LG L90
recenze

LG L90

Dostupný poklad
96

Střední třída má mezi smartphony asi nejpočetnější zastoupení, ale i přesto se v ní najde málo telefonů, o kterých je hodno mluvit. LG L90 si náš zájem rozhodně zaslouží a určitě zatopí ostatním telefonům ve své cenové relaci. Velký displej, výtečná výdrž na jedno nabití, nízká hmotnost a kompaktní rozměry jsou jenom špičkou ledovce jménem LG L90, které zaujme také nízkou cenou.

Úvod

Oficiální snímky telefonu

LG L90 je telefonem s nízkou cenou a slušnou výbavou. LG se celkově snaží vsázet u všech svých modelů na lepší poměr cena/výkon a L90ka je toho důkazem? L90 dostalo do vínku například SoC Snapdragon 400 se 4jádrovým procesorem a prostředí LG Optimus UI, které nabídne široké možnosti ovládání a přizpůsobení. Navíc to vše najdeme v standardně velkém těle s 4,7" displejem a baterií s dobrou výdrží na jedno nabití. Povedlo se LG vytvořit ideální telefon za cenu kolem 5 000 korun a dokáže nás zaujmout?

Za zapůjčení telefonu děkujeme e-shopu alza.cz.

LG L90 – videopohled

Technické parametry LG L90

Kompletní specifikace
Konstrukce131,6 × 66 × 9,7 mm, 124 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8226, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 540 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:05 hodin
Dostupnostduben 2014, 6 399 Kč

Srovnávací tabulka s modely LG Optimus L9 a LG Optimus L9 II

LG L90 LG Optimus L9 LG Optimus L9 II
rozměry 131,6 × 66 × 9,7 mm 131,9 × 68,2 × 8,8 mm 128,4 × 66,5 × 9,4 mm
hmotnost 124 gramů 125 gramů 120 gramů
uhlopříčka displeje 4,7" 4,7" 4,7"
rozlišení displeje 960 × 540 px 960 × 540 px 1 280 × 720 px
operační systém Android 4.4 Android 4.1 Android 4.4
procesor Qualcomm Snapdragon 400 MSM8226 (4× 1,2 GHz) Texas Instruments OMAP4430 (2× 1 GHz) Qualcomm Snapdragon 400 8230 (2× 1,4 GHz)
operační paměť 1 GB 1 GB 1 GB
interní paměť 8 GB 4 GB 8 GB
paměťové karty ano ano ano
LTE ne ne ne
fotoaparát 8 Mpx 5 Mpx 8 Mpx
záznam videa 1 920 × 1 080 px 1 920 × 1 080 px 1 920 × 1 080 px
NFC ano ano ano
infraport ano ne ano
bluetooth ano ano ano
orientační cena 5 000 Kč 3 800 Kč 4 200 Kč

Balení

LG L90

Balení není příliš bohaté na obsah, ale najdeme v něm to nejdůležitější, co budeme potřebovat. Samotný obal je papírový s barevným potiskem a popisem základních funkcí na zadní straně. Nejedná se o žádné exkluzivní provedení, ale na poličce vám ostudu neudělá.

Obsah balení:

  • Telefon LG L90
  • Nabíječka
  • USB kabel
  • Sluchátka
  • Uživatelská příručka
Obsah balení

Design a zpracování: plastové pírko

LG L90 nespadá mezi ty telefony, které vás uchvátí svým designem. Jednoduché tvary, celoplastová konstrukce a žádné prvky, které by vás na první pohled zaujaly. To je L90. Přesto se telefonu nedá upřít relativní kompaktnost a lehkost. S rozměry 131,6 × 66 × 9,7 mm a hmotností 126 gramů se jedná o zástupce těch lehčích telefonů a rozhodně je to znát při běžném používání. Velikost je v dané cenové kategorii spíše nadprůměrná, velký displej si žádá své. Má totiž úhlopříčku 4,7 palce, při troše cviku se dá ještě pohodlně používat i jednou rukou.

LG L90

Předek smartphonu jakoby z oka vypadl prakticky všem telefonům z této cenové kategorie. Pouze černá plocha s tlačítky, fotoaparátem a mřížkou pro reproduktor. Černou plochu tvoří z velké části IPS displej, pod ním je standardní trojice tlačítek zpět, domů a menu. Bohužel nejsou podsvícená a ani haptická odezva není příliš silná a občas nebudete vědět, jestli jste tlačítko zmáčkli, nebo ne.

Přední část telefonu

Nad displejem je ještě výše zmíněná mřížka skrývající reproduktor pro hovory, přední kamerka s VGA rozlišením a senzor přiblížení. Senzor okolního světla nebo notifikační LED diodu, bychom hledali marně, což je velká škoda a určitě bychom si za tyto funkce nějakou stovku připlatili.

LG L90

Pokud se podíváme na záda telefonu, určitě si všimneme příjemně texturovaného povrchu a zaoblených hran. Kombinace těchto dvou faktorů zajišťuje výborné držení a nehrozí vám upuštění telefonu. Zadní strana ještě schovává hlavní 8Mpx fotoaparát s LED přisvětlením, logo výrobce a hlasitý reproduktor.

Záda telefonu jsou příjemně texturovaná

Zadní kryt lze sejmout a pod ním najdeme vyměnitelnou baterii se štědrou kapacitou 2 540 mAh, jejíž výdrž je velkým tahákem telefonu, ale nepředbíhejme. Dále zde nalezneme tradičně slot na SIM kartu standardní velikosti, tedy miniSIM, a slot na microSD kartu do velikosti 32 GB. Telefon také disponuje technologií NFC, jejíž anténa je umístěna na zadním krytu telefonu.

Zadní kryt je sundavací

Boky telefonu se dočkaly osvědčeného rozprostření prvků a na pravé straně tak najdeme tlačítko zapínání a na levé potom kolébku hlasitosti. Obě tato tlačítka mají dobrý zdvih a ideální umístění a nebudete tak mít problém tlačítka mačkat ani ve tmě. Horní strana potom dostala 3,5mm jack, druhý mikrofon pro rušení okolního hluku a zajímavost ve formě infračerveného portu, který můžete díky vestavěnému softwaru používat pro ovládání vaší televize, nebo Blu-ray přehrávače a další domácí techniky. Napájecí microUSB konektor se usadil na spodní hraně telefonu.

Boky přístroje

Zpracování telefonu je sice na dobré úrovni a nikde nic nevrže a neskřípe, ale všudypřítomný plast neevokuje zrovna punc exkluzivity. To však telefonu příliš neškodí a je alespoň lehký a jednoduchý na výrobu, cena se ta drží nízko. Všechna tlačítka jsou dobře stisknutelná a zamrzí pouze chybějící notifikační LED dioda a senzor okolního světla, což by telefon posunulo zase o kousek dál.

Displej: IPS bez automatické regulace jasu

LG se sice vytáhlo a dalo i do takto levného telefonu 4,7" IPS panel s rozlišením 960 × 540 pixelů, který nabízí dobré barvy, pozorovací úhly a světlost, vše ale tak trochu kazí chybějící automatická regulace jasu, což je v dnešní době jedna z hlavních funkcí, kterou by měly disponovat i telefony z nižší cenové kategorie. Takto si budete muset pokaždé ručně měnit světlost displeje, což není zrovna příjemné. Zajímavostí je i použité rozlišení. Předchůdce v podobě LG L9 II totiž nabídl již HD, zde se opět vracíme „zpět na zem“. Zde totiž byla prioritou nízká cena

Displej telefonu

Jinak je na tom ale displej dobře. Jak bylo již zmíněno, má solidní podání barev, dobré pozorovací úhly a jas je také dobrý a dostatečný i venku. Celkem nevídanou věcí u Androidů v dané cenové třídě je možnost aktivovat displej dvojitým poklepáním. To je využitelné hlavně v případě, pokud vám telefon například leží na stole a chcete se podívat, kolik je hodin. Ne vždy je však tento způsob spolehlivý a pokud telefon už držíte v ruce, lépe poslouží fyzické tlačítko domů, které zastane stejnou úlohu. Dvojitým poklepáním na horní notifikační lištu pak lze telefon opět uspat.

Zvuk: nic pro fajnšmekry

Zvuk, jako u většiny ostatních telefonů střední třídy, není hlavní zbraní. Hlasitý reproduktor se však u LG L90 celkem povedl, ale pozor na přehrávání na maximální hlasitost, kdy dochází k distorzi zvuku, která vás bude tahat za uši. Reproduktor pro hovory je také standardem ve svojí třídě. Nenadchne, ale ani neurazí.

LG L90

Nenajdeme zde ani žádný obecný ekvalizér, který by měnil chování zvuku kdekoliv v systému. To ale nevadí a určitě vám nebude chybět, pokud nejste zapálenými hudebníky. Sluchátkový výstup nabídne dobrý zvuk, který nepraská a nebude vám tak působit žádné potíže.

Baterie a výdrž: výborný maratonec

Baterie se dočkala celkem vysoké kapacity 2 540 mAh, což je vzhledem k parametrům telefonu opravdu vysoká hodnota. To se projeví i na každodenním používání. Projít jeden den není problém, a to ani při vyšší zátěži. Spíše budete telefon nabíjet jednou za dva nebo dokonce tři dny.

Baterie je vyměnitelná a má kapacitu 2 540 mAh

Celkově je na tom telefon po stránce výdrže velmi dobře a dostat se na dvoudenní výdrž není nejmenší problém. To bude jedna z hlavních zbraní smartphonu, a pokud často cestujete, nebo telefon často vytěžujete, tuto skutečnost určitě oceníte. V našem redakčním testu, kdy se streamuje video při 50% jasu s připojenými sluchátky na 50% hlasitost telefon dosáhl velmi nadprůměrné výdrže 9 hodin a 6 minut, což ho řadí mezi to nejlepší, co je na trhu dostupné. Například LG Optimus L9 II vydržel 7 hodin a 50 minut. Na 80 % kapacity baterie se potom s originální nabíječkou telefon nabil za 118 minut a na 100 % se dostal po 3 hodinách a pěti minutách.

Hardware: Snapdragon 400 postačí

LG L90 nabízí na svojí cenu vcelku výkonný procesor, který je součástí SoC Snapdragon 400. Procesor je totiž čtyřjádrový na frekvenci 1,2 GHz a sekunduje mu grafický akcelerátor Adreno 305. Dohromady tvoří výborně fungující dvojici, která si v klidu poradí se všemi úkony systému, které jí LG L90 naservíruje. Dále můžete počítat s 1 GB RAM a 8 GB integrované paměti. Z paměti RAM budete mít k dispozici přibližně 300 až 400 MB pro vlastní použití. Integrovaná paměť vám nechá celkem 3,7 GB z původních 8 GB. Můžete si jí ale rozšířit pomocí microSD karty o dalších 32 GB a lze si tak aplikace nainstalovat na ní.

Snímky z benchmarků AnTuTu a Quadrant

Hardware si v kombinaci s qHD rozlišením poradí i s hrami, jako jsou Angry Birds Star Wars či Battle Gems. Náročné 3D hry jako Rival Knights a Real Racing 3 poběží také plynule, ale právě u Real Racing 3 je znát, že si telefon nastavil minimální detaily, aby udržel konstantně vyšší počet snímků za sekundu. V AnTuTu benchmarku si L90 připsalo 13 956 bodů a staví se tak spíše do průměru, který nikomu dech nevyrazí. Vysoký výkon však není to, proč si takovýto telefon budete kupovat a na standardní využití vám bohatě postačí.

Uživatelské prostředí: LG Optimus UI potěší

Systém bývá u takto levných telefonů často Achillovou patou a například telefony od Samsungu se svým prostředím TouchWiz nepodávají ideální výsledky. LG si z takovýchto případů bralo příklad a snažilo se jim vyvarovat. S radostí můžeme potvrdit, že se to LG povedlo a systém vás rozhodně nebude omezovat. Systém se vám navíc automaticky aktualizuje na verzi 4.4.2, což určitě potěší.

Domovská obrazovka

Telefon se dá odemknout několika způsoby, mezi kterými je kromě tlačítka a dvojitého poklepání na displej i takzvaný Knock Code, což je čtyř až osm klepnutí dlouhý kód, který vyťukáte na zhasnutý displej do čtyř oblastí ve vámi určeném pořadí. Poté dojde rovnou k odemčení telefonu, což je velmi praktické. Nemusíte totiž nejdříve aktivovat displej a poté například vyťukávat PIN kód nebo nakreslit gesto. Tuto funkci známe z vlajkových lodí výrobce, tedy modelů G2 a G3 a je dobře, že ji LG přineslo i sem.

Odemykací obrazovka

Samotné prostředí vám bude připadat velmi povědomě, a to hlavně díky klasickému rozmístění prvků. Na domovské obrazovce najdeme ve spodní části čtveřici ikonek, které se posouvají přes všechny plochy, a mezi nimi je i tlačítko, které vás dostane do seznamu aplikací. Domovská obrazovka samozřejmě podporuje widgety a složky, takže co se týče úprav domovské obrazovky, máte relativní volnost. Není to CyanogenMod, ale pro úpravy běžného uživatele postačí.

Domovská obrazovka

Vysouvací lišta nabídne přístup k rychlým přepínačům, mezi kterými je například Wi-Fi, data, GPS, nebo NFC. Dále můžete využívat takzvaných QSlide aplikací, které vám poskytnou menší okno s aplikací, kterou můžete libovolně přesouvat po displeji a pod nimi pracovat v jiné aplikaci. Například u kalkulačky se to opravdu občas hodí. Dále zde máme pojezd, kterým měníme světlost displeje a prostor pro notifikace. Pokud máte aktivní aplikaci QuickRemote, která vám díky infračervenému portu dovolí ovládat televizi, tak zde ještě budete mít k dispozici zmenšenou verzi ovladače a nemusíte tak otevírat aplikaci samotnou. To vše má za následek hodně velké nabobtnání lišty, která se tak může stát pro někoho nepřehlednou. Samotné notifikace, o které jde především, se totiž zobrazují skoro až v dolní polovině displeje, pod změtí toho všeho.

Vysouvací lišta skrývá mnoho nastavení

Zajímavostí je alternativní launcher Easy Mode, který zjednoduší prostředí telefonu na prakticky dvě obrazovky, na kterých máte to nejdůležitější. Rozložením tento design připomíná dálkový ovladač. Najdete na něm například klávesnici, zkratky k aplikacím, nebo tlačítko nastavení. Rozhodně jde o povedenou alternativu a potěší zejména technicky nezdatné jedince.

Easy Home launcher

Jinak nabídne prostředí klasické možnosti nastavení, jako je počet ploch, tapeta, obrázek zamykací obrazovky, zvukové profily nebo například možnost nastavit noční režim, který vám ztlumí jas displeje na minimální hodnotu mezi půlnocí a 6. hodinou ranní.

Fotoaparát: nepřekvapí

LG L90 přichází s dvojicí fotoaparátů. Ten zadní dostal rozlišení 8 Mpx a LED přisvětlení, které lze použít i u videa. Funkce automatického ostření je pak samozřejmost. L90 pořizuje relativně ostré snímky s přesnými barvami. Není očividná ani vinětace nebo nepřirozené zbarvení. Pouze u snímků pořizovaných za horších světelných podmínek dojde ke zbarvení do fialova kvůli vyšší hodnotě ISO. Stejně tak se projevuje i šum fotek, který není na snímcích za dobrého osvětlení znatelný a projevuje se až za šera. LED přisvětlení dobře poslouží v menších prostorech a při focení detailů, které díky přisvícení dobře vyniknou. Stejně jako u většiny telefonů ale nečekejte dobré výsledky v noci. Vysoký šum a pomalá závěrka způsobí nehezký výsledek.

Fotografie z telefonu

Pro kreativní jedince jsou přítomné režimy panorama, sekvence, časovaný snímek a sport, který zvýší rychlost závěrky a nedojde tak k rozmazání. Pokud máte rádi manuální nastavení, je zde k dispozici korekce expozice, zvolení zaostřovacích bodů, ISO, vyvážení bílé, barevné efekty a časovač. Přední kamerka má rozlišení 1,3 Mpix, což není mnoho, ale pro snímky za dobrého světla postačí.

Prostředí fotoaparátu a videokamery

Videokamera: Pěkné FullHD

Ve své cenové kategorii překvapí přítomnost a hlavně kvalita videozáznamu. Ten je v rozlišení FullHD a formátu MP4. Celkově působí video opravdu pěkně a rozhodně byste tipovali, že pochází z dražšího zařízení. Navíc má kontinuální zaostřování, takže můžete přeostřovat mezi různě vzdálenými objekty během natáčení. V nastavení lze zvolit například korekci expozice, vyvážení bílé, nebo barevný efekt. S videem jsme spokojeni a jeho kvalitu můžete posoudit sami v ukázce.

LG L90 (testovací video) – exteriér, 1080p

Telefonní funkce: nic nového

Pokud čekáte na chvíli, kdy přijde možnost volat s vaším protějškem a zároveň si promítat jeho hologram, tak vás musím zklamat. Tato doba ještě nepřišla a LG L90 nenabídne oproti konkurenci žádné nové funkce, které by ho odlišovaly od zbytku davu. Máte k dispozici klasický telefonní seznam a vytáčení. To je to hlavní a nejdůležitější je, že vše funguje, jak má. Kontakty si samozřejmě můžete synchronizovat s vaším Google účtem, ze kterého si automaticky vytáhne všechny údaje a obrázky a kontaktů.

Snímky z telefonní aplikace

Zprávy a e-mail: vlastní zprávy, e-mail a známý Gmail

Stejně jako telefonní funkce, tak ani kategorie zpráv a e-mailu nepřinese nic revolučního. K dispozici máte vlastního LG klienta pro zprávy a dnes velmi rozšířené Hangouts. Nativní klient však poslouží dostatečně, a pokud tak nejste fanoušky řešení od Googlu, není problém ho používat a vystačíte si s klientem od LG. Prostředí aplikace Zprávy jde ruku v ruce se zbytkem systému a bude tak ladit s celkovým designem Optimus UI.

Snímky z aplikace Zprávy a Gmail

Pro vyřizování elektronické pošty máte k dispozici dvě možnosti. Pokud hádáte e-mail klient od LG a Gmail, tak máte pravdu. Opět jde však u e-mailu hlavně o designové přizpůsobení, a pokud máte schránku na Gmailu, tak pravděpodobně budete používat klienta Gmail přímo od Googlu, který je často aktualizován a udržován svěží. To však neznamená, že klient od LG je pomalý a nespolehlivý. Určitě vám dobře poslouží a při práci vás nebude obtěžovat. Klávesnice má dostupné dva režimy, jeden klasický a druhý kompaktní, který odsadí klávesnici k jedné straně. Píše se na ní dobře, ale pokud vám nebude vyhovovat, máte možnost použít nějakou alternativu z Obchodu Play.

Organizační funkce

K základní softwarové výbavě většinou patří i aplikace, které jsou zaměřeny na organizaci času a práce. U LG L90 dostanete v základu aplikace Kalendář, Poznámky a Úkoly. Ty dělají přesně to, co byste čekali. Kalendář nabídne synchronizaci s Gmail účtem a Microsoft Exchange. Poznámky vám dovolí psát si například nákupní seznam i náhlé nápady. Aplikace Úkoly slouží k dlouhodobějšímu naplánování dne a dokáže částečně zastoupit kalendář. Také samozřejmě nechybí budík, stopky a odpočítávání.

Snímky z organizačních aplikací

Konektivita, internet: HSPA, infračervený port a Chrome

Asi bychom si přáli moc, aby se LTE stalo standardem všech telefonů a ani u LG L90 tomu není jinak. LTE zde však nenalezneme a budeme se tak muset spokojit „pouze“ s 2G a 3G sítěmi. Sítě 2G podporují pásma 850/900/1800/1900 MHz a 3G naladíte na frekvencích 900/1900/2100 MHz.

LG L90

Potěší rozhodně přítomnost infračerveného portu, který poslouží k dálkovému ovládání vaší televize, nebo Blu-ray přehrávače i další domácí techniky. V telefonu je předinstalovaná aplikace QuickRemote, která vám po přibližně 30 vteřinovém nastavení zobrazí na displeji virtuální ovladač, kterým můžete vaše zařízení ovládat, a musíme dodat, že funguje bezproblémově a rychle.

Prostředí aplikace QuickRemote

Bezdrátová konektivita nabízí ještě Wi-Fi, NFC a Bluetooth. Wi-Fi podporuje standardy 802.11 a/b/g/n a Bluetooth je v nízkoenergetické verzi 4.0. NFC vám dovolí rychlé spárování například se sluchátky nebo chytrými hodinkami, dovolí platit bezkontaktně nebo například načítat NFC tagy a vizitky. K prohlížení internetu vám poslouží buď integrovaný Android prohlížeč, nebo předinstalovaný Chrome. Standardní prohlížeč je sice velmi jednoduchý a rychlý, ale pokud chcete pracovat se synchronizací a používat více účtů, nejspíše raději sáhnete po Chromu.

K dispozici je Android prohlížeč a Chrome

GPS: A-GPS a nic víc

Co se GPS týče, dostalo LG L90 do vínku slušně fungující polohovací systém s podporou A-GPS. Fixace je celkem rychlá, většinou do několika vteřin, a dobře si jí drží i v členitých oblastech. Samozřejmě, v místech se špatným pokrytím, tedy například v lese, se fixace prodlouží a výsledek nebude tak přesný. Ale i bez použití mobilního připojení se dočkáte rychlé odezvy a svižného zafixování v místech, kde je dobrý signál. Mapovací software je u LG L90 ve formě Google Map.

Navigovat vás budou Google Mapy

Zhodnocení: nabídka, která se neodmítá

LG L90 si právem zaslouží označení velmi dobrého smartphonu za lidovou cenu. Ta je totiž necelých pět tisíc a za své peníze dostanete velmi svižné zařízení, které vám bez problému vydrží nabité dva dny. Navíc je telefon lehký a v dané ceně nabídne nadprůměrně velký 4,7“ displej, který je stále ještě poměrně snadno ovladatelný. Potěší tak široké spektrum uživatelů a bude velmi oblíbenou volbou při výběru nového smartphonu.

LG L90

Telefon sráží na kolena jenom několik věcí. Většině uživatelů bude chybět automatická regulace jasu, kterou bychom určitě uvítali. Nepřítomnost notifikační LED diody také někoho nepotěší, stejně tak nepodsvícená tlačítka pod displejem. Nakonec je tu ještě chybějící LTE, které by pro někoho mohlo být rozhodujícím faktorem.

LG L90

Jinak je ale L90 velmi povedený kousek, který nabídne plynulé prostředí, všechny základní funkce a dostatečný výkon i na méně náročné 3D hry. Třešničkou na dortu je právě fantastická výdrž na baterii, která vám zajistí to, že nemusíte každých pár hodin hledat volnou zásuvku. Celkově tak udělalo LG L90 velmi dobrý dojem a jeho koupí určitě neprohloupíte.

Konkurence

Prakticky samo se nabízí srovnání s modelem LG Optimus L9 II, který je sice staršího data vydání, ale stále nabídne stejně velký displej s vyšším rozlišením a podobnou cenu. Procesor má u L9 II sice vyšší frekvenci, ale má pouze dvě jádra. Navíc je ještě o další 4 gramy lehčí.

LG Optimus L9 II

Pokud vám nevadí anglická lokalizace, tak určitě nevynechejte ani Motorolu Moto G, která nabídne stejný čipset, menší displej s vyšším rozlišením a čistý Android s nejaktuálnější verzí systému.

Motorola Moto G

Nasnadě je také srovnání s letošní novinkou v podobě telefonu Acer Liquid E3, který nabídne také čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz a stejně velký displej s vyšším rozlišením. Na druhou stranu je větší a těžší i přes to, že má menší baterii.

Acer Liquid E3

Za Windows Phone bude bojovat hlavně Nokia Lumia 625, která je sice o něco málo větší, těžší a má o trochu nižší výkon na papíře, ale nabídne LTE, automatickou regulaci jasu a svižné prostředí Windows Phonu 8.1.

Nokia Lumia 625
lg-l90
Klady
  • hmotnost
  • Android 4.4.2
  • výborná výdrž na jedno nabití
  • plynulý chod systému
  • povedené prostředí
Zápory
  • nemá LTE
  • nepodsvícená tlačítka pod displejem
  • chybí senzor okolního světla
  • chybí notifikační LED dioda
  • použité materiály
Diskuze ke článku
Frank
Ve srovnávací tabulce máte u LG L90 chybu ve velikosti interní paměti...
pawouczech
Bez diody, bez LTE, 1 Gb RAM.....
Jiří Onderka
Vyborny telefon.Baterka mi vydrží i 4 dny.Vřele doporučuji :-)
Ondřej
Pokud si pustím rádio, musím mít připojená sluchátka. Jde ale potom přepnout zvukový výstup do reproduktoru? Můj současný telefon to neumí a neskutečně mě to štve. A nyní i toto řadím mezi rozhodující funkce při nákupu nového telefonu :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze