Lenovo Yoga Tablet 2 8"
recenze

Lenovo Yoga Tablet 2 8"

Plnohodnotné Windows na cesty
16

Po záplavě levných tabletů s operačním systémem Android vždy rádi přivítáme změnu. Dnes recenzovaný Lenovo Yoga Tablet 2 nabídne dospělý operační systém Windows 8 v kompaktním provedení s praktickým stojánkem a hodnotným vzhledem. Jak si Yoga celkově vedla v našem testování si prozradíme nyní.

Většina dnes na trhu dostupných tabletů disponuje operačním systémem Android od Googlu, a tak vždy rádi uvítáme změnu. Model Yoga Tablet 2 8" od Lenova existuje jak ve variantě s Androidem, tak právě i s operačním systémem Windows 8, který jsme podrobili důkladnému testu. Konstrukčně jsou oba tablety shodné a co řekneme o verzi s Windows, platí i o té s Androidem. Liší se ale operačním systémem.

Lenovo Yoga Tablet 2 8" s Windows v akci

Právě ono skloubení malé úhlopříčky a dospělého systému určeného primárně pro větší zařízení může v první chvíli způsobit obavy ze snadnosti ovládání, díky různým vychytávkám ze strany Lenova však rovnou můžeme prozradit, že se o žádnou tragédii rozhodně nejedná. Navíc u malého tabletu budete z velké části využívat pouze moderní prostředí s dlaždicemi a do klasického prostředí budete vstupovat jen v případě náročnějších operací.I tak se ovšem budete muset smířit s jistými ústupky. S přihlédnutím na cenu a kvalitu zpracování však některé z nich tabletu rádi odpustíte. Nebo ne?

Lenovo Yoga 2 (8\" Windows)

Lenovo Yoga Tablet 2 8" – videopohled

Technické parametry Lenovo Yoga Tablet 2 8" Windows

Kompletní specifikace
Konstrukce210 × 148,9 × 7 mm, 426 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetIntel Atom Z3745, CPU: 4×1,86 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor6 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:37 hodin
Dostupnost, 7 000 Kč

Obsah základního balení: běžný standard

  • tablet Lenovo Yoga Tablet 2 8" with Windows
  • cestovní adaptér do sítě
  • synchronizační USB kabel
  • základní manuál

Design a konstrukce: variabilní drobotina

Hned na první pohled upoutá nová Yoga černou barvou, která navozuje dojem exkluzivity a také velice subtilními rozměry (konkrétně 210 × 149 mm) a tloušťkou 7 milimetrů, samozřejmě ale měřeno v tenkém místě, nikoliv vespod, kde je umístěn válec s baterií a stojánkem. Vcelku příjemná je také hmotnost 426 gramů, zvláště pak s přihlédnutím na přítomnost kovového stojánku. Samotné rozměry určuje 8palcový IPS displej na přední straně. Velkou nevýhodou jsou jednoznačně široké rámečky okolo displeje. Kvůli tomu displej působí nejen zapuštěným dojmem, ale také se zbytečně zvětšují rozměry samotného zařízení. V dalších aspektech v sobě tablet nezapře příslušnost do variabilní rodiny Yoga od Lenova.

Také Lenovo Yoga Tablet 2 8" je variabilní tablet

Typickou součástí všech takových tabletů je nastavitelný kovový stojánek, u Yoga Tabletu 2 s Windows 8 samozřejmě nechybí. Stojánek umožní použít tablet hned v několika režimech, a to včetně režimu zavěšení. Stojánek má předvolené pouze dvě polohy, jednu jako stojánek kolem 80 stupňů a druhou pro zavěšení, téměř 180 stupňů, ale vůbec na ně nemusíte brát ohled, s jistotou drží i mimo aretaci a variabilita je opravdu široká.

Na levém boku kloubu nalezneme typické kruhové tlačítko pro vypnutí tabletu, pod kterým je schovaná signalizační LED dioda. Na té samé straně nalezneme ještě tlačítko pro regulaci hlasitosti a vstup microUSB konektoru. Pravý bok kloubu hostí pouze vstup pro sluchátka a tlačítko pro návrat na domovskou obrazovku. S radostí můžeme oznámit také to, že se v části pod displejem nachází také poměrně výkonné stereo reproduktory směřované dopředu, což ocení nejeden hudební fanoušek. Co ovšem citelně chybí je HDMI výstup, který větší Yoga Tablet 2 s Windows nabízí.

Lenovo Yoga 2 (8\" Windows)

Záda tabletu jsou z plastu a kryt je pro tablety typicky neodnímatelný. Lenovo Yoga Tablet 2 8" je ale poměrně pevný, a to i s plastovým tělem. Pokud ale použijete větší sílu, mírnou vůli zpozorujete. Slot pro microSD kartu nalezneme pod záslepkou, která je ukrytá pod stojánkem. Celkově můžeme o stojánku říci to samé, co u modelů stejné konstrukce. Při držení na výšku slouží jako jednoduchá rukojeť a držení je neobyčejně jisté a pohodlné, držení na šířku je však méně pohodlné. Čočka 8Mpx fotoaparátu se nachází na zadní části tabletu, je tedy nutné dávat si pozor na její zakrytí. Přední kamera umístěná nalevo od displeje je pak vhodná především pro videohovory.

Lenovo Yoga Tablet 2 8"

Pokud bychom hodnotili konstrukční zpracování jako celek, pochválíme kovový stojánek i kvalitu plastových materiálů, které nijak neupozorňují na šetření výrobních nákladů. Co se týče ergonomie, díky menším rozměrům se tablet pohodlně drží jak v ruce, tak díky závěsnému stojánku snadno najde své umístění třeba v kuchyni. Díky subtilním rozměrům se tablet navíc vejde téměř všude. Za nás tedy spokojenost.

Lenovo Yoga 2 (8\" Windows)

Displej: škoda těch odlesků

Velice povedeným a zároveň i obávaným prvkem celého tabletu je samotný displej. Ten nabídne úhlopříčku 8 palců, na které se rozprostírá jemné rozlišení 1 920 × 1 200 pixelů. To dává výslednou jemnost 283 pixelů na palec, což je především ve světě tabletů nadprůměrná hodnota. Lenovo tedy rozhodně můžeme pochválit. A to nejenom za jemnost displeje, ale také za progresivní barevné podání, které má na svědomí použitá IPS technologie.

Lenovo Yoga 2 (8\" Windows)
Antireflexní vrstva je v případě Lenova Yoga Tablet 2 minimální

Nebudeme ovšem pouze chválit, největší problém shledáváme v antireflexní vrstvě, která je v případě Lenova Yoga Tablet 2 minimální. Displej trpí na velké odlesky, které můžete sami zpozorovat na námi pořízených fotografiích.

Ještě než displejovou část zcela opustíme, zaměříme se na její asi nejzajímavější funkci. Tu Lenovo nazývá AnyPen. Oč jde? Prakticky řečeno o zvýšenou citlivost displeje na různé předměty. Na ovládání displeje tak můžete použít téměř jakýkoliv vodivý předmět se špičkou, typicky tedy propisku, tužku, ale klidně i kreslířské pero, respektive redispero. Lenovo rozezná všechny zmíněné typy per což má za výhodu nejenom přesnost (například při kreslení, skicách), ale také snazší trefení se do menších ikonek. Taková moderní alternativa stylusu, chtělo by se říci. Z vlastních zkušeností můžeme říci, že technologie funguje zcela spolehlivě a vzhledem k menší úhlopříčce displeje jsme ji využívali velice často.

Zvuková stránka: stereo reproduktory

Přední stereo reproduktory nasměrované přímo k uživateli hrají nadprůměrně kvalitně, tento fakt podporuje také Dolby Audio režim, kterým se nové Lenovo pyšní. Reproduktory jsou celkově velmi hlasité, čisté a mají skvělý prostorový zvuk. V nastavení zvuku rozhodně potěší široká možnost modifikace a přednastavené profily jako hry a film. Trochu ovšem zamrzí drobnost v podobě přizpůsobení ovládání hlasitosti. Klasická tlačítka pro zvýšení a snížení hlasitosti se nenastavují dle orientace tabletu a vždy tak musíte přizpůsobit ovládání dané poloze. Po zvukové stránce do reproduktorů tedy absolutní spokojenost. Co se týče reprodukce do sluchátek, opět budeme víceméně jenom chválit, s kvalitními sluchátky je zvukový zážitek nadprůměrný.

Lenovo Yoga 2 (8\" Windows)
Hlasité reproduktory nabídnou nadprůměrný zvuk

Baterie a výdrž: slušný nadstandard

V tiskových materiálech se Lenovo chlubí, že by Yoga Tablet 2 8'' měl vydržet až 15 hodin při běžném provozu, oněch 15 hodin by měla zajistit nevyměnitelná baterie s kapacitou 6 400 mAh. Je jasné, že laboratorní podmínky a skutečnost se téměř vždy liší, bohužel nejinak je tomu i u Yoga Tabletu 2. Při běžném, ale aktivním používání, které zahrnuje surfování po internetu, poslech oblíbených skladeb skrze hlasité reproduktory a psaní textů vydrží tablet zhruba 11 až 13 hodin, tato výdrž je proměnlivá a záleží i na ostatních faktorech, například na využívání GPS nebo hraní náročnějších her. V takovém případě jde samozřejmě kapacita baterie prudce dolů.

Samozřejmě nemůžeme opomenout ani náš standardizovaný test výdrže, který obsahuje streamování 1080p videa na zabezpečené Wi-Fi s plným signálem, 50% jasem a 50% zvukem do sluchátek. Aktualizace jsou během testu potlačeny. V takových podmínkách zvládne Lenovo Yoga Tablet 2 pracovat 9 hodin a 33 minut. Měřit jej můžeme s opravdovými vytrvalci typu Sony Xperia Z2 Tablet s výsledkem 11 hodin a 44 minut. V tomto srovnání Yoga překoná například Apple iPad mini 3 s 9 hodinami. V běžném provozu lze počítat s dvoudenní výdrží. Co se týká nabíjení, z 0 na 80 % se Lenovo Yoga Tablet 2 Pro dobije během 2 hodin a 45 minut, na 100 % si počkáte ještě dalších 52 minut. Celkově tedy dobití z 0 na 100 % bude trvat 3 hodiny a 37 minut, a to za předpokladu, že budete nabíjet dodávanou nabíječkou s vyšším napětím.

Hardware a výkon: takové malé PC

Lenovo Yoga Tablet 2 sází na čtyřjádrový Intel Atom Z3745 o frekvenci 1,86 GHz. K dispozici má také 2 GB RAM pro běh samotných aplikací, kde po prvním spuštění zůstane 1,2 GB volných. U 32GB verze vám po prvním zapnutí zůstane zhruba 17 GB volného místa pro vaše soubory. Paměť lze rozšířit i microSD karu, a to až do velikosti 128 GB. Jako operační systém nalezneme uvnitř zařízení Windows 8.1 with Bing, což je dospělá verze pro menší zařízení. Výkonu je dostatek, a to nejen na kancelářskou práci, ale i na hry, které najdete v obchodě, případně si můžete doinstalovat libovolné tituly, kterým zmíněné parametry postačují. Samozřejmě nemůžete očekávat, že na Lenovu Yoga Tablet 2 spustíte náročné 3D hry určené primárně pro vyspělé PC, starší plošinovky si však zahrajete vcelku bez problému.

V rámci našeho testu jsme vyzkoušeli nainstalovat Heroes Of Might And Magic III Complete, kterou zřejmě nemusíme představovat fanouškům strategií. Tato hra fungovala na tabletu naprosto bez problému, jediný problém nastal v případě virtuální klávesnice, která se uvnitř hry odmítala otevřít. V takovém případě však stačí vzdálená správa, například z mobilního telefonu, případně Bluetooth klávesnice. Co se týče rychlosti disku, dle CrystalDiskMark je výsledek pro zápis 75,58 MB/s a pro čtení 174,3 MB/s.

Uživatelské prostředí: Windows na scénu

Jak jsme již zmínili, uvnitř tabletu se nachází operační systém Windows 8.1 with Bing. Doplňku with Bing se netřeba obávat. Bonusem za předinstalovaný vyhledávač Bing v Internet Exploreru dostanete MS Office 365 na jeden rok zdarma. Žádné zásadní rozdíly tedy nenajdete a jedná se o klasický operační systém. V praxi to přináší řadu výhod, především se nemusíte učit s ničím novým a můžete využívat software, na který jste zvyklí. Instalovat můžete jak aplikace pro klasickou pracovní plochu, tak samozřejmě stahovat moderní aplikace z Windows Store. Jediné omezení tak skýtá pouze úhlopříčka displeje, která není na klasické zobrazení plochy dostatečně prostorná. To lze vyřešit dvěma možnostmi, a to 1) plochu většinou vůbec nepoužívat a vystačit si pouze s prostředím Modern UI nebo za 2) používat pero vzhledem k již představené funkci AnyPen.

Uživatelské prostředí

Ovládání systému je vcelku intuitivní. U Windows 8.1 se na 8palcovém displeji neobejdete bez gest, které už známe z Windows 8. Tablet ovšem jako alternativu nabídne i hardwarové Windows tlačítko a gesta tak nejsou jedinou volbou. Za tento přístup Lenovo chválíme, ne všem jsou gesta systému Windows na tabletech při chuti. Další možností je ovládání pomocí doplňkové (bezdrátové) klávesnice a myši, respektive touchpadu. V tomto se opět projevuje výhoda dospělého OS, nemusíte se zkrátka omezovat tím, co pro váš konkrétní tablet výrobci nabídnou. Pokud bychom se měli vrátit zpět k prvotní obavě z ovládání systému na takto malé úhlopříčce, kterou jsme nastínili už v úvodu článku, můžeme směle říci, že díky funkci AnyPen se obrazovka i v případě klasické pracovní plochy ovládá snadno, displej navíc skvěle a okamžitě reaguje na všechny vaše povely. V tomto ohledu bez problému, ten by mohl nastat jen u uživatelů se slabším zrakem. V případě používání moderního prostředí pak žádné problémy nenastávají, vše je optimalizováno i pro takto malou úhlopříčku, ovládací prvky jsou dostatečně velké.

Uživatelské prostředí

Zastavíme se ještě u možnosti rozdělení obrazovky v Modern UI prostředí. Opět balancujeme na hraně, protože displej je už tak dosti malý, přesto vám systém tuto možnost nezakazuje a vy si tak snadno můžete spustit webovou stránku a na druhé části obrazovky můžete vesele skicovat vaše nápady. Rozdělení docílíte jednoduchým gestem, kdy posunete prst z vrchní části obrazovky do jejího středu a následně si vyberete stranu, kde se má aplikace otevřít. Následně můžete manipulovat i s rozložením, kdy jedno okno může zabírat například 70 % obrazovky a druhé tedy zbylých 30 %.

Také tento tablet dostane v létě zdarma update na Windows 10, které nabídnou například i Office optimalizované pro malá dotykový zařízení a ještě pohodlnější ovládání skrze malý dotykový displej.

Fotoaparát: na detaily zapomeňte

Lenovo Yoga Tablet 2 nabídne 8Mpx fotoaparát bez přisvícení, ale s autofocusem a touchfocusem, světelnost objektivu je f/2,2, na fotografie ze zhoršených světelných podmínek to tedy úplně není. Čočka fotoaparátu se nachází na zadní straně, a to konkrétně v pravé části kloubu. Při klasickém držení jej lze i zakrýt a při focení je na to třeba myslet, na druhou stranu může stojánek dobře posloužit například při focení dokumentů. Prostředí aplikace fotoaparátu je maximálně jednoduché. V pravé části se pouze rozhodujete, zda budete fotit nebo natáčet FullHD video, vybrat si zde můžete i doprovodný režim panorama. Z dalšího nastavení (které se nachází ve spodní výsuvné liště) vyzdvihneme možnost úpravy expozice a nastavení časovače. Další možnost je převrácení obrazu na přední kameru s rozlišením 1,6 Mpx. Tím veškeré možnosti ve spojitosti s fotoaparátem končí.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Už samotná nabídka možnosti úprav napovídá, že fotoaparát rozhodně nebude stěžejním prvkem v nabídce funkcí. A to se koneckonců potvrdilo i během našeho testu. Kvalita fotografií není špatná, pochválit můžeme věrné barvy a také ostrost, celkový dojem však kazí mizivé zachycení velkých ploch detailů (nejvíce viditelné u fotek stromů) a také sklony k přepalům. Nepotěší ani vcelku pomalé zaostřování scény a následné pořízení snímku. Lenovo tento neduh alespoň částečně eliminuje možností vybrat si „tu nejpovedenější“ fotografii. Po vyfocení a před samotným uložením se vám zobrazí nabídka zhruba 10 fotografií, z nichž můžete kruhovým jezdcem vybrat tu, co se povedla nejvíce (respektive, je nejostřejší a nabídne nejlepší barevné podání). V případě, že žádnou fotografii manuálně nevyberete, Lenovo uloží naposledy pořízenou fotografii. My bychom ocenili, kdyby Lenovo raději rychleji fotilo. Fotoaparát tedy můžeme doporučit na momentky z běžného života, případně pro upload na sociální sítě, na dovolenu si raději stále berte váš kvalitní fotoaparát, případně fotomobil.

Natáčet můžete i videa a to FullHD rozlišení s 26 snímky za vteřinu. Videa se ukládají ve formátu 3gp. I v tomto případe zpozorujeme šum, videa nejsou špičková, ale na běžné momenty postačí. Celkově se však kvalita zdá lepší, než u fotografií, zamrzí pouze absence byť jen softwarové stabilizace obrazu. Slow-motion režim bohužel chybí, to ovšem většina uživatelů stejně od tabletu ani neočekává

Lenovo Yoga Tablet 2 8'' Windows – testovací video, exteriér (1080p)

Multimediální a organizační funkce: slušná nadílka

Lenovo Yoga Tablet 2 with Windows nabídne plnohodnotný OS Windows, a tak můžete používat, případně doinstalovat, vše, na co jste zvyklí. V samotném prostředí samozřejmě již naleznete e-mailový klient, kalendář a kontakty, vše s možností synchronizace s Microsoft, Google i dalšími službami. Nechybí také předinstalovaný Skype a další užitečné Windows aplikace, například OneDrive a OneNote. Jejich výčet je dlouhý, další si můžete doinstalovat dle libosti. Jak jsme již zmínili, tento „prcek“ zvládne i hry pro běžné PC, počítat však musíte s ústupkem ve formě malého displeje a také s tím, že výpočetní výkon zkrátka nedostačuje na pokročilé 3D hry. Spíše tedy doporučujeme vybírat z moderních aplikací z Windows Store, které s menším displejem nemají problém.

Navigace: dovede vás do cíle

Každému modernímu zařízení by neměl chybět GPS čip, Lenovo Yoga Tablet 2 tedy není výjimkou. Čip v tabletu je přesný, co se týče rychlosti fixace, počítejte zhruba se 30 vteřinami v případě studeného startu. Jakmile ale tablet jednou vaši polohu najde, nepustí ji. Cestu si můžete prohlédnout a naplánovat například v Bing mapách, které jsou součástí Windows. Stáhnout si ovšem můžete také kvalitnější HERE Mapy s možností uložení map celého světa do paměti a k prohlížení a navigaci off-line. 8palcový displej je v tomto případě skvělý pro automobilovou navigaci, problémem však může být zvýšená reflexivita. Tento neduh by však mohla napravit dokoupitelná antireflexní fólie za pár stokorun.

Mapy Bing

Konektivita a data: kde je LTE?

Lenovo Yoga Tablet 2 8'' with Windows bohužel neexistuje ve verzi se SIM kartou, proto je maximem Wi-Fi 801 b/g/n a samozřejmě také Bluetooth 4.0. Obě bezdrátové technologie fungují bez problémů, ovšem u Wi-Fi lze pozorovat trochu menší citlivost, než například u nedávno testovaného Lenovo Yoga Tabletu 2 Pro. Pod zadní krytkou je i výřez pro umístění SIM karty, ten je ovšem zaslepený, zde jde tedy jasně poznat, že Lenovo zkrátka změny v šasi neřeší a používá to stejné pro modely s i bez podporou SIM karty. Co se týče prohlížení internetových stránek, k dispozici je samozřejmě všem známý a milovaný Internet Explorer. Bez problému si však můžete sáhnout prohlížeč dle libosti, kupříkladu tedy Google Chrome, který funguje na jedničku.

Závěrečné zhodnocení: drobek na cesty

Zhodnocení Lenova Yogy Tablet 2 8'' with Windows je nakonec jednodušší, než se na počátku naší pouti zdálo. Menší úhlopříčka sice může působit jako problém, technologie AnyPen však posouvá tablet na další úroveň, díky které se běžně dostupná pera stávají moderními stylusy. U malého tabletu budete navíc většinu času trávit v moderním prostředí, které je pro malý displej optimalizováno. Největší strašák byl tedy zažehnán a ani po ostatních stránkách nemáme tabletu moc co vytknout. Alespoň ne v dané kategorii zařízení v ceně do 7 000 Kč.

Lenovo Yoga 2 (8\" Windows)

Plusy jsou zřejmé. Kvalitní konstrukční zpracování, polohovatelný stojánek, nadstandardní zvukový výstup a také jemný displej s funkcí AnyPen. Velkou výhodou je také operační systém samotný, který vás neomezuje v instalovaných aplikacích. A už to může být pro některé jedince dostatečná motivace k nákupu.

Tablet samozřejmě není dokonalý, mezi největší problémy můžeme zařadit zvýšenou reflexivitu displeje, chybějící HDMI výstup a také absenci LTE verze, která by se vzhledem k rozměrům, respektive snadné přenositelnosti, hodila. Za cenu 7 000 Kč se však jedná o konkurenceschopné zařízení, které se stává jak ideálním společníkem na cesty, tak také jako „moderním skicářem“ vašich nápadů. I zde ovšem nalezneme konkurenci, na kterou se právě teď podíváme.

Konkurence

Lenovo Yoga Tablet 2 10'' with Windows

Začneme konkurentem nekonkurentem, konkrétně Lenovem Yoga Tablet 2 10'' with Windows. Proč nekonkurentem je asi jasné, úhlopříčkou je tablet někde jinde, na druhou stranu by mohl být právě ideálním kandidátem pro ty, pro které je displej dnes testovaného Lenova příliš malý. Cena tabletu, i včetně klávesnice, je 12 000 Kč, displej nabídne stejné rozlišení a i využití je díky stejnému systému shodné. Zde tedy bude hrát roli především plánované využití tabletu.

Asus VivoTab Note 8

Pokud je pro vás prioritní otázkou cena, přesto ale nechcete přijít o dospělý operační systém Windows, nabízí se model VivoTab Note 8 (M80TA-DL001H) od Asusu. Za cenu okolo 3 600 Kč nabídne dospělý operační systém Windows 8.1, 2 GB paměti RAM, osmiplacový IPS HD displej a nebo také baterii s kapacitou 4 050 mAh. Rovněž potěší integrovaná paměť 32 GB s možností jejího dalšího rozšíření.

Asus VivoTab Note 8

Xiaomi MiPad, Sony Xperia Z3 Compact

Pokud nevyžadujete Windows, případně nechcete nakupovat tablet od méně známých výrobců, nabízí se jako alternativa operační systém Android. V této cenové kategorii lze pořídit poměrně zajímavé kousky. Jmenovitě můžeme zmínit Xiaomi MiPad s IPS QHD displejem a procesorem nVidia Tegra K1 za 6 500 Kč a nebo také špičkový a voděodolný tablet Xperia Z3 Compact od Sony. Za tu si však budete muset minimálně 2 500 Kč připlatit, shodně nabídne 8palcový FullHD displej.

Xiaomi MiPad a Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Apple iPad mini 2 Retina

Pokud pro vás Windows ani Android není to pravé, poohlédnout se můžete u Applu, konkrétně se nabízí výprodejový model iPad mini 2 Retina Wi-Fi 16 GB/32 GB za 8 000 Kč, respektive 9 000 Kč v případě vyšší varianty. Těšit se můžete na špičkový hudební výstup, excelentní displej s Retina rozlišením a také na optimalizovaný systém iOS 8. Tělo je z kovu, oceňujeme navíc také 7,5 milimetru tenký profil.

Apple iPad mini 2 Retina
lenovo-yoga-2-8-windows
Klady
  • odladěné prostředí
  • stereo reproduktory
  • nadstandardní výdrž baterie
  • praktický a variabilní stojánek
  • jemný displej
  • dospělý operační systém Windows 8.1
Zápory
  • horší kvalita fotoaparátu
  • odlesky displeje
  • menší displej nemusí být pro každého
  • v balení chybí USB OTG kabel
  • chybí HDMI výstup
Diskuze ke článku
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
Opět máte ozvěnu ve videu
Pietor
Už dlouho uvažuji o koupi tabletu s Windows.
Chci se zeptat buď autora recenze nebo uživatelů.
Jak je to s aktualizacemi systému a následným prostorem úložiště. Nezabere aktualizace systému nějaké místo, které poté nějak nesmaže či takhle?
Tzn. stačí 32 GB paměť nebo si mám najít tablet s 64 GB? Na doinstalování aplikací a následným aktualizací.
Doufám, že jsem to vysvětlil dobře a že mě pochopíte...:-)
teri
Jak můžete doporučovat tablet "na cesty", když nemá možnost mobilního datového připojení?!
Zdeny
Jinak se dívej i na procesor, určitě vem variantu co zvládá 64bit OS. Za humny je tu Win10, takže upgrade na 64bit OS se pak vyplatí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze