Huawei MediaPad T1 8.0
recenze

Huawei MediaPad T1 8.0

Výkonný elegán s LTE
31

Máte zálusk na tablet, který nabídne reprezentativní vzhled, nadprůměrnou funkční výbavu a zároveň nezruinuje vaši peněženku? Nový přírůstek mezi tablety společnosti Huawei, model MediaPad T1, nabídne za cenu necelých 5 000 Kč funkce a vzhled jako mnohem dražší konkurence. Najde se však i pár ústupků.

I když je levných tabletů na trhu nepřeberné množství, vybrat ten, který vám bude opravdu dobře sloužit a zároveň bude i dobře vypadat je poněkud obtížné. Huawei MediaPad T1 8.0 LTE dokazuje, že i levný tablet může nabídnout zajímavou funkční výbavu, ve které nechybí nic důležitého, a přesto se cena nemusí dostat za hranici 5 000 Kč. Pro svou konkurenci je tak novinka poměrně velkou hrozbou.

Nepřehlédněte:

Nic však není dokonalé, ani MediaPad T1 8.0 LTE není. Ústupky musel projít displej a také paměť RAM, na druhou stranu ani jeden z těchto aspektů nebrání běžnému používání, což koneckonců potvrdil i náš dlouhodobý test. Chcete vědět, jak si Huawei MediaPad T1 8.0 LTE vedle celkově? Začínáme.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE na oficiálních snímcích

Technické parametry Huawei MediaPad T1 8.0 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce210,6 × 127,7 × 7,9 mm, 360 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:39 hodin
Dostupnostprosinec 2014, 5 000 Kč

Huawei MediaPad T1 LTE – videopohled

Obsah základního balení: chudý standard

  • tablet Huawei MediaPad T1 8.0 LTE
  • synchronizační USB kabel
  • adaptér do sítě
Huawei Ascend G620s

Design a konstrukce: pan elegán

Najít zajímavě zpracovaný tablet za cenu okolo 5 000 Kč je poměrně oříšek, Huawei se však rozhodlo rozmetat tyto předsudky a ukázat, že i levný tablet může reprezentovat. Přední straně dominuje velký, konkrétně 8palcový displej, nad kterým nalezneme čočku předního fotoaparátu pro videohovory a průchod senzorů jasu a přiblížení. Své místo tu má také sluchátko, které zároveň sdílí svůj prostor s výstupem hlasitého reproduktoru.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE

Pod displejem nalezneme pouze logo výrobce, ovládací prvky operačního systému Android se přestěhovaly do prostředí samotného. Rámečky okolo displeje jsou jedním z ne moc estetických prvků, minimálně prostor pod displejem mohl být vyřešen mnohem účelněji.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE

Mnohem zajímavější je však zadní strana, ta je totiž tvořena hliníkovým (a samozřejmě napevno ukotveným) krytem, který sahá až do boků tabletu. Vrchní a spodní lišty zadní strany jsou pak samozřejmě plastové a poskytují prostor pro antény bezdrátových sítí. V levém horním rohu si své místo našla také čočka primárního fotoaparátu s rozlišením 5 Mpx, přisvětlovací LED diodu byste však hledali marně. Nechybí ale sekundární mikrofon pro nahrávání videoklipů. Co se týče povrchu plastových lišt na zadní straně, jedná se o pogumovanou úpravu, která je sice příjemná na omak, ale bohužel je velmi náchylná na ušpinění.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE

Zadní kryt ukrývá také slot pro paměťovou kartu microSD a také microSIM kartu, záslepku musíme pochválit za dostatečné uchycení a také za barvu, která s barvou hliníku téměř 100% koresponduje. Podíváme se také na boky tabletu. Levý můžeme přeskočit, ten je totiž zhola prázdný, na pravém boku pak nalezneme ovládací tlačítko pro vypnutí displeje a dvoupolohové tlačítko regulace hlasitosti. Obě tyto tlačítka můžeme pochválit, co se odporu týče, nelíbí se nám však jejich příliš těsné umístění. Často se nám stávalo, že jsme místo tlačítka pro odemknutí displeje omylem zmáčkli vrchní tlačítko pro regulaci hlasitosti.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE

Spodní strana zařízení hostí pouze vstup microUSB konektoru a také primární mikrofon, vstup 3,5milimetrového audio jacku nalezneme na vrchní straně zařízení. Celkově můžeme kvalitu zpracování pochválit, nikde nic nevrže, nevydává nepříjemné zvuky, hliník zkrátka drží vše na svém místě, takže jsou zbytečné i snahy o prohnutí tabletu. Nelíbí se nám pouze široké rámečky okolo displeje a také pogumované lišty na zadní straně, které mají, alespoň u bílé verze, sklon ke snadnému zašpinění. Dodáme, že rozměry tabletu se zastavily na hodnotě 210,6 × 127,7 × 7,9 mm, hmotnost je pak na poměry tabletů vcelku příjemných 360 gramů.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE

Baterie a výdrž: vydrží i dva dny

I když integrovaná baterie Huawei MediaPad T1 8.0 LTE nabídne kapacitu ne nijak ohromujících 4 800 mAh, není to s výdrží tak zlé. Tablet bez problémů vydrží i 2 dny plného nasazení, případně půlku celého dne brouzdání po internetu a hraní her. A to už je slušný výsledek, na kterém se podílí především použití úsporného procesoru a nižšího rozlišení displeje. Huawei nezapomněl ani na speciální režimy úspory výdrže baterie, nejefektivnější režim Ultra pak umožní prodloužit výdrž baterie až o dvojnásobek, k dispozici jsou pak ale pouze základní funkce, jako je volání a SMS, funkce jako Wi-Fi, Bluetooth nebo GPS se automaticky deaktivují.

Baterie nabídne kapacitu 4 800 mAh

Nezapomněli jsme provést ani náš standardizovaný test výdrže, ten zahrnuje streamování 720p videa na zabezpečené Wi-Fi s plným signálem, 50% jasem a 50% zvukem do sluchátek. Aktualizace jsou během testu potlačeny. V takových podmínkách zvládne MediaPad T1 pracovat 11 hodin a 32 minut. Měřit jej můžeme s opravdovými vytrvalci typu Sony Xperia Z2 Tablet s výsledkem 11 hodin a 44 minut. V tomto srovnání překoná i Apple iPad Air 2 s téměř 9 hodinami. Celkově tak hodnotíme výdrž pozitivně. Potěší také rychlost nabíjení, na 80 % své kapacity se MediaPad T1 nabije za 1 hodinu a 56 minut, na kompletní dobití si počkáte dalších 53 minut.

Zvuk: nepřeslechnutelný

Zvuková reprodukce Huawei MediaPad T1 8.0 LTE je jedním slovem nepřeslechnutelná, a to i přesto, že se výstup hlasitého reproduktoru nachází ve sluchátku pro hovory, o žádný prostorový zvuk se tedy nejedná. Tablet na maximální hlasitost dokáže bez problému ozvučit větší místnost, kvalita přitom není vůbec špatná. Spojujícím faktorem vyšší hlasitosti jsou ale pochopitelně vibrace celého zařízení. Pochválit musíme rozsah, i když s basy je to trochu horší a platí zde podobná situace jako například u smartphonů – prakticky neexistují. I tak se ale jedná o velmi příjemně překvapení a s MediaPadem T1 se rozhodně nemusíte stydět pustit si vaše oblíbené skladby pořádně nahlas. Podobná situace navíc platí i po připojení vlastních sluchátek.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE
Hlasitý reproduktor a sluchátko v jednom

Displej: až na to rozlišení

Jak již víme, Huawei MediaPad T1 nabídne 8palcový IPS TFT displej s rozlišením 1 280 × 720 pixelů, jedná se tedy o klasický HD zobrazovací panel, který v této cenové kategorii vidíme stále nejčastěji. Výsledná jemnost je bohužel vcelku podprůměrných 188 pixelů na palec, jak tedy displej zhodnotit jako celek? Pochválit musíme pozorovací úhly a barevné podání, rovněž neurazí ani maximální intenzitu jasu, která umožní číst text i na přímém světle. Dobře navíc funguje také čidlo regulace jasu. Pokud vám navíc přednastavená teplota barev nevyhovuje, snadno ji můžete upravit v menu nastavení. Pak je tu ale strana druhá, a tou je problém s nižším rozlišením displeje, kdy jsou jednotlivé pixely (když se snažíte) poznat i na pouhý pohled.

Displej se nepyšní zrovna nejvyšším rozlišením

Při běžné práci nižší rozlišení nijak neomezuje, ale jakmile si zkrátka zvyknete na detailní displeje smartphonů, může vám občas nižší rozlišení na tabletu tak trochu vadit, stejně jako absence tvrzeného skla a oleofobní vrsty, díky čemuž se displej obtížněji čistí a je náchylnější na vlasové škrábance. Celkově vzato se však nejedná o žádnou katastrofu a bez přímého srovnání displeje s lepší konkurencí bude displej dostačovat. Pokud vezmeme v potaz, že je nižší rozlišení prakticky jedním z mála nedostatků tohoto tabletu, jsme ochotni nižší rozlišení MediaPadu T1 odpustit.

Hardware a výkon: úsporný Snapdragon

Uvnitř MediaPadu T1 tepe 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz na všech čtyřech jádrech a sekunduje mu 1 GB operační paměti RAM (po spuštění je dostupných zhruba 470 MB). Interní paměť čítá 8 GB a po spuštění je pak pro uživatele dostupná zhruba polovina. Slot pro paměťové karty microSD však dokáže interní paměť rozšířit o dalších až 32 GB. Procesor lze jedním slovem vystihnout jako úsporný, což koneckonců dokazuje i poměrně dlouhá výdrž. Jako operační systém byl dosazen Android ve verzi 4.4.4 KitKat, Huawei však opět nezapomnělo na vlastní a důvěrně známé grafické prostředí EmUI ve verzi 2.3, které známe i ze smartphonů této značky.

Výsledky benchmark testů

Díky použití dobře optimalizované grafické nadstavby, Androidu 4.4 KitKat a čtyřjádrového procesoru, je chod tabletu vždy svižný a k zásekům téměř nedochází. Animace jsou krásně plynulé, stejně jako spouštění různých aplikací je otázkou okamžiku. Co se týče výkonu při hraní her, grafický akcelerátor Adreno 306 si poradí s většinou běžných plošinovek, bez větších problémů zvládne i náročnější 3D hry, zde se však občasným zásekům nevyhnete.

Uživatelské prostředí: Emotion UI jak ho známe

Jak již víme, Huawei MediaPad T1 8.0 LTE nabídne stejnou grafickou nadstavbu, jako i smartphony značky Huawei, respektive EmotionUI ve verzi 2.3. Prostředí je tak velice podobné tomu pro smartphony, pochopitelně je ale vše větší a také přehlednější. Nadstavba od Huawei nepočítá s žádným menu aplikací, všechny aplikace jsou tedy umístěné přímo na kartách úvodních obrazovek. Ze začátku se jedná trochu o nezvyk, přesto je tento styl návykový. Není nutné přepínat se mezi menu a základními obrazovkami, vše důležité máte hned po ruce.

Uživatelské prostředí

Komu by tento styl nevyhovoval, může samozřejmě stáhnout některý z alternativních launcherů z Google Play. Zpět ale k nadstavbě od Huawei. Další zajímavou možností je zvolit si některý z motivů, schémat, chcete-li. Ty kompletně předělají celý systém, změní se tedy nejenom barevný nádech, ale také ikony. Každý motiv má svá specifická nastavení, do toho navíc můžete i po změně zasáhnout manuálně a přizpůsobit si ho tak do nejmenších detailů.

Uživatelské prostředí

Kromě efektů můžete přizpůsobit také animace/efekt přechodů mezi obrazovkami, opět máte na výběr hned z několika možností. Samozřejmostí je možnost nastavit si rozdílnou tapetu uzamčené obrazovky a tapetu plochy, zajímavostí je pak možnost náhodné změny tapety (každých 5, 15, 30 nebo 60 minut, nastavit lze i změnu každých 24 hodin). Když k tomu všemu přičteme perfektní optimalizaci, musíme grafickou nadstavbu EMUI 2.3 v podání společnosti Huawei rozhodně pochválit. Vše funguje jak má, prostředí je intuitivní a přehledné, možnosti uzpůsobení navíc jsou pak už jen příjemným bonusem.

Uživatelské prostředí

Multimediální funkce: ukrátí dlouhou chvíli

MediaPad T1 LTE nezaostává ani co se multimediální výbavy týče, velký displej přímo vybízí ke konzumaci multimediálního obsahu. Samozřejmostí je tedy hudební přehrávač, který zvládne přehrát téměř jakýkoliv formát. Integrovaný videopřehrávač si poradí i s videoklipy s koncovkou .avi, problém mu nedělají ani české titulky, není tedy problém vzít si váš oblíbený film nebo seriál na cesty, bez nutnosti starat se o případnou konverzi na jiný podporovaný formát. Integrovaná Galerie obrázků zvládne také jednoduchou editaci snímků. Co se týče hraní her, jak již víme, MediaPad T1 sice není žádné „herní dělo“ a nejnovější 3D hry nejsou pro tento typ tabletu zrovna nejvhodnější, většinu běžných plošinovek, které volné chvíle ukrátí stejně tak dobře, však MediaPad T1 zvládne s přehledem. V tabletu sice žádné předinstalované hry nenaleznete, ty však bez problému stáhnete z obchodu Google Play, kde jich je v nabídce i spousta zábavných a hlavně neplacených.

Multimediální funkce

Fotoaparát: snad jen na displej

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE nabídne integrovaný fotoaparát s rozlišením 5 Mpx, tomu sekunduje pouze sekundární mikrofon pro nahrávání videoklipů a automatické ostření, LED dioda bohužel chybí. Prostředí aplikace Fotoaparát je poměrně primitivní, avšak účelné, uživatelé smartphonů Huawei budou „jako doma“.

Prostředí aplikace Fotoaparát

Nechybí několik režimů (normální, inteligentní, nejhezčí), ke snímku můžete přidat svůj vlastní vodoznak, použít některý z přednastavených filtrů (např. mračno, Japonsko, pomíjivý, retro atp.). Fotit můžete také panorama, selfie panorama, ke snímku můžete pořídit zvukovou poznámku nebo vybrat nejlepší fotografii z několika za sobě pořízených snímků. Samozřejmostí je pak režim HDR, zajímavostí je ovládání focení hlasem, kdy tablet automaticky pořídí snímek, když váš hlas dosáhne přednastavené úrovně decibelů. Při fotografování máte na výběr hned mezi několika velikostmi (5, 3 a 1 Mpx), spolehnout se můžete také na samospoušť, zachycení úsměvu, sledování objektu, pohrát si můžete i s nastavením expozice, sytosti a kontrastu. Na krátkou chvíli se ještě zastavíme u přední kamery pro videohovory. Ta nabídne rozlišení 2 Mpx a kvalita snímků je tak spíše podprůměrná.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE
Čočka integrovaného fotoaparátu

Dost už ale bylo teorie, jak je na tom MediaPad T1 v praxi? Snímky bohužel trpí klesající ostrostí směrem ke krajům, pochválit však můžeme věrné barevné podání, rovněž povedené jsou také makro snímky, na focené dokumentů je tedy MediaPad T1 vhodný. Celkově si MediaPad T1 také špatně poradí s prostisvětlem, kdy scénu velmi často špatně vyhodnotí a snímky tak jsou buď nereálně přesvětlené, nebo naopak zatmavené. Útěchou může být snad jenom to, že tabletem stejně většina lidí snímky ani nepořizuje, a když už, tak je fotoaparát v tabletech stále chápán jako nouzovka. A na tyto potřeby jsou kvality pořízených snímků dostatečné. Posoudit to můžete sami.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Videokamera: HD záznam

MediaPad T1 dokáže nahrávat také HD videoklipy při až 30 snímcích za vteřinu. Kvalita videa je opět poměrně špatná, MediaPad T1 má čas od času sklony k přepalům výraznějších objektů, na druhou stranu se pyšní skvělou rychlostí záznamu, a videoklipy tak nejsou nijak trhané ani sekané. Nahrávat můžete i v nižších rozlišeních, konkrétně ve VGA, QVGA a MMS kvalitě. U nahrávání videa můžete nastavit kromě kvality také stabilizaci obrazu, ta je však pouze softwarová, nechybí ani možnost pořídit videoklipy v HDR režimu, případně v režimu krásy, kdy se eliminují různé nedokonalosti pleti. Spolehnout se můžete také na kontinuální zaostřování.

Huawei MediaPad T1 – testovací video, 1080p

Navigace: dovede vás do cíle

MediaPad T1 samozřejmě disponuje také integrovaným A-GPS čipem, nechybí ani podpora ruské alternativy GLONASS. Opět budeme chválit, poloha se na displeji objeví během několika málo vteřin, a to i v případě studeného startu, případně se zakázaným přístupem k internetu. Pro vyhledávání v mapách a navigaci můžete standardně využít aplikací od Googlu, tedy Mapy a Navigace, kdo to však s navigací myslí opravdu vážně, sáhne s největší pravděpodobností po některé z placených offline alternativ, které jsou k dostání v obchodě Google Play. Velký 8palcový displej pro tento účel doslova vybízí, integrovaný GPS čip vás rozhodně zdržovat nebude. Vcelku bez problému tak můžete MediaPad T1 využít i jako podrobnou automobilovou navigaci.

Navigace

Telefonní funkce: skoro jako smartphone

Aplikace Telefon vypadá stejně, jako na smartphonech značky Huawei a stejně se také chová. Slučuje jak historii volání (všechny hovory, zmeškané hovory), tak také všechny kontakty (ať už ty telefonní nebo e-mailové). Lze zvolit také skupinu oblíbených kontaktů, na které můžete následně rychle volat a psát SMS zprávy. Žádné překvapení nekoná, vše ale funguje jak má a to včetně synchronizace se sociálními sítěmi, jako je například Facebook nebo Google+. Pokud je ke kontaktu přiděleno číslo, které zároveň figuruje i na WhatsAppu (pokud jej tedy máte nainstalován), tablet vás samozřejmě o této skutečnosti informuje. Kvalita hovoru je nadprůměrná, v případě, že nastavíte hlasitost hovoru na maximum, nebudete mít problém s hovorem ani ve velmi rušném prostředí, o tom jsme ale již mluvili.

Telefonní aplikace

Zprávy a e-mail: píšeme na velkém

Pro psaní SMS/MMS zpráv poslouží standardně předinstalovaná aplikace Zprávy, kterou nemusíme dlouze představovat. Pokud vám standardní aplikace pro tvorbu SMS/MMS zpráv nevyhovuje, nic vám nebrání používat jako defaultní aplikaci Hangouts. Hangouts má mnoho dalších výhod navíc (například integraci Google chatu, sdílení polohy, animovaných GIF obrázků, videohovory atd.). Konečné rozhodnutí je ale jako vždy na vás. Pro zadávání textu poslouží jak klávesnice přímo od společnosti Huawei (ta navíc nabízí i množství věcí k přizpůsobení), tak také standardní klávesnice pro mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android 4.4 KitKat. Tato klávesnice již tak podrobná nastavení nenabízí, přesto je její ovládání (subjektivně) příjemnější.

Vytváření textové/MMS zprávy

Pro e-mailovou komunikaci dobře poslouží aplikace Gmail a E-mail. Ty podporují většinu protokolů, výběr je tedy pouze a jen na vás. S konfigurací vaší e-mailové schránky vám telefon samozřejmě pomůže, vše je otázkou okamžiku. Push notifikace fungují v případě synchronizace na pozadí bez sebemenšího problému, na to jsme už ale dávno zvyklí.

Organizace času: naplánujte si svůj den

Pro lepší organizaci svého času Huawei přichystalo hned několik základních aplikací, které se vám s tím budou snažit pomoci. Začneme obligátním kalendářem, který nabízí hned několik možností náhledu (rok, měsíc, týden, den) a i když je jeho prostředí velice primitivní, vidíte vše důležité. Samotná okýnka dnů zabírají zhruba 70 % celé obrazovky, zbytek má vyčleněn prostor pro zobrazení událostí v daném dni, což je praktické. Nechybí ani praktické poznámky, které jsou opět velmi jednoduché. Pro lepší a hlavně automatickou synchronizaci s vašimi dalšími zařízeními (případně PC) doporučujeme například poznámky Google Keep, které zdarma stáhnete z Google Play. Aplikace hodiny zastřešuje jak budík, tak i kartu světový čas, stopky a nezapomnělo se ani na časovač. Vše završíme aplikací kalkulačka, která kromě základních početních úkonů zvládá i některé složitější funkce, stále jde ale pouze o designově přepracovanou kalkulačku, kterou známe již několik let. Tedy: vše stejné jako na smartphonu, akorát na 8palcovém displeji.

Organizační funkce

Internet a konektivita: škoda NFC, sláva LTE

MediaPad T1 LTE je co se týče konektivity nekompromisní, těšit se tak můžete kromě podpory základního GPRS a EDGE i na podporu HSPA (42/5,76 Mb/s), LTE (150/50 Mb/s), na krátkou vzdálenost pak spolehlivě funguje Wi-Fi 802.11a/b/g/n a také Bluetooth ve verzi 4.0. Pro přístup na internet využijete buď předinstalovaný Prohlížeč, což je převlečená klasika známá z Androidu již několik let, nebo prohlížeč Google Chrome, který se kromě skvělé optimalizace chlubí také příkladnou synchronizací s vaším účtem. Ve výbavě tak chybí snad jen podpora NFC.

Internetový prohlížeč a Google Chrome

Závěrečné zhodnocení: skvělá koupě

Huawei MediaPad T1 je velmi zajímavý tablet střední třídy, který za cenu okolo 5 000 Kč nabídne funkce jako mnohem dražší konkurence. Klady jsou zřejmé, chválíme podporu rychlých datových sítí LTE, možnost volání a posílání SMS zpráv a také hliníkové zpracování. Nijak vás nebude zdržovat ani čtyřjádrový procesor a poměrně výkonná baterie. Plusem je samozřejmě také cena zařízení, která se zastavila pod hranicí 5 000 Kč.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE se povedl

Nejznatelnějším ústupkem je tak nižší rozlišení displeje, i když při běžném používání se nejedná o žádný velký problém. Pokud často a rádi hrajete náročné 3D hry, mohli byste narazit na úsporný procesor Snapdragon 410 a pouze 1 GB operační paměti RAM, výkon v běžném používání však plně dostačuje.

Huawei MediaPad T1 8.0 LTE je dobrou volbou pro všechny ty, kteří hledají plně vybavený a reprezentativní tablet, nechtějí za něj však utrácet majlant. I v této cenové kategorii najdeme spoustu konkurentů, my jsme pro vás vybraly následující modely.

Konkurence

Lenovo Yoga Tablet 8

Zajímavým konkurentem může být například Lenovo Yoga Tablet 8, který za cenu zhruba 4 500 Kč nabídne 8palcový IPS displej s HD rozlišením, 5Mpx fotoaparát a také čtyřjádrový procesor MediaTek . Baterie nabídne kapacitu 6 000 mAh, nechybí ani podpora 3G sítí.

Lenovo Yoga Tablet 8

Prestigio MultiPad 8.0i

Prestigio MultiPad 8.0i umožňuje stejně jako Huawei volání a zasílání SMS zpráv, rychlé datové přenosy LTE však bohužel chybí. Prestigio pohání dvoujádrový procesor Intel Atom Z2580, 8palcový displej nabídne HD rozlišení, to vše za zhruba 4 200 Kč.

Prestigio MultiPad Thunder 8.0i

Lenovo Miix 2

Za konkurenta s operačním systémem Windows 8.1 můžeme označit například Lenovo Miix 2, který za cenu zhruba 5 400 Kč nabídne 8palcový HD displej, podporu 3G sítí nebo integrovanou paměť o velikosti 32 GB. O výkonnostní složku se stará čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745 s taktem 1,33 GHz.

huawei-mediapad-t1-80-lte
Klady
  • kompaktní rozměry, hliníkový kryt
  • kvalita konstrukčního zpracování
  • podpora GSM sítí - možnost volání a SMS
  • přijatelná hmotnost
  • dobrá čitelnost displeje
  • nadprůměrná výdrž baterie
  • podpora LTE sítí
Zápory
  • nižší rozlišení displeje
  • bílé plastové pruhy se snadno zašpiní
  • občasné záseky prostředí
Diskuze ke článku
hm
...koukám,že LTE hýbe světem a jak není hned mezi prvníma příspěvkama a nikdo bez něj nekodáže žít...co na tom,že při současných FUP je to většině lidí s běžnýma tarifama absolutně k ničemu,protože aplikace se podle rychlosti připojení hned přepnou na vyšší rozlišeni a podobně,takže veškerá data prolítnou komínem během chvilky....o slátaných frekvencích LTE,kde takovej bordel snad nemají nikde snad není třeba ani mluvit...za chvíli aby měli všechny zařízení stejně velkej modul na LTE jako je základní deska aby v čechách fungovaly všechny a všechny se tam vešly..Nejsme tak velkej a kvalitní trh aby se nám výrobci podřizovali ve všem...myslím,že tady ani není tak chyba v těch zařízeních jako v operátorech...osobně si myslím,že tak tři čtvrtiny tabletů jedou na wifi a možnost volit mobilní net je,alespoň zatím a jistě ještě nějakou dobu bude,jen jako nozovka,i když dnes už kvalitnější než před pár lety...
lte
Nemůžete napsat, že "MediaPad T1 LTE je co se týče konektivity nekompromisní", když dle informací z vašeho katalogu tablet nepodporuje u nás důležité frekvence LTE 900 a 2100MHz.
vascon
Pěkná recenze...

Jen malá poznámka: v plusech máte "podpora NFC" a dle specifikací NFC nemá... takže to má asi být v mínusech, že?
mrtvá žížala
srovnavejte pouze s odpovidajicimi konkurenty, dat do srovnani modely bez LTE je prinejmensim podivne...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze