Lenovo Vibe P1
recenze

Lenovo Vibe P1

Silnější než ostatní
44

Segment telefonů střední třídy by v letošním roce mohlo opanovat Lenovo. Skvěle nakročeno k tomu má nový model Vibe P1, který zaujme nejen kovovou konstrukcí, ale také kvalitním zpracováním, výkonným hardwarem, extrémně silnou baterií či čtečkou otisků prstů. Vcelku příznivá je také cena, která novince dává naději, stát se bestsellerem.

Střední třída je v portfoliu Lenova velmi bohatě zastoupena a na pomyslném vrcholu stojí model Vibe P1, který již nakukuje i o třídu výše. Nabízí nejen samozřejmosti střední třídy typu kvalitního zpracování, podařeného displeje či vysokého výkonu, ale přidává i vymoženosti navíc – například čtečku otisků prstů. Spolehlivě pak všechny zastíní obří kapacitou baterie. Výrobce také nasadil poměrně rozumnou cenovku kolem 8 tisíc korun, která dává tušit, že by se konkurence měla začít obávat.

Technické parametry Lenovo Vibe P1

Kompletní specifikace
Konstrukce152,9 × 75,6 × 9,9 mm, 189 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 8×1,5 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:56 hodin
Dostupnostprosinec 2015, 8 700 Kč

Lenovo Vibe P1 – videopohled

Obsah balení

Základní balení je poměrně bohaté, alespoň na dnešní poměry. Kromě telefonu v něm objevíte pecková sluchátka, USB kabel a rychlonabíječku. Dále výrobce přibalil fólii na displej a také redukci z microUSB na klasické USB. Ta se hodí nejen pro připojení příslušenství, ale díky ní můžete ze svého telefonu udělat power banku a nabíjet jiná zařízení. Posledním prvkem příslušenství je ochranný plastový kryt zadní strany a boků, jehož zbytnost potvrzuje fakt, že do značné míry degraduje vzhled.

Lenovo Vibe P1
V základním balení toho najdete mnoho, třeba i ochranný kryt

Design a konstrukce: velikán co padne do ruky

Lenovo Vibe P1 si na nic nehraje a po stránce vzhledu jde cestou vyšlapanou mnoha svými předchůdci. Mírně oblé rozměry však ve tmavé variantě působí velice elegantně. Líbí se nám, že čelní stranu neruší ani logo výrobce a o decentní oživení se stará jen stříbrná linka kolem tlačítka pod displejem. Telefon si vás získá především tehdy, až jej prvně uchopíte. Ucítíte chladivý pocit kovové konstrukce, která působí nejen hodnotným, ale i bytelným dojmem. 

Lenovo Vibe P1: čistý design s notnou dávkou luxusu

Opomenout nelze ani skutečně pohodlné držení, a to navzdory tomu, že se jedná již o dosti velký telefon, který má na výšku téměř 153 milimetrů, široký je 75,6 milimetrů a tloušťka má takřka jeden centimetr. Zadní strana je však zaoblená a do dlaně tak telefon padne skvěle. Boky sice již tak oblé nejsou, avšak je to spíše ku prospěchu. Větší telefon můžete pevněji chytit tím, že se do boků pořádně zapřete. Hmotnost 189 gramů je nadstandardní. Každý gram má ale u modelu P1 své opodstatní. 

Ovládací prvky se soustředí pod displej. Kromě hardwarového tlačítka jde o dvě senzorické klávesy, které při nečinnosti vůbec nevidíte. Jsou tedy podsvícené a lze jim přiřadit vibrační odezvu. Další tlačítka jsou na ideálním místě pravého boku. Výše se nachází dvojklávesa regulující hlasitost, níže odemykací tlačítko. Jejich zdvih se nám jeví ideální a tisknou se velmi jistě. Zdařilo se i jejich celkové zpracování a telefonu dodávají punc luxusu.  

Lenovo Vibe P1

Zatímco rozmístění konektorů je zcela klasické, nabíjecí a datový microUSB konektor sídlí na spodní hraně a hudební 3,5mm jack na hraně horní. Jistě si všimnete, že na levém boku se ještě nachází posuvník, který nám může dát vzpomenout na iPhony. V případě Lenova má také důležitou funkci, avšak tichý režim nezapíná. Pokud jej posunete, dojde k okamžité aktivaci úsporného režimu. Pod pojmem okamžitá aktivace si skutečně představte, že během maximálně dvou vteřin se promění celé prostředí na nezbytný základ a telefon začíná šetřit.  

Prozatím to vypadá, že Lenovo nelze rozebrat, jenže kam se pak dává například SIM karta? Odpověď je prostá. Spodní a horní část zadní strany je plastová, a to jednak kvůli anténám, ale především proto, že horní část lze uživatelsky odejmout. Sundání jde poměrně obtížně a poprvé jsem měl pocit, že jsem něco ulomil. Naštěstí se nic nestalo a i po několika sundáních drží plastová část na svém místě dobře. V odhalených útrobách je prostor pro paměťovou kartu (s maximální kapacitou 128 GB) a také šuplíček schopný pojmout dvě nanoSIM karty.

Líbilo se nám:

  • kovové materiály
  • stylový vzhled
  • perfektní zpracování

Nelíbilo se nám:

  • hůře odnímatelná plastová část

Displej: konkuruje špičce

Čelní straně dominuje velký IPS displej s úhlopříčkou 5,5 palce. Zabírá poměrně slušnou část čelní plochy a okraje kolem displeje nejsou velké nebo nevyužité. Lenovo zvolilo dle očekávání Full HD rozlišení, které vykouzlí jemnost 401 PPI. Ve výsledku se můžete těšit na skutečně jemnou podívanou a displej snese srovnání i s mnohem dražšími telefony. Jas displeje lze regulovat ručně či dobře fungující automatikou. Pokud máte citlivé oči, využijete speciální noční mód, který všechny barvy ztmaví. Vhod jistě přijde i informační LED dioda, kterou lze nastavit, na co má upozornit, případně ji zcela vypnout. 

Líbilo se nám:

  • špičková čitelnost
  • jemné rozlišení
  • noční mód

Zvuk: šlo by to i lépe

Lenovo Vibe P1 se spoléhá pouze na jeden hlasitý reproduktor, ačkoliv průduchy jsou na spodní hraně hned dva. Zvuk vychází jen zprava od konektoru. Je to škoda, stereo by telefonu slušelo mnohem více. Reproduktor nicméně hraje skutečně hlasitě, a tak nehrozí, že byste snad přeslechli vyzvánění. Poslech hudby však raději praktikujte skrze sluchátka, neboť výstup přes 3,5mm jack konektor je rozhodně mnohem kvalitnější. Naproti tomu dodávaná sluchátka, obyčejné pecky, se hodí spíše jen pro potřeby volání a pro poslech hudby doporučujeme investici do sluchátek vlastních. 

Líbilo se nám:

  • hlasitý reproduktor

Nelíbilo se nám:

  • nízká kvalita zvuku
  • obyčejně vypadající a hůře hrající přibalená sluchátka

Baterie a výdrž: je libo nabíjet jen občas?

Pravděpodobně největším trumfem zařízení je baterie. Její kapacita je totiž úctyhodných 5 000 mAh, což u mobilních telefonů vídáme skutečně jen zřídkakdy. Baterie sice není uživatelsky vyměnitelná, ale to patrně bude trápit málokoho. Výdrž při středně náročném používání, kdy se při využívání datových přenosů nebudete nijak omezovat, se pohybuje mezi třemi až čtyřmi dny. Samozřejmě i toto Lenovo můžete při extrémně náročných operacích vybít za jediný den, avšak pravděpodobněji budete nabíjet jen dvakrát týdně. Nabití velké baterie pak s dodávanou nabíječkou probíhá poměrně rychle: zcela vybitý telefon nabijete na 100 % bez čtyřech minut za dvě hodiny, z nuly na 80 % se Lenovo nabije za 1 hodinu a 29 minut. Díky vysokokapacitní baterii si z Lenova můžete udělat i power banku a s přibaleným kabelem nabít třeba jiný telefon. Využívat tuto netradiční funkcí vám tak nic nebrání.

Výdrž v našem testu přehrávání streamovaného videa dosáhl rekordního času 11 hodin a 31 minut. Ve stejném testu se mu může jen přiblížit Huawei G8 s časem 9 hodin a 29 minut.

Líbilo se nám:

  • obří baterie
  • silně nadprůměrná výdrž
  • možnost dobíjet jiný telefon skrze Vibe P1
  • rychlé nabíjení

Nelíbilo se nám:

  • baterii nelze měnit

Hardware: neomezí vás

Příslušnost modelu Vibe P1 střední třídě naznačuje především použitý hardware. V útrobách tepe osmijádrový procesor Snapdragon 615, kterému sekundují 2 GB operační paměti. Po zapnutí zbývá zhruba polovina RAM volná. U čísel ještě zůstaneme a zmíníme nadprůměrně velkou interní paměť, která nabízí 32 GB. Reálně máte k dispozici téměř 24 GB prostoru. Pokud by to nestačilo, můžete si úložiště rozšířit paměťovou kartou typu micro SDXC s kapacitou až 128 GB. Netřeba asi dodávat, že výkonu má telefon na rozdávání a například v benchmarku AnTuTu získal více než 36 tisíc bodů.

Benchmark testy

Líbilo se nám:

  • velká interní paměť
  • podpora paměťových karet
  • výkonný procesor

Nelíbilo se nám:

  • baterii nelze měnit

Čtečka otisků prstů: funguje skvěle

Stěžejní funkcí nového Lenova je čtečka otisků prstů, umístěná do hardwarového domovského tlačítka pod displejem. Nastavení trvá několik vteřin a stačí pár přiložení vámi zvoleného prstu. Pro účely odemknutí je asi nejvhodnější využít palec ruky. Velkou pochvalu zaslouží celkové zpracování čtečky. K odemknutí, kdy nesvítí displej, totiž stačí pouze přiložit daný prst. Není nutné nic mačkat, není potřeba nejprve displej rozsvítit. Odemknutí je tedy rychlé. Potěší i fakt, že v drtivé většině případů dojde ke správnému rozpoznání a nemusíte přikládání prstu opakovat. V tomto ohledu se tato čtečka řadí k těm nejlepším a v rychlosti dokonce předčí i Apple a Samsung. 

Lenovo Vibe P1
Nastavení otisků prstů

Líbilo se nám:

  • dobré umístění čtečky
  • jednoduché nastavení
  • velká jistota rozpoznání otisků

Uživatelské prostředí: dobře odladěný Android

Prostředí má pod patronátem Android ve verzi 5.1 Lollipop a výrobce použil také svou nadstavbu. Ta prostředí mění, avšak nijak výrazně. Jiné jsou tapety, font písma a některé ikonky. U ikonek to trochu zamrzí, protože některé zůstaly původní a prostředí nepůsobí moc konzistentně. Důležitější je nicméně odladěnost samotného prostředí a ta se výrobci povedla. Vše běhá svižné a skutečně na nic se nečeká. Animace jsou plynulé, ani jednou se nestalo, že by se telefon zasekl či „zapřemýšlel“. Lenovo si tak určitě zaslouží pochvalu. 

Líbilo se nám:

  • svižné prostředí

Nelíbilo se nám:

  • méně konzistentní prostředí

Multimediální možnosti: obstojí vždy

Jak již víme, procesor Snapdragon 615 zajistí plynulý chod i náročnějších her a omezovat vás bude až u těch opravdu nejnáročnějších, kde může docházet k mírnému sekání. Mezi další multimediální funkce můžeme zařadit aplikaci Hudba Play, která vám poslouží jako hudební přehrávač. Alternativou je pak moderněji působící aplikace Hudba od Lenova. Pro video je zde přehrávač přímo od Lenova a Video od Googlu. Ten první se chlubí podporou všech různých formátů/kontejnerů včetně oblíbených XviD a AVI a bez problému si poradí i s českými titulky, což potěší. Vzhledem k poměrně velké úhlopříčce je sledování vašich oblíbených filmů a seriálů velmi pohodlné.

Nechybí ani od Googlu předinstalovaná aplikace YouTube ke konzumaci online videí, integrovaná aplikace Galerie vám pak zase pomůže s jednoduchou editací pořízených snímků. K dispozici jsou i Fotky od Googlu, ty naopak oceníte v případě časté synchronizace mezi vícero zařízeními s operačním systémem Android, případně s PC. Multimediální výbavu završuje FM rádio s podporou RDS, kdy sluchátka plní roli antény.

Fotoaparát: slabina nalezena

Hlavní fotoaparát nabízí poměrně vysoké rozlišení 13 megapixelů, automatické ostření i dvojitou přisvětlovací LED diodu. Prostředí je velice pěkně zpracováno, vše máte po ruce, nastavení je bohaté, ale přehledné. Tak nějak bychom si představovali ideální aplikaci fotoaparátu. Se samotnými fotografiemi je to už ale citelně horší. Poměrně dobrý snímek pořídíte pouze za slunného počasí, avšak i tady si povšimnete nepříliš kvalitních detailů. Větve stromů se obvykle slévají s okolím. O jisté kvalitě lze ještě hovořit u makro snímků. Jakmile však ubyde světla nebo se spolehnete jen na umělé osvětlení, trpí snímky výrazným digitálním šumem a jsou značně neostré. V rámci střední třídy se tak Lenovo Vibe P1 vytasilo spíše s podprůměrným fotoaparátem.  

Lenovo Vibe P1
Prostředí fotoaparátu

Ukázkové fotografie

Ukázkové fotografie

Čelní kamerka poskytuje 5megapixelové rozlišení a kvalitou rovněž neoplývá. Snímkům opět chybí především ostrost, což je pro kvalitní selfies zrovna nepředurčuje.

Videa můžete zaznamenávat zadním fotoaparátem až ve Full HD rozlišení. Videa jsou plynulá se 28 snímky za vteřinu, ale opět by jim prospěla větší ostrost.

Lenovo Vibe P1 (testovací video) – 1080p, 28 FPS

Líbilo se nám:

  • přehledné prostředí

Nelíbilo se nám:

  • snímky jsou podprůměrné

Telefonní funkce: vše na svém místě

Aplikace Vytáčení slučuje historii volání (všechny hovory, zmeškané hovory) a všechny kontakty (ať už ty telefonní nebo e-mailové). Lze zvolit také skupinu oblíbených kontaktů, kterým můžete následně rychle volat a psát SMS zprávy. Opět se žádné překvapení nekoná, vše ale funguje jak má, a to včetně synchronizace se sociálními sítěmi jako například Facebook, Google+ nebo WhatsApp. Okamžitě po připojení k novému účtu se seznam kontaktů aktualizuje, v kontaktech si můžete nechat zobrazit také uživatele ze služby Skype. Kvalita hovoru je výborná. V případě, že nastavíte hlasitost hovoru na maximum, nebudete mít problém s hovorem ani ve velmi rušném prostředí.

Zprávy a klávesnice: rychle a pohodlně

Pro posílání SMS/MMS zpráv poslouží buď standardně předinstalovaná aplikace Zasílání zpráv, případně známý a poměrně oblíbený messenger Hangouts. Aplikace Zasílání zpráv se prakticky neliší od té, kterou známe ze všech telefonů s operačním systémem Android, Lenovo opět dosadilo jen jiné ikony a celkově je aplikace převlečena do barevnějšího schématu. Aplikace Hangouts funguje spolehlivě, samozřejmě ji lze využít i pro zasílání zpráv přes Google chat, navíc podporuje i animované GIF obrázky a celkově na nás její prostředí působilo mnohem čistěji. Výběr však zůstává jenom na vás - v nastavení totiž lze změnit primární aplikaci pro odesílání SMS/MMS zpráv.

Pro zadávání textu poslouží standardní klávesnice pro mobilní telefony s Lollipopem. Zde se Lenovo do žádných výstřelků nepouštělo a my toto rozhodnutí chválíme. Klávesnici samozřejmě nechybí podpora smajlíků, swipování, případně možnost stažení doplňkových slovníků.

O bezproblémovou e-mailovou komunikaci se postarají aplikace Gmail a E-mail. Ty podporují většinu protokolů. S konfigurací vaší e-mailové schránky vám telefon samozřejmě pomůže, vše je otázkou okamžiku. Push notifikace fungují v případě synchronizace na pozadí bez sebemenšího problému, což nás už ale dávno nepřekvapuje.

Organizační funkce a GPS: můžete se spolehnout

Pro lepší organizaci času si telefon přichystal hned několik základních aplikací, které se vám s tím budou snažit pomoci. Začneme obligátním kalendářem, který nabízí hned několik možností náhledu (rok, měsíc, týden, den) a i když je jeho prostředí velice primitivní, vidíte vše důležité. Samotná okénka dnů zabírají zhruba 70 % celé obrazovky, zbytek má vyčleněn prostor pro zobrazení událostí v daném dni, což je praktické. Nechybí ani užitečná možnost psát poznámky.

Pro lepší a hlavně automatickou synchronizaci s vašimi dalšími mobilními zařízeními (případně s PC) doporučujeme spolehlivé poznámky Google Keep, které zdarma stáhnete z Google Play. Aplikace Hodiny zastřešuje budík i kartu světového času, stopky a opomenut nebyl ani časovač. Vše završuje kalkulačka, která kromě základních početních úkonů zvládá i některé složitější operace.

Lenovo Vibe P1 disponuje integrovaným A-GPS čipem, nechybí ani podpora ruské alternativy GLONASS. Opět budeme chválit: poloha se na displeji objeví během několika málo vteřin, a to i v případě studeného startu, případně se zakázaným přístupem k internetu, se kterým však nalezení polohy samozřejmě trvá kratší dobu. Pro vyhledávání v mapách a navigaci můžete využít standardní aplikace od Googlu, tedy Mapy a Navigace. Kdo to však s navigací myslí opravdu vážně, sáhne s největší pravděpodobností po některé z placených offline alternativ, které jsou k dostání v obchodě Google Play. To sice nově zvládají i Google Mapy, avšak vždy si můžete stáhnout jen vybraný úsek, který musíte pravidelně aktualizovat, což pro někoho nemusí být tak komfortní.

Datové funkce a internet: zvládne vše

Lenovo Vibe P1 nabídne kromě základního GPRS a EDGE i podporu HSPA+ (42/5,76 Mb/s), LTE (150/50 Mb/s), na krátkou vzdálenost pak spolehlivě funguje Wi-Fi 802.11a/b/g/n a také Bluetooth ve verzi 4.1. Ani podpora NFC modelu Vibe P1 není cizí. V případě LTE se pak můžete spolehnout na podporu všech u nás potřebných pásem, ovšem vyjma frekvence 900 MHz, která se používá u Vodafonu. Vždy však jen na primární SIM kartě, na sekundární jsou k dispozici jen sítě GSM. Jako primární si však můžete zvolit jak SIM kartu první, tak SIM kartu druhou. Dostalo se i na funkci USB host. Díky přítomnost potřebné redukce přímo v základním balení je připojení například flash disku otázkou okamžiku.

Internetový prohlížeč

Pro připojení k internetu využijete buď předinstalovaný Prohlížeč, což je převlečená klasika známá z Androidu již několik let, nebo prohlížeč Google Chrome, který se kromě skvělé optimalizace chlubí také příkladnou synchronizací s vaším účtem. Oba internetové prohlížeče fungují samozřejmě bez jakýchkoliv zádrhelů, výběr tedy bude záviset především na vašich osobních preferencích.

Líbilo se nám:

  • podporuje LTE
  • nechybí NFC
  • praktická funkce USB host

Nelíbilo se nám:

  • chybí frekvence 900 MHz u LTE

Závěrečné zhodnocení: trefa do černého

Lenovu se povedl připravit výborně vybavený model střední třídy, jehož výbava je velmi dobře smíchaným koktejlem všeho podstatného s tím, že je zde spoustu bonusových přísad, o kterých se konkurenci může zdát. Kovové tělo jde ruku v ruce s příkladným dílenským zpracováním. Velký a kvalitní displej udělá radost každému uživateli, stejně jako výkonný hardware, dostatečná operační paměť či velkorysé úložiště pro vaše data.  

Lenovo Vibe P1

Moderní čtečka otisků prstů patří k těm nejlepším, které můžete v telefonu aktuálně mít. Výbava zahrnuje vše podstatné, odladěným prostředím počínaje a téměř bezchybnou konektivitou konče. Třešničkou na dortu je pak baterie s extrémní kapacitou 5 000 mAh, díky které se Lenovo chlubí výrazně nadprůměrnou výdrží. Kaňkou na kráse je pouze fotoaparát a jeho rozpačité výsledky. Cena  se aktuálně pohybuje kolem 8 500 Kč, takže má solidní šanci obstát.

Konkurence

Konkurence však rozhodně nespí a hned zkraje se seznámíme s tou nejvážnější. Ve hře je totiž výprodejové LG G3 s kvalitnějším displejem, výkonnějším hardwarem či nesrovnatelně lepším fotoaparátem. LG stojí pouze o pár set korun víc a Lenovo dokáže konkurovat kovovým tělem, čtečkou otisků prstů nebo několikanásobně lepší výdrží. Záleží tedy na vašich prioritách.

TIP! Recenze LG G3 – černý kůň s QHD displejem

LG G3

Zhruba tisíc korun si můžete připlatit za Honor 7, který může zaujmout výkonnějším hardwarem nebo lepším fotoaparátem. Na druhou stranu má poloviční paměť a slabší baterii.

TIP! Recenze Honor 7 – Nová mrštná štika

Honor 7

Pokud požadujete stylový vzhled, mohl by vás zaujmout Alcatel OneTouch Idol 3 ve verzi s 5,5palcovým displejem. Jeho výbava se Lenovu velmi blíží, a to včetně hardwaru. Nabízí ale třeba lepší fotoaparát. Lenovo kontruje mnohem lepší výdrží a čtečkou otisků prstů.

TIP! Recenze Alcatel OneTouch Idol 3 (5.5) – Větší bratr

Alcatel OneTouch Idol 3 (5.5)

Blízkým konkurentem je také nový Huawei G8, který nabízí například větší operační paměť nebo fotoaparát s optickou stabilizací. Lenovo samozřejmě opět kontruje s podstatně větší výdrží na jedno nabití.

TIP! Recenze Huawei G8 – Téměř bez výhrad

Huawei G8
lenovo-vibe-p1
Klady
  • bohaté základní balení
  • nechybí NFC
  • podpora dvou SIM karet
  • velká interní paměť
  • výkonný hardware
  • možnost využít telefon jako power banku
  • rychlé nabíjení
  • skutečně nadprůměrná výdrž
  • úsporný režim skrze posuvné tlačítko
  • skvěle zpracovaná čtečka otisků prstů
  • kvalitní displej
  • robustní, kovová konstrukce
Zápory
  • podprůměrný fotoaparát
  • velmi obyčejná sluchátka v základním balení
  • nepříliš kvalitní hlasitý reproduktor
  • nepodporuje frekvenci 900 MHz u LTE
Diskuze ke článku
Peter Vas
Peter Vas
Super recenzia, práve dosť uvažujem nad týmto telefónom, že ho vezmem a vymením ho za moju LG G3jku aj keď jediné čo ma trošku odrádza je fotoaparát ale na druhej strane ma láka ta batéria, pretože nebaví ma každý deň ozaj nabíjať telefón. A tento kúsok od Lenova vyzerá byť super tak je možno čas zmeniť značku pretože doteraz som holdoval predovšetkým LG tak ak by náhodou mal skúsenosti s týmto telefónom bolo by fajn keby sa podelil poprípade vo všeobecnosti s touto značkou, ďakujem :)
Karl
Pěkný den,když jste v recenzi v časti o konkrenci zmínil o Honor 7,že má menší paměť tak si myslím,že se hodí poznamenat,že je také na českém trhu v nabídce variant s 32GB uložištěm,tedy shodným jako u Lenova
Johny
Vlastním P1 zhruba dva měsíce a jsem velmi spokojen. S recenzí se dá jen souhlasit. Foťák je opravdu průměrný i když za denního světla se dá vyloudit slušná fotka, ale já nejsem žádný fotograf a na nějakou momentku mi to úplně stačí. Baterka je ovšem super. Nechci tu psát jak dlouho vydrží protože využití je dost individuální ale je to paráda. Když budeš mít dotaz Pepo ptej se pokusím se odpovědět. :-)
Jiří Batěk
Jiří Batěk
Já jej mám ale jelikož mi tam nejede Kuki TV a na Voyo nejde přetáčet budu jej prodávat. Jinak ale je to super telefon.Výdrž cca 10 hodin jak na WiFi tak na 3G.Akorát teda čtečku jsem po týdnů raději vypnul protože se mi stávalo že ani na 10. pokus se neodemknul.Přitom ji všichni chválí ,tak nevím jestli ji mám špatně nastavenou nebo mám divné prsty a nebo vadný kus telefonu. Co se týče nabíjení tak když telefon nepoužíváte ,tak se zapne MTK turbo nabíjení a 15-100% cca 80minut. Při používání cca 120-180 minut podle využívání. Foťák pomalu a špatně ostří plus mizerná kvalita. Telefon je dost luxusní má velkou tendenci vypadávat z ruky a to i z dodávaným krytem.Sluchátka raději vyhodit, hlasitost prakticky žádná a kvalita taky. Hlasitý reproduktor naopak hraje dost nahlas. Stabilita s rychlost perfektní. Ještě škoda že nezmínil různé vychitávky jako možnost opezit práva aplikací ,což umí nativně až android 6.Možnost ovládat v rukavicích,možnost zmenšit displej a mnoho dalšího

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze