LG G Pad 8.3
recenze

LG G Pad 8.3

Osm celých tři palců Androidu
32

LG si v segmentu tabletů dalo nějaký ten měsíc pauzu a věnovalo se především své vlajkové lodi v kategorii chytrých telefonů LG G2. Nyní však nastal čas opět se poprat o svůj podíl na trhu tabletů a výrobce tak přichází se zajímavým přístrojem LG G Pad 8.3. Jak se nám nový tablet od LG líbil?

Za zapůjčení tabletu LG G Pad 8.3 k testování děkujeme společnosti Alza, kde můžete tablet také zakoupit.

LG se rozhodlo svůj nový tablet zařadit do kategorie tabletů s úhlopříčkou pohybující se kolem 8 palců, což jej staví přímo po bok oblíbeného tabletu značky Apple a to sice modelu iPad mini. V recenzi tak občas naleznete přímé porovnání s jablečným tabletem a to především v oblasti hardwaru, kde by si měly tyto dva tablety bezpodmínečně konkurovat. Jelikož LG G Pad 8.3 nenabízí model s 3G modulem, což je rozhodně velká škoda, bude porovnávání probíhat mezi 16GB variantami bez 3G modulu.

Oficiální snímky LG G Pad 8.3

Obsah balení

  • LG G Pad 8.3
  • nabíječka do sítě s USB konektorem
  • datový kabel s micro USB koncovkou pro nabíjení a propojení s počítačem

Technické parametry LG G Pad 8.3

Kompletní specifikace
Konstrukce216,8 × 126,5 × 8,3 mm, 338 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8,3" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 4:40 hodin
DostupnostQ4 2013, 7 999 Kč

LG G Pad 8.3 – videopohled

Design a konstrukce

LG G Pad je po designové stránce velice povedený kousek. Jednoduché hladké linie a elegantní zaoblený tvar činí LG G Pad 8.3 subjektivně jedním z nejhezčích tabletů na trhu a povedený design podtrhuje také použití hliníku na zádech přístroje společně s dvojicí mřížek reproduktorů.

Po konstrukční stránce LG také nemáme co vytknout. Nejedná se sice o unibody kovové tělo, které nalezneme například u iPadu mini, ale i tak LG použilo kvalitní plasty a pevnost celé konstrukce vylepšilo použitím hliníkového zadního krytu. Celá konstrukce je opravdu velmi pevná, nikde nic nevrže ani se neprohýbá a vše perfektně lícuje. S rozměry 216,8 x 126,5 x 8,3 milimetrů se G Pad pohodlně vejde do každé tašky a hmotnost 338 gramů nijak výrazně nezatíží ani kapsu u kabátu nebo zadní kapsu u kalhot.

Malá výtka směřuje směrem k ergonomii, která není u G Padu úplně ideální. Pokud máte větší ruce, tak můžete tablet celý „obejmout” a bude se vám držet bez problémů. Pokud však budete mít tablet v ruce položený, tak si uvědomíte, že hliníkový kryt na zádech vcelku klouže a především při chůzi není držení tabletu moc jisté. Kvůli tenkému rámečku jej totiž nemůžete ani více stisknout a v poloze na šířku zase narazíte na horší vyvážení. Pokud porovnám držení tabletu s hlavním konkurentem iPadem mini, tak iPad se mi v ruce drží zkrátka mnohem pohodlněji.

A nyní si popíšeme G Pad 8.3 hezky kolem dokola. Začneme přední stranou, které zcela dominuje prostorný špičkový 8,3palcový IPS displej, který je skutečnou chloubou tabletu a nabízí opravdu excelentní zobrazovací schopnosti. Kromě displeje pak na přední straně nalezneme pouze logo výrobce, přední čočku fotoaparátu a senzor okolního osvětlení.

Na zádech se nám v plastové části ukazuje čočka hlavního 5Mpx fotoaparátu a dále pak dvojice mřížek hlasitých reproduktorů. Gravírované logo výrobce je pouze doplňkem, aby záda nepůsobila tak prázdná.

Levý bok, pravý bok, spodní a horní hrana tabletu LG G Pad 8.3

Levý bok tabletu je zcela prázdný, zatímco na pravém nalezneme tlačítko pro vypnutí a zapnutí tabletu, stejně jako kolébkovou klávesu pro ovládání hlasitosti. Na spodní hraně pak najdeme konektor micro USB pro nabíjení a propojení s počítačem a na horní hraně 3,5mm jack konektor pro sluchátka, slot pro paměťové karty micro SD a v neposlední řadě infračervenou diodu, pomocí které můžete ovládat domácí spotřebiče.

Zvuk

Papírově se může zdát, že LG G Pad 8.3 je po zvukové stránce vybaven více než skvěle. Přeci jen dvojice rozměrných reproduktorů produkujících stereo zvuk by měla zajistit opravdu dobrý přednes. Bohužel tomu tak docela není. Zvuk je sice dostatečně hlasitý, ale v nejvyšších polohách značně pokulhává kvalita. Největší nepříjemnost je však umístění reproduktorů přímo na zádech. Pokud totiž tablet položíte na stůl, hlasitost je okamžitě mnohem nižší a zvuk utlumený.

Slot na paměťové karty, 3,5mm jack konkektor a reproduktory

Zvukový výstup do sluchátek pak spadá do klasického průměru, takže nenadchne, ale ani neurazí a díky přítomnosti ekvalizéru v hudebním přehrávači si můžete zvuk ještě trochu doladit “podle svého ucha”.

Baterie a výdrž

LG vybavilo svůj aktuální tablet baterií typu Li-Ion o kapacitě 4600 mAh, což je hodnota, která je u tabletů v této kategorii celkem běžná. Proto jsme také očekávali “běžnou” výdrž v našem redakčním testu, ovšem v tomto parametru nás LG docela zklamalo. V našem redakčním testu výdrže, kdy jsme streamovali video ve Full HD rozlišení s displejem nastaveným na 50% jas, bez jakýchkoli jiných datových přenosů na pozadí a se zvukem do sluchátek na úrovni 50 %, se tablet LG G Pad 8.3 dostal na hodnotu 5 hodina 44 minut.

To bohužel není nijak oslnivý výkon a v porovnání s konkurencí v tomto G Pad jasně ztrácí. Například nový iPad mini i s přihlášením do 3G sítě dosáhl na hodnotu více než 10 hodin (nutno zmínit, že s baterií o kapacitě 6471 mAh, ale to není pro LG omluva) a například menší tablet Google Nexus 7 s menší baterií, ale porovnatelnými parametry dosáhl na hodnotu 7 hodin a 11 minut.

Chválu nemůžeme pět ani na dobu nabíjení. S dodávanou nabíječkou, která do tabletu posílá proud 1,8 A se totiž LG G Pad 8.3 nabíjí nekonečné 4 hodiny a 40 minut! Apple iPad mini dokáže nabít o třetinu větší baterii o hodinu rychleji. V tomto ohledu nás G Pad 8.3 opravdu zklamal.

Hardware a výkon

Po hardwarové stránce nabízí LG G Pad 8.3 zcela dostatečnou výbavu a v tomto směru mu prakticky nemáme co vytknout. Běh celého zařízení má na starosti čipset Qualcomm Snapdragon 600 se čtyřjádrovým procesorem o taktu 1,7 GHz. Pomáhá mu také výkonné GPU Adreno 320 a společně mají k dispozici celkem 2 GB paměti RAM. Výkonu tak má G Pad 8.3 opravdu dostatek a bez problémů si poradí i s těmi nejnáročnějšími hrami. Potěšilo nás, že ani při náročných operacích se tablet nijak extrémně nezahřívá.

AnTuTu Benchmark a Vellamo Benchmark

Co se týče vnitřní paměti, tak LG G Pad 8.3 je vyráběn ve dvou paměťových verzích - 16 a 32 GB. My jsme testovali 16GB verzi, u které máte při prvním spuštění k dispozici cca 11 GB paměti. Opět tedy narážíme na to, že 5 GB si zkrátka zabere systém a předinstalované aplikace. Nicméně není třeba mít obavy z nedostatku paměti, protože si ji můžete rozšířit o paměťové karty micro SD až o dalších 64 GB.

LG G Pad 8.3 jsme také pro zajímavost otestovali v benchmark testech AnTuTu a Vellamo. Na screenshotech výše si můžete všimnout, že v AnTuTu testu překonal například Google Nexus 10, ale dnešní vlajkové lodě na poli smartphonů jej ve výkonu překonávají. V testu Vellamo je vidět, že výkon je srovnatelný s menším Google Nexus 7.

Displej a kvalita zobrazení

Displej u LG G Pad 8.3 se dá označit jedním slovem jako špičkový! LG opět ukázalo, že displeje dělat umí a zobrazovač G Pad 8.3 patří k tomu nejlepšímu, co u tabletů můžete najít. Úhlopříčka 8,3 palců a rozlišení 1920 x 1200 pixelů dohromady tvoří jemnost skvělých 273 ppi. Nedosahuje tak sice jemnosti nového iPadu mini nebo Google Nexus 7, přesto se však tvoří opravdu skvělou podívanou.

Displej je vyroben technologií IPS LCD, díky čemuž nabízí opravdu věrné podání barev a také skvělou čitelnost na přímém slunci. Pozorovací úhly jsou také vynikající a na závěr tedy musíme opět zopakovat, že displej LG G Pad 8.3 je zkrátka a jednoduše skvělý.

Uživatelské prostředí a ovládání

Uvnitř LG G Pad 8.3 běží operační systém Android ve verzi 4.2. To sice není zcela aktuální verze, LG však již oznámilo, že na tablet G Pad 8.3 čeká během roku 2014 aktualizace na verzi Android 4.4 KitKat. Doufejme tedy, že aktualizaci nebudou provázet stejné problémy, se kterými se v těchto dnech potýkají majitelé smartphonu LG G2.

Domovská obrazovka a widgety

Uživatelské prostředí Androidu obohatilo LG o vlastní grafickou nástavbu. Ta přináší několik příjemných funkcí jako například bohatou nabídku rychlých nastavení v notifikační liště nebo funkci QSlide, díky které si můžete mnoho aplikací zmenšit do menšího okna a mít tak najednou viditelný například prohlížeč, video, poznámky, email, správce souborů a další. Velice nás potěšila přítomnost funkce Knock On, díky které můžete dvojím poklepáním na displej tablet buďto uspat nebo naopak probudit bez nutnosti mačkat tlačítko.

Menu s aplikacemi a rychlá nastavení

Jinak se jedná o standardní Android prostředí, ve kterém můžete spravovat několik obrazovek, na ty umisťovat aplikace a widgety a hlavní menu s aplikacemi je bohužel stále rozděleno do karet Aplikace a Widgety, což je věc, kterou Androidu již dlouhou dobu vytýkáme. Widgety zkrátka v této nabídce nemají co dělat a Google u Nexusu 5 a Android 4.4. KitKat už hlavní menu naštěstí změnil. Bohužel se však zatím zdá, že Android pro tablety se této změny jen tak nedočká. Informovali jsme vás o tom v článku o updatu tabletu Nexus 7 na Android 4.4 KitKat.

QSlide aplikace a přepínání mezi apliacemi

Jak jsme již zmínili výše, tak LG G Pad 8.3 rozhodně netrpí nedostatkem výkonu. O to smutnější je fakt, že po několika dnech se začne uživatelské prostředí nepříjemně zpomalovat, přechody na domovskou obrazovku trvají i několik sekund a pohyb po obrazovkách je trhaný. LG zde naráží na špatnou optimalizaci své grafické nástavby, což je velká škoda, protože při instalaci alternativního launcheru je vše opět krásně rychlé a svižné, stejně jako když G Pad 8.3 poprvé zapnete.

Nastavení a správce aplikací

Ovládání LG G Pad 8.3 obstarává pouze dotykový displej, na kterém nalezneme také klávesy domů, zpět a menu pro ovládání OS Android. V tomto případě nám přesunutí kláves na displej moc nevadilo, protože se díky tomu tablet dal lépe držet za spodní část pod displejem a nemuseli jsme se bát, že si omylem stiskneme nějaké tlačítko. Zajímavá je vysoká citlivost displeje, u kterého jsme si nejdříve mysleli, že se dá dokonce ovládat i v rukavicích. Při testování se však ukázalo, že to bohužel není možné, i přesto je však citlivost displeje velmi vysoká a jeho reakce prakticky okamžité.

Fotoaparát a video

LG vybavilo svůj tablet G Pad 8.3 také dvojicí fotoaparátů. Zatímco přední kamerka nabízí pouze základní rozlišení 1,3 Mpx, zadní hlavní fotoaparát nabízí již použitelných 5 Mpx. V kategorii tabletů se rozhodně jedná o jeden z lepších fotoaparátů, kterým můžete skutečně i něco vyfotit. Přesto však nečekejte žádné zázraky. U fotografií se projevuje velice agresivní redukce šumu, která má za následek ztrátu detailů a komprimace také udělá své.

Testovací fotografie

S fotoaparátem si však můžete celkem vyhrát. K dispozici máte mnoho režimů fotografování a bohatá nastavení. Překvapivé je, že defaultně jsou fotografie pořizovány v na první pohled nestandardním poměru stran 8:5. Jak si však můžete všimnou, ve skutečnosti je to vlastně 16:10, LG pouze zvolilo jiné označení. LG G Pad 8.3 zvládá natáčet také video a to sice ve Full HD rozlišení s rychlostí 30 snímků za sekundu. Samotná kvalita videa spadá do klasického průměru, viz testovací video.

Multimédia a zábava, internet

LG se rozhodlo nahrát do svého tabletu G Pad 8.3 snad všechny aplikace, které se mu válely ve skladu. Najdeme jich zde předinstalovaných celkem 48, což je opravdu slušná porce.

Hudební přehrávač, hudba play a video

Nalezneme zde dvojici hudebních přehrávačů - Hudba a Hudba Play. Funkčně jsou srovnatelné, pouze Hudba Play umožňuje poslouchat online, pokud máte zaplacenou tuto službu od Googlu. Nechybí řazení podle ID3 tagů a ani již dříve zmíněný ekvalizér. Potěší také integrovaný videopřehrávač, který LG vybavilo několika vylepšeními. Podporuje například titulky ve formátu .srt, přímo ve videu můžete pořizovat screenshoty a pomocí jednoduchých gest přetáčet video, ovládat jas displeje a hlasitost.

Google+, aplikace Fotky a Obchod Play

Nechybí ani tradiční nabídka služeb Google. Ať už se jedná o Google+ s aplikací Fotky, obchod s aplikacemi Obchod Play s možností stahovat aplikace, hry, ale také knihy a hudbu, komunikační nástroj Hangouts a samozřejmě nesmí chybět prohlížeč Google Chrome. Ten jsem si osobně oblíbil mnohem více než klasický internetový prohlížeč a to především díky pohodlnějšími ovládání. Chrome na LG G Pad 8.3 funguje velice pěkně, i když jednou za čas se vám může stát, že zkrátka spadne, stejně jako jakákoliv jiná Android aplikace. Práce s internetem je však pohodlná a vykreslování stránek velice rychlé. Ani s náročnějšími stránkami nemá Chrome problém, a tak je jedinou vadou na kráse absence technologie Flash.

Fotografie, editor fotografií a videa

LG pak doplnilo ještě další zajímavé funkce. Je to například povedený editor fotografií v aplikaci Galerie a dále například zajímavý editor videa, který naplno využívá výkonu tabletu. Díky tomu je zpracování videa vcelku rychlé. Můžete tak rychle vytvořit pěkně videoprezentace například z fotografií z vaší dovolené a fotky prokládat krátkými videosekvencemi.

Aplikace Quick Remote

Funkce, která se v poslední době opět vrací mezi chytré telefony, a kterou jsem si velmi oblíbil, je možnost používání zařízení jako dálkové ovládání k domácím spotřebičům. Pamatuji si to jako včera, když si kamarád se svou stařičkou Nokií 6600 dělal blázny z hospodského, když mu přepínal kanály na televizi. Na několik let se tato funkce vytratila aby se v těchto dnech opět pomalu vrátila mezi chytrá zařízení. Také LG G Pad 8.3 umožňuje díky infračervené diodě na horní hraně ovládání televizoru, DVD přehrávače a podobně, přičemž prostředníkem budiž aplikace Quick Remote. Podporovaných zařízení je skutečně spousta a popravdě jsem nenašel televizor, který bych nedokázal tabletem ovládat.

Zmínit ještě musíme aplikaci QPair, díky které můžete tablet spárovat s jakýmkoliv Android telefonem a následně mezi zařízeními sdílet notifikace. Na tabletu tak uvidíte oznámení o SMS zprávách, voláních a dalších událostech. Předinstalovaný je také prakticky slovník s funkcí skenování Quick Translator nebo běžný slovník s výmluvným názvem Slovník. Bohužel však chybí veškeré sociální sítě krom Google+, takže klienta pro Facebook, Twitter apod si budete muset doinstalovat sami.

Organizační funkce, GPS a konektivita

LG za bohatou výbavu tabletu opravdu chválíme a patří mezi ni také bohaté pracovní a organizační funkce. Přímo v základní výbavě nalezneme například kancelářský balík Polaris Office 5, který si bez problémů poradí s dokumenty Word, Excel a PowerPoint a zvládne zobrazovat také PDF soubory nebo soubory ve formátu TXT. Dokumenty můžete nejen číst, ale také vytvářet.

Polaris Office a Kalendář

Vylepšení doznal také kalendář, který je této úhlopříčce opravdu povedený a přehledný. Máte k dispozici klasicky denní, týdenní a měsíční zobrazení nebo si můžete nechat zobrazit pouze agendu. V měsíčním zobrazení pak kalendář skvěle využívá rozměrného displeje, takže v jedné části vidíte celý měsíc a v druhé detail konkrétního dne. Samozřejmě nechybí možnost synchronizace kalendáře s Google službami, Exchange a podobně.

Poznámkový blok Notepad, Quick Memo, kalkulačka a úkolovník

Pracovní funkce doplňuje také povedený poznámkový blok nebo možnost vytváření poznámek přímo psaním na displej pomocí funkce QuickMemo. Nechybí ani klasická kalkulačka, úkolovník, povedený správce souborů, aplikace hodin s funkcemi budíku, časovače, stopek a světovým časem, diktafon nebo hlasový asistent Voice Mate. Potěší také předinstalovaná aplikace pro cloudovou službu Box nebo funkce automatického zálohování tabletu LG Backup do paměti přístroje nebo na paměťovou kartu.

U GPS najde G Pad 8.3 uplatnění pouze v případě, že si stáhnete offline navigaci. Jelikož zde nemáme 3G modul, tak jsou online mapy bohužel mimo Wi-Fi nepoužitelné. I bez internetu je však lokalizace satelitů vcelku rychlá a vždy jsme našli polohu prakticky do minuty. Pokud budete na Wi-Fi, můžete využít mapy Google se všemi jejich funkcemi včetně uložení mapy do mezipaměti.

Co se konektivity týče, tak jsme již několikrát zmínili, že LG G Pad 8.3 chybí 3G modul. Na internet se tak dostanete bohužel pouze přes Wi-Fi, což je velká škoda. LG by rozhodně mělo nabídnout 3G verzi svého tabletu, protože je mnoho uživatelů, pro které zkrátka tablet bez samostatného internetového připojení prakticky postrádá smysl. Kromě Wi-Fi pak G Pad 8.3 disponuje také podporou Bluetooth ve verzi 4.0 a s počítačem jej spojíte také pomocí micro USB kabelu. Micro USB konektor můžete využít také pro připojení USB flash disku, jelikož LG G Pad 8.3 nepostrádá funkci USB Host. A pokud rádi používáte NFC, tak v tomto ohledu vám LG G Pad 8.3 bohužel neposlouží, NFC totiž chybí.

Závěr

LG to myslí s návratem do bitvy o tržní podíl mezi tablety opravdu vážně a vydalo tablet, který si jistě najde velkou řadu spokojených uživatelů. Ti si tak budou moci užívat opravdu skvělého displeje s jemným rozlišením, rychlou odezvou a velice citlivým ovládáním, díky podpoře paměťových karet fakticky neomezenou paměť a jistě přivítají také velmi dobrý výkon tabletu, který si poradí i s nejnáročnějšími hrami.

Pochvalu si LG zaslouží také za bohatou základní výbavu, ve které najdeme mnoho užitečných aplikací stejně jako spoustu zajímavých funkcí. Z těch zmiňme například funkci dálkového ovládání Quick Remote, mini aplikace QSLide a skvěle vylepšený přehrávač videa, která na tabletu jistě najde své uplatnění.

I my bychom byli opravdu spokojení, kdyby LG zapracovalo na výdrži baterie, lépe optimalizovalo své uživatelské prostředí, zlepšilo ergonomii a umístilo hlasité reproduktory dopředu nebo někam, kde by nebyly tak utlumené. Pokud přihlédneme k cenovce, která se pohybuje kolem 8 000,- Kč za 16GB verzi, tak si myslíme, že LG G Pad 8.3 bude mít úspěch. Jediným opravdu vážným nedostatkem je pouze výdrž a dlouhá doba nabíjení baterie, jinak na nás však LG udělalo dobrý dojem.

Konkurence

Již na začátku jsme zmínili, že hlavním konkurentem LG G Pad 8.3 bude především Apple iPad mini. Obě jeho verze, tedy starší i novou verzi s retina displejem, stojí po boku tohoto tabletu a LG to rozhodně nebude mít snadné.

Apple iPad mini

Začneme starší verzí iPadu mini. Oproti LG má nesrovnatelně horší displej především co do rozlišení a nelze u něj rozšířit paměť o paměťové karty. Na druhou stranu ho však deklasuje výdrží baterie a v současnosti se prodává o cca 1000,- Kč levněji.

Apple iPad mini 2 s retina displejem

Novější iPad mini s retina displejem je plně srovnatelný co se hardwaru týče. Má ještě o chlup lepší displej než je tomu u G Padu 8.3 a dvojnásobnou výdrž baterie, zaplatíte si za něj však o 1-2000,- Kč více a navíc opět nemůžete rozšířit paměť o paměťové karty. Kromě iPadu mini můžeme mezi konkurenty zařadit také nedávno představený tablet Acer Iconia W4 s operačním systémem Windows 8.1. Výbavou by se mělo jednat o velmi podobný přístroj, který ovšem ztrácí u displeje a konstrukce a cena bude s největší pravděpodobností o 2-3000,- Kč vyšší. Na trhu však zatím ještě nebyl uveden.

Samsung Galaxy Note 8.0

Z řad Androidu musíme v segmentu 8palcových tabletů zmínit Samsung Galaxy Note 8.0, který ovšem konkuruje LG pouze velikostí displeje. V dalších parametrech vychází hůře - ať už je to displej, výkon nebo ergonomie. Jediné, čím může Samsung zaujmout je geniální stylus S Pen, ale jestli stojí za příplatek 4-5000,- Kč, to už je otázka.

Google Nexus 7 (2013)

Zmíníme ještě referenční tablet od Googlu a to sice Google Nexus 7 2013. Ten se může bez problémů postavit po bok LG G Pad 8.3, od kterého se liší pouze úhlopříčkou displeje, který je tak díky FullHD rozlišení ještě o chlup jemnější. Výkon a celková výbava je naprosto srovnatelná, zamrzí však absence paměťových karet. Na druhou stranu za Nexus 7 zaplatíte zhruba o tisícikorunu méně než za LG a velkou výhodou pak je integrovaný 3G modul.

Za zapůjčení tabletu LG G Pad 8.3 k testování děkujeme společnosti Alza, kde můžete tablet také zakoupit.

lg-g-pad-83
Klady
  • funkce Knock On pro odemčení a uspání tabletu
  • příslib aktualizace na Android 4.4 KitKat
  • funkce dálkového ovládání
  • zajímavé funkce typu QSlide, Quick Memo apod
  • citlivý a přesný displej
  • odpovídající cena
  • velmi dobrý výkon
  • bohatá funkční výbava
  • kvalitní konstrukce
  • špičkový displej
Zápory
  • horší ergonomie
  • horší kvalita zvuku z hlasitých reproduktorů
  • starší verze Android 4.2
  • horší optimalizace UI od LG
  • neprakticky umístěné reproduktory
  • dlouhé nabíjení baterie
  • podprůměrná výdrž baterie
Diskuze ke článku
lolo
´Jelikož LG G Pad 8.3 nenabízí model s 3G modulem´ a LTE má jo???
Pepanisko
Vojto super recenze, je příjemná změna vidět u videorecenzí novou tvář. Jen tak dál.
*LA*
Pekna recenze Vojto. Ve vetsine mate pravdu. Akorat ja mam jinou vlastni zkusenost s delkou nabijeni G Padu. Me se z 0 na 100 nabije za 3hod a 15 minut a to vazne! Tak to nevim kde je chyba. Zde bych tedy vyraznou chybu nevidel,tedy alespon ne u meho kusu. A co se tyce optimalizace prostredi tak je na dobre urovni,ikdyz se obcas na par milisekund zadrhne. To ale udela temer kazdy stroj,takze bych to taky jako nejakou chybnou vlastnost nevidel. Aspon podle me a mych zkusenosti nema lg g pad tolik kompromisu a rozhodne patri k tomu nejlepsimu ma trhu s 8 palcovymi tablety. Jinak hezka recenze a chvalim za snahu a vase zpracovani!
Lukáš
Přijemná recenze, zařízení se zdálo taky super, bohužel pro mě trpí až moc nedostatky. Zle umístěné reproduktory, špatná optimalizace, výdrž baterie, její abnormálně dlouhé nabíjení.....veliká škoda zazdít takto pěkný tablet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze