Huawei Watch
recenze

Huawei Watch

Konečně chytré a elegantní zároveň
24

Na český trh dorazily zatím nejelegantnější chytré hodinky. Hodinky, které se nejvíce svým vzhledem přibližují těm klasickým, ale zároveň nabídnou zajímavé chytré funkce. A přicházejí od výrobce, od kterého byste to možná nečekali, od Huawei. Vítejte u recenze chytrých hodinek, které konečně nejsou kompromisem a mohou zaujmout i vás.

Trh s chytrými hodinkami existuje poměrně dlouho a výrobci jako Sony nebo Samsung se snaží svými výrobky prorazit už několik let. Masového rozšíření jsme se ale nedočkali. Nezměnily to příliš ani Apple Watch, které se sice staly dle očekávání nejprodávanějšími chytrými hodinkami vůbec, ale kvůli ceně, malé výdrži a omezené kompatibilitě opět nejsou výrobkem pro masy.

Huawei Watch

Lidé často neví, na co by chytré hodinky vůbec použili, a když už vědí, bojí se malého přínosu chytrých funkcí v praxi a výdrže na nabití. A vzhledu. Ano, při výběru chytrých hodinek dosud většina uživatelů musela činit velké kompromisy. Pokud jste chtěli chytré hodinky, které evokovaly ty klasické náramkové, odešli jste z ochodů s prázdnou. Hranaté displeje (Apple Watch a další), výrazné nebo nevzhledné lunety (LG G Watch R), příliš sportovní a plastový vzhled (Sony SmartWatch 3) nebo naopak až moc moderní styl (Motorola Moto 360). Výběr je vcelku široký, ideál ale žádný. Možná až doteď.

Huawei Watch – videopohled

Huawei svými hodinkami nazvanými jednoduše Watch vzbudil na veletrhu MWC 2015 v Barceloně oprávněný rozruch. „Že by konečně hodinky, které vypadají jako ty klasické, přináší chytré funkce a zároveň se nemusíte stydět vzít si je ke košili s manžetami a obleku?“ Přesně to jsme si v Barceloně říkali. Po téměř tři čtvrtě roce se Huawei Watch dostávají i na český trh a my musíme potvrdit to, co jsme řekli už v Barceloně. Ty hodinky se prostě povedly. Jak moc? To se dozvíte nyní.

Huawei Watch

Prodejní balení

Huawei si dal záležet už na balení hodinek, které vzbuzuje podobný pocit exkluzivity jako při rozbalování Apple Watch. Velká krabička s polstrováním uvnitř a speciálním pouzdrem pro hodinky vypadá vkusně a elegantně a oproti konkurenci, která své hodinky servíruje v uniformních papírových krabičkách, jde o příjemné odlišení se.

Technické parametry Huawei Watch kožený pásek

Kompletní specifikace
Konstrukce42 × 42 × 11,3 mm, 61 g, odolnost: ano
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (18 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,4" (400 × 400 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8926, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor300 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:15 hodin
Dostupnostzáří 2015, ?

Design a konstrukce: konečně chytré klasiky

Nemá cenu chodit kolem horké kaše. Vzhled je to, oč tu běží a co odlišuje Huawei Watch od ostatních chytrých hodinek s Android Wear. Ostatně, nic jiného to být nemůže, a to vzhledem k uzavřenosti systému. Už jsme si tedy zvykli, že každé hodinky s Android Wear umí v podstatě to samé, liší se pouze ono pouzdro. A to se Huawei skutečně povedlo.

Kruhové tělo hodinek je vyrobeno z matné, nerezové a za studena kované oceli, která vypadá na pohled hodnotně a elegantně. Eleganci hodinkám dodává ale hlavně pravidelně kruhový 1,4palcový displej s tenkou, lesklejší kovovou lunetou kolem něj. Tato kombinace je na trhu unikátní – buď si totiž můžete vybrat futuristicky vyhlížející hodinky bez lunety jako Moto 360, avšak s nevzhledně useknutým displejem ve spodní části, nebo naopak hodinky s pravidelně kruhovým displejem, ale výraznou lunetou, jako například u LG Watch Urbane. Huawei Watch konečně přinášejí vytoužený ideál, díky kterému je lze takřka zaměnit s ručičkovými náramkovými hodinkami.

Huawei Watch

A právě to je na nových Huawei Watch nejzajímavější. Hledáte-li klasicky vypadající elegantní hodinky k formálnějšímu oblečení, jsou Huawei Watch ideální. Potvrdilo se mi to u mnoha lidí z okolí, kteří rádi nosí klasické hodinky, a říkají, že Huawei Watch jsou první chytré hodinky, které by si při troše představivosti i vzali na ruku, protože jednoduše „už vypadají docela dobře“. Samozřejmě je nelze srovnávat s mistrovskými hodinářskými kousky za stovky tisíc, v nejnižší třídě hodinek do desíti tisíc ale svým zpracováním nevyjdou ze srovnání vůbec špatně. A pokud si na hodinkách nastavíte také umírněný elegantní ciferník, je v některých situacích iluze klasických hodinek skutečně téměř dokonalá.

Elegantní kulaté tělo s průměrem 42 milimetrů narušuje pouze jediné tlačítko na pravé straně, kterým rozsvěcíte displej a vracíte se na základní obrazovku. Často jej ale používat nemusíte - hodinky se rozsvítí automaticky, když se na ně podíváte, i když u Android Wear hodinek to nikdy nefunguje tak spolehlivě a samozřejmě jako u Apple Watch. Tlačítko umístěné ve „dvou hodinách“ je praktičtější než u číslovky tři. Při jeho stisku se hodinky nemají tendenci po ruce tak moc posouvat, protože tlak na ně není pouze ze strany, ale úhlopříčně.

Huawei Watch

Uchycení pásku je rovněž elegantní a nikoliv příliš masivní. Použít můžete jakýkoliv 18milimetrový pásek, ale už ten dodávaný je velmi povedený. Černý pásek je vyroben z kvalitní měkké hovězí kůže se švy na bocích, který vypadá hodnotněji a je také příjemnější než například kožené pásky od LG. Má také pružinky pro rychlé sejmutí a výměnu. Manipulace s nimi chce ale trochu cviku - zatímco sejmutí pásku je otázkou vteřiny, nasazení už chce zručnost a praxi.

V Česku koupíte hodinky oficiálně pouze s tímto páskem v kombinaci s nerezovým ocelovým tělem, v zahraničí se ale prodávají také kovové pásky a tělo v černé barvě nebo v barvě růžového zlata. Například ve Velké Británii zaplatíte za černé tělo s kovovým černým páskem v přepočtu bezmála 14 tisíc korun. Za pozlacenou verzi s hnědým koženým páskem pak zaplatíte v USA v přepočtu přes 21 tisíc Kč po připočtení českého DPH. Zlatá verze se zlatým kovovým páskem pak znamená cenovku bezmála 24 tisíc Kč.

Huawei Watch
Celosvětově je v prodeji více variant, v Česku si můžete koupit jen ocelovou s černým páskem.

Na ruce sedí hodinky velmi dobře, dokonce výborně. Musím říci, že ze všech chytrých hodinek, které jsem zatím mohl na ruce nosit, jsem si na Huawei Watch zvykl nejrychleji, prakticky okamžitě. Na ruce vypadají a nosí se jako klasické hodinky a i hmotnost 61 gramů je přiměřená. Jediné, co prozradí příslušnost Huawei Watch k „chytrému rodu“, je větší tloušťka 11,3 milimetrů. Ve srovnání s klasickými hodinkami je to samozřejmě více (i když záleží na typu), oproti jiným chytrým hodinkám jde ale o standard a v praxi s touto hodnotou není vůbec žádný problém.

Huawei si dal záležet i na spodní části hodinek, dýnku, kde se nachází senzor tepu a proprietární nabíjecí konektor. Vše je úhledné a elegantní. Hodinky jsou voděodolné podle certifikace IP67 - nemusíte se tak obávat prachu a vydrží i v metrové hloubce pod vodou po dobu 30 minut. Sprchování tedy přežijí, plavání už bychom ale nedoporučovali. Tak jako tak, limitujícím faktorem bude i kožený pásek, který podobné vodní eskapády celkově moc rád nemá.

Líbilo se nám:

  • elegantní vzhled
  • vypadají jako klasické hodinky
  • příznivá hmotnost i rozměry
  • voděodolné s certifikací IP67
  • kvalitní kožený pásek
  • kvalitní pouzdro z nerezové oceli

Nelíbilo se nám:

  • výměna pásků by mohla být snadnější
  • v Česku se oficiálně neprodávají verze s kovovým páskem a jinou barvou pouzdra

Displej: jemnost za safírem

Po designu je displej další oblastí, ve které hodinky od Huawei excelují. Nejen, že je pravidelně kruhový a nehyzdí ho useknutá spodní část, je navíc kryt safírovým sklíčkem, které je mimořádně odolné proti poškrábání Ostatně, po našem více než měsíčním testování nenese sklíčko skutečně žádné, byť sebemenší vlasové škrábance. Napomáhá tomu i mírně vyvýšená luneta, která je však decentní a elegantní. Sklíčko má také výbornou oleofobní vrstvu a nemá problém s odrazy.

Huawei Watch

Displej zaujme také svými parametry, zejména pak vysokým rozlišením 400 pixelů v průměru kruhového zobrazovače, což mu dává větší jemnost než u konkurenčních Motorola Moto 360 druhé generace nebo LG Watch Urbane, konkrétně 286 ppi A rozdíl je viditelný na první pohled. Displej je krásně ostrý a obzvláště ciferníky s jemnými číselníky hezky vyniknou. Díky AMOLED technologii hodinkám svědčí spíše tmavé ciferníky a díky AMOLEDu nabídnou také velmi oblíbenou funkci stále rozsvíceného displeje, který v úsporném stavu ukazuje zjednodušenou grafikou pouze čas, případně text poslední notifikace. Díky tomu nemusíte hodinky rozsvěcet, když se chcete podívat jen na čas, který je stále velmi zřetelně vidět, a to i ve dne. Pokud si ale už displej rozsvítíte gestem nebo tlačítkem na boku, lze ho zakrytím dlaní zase rychle zhasnout.

Vyzdvihnout musím také výbornou čitelnost i na slunci, pozorovací úhly a povedené barvy. Díky kombinaci všech těchto vlastností působí některé ciferníky opravdu hodně reálně a zejména ve dne jsou svým klasickým náramkovým protějškům velmi blízko. Kaňkou na kráse jinak povedeného displeje je absence automatické regulace jasu, zejména v noci tak hodinky září více, než byste chtěli.

Huawei Watch
Ambientní režim zobrazuje stále čas a základní informace, díky čemuž displej s AMOLED technologii téměř nečerpá energii z akumulátoru.

Líbilo se nám:

  • výborná jemnost, čitelnost i barevné podání
  • neustále rozsvícený displej pro snadnou kontrolu času
  • kruhový displej bez nevzhledného useknutí v dolní části
  • ochrana safírovým sklem

Nelíbilo se nám:

  • ne vždy se hodinky gestem rozsvítí tak, jak by měly
  • chybí automatická regulace jasu

Baterie a výdrž: klasika, která nepřekvapí

Huawei tvrdí, že jeho hodinky s 300mAh akumulátorem vydrží jeden a půl dne běžného používání při stále rozsvíceném displeji v ambientním módu. A má pravdu. Přesně na takovou výdrž jsme se my sami běžně dlouhodobě dostávali. V případě, že si neustálé zobrazování času vypnete, je možné se dostat na plnou dvoudenní výdrž, ale pouze za předpokladu, že hodinky nijak zvlášť nevytěžujete. Běžné používání hodinek pak znamená občasné vyřízení notifikace, vzdálené ovládání hudebního přehrávače na telefonu po dobu půl hodiny, občasné odmítnutí hovoru nebo rychlou odpověď na zprávu skrze hlasový příkaz a občasné využití Google Now pro informace o počasí či jízdním řádu, když čekáte na spoj.

Nabíjení probíhá skrze proprietární kolébku, jejíž kontakty dosednou na ty na dýnku hodinek. Bezdrátové nabíjení se tedy nekoná. V praxi je to ale dost jedno, tak jako tak totiž musíte hodinky položit na speciální nabíječku, spíše zamrzí, že neslouží zároveň jako efektní stojánek jako u Motoroly Moto 360 a hodinky se pokládají vodorovně s povrchem stoluDobití hodinek na plnou kapacitu trvá zhruba hodinu.

Hardware: uvnitř bez překvapení

Zatímco vnější obal je to, čím se Huawei liší od zbytku chytrých hodinek na trhu, uvnitř už nám tepe hardware známý z mnoha jiných modelů. Výpočetní výkon tak zajišťuje čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, 512 MB RAM a uvnitř je připravena 4GB interní paměť, z níž ale pouze 2 GB jsou určené pro vaše využití, zejména pro hudbu skrze Hudbu Play. Stačí přes Bluetooth připojit sluchátka a můžete vyběhnout bez telefonu s hudbou v uších. Díky nedávnému updatu Hudby Play si konečně můžete i zvolit, které skladby chcete přesunout do hodinek. Aplikací pro Android Wear stále není mnoho a nezabírají mnoho prostoru, pro vaši představu: například Foursquare zabírá v hodinkách 21 MB, Skype 10 MB a takový Swarm jen 6 MB. Aplikacemi tedy svoje úložiště v hodinkách určitě nezaplníte.

Huawei Watch

Nechybí ani série nutných senzorů. Pro rozsvěcení displeje a ovládání hodinek se hodí akcelerometr a gyroskop, a to pro listování kartami švihnutím zápěstím. Dýnko hostí senzor tepu, který ale v praxi příliš využívat nebudete, maximálně pro běhání nebo občasné měření v klidu, které je ale nepřesné. Vestavěná aplikace Google Fit díky akcelerometru celý den sleduje počet vašich kroků a můžete si zaznamenávat i další aktivity nebo pomocí ní i běhat, zobrazuje však jen základní funkce a určitě doporučujeme spíše stáhnout Runtastic. Kromě barometru pak už v hodinkách nic víc nenalezneme, zamrzí zejména absence GPS, které by se hodilo například pro měření běhu bez telefonu, jako to umí například Sony SmartWatch 3.

Hodinky musí být bezpodmínečně propojeny s mobilním telefonem, na kterém běží Android 4.3 a vyšší a nově také iOS 8.2 nebo vyšší. Hledáte-li elegantní a klasicky vypadající hodinky pro váš iPhone a nelíbí se vám Apple Watch, nehledejte dále. Spojení probíhá standardně přes Bluetooth 4.1, ale když se rozestup navýší, hodinky dokáží pro propojení s mobilem použít i Wi-Fi sítě uložené v telefonu. Pokud jsou hodinky i telefon připojeny k Wi-Fi síti, chodí vám na hodinky notifikace, i když už Bluetooth kvůli vzdálenosti nestačí, což se hodí ve velkých kancelářích nebo domech. Mobilní telefon ale musí být vždy zapnut a nestačí, aby byly hodinky připojeny k Wi-Fi - samy od sebe si totiž žádné informace skrze ni nestáhnou.

Líbilo se nám:

  • 2 GB paměť pro hudbu a možnost poslechu přes Bluetooth
  • připojení na Wi-Fi
  • kompatibilita s iOS

Nelíbilo se nám:

  • chybí GPS
  • měřič tepu není příliš přesný

Rychlost a funkce: klasický Android Wear

Hodinky běží na Android Wear s verzí Androidu 5.1.1 a pokud jste už někdy používali hodinky s tímto systémem, nic vás nepřekvapí. Vzhledem k uzavřenosti systému, do kterého Google nepovoluje výrobcům nijak zasahovat, vypadá a funguje vše stejně jako například na nedávno testovaných LG Watch Urbane. A to je dobře, i špatně. Počítat musíte i s absencí češtiny.

Fungování hodinek je celkově spolehlivé, nesetkali jsme se se zamrznutím nebo restarty, při běžném používání jsou hodinky hezky svižné a odezvy ukázkové. Kde má Android Wear rezervy je rychlost spouštění aplikací a v situacích, kdy chcete odbavit více notifikací najednou. Stačí rychle po sobě vymazat tři e-maily a u dalších se už začnou karty sekat a hodinky hlásit chybu spojení s telefonem. To je ostatně ale chování všech ostatních hodinek s Android Wear. Při běžném používání ale na problémy většinou nenarazíte.

Huawei Watch

Středobodem dění je samozřejmě úvodní obrazovka s ciferníkem. Kromě těch od Googlu přichystal některé velmi povedené i sám Huawei. Oproti Apple Watch ale zamrzí, že si ve většině případů nemůžete ciferníky upravovat, přitom většinou by stačila například jen změna barvy nebo pár prvků. Zde mají Apple Watch navrch.

Celý systém je založen na kartách, ve kterých se vám zobrazují notifikace, informace z Google Now nebo podporovaných aplikací. Kromě odhození notifikace, které se pak synchronizuje s notifikačním centrem telefonu, lze většinou provést i nějaké základní akce, například e-mail vymazat nebo odpovědět hlasově díky mikrofonu a přepisu hlasu na text na chatové nebo e-mailové zprávy. Hodinky vás upozorní i na schůzku v kalendáři nebo příchozí hovor, který můžete i odmítnout, a to i se zprávou Kvůli absenci reproduktoru ho ale z hodinek nevyřídíte.

Android Wear 5.1.1 – novinky

Tato použití s notifikacemi mají v hodinkách největší smysl a jsou důvodem, proč o chytrých hodinkách přemýšlet. Bez neustálého kontrolování telefonu víte, co se v něm děje, a některé notifikace můžete bez něj i rychle odbavit. Hodí se to nejen při řízení, ale v mnoha dalších situacích, kdy není vhodné telefon vytahovat nebo ho jednoduše vytahovat z kapsy nechcete.

A když nechcete být obtěžováni, mají hodinky režim nerušit nebo i „režim v divadle“, který kompletně zhasne displej, který se nerozsvítí ani při příchozích notifikacích, a hodinky ani nevibrují. S vibracemi se ostatně pojí jedna z nevýhod Huawei Watch. Jsou příliš hlasité a v tichých situacích rušivé. Pokud jste doufali, že si v průběhu porady nenápadně pročtete e-maily a ty nedůležité rovnou vymažete, zapomeňte na to - opakované hlasité vibrace při každém vymazání e-mailu vás prozradí (ano, i v režimu nerušit). A nejdou deaktivovat.

Většina ciferníků od Huawei je elegantní. Škoda, že je není možné upravovat.

Za povedený nelze označit ani koncept Google Now, který vám má na hodinky posílat kontextové karty tehdy, kdy je potřebujete. Respektive koncept povedený je, fungování v praxi nikoliv. Ke kartě s počasím se musíte probrat skrze další notifikace a aktuální informace zapadnou mezi dalšími notifikacemi. A když na ně narazíte, jsou už často těžce neaktuální, což ale nemáte šanci poznat. Častokrát vám také z Google Now notifikace nedorazí vůbec nebo pozdě.

Naopak velmi praktická je funkce pro listování notifikacemi švihem zápěstí. Když nemáte druhou ruku volnou, lze tímto způsobem celkem jednoduše zjistit, co se děje. S aktuálním updatem, který nám ale zatím v době testu na hodinky nedorazil, můžete podobnými gesty vykonat i první akci, kterou notifikace nabízí, a na příchozí chat tak pomocí gest a hlasu odpovíte, aniž byste se hodinek dotkli.

Podoba prostředí Android Wear.

Líbilo se nám:

  • rychlý běh a dobrá práce s notifikacemi
  • integrace Google Now
  • designově povedené ciferníky od Huawei
  • procházení notifikacemi gestem
  • vyřízení notifikace hlasem

Nelíbilo se nám:

  • pomalejší reakce při náročnějších úkolech
  • Google Now často nefunguje dobře
  • příliš hlasité vibrace hodinek
  • většina ciferníků je bez možnosti úprav
  • pouze anglické prostředí

Aplikace: za Apple Watch zaostávají

A jak je to s aplikacemi? Android Wear nefunguje jako samostatný operační systém, ale jako nadstavba „velkého“ Androidu. Takže aplikace mají rozhraní pro telefon a pak, v ideálním případě, i pro hodinky. Opět příklad pro osvětlení: Mapy od Googlu v hodinkách používají stejná data, ale umí jen zobrazovat pokyny z navigace anebo malý výřez mapy okolo vás. Aplikací pro Android Wear ale není nijak závratné množství a některá velká jména stále chybí. Zapomeňte například na Instagram, Snapchat, Twitter, ale i Facebook nebo Vine. Z těchto aplikací sice uvidíte notifikace formou karet, ale nemůžete s nimi nic dělat. Ale pokud aplikace najdete, nejsou zdaleka tak propracované jako u konkurenčních Apple Watch a kromě notifikací podporují jen pár základních funkcí. Pomalé je i spouštění aplikací a jejich nalezení v dlouhém seznamu také není příliš rychlé. Drobnou náplastí je zobrazování třech nejčastěji používaných v horní části seznamu.

Huawei do aplikační výbavy přidal pouze dvě své vlastní aplikace zaměřené na fitness. První vám celý den sleduje počet kroků a automaticky rozpoznává chůzi do schodů nebo běh a v pěkném grafickém kabátku vám zobrazuje počet kroků i spálené kalorie. Druhá umí pouze okamžitě změřit srdeční tep. Jedná se tak o duplicitu funkcí, které umí Google Fit, avšak v graficky povedenějším hávu.

Huawei Watch

Celkově je Android Wear ještě stále v rané fázi vývoje, jak ukazuje článek o dlouhodobých zkušenostech . Práce však postupují rychle kupředu, což potvrdí text o posledním velkém balíku vylepšení, o možnostech hlasového ovládání v češtině nebo možnostech pokročilejšího ovládání gesty . Nejdůležitější však je přilákat vývojáře k tvorbě většího množství dokonalejších aplikací tak, aby se hodinky s Android Wear mohly měřit s Apple Watch.

Líbilo se nám:

  • automatická instalace podporovaných aplikací z telefonu
  • rychlé volby pro notifikace

Nelíbilo se nám:

  • pomalé spouštění aplikací
  • malé množství aplikací oproti Apple Watch
  • nepohodlný přístup k aplikacím v seznamu

Závěr a hodnocení

Hodinky od Huawei se opravdu povedly a nebojím se je označit za nejpovedenější chytré hodinky s Android Wear na trhu. Pokud nechcete dávat horentní sumy za chytré hodinky od TAG Heuer a chcete chytré hodinky, které se co nejvíce podobají těm klasickým, jsou elegantní, kompaktní a dobře zpracované, našli jste svůj ideál.

Huawei Watch

Pochválit musím konstrukci pouzdra z nerezové oceli i koženého pásku, hodinky se nosí opravdu velmi příjemně. Špičkový je také displej, který je jemnější než u konkurence a je dobře vidět i na slunci, chrání ho navíc safírové sklíčko. Škoda absence automatické regulace jasu a GPS, to by pak byly hodinky funkčně dokonalé.

Systém Android Wear potěší nově podporou iOS, uživatelé iPhonů se tak mohou konečně poohlížet i po hodinkách s kulatým displejem. Oproti Apple Watch ale hodinky zaostávají počtem aplikací, pohodlností ovládání a místy i rychlostí. Svým vzhledem ale hodinky tyto neduhy vynahrazují, v praxi se používají velmi dobře a rozhodně je můžeme označit za jedny z nejlepších chytrých hodinek na trhu, mezi Android Wear zařízeními určitě minimálně i za ty nejhezčí.

To, že Huawei vyrobil povedené hodinky, si určitě uvědomuje - nasadil totiž náležitě ambiciózní cenovku 10 000 Kč včetně DPH. Ostatní srovnatelné chytré hodinky s Android Wear stojí o několik tisíc méně.

Konkurence

Hledáte-li klasicky vypadající chytré hodinky s Android Wear, mohou být alternativou nové Fossil Q Founder za 9 tisíc korun, líbit by se vám mohly také LG Watch Urbane, které mají ale mnohem tlustší lunetu a pokud jste spíše modernějšího ražení, mohou se vám zalíbit nové Motoroly Moto 360, které se však u nás zatím neprodávají a musíte u nich překousnout nevzhledné useknutí displeje ve spodní části.

Fossil Q Founder, LG Warch Urbane a Motorola Moto 360 druhé generace

Alternativou jsou samozřejmě i další hodinky s Android Wear, které ale zdaleka nevypadají tak dobře. Zapomenout nesmíme ani na nové Samsung Gear S2 s kruhovým displejem a velmi originálním - a v praxi překvapivě dobře fungujícím - ovládáním pomocí otočné lunety.

Samsung Gear S2

Jedním z konkurentů jsou i Apple Watch, které jsou ale v ocelové verzi o poznání dražší a mají horší výdrž na nabití. Zaujmou ale povedeným ovládáním a větším množstvím kvalitnějších aplikací.

Apple Watch

I v takto tvrdé konkurenci ale Huawei Watch bez problému obstojí a svou elegancí, kvalitní konstrukcí a vyváženým vzhledem zaujmou nejednoho zájemce o klasicky vyhlížející chytré hodinky.

huawei-watch
Klady
  • praktické ovládání gesty
  • kompatibilita s Androideim i iOS
  • snadná práce s notifikacemi
  • výměnné pásky
  • ochrana displeje safírovým sklem
  • vkusné ciferníky
  • výborný displej s vysokou jemností a dobrou čitelností
  • elegantní design a kvalitní ocelové pouzdro
Zápory
  • chybí automatická regulace jasu displeje
  • oproti Apple Watch chybí mnoho aplikací a jsou méně kvalitní
  • při rychlejších úkonech pomalejší reakce
  • příliš hlučná vibrační upozornění
Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Škoda jen nabíjecího adaptéru, za tu cenu už by mohl být bezdrátový, takhle se člověk musí soustředit na to jak dopadá na piny a jestli se zařízení nabíjí.

Měl bych dotaz, snažil jsem se najít jejich kovový pásek, kterému říkají Stainless Steel Mesh Band, který vypadá trochu jak kroužková zbroj, ale bezvýsledně, je možné ho někde sehnat? Ten oficiální od Huawei nebo jiný a popřípadě jak se tomu říká v češtině?
A X E L
Nelíbilo se nám:
- výměna pásků by mohla být snadnější
- v Česku se oficiálně neprodávají verze s kovovým páskem a jinou barvou pouzdra
_______________

No tak 1) pasek clovek casto nemeni, cili to neni snad problem.
a 2) absence verze s kovovym paskem nevadi. Koupil jsem si 2 kovove, velmi podobne tem, co nabizi Hua, za par stovek:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/48679683/18mmKovoveReminky.JPG

Hodinky maji barometr? Musim prozkoumat! Jak/kde funguje?

Senzor tepu -jak tak koukam, v Runtastic nefunguje kontinualni zaznam tepu behem treningu. Je to tak? V nejake jina appce to jde?

Absence GPS mne nepali, bez telefonu stejne nikam nejdu a pri behu ho mam v pouzdru na pazi.

WiFi: a hodinky museji byt pripojene k te same WiFi, jako telefon, nebo telefon muze zustat na domaci WiFi a notofikace mi budou chodit na WiFi v hospode?

A X E L
Reproduktor: nekde jsem cetl, ze uvnitr hodinek je i reproduktor, ale soucasna verze Wear jej neumi vyuzit. Co je na tom pravdy? A nauci se Wear (a tim i Huawei Watch) reproduktor vyuzivat v nejake pristi verzi? Synovi jsem koupil superlevne smartwatch z Ciny za $22 - a je mozne na nich z telefonu prehrat jakykoli zvuk (coz ma smysl minimalne pro hlasovy vystup navigace ci Anteli) ci je pouzivat jako hlasite sluchatko na hovor, tzn. pres ne telefonovat.

To je zatim vse k mym postrehum, mam je teprve 4 hodiny :-)
Grom51
Nedávno jsem je viděl na živo, vypadaly celkem lacně tak na hodiny za 1500kč max .. pokud jsou dle mnohých hezčí než moto360, bojím se jak vypadají i ty.
Čekal jsem, že to bude fakt pěknější .. ale není, možní tak od Fossilu budou nebo od TAGu .. tyhle ztrácejí smysl. minimálně pro mě. Za tu cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze