Prestigio MultiPhone PAP 5000 Duo
recenze

Prestigio MultiPhone PAP 5000 Duo

Další pětipalec

O uživatelskou přízeň se uchází další obr méně známého výrobce. Pomyslný vlajkový model výrobce Prestigio nese název MultiPhone 5000 Duo a číslo věští úhlopříčku displeje. Ta činí rovných pět palců. Ve zbylé výbavě zaujme dvoujádrový procesor, Android 4.0 a především přítomnost slotu pro dvě SIM karty.

Na žádanost obřích telefonů reagují všichni výrobci. Známými počínaje a méně známými konče. To je i případ Prestigia, které na vrchol své nabídky posadilo model MultiPhone 5000 Duo, jehož cena se pohybuje stále velmi nízko. Jde o zhruba pět tisíc korun, a pokud zašátráte v paměti, vzpomenete si na nedávno testované Evolve FX520. Oba modely jsou si více než konkurenty. Mají takřka stejnou výbavou, podobně vypadají a téměř stejně stojí.

Prestigio MultiPhone 5000 Duo - oficiální fotografie

Technické parametry Prestigio MultiPhone 5000 DUO

Kompletní specifikace
Konstrukce148,5 × 79 × 10,2 mm, 199 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 29 FPS
ChipsetMediatek MT6577, CPU: 2×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2,6 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor2 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 6:21 hodin
Dostupnostleden 2013, ?

Prestigio MultiPhone 5000 Duo – videopohled

Obsah balení

  • mobilní telefon
  • USB kabel
  • pecková sluchátka s mikrofonem
  • pouzdro
  • návody
V základním balení je i praktické pouzdro

Design a konstrukce

Velké Prestigio je jednoduše placka, kterou horko těžko uchopíte do rukou a u které se výrobce s designem příliš nepáral. Nicméně i tak mám z výsledku lepší pocit, než u Evolve. Může za to především zadní strana, které je pěkně lesklá a není na ní nevkusné vzorování a pak především mírné zúžení ve spodní části telefonu. To dává pocit, že Prestigio přeci jen nějakého designéra zaměstnalo a navíc telefon nepůsobí tak rozpláclým dojmem.

Rozměry telefonů činí 148,5 x 79 x 10,2 milimetrů, což je jednoduše hodně a zároveň takřka stejně jako u Evolve. Do malých rukou telefon rozhodně nepatří, a i když se zaoblené boky snaží, k pohodlnému držení jsou potřeba opravdu obrovské ruce. Hmotnost se vyšplhala na 199 gramů. Hádejte, kolik váží Evolve? Kdo říká, že skoro stejně, tak se skoro trefil. Evolve totiž váží úplně stejně.

Čelní straně samozřejmě dominuje displej, nad kterým je reproduktor, nezbytná čidla a přední kamerka. Logo výrobce chybí. Pod displejem se zdánlivě nic nenachází, trojice senzorových kláves se rozsvítí až s displejem. Jejich citlivost nicméně není nejlepší a občas s nimi budete bojovat.

Boky telefonu jsou ozvláštněny stříbrnou linkou, která budí dojem, že je telefon prohnutý. Za snahu dostává výrobce plusový bodík. Do stříbrné linky jsou zakomponována i tlačítka, která se dobře tisknou. Škoda jen, že odemykací klávesa se nachází až úplně nahoře na pravé straně. Palec pravé ruky se dost nadře. Všechny konektory se nezvykle nachází na horní hraně. Zatímco u 3,5 mm jacku to nepřekvapí, pro micro USB konektor to není obvyklé útočiště.

Zadní strana je doménou logo Prestigio a navíc vypadá díky lesklému plastu úchvatně. Avšak jen do momentu, kdy telefon vezmete do ruky. Pak se z lesklé krásy stane jedna velká upatlanost. Nad logem výrobce je čočka fotoaparátu a miniaturní LED dioda. Ve spodní části nechybí podlouhlý průduch hlasitého reproduktoru.

Zadní strana je lesklá a tudíž na ní ulpívají otisky prstů

Konstrukční zpracování je bez výtek, vše sedí na svém místě, při promačkání se neozývají nelibé zvuky. Troufám si tvrdit, že by Prestigio mohlo vydržet i nějaký ten pád.

Baterie a výdrž

Uživatelsky přístupná baterie je typu Li-Ion nabídne kapacitu 2200 mAh. To je mimochodem o 100 mAh více než u Evolve FX520. Nijak oslňující výdrž ale nečekejte. Velký displej je žrout a při celodenním používání už večer hledejte nabíječku a zásuvku. Na dvoudenní výdrž se vyšvihnete snad jen v případě, kdy se současným používáním obou SIM karet omezíte datové přenosy.

Provedli jsme také standardizovaný test výdrž. Prestigio bylo přihlášeno do sítě 3G na první SIM, do sítě 2G na druhé SIM, připojeno k zabezpečené Wi-Fi a přehrávalo online video v kvalitě 720p. Jas displeje jsme nastavili na 50%, stejně tak hlasitost do dodávaných sluchátek. K vypnutí došlo po 4 hodinách a 34 minutách. O celou hodinu a 9 minut později než v případě Evolve. Ani Prestigio však zdaleka nemá na rekordmana Galaxy Note II, který vydržel 8 hodin a 2 minuty.

V recenzi na Evolve jsme zoufali nad dobou nabíjení. Kdybychom tak tušili, že se nám do rukou dostane Prestigio. Z úplného vybití to modelu 5000 Duo trvá 4 hodiny a 34 minut na kapacitu 80%. Kompletní nabití zabere 6 hodin a 21 minut. Těžko uvěřitelné, viďte. Evolve FX520 se svými 4 hodinami a 11 minuty se rázem jeví jako rychlík.

Zvuk

Zvukový projev Prestigia není vyloženě špatný. Zvuk není plochý a rozlišíte výšky i hloubky. Jenže vše je příliš tiché, a to jak přes reproduktor, tak ve sluchátkách. Říkáte si, jednoduše volume doprava. To sice jde, ale u vyšších hlasitostí reproduktor nestíhá. Ideální to není ani ve sluchátkách, ze kterých na nejvyšší hlasitost už příliš kvalitní zvuk nevyloudíte. Situace je stejná u všech zkoušených sluchátek. Pro vášnivé posluchače hudby tak Prestigio rozhodně není.

Displej

A máme to tu znovu. Obyčejný TFT TN displej, úhlopříčku 5 palců a rozlišení pouze 800 x 480 pixelů. Vedle Prestigia mi leží Xperia Z a je to doslova propastný rozdíl. Nicméně pro běžnou práci je rozlišení 800 x 480 pixelů opravdu dostatečné. Pixely uvidíte jen v momentě, kdy se na ně zaměříte. Navíc s ohledem na cenu jsme snad ani více požadovat nemohli. Důležité jsou pozorovací úhly. Ty bohužel nejsou bůhví jaké, ale s přehledem lepší než u Evolve. I přesto se poměrně brzy dočkáte přechodu barev do inverzního odstínu.

Hardware

Hardware telefonu se tváří nadějně. Nabízí totiž dvoujádrový procesor MediaTek MT6577 s taktem 1 GHz, zklamáním je ale pouze 512 MB paměti RAM. Reálná hodnota je 474 MB RAM a po zapnutí vám většinou zbývá okolo 180 MB RAM, což je mnohem více než u Evolve. Nejde o nijak dech beroucí hodnotu, avšak za cenu pět tisíc korun dostanete málokdy více. Níže si můžete tradičně prohlédnout několik benchmark testů.

Benchmark testy

Uživatelské prostředí

Prostředí telefonu zajišťuje takřka čistý operační systém Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Zde Prestigio lehce ztrácí, Evolve nabízí 4.1 Jelly Bean. Nicméně bychom se údajně aktualizace měli dočkat a i kdyby snad ne, myslím, že to až tak koncové uživatele mrzet nemusí. Začneme obligátně odemykací obrazovkou, která nabízí rychlé spuštění číselníku, zpráv a fotoaparátu. Každá funkce na jiný směr. Samotné odemčení se provede tahem dolů.

Odemykací obrazovka a pohotovostní displeje

Pohotovostní obrazovka nikoho nepřekvapí. Své widgety a zástupce můžete naládovat na pět obrazovek, jejichž počet je neměnný. Na každé je navíc vyhledávání Googlu. Trochu zbytečné, ale nic s tím nenaděláme. Můžete si také vytvářet složky a to nejen na ploše, ale také v řádku čtyř ikonek ve spodní části displeje.

Informační lišta a naposledy spuštěné aplikace a menu

Podoba nabídky naposledy spuštěných aplikací je shodná s čistým Androidem. Informační lišta je obohacena o spuštěných bezdrátových funkcí, úpravu jasu a také profilů, ke kterým se dostanu v pozdější fázi recenze.

Hlavní menu je opět všem dobře známé a horizontálně orientované. Ikonky jsou naskládány v matici 4x5 a jejich řazení je neměnné. To moc ideální není, protože Prestigio používá prapodivné řazení. První obrazovka je bez řazení, na dalších už jsou aplikace řazeny abecedně.

Plusem Prestigia jsou bonusové aplikace. Ty najdete buď při prvním zapnutí nebo je najdete pod položkou Prestigio Instalátor. Stáhne se vám pár her, užitečné aplikace jako poznámky či převodník, Instagram, Facebook, ale také navigace a Flash Player. Jednoduše vše, co byste mohli potřebovat do základu.

Svižnost prostředí hodnotím jednoznačně kladně. K zásekům sice tu a tam dojde, jde však o občasné jevy a navíc většinou ve chvílích, kdy telefon na pozadí drží náročnou aplikaci.

Multimediální funkce

V této části nemohu začít jinde než u hudebního přehrávače. Ten je základní a shodný se spoustou dalších telefonů. Nabízí třídění dle interpretů, alb, skladeb a vytvářet si můžete též vlastní seznamy stop. Při přehrávání vidíte náhled alba, máte možnost zapnout opakované a náhodné přehrávání skladeb a k dispozici jsou zvukové efekty. Pod nimi se skrývá uživatelsky definovatelný ekvalizér, ale také třeba 3D efekt.

Hudební přehrávač

Videopřehrávač je obyčejný, ale poradí si se soubory AVI a kodeky DivX či Xvid. Zapomenout už ale musíte na podporu externích titulků. Pro jejich zobrazení budete muset stáhnout alternativní přehrávač, například MX Player.

Galerie

Vaše fotografie a obrázky jsou sdruženy v Galerii. K dispozici je možnost otáčet snímky a základní ořez. Hry v telefonu žádné nenajdete, ale několik se jich stáhne v rámci instalačního balíčku. Jde například o Angry Birds nebo šachy. Všechny klasické oddechovky spustíte, stejně tak méně náročné 3D hry. Prostor zajišťuje paměť 785 MB pro aplikace a 1,97 GB interní paměti pro data. Podporovány jsou paměťové karty, na které lze aplikace přednostně instalovat, pokud si to nastavíte.

Fotoaparát

Prostředí fotoaparátu je na chlup stejné jako u Evolve. Působí tedy značně zastarale a nepříliš přehledně. Spoušť je nicméně pěkně pod palcem pravé ruky a důležité nastavení hned vedle. Lze zapnout HDR, blesk, nastavit vyvážení bílé, barevné efekty a scény. V hlubším nastavení lze najít sériové snímání až 16 snímků naráz, expozici, samospoušť, ostrost, odstín, sytost, jas, kontrast, ISO či potlačení blikání. Nastavení je opravdu mnoho a nechybí samozřejmě ani volba rozlišení. Základem jest 5 megapixelů s automatickým ostřením a LED diodou.

Prostředí fotoaparátu

I přes nepřeberné množství nastavení zřejmě žádné nevyužijete. Výsledné snímky totiž nijak dobré nejsou a nejlepší je v tomto případě nechat vše na automatice. Ve dne by snímkům neuškodila lepší ostrost a živější podání barev. Je však nutné podotknout, že po dobu testování nám počasí příliš nepřálo. Jakmile se světlené podmínky zhorší, stávají se ze snímků mazanice. Spolehnout se můžete na makro, které telefon vcelku zvládá.

Ukázkové fotografie


Ukázkové snímky

Záznam videa je sice umožněn až v rozlišení 1280 x 720 a se slušnými 29 snímky za vteřinu, nicméně jej mohu doporučit jen v případě nejvyšší nouze. Video je neostré a především trhané, což sledování znepříjemňuje.

Prestigio MultiPhone 5000 Duo (testovací video) – exteriér, 720p

Telefonní seznam a funkce Dual SIM

Blízkost k čistému Androidu se částečně podepsala na telefonním seznamu, jehož provázanost se sociálními sítěmi není na zcela špičkové úrovni. Ale popořadě. Položka telefon vás zavede do číselníku, v jehož další záložce najdete i protokol volání. Ten si lze dále třídit na volaná čísla, zmeškaná či přijatá volání. Do telefonního seznamu vás zavede položka Lidé. Ta je dělena na skupiny, kontakty a oblíbené kontakty. Kontakty jsou řazeny dle jméno nebo příjmení. Mohou být obohaceny obrázkem. Kontakt je provázán s Google účtem, ihned vidíte, zda je dotyčný online. Přidávat můžete několik čísel, adres i elektronických adres.

Seznam kontaktů

Nevídanou věcí jsou vyzváněcí profily. Funkce, která se s příchodem Androidu a iOS vytratila, hlásí návrat a vidět ji kromě telefonů Prestigio můžete i na Alcatelech s Androidem. V základu jsou připraveny profily Obecné, tichý, schůzka a venku. Není problém si vytvořit několik dalších a přesně si v nich definovat hlasitost na volání, zprávy, e-maily a podobně. Profily se nachází v položce nastavení, lze je ale rychle měnit i přes informační lištu.

Vyzváněcí profily

Dostávám se k funkci dual SIM, která je trumfem Prestigia 5000 Duo, neboť dokáže být na příjmu s oběma SIM kartami. Ty jsou mimochodem typu mini SIM, tedy dnes stále nejběžnější. Vždy si vyberete hlavní SIM kartu, která zároveň bude moci fungovat v 3G. Klidně si tak můžete jako hlavní nastavit kartu z druhého slotu. Když jsem nakousl sloty, jejich umístění moc praktické není. Cesta k oběma vede přes vyjmutí baterie.

Správce SIM karet

Ve správci SIM karet, který se nachází v nastavení, si zvolíte, zda má nějaká SIM karta například primárně sloužit k hovorům, datům, SMS zprávám či video hovorům. Nebo si nezvolíte nic a telefon se vás vždy zeptá. Je to na vás. Pokud například z jedné SIM karty právě telefonujete, na druhou se vám nikdo nedovolá. Ohlásí se mu vaše nedostupnost. Po chvilce nám přišla informační SMS zpráva o zmeškaném volání. Pokud na jedné SIM kartě stahujete data, jste dostupní i na druhé. V momentě příchozí hovoru se načítání stránky přeruší a po skončení hovoru naváže automaticky tam, kde se zastavilo.

Vytáčení čísla a následná volba z jaké SIM karty chcete volat, je jednoduchá. Pokud zadáváte číslo ručně, jsou k dispozici dva telefonky. Při vytáčení ze seznamu už je k dispozici jen jeden a vždy se volá z aktuální hlavní SIM karty. To snadno změníte v informační liště. Postačí jeden dotyk prstu. Kvalita samotných hovorů je dostatečná, ani jedna strana si nestěžovala na problémy. Toto platí pro obě SIM karty.

Zprávy

Tvorba veškerých textů se vždy točí kolem klávesnice. Ta je k dispozici v klasické podobě a v českém rozestavění QWERTZ. Zbylo místo na samostatné tlačítko pro tečku a smajlíky. Psaní je na velkém displeji jinak velmi pohodlné, zapnout si můžete hmatovou i zvukovou odezvu. Při psaní je k dispozici odpočítávání znaků i informace o počtu zpráv, do kterých se váš text rozdělí.

Zprávy a e-maily

Elektronickou poštu obstarávají aplikace E-mail a Gmail. U obou máte možnost rychlého nastavení, pokud máte účet u Googlu či Yahoo. Ostatní je nutné nastavit ručně. Na Gmailu vám zprávy chodí okamžitě, jakmile dorazí na server, v případě druhé aplikace si můžete frekvenci kontroly nastavit dle libosti. Sociální sítě zastupuje Facebook, Twitter, Google + a kecálek GTalk.

Organizační funkce a GPS

Z kalendáře v Prestigiu příliš nadšeni nebudete. Velký displej není vhodně využit a při měsíčním náhledu vidíte na celém displeji jen všechny dny s barevným odlišením událostí, které na dny máte. Konkrétní informace však nezjistíte. Zlepšení nepřináší ani týdenní náhled, ve kterém vidíte z události první čtyři písmena, která toho mnohdy moc neřeknou. Doporučuji tedy používat převážně denní náhled nebo ještě lépe agendu. Při tvorbě nové události si vybíráte druh kalendáře. Pokud nepotřebujete událost sdílet se světem, stačí vybrat lokální kalendář v telefonu. Dále přidávat samozřejmě název, místo, čas a případné včasné upozornění.

Kalendář

Další funkce zastupuje opakovaný budík a jednoduchá kalkulačka. Výrobce dále přidal převodník měn, který se sám aktualizuje a nabízí také pěkný graf vývoje kurzů měn. Zároveň je v něm čtečka ekonomického zpravodajství ze světových médií, jako například Washington Post, Reuters či Deutsche Welle. Praktický je poznámkový blok, do kterého můžete i kreslit.

Příjemným překvapením je aplikace Knihovna Prestigio. Jde o čtečku e-knih, kde máte spoustu titulů zcela zdarma. Stačí si je jen stáhnout. Zpracování je velmi dobré, čtení na velkém displeji pohodlné. Za toto Prestigio tleskám. Výčet aplikací uzavřu kancelářským balíkem OfficeSuuite Pro, který dovolí dokumenty MS Office nejen číst, ale také editovat či přímo vytvářet. To se u takto levných telefonů nevidí a opět to kvitujeme s povděkem.

V telefonu nechybí samozřejmě GPS, jehož citlivost je na velmi dobré úrovni. Vaši polohu s asistencí internetu nalezne do deseti vteřin. Pokud A-GPS (asistence internetu) vypnete, počkáte si zhruba půl minuty. S GPS se pojí i dvojice navigačních aplikací – Mireo viaGPS a Navitel. Bohužel obě jsou pouze ve zkušební verzi, první jmenovaná na 30 dní, druhá na dní 90 a poté je nutné podklady zaplatit. Alternativou jsem Google Mapy a Google navigace, která však nefunguje vždy bez internetu. Mapové podklady je totiž nutné pravidelně stahovat do mezipaměti a navigace pro svoje fungování internet vyžaduje i když máte příslušné mapové podklady stažené.

Navigační aplikace Navitel

Datové funkce a internet

Datové funkce představují slušný základ. Nechybí samozřejmě GPRS, EDGE, ale také rychlejší HSDPA a HSUPA. Využít můžete také Wi-Fi se standardy b/g/n. Ačkoliv je Prestigio podobné Evolve jako vejce vejci, problém s Wi-Fi nesdílí. Naopak Prestigio se signálu Wi-Fi drží zuby nehty i v místech, kde mnohé telefony Wi-Fi nechytají.

Internetový prohlížeč

K počítači se propojíte buď přes micro USB kabel nebo prostřednictvím Bluetooth 2.1. Funkce USB OTG zřejmě podporována není. Opakuje se stejná situace jako u Evolve. Jen po připojení redukce z micro USB na velké USB, bez připojené flashky, dojde k okamžitému vypnutí telefonu. Ten následně jde zapnout až poté, co krátce vyjmete baterii.

K prohlížení internetu je připraven klasický androidí prohlížeč, který si poradí s Adobe Flash 11. Prohlížení je svižné, bez sekání. Zároveň můžete mít otevřených až 16 oken.

Závěrečné zhodnocení

Prestigio MultiPhone 5000 je další obří telefon a vlastně takové dvojče Evolve FX520. Nutno však říci, že povedenější dvojče. Lépe vypadá, o něco pohodlněji se drží, podstatně lépe přijímá Wi-Fi a nabízí také porci vesměs užitečných aplikací navíc. Za pět tisíc korun tak dostanete kýžený telefon s velkým displejem, čtyřkovým Androidem, poměrně rychlým prostředím a především podporou dvou SIM karet. Vhod jistě mohou přijít i vyzváněcí profily. Chválím také čtečku e-knih a kancelářský balík.

Nízká cenovka se ale samozřejmě někde projevit musela. V prvé řadě displej. Je lepší než u Evolve, ale pozorovací úhly stále nejsou dobré. Dále jde o výdrž, která neoslní. Ještě horší je to ale s nabíjením. 6,5 hodiny je jednoduše moc. Fotoaparát je také spíše do počtu, o záznamu videa nemluvě. Pokud ale máte pět tisíc korun a potřebujete telefon s co největším displejem, mohu vám Prestigio MultiPhone 5000 Duo na rozdíl od Evolve FX520 doporučit.

"Dvojče" Evolve vychází z konkurenčního souboje jako jasný poražený

Pakliže ale nepotřebujete tak velký displej, dostávají se do hry konkurenti. V prvé řadě Alcatel One Touch 997D, který také nabízí podporu dvou SIM karet a jeho 4,3palcový displej je mnohem kvalitnější. Cena je přitom jen nepatrně vyšší. Pokud nepotřebujete dvě SIM karty a můžete si připlatit zhruba 1500 Kč, berte jednoznačně LG Optimus L9, který nabízí skvělý 4,7palcový displej, lepší fotoaparát i celkovou výbavu.

Konkurenti: Alcatel One Touch 997D, LG Optimus L9 a Nokia Lumia 900

Nevoní-li vám operační systém Android, je tu konkurent s Windows Phone 7.8. Jde o Nokii Lumia 900. Ano nedávno prémiový model za 14 000 kč lze nyní sehnat z oficiální distribuce za sedm tisíc korun. Nabídne 4,3palcový displej, který displej Prestigia doslova zahanbí. I zbylá výbava vyčnívá, především však plynulost prostředí nebo fotoaparát.

Za zapůjčení děkujeme e-shopu Smarty.cz, kde můžete telefon Prestigio MultiPhone PAP 5000 Duo zakoupit.

prestigio-multiphone-5000-duo
Klady
  • vyzváněcí profily
  • podpora dvou SIM karet
  • pouzdro v základním balení
  • nízká cena
  • plná verze OfficeSuite
  • čtečka e-knih
  • odladěný Android 4.0.4
  • obří displej
Zápory
  • tichý zvukový výstup
  • méně pohodlné držení
  • extrémně dlouhá doba nabíjení
  • slabší výdrž
  • podprůměrný fotoaparát a záznam videa
  • displej má nízké rozlišení
  • špatné pozorovací úhly displeje
Diskuze ke článku
Wheatley
Vyborna recenze, skoda, ze podobne dvoujadro nemaji i se ctyrpalcovym displejem.
14mirko
zdravim...ako vzdy super recenzia

ale mam par otazociek na redaktorov trosku mimo temu
na videach je vidiet ze mate v redakcii viac mobilov a mna by zaujimalo ake konkretne mobili vy ako redaktori preferujete/pouzivate. Myslim pouzivate tie telefony len pocas testovania trebars tyzden jeden tyzden druhy alebo mate aj nejake svoje preferovane telefony ktore vam najviac vyhovuju a ked tak ake. Zaujimalo by ma ake telefony a platformy preferujete vy osobne..
a po druhe.. nechcelo by sa vam urobit nejake zrovnavacie video platforiem? trebars fotaky prostredie zdielanie veci na socialne siete a tak.. myslim trebars s3 lumiu 920 a ip5 a nahrat to na video aby bolo vidiet ktory si ako stym poradi a ako to v tej danej platforme vyzera a dalo sa to priamo porovnat. dik
agent
Odhaduju, že za dlouhou dobu nabíjení může spíš dodaná nabíječka než telefon.
Nově prodávaná verze je už 5000T (2x 1,2GHz, Android 4.1)
A kdo chce kvalitnější displej, tak 4500/4500T má 4,5" IPS 540x960 a 1GB RAM.
Karel
drobna chyba v recenzi ;-)
Mireo viaGPS - je plna verze CZ+SK map, jen tech 30dni je na aktualizaci mapoveho podkladu.

Jinak super recenze.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze