. Navíc se velmi snadno patlá a zachycené mastnoty přidají na horší čitelnosti. Zde by se výrobce měl inspirovat Nokií, která používá kvalitní antireflexní folie.

Co se týče poškození displeje, obavy nejsou až tak aktuální. Dotykový displej je totiž chráněn tvrzeným sklem. Ani na konci testování jsem na displeji nezaregistroval žádné stopy, připomínající škrábance či jinou formu poškození.

Zvuk

Zvukový projev obstarává zadní reproduktor, nacházející se v blízkosti fotoaparátu. Svými schopnostmi se řadí mezi nadprůměr. Upoutá zejména vysoká hlasitost a dobrá kvalita reprodukovaného zvuku. Stěžovat si nemůžeme ani u zvuku při hovoru ze sluchátka. Zvuk je dostatečně zřetelný a kvalitní.

Co se týče hudebního výstupu, Samsung u svých telefonů střední a vyšší třídy osazuje svá zařízení kvalitním hudebním čipem. Zvuk je vyvážený, nechybí mu dynamika ani středy. V balení dodávaná pecková sluchátka poslouží pouze nenáročným uživatelům. Jejich kvalita není příliš valná.

Hardware a uživatelské prostředí

Samsung si zřejmě neudělá dobrou vizitku u budoucích zákazníků, zatímco konkurenční výrobce HTC svá zařízení uvedl do prodeje již s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich, tak novinka přichází se zastaralým systémem, který je o dvě generace starší. Navíc majitelé si budou muset minimálně čtvrt roku počkat na uvolnění aktualizace na Android ICS. A to jsou pouze domněnky, zatím ze strany Samsungu nebylo přislíbeno vydání nové verze systému.

Uživatelské prostředí se nese ve stejném duchu, jako jsme zvyklí u jiných zařízení Samsungu s Androidem

Naštěstí je stávající verze Androidu 2.3.6 Gingerbread dobře odladěná a spolehlivě pracuje, tak jak má. Během našeho používání se pouze jedenkrát stala situace, že telefon zamrzl a musel jsem zvolit cestu vyjmutí baterie. Samovolné restarty jsem nezaznamenal. Dvoujádrový procesor s nižší frekvencí 800 MHz i paměť RAM 768 MB jsou silnými partnery, zaručujícími rychlou a svižnou odezvu i při spuštění více aplikací současně. Po zapnutí si systém řekne o 195 – 215 MB paměti RAM. Uživateli tak zbývá kolem 300 MB volné RAM paměti, což je dostatečná hodnota. Pro instalování aplikací a her je k dispozici 1,2 GB paměti. Pro uložení dat pak 1,1 GB. Naštěstí je přítomen slot na paměťové karty MicroSDHC do velikosti 32 GB.

Na výkon si tak rozhodně nemohu stěžovat. Spolu s Androidem nechybí ani nadstavba TouchWiz 3.0. Ta je doplněna o množství různých widgetů. Naštěstí grafické úpravy nijak markantně nezasahují do systému. Hlavní menu je uspořádáno do vodorovného stylu. Můžeme přidávat další stránky menu nebo vytvářet nové složky.

Provedli jsme testy v benchmark programech: SmartBench 2012, AnTutu, CF-Bench

Pro odinstalování aplikací není nutné zasahovat hlouběji do nastavení telefonu. Vše máme na dosah z hlavního menu. Celkový počet pohotovostních obrazovek je sedm, jejich počet lze měnit, jednotlivé obrazovky je možné libovolně přeskupovat a mazat je. Přechody mezi nimi jsou zcela plynulé, jen při větším počtu umístěných widgetů klesá jejich plynulost.

Pro rychlé ovládání často používaných funkcí je připravena notifikační lišta. V ní najdeme pět napevno umístěných voleb, za možnost jejich upravení a nahrazením vlastními volbami bychom se ale nezlobili.

Fotoaparát

Nyní se podíváme pod pokličku fotoaparátu. Samotnou optiku i přední kameru jsem srovnával se Samsugem Wave 3 a obě zařízení mají identické optiky. Dokonce i parametry jsou stejné, na mysli mám třeba světelnost f/2,7. V praxi jsou snímky opravdu kvalitní a za slunečných podmínek se nám fotoaparát odvděčí vysokou úrovni detailů a pěkným podáním barev. Spoušť fotoaparátu je trošku lenivá, ale dá se to přežít. V nočních podmínkách či při focení bleskem však už neúměrně narůstá prodleva spouště.

Prostředí fotoaparátu, postrádá jakékoliv inovace a je neměnné

Samsung se naštěstí neinspiruje Nokií, a uživatelé se tak mohou těšit z automatického zaostřování. V telefonu jsou dvě možnosti zaostřovacích režimů. Jednak automatický režim a druhým režimem je makro. Maximální rozlišení je pak 5 Mpx (2592 × 1944 bodů). Nechybí ani přisvětlovací dioda. Ta je výkonná a efektivně dokáže osvětlit scénu ve vzdálenosti dvou až tří metrů. Při focení blízkých předmětů si automatika poradí s vyhodnocením její intenzity osvětlení scény.

Nebylo by na škodu, kdyby výrobce inovoval prostředí fotoaparátu. Přeci jenom jeho prostředí jako takové již známe minimálně tři/čtyři roky. Neříkám, že je nevyhovující, nebo že zde něco postrádám, ale uvítal bych například větší možnosti customizace, více voleb zaostřovacích režimů.

Konkurence ukazuje Samsungu záda i v případě rychlé odezvy fotoaparátu. Například nové Xperie od Sony i nová řada One od HTC má při pořízení snímku takřka nulovou prodlevu. Samsung, ač disponuje dvoujádrovým procesorem, tak v odezvě fotoaparátu to není znát. Vždy trvá přibližně dvě až tři sekundy, než dojde k vyhotovení snímku. Co to znamená? Zachycení rychle pohybujícího objektu je skoro nemožné.

Na druhou stranu je kvalita snímků velmi dobrá. Za denního světla nechybí nadprůměrná úroveň detailů, zvláště pak makro snímky jsou oku lahodící. Vzdálenější objekty i scéna v horizontu se tak trochu „patlá“, úroveň detailů zde výrazně klesá. Vzhledem k horší světelnosti objektivu musíme počítat s tím, že v nočních podmínkách nebudou snímky vhodné pro prezentaci do fotogalerií. Šum je přímo neúměrný narůstající tmě a detaily se výrazně rozmazávají.

Ke zlepšení snímků v těchto podmínkách nepomůže ani citlivost, jejíž maximální hodnota není příliš vysoká. Stropem je volba 400. Při standardním focení můžeme nastavit vyvážené bílé, expozici, scény, saturaci barev, mřížku, sytost i ostrost.

Pořízené videosekvence jsou v rozlišení 1280 × 720 bodů se snímkovací frekvencí 30 snímků za vteřinu a datovým tokem 13 Mb/s. Zvuková stopa není příliš kvalitní. Jednak je pouze mono a její kvalita je pouhých 64 kb/s.

Multimédia

Tradiční podoba hudebního přehrávače zůstala zachována. Načítání hudebního obsahu lze zvolit přes skladby, interprety, alba nebo seznamy skladeb. Přehrávač si pořadí s načtením hudby z předem nahraných složek na paměťovém médiu. Jakmile spustíme přehrávanou skladbu, zobrazení se buď obal alba nebo animovaná vizualizace. Komu není po chuti předefinovaný hudební charakter linoucí se ze sluchátek, může jej lehce pozměnit vestavěným ekvalizérem. Navíc jeden profil je plně upravitelný. Daleko větší zásah představuje prostorový zvuk. Ten jej dokáže změnit k nepoznání.

Prostředí hudebního přehrávače nabízí veškerý komfort, včetně ekvalizéru a jednoho nastavitelného profilu

Co se týče video přehrávače, použiji metaforu o jízdě v Pendolinu. Přestože tento rychlovlak dokáže jet daleko větší rychlostí, české železnice jsou konstruovány na daleko nižší rychlost. V hardwarové oblasti novinky tepe dvoujádrový procesor u něhož se předpokládá, že mezi jeho výhody patří plynulá akcelerace FullHD videí. Kdo takto podobně smýšlí, bude rozčarován. Maximální rozlišení přehrávaných videí skrze nativní přehrávač je pouze 720p. Nastalou situaci nevyřeší ani podpora mp4, avi, mkv s kontejnery xVid a DivX. Kompatibilní jsou i titulky, ovšem nelze je manuálně načíst ale musí mít shodný název s přehrávaným videem.

Prostředí marketu Samsungu Apps

Grafika Mali-400MP nabízí vysoký výkon. Přesto jsme si u ní vyzkoušeli, kde se nachází její „strop“. Například u populární hry Dead Trigger na střední detaily se animace již trhaly a hratelnost nebyla tak plynulá, jak jsme zvyklí. S ostatními hrami problém nebyl. Mnoho titulů lze stahovat z Google Play nebo z marketu Samsung Apps.

Telefonní seznam

Osobní kontakty jsou spíše uceleným celkem poskytujícím kompletní informace o dotyčné osobě, uložené v telefonním seznamu. Platí to zejména tehdy, čerpáme-li kontakty i ze sociálních sítí. Běžný kontakt totiž vypadá tak, že vidíme synchronizovanou fotografii, odkaz na profil sociální sítě Facebook, v jaké skupině se nachází. Pod názvem kontaktu jsou čtyři volby – informace, historie, ve které najdeme přehled naší vzájemné komunikace, aktivity na sociální síti a média, ta zahrnují obrazová alba i fotografie.

Telefonní seznam je komplexně zpracován, zaujme zejména velké množství položek, které jdou přidat k novému kontaktu

Ke kontaktu můžeme přiřadit i jinou fotografii a zvolit vlastní vyzváněcí melodii. Často preferovanou položkou v mém případě byla kategorie oblíbené. Tady najdete nejčastěji volané a psané kontakty. Ke každému kontaktu je možné přidat množství typů čísel (mobil, pevná linka, fax, pager). E-mailové adresy domů, do práce. Přezdívky pro chat – Talk, Skype, Windows Live nebo Jabber. A rozklikávací položka další pak ukáže datum narozenin, výročí nebo možnost přidání poznámky.

Zprávy a e-maily

V prostředí textových zpráv se neztratí ani uživatelé s dobrým či horším zrakem. Ocení totiž možnost nastavení si velikosti písma ve třech krocích (normální, malé a drobné). Pozadí zpráv se může nést v bílém nebo černém odstínu. Při tvorbě nové zprávy telefon nabízí možnost aktivovat prediktivní slovník T9 s nastavením diakritiky ale i ořezanou diakritikou. V možnostech psaní nechybí volba automatické tečky nebo automatického psaní velkých písmen po tečce.

Ve zprávách je možnost měnit velikost písma ve třech stupních i barvu pozadí

Pro tvorbu nové zprávy je připravena QWERTZ softwarová klávesnice v režimu na výšku i na šířku. Další variantou je alfanumerická klávesnice. Velmi dobrou přesností se vyznačuje hlasové zadávání textu. Při diktování textu jej telefon dokázal správně vyhodnotit a následně zanést do zprávy. Tato funkce je spíše pro hraní, než aby přinášela užitečnou hodnotu.

Několik typů softwarových klávesnic

E-mailovou komunikaci obstarává nativní klient s podporou protokolů PO3, IMAP4 a GMail klient. Oba klienti podporují push synchronizaci, nastavení vlastního podpisu, umí pracovat se složkami i přílohami.

E-mailový klient a aplikace Social Hub

Všechna došlá komunikace se sdružuje v tzv. Social hubu. V něm nalezneme komunikaci z e-mailových klientů, sociálních sítí i zpráv. Od výrobce nechybí v základu ani předinstalovaná aplikace Facebook, která je plnohodnotným klientem, kde uživatel může přidávat statusy, lokaci, nahrávat fotografie nebo hledat či přidávat nové přátele.

Organizační funkce a GPS

Kompletní kancelářskou agendu obstará čtveřice aplikací. Na startu začíná kalendář, kde na úvodní obrazovce můžeme volit mezi měsíčním, týdenním a denním náhledem. Výpis událostí nalezneme v kategorii pojmenované jako seznam. Dále zakotvíme v úkolech, ty podporují připomenutí události, prioritu ve třech stupních nebo přidání poznámky. Především ženské pohlaví ocení přítomnost mini diáře, kde si uživatel může naplánovat události, přidat zeměpisnou lokaci a barevně je od sebe odlišit. Naše pouť skončí v poznámkách. Jejich ukázková funkčnost zaslouží pochvalu. Nově přidané poznámce lze přiřadit barevné odlišení, můžeme ji uzamknout či sdílet na sociální sítě.

Prohlížení dokumentů je svěřeno programu Polaris Office, mezi kompatibilní formáty patří docx, doc, ppt, pdf. Slovy programů se jedná o Word, Excel, PowerPoint a Adobe Reader. Dokumenty můžete nejen číst, ale i editovat a vytvářet.

Aplikace Polaris Office umí otevřít dokumenty, editovat je i vytvářet nové

Interní GPS modul patří mezi velmi citlivé. Během deseti až patnácti sekund došlo při tzv. studeném startu a aktivované asistenci k fixaci 10 satelitů. Samotný GPS je obsluhován Google Mapami. Ty podporují on-line hlasovou navigaci, včetně hlasové asistence v českém jazyce. Provoz aplikace se prozatím neobejde bez připojení k internetu.

Datové funkce

Až na chybějící konektivitu LTE je zastoupena kompletní sestava datových technologií. Začněme technologiemi 2G – EDGE a GPRS. Většina uživatelů ale spíše ocení modernější technologie HSDPA o rychlosti 14,4 Mb/s a HSUPA 5,76 Mb/s. Bezdrátová data frčí přes Wi-Fi b/g/n. V případě novinky tak trochu už odzvonilo technologii Bluetooth, která sice nechybí ve verzi 3.0, ale doplnila ji také modernější technologie Wi-Fi Direct.

Datové funkce jsou perfektně zpracovány, moderní konektivita se odráží v přítomnosti Wi-Fi Direct a NFC čipu

Internetový prohlížeč je silákem své třídy. Jednoduché ale i náročnější stránky, nevyjímaje s Flashovými prvky, jsou zobrazovány plynule a rychle. Plynulé jsou i multitouch gesta. Ovšem postrádám tady například přepínání mezi zobrazením mobilní verze a desktop verze. Zadní kryt obsahuje NFC anténu. NFC má v současnosti uplatnění jako médium pro přenos dat mezi zařízeními vybavenými NFC čipem.

Závěrečné zhodnocení

Samsung v případě nástupce Galaxy Ace 2 učinil obří kroku ku prospěchu všech. V cenové kategorii kolem sedmi tisíc se jedná o jedno z nejlepších zařízení střední třídy. Do prodeje vstupuje s dobrou vizitkou. Chválit mohu odladěný software, líbily se mi dotykového schopnosti displeje PLS, slušný fotoaparát i vysoký výkon. Potěší i velmi kvalitní hudební výstup či plná datová konektivita.

Některé vlastnosti beru jako mínusy. Displej by si zasloužil čidlo na automatickou regulaci jasu a samotná jeho čitelnost na přímém slunci by mohla být podstatně lepší. Pak je to i pohotovostní výdrž baterie, ta je pouze průměrná. Osobně očekávám v následujících aktualizacích zlepšení v této oblasti. Pro někoho mínusem, pro někoho plusem může být samotný vzhled, který není nijak překvapující a na mne samotného působí fádně.

Konkurence

Konkurence z řad ostatních telefonů je velmi bohatá. Nejvíce zatopí novince Xperia Sola od Sony. Ta má o něco menší dotykový displej o úhlopříce 3,7 palce s technologií BRAVIA, ale jejím nedostatkem jsou horší pozorovací úhly. Fotoaparát má stejné rozlišení, ale výsledné fotografie jsou spíše podprůměrné kvality, video se pak nese ve stejném duchu. Technoidům neudělá radost ani absence Wi-Fi Direct nebo starší verze Bluetooth 2.1. Naopak vyšší je frekvence dvoujádrového procesoru U8500 NovaThor, pracuje na taktu 1 GHz. Grafický čip je identický. Slabinou je menší paměť RAM 512 MB.

Sony Xperia Sola – oficiální fotografie

Dalším soupeřem je doprodávající se LG Optimus 2X. Má výkonnější dvoujádrový procesor nVidia Tegra 2, větší úhlopříčku displeje (4 palce) s kvalitnější zobrazovací technologií TFT IPS, nebo fotoaparát s rozlišením 8 Mpx, který bez zadního krytu podává velmi dobré výsledky. Ani pořizované FullHD videa nejsou k zahození. Mínusem je slabá baterie o kapacitě 1 500 mAh, která telefon udrží při životě necelý jeden den. Dobrou vizitku si Optimus nedělá ani špatnou podporou ze strany výrobce LG. Ač aktualizace na Android ICS měla být na spadnutí, tak podle posledních zpráv je spíše v nedohlednu. Multimédiální fajnšmekři přivítají přítomnost micro HDMI konektoru.

LG Optimus 2X – oficiální fotografie

O něco dražší alternativou, kterou nabízí v oficiální distribuci pouze operátor T-Mobile, je Samsung Galaxy S Advance. Ten má velmi podobnou výbavu. Nicméně pár rozdílů se najde. Zejména je to dvoujádrový procesor se stejným čipsetem ale vyšší pracovní frekvencí 1 GHz. Pak větší úhlopříčka, která činí 4 palce a použití technologie displeje Super AMOLED. Nechybí ani čidlo, regulující intenzitu osvětlení. Větší je i interní 8GB paměť a pro videohovory je připravena přední kamera s vyšším rozlišením 1,3 Mpx.

Samsung Galaxy S Advance – oficiální fotografie
samsung-galaxy-ace-2
Klady
  • velmi slušný hudební výstup
  • bohatá konektivita
  • fotoaparát produkuje kvalitní snímky
  • dobrá odladěnost softwaru
  • překvapivě dobré dílenské zpracování
Zápory
  • pomalejší spoušť fotoaparátu
  • nepříliš zajímavý design
  • pouze průměrná pohotovostní výdrž
  • velmi špatná čitelnost displeje na přímém slunci
  • chybí čidlo regulující jas displeje
Diskuze ke článku
Jakub
Si nemůžu pomoci ale ten displej na těch fotkach vypadá otřesně.. Samsung by si měl vzít příklad ze sony které podle mě používá v současnosti najlepší lcd displeje které jdou navíc vidět i hodně dobře na slunci!
Dominik
Myslíte si že bude mýt android 4.0
Apple Hater
Děkuji za recenzi. Netrpělivě jsem na ni čekal od chvíle co jste oznámili, že ho máte v redakci.
Ohledně toho tvrzeného skla displeje, to je Gorilla Glass? Ten samotný displej mi přijde nějaký světlý z těch fotek. Jak je to s tím signálem, v prvním pohledu jste psali že má málo signálu i tam, kde je ho dost, potvdilo se to?
A ještě jedna věc: v jiné recenzi psali že senzorová šipka zpět byla nějak nerovnoměrně podsvícena, jakoby se dioda schovávala "za rohem", je to tak i u vás?
Každopádně velmi pěkná recenze, jen tak dál.
Wheatley
Asi už jen kvůli tomu designu, nadstavbě systému a podpoře výrobce bych si raději vzal tu Solu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze