OnePlus 6
recenze

OnePlus 6

Pořádný výkon za dobrou cenu

Společnost OnePlus u nás zatím není příliš známá, avšak po celém světě si už vytvořila slušnou uživatelskou i fanouškovskou základnu. Jejím telefonům se říká „flagship killer„ neboli „zabiják vlajkových lodí“, protože většinou nabízí to co nejlepší konkurenční telefony, ovšem za mnohem přijatelnější cenu.

Vzhledem ke skleněným zádům překvapí absence bezdrátového nabíjení, ale jak se zdá, zákazníci OnePlus si jej zatím nežádají. Co naopak oceňují je řada vylepšení v systému, který i tak zůstává jednou z nejlehčích nadstaveb na Androidu. Nově se budou moci těšit i z Dash Charge 2.0, ještě rychlejšího nabíjení oproti předchůdci OnePlus 5T. Už zkraje mohu prozradit, že mě OnePlus 6 uchvátil především svou nekompromisní výbavou za skvělou cenu. Používám jej již 3 měsíce, tak se připravte na opravdu podrobnou recenzi, která právě začíná.

Technické parametry OnePlus 6 8 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce155,7 × 75,4 × 7,8 mm, 177 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 6,28" (2 280 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2018, 14 500 Kč

OnePlus 6 – videorecenze

Obsah balení: slušná nadílka

Součástí balení je kromě samotného telefonu také nabíječka s podporou Dash Charge 2.0 a příslušný kabel s USB-A na jednom konci a USB-C na druhém. Kabel je o něco širší než běžný, a to kvůli kompatibilitě s rychlým nabíjením. Ničemu to ale nevadí, kabel můžete normálně používat pro přenos dat, nebo nabíjení klasickou nabíječkou. Součástí balení je také průhledné pouzdro ze silikonu a potěší i přítomnost již aplikované ochranné folie na displej. V krabičce se dále nachází nástroj pro otevírání šuplíčku na SIM karty a různé tiskoviny. Pro fanoušky je zde i pár nálepek s logem a mottem OnePlus.

OnePlus 6

Konstrukční zpracování: magnet na škrábance

OnePlus 6 je bytelný telefon se zajímavou kombinací materiálů. Jako u předchůdců zůstává i zde základ hliníkový, avšak ten ve velké míře doplňuje speciálně upravené sklo, které má podobné vlastnosti jako hliník či keramika. Ve OnePlus si zakládají na stylu, jak ukazuje možnost pořídit si telefon v několika variantách. Mirror Black je klasika s černými lesklými zády a velkou náchylností na otisky prstů. Silk White má bílá záda, rámeček z růžového zlata a černé čelo telefonu. Red je sytě červená, lesklá verze. Nabídku uzavírá námi testovaná celočerná varianta Midnight Black, která má pro změnu matná, otiskům prstů zdárně vzdorující záda.

OnePlus 6 bez a s použitím silikonového pouzdra, které je součástí balení

Z vizuálního hlediska jsou skleněná záda s vícevrstvou úpravou opravdu povedená a vybroušená tak, že je v určitém úhlu vidět světelný odlesk ve tvaru S. Stejně jako u jiných telefonů jsou bohužel záda ze skla náchylná na drobné škrábance. Buď si tedy krásný telefon ihned schováte do krytu, anebo se vám v rámci týdnů poškrábe a o prémiový vzhled tak jako tak přijdete. Nutno dodat, že průhledný kryt, který je součástí balení, vzhledu vůbec nepomáhá – telefon pak vypadá jako tlustý plasťák.

Zařízení o rozměrech 155,7 × 75,4 × 7,75 mm se v ruce drží překvapivě dobře. Částečně za to můžou skvěle zaoblené hrany, částečně povrchová úprava zadního skla. Když jsem telefon držel v ruce poprvé, myslel jsem si, že ho neudržím. Zaprvé jsem byl zvyklý na maličkou Xperii Z5 Compact s 4,6palcovým displejem a za druhé záda telefonu neuvěřitelně klouzala. Ve chvíli, kdy jsem si však našel pohodlný způsob držení, telefon se mi nejen držel pohodlně, ale dokonce mi přestal klouzat.

OnePlus 6
V určitém úhlu se objeví odlesk ve tvaru S.

Na zadní straně jsou vertikálně umístěné dva fotoaparáty v kombinaci 16+20 Mpx a velmi dobře umístěná čtečka otisku prstů, kterou se mi podařilo úspěšně použít, i když jsem si nebyl vůbec jistý, jestli mám prst správně. Navíc čtečka funguje opravdu rychle – telefon se zdánlivě odemkne ihned při dotyku.

Přední strana se chlubí 6,28palcovým displejem s výřezem. Máme zde klasické sluchátko, 16Mpx selfie kameru, informační LED a různé senzory. Přední kamera také slouží pro odemykání obličejem a funguje opravdu bleskově. Líbí se mi také, že nemusím mít telefon přesně před sebou, neboť kamera mě rozpozná i při pohledu mírně ze strany. Jedná se však o poměrně základní funkci, jak už jsme ostatně sami psali, protože se dá obejít vytisknutou fotografií. Běžnému uživateli však takovéto odemykání stačí, navíc lze v systému nastavit zamknutí jednotlivých aplikací pomocí otisku prstů, což může posloužit jako jakýsi druhý faktor ověření, že se jedná právě o vás.

Prach se soustřeďuje kolem kamer a škrábance na okrajích, ale aspoň na otisky telefon netrpí
Nemusím mít telefon přesně před sebou, neboť kamera mě rozpozná i při pohledu mírně ze strany.

Co se týče tlačítek, po pravé straně nahmatáte posuvník pro přepínání mezi stavy nahlas, vibrace a nerušit, přičemž toto ovládání není totéž jako klasické ovládání hlasitosti v Androidu včetně profilu nerušit (o tom ale až později). Pod tímto posuvníkem je tlačítko pro zamknutí telefonu. Na pravé straně je pak ovládání hlasitosti. Tato tlačítka jsou posazena níž než bývá zvykem, a tak není problém je ovládat stejnou rukou, ve které telefon držíte. Pokud ovšem chcete zamknout telefon tlačítkem na pravé straně, tak spolu s ním můžete stisknout i tlačítko pro ovládání hlasitosti a telefon se tak nezamkne.

Nad tlačítky pro ovládání hlasitosti najdete standardní šuplíček pro dvě SIM karty. I přes možnost zakoupit variantu telefonu s větším úložištěm trochu zamrzí absentující podpora paměťové karty, byť by měla formu hybridního slotu.

Na spodní straně jsou seřazeny reproduktor, USB-C konektor a standardní 3,5mm jack, který z jiných telefonů už vymizel.

Nyní ještě musím zmínit odolnost proti vodě a prachu. Telefon je proti těmto faktorům ochráněn, ale chybí jakékoliv záruky. Teoreticky by měl ustát totéž co telefon s IP67. Telefon již byl rozebrán na známém YouTube kanálu JerryRigEverything, kde se víceméně potvrdilo, že telefon splňuje všechny náležitosti pro udělení zmíněné certifikace. Pro výrobce se však stále jedná o relativní novinku, a tak se asi chtěl pojistit, že nebude muset vyměňovat polovinu zařízení kvůli průniku vody. S telefonem se tedy nemusíte bát vstoupit do deště, ale jinak byste měli být obezřetní.

Líbilo se nám
  • bytelné zpracování
  • dobře se drží v ruce
  • 3,5mm jack
Nelíbilo se nám
  • náchylný na škrábance
  • voděodolnost bez záruky

Displej: známka nejvyšší kvality

OnePlus 6 se chlubí nádherným AMOLED displejem s opravdu živými barvami. Displej má zaoblené rohy a výřez, který se dá softwarově vypnout. Díky použité OLED technologii se výřez opravdu schová a vidět je víceméně pouze za velmi dobrých světelných podmínek (slunce, lampa přímo nad telefonem apod.). Ač jsem notch neměl nikdy příliš v lásce, po jeho skrytí telefon najednou působil nemoderně.

Displej s obnaženým a skrytým výřezem

Displej o velikosti 6,28 palců s rozlišením 2 280 × 1 080 pixelů a poměrem stran 19:9 chrání před poškrábáním Corning Gorilla Glass 5. Co se týče jasu, i na slunci je obraz dobře vidět, navíc automatické nastavení jasu funguje rychle a spolehlivě. Viditelnost je dobrá, i pokud na sluníčku použiji sluneční brýle.

OnePlus 6
Dark mode
Notch jsem nikdy neměl příliš rád, ale po jeho skrytí telefon působil nemoderně.

Podobně jako většina moderních telefonů s OLED displejem, i OnePlus 6 nabízí ambientní displej. Jakmile telefon zvednete, nebo přijde nějaká zpráva, na displeji se zobrazí hodiny a notifikace. Funguje tedy podobně jako u Motoroly Moto G6, jen žel nejde rozsvítit mávnutím nad displejem. Ne vždy je praktické telefon kvůli této funkci zvedat. Náhradou může být využití jiných gest, lze si totiž nastavit dvojité poklepání na displej pro jeho rozsvícení (a zhasnutí). V takové chvíli se však telefon snaží hned hledat váš obličej a pokud se mu to povede, zobrazí se domovská obrazovka a pro notifikace musíte ještě „stáhnout“ notifikační menu. Alternativou může být informační dioda.

Líbilo se nám
  • špičkový displej
  • možnost schovat výřez
  • informační dioda

Zvuk: jeden průměrný repráček

Pokud jde o kvalitu reproduktoru, je velice průměrná. Zvuk postrádá hloubku a zní trochu plechově. Na poslech hudby to tedy není, na druhou stranu umí hrát opravdu hlasitě, takže pokud chcete telefon slyšet zvonit z jiné místnosti, nebo koukat s přáteli na videa v hlučném prostředí, OnePlus 6 obstojí.

Jak již bylo řečeno, OnePlus se prozatím nezbavil audio jacku, a tak můžete připojit vlastní sluchátka. Ta hrají v rámci svých možností, konektor sám o sobě poskytuje velmi dobrou kvalitu poslechu. Při běžném hovoru je zvuk velmi dobrý, bez šumu. Drobným problémem je, že když telefon přiložíte trochu stranou, hovořícího již skoro neslyšíte.

Líbilo se nám
  • repráček umí hrát opravdu hlasitě
  • možnost použití sluchátek s 3,5mm jackem
Nelíbilo se nám
  • nutnost přesného přiložení sluchátka k uchu

Výkon hardwaru: nadupaný kousek

OnePlus 6 má výkonu na rozdávání, uvnitř tepe Snapdragon 845, který doplňuje 8 GB RAM. K dispozici máte plynulé prostředí a konfiguraci, která se postará i o ty nejnáročnější hry. Že se jedná o opravdu nadupaný telefon se můžete přesvědčit z výsledku testů, kde se OnePlus 6 většinou řadí do 5 % nejvýkonnějších telefonů a v některých testech dokonce poráží až 99 % oponentů.

Při hraní potěší tzv. Game Mode, který ztiší některé vaše notifikace a dokáže telefon ještě lépe přizpůsobit pro hraní, např. omezením přístupu k datům ostatním aplikacím tak, aby měla spuštěná hra prioritu. Na telefonu jsem si vyzkoušel zahrát Lineage a ač je tato hra spíše podprůměrnou imitací desktopového Lineage II, zážitek z hraní byl fantastický.

V testovaném modelu jsme z uvedených 128 GB dostali k dispozici 116 GB, zbytek zabírá systém. Úložiště navíc nelze nijak rozšířit. Běžnému uživateli by ale toto množství volného místa mělo bohatě stačit.

Líbilo se nám
  • dostatečně velká RAM
  • výkonný procesor
  • herní mód
Nelíbilo se nám
  • chybí podpora paměťové karty

Výdrž baterie: dobře optimalizovaný systém

Spíše průměrnou baterii s kapacitou 3 300 mAh zachraňuje optimalizovaný Oxygen OS. Při velmi náročném používání telefon v klidu vydrží až do večera a ještě mu zbývá kolem 30 % šťávy. Při mém běžném používání se dostávám na dva dny výdrže a druhý den večer s přibližně 20 % připojuji nabíječku. Nutno však poznamenat, že nepatřím mezi vášnivé hráče, ani uživatele sociálních sítí včetně YouTube. Pochvalu zaslouží rychlé nabíjení Dash Charge 2.0 – pokud totiž budete mít vybitý telefon, nabijete ho pro celodenní výdrž za 20 minut. Díky tomu už prakticky netřeba nabíjet přes noc.

Líbilo se nám
  • hodně rychlé nabíjení
  • dobrá výdrž
Nelíbilo se nám
  • absence bezdrátového nabíjení

Konektivita: všechno co se dá

Do OnePlus lze vložit až dvě nanoSIM, oba sloty zvládají české LTE. Telefon umí Bluetooth 5.0 s podporou aptX a aptX HD. Mám takto permanentně připojené chytré hodinky a bez problému s nimi můžu chodit po jiných částech bytu nebo patrech v kancelářích. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac zvládá 2,4GHz a 5GHz pásmo. K dispozici je NFC, které třeba při platbě nejlépe reaguje, pokud se přikládá oblastí kolem zadních kamer.

Nechybí podpora GPS a jeho alternativ: ruského GLONASSu, čínského BeiDou a evropského Galilea. Nalezení polohy je rychlé, nikdy jsem nemusel čekat déle jak několik vteřin. Ani tzv. předávání GPS hodinkám není pomalé, nicméně zde jsem už zaznamenal občasné skoky navigace mimo a zase zpět. Pokud se tedy naviguji pomocí hodinek, musím si dávat trochu pozor.

Kabelové připojení zajišťuje moderní USB-C konektor. Pokud byste chtěli využít jinou než přibalenou nabíječku s Dash Chargem, stejně jako u většiny těch výkonnějších telefonů vám nebude stačit 1A nabíječka. 5V/1,5A už ale funguje bez problému.

Fotoaparát: dlouhý slow-motion

Hlavní fotoaparát využívá senzoru od Sony IMX 519 se světelností f/1.7. 16Mpx fotoaparátu nechybí ani optická stabilizace či autofokus. Sekundární 20Mpx kamera slouží k vytváření bokeh efektu, typicky u portrétů. Kamera umí natáčet ve 4K s 30 nebo 60 FPS a k dispozici je také Super Slow Motion, kdy s Full HD rozlišením zachytíte 240 FPS a při natáčení HD až 480 FPS.

OnePlus 6

Aplikace pro focení má několik módů. V módech s automatickým nastavením fotí telefon velice slušně a troufám si říct, že běžný uživatel prakticky nemá důvod využívat Pro mód. V něm můžete měnit vyvážení bílé, expozici, ISO atd. Fotit můžete také v tzv. RAW formátu. Displeji pak zobrazí různé pokročilé ukazatele jako horizontální/vertikální zarovnání nebo histogram expozice. Tento mód zpřístupňuje manuální ostření a možnost pořizovat makra.

Dalším módem je Portrét, který používá druhou kamerku pro efekt rozmazání pozadí. Zvolit si lze i různé tvary bokeh efektu. Trochu mi vadí, že chybí možnost si v tomto módu upravit některé parametry. V mém případě nepracoval moc dobře – okraje objektu v popředí jsou často také rozmazané a u některých fotografií mám pocit lehkého efektu rybího oka.

Dalšími módy jsou slow-motion, time-lapse a panorama. OnePlus 6 byl jedním z prvních telefonů, který nabízel slow-motion na více než jen pár vteřin. Zatímco u běžných telefonů tedy bylo nutné zachytit přesně onen moment, u OnePlus 6 lze natáčet dlouhá videa a zpomaleně zachytit i náhodné události. Ve spojitosti se slow-motion však musím zmínit, že tato videa by měla mít při natáčení dobré světelné podmínky, neboť se pořizuje několikanásobně více snímků za sekundu a na každý snímek připadá mnohem méně světla.

OnePlus 6 (testovací video) – 2160p, 30 FPS

OnePlus 6 (testovací video) – 1080p, 240 FPS

OnePlus 6 (testovací video) – 720p, 480 FPS

OnePlus 6 (testovací video) – 2160p, 30 FPS

Přední kamerka, která slouží především k tvorbě selfies a pro rozpoznání obličeje při odemykání telefonu, fotí pěkné snímky. Nutno však podotknout, že v důsledku nemalých rozměrů se telefon při focení hůře drží a chybí také hardwarové tlačítko pro spoušť. Aspoň však jde fotit podržením prstu na čtečce otisku prstů, což umožní jistější úchop při focení selfies. Navíc v jednom z prvních updatů přibyl portrétní mód, pro který je sice bokeh cizí slovo, ale aspoň na portrétu zkrášlí obličej.

Líbilo se nám
  • kvalitní fotografie při automatickém nastavení
  • super slow-motion
  • bleskové odemykání pomocí obličeje
Nelíbilo se nám
  • trochu zbytečný druhý zadní fotoaparát
  • odemykání obličejem se dá s trochou práce obejít

Software: stabilní výkon na několik let

Telefon disponuje Androidem 8.1 Oreo s nadstavbou Oxygen OS 5.1.11. Nutno říci, že je již k dispozici betaverze Oxygen OS s Androidem 9 Pie, který by tak měl dorazit v příštích měsících. Nadstavba Androidu je zde velice základní, v podstatě se jedná především o opravy a vylepšení neduhů klasického Androidu a drobná vylepšení. OnePlus si také zakládá na dlouhodobé plynulosti jejich systému. Android totiž trpí relativně brzkým zpomalováním a některé telefony s těžší nadstavbou, jako například od Samsungu či Huaweie, vám po dvou letech zdaleka nepoběží tak svižně jako na začátku. OnePlus v tomto ohledu každý model důkladně testuje. V době představení OnePlus 6 prý ještě probíhaly testy i na OnePlus 3T, který vyšel před dvěma roky.

Customizace a konfigurace zařízení

Velmi mě potěšila například navigace gesty. Když táhnete prst od spodního okraje uprostřed směrem nahoru, dostanete se na domovskou obrazovku. Pokud však prst chvilku podržíte, dostanete se do nabídky otevřených aplikací. Gesto pro návrat se jednoduše provádí od spodního levého nebo pravého okraje, odkud táhnete prstem nahoru. Toto ovládání je velice intuitivní a naučil jsem se ho používat rychle. Doufám že si OnePlus ponechá tento intuitivní způsob ovládání i po příchodu finálního Androidu 9. Z dalších gest se mi osvědčilo například tažení tří prstů pro screenshot. Na výběr jsou také gesta na zhasnutém displeji. Kromě klasického poklepání pro probuzení telefonu jsem si například nastavil, že když na obrazovce napíšu prstem písmeno V, otevře se mi nahrávání videí. K dispozici máte 5 takovýchto gest (O, V, S, M, W).

OnePlus 6
Porovnání normálního módu, nočního módu a módu na čtení
Systém také umí tzv. dark mode, který je díky AMOLED displeji naprosto boží.

Palec nahoru si také OnePlus zaslouží za režimy na čtení, noc a hraní. První zmíněný používám i jako noční režim. Přemění totiž barvy do odstínů šedé a navíc upraví teplotu barev. Noční režim pouze upravuje teplotu a jas. Herní režim upravuje výkon telefonu a použití dat tak, abyste mohli nerušeně hrát. Systém také umí tzv. dark mode, který je díky AMOLED displeji naprosto boží.

Dalším skvělým počinem je tzv. App Locker, pomocí kterého si můžete zamknout libovolnou aplikaci. Pro její použití je pak potřeba autorizace. Ještě bych rád zmínil, že systém zatím neumí dočasně zmenšit obraz pro snazší ovládání jednou rukou, jako to mají například Huawei, Sony a další.

Líbilo se nám
  • již brzy dostane Android 9 Pie
  • plynulost systému
  • navigace pomocí gest
  • režimy pro čtení, hraní a noc
  • „dark mode“
Nelíbilo se nám
  • nelze dočasně zmenšit obraz pro lepší ovládání jednoruč

Zhodnocení: maximální výkon za dobrou cenu

OnePlus to opět dokázal a zase do svého telefonu zapracoval to nejlepší z aktuálních mobilních technologií. A co víc, můžete to mít už za patnáct tisíc. Telefon se opravdu povedl: dobře se drží, krásně fotí a nenutí vás kupovat si Bluetooth sluchátka. Obrovským plusem je Oxygen OS, který ještě zvýrazňuje výkon a svižnost systému, navíc se slíbenou dvouletou podporou, což je momentálně maximum, co trh s androidími zařízeními nabízí. Na OnePlus 6 je radost pohledět, a to i díky velmi kvalitnímu AMOLED displeji. Přítomnost různých režimů z něj dělá opravdu zajímavý kousek.

OnePlus 6

Abych ale jen nechválil, zklamala mě záda telefonu, která jsou krásná jen do té doby, než si telefon někde párkrát položíte. Pak už se vám totiž na nich budou dělat škrábance. Vytkl bych také absenci bezdrátového nabíjení. Nutno ale dodat, že co se týče nabíjení kabelem, jedná se o málokdy viděného rychlíka.

Konkurence

Díky poměru cena/výkon lze jen těžko srovnávat telefony ze stejné cenové kategorie. Zajímavým soupeřem z těch levnějších je však Xiaomi Pocophone F1. Ten sice kvalitou za OnePlus 6 zaostává, ale cenově se pohybuje ještě mnohem níž.

Xiaomi Pocophone F1 8 GB RAM

Rozměry155,5 × 75,3 × 8,8 mm, 180 g
DisplejTFT IPS, 6,18" (2 248 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:40 hodin

Co do výkonu soupeří OnePlus 6 s těmi nejlepšími letošními modely, mezi něž patří Samsung Galaxy S9. Ten o něco lépe fotí, především za šera a za tmy. Navíc nemá výřez, který se mnohým nelíbí. Nemá však možnost natáčet delší slow-motion videa (maximálně lze zpomaleně zachytit 0,4 s). Nevýhodou je také výraznější nadstavba nad Androidem, která po čase způsobuje zpomalování systému.

Samsung Galaxy S9 64 GB

Rozměry147,7 × 68,7 × 8,5 mm, 163 g
DisplejSuper AMOLED, 5,8" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorExynos 9 Octa (9810), 4×2,7 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:39 hodin

Výkonem i vzhledem se blíží Huawei P20 Pro, který má 6,1 palcový AMOLED displej s výřezem. Na rozdíl od OnePlus 6 se Huawei spoléhá na vlastní procesory Kirin, které se Snapdragony dokáží plnohodnotně soupeřit. Navíc se P20 Pro nepohybuje cenově tak daleko od OnePlus 6 – dá se dnes pořídit už za 16 tisíc.

Huawei P20 Pro 6GB / 128GB

Rozměry155 × 73,9 × 7,8 mm, 180 g
DisplejAMOLED, 6,1" (2 244 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:24 hodin
oneplus-6
Klady
  • špičkový displej
  • rozumná cena
  • dobře padne do ruky
  • 3,5mm jack
  • bleskové odemykání obličejem
  • povedené slow-motion video
  • slušná výdrž baterie
  • opravdu rychlé nabíjení
  • kvalitní snímky v automatickém režimu
Zápory
  • záda náchylná na škrábance
  • průměrný hlasitý reproduktor
  • absence bezdrátového nabíjení
  • překonatelné odemknutí obličejem
Diskuze ke článku
puch
Za měsíc je tu Oneplut 6T, takže takhle recenze je jaksi hodne opožděná.
Jab
Nj. Taková recenze tu ale ideálně měla být už cca tři měsíce.
skacelp
Rád bych se dozvěděl, jak se na první pohled pozná, že mobil nemá bezdrátové nabíjení. Mám mobil s bezdrátovým nabíjením, ale ani to u něj na první pohled nemůžu poznat. Tak tedy nevím, asi mi chybí rentgenový zrak.
Zastupitel
Tak apple vymýslí největší inovaci posledních let-notch a všichni to napodobuji. A androidaci nestydatě říkají že je to báječná ficura a apple nic novyho neprinasi, neskutečné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze