Lenovo S850
recenze

Lenovo S850

Elegance za každou cenu
30

Střední třída chytrých telefonů dostala nový přírůstek v podobě Lenova S850, které se může chlubit stylovým designem se skleněnými zády nebo svítícím logem. Ve výbavě tasí trumfy v podobě 13megapixelového fotoaparátu, pětipalcového displeje nebo podpory dvou SIM karet. Bude to však stačit na zavedené modely?

Lenovo ambiciózně zaplňuje český trh svými modely. Dnes si proklepneme model S850, který svou výbavou i cenou spadá přesně do střední třídy. Tedy do kategorie, ve které uživatel čeká pokročilé funkce za slušnou cenu. Lenovo S850 se však snaží hrát spíše na styl a funkce řadí až na druhou kolej. Vyplatí se čínskému výrobci tato sázka nebo tváří v tvář konkurenci zplaká nad výdělkem?

Lenovo S850 – oficiální fotografie

Technické parametry Lenovo S850

Kompletní specifikace
Konstrukce141 × 71 × 8,2 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 208 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: PowerVR SGX544MP4
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:52 hodin
Dostupnostzáří 2014, 6 499 Kč

Lenovo S850 – videopohled

Obsah balení: potřebná klasika

Málokdy se dočkáme zajímavého obsahu balení u dražších telefonů, tudíž ve střední třídě je tento jev ještě vzácnější. Očekávejte tak obvyklou sestavu čítající nabíječku, USB kabel a špuntová sluchátka. Nic víc, nic míň.

Obsah balení

Design a konstrukce: hlavně to logo

Na první pohled je zřejmé, jak úmysly Lenovo s modelem S850 má. Zaujmout zákazníky, kteří od telefonu chtějí více než jen funkcemi nabité tělo. S850 je tak dodávána například ve sněhově bílé variantě, kterou jsme měli možnost otestovat. Kromě bílé jsou v prodeji ještě tmavě modrá a růžová varianta. Hladké linie narušuje mírně vystouplý okraj stříbrných boků. Vrchol pak přichází na zadní straně a to hned ve dvou vlnách. V prvé řadě je celá zadní strana skleněná, avšak pocitově byste si to rozhodně netipnuli.

Model S850 se řadí mezi nejstylovější zástupce střední třídy

Pomyslná třešnička na dortu přichází s logem, které se na zadní straně nachází. Věřte nebo ne, svítí. Jen asi tři vteřiny po odemknutí telefonu, ale svítí. Velice efektní prvek, který vzbudí zájem okolí. Je ale s podivem, že se Lenovo zabývalo s podsvětlením loga a senzorové klávesy na čelní straně nechalo potmě. Jasné vítězství stylu nad praktičností. Nemůžu si nepovzdechnout také nad tím, že svítící logo mohlo například informovat na zmeškané události. Tuto šikovnou věc neumí a informační LED dioda na čelní straně chybí.

Na zádech může chvíli svítit logo výrobce. Působivé, že?
Lenovo S850

Rozměry telefonu činí 141 × 71 × 8,2 milimetrů. Jde o vcelku malý telefon s přihlédnutím na pětipalcový displej a padne tak celkem pohodlně i do menší ruky. Potěší také velmi malá tloušťka. Hmotnost 140 gramů je pak zcela adekvátní a v ruce byste telefonu zalichotili tipem nižší hmotnosti.

Tenké tělo potěší, chrastící prvky po obvodu již méně

Lenovo použilo unibody konstrukci a telefon tak není uživatelsky rozebíratelný. To mu zaručuje jistotu pevnosti, která je opravdu příkladná. Neplechu však dělají prvky po bocích telefonu. Tlačítka na pravém boku se sice tisknou relativně pohodlně, ale na svém místě se kývají. Ještě hůře je na tom slot pro dvě microSIM karty na levém boku. Ten ve vyhrazeném prostoru cestuje o téměř milimetr do všech stran a navíc je i hlučný. Při zatřesení s telefonem jej tak nepřeslechnete. Alespoň, že zpracování konektorů je bez výtek. Možná snad jen umístění nabíjecího a datového microUSB konektoru na horní stranu není příliš šťastné. Zejména pokud mobil používáte jako navigaci v autě a chcete zároveň nabíjet.

Zadní strana je skleněná

Baterie a výdrž: slabší výsledky

V těle telefonu se nachází Li-Ion akumulátor s kapacitou 2 000 mAh. Nic oslnivého, to si přiznejme. Odpovídá tomu i výdrž, která se vyšplhá na jeden den, ale o mnoho více nečekejte. Při středně náročném využívání, kdy se neomezujete v internetu a telefon používáte nejen na volání a SMS zprávy, se po 12 hodinách dočkáte přibližně 40 % kapacity baterie. To je dost na to, aby telefon přežil i nějaký kratší večírek, avšak ráno se již bude hlásit o přísun energie. Dvoudenní výdrž je samozřejmě reálná, nicméně za cenu značných ústupků při používání, mezi které rozhodně patří omezení využívání internetu, případně snížení jasu displeje.

Při využívání telefonu se hodí výrobcem připravená aplikace Správce napájení, kde vidíte orientační čas vybití, případně nabití, pokud je telefon připojen ke zdroji energie. Ten bude mimochodem vždy výhradně kabelový, bezdrátové nabíjení podporováno není. V aplikaci si můžete nastavit režim výkonu a tím opět lépe hospodařit s výdrží. Na výběr je běžný režim, úsporný a nakonec nouzový režim, kdy se funkce omezí jen na telefonování a zprávy a vy tak šetříte maximum energie.

Náš redakční test výdrže, při kterém Lenovo S850 streamovalo video v kvalitě 720p do sluchátek na poloviční hlasitosti, přičemž bylo připojeno k Wi-Fi a síti 3G (druhá SIM karta byla neaktivní), jas displeje byl snížen na 50 % a aktualizace zakázány, jsme naměřili čas 4 hodiny a 57 minut, což je velmi slabý výsledek. Konkurenti dosahují minimálně 7 hodin, viz tabulka, a například Lumia 735 se vyšvihla časem 9 hodin a 47 minut. Nabití na 80 % Lenovu S850 zabere 2 hodiny a 6 minut, k úplnému nabití je potřeba 2 hodin a 52 minut.

Lenovo S850 Huawei Ascend G630 Samsung Galaxy S III Neo HTC Desire 816 Nokia Lumia 735
výdrž při testu 4:57 hodin 7:03 hodin 7:00 hodin 6:36 hodin 9:47 hodin
nabití na 80 % 2:06 hodin 1:50 hodin 1:45 hodin 2:08 hodin 1:56 hodin
nabití na 100 % 2:52 hodin 2:53 hodin 2:25 hodin 2:50 hodin 3:11 hodin

Zvuk: trochu chrastí

Lenovo v případě modelu S850 použilo jeden reproduktor a umístilo jej do horní části pravého boku. Lehce neobvyklé, ale proč ne. Reproduktor je hlasitý, určitě jej nepřeslechnete, ale na nějaké to poslouchání příliš vhodný není. Je sice slyšet snaha jej zaměřit na hloubky, avšak výsledkem jsou stále nedostatečně výrazné hloubky a velmi nevýrazné výšky. Navíc při nastavení vyšších úrovní hlasitosti je slyšet, že reproduktor nestíhá a ozývá se šum a praskání.

Mnohem lepší je tudíž poslouchat skrze sluchátka, kde se dočkáme velice slušného výstupu skrze 3,5mm jack konektor nacházející se na horní hraně. Zvuk je z nich dynamický a nechybí basová složka.

Displej: klasický pětipalec

Lenovo osadilo S850 pětipalcovým IPS panelem, který vás v první chvíli zaujme především opravdu sytými barvami, ze kterých až oči přecházejí. Díky tomu je skvělá čitelnost na slunci i z ostrých úhlů. Na druhou stranu sytost trápí oči v noci, na což však Lenovo myslelo a přidalo inverzní mód, který využívá bílé písmo na černém podkladu.

Displej se Lenovu povedl

Záměrně jsem tentokrát rozlišení nechal stranou, neboť jde „jen“ o HD hodnotu. To dnešní optikou není mnoho a jemnost 294 ppi asi nikoho nenadchne. Realita je však přesně opačná, neboť jednotlivé pixely nejsou pouhým okem takřka viditelné a rozlišení tudíž nebude překážkou. Zbývá dodat, že o ochranu displeje se stará sklíčko Gorilla Glass 3 a jeho jas lze regulovat nejen ručně, ale také automatickým čidlem, které funguje spolehlivě.

Hardware: jeden slot, schází nám

Pod kapotou Lenova S850 tepe čtyřjádrový procesor MediaTek 6582 s taktem 1,3 GHz. Nejde o žádný výkřik moderní techniky, ale rozumný základ. Totéž lze říci o operační paměti  o velikosti 1 GB. Bohužel běžně zůstává volných jen kolem 250 MB RAM. Příjemné překvapení na nás čeká u interní paměti, která nabízí 16 GB. Netrvá však dlouho, neboť reálně je k dispozici přibližně 11,5 GB prostoru a boj o volné místo je zapříčiněn absentujícím slotem na paměťové karty. To se Lenovu příliš nepovedlo.

Benchmark testy

Výkonově na tom Lenovo S850 není nijak výrazně dobře. V AnTuTu dosáhlo výsledku 18 568 bodů, což je méně než starší model K900 či Xiaomi Mi2. Nižší výkon se projevuje také ve hrách, kdy náročnější 3D tituly již neběží plynule. Například zkoušené herní tituly Asphalt 7 a Real Racing 3 sice na telefonu spustíte, ale detaily nejsou tak skvělé a nižší je i snímkovací frekvence.

Uživatelské prostředí: pro hračičky

O prostředí se v Lenovu S850 stará systém Android ve verzi 4.4.2 KitKat. Dostalo se také na nadstavbu od výrobce, která prostředí mění. Například zcela zmizelo klasické menu a vše je soustředěno na pohotovostní obrazovky, kterých může být až 18, což už bude jistě všem stačit. Na všechny lze umístit widgety, zástupce aplikací a vytvářet složky.

Odemykací obrazovka a pohotovostní obrazovky

Celé prostředí lze během okamžiku citelně měnit. Nechybí totiž různá témata, ale vybírat můžete například i animace při zapnutí a vypnutí, a upravit lze i notifikační lištu. Ta je velmi pěkně zpracována a je částečně průhledná. K naposledy spuštěným aplikacím se dostanete dlouhým stiskem levého tlačítka. Aplikace lze umazávat po jedné nebo zvolit pročištění operační paměti jedním dotykem.

Úpravy prostředí jsou bohaté

Lenovo do telefonu přidalo i několik šikovných funkcí, mezi které rozhodně patří Široký dotyk. Pokud na displeji přidržíte delší dobu prst, dojde k otevření plovoucí nabídky s vybranými funkcemi, které takto rychle spustíte. Telefon lze také odemknout tahem prstu zleva doprava ve spodní části displeje, aniž byste museli tisknout jakékoliv tlačítko. Snadno telefon také uzamknete, stačí s ním švihnout na jednu stranu. Praktické je zachování podsvícení displeje, když se na něj díváte nebo kapesní režim, kdy dojde ke zvýšení hlasitosti vyzvánění.

Celé prostředí působilo během testování velmi dobře a optimalizaci Lenovo rozhodně nepodcenilo. Veškeré základní úkony jsou otázkou okamžiku a telefon vás nenechá čekat. Nesekají se ani animace, kterých může být v prostředí hodně. Pouze jednou telefon špatně vyhodnotil orientaci a přetočil prostředí vzhůru nohama. Naštěstí si to sám uvědomil a došlo k přetočení nazpět. Komu by navíc automatické otáčení obrazovky vadilo, lze vypnout.

Multimédia: běžný standard

Hudební přehrávač v modelu S850 obstarává Hudba Google Play a můžete se tak těšit na tradiční dělení dle ID3 štítků. Praktický je pokročilý ekvalizér s možností vlastního nastavení. Videopřehrávač dostal vlastní aplikaci, která si poradí s běžnými formáty AVI i MKV a zvládá také videa do kvality 1080p. Přehrávač si již ale neporadí s externími titulky. Na druhou stranu můžete přehrávání zmenšit do okna a následně pracovat běžně s telefonem, což se může hodit.

Hudební přehrávač

Galerie je převzatá z čistého Androidu a nabízí běžné možnosti úpravy fotografií. Nechybí otočení, ořez nebo různé efekty. Videa přímo v telefonu neupravíte, samozřejmě to však lze vyřešit instalací patřičné aplikace z obchodu Google Play. V nabídce objevíte také FM rádio s možností záznamu, které však postrádá funkci RDS.

Videopřehrávač

Fotoaparát: poctivá práce

Lenovo dalo modelu S850 do vínku 13megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou. Na stabilizaci obrazu se již nedostalo. Samotnou aplikaci lze spustit skrze odemykací obrazovku, což urychlí celý proces. Prostředí je velice přehledné, dostalo se na samostatné spouště pro záznam videa a pořízení fotografie. Nechybí ani speciální režimy, jako je HDR, inteligentní skupinový portrét, PIP (obraz v obrazu) nebo Krásná tvář. Mezi nastavením figuruje ISO nebo sérivoé snímání, kdy telefon pořídí 40 či 99 fotografií v rychlém sledu.

Prostředí fotoaparátu

Kvalita fotografií je na velmi slušné úrovni. Radost udělají reálné barvy a také ostrost. Kvalitní snímek lze navíc pořídit nejen za dostatečného světla, ale také v interiéru, kde je pouze potřeba mít pevné ruce a nehnout si snímanou scénou. Noční snímky již trpí viditelným digitálním šumem. Naopak snadno pořídíte makro snímky, pro které je připraven i speciální režim.

Ukázkové fotografie

Ukázkové snímky

Čelní kamerka nabízí více než solidních 5 megapixelů. Praktická je třísekudnová prodleva od stisku spouště, která vám dovolí vytvořit patřičný obličej pro tu pravou selfie.

Ukázkový snímek z čelní kamerky

V případě záznamu videa je stropem rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů a frekvence 30 snímků za vteřinu. Žádné pokročilé prvky výbavy nečekejte. Na mysli máme samozřejmě případná zpomalené či zrychlená videa. Samotná kvalita záznamů je na průměrné úrovni.

Lenovo S850 (testovací video) – 1088p, 30 FPS

Telefonní funkce a zprávy: tentokrát sjednoceno

Telefonování, adresář a zprávy výrobce spojil do jedné aplikace, do které se dostanete přes ikonky Telefon, SMS a MMS, Kontakty nebo Hovory. Aplikace je rozdělená na čtyři části, z nichž každá zobrazuje jednu funkci. První záložka je vyhrazena pro samotný telefon a vidíte zde především číselník, který dokáže postupným psaním rovnou vyhledávat v kontaktech. V této části aplikace naleznete také protokol hovorů.

Druhá záložka je vyhrazena pro adresář. Práce s kontakty se prakticky v ničem neliší od ostatních Android zařízení a kromě podrobného nastavení detailů u každého z kontaktů nechybí ani možnost bezdrátové synchronizace, práce se skupinami nebo oblíbenými kontakty. Přímo v aplikaci je také zabudovaný import a export kontaktů, což se velmi hodí například pro zálohování, potěší také funkce sloučení duplicitních kontaktů.

Než přejdeme ke zprávám, zastavíme se u hovorů. Jejich kvalita je velmi dobrá, zvuk je při telefonování čistý a nestěžovala si ani druhá strana. To platí pro obě SIM karty. Jejich obsluha je přitom zcela běžná. V nastavení si zvolíte, zda má být nějaká karta určena jako primární například pro hovory, zprávy či data. Při probíhajícím hovoru na jedné SIM kartě je druhá karta nedostupná, avšak vám posléze dorazí zpráva se zmeškaným hovorem.

Poslední záložka nabízí práci se zprávami SMS a MMS. Aplikace pro práci s „SMSkami“ je vcelku propracovaná. Šikovné je například filtrování seznamu zpráv podle kontaktů nebo přečtení. Samotné psaní probíhá v konverzacích s jednotlivými kontakty, jen je škoda, že bubliny nejdou například barevně více přizpůsobit. Můžete však celou telefonní aplikaci upravit změnou motivu, kterých je na výběr několik a jsou obsaženy v motivech samotného Lenovo launcheru. V telefonní aplikaci se také nachází celá řada nejrůznějších nastavení. Je sice trochu netradičně řešena, ale zato velice podrobná. Za zmínku pak také rozhodně stojí pop-up notifikace, které vám dokážou přímo v okně uprostřed displeje zobrazit konkrétní přijatou SMS.

Co se týče práce se emaily, tak v tomto ohledu by cílové skupině tohoto modelu nemělo nic chybět. Kromě klasického Gmail klienta, který si nově poradí i s účty mimo rodinu Google, se v modelu S850nachází také jednoduchý emailový klient s podporou IMAP, POP nebo Exchange. Nic extra si od tohoto klienta neslibujte, nicméně na základní komunikaci jistě postačí. Výbavu zpráv doplňuje aplikace Google Hangouts, pomocí které můžete zůstat v kontaktu se svými přáteli a známými a můžete si ji nastavit také jako výchozí aplikaci pro SMS zprávy.

Organizace času a GPS: lepší kalendář a režim Auto

Začněme obligátně kalendářem. Výrobce lehce upravil klasický Android kalendář a změna rozhodně nebyla k horšímu. Kalendář standardně nabízí pouze zobrazení agendy nebo celého měsíce, kdy se pod maticí dnů zobrazuje agenda aktuálně vybraného dne. Jeho ovládání je sice trochu kostrbaté, ale kalendář je přehledný a subjektivně také hezky zpracovaný. Pracovat samozřejmě můžete s větším množstvím kalendářů rozlišených podle barev, přidávat nové události, upomínky nebo narozeniny a nesmí chybět ani bezdrátová synchronizace například s Google účtem.

Další funkcí, kterou v této sekci můžeme zmínit, je správce souborů. Ten je jednoduchý, ale velice funkční. V základním rozhraní vám nabízí filtry pro zobrazení dat určitých typů – hudba, fotografie, videa, dokumenty, instalační balíčky APK a archivy. Ačkoliv s archivy správce souborů pracovat umí, naopak s dokumenty si neporadí a kancelářský balík si tak budete muset dodatečně nainstalovat. Jinak však správce souborů nabídne vše, co bychom od podobné aplikace čekali a přidává navíc možnosti záložek a historie procházení.

V Lenovu S850 také nalezneme standardní sestavu praktických aplikací, jako je kalkulačka, diktafon, aplikace hodin rozdělená na budík, stopky, časovač a světový čas nebo praktický kompas, který vám zobrazí také geografické souřadnice.

V telefonu samozřejmě nechybí GPS a GLONASS, se kterým se pojí Google Mapy a Navigace. Fixace satelitů je i v městské zástavbě svižná a signál nekolísá. S asistencí internetu získáte vaší polohu během pár vteřin, bez internetu si počkáte maximálně 15 vteřin. Lenovo připravilo i praktickou aplikaci pro navigaci v autě. K dispozici je velké ovládání i velmi dobře fungující hlasové povely.

Google Mapy a Navigace

Data a internet: ochuzená výbava

Lenovo S850 si poradí jak s 2G, tak i s 3G sítěmi. Na LTE se ale bohužel nedostalo, což je velká škoda. V cenové hladině 6 500 Kč sice stále nejde o běžný standard, ale také ne o vyloženou výjimku. Nechybí však podpora Wi-Fi. Bezdrátové sítě zastupuje také Bluetooth 4.0. Aby toho po chybějícím LTE nebylo málo, neporadí si S850 ani s NFC, které většině konkurentů nechybí. Zbývá doplnit, že pokud budete chtít využívat data od operátora, je lepší mít danou SIM kartu v prvním slotu, který podporuje 3G sítě. Druhý slot zvládá pouze 2G sítě.

Internetový prohlížeč

Na internet se podíváte skrze prohlížeč Google Chrome, který je svižný i přehledný. Nabízí také možnost synchronizace hesel, záložek a otevřených karet s vaším stolním počítačem.

Závěrečné zhodnocení: bude to mít těžké

Lenovo S850 způsobí svěží větřík ve střední třídě a to především svým vzhledem nebo vychytávkami. Designem většinu zaujme a provětrá šedý průměr konkurence. Skleněná záda se také počítají, neboť ve střední třídě vládne spíše plast. Bytelná konstrukce je rozhodně jen ku prospěchu a pětipalcový displej si vás svými kvalitami jednoduše získá.

Lenovo S850

Výrobce však věděl, že to nemusí stačit a přidal například svítící logo na zadní straně a pro hračičky možnost upravit si prostředí dle obrazu svého. Potěší i mnoho šikovných funkcí pro snadnější ovládání celého telefonu. Radost dále udělá i velmi slušný fotoaparát nebo režim pro řízení auta.

Máme zde ale hned několik záporů. Konstrukce je bytelná, nicméně tlačítka a slot pro SIM karty chrastí. Svítící logo je pěkné, ale k čemu nám je, kdy chybí informační LED dioda a tlačítka pod displejem se utápí ve tmě. Lákavá je i 16GB interní paměť, jenže z ní zbývá necelých 12 GB a paměťové karty nejsou podporované. Nikoho nepotěší chybějící NFC a LTE, obě funkce by u nového telefonu střední třídy neměly chybět. Pomyslnou korunu všemu nasadí nepříliš přesvědčivá výdrž.

Lenovo S850 tak nebude mít vůbec jednoduchou cestu, neboť má hned několik nedostatků, které se jen tak neodpouštějí. Nedokáže je navíc kompenzovat nižší cenou a tak je konkurence nebývale silná.

Konkurence

Velkým konkurentem pro S850 bude Huawei Ascend G630 s rovněž 5palcovým displejem. Má sice menší paměť, slabší výkon a natočí jen HD video, avšak je o dva tisíce korun levnější, nabídne vyšší výdrž a NFC.

Huawei Ascend G630

Zatopit by novince mohl i staronový Samsung Galaxy S III Neo, který za nižší cenu nabídne větší paměť RAM, podporu paměťových karet nebo NFC.

Samsung Galaxy S III Neo

Pokud dychtíte po LTE a nevadí vám větší rozměry, nabízí se HTC Desire 816 s 5,5palcovým displejem, který láká na větší paměť RAM, slot pro paměťovou kartu a zmíněné LTE. Zde si však již 1 500 Kč připlatíte.

HTC Desire 816

LTE nabízí také Nokia Lumia 735. Pokud vám nevadí nepatrně menší displej (4,7 palců), získáte za stejnou cenu podporu sítí LTE a čip NFC. Vhod jistě přijde slot pro paměťové karty, který Nokii nechybí. Nabízí se také alternativa s podporou dvou SIM karet, Lumia 730 Dual SIM. Té však schází LTE.

Nokia Lumia 735
lenovo-s850
Klady
  • podpora dvou SIM karet
  • 16GB interní paměť
  • slušný fotoaparát
  • propracované prostředí Androidu 4.4
  • povedený displej
  • efektně podsvícené logo výrobce
  • skleněná zadní strana
  • stylový vzhled
Zápory
  • nepodporuje paměťové karty
  • chrastící slot pro SIM karty
  • chybí čip NFC
  • nepodporuje rychlá data LTE
  • tlačítka pod displejem nejsou podsvětlena
  • chybí informační LED dioda
Diskuze ke článku
Jenula
Na tom videu to vypadá jako pěchnej lenoch, reakce na dotyk jako u nejzasekanějšího telefonu za 15 stovek z Aukra.
pavel
Dobrý den,
budete dělat recenzi na vibe z2?Uvažuji moc nad koupí.Díky
Redmarx
Nechapu k cemu takovej telefon je, kdyz na tom prakticky nejde nic delatbez toho, aby clovek valcil s nedostatkem mista v ulozisti. Na telefonovani si koupim Nokii za sest stovek a svou praci zvladne lepe nez tenhle smartphone.
krtenek
"Kvalita fotografií je na velmi slušné úrovni. Radost udělají reálné barvy a také ostrost."
WTF?????? Pánové, to vám tam spadlo z jiné recenze nebo užíváte omamné látky či trpíte oční vadou? Horší fotky jsem už dlouho neviděl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze