LG Optimus Hub
recenze

LG Optimus Hub

Rychlá data především
4

LG Optimus Hub přináší do střední třídy inovace v podobě vyspělých datových technologií. Především díky Wi-Fi Direct ukazuje, že i zařízení střední třídy mohou mít moderní technologie. Překvapí kvalitní dotykový displej i funkční výbava. Cenovka je taky přívětivá. Má šanci stát se prodejním hitem? Přečtěte si recenzi a posuďte tak sami.

LG Optimus Hub – oficiální fotografie

Výrobce LG má poměrně silné postavení v low-endové a střední třídě telefonů. S telefonem Optimus One zaznamenal velké úspěchy. V minulém roce tak představil hned řadu novinek, spadajících právě do této třídy. Mezi ně se řadí i Optimus Hub. Ten chce zaujmout nižší cenovkou do pěti tisíc, ale naopak i výbavou, která uspokojí i náročnějšího uživatele. Nabízí pokročilé datové technologie, větší úhlopříčku displeje a z důležitých funkcí nic podstatného neschází. Operační systém je představován Androidem 2.3 Gingerbread, který pracuje pod 800 MHz procesorem s pamětí 512 MB RAM a Adrenem 200. Způsobí v této třídě rozruch?

LG Optimus Hub – videopohled

Technické parametry LG Optimus Hub

Kompletní specifikace
Konstrukce113,4 × 60,8 × 11,9 mm, 123 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 640 × 480 px, 24 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×800 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 150 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011, 4 800 Kč

Obsah balení

  • Pecková sluchátka s klávesou pro příjem hovoru
  • Datový kabel
  • Nabíječka
  • Prospekty a manuály

Design a konstrukce: krasavec zezadu

Telefony řady Optimus nejnižší linie si drží svůj standard v již zaběhlém designu. Pokud bychom vedle sebe umístili například Optimus One, Optimus Net a Optimus Hub, žádných velkých rozdílů si nevšimneme. Výrobce opět zvolil černé odstíny. Optimus Hub se řadí mezi telefony, jejichž hmotnost 123 gramů bude v kapse znát. I ostatní proporce 113,4 × 60,8 × 11,9 mm dávají tušit, že novinka nebude žádný střízlík.

Přední strana je vyplněna dotykovým displejem o velikosti 3,5 palce. Boky telefonu lemuje ostrý plastový lem a tento prvek o sobě dá vědět tehdy, uskutečníte-li hlasový hovor a kromě samotného hovoru, budete věnovat pozornost i plastu, který se zařezává do ušního boltce. Pod sluchátkem nechybí tradiční stříbrné logo výrobce a také senzor blízkosti pro uzamčení displeje při aktivaci hlasového hovoru. Čidlo regulující jas displeje chybí, stejně tak vzhledem k nižší ceně absentuje kamera pro videohovory.

Spodní část je věnována trojici senzorových kláves, které jsou podsvětlené a nechybí ani odezva v podobě vibrací nebo zvuků. Prostřední klávesa pro multi-tasking leží na stříbrném podkladu. Zadní plastový kryt je doplněný o líbivou texturu v podobě teček. Jeho povrch je lesklý, takže patří mezi zdařilé lapače všech otisků, mastnoty a jiné špíny. Na svém místě drží pevně, ovšem bohužel se již nevyvaroval skřípajících zvuků, které se ozývají především na bocích po silnějším promačkávání. Zadní stanu uzavřeme přítomností fotoaparátu, jehož optika je obehnána stříbrným kruhem. Bohužel přisvětlovací LED diodu nenajdeme.

Boky telefonu jsou lemovány tenkým šedým plastovým pruhem. Ve spodní části narazíme na microUSB konektor, suplující nabíjecí a datové funkce. Pravý bok je ničím nerušený, situace se změní až na levém boku, a to přítomností kolébkové klávesy hlasitosti. V horní části nás pak netrpělivě očekává sluchátkový 3,5 mm jack a klávesa pro vypnutí telefonu a uzamčení kláves. Všechny konektory jsou nechráněné.

Baterie a výdrž: nepřekročí Androidí stín

Na prodejním balení si můžeme všimnout zmínky výrobce o přítomnosti silné kapacity baterie. Papírová kapacita 1 500 mAh nás přivede do stavu úžasu a přítomnost menší úhlopříčky displeje spolu s danou kapacitou by mohla být předzvěstí slušné výdrže. Realita je taková, že TFT displej nepatří mezi nejúspornější prvky a nejen kvůli tomu není výdrž nijak zázračná.

Přesto je výdrž na poměry telefonu s Androidem mírně nadprůměrná. Při střídmém používání, které znamená push notifikaci elektronické pošty, pár desítek sms zpráv a 20 minut prohlížení internetu jsme se dostali na skoro dvoudenní výdrž. Důležitým faktorem je i úroveň nastavení jasu. I při poloviční nastavené hodnotě se nám zdálo, že hladina jasu je stále na vysoké, až zbytečné úrovni. Stačí tak zvolit nižší hodnotu.

Zvuk: hudební výprodej

Optimus Hub zredukoval všechny své zvukové schopnosti do sluchátka, které zároveň supluje i funkci reproduktoru. Zvuk je překvapivě kvalitní, samozřejmě v rámci možností. Paradoxní je, že zvukové schopnosti jsou na tom lépe, než u jiných high-endových zařízení stáje LG.

Na vrchní straně je 3,5mm sluchátkový jack konektor

Zvuk ve sluchátku při hlasovém hovoru mi přišel až moc agresivní, hlasy byly výrazné a charakter zvuku tíhnul k přívlastku „plechový“. Musel jsem tak často volit nižší hlasitost i za cenu větší tichosti, za cenu dosažení kvalitnějšího zvuku. Co se charakteristiky zvuku do sluchátek, maximální hlasitost by mohla být vyšší. S referenčními sluchátky VSonic GR04 Flagship Edition byl zvuk průměrný, postrádal jsem dynamiku a živější středy. Většina uživatelů si ale nebude stěžovat. Náročným posluchačům doporučím však jiný telefon.

Displej: ve znamení vysokého jasu

Ve specifikacích výrobce uvádí dotykový displej s technologií TFT. Úhlopříčka činí 3,5 palce s rozlišením 320 × 480 bodů. Při takto zvolené úhlopříčce je již patrný rastr a tzv. kostičkování obrazu., ale v rámci dané cenové kategorie lze rozlišení hodnotit poměrně dobře. Co mě mile překvapilo je živé podání barev a především vysoká míra jasu. Osobně jsem neviděl TFT displej, který by disponoval tak vysokým jasem. Ve specifikacích je uvedeno, že hodnota jasu je 550 nit. Tak jako tak, konkurenci TFT panelů zcela zastiňuje.

Dotykový displej je chráněný nepoškrábatelným minerálním sklem, dotyková plocha je citlivá. Občas jsem ale zaznamenal problémy, kdy displej reagoval jinak, než jsem měl v plánu a působil tak trošku zmateně. Například při prohlížení webových stránek jsem měl občas problémy s plynulým zoomováním, kdy, ač jsem se snažil pomocí multi-touch gesta přiblížit stránku, byla odezva nulová.

Čitelnost na přímém slunci je díky vyššímu jasu bezproblémová. Jas si musíme bohužel manuálně korigovat sami, zařízení to za nás neudělá kvůli absenci světločivného senzoru.

Uživatelská platforma: nevyzrálý Android

Optimus Hub přichází s Androidem Gingerbread verze 2.3.4 a nadstavbou Optimus 2.0. Při běžné práci je systém rychlý a svižný. Lagování nebo zpomalení jsme nezaregistrovali. Jakmile začneme s telefonem víc „pracovat“, například prohlížet webové stránky a navíc máme otevřeno více záložek, systém se již zadýchává a telefon začíná „působit“ ospalým dojmem.

Toto zpomalení ale přikládám spíše nevyladěnému softwaru, který patří mezi první verze. Konfigurace zahrnující 800MHz procesor a 512 MB RAM by měla zajistit svižné a rychlé reakce i při vyšším zatížení. Nadstavba Optimus 2.0 se vyznačuje rozumnou integrací do systému, není přehnaně graficky ztvárněná. V hlavním menu můžeme vytvářet vlastní kategorie, do nichž pak můžeme přesouvat vlastní aplikace a hry. V nabídce „spravovat aplikace“ pod kontextovou klávesou můžeme jednotlivé aplikace přesouvat nebo je odinstalovat kliknutím na křížek.

Domovské obrazovky a ukázky widgetů

Domovskou obrazovku můžeme osadit jedním z deseti připravených widgetů, počet obrazovek může být sedm. Přes toto číslo vlak nejede. Samozřejmě jejich počet můžeme zredukovat a zároveň nastavit, která obrazovka bude mít status výchozí obrazovky. Výsuvná – notifikační lišta ukrývá pět napevno předefinovaných zkratek, dále panel pro ovládání hudebního přehrávače a samozřejmostí je i přehled „oznámení“ jednotlivých zpráv, volání, aktualizací Android Marketu či jiných událostí. Delším podržením prostřední klávesy nám vyjede nabídka posledně spuštěných osmi aplikací nebo her. Vyvolání této nabídky není okamžité, ale trvá zhruba dvě sekundy – uvítal bych svižnější reakci.

V hlavním menu můžeme vytvářet nové kategorie, různě přemísťovat aplikace či je odinstalovat

Odemykací obrazovka v zamčeném stavu nabízí možnost ovládání hudebního přehrávače, aniž bychom ji museli odemknout. Dále poskytuje přehled o přijatých událostech a zobrazuje datum, společně s časem. V samotné aplikaci "Správce aplikací" nalezneme přehled spuštěných aplikací, celkovou kapacitu paměti RAM i dostupnou kapacitu. Po zapnutí přístroje je k dispozici kolem 250 MB volné paměti RAM.

Multimediální funkce: hudba v základním duchu

Hudební přehrávač nabídne zázemí, které vystačí řadě nenáročných uživatelů. Hudební obsah může být řazen podle alb, interpretů, skladeb a seznamů skladeb. Podporuje zobrazení bookletů alb. Prostředí přehrávače se nese v duchu starších verzí Androidů, jinými slovy vzhled je zastaralý, bez špetky modernizace či inovace. Nepříliš kladnému dojmu nahrává i absence zvukového ekvalizéru. Přehrávač má své místo ve formě odkazu i ve výsuvné liště nebo jej můžeme ovládat při uzamčeném displeji. Podporovány jsou běžné formáty mp3, wav, aac.

Prostředí hudebního přehrávače je poměrně strohé, postrádat budeme i hudební ekvalizér

Videopřehrávač přehraje bez komplikací klipy či filmy ve formátech MP4 nebo avi s kontejnery DivX a xVid. Podle specifikací by měl být kompatibilní formát WMV. Vyzkoušeli jsme dva videoklipy s tímto formátem a zařízení nám sdělilo, že nejsou kompatibilní. Při přehrávání cizojazyčných filmů můžeme zapomenout na zobrazení titulků ve formátu srt, sub, bude nutné stáhnout jiný přehrávač. Občas jsme se také setkali s chybovou hláškou "zvukovou stopu nelze přehrát".

Galerie obrázků a fotografií se vyznačuje 3D zobrazením. Při prohlížení fotografie a maximálnímu přiblížení nedojde z nějakého důvodu k úplnému zaostření. Fotografie a obrázky můžeme sdílet na sociálních sítích nebo je nahrávat do webových galerií Picasa. Ke stahování nových aplikací a her můžeme zapátrat ve službách Android Marketu, kde současný obsah aplikací a her překročil metu 300 000 položek. Dalším marketem, tentokrát pod záštitou LG, je SmartWorld.

Prostředí marketu je líbivé a titulní strana nabízí odkazy na nové či nejlepší aplikace. Posuvný jezdec pak nabízí vstupy do galerií a dalších složek. Mile mě překvapila vyladěnost a svižnost celého marketu. Ta je příkladná.

Prostředí marketu Smart World, kde nalezneme hojný počet aplikací i her

Pro hraní her se v hardwarových specifikacích nachází grafický akcelerátor starší generace Adreno 200. Pro chod většiny her i méně náročných 3D her bude dostatečný. U interní paměti bylo LG opravdu lakomé. Optimus Hub nadělil paměť opravdu minimální kapacity 150 MB. Naštěstí lze ale využít slot pro paměťové karty a v prodejním balení nalezneme kartu MicroSDHC kapacity 2 GB.

Výsledky testů v programech Quadrant a Linpack

Fotoaparát: rozlišení na okrasu

Tato kapitola nebude patřit mezi silné stránky této novinky. Obecně vzato, telefony LG neurčují vedoucí krok v této oblasti, ale tím nechci říct, že nelze pořídit hezké momentky. Zadní strana ukrývá optiku fotoaparátu lemovanou stříbrným kruhem, bez přisvětlovací diody. Rozlišení snímků činí 1944 × 2560 bodů, v přepočtu tedy 5 Mpx. Nechybí automatické zaostřování. Prostředí aplikace fotoaparátu je sice stejné, oproti jiným zařízením LG však nalezneme několik inovací. Tou nejpodstatnější je, že během spuštěného fotoaparátu dochází k neustálému přeostřování.

Prostředí fotoaparátu

Fotoaparát sám zaostří a my jenom zmáčkneme spoušť pro následné pořízení snímku. Toto řešení jsem ale proklínal všude, kudy jsem chodil. Často totiž nedošlo k automatickému zaostření a já tak musel mnohokrát měnit danou scénu, než došlo k zaostření. Spoušť fotoaparátu totiž neslouží k zaostření, nýbrž k samotnému vyhotovení již zaostřeného snímku.

Prostředí fotoaparátu

Samotné zaostření není nejrychlejší. Od zaostření až po pořízení snímku může uběhnout i čas kolem 4 sekund, záleží ovšem na konkrétní scéně. Dále marně hledám zaostřovací režimy, z jiných zařízení jsem byl zvyklý na automatické zaostření a režim makro. Nic takového se zde nekoná. Ve zbylé softwarové výbavě nalezneme volbu kvality, možnost korigování expozice, vyvážení bílé, efekty nebo scény. Můžeme si také zvolit citlivost světla ISO, přičemž maximální nastavitelná hodnota činí 400.

Prostředí videokamery

K výsledným snímkům mohu říct, že obrazovou kvalitou zklamou. Snímky postrádají ostrost a kvůli vyšší kompresi dochází i ke slévání detailů, aniž bychom museli snímek zvětšit. Výsledné videosekvence jsou v rozlišení VGA 640 × 480 bodů, při snímkovací frekvenci 24 fps a ve formátu MP4. Potěší přítomnost stereofonního zvuku. Svoji kvalitou jsou vhodné spíše pro přehrání na displeji mobilního telefonu. Makro snímky jsou poměrně vydařené a vykreslení detailů je na dobré úrovni.

LG Optimus Hub vs Samsung S5610

LG Optimus Hub vs Samsung S5610

LG Optimus Hub vs Samsung S5610

LG Optimus Hub vs Samsung S5610

LG Optimus Hub (testovací video) – exteriér, VGA

Telefonní funkce: všichni pohromadě

Prostředí telefonního seznamu je provázané se sociálními sítěmi aplikace Social+. Aniž bychom museli klikat na detail konkrétního kontaktu, vidíme poslední status získaný ze sociálních sítí. Po najetí na kontakt, můžeme vidět běžné informace, historii, fotografii nebo agendu. Můžeme vytvářet nové kategorie, bohužel jim nemůžeme přiřadit vlastní vyzvánění nebo obrázek. Nechybí ani možnost zálohy kontaktů na paměťovou kartu, včetně následné obnovy. Kontakty lze řadit klasicky podle jména nebo příjmení.

Z pohotovostní obrazovky funguje rychlé vyhledávání kontaktů, které je omezené pouze vyťukáváním příslušného čísla. Vyťukání jména zůstává bez odezvy. Nechybí ani přiřazení vyzváněcí melodie nebo obrázku ke konkrétnímu kontaktu. Oblíbené kontakty můžeme jednotlivě přidávat i na pohotovostní obrazovku.

Zprávy: kvalitní textová komunikace je základ

Ač by počet přijatých zpráv neměl být (teoreticky) limitován, v nastavení zpráv nalezneme možnost limitu sms zpráv. Vyzkoušeli jsme, jak štědrý onen limit. Zjistili jsme, že nelze navolit kapacitu větší než 5000 zpráv. Onen limit se vztahuje pouze na konverzaci. Můžeme si zvolit, zda po dosažení limitu dojde k automatickému smazání zpráv. U přijatých zpráv si můžeme zvolit, zda se mají nebo nemají zobrazovat v horní stavové liště. Můžeme také zvolit, kromě běžné zvukové indikace, zda má telefon v případě příchozí zprávy vibrovat či ne.

Psaní na alfanumerické klávesnice i QWERTY klávesnici je komfortní, můžeme si nastavit vibrační i zvukovou odezvu

Při vytváření nové zprávy máme na výběr z alfanumerické klávesnice nebo QWERTY klávesnice. Psaní za pomocí obou typů klávesnic je velmi komfortní, odezva je svižná a nedochází ke zpomalení. Můžeme si aktivovat i prediktivní slovník T9, kde si můžeme určit, zda budeme psát s diakritikou nebo bez ní. Při zadávání odesílatele funguje našeptávání. Stačí tak vyťukat první písmena konkrétního kontaktu a vyobrazí se příslušné kontakty.

Prostředí vestavěného e-mailového klienta, nechybí push notifikace, složky, podpora příloh

E-mailový klient LG umí pracovat s účty Microsoft Exchange nebo podporuje účty jiných poskytovatelů. Můžeme vše ponechat automatickému nastavení nebo jej manuálně zvolit. Podporovány jsou účty pop3, imap a Microsoft Exchange. U konkrétního účtu můžeme pracovat s přílohami, navolit frekvenci načítání nových e-mailů, zvolit podpis a nastavit status výchozího účtu. Vedle této alternativy od LG je zastoupený i tradiční klient Gmail.

Organizační funkce a GPS: kam se schovaly poznámky?

Novince příliš nevoní organizační funkce, svědčí o tom nutná přítomnost kalendáře . Ten umí zobrazovat různé náhledy jako měsíční, týdenní nebo denní. Umí zobrazit souhrnný přehled událostí a podporuje vícero typů kalendářů. Zklamáním je absence poznámek i úkolů. Ale myslím si, že toto žádný nedostatek v současné době není. Kdo chce, nalezne na Android Marketu dostatek alternativ, mnohdy kvalitnějších, než by byly ty předpřipravené.

V organizačních funkcí chybí úkoly i poznámky. Android Market naštěstí nabízet velké množství těchto aplikací

Prohlížeč dokumentů Polaris Office, umí dokumenty pouze prohlížet, nové dokumenty nemůžeme vytvořit. Poradí si se soubory určenými pro kancelářské programy Excel, Word, Power Point a Adobe Reader. Navíc, při prvním vstupu do aplikace, jsme požádání o registraci. Ta naštěstí není nutná, ale dle slov programu získáme registrací přístup k více funkcím.

Google mapy zastanou funkci plnohodnotné navigace. Navigování je stále ve vývoji

V oblasti navigování budeme muset vzít za vděk alternativu společnosti Google. Ta je představována Google Mapami. K navigaci postačí, ovšem musíme se přenést přes řadu kompromisů v podobě online úložiště a nutnosti datového připojení. Fixace satelitů GPS není okamžitá, ale i při aktivované asistované GPS trvá naběhnutí do plného počtu satelitů kolem jedné minuty.

Datové funkce: přenášení dat bleskovou rychlostí

Ač telefon nemá ambice stát se prostředkem pro vysokorychlostní prohlížení webových stránek, na svou cenovou kategorii nabízí více než dobré portfolio datových technologií. Svoji sílu chce ukázat podporou sítí 3G s nástavbou HSDPA 3,6 Mbps. Dojem nezkazí ani bezdrátové sítě s certifikací Wi-Fi b/g/n. Plusové body zaslouží i za Bluetooth novější verze 3.0 s podporou stereofonní profilu A2DP.

Internetový prohlížeč je poměrně výkonný, poradí si s vykreslením náročnější grafiky, ale Flash vyšší verze je pro něj zakázanou metou

Komfortní prohlížení stránek je svěřeno prohlížeči pracujícím na jádře WebKit. Vykreslování stránek je většinou rychlé, u náročnějších stránek jsem se ale setkával se zpomalenou odezvou, místy až nereagováním na provedený dotyk. Většinou ale platí pravidlo, kdy stránky byly načteny takřka okamžitě a celkově mohu zhodnotit prohlížeč jako svižný. Kvůli starší architektuře procesoru ARM v6 si neporadí s Flashem verze 10 a výš. YouTube videa ale nejsou překážkou a jejich přehrávání je bezproblémové.

Multimediální obsah můžeme sdílet vzduchem díky technologii DLNA, tomuto účelu je vyhrazená aplikace SmartShare. Další aplikace Wi-Fi cast spolupracuje s technologií Wi-Fi direct. Jedná se o alternativní způsob přenášení dat vzduchem k technologii Bluetooth s tím rozdílem, že přenos dat v praxi může dosáhnout rychlosti až 300 Mbps. Nezanedbatelnou výhodou je i podstatně větší vzdálenost, kdy lze data přenášet mezi jednotlivými zařízeními. Například Bluetooth 3.0 může komunikovat s druhým zařízením na vzdálenost 100 metrů. Wi-Fi Direct naváže spolupráci se zařízením vzdáleným i 150 metrů.

Zhodnocení: dobrá střední třída s pár háčky

LG Optimus Hub patří mezi slušné zástupce střední třídy. Podle specifikací si musí většina potencionálních zákazníků říct, že nabídne dobrou hardwarovou výbavu i funkce. Ovšem předpoklady jsou jedna věc a reálné využití v praxi druhá věc. Vítám poměrně výkonný procesor, slušnou paměť RAM, větší úhlopříčku dotykového displeje i nevídanou konektivitu s Wi-Fi direct technologií v čele. Ovšem snahu novinky zaujmout kazí hned několik skutečností.

Nejdůležitějším parametrem každého zařízení je vyladěný a stabilní software. Zde máme výtky k občasným lagům, a to především v prohlížeči. Další kapitolou je fotoaparát, který produkuje neostré, jakoby zamlžené snímky. Obrazová kvalita je podprůměrná. V další části bych zmínil i méně kvalitní zvukový čip.

Mezi velké konkurenty této třídy bude patřit v první řadě Sony Ericsson Xperia mini. Ten nabídne výkonnější procesor pracující na frekvenci 1 GHz. Disponuje i fotoaparátem stejného rozlišení 5 Mpx nebo Androidem 2.3 Gingerbread. V případě Xperie se můžeme spolehnout i na kvalitní hudební funkce. Úhlopříčka dotykového displeje je menší, a to 3 palce. Rozlišení činí 320 × 480 bodů. Xperia nabídne nepříliš kvalitní zvukový reproduktor. Více zde: Recenze Sony Ericsson Xperia mini – Malý velký mobil.

Sony Ericsson Xperia mini – oficiální fotografie

Dalším soupeřem, leč staršího data, je Samsung Galaxy Ace 5830i v nové, inovované verzi. Tato verze dostala o něco výkonnější procesor architektury ARM v6, pracující na frekvenci 832 MHz. Dotykový displej, zaujímá velikost 3,5 palce a rozlišení HVGA (320 × 480 bodů). Překvapením je poměrně kvalitní fotoaparát, disponující rozlišením 5 Mpx. Zadní kryt je vyměnitelný. Plusové body ztrácí ve velikosti paměti RAM, která disponuje skromnější kapacitou 278 MB. Více zde: Recenze Samsung Galaxy Ace – Svěží vítr ve střední třídě.

Samsung Galaxy Ace S5830i – oficiální fotografie
lg-optimus-hub
Klady
  • slušné dílenské zpracování
  • lehce nadprůměrná pohotovostní výdrž
  • moderní technologie Wi-Fi Direct
  • výborná datová konektivita
  • jasný dotykový displej TFT
Zápory
  • chybí přední kamera pro videohovory
  • chybí čidlo, které by regulovalo jas displeje
  • občasné lagy v systému, způsobené nevyladěným softwarem
  • méně kvalitní fotoaparát
  • pouze průměrný zvukový výstup do sluchátek
Diskuze ke článku
Richard V
pěkná recenze a hlavne rozděleni do kapitol :D
Beza
Ahoj, chtěl bych se zeptat ohledně slotu na 2 SIM. Neovlivní mi to nějak chod telefonu,když budu používat jenom jeden slot???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze