Motorola Moto 360
recenze

Motorola Moto 360

Chytré hodinky podle představ
35

Když Motorola odhalila podobu své představy o tom, jak mají vypadat chytré hodinky roku 2014, v duchu řada lidí zvolala, „konečně, takhle mají vypadat smart watch!“. Dostojí ale Moto 360 velkým očekáváním nebo je povedený vzhled jediný trumf v rukávu těchto wearables s Android Wear?

Wearables, nebo konkrétněji chytré hodinky, není vlastně až tak nová kategorie, jak se letos může zdát. Sony se o chytré hodinky pokouší už od nepaměti (dejme tomu, že naše paměť sahá jen do roku 2006) a například Samsung poslední dva roky uvádí nové modely ve své řadě Gear. Ovšem teprve s oznámením nové platformy Android Wear a Apple Watch, se věci daly skutečně do pohybu. Dočkali jsme se představení mnoha nových hodinek od mnoha výrobců, ale jen jedněm se skutečně podařilo zaujmout na první pohled.

Motorola Moto 360

Kulatá je dobrá

Moto 360 skutečně vystupují z řady hranatých hodinek různých tvarů a provedení už na první pohled. Design je jednoduše jejich nejsilnější stránka. Neslyšel jsem od nikoho, kdo je viděl na živo, že by se nelíbily. Hlavní odlišující prvek je samozřejmě kulaté provedení. To jednoduše k hodinkám patří a vzhledově na zápěstí působí mnohem přirozeněji a velmi elegantně.

Samozřejmostí je také kruhový barevný IPS displej. Tedy – téměř kulatý. Jeho spodní část je odkrojena malou černou ploškou, která obsahuje kromě senzoru jasu, také elektroniku nutnou pro jeho fungování. Na první pohled to může působit možná trochu rušivě a nehezky, ale při reálném použití si jí nevšimnete a vadit vám nebude. Tomu pomáhají také jednotlivé karty v prostředí Android Wear, které počítají s tím, že budou ve spodní části ukrojeny rovnou linkou.

Motorola Moto 360

Motorola zde musela bohužel udělat kompromis a měla na výběr mezi tlustými rámečky kolem displeje nebo tímto oříznutím. Za sebe musím říct, že jsme rád, že se rozhodla tak, jak se rozhodla. Tenké kovové rámečky displeje působí minimalisticky a opravdu elegantně. Opačnou cestu zvolilo o něco později i LG, jejichž G Watch R mají sice opravdu displej, který obkrouží celých 360°, ale lemuje ho ještě masivní rámeček.

Motorola Moto 360 – videopohled

Technické parametry Motorola Moto 360

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 46 × 11,5 mm, 49 g, odolnost: IP67
Pásekkožený, kovový, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejTFT IPS, 1,56" (320 × 290 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetTexas Instruments OMAP3630, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor320 mAh, nabíjení: bezdrátové, doba nabíjení: 1:30 hodin
DostupnostQ4 2014, 8 000 Kč

Displej bez kompromisů (a kousku kruhu)

Ale zpět k displeji: ten nabízí rozlišení 320 × 290 bodů, a ačkoliv na dnešní dobu není nijak extrémně jemný, pozitivní je především fakt, že má perfektní pozorovací úhly a skvělou pozorovatelnost i na přímém slunečním světle. Nebudete tak mít problém cokoliv přečíst za libovolných podmínek. Dobře funguje i automatická regulace jasu a například ani v úplné tmě hodinky zbytečně neoslňují.

Displej chrání odolné sklo Gorilla Glass a na kráse hodinkám ubírá snad jen mírné zkosení hran sklíčka u jeho okraje. Především na světle jasně vidíte, jak se na hraně jinak láme světlo. Kdyby bylo sklo zarovnané s tělem hodinek, působilo by to asi lépe.

Nechybí ani oleofobní vrstva, takže prst po sklíčku pohodlně klouže a nezanechává moc viditelných stop. Párkrát denně ale displej prostě budete muset očistit. Naštěstí není až tak velký, takže se moc nenadřete. Úhlopříčka (tedy vlastně průměr) činí 1,56".

Motorola Moto 360

Příjemné ponošení

Hodinky samotné váží s koženým páskem necelých 50 gramů a jsou tlusté 11,5 milimetru. Na ruce ale v praxi působí mnohem lehčím a menším dojmem, něž jaký z nich máte pocit při běžném pohledu. Jednoduše, nosí se velice pohodlně. Na ženskou ruku mohou být už možná moc velké, ale v porovnání s běžnými pánskými hodinkami a především s ostatní chytrou konkurencí, spadají spíše do té subtilnější kategorie.

Provedení je kovové a prodává se ve třech barevných provedeních. Stříbrné, černé a nově i zlaté. Pásky potom mají standardní 22mm uchycení a v základní nabídce Motorola nabízí několik pohodlných kožených řemínků a nyní také za 50dolarový příplatek jejich kovovou variantu v barvách, které odpovídají barvám hodinek. Teoreticky si ale můžete dokoupit a nechat vyměnit řemínek dle vlastního výběru. Hodně uživatelů potvrzuje například bezproblémovou kompatibilitu s řemínkem z Pebble Steel.

Hodinky jsou samozřejmě voděodolné podle specifikace IP67, takže letmé namočení nebo zmoknutí jim nebude činit sebemenší problém. Teoreticky je ale můžete ponořit do metrové hloubky na půl hodiny. Pouze u světlého pásku celkem brzy narazíte na to, že se snadno zašpiní. Na náročnější sportovní vyžití jednoduše ve výchozím provedení asi nebudou Moto 360 ideálním kandidátem. Zadní strana potom skrývá pouze senzor pro měření srdečního tepu, který funguje spolehlivě a zvládá i průběžné měření při pohybové aktivitě.

Motorola Moto 360

Možná vás ještě napadá, jak se hodinky nabíjejí?

Tím se dostáváme k další části, proč Moto 360 působí tak atraktivně. Pod zadní stranou se totiž skrývá ještě cívka pro bezdrátové nabíjení standardu Qi. Kromě dodávané kolébky je tak bez problému nabijete na jakékoliv jiné nabíječce. Fungují například nabíječky k Nexusům, ale není problém použít ani například tu od Nokie. Pro maximální praktičnost při cestování by ale přeci jen hodil například i skrytý microUSB konektor, který bohužel Motorola postrádá.

Samotná nabíjecí kolébka zajistí spolehlivé uchycení hodinek bez nutnosti se trefovat na konkrétní polohu a zároveň slouží jako praktický stojánek. Hodinky se totiž při nabíjení přepnou do režimu, kde se na ztlumeném displeji zobrazuje velký čas a průběh nabíjení. Hodinky tak vypadají stylově a prakticky, i když se nabíjí na pracovním stole nebo u postele.

Motorola Moto 360

Výdrž: zábava na každý večer

A nabíjet je budete muset bohužel hodně často. V praxi každý den. Při hodně lehké zátěži se sice můžete dostat na teoretické dva dny, ale spoléhat bych se na to rozhodně nedoporučoval. Při standardní zátěži hodinky zvládnou přibližně jeden a půl dne, což v praxi znamená, že se můžete spolehnout na to, že s vámi třistašedesátky s vypnutým stálým zobrazením hodin udrží krok i přes hodně náročný den a většinou vám zbyde malá rezerva.

Vestavěná baterie má kapacitu 300 až 320 mAh (podle Motoroly se reálná kapacita může pohybovat v tomto rozmezí), na čemž je pozitivní alespoň to, že se hodinky velice rychle nabíjejí. I pár desítek minut nabíjení jim postačí k tomu, abyste výdrž prodloužili třeba o dalšího půl dne. Z nuly na 100 % se potom zvládnou nabít za přibližně hodinu a půl.

Největší žrout energie je přirozeně displej. Hodinky jsou ve výchozím stavu nastaveny tak, že je běžně displej zcela vypnutý a rozsvěcí se na základě pohybu. Zde musím Motorolu opravdu pochválit, protože automatické zapínání displeje zvládla odladit velice dobře a hodinky spolehlivě reagují jak na běžné zvednutí ruky, tak i krátké otočení zápěstí.

Je možné si zapnout i režim, kdy se čas a nejdůležitější notifikace na displeji zobrazuje stále, ale tím logicky výrazně utrpí právě cenná výdrž. Ve výchozím stavu je tato funkce deaktivována a doporučuji to tak nechat. LCD displej není pro stálé zobrazování informací energeticky vhodný. I tento režim stálého zobrazení je ale chytrý, a pokud hodinky máte natočené v takovém úhlu (tedy typicky například při chůzi), že displej není možné běžně vidět, vypne se úplně.

Motorola Moto 360

Android Wear: nadějný zelenáč

Tím ale chytré nadstandardní vychytávky hodinek končí. Android Wear, což je nová platforma a představa Googlu o tom, jak mají vypadat hodinky, je totiž ve svém principu hodně strohá. To můžeme brát zároveň pozitivně i negativně.

Autoři Androidu už od vydání verze Ice Cream Sandwich na telefonech totiž bojují s roztříštěností platformy a zpětně se snaží Android slepovat zpět dohromady tak, aby systém fungoval a vypadal podobně na všech zařízeních, včas vycházely aktualizace a do systému se postupně dostávaly nové funkce. V některých aspektech je to ale i poletech marný boj. Proto u Android Wear zvolili jiný přístup a celý systém drží už od začátku více zkrátka.

Google se u nového systému soustředil především na jednu jedinou, ale zároveň tu nejdůležitější věc – notifikace. Ty se na displeji hodinek zobrazují ve stejné podobě, jako v horní liště telefonu, včetně interaktivních tlačítek, ke kterým se na hodinkám dostanete posunutím karty s notifikací doleva. Není tak například většinou problém přímo na hodinkách odpovědět na příchozí zprávu i z aplikace, která nemá pro Android Wear speciální podporu. Stačí zvolit možnost odpovědět a hodinky rovnou nabídnou možnost nadiktovat text odpovědi.

Notifikace a jejich akce z Google+ a Gmailu, počasí a přehrávání hudby

Na druhou stranu nemůžete bohužel od hodinek čekat ani nic víc. U Gmailu bych například ocenil možnost zprávu rovnou ohvězdičkovat nebo přeposlat někomu jinému. Jelikož ale původní notifikace nabízí možnosti pouze odpovědi a smazání, ani hodinky nenabídnou nic jiného. To je trochu škoda a čekal bych, že Google alespoň u svých stěžejních aplikací rozpracuje základní koncept více do hloubky.

Na ještě větší problém narazíte například u upozornění, které obsahuje i akci navigování (například navigace na oblíbené místo z Google Now). Hodinky sice zobrazí tlačítko spuštění navigace, ta ale klasicky spustí pouze hledání místa na mapách v telefonu a na hodinkách tak navigaci neuvidíte, dokud nevyndáte telefon z kapsy a navigaci tam nespustíte.

Jinak je ale navigace na hodinkách celkem příjemnou funkcí, kterou oceníte především v cizím městě. Jediné, co mi scházelo, je možnost se podívat na základní trasu přímo na mapě. Hodinky totiž zobrazují pouze příští odbočku a její vzdálenost. Těsně před každou změnou směru vás potom upozorní zavibrováním.

Podoba běžící navigace

Notifikace se naopak zbavíte odhozením doprava. Tím vám zároveň zmizí i z notifikační lišty na telefonu. Z počátku to může působit trochu chaotickým dojmem, protože budete často zahazovat karty, ke kterým jste se chtěli dostat později, ale přibližně po jednom až dvou dnech si na tento koncept zvyknete a alespoň mně to už nečiní problém.

Google ale mimo jiné toto hodlá vyřešit už v příští aktualizaci na Lollipop, která by měla přijít v následujících týdnech. Bude tak možné zahozené notifikace vracet, podobně jako v Goole Now na telefonu.

Prodloužená ruka Google Now

Nedílnou součástí systému je také zobrazování karet z asistenta Google Now. Pokud ho nechcete používat, připravíte se o velkou část funkcionality i samotných hodinek.

Podobně, jako u běžných notifikací, i karty z Google Now na hodinkách pouze reflektují jejich protějšek na telefonu. Pokud se například po městě pohybujete veřejnou dopravou, hodinky vám automaticky zobrazují časy odjezdů z blízké zastávky nebo vás upozorní v čas, kdy vzhledem k aktuální dopravě budete muset vyrazit na příští schůzku v kalendáři. Pokud řídíte auto a po cestě je hlášená nehoda, uvidíte notifikaci o možném zdržení. Pokud vám na Gmail přišlo sledovací číslo na balíček, uvidíte, kdy má v ten den dorazit, a podobně se hodinky (stejně jako telefon) chovají u rezervací hotelů, letenek a dalších. Vždy pouze za předpokladu, že vám tyto věci fungovaly už na telefonu v Google Now.

Oblíbené místo z Google Now a informace o systému

Napojení na Google Now tak dává na hodinkách velký smysl. Bohužel se ale telefon neřídí hodinkami a někdy jsou tak informace mírně zastaralé, protože jste jednoduše nevyndali telefon déle z kapsy a Google Now v telefonu nemělo důvod například na základě vaší polohy a pohybu vyhodnocovat vhodné informace k zobrazení. Často se například stává, že přijdu na zastávku tramvaje a časy odjezdů všech linek už jsou 10 minut staré a tudíž nepoužitelné.

S aplikacemi zatím opatrně

Android Wear samozřejmě podporuje také hlubší integraci jak s aplikacemi nainstalovanými v telefonu, tak také instalaci aplikací čistě do hodinek. Google primárně počítá s tím, že je budete spouštět hlasovými příkazy. Ne vždy si ale pamatujete přesné znění názvu aplikace nebo spouštěcího příkazu, případně ne vždy se hodí si povídat s hodinkami obecně.

Potom už máte menší problém a ruční spouštění aplikací je zahrabáno v té nejspodnější části menu. Toto by měl Google opět částečně adresovat už v příští verzi systému. Tak uvidíme. Zatím je ruční spouštění aplikací opravdu otravné.

Někdy se dokonce stává, že systém nerozpozná přesný hlasový příkaz pro otevření konkrétní aplikace (například „start check in“ pro spuštění Swarmu) a místo jejího otevření pouze rozpoznaný text zobrazí ve vyhledávači. Na druhý pokus pak už ten samý příkaz zafunguje. Paradoxně tak bývá nejjednodušší podstoupit muka spouštění aplikace ručně, přes menu hodinek.

Ruční spouštění aplikací, poznámky z Google Keep a ovládání hudebního přehrávače na telefonu

Základní hlasové povely jsou samozřejmě v angličtině, ale pokud máte jako jazyk hlasového vstupu v telefonu nastavený váš rodný jazyky, nebude problém diktovat hodinkám spolehlivě text i například v češtině. Jen potom počítejte s omezenějšími funkcemi napojenými na Knowledge Graph. Skutečný potenciál tak skýtá hlasové ovládání v angličtině, což se zase vylučuje s plným použitím v našem prostředí.

Nabídkou aplikací je Android Wear také na začátku, ale výčet těch, které nabízejí nějakou podporu pro hodinky, není vůbec krátký a nechybí v něm ani velká jména. Slibný je ale především potenciál do budoucna, jelikož Android je na telefonech a tabletech celosvětově nejrozšířenější a vývojáři tak budou mnohem ochotněji připravovat aplikace pro Android Wear, než pro uzavřený systém jednoho výrobce, se kterými jsme se setkávali do nynějška u všech ostatních konkurentů od Samsungu až po Pebble.

Google v Obchodě Play vyčlenil zvláštní sekci, kde nabízí kompatibilní aplikace. Aplikace se tak vždy instalují přes telefon, i když v telefonu žádnou funkci nezastávají a fungují pouze v hodinkách.

Nejčastěji se ale setkáte s těmi, které již na telefonu máte nainstalované, a vývojář pouze nabízí rozšiřující funkcionalitu pro hodinky. Nemusíte ani stahovat zvláštní verzi, vše je zahrnuto v aplikacích, které jste na telefonu měli ještě před pořízením chytrých hodinek s Androidem.

Hlasové vytáčení kontaktu. Pokud řeknete pouze „call Martin“ hodinky nabídnou všechny shody z adresáře.

Pár začátečnických triků v rukávu

Android Wear má v rukávu i několik základních funkcí, které hodinky splní nehledě na to, zda jste si do nich nainstalovali nějakou aplikaci. Většina z nich je samozřejmě napojena na základní funkce a Google služby v telefonu, ale v doprovodné aplikaci pro telefon (překvapivě pojmenované Android Wear) je můžete nahradit za libovolné aplikace třetích stran, které zastávají podobnou funkci a samozřejmě mají pro hodinky podporu. Místo výchozí Google Keep si tak například můžete poznámky ukládat z hodinek rovnou do Evernote.

Podporované funkce (výchozí aplikace):

  • Zapsat poznámku (Google Keep)
  • Přidat připomenutí podle času nebo místa (Google Now)
  • Zobrazit počet ujitých kroků nebo srdeční tep (Google Fit)
  • Odeslat textovou zprávu nebo e-mail
  • Zobrazit události z kalendáře
  • Navigace (Google Mapy)
  • Spustit přehrávání hudby (Google Play Music)
  • Spustit odpočet, stopky, nastavit budík
  • Začít měřit běh/chůzi/cvičení (bez aplikace)
  • Zavolat automobil (bez aplikace)
Nápověda a ruční spouštění základních funkcí a nastavení výchozích akcí na telefonu

Tyto funkce nabízí hodinky pro přehled i v základním menu. Na ostatní povely si potom musíte přijít sami. Samozřejmě fungují i očekávatelné věci, jako vytočení hovoru povelem „call Jméno Volaného“. To ale opět hodinky nezvládnou, pokud máte hlasové ovládání v češtině a se zapnutou angličtinou budete mít zase problém s vyslovováním českých jmen.

Stejně tak samozřejmé je i přijímání hovorů. Displej zobrazí jméno a fotku volajícího. Hovor máte možnost přijmout, odmítnou, anebo odmítnout s rychlou odpovědí jednou z přednastavených zpráv. Ty jsou bohužel pouze anglicky a není možné si je nijak upravit.

Případný hovor potom samozřejmě musíte obsloužit přímo na telefonu nebo na připojeném Bluetooth sluchátku. Hodinky samotné reproduktor nemají. Mikrofon na levé straně slouží pouze pro hlasové povely a na veškeré notifikace vás hodinky upozorní vibracemi.

Fitness aplikace Moto Body a obslužná aplikace Motorola Connect na telefonu, která dovoluje upravovat podobu watch faces

Přímo k hodinkám je možné kromě klasického Bluetooth handsfree připojit i stereofonní sluchátka pro poslech hudby. To hodinky zvládnou i bez napojení na telefon. Stačí je v Hudbě Play nechat stáhnout vaše skladby do vnitřní 4GB paměti. Bohužel nemáte možnost ovlivnit, která z vaší hudby v telefonu se do hodinek nahraje.

Ze základních funkcí musím nejvíce pohanit kalendář. Ten pouze zobrazuje základní údaje a v kontrastu s veškerými ostatními kartami, které Android Wear zobrazuje, nenabízí zhola žádné akce, takže ani možnost navigace na případné místo schůzky nebo alespoň otevření záznamu na telefonu.

Událost v kalendáři a Google Fit

Pokud vás nedostatky systému stále neodradily, vězte, že budete potřebovat telefon alespoň s Androidem 4.3 a vyšším. Android Wear hodinky jednoduše vyžadují podporu Bluetooth Low Energy. Jinak už ale kompatibilita není nijak omezena a hodinky budou fungovat s telefonem libovolné značky. Podpora konkurenčních operačních systémů zatím úplně chybí.

Celkově je Android Wear plný kompromisů a jeho funkční výbava zatím vypadá spíše jako základní skelet bez jakýkoliv pokročilejších funkcí. Nezbývá než doufat, že Google začne postupně na tento solidní základ navěšovat praktické funkce, které zapříčiní, že kvůli čemukoliv jinému, než zkontrolování notifikací nebo počasí, nebudete stejně sahat raději po telefonu.

Watch faces: stále s úsměvem

Kvůli jedné věci se ale po telefonu odnaučíte sahat opravdu spolehlivě. A to je u hodinek tak samozřejmá funkce jako kontrola času. Motorola si pro nás totiž připravila velkou řadu velice pěkných a různorodých podob samotných ciferníků. V tomto se s Moto 360 zatím konkurence od LG a Samsungu opravdu nemůže rovnat a opět se dostáváme k hlavnímu trumfu Motoroly, povedenému vzhledu, ke kterému samozřejmě výchozí podoba displeje neodmyslitelně patří.

Vzhled takzvaných Watch faces si navíc můžete v telefonu dosti podrobně upravovat a kromě základní změny barevného akcentu si můžete upravovat i další informace, které hodinky zobrazují.

Kromě toho si Motorola připravila také pěknou fitness aplikaci Moto Body, která průběžně monitoruje srdeční frekvenci, počet kroků a obecně čas strávený aktivním pohybem, na základě čehož počítá váš kalorický výdej a stanovuje mety, které vás motivuje dodržovat.

Motorola Moto 360
Různé podoby ciferníků (zdroj: motorola.com)

Jinak ale prostředí hodinek vypadá totožně, jako u konkurence používající Android Wear. Google totiž zakázal jakékoliv úpravy vzhledu (kromě zmiňovaných Watch Faces), což je dobře.

Kruhový formát displeje samozřejmě není úplně praktický pro zobrazování většího počtu informací a občas se tak setkáte s mírným ořezem delších textů. V Obchodu Play najdete také pár narychlo ukuchtěných aplikací, které kulatý displej ignorují úplně a mají tlačítka umístěná v rozích, takže se hůře mačkají. Je jich ale jen pár a ty od velkých vývojářů jsou v tomto ohledu bezproblémové. Je to jednoduše daň za (pro digitální displeje) netradiční tvar, kterou hodinkám většinou ale odpustíte.

Google hodinky – verze 0

Jak se tedy na Moto 360 podívat celkově? Díky jejich vzhledu se jedná jednoduše o nejatraktivnější volbu na poli chytrých hodinek pro operační systém Android.

Znamená to ale, že bych Motoroly doporučil k nákupu každému? Rozhodně ne.

Nasazení nepochopitelně zastaralého procesoru (vyrábí se od roku 2009 na 45nm technologii) od Texas Instruments OMAP3630, který kromě vysoké spotřeby přináší i občas pozorovatelné záseky prostředí zkombinované s neskutečně krátkou výdrží na baterii, dělá z těchto hodinek spíše příslušenství pro opravdové nadšence. Ostatní hodinky s Android Wear sice nabídnou modernější procesor a o něco málo delší výdrž, ale nejedná se o nic, co by vám vyloženě vytrhlo trn z paty.

Rovněž Android Wear jako systém, je v současné době spíše zatím příslib do budoucna a v současnosti nabízí jen čistý základ bez důkladného propracování jednotlivých funkcí do hloubky.

Motorola Moto 360

V tom je nyní mírně napřed systém Tizen od Samsungu, který pohání několik modelů Gear, nesoucích tuto korejskou značku. Pokud tedy vlastníte jeden z mála podporovaných telefonů tohoto výrobce, můžete se podívat na jejich vyspělejší pojetí wearables s mírně delší výdrží.

Za zmínku stojí také několik modelů s Android Wear, které na trh teprve přicházejí. Zmínit můžeme například Sony SmartWatch 3, které kromě mírně delší výdrže nabídnou především vestavěnou GPS, díky čemuž se z hodinek stane i samostatný sportovní společník. Na druhou stranu vzhledem cílí spíše na sportovní nadšence. Do přímého souboje v kategorii smart watch s kulatým displejem se pustily také LG G Watch R, ovšem mají podstatně širší rámeček.

Motorola Moto 360

Obecně bych ale běžnému zákazníkovi radil s nákupem chytrých hodinek spíše vyčkat alespoň rok. Nyní jsme v době překotného rozkvětu této nové kategorie a dá se předpokládat, že jak samotný Android Wear, tak i hardware jednotlivých výrobců, bude příští rok mnohem dále a nabídne doufejme lepší výdrž a propracovanější funkce.

Moto 360 jsou tak v současnosti sice asi nejatraktivnější volbou na poli chytrých hodinek, ale vnitřní výbavou jsou spíše v minulosti a samotný systém je zase zatím spíše příslibem do budoucnosti, za jejíž průběžné sledování zaplatí 8 000 korun na našem trhu opravdu jen velcí nadšenci.

motorola-moto-360
Klady
  • pěkný a stylový design
  • lehké a pohodlné na nošení
  • kvalitní displej
  • Android Wear má potenciál do budoucna
Zápory
  • jednodenní výdrž
  • zastaralý procesor
  • Android Wear toho zatím moc neumí
  • oficiální nedostupnost v ČR a vysoká cena
Diskuze ke článku
Pepik
Krásné hodinky, ale za 8tisíc den výdrž je prostě uboze málo. Ale rozhodně se těším na další nástupce
Petr Hájek
Petr Hájek
Vypadaji paradne, ale ta vydrz... a cena... S gear 2 neo se bezne dostavam na 6-7 dni, minimum je 5 dni.
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Design, design, design a Motorola nějak zapomněla na hardware uvnitř. Zasekané prostředí s mizernou výdrží, ach jaké to obrovské zklamání.
bubu
No, bohužel jsou zatím jen na půl cesty k ideálu, ale každopádně vypadají zajímavě. Moc se těším na další modely :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze