Huawei Ascend G750
recenze

Huawei Ascend G750

Obr bez pokročilých funkcí
19

Do segmentu pěti a vícepalcových telefonů již delší době fušuje také čínský Huawei. Své portfolio nyní obohatil modelem Ascend G750, který se chlubí 5,5palcovým HD displejem, stylovým vzhledem nebo dokonce 13megapixelovým fotoaparátem a osmijádrovým procesorem. Startovací cena kolem 8 tisíc korun však příliš nekoresponduje s výbavou.

Huawei patří v současnosti mezi tři největší světové výrobce a tuto lichotivou pozici by si jistě rád udržel. Nezbývá mu tudíž nic jiného, než zcela uspokojit dnešní poptávku po chytrých telefonech. A to znamená se i intenzivně věnovat tabletofonům s obřími displeji. Nejnovějším zástupcem je model Ascend G750, který se může pochlubit 5,5palcovým displejem s HD rozlišením, podařeným vzhledem či 13megapixelovým fotoaparátem. Lákadla bychom tedy měli, jenže novinka se rozhodla nosit nos nahoru a startuje na našem trhu s vysokou cenovkou. Dokáže si ji svou výbavou obhájit?

Huawei Ascend G750 – oficiální fotografie

Technické parametry Huawei Ascend G750

Kompletní specifikace
Konstrukce149 × 77 × 9 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6592, CPU: 8×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:50 hodin
Dostupnostkvěten 2014, 8 000 Kč

Huawei Ascend G750 – videopohled

Obsah balení

Při pohledu na prodejní balení mě zarazil popis. Na krabici svítí nápis Honor 3X. Nejde o špatné balení, ani o chybu. Huawei jednoduše Honor 3X prodává v Evropě pod označením Ascend G750. V útrobách balení nenajdeme již nic neobvyklého – jen USB kabel a koncovku nabíječky. Tentokrát chybí i sluchátka.

Design a konstrukce: plastová elegance

Na testování Huawei Ascend G750 dorazil v elegantní bílé variantě, která na první pohled vzbuzuje pozornost. Výrobce se totiž rozhodl, že i z mála vykřeše velký dojem. Přidal proto poměrně zdařilou stříbrnou linkou, která se line kolem celého obvodu telefonu. Její barva i vzhled okamžitě evokují kov a v kombinaci s bílým tělem dotváří punc luxusnějšího telefonu. Záhy však zjistíte, že nejde o žádný kov, ale o zdařilou imitaci. Jelikož jsme ve střední třídě, bereme to jako malé plus, neboť na první pohled novinka rozhodně zaujme.

Ascend G750 se výrobci po stránce designu povedl

Při úchopu již musíte počítat s tím, že jste si pořídili velký telefon. Co platné je, že se výrobce pokusil lehce zakulatit boky, šířku 77 milimetrů již jednoduše neskryje. A nemá vyloženě důvod. Takové HTC Desire 816 je ještě širší, byť jen o necelé dva milimetry. Výška Ascendu G750 pak činí 149 milimetrů a opět jde vzhledem k velikosti displeje spíše o lepší hodnotu. Zmiňované HTC se stejně velkým displejem je ještě o téměř 8 milimetrů vyšší. Tloušťka je pak velmi příjemných 9 milimetrů. Hmotnost se zastavila na 160 gramech, což je u 5,5palcových telefonů jistý nepsaný standard.

Huawei Ascend G750

Čelní straně dominuje displej, pod kterým se nachází trojice senzorových kláves. Je podsvětlená a lze pro ni nastavit vibrační odezvu. Nad displejem nemůže chybět logo výrobce, reproduktor provedený pěknými stříbrnými průduchy, nezbytná čidla, čelní kamerka a také informační LED dioda, která zeleným blikáním upozorňuje na zmeškané události. Bohužel ji nelze nijak nastavit.

Displej je povedený

Velkou pochvalu si Huawei zaslouží za použití zdravého rozumu při umístění odemykacího tlačítka. To se nachází přibližně uprostřed pravého boku a palec pravé ruky na něj přesně dosedá bez nutnosti jakkoliv přehmatávání. Ovládání je tudíž pohodlné. Na stejné straně se nachází ještě dvojtlačítko regulující hlasitost zvuku.

Stříbrná linka imitující kov

Hudební 3,5mm jack konektor nachází své místo na horní hraně. Nabíjecí a datový microUSB konektor je pak na opačné straně. Zadní kryt zpestřuje zajímavé vertikální vzorování, logo výrobce nebo fotoaparát a reproduktor. Kryt je navíc odnímatelný a uživatel má přístup nejen k baterii, ale také třem slotům. První je určen pro micro SIM kartu, druhý pro paměťovou kartu a třetí opět pro SIM kartu, avšak tentokráte již běžné velikosti.

I přes odnímatelný zadní kryt je Ascend G750 příkladně zpracován a nikde nic nevrže.

Baterie a výdrž: nevystupuje z davu

Pod zadním krytem se nachází uživatelsky vyměnitelná baterie s kapacitou 3 000 mAh. To s ohledem na displej není oslňující kapacita a zákonitě se to projevilo na výdrži. Ascend G750 nevybočuje z šedého průměru a většinou vydrží pracovat jeden den, posléze se již dožaduje přísunu další energie s výhružkou, že se jinak vypne. Na druhou stranu vydrží opravdu od rána do večera s velkým nasazením, kdy si neodpíráte připojení k internetu ani jas displeje. Při střídmějším využívání si tak dovedu představit i dvoudenní výdrž.

Baterie je uživatelsky vyměnitelná

Při našem testu výdrže, kdy byl telefon používán s jednou SIM kartou připojenou do 3G sítě, byl přihlášen k Wi-Fi, aktualizace potlačeny a následně telefon streamoval video v kvalitě 720p (zvuk byl puštěn do sluchátek a jas displeje snížen na 50 %), jsme dosáhli výsledku 7 hodin a 32 minut, což je přibližně o hodinu více než u HTC Desire 816. Nabíjení Ascend G750 zvládne na 80 % za 1 hodinu a 59 minut, k úplnému nabití potřebuje 2 hodiny a 50 minut.

Zvuk: příjemně překvapí

Po zvukové stránce nás Ascend G750 vcelku překvapil. Hlasitý reproduktor se chlubí vylepšením DTS a je to na něm znát. Je opravdu hlasitý a rozhodně jej nepřeslechnete. Navíc je zvuk i poslouchatelný a ve střední třídě patří k tomu lepšímu. Samozřejmě však nedosahuje kvalit stereo reproduktorů u modelů HTC ve stejné třídě. Výstup do sluchátek je pak rovněž na solidní úrovni s dobrým podáním hloubek a středů, přičemž výšky nejsou zbytečně přepálené.

Displej: oku lahodí

Chloubou modelu Ascend G750 je 5,5palcový IPS displej s rozlišením 1 280 × 720 pixelů. Jak jistě tušíte, nejde o nijak závratnou hodnotu s ohledem na úhlopříčku. Výsledná jemnost činí 267 ppi. Použitý typ technologie však elegantně maskuje pixely, a byť je samozřejmě okem objevíte, jako celek působí displej opravdu povedeně. Syté a kontrastní barvy, velmi dobré pozorovací úhly i čitelnost na ostrém slunci, to jsou nezanedbatelné plusy displeje od Huawei. Potěší také automatická regulace jasu nebo možnost displej ovládat v rukavicích. Tuto možnost je však nejprve nutné povolit v nastavení.

Huawei Ascend G750

Hardware: osm jader

Pokud bychom se mohli podívat do útrob telefonu, nalezli bychom osmijádrový procesor MediaTek MT6592 s taktem 1,7 GHz. K ruce mu jsou 2 GB RAM, ze kterých běžně zbývá zhruba 800 MB RAM volných. Interní paměť nabízí papírově 8 GB, reálně počítejte s 5,41 GB. O prostor by neměla být nouze, neboť jsou podporovány paměťové karty až do velikosti 32 GB a aplikace na ně lze přesouvat.

Benchmark testy

Uživatelské prostředí: postarší varianta

Jistým zklamáním je prostředí, kde Huawei nasadil postarší Android 4.2.2 Jelly Bean. Jeho přítomnost nicméně není až tak patrná, neboť výrobce používá nadstavbu Emotion UI ve verzi 2.0. Celé prostředí je založeno na pohotovostních obrazovkách spolu s absencí tradičního menu. Mnohým tak vše může do jisté míry připomínat iOS od Applu.

Odemykací obrazovka a pohotovostní displeje

Huawei nabízí možnost využít standardní nebo jednoduché zobrazení. Jednoduché zobrazení sází na jakési dlaždice a připomíná naopak zase Windows Phone. Ocení jej všichni se slabším zrakem nebo ti, kterým běžné uspořádání připadá příliš složité. Jelikož před sebou máme telefon s velkým displejem, chválíme, že Huawei neopoměl přidat režim pro snadnější ovládání jednou rukou. Ciferník i klávesnici lze připnout k levému či pravému okraji. Psaní je pak pohodlné, k čemuž přispívá i dobře fungující funkce Swipe.

Jednoduché uspořádání prostředí

Pro vlastní personalizaci jsou k dispozici tři různé motivy, po jejich aktivaci se změní nejen barevné ladění prostředí či tapety, ale dokonce i ikonky. Menu telefonu by vám tak nemělo jen tak zevšednět. Celkově prostředí chválím za dotažení ke grafické dokonalosti. Vše je zaoblené, ikonky krásně vykreslené. Je vidět, že se Huawei snaží svou nadstavbu stále vylepšovat.

Rovněž si pochvalu zaslouží i optimalizace, neboť chod byl takřka bezchybný. Za dobu testování, což byly necelé tři týdny, jsem se nesetkal s vážnějším zaváháním přístroje. Animace jsou plynulé a na spuštění aplikací se nečeká.

Multimediální funkce: hezká klasika

Hudební přehrávač si Huawei upravil dle svých potřeb a nutno podotknout, že citlivě a hezky. Můžete si tvořit vlastní playlisty, přehrávat váš hudební obsah roztříděný dle interpretů či skladeb, ale spolehnout se můžete i na třídění dle složek. Stále byste se nemohli rozhodnout? Můžete si dopředu skladby roztřídit dle nálady a následně jen kliknout na danou náladu a už poběží set skladeb. Chybí však ekvalizér a jediné vylepšení představuje zvuk DTS. Pakliže vás omrzí vlastní hudební knihovna, můžete si naladit třeba FM rádio s RDS.

Hudební přehrávač

Galerie multimédií je přehledná a nabízí dělení dle alb, času, místa nebo lidí. Telefon projde všechny vaše fotky a pokusí se na nich rozpoznat tváře vašich přátel. Samozřejmě je nutné, abyste měli přiřazené fotky ke kontaktům, čímž zvýšíte šanci, že telefon někoho rozpozná. Při prohlížení fotografií máte možnost otočení, ale také přidávání mnoha efektů a ořezů. V okamžiku tak vylepšíte svou právě pořízenou fotku. Líbí se mi také decentní animace při každé akci.

Galerie

Videopřehrávač je poněkud skrytý v nabídce, ale zvládá všechny běžné formáty od AVI po MKV. Problém mu nečiní ani kodeky. Narazíte až u externích titulků, které telefon nezobrazí. Bez problémů pak telefon přehraje i video v kvalitě 1080p.

Video přehrávač

Na hry je telefon vybaven výkonným procesorem a například závodní hra Real Racing 3 na telefonu běží s ucházející plynulostí. S místem bojovat nebudete muset. I přes jen přibližně 5GB interní paměť můžete totiž aplikace přesouvat na paměťovou kartu.

Fotoaparát: 13 a 5 megapixelů

Fotoaparát je jedním z parametrů, který dnes hraje při výběru nového smartphonu často klíčovou roli. Huawei se proto rozhodl nic nepodcenit a to zejména papírově. Model Ascend G750 vybavilo dvojicí fotoaparátů – přední s rozlišením 5 Mpx a zadní s rozlišením 13 Mpx. Během našeho testování jsme však zjistili, že Huawei nevybavil svůj model pouze papírově, ale že ve skutečnosti se jedná o vcelku povedený fotomobil v rámci střední třídy. Vhod přijde i přehledná aplikace fotoaparátu s množstvím nastavení, které čítá například vyvážení bílé, hodnotu ISO, různé efektní režimy či panorama.

Huawei Ascend G750
Prostředí fotoaparátu

Výsledky ze zadního fotoaparátu jsou především venku za dostatečného světla velice dobré, minimálně v rámci střední třídy. Věrné barevné podání, dostatečná ostrost i ucházející práce s protisvětlem. Situace se začne dle očekávání zhoršovat s ubývajícím světlem nebo v interiérech, kde většinou ani silnější osvětlení nestačí a na snímcích jsou patrné neostrosti. Fotografování textu je pohodlné a výsledky ostré. V noci příliš nepomůže ani LED dioda, pouze na krátkou vzdálenost.

Ukázkové fotografie

Ukázkové fotografie

Čelní kamerka oslní 5 megapixely a výsledky jsou již poměrně použitelné. Především pro rychlou tvorbu selfies a jejich následné sdílení. Nechybí dnes oblíbené možnosti retuše v reálném čase, kdy ještě před pořízením snímku nastavíte úroveň retuše obličeje.

Testovací snímky z čelního fotoaparátu

Videa je možné natáčet až v rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů s 30 snímky za vteřinu. Zapnout lze digitální stabilizaci obrazu, která mírně pomáhá při třesu rukou. Přestože je video ostré i barevně věrné, jistého trhaní si všimnete.

Huawei Ascend G750 (testovací video) – 1088p, 30 FPS

Telefonní funkce: přehledné

Telefonní aplikace Huawei Ascend G750 v sobě integruje kromě telefonní funkce také samotný adresář. Je rozdělená na tři karty, z nichž první je právě telefon s číselníkem a protokolem hovorů, na druhé kartě se nachází adresář a třetí karta je vyhrazena pro oblíbené kontakty a skupiny. Potěší postrach všech stalkerů v podobě funkce filtrování hovorů, tzv. black listu, kam si můžete uložit kontakty a telefonní čísla, od kterých nechcete přijímat hovory ani SMS zprávy. Během samotného hovoru pak můžete například přidat dalšího účastníka, případně si napsat k hovoru poznámku. Ta se však uloží jako samostatná poznámka, lepší by bylo určitě propojení s daným hovorem.

Adresář není nutné nijak dlouze popisovat. Nenabízí nic nestandardního, takže zmiňme snad jen možnost importu a exportu kontaktů ve formátu vCard. Jinak se jedná o standardní adresář s množstvím detailů, které ke kontaktům můžete přiřadit, možností práce se skupinami a samozřejmě nechybí ani možnost bezdrátové synchronizace kontaktů ať už s Google účtem, tak i s Exchangem.

Ascend G750 se chlubí podporou dvou SIM karet, jak jsme si řekli výše. Pro tyto účely je v Nastavení připravena položka pro rozdělení primární a sekundární SIM karty. Snadno si také zvolíte, jakou akci má která SIM karta na starost. Na příjmu jsou obě SIM karty současně, avšak při aktivním hovoru na jedné, je druhá odpojená. Přijde vám však SMS zpráva o zmeškaném hovoru.

Zprávy: velká klávesnice a Swype

Pro SMS zprávy je vyhrazena samostatná aplikace. Je velmi jednoduchá, zprávy řadí do konverzací a to je asi tak vše, co o ní můžeme říct. Kromě toho však na SMS zprávy můžete použít také Hangouts klienta, který v poslední aktualizaci konečně vylepšil celkovou integraci SMS zpráv a Hangouts konverzací, takže je již o poznání použitelnější, než tomu bylo ještě celkem nedávno.

Pár slov si však rozhodně zaslouží klávesnice. Huawei totiž spolupracuje s vývojáři povedené klávesnice jménem Swype. Většina z vás již o této klávesnici jistě slyšela. Jedná se o velice pohodlný způsob zadávání, kdy tahem prstu po jednotlivých písmenkách ve spolupráci s povedeným slovníkem píšete jednotlivá slova. Klávesnice má také množství nastavení včetně několika motivů, prakticky jedinou nevýhodou je tak umístění funkční klávesy Swype v levém dolním rohu. Tato klávesa sice nabízí některé zajímavé možnosti, pokud tah povedete od ní k některému konkrétnímu písmenu (například S pro hledání), osobně jsem však zvyklý v tomto místě mít přepínání mezi speciálními znaky a na toto rozložení jsem si zkrátka nedokázal zvyknout.

Na závěr této části ještě něco k emailům. Jak jsme již zmínili, tak nechybí nativní aplikace Gmail pro práci s Google účty, která je stejná jako na všech ostatních Android zařízeních a rozhodně patří mezi nejkvalitnější emailové klienty, které na Androidu najdete. Pokud však nemáte Google email, tak budete muset použít nativní aplikaci Email, která již není tak povedená. Vzhledem se sice podobá Gmail aplikaci, největší problém je však ten, že zde máme klasické cyklické kontrolování nových zpráv a celkově problémy s funkčností – například pouhé stažení emailů zpětně.

Organizace času a GPS: kalendář po ruce

V nabídce samozřejmě nechybí klasický kalendář, který můžete synchronizovat například s Google účtem. Funguje přesně tak, jak od něj očekáváte a nabízí zobrazení roku, měsíce, týdne, dne a samozřejmě také agendy. Kalendáři prakticky nemáme co vytknout, naopak potěší možnost zobrazení čísla týdne, možnost aktivace pop-up notifikací na události nebo funkci rychlé odpovědi/omluvy, když například jdete pozdě na schůzku.

Kalendář

Povedený správce souborů vám pak pomůže pohodlně pracovat s celým souborovým systémem operačního systému Android a to i s podporou .zip archivů. Na úvodní obrazovce můžete vidět několik kategorií souborů a samozřejmě také možnost procházet a spravovat jednotlivé složky a soubory samostatně. Ve složce Nástroje pak najdeme další sadu užitečných aplikací. Je to například svítilna, klasická kalkulačka, jednoduchý poznámkový blok nebo aplikace počasí. Klasická Android aplikace Hodiny pak nabízí možnost nastavení vícero budíků, zobrazení světového času nebo funkce časovače a stopek.

Ve výbavě naleznete také GPS, se kterým se pojí předinstalované Google Mapy a Navigace, která patří mezi ty nejspolehlivější. Nevýhodou však zůstává takřka nutnost internetu. Uložit lze jen části map a navíc dočasně. Odměnou je však nejen aktuálnost podkladů, ale také dobře fungující informace o uzavírkách na vaší trase. Fixace signálu GPS bez využití internetu zabere maximálně 20 vteřin. S internet se čas potřebný k fixaci zkrátí přibližně na polovinu.

Data a internet: slabé místo

Blíží se závěr recenze a s tím také nejslabší místo celého Ascendu G750, neboť výrobce dosti podcenil datovou výbavu. Nejprve si ale řekněme, co přítomno je. V prvé řadě samozřejmě obstarožní dvojice GPRS a EDGE, doplněná o něco mladší technologií HSPA+. Cizí telefonu není Wi-Fi nebo Bluetooth 4.0. Tím jsme se však dostali na závěr výčtu.

Asi nejvíce mrzí absence LTE. Huawei si zřejmě opravdu hodně věří, když si trouflo vypustit LTE u telefonu za osm tisíc korun. Stejně tak chybějící NFC nedodá na klidu a když zmíníme, že si Ascend G750 neporadí ani s USB OTG, máme zde pěkný škraloup, který hravě zastíní výše zmíněné přednosti.

Internetový prohlížeč

A když už jsme u toho internetu, nesmíme opomenout internetový prohlížeč. V Huawei Ascned G 750 najdete předinstalované hned dva – nativní Android prohlížeč a potom Chrome od Googlu. Osobně se většinou přikláním k prohlížeči Chrome, jelikož mi připadá uživatelsky přívětivější a především umožňuje synchronizaci dat s počítačem, funkčně jsou na tom však oba prohlížeče velmi podobně. Prohlížení stránek je na velkém kvalitním displeji vcelku pohodlné, občas pouze narazíte na drobné prodlevy.

Závěrečné zhodnocení: cena je vysoká

Huawei měl solidně našlápnuto. Vytvořil velký telefon, u kterého však zvládl design a dost možná by tak k tabletofonům přilákal další zákazníky. Náklady udržel na uzdě použitím „pouze“ HD displeje, avšak výsledný dojem z displeje je dvěma slovy velmi dobrý. Pěkné barvy, skvělá čitelnost i dostatečná jemnost. Více snad ani chtít nelze, aspoň tedy ve střední třídě.

Zvuk je také spíše příjemným překvapením a většinu konkurence, vyjma telefonů HTC, nechá daleko za sebou. Ergonomie při držení není bůhvíjaká, nicméně je to pouze daň za velký displej a nikoliv nedostatek.

Prostředí sice kazí starší verze Androidu, ale na druhou stranu to výrobce zachraňuje vlastní nadstavbou, která se vyvíjí velice slibně. Nejdůležitější však je, že spolehlivě funguje a dobře vypadá. Fotoaparát dokáže pořídit velmi solidní snímky a fanoušci selfies zaplesají radostí nad 5megapixelovou čelní kamerkou. Výkon zajistí osmijádrový procesor a 2 GB RAM se hodí také. Plusové body Ascend G750 sbírá i za podporu dvou SIM karet.

Huawei Ascend G750

Jenže pak přichází čas na data a cenu. Absence LTE a NFC by byla omluvitelná za předpokladu, že bychom zde vychválili cenu kolem pěti tisíc korun. Situace se ale má tak, že jsme se tu spíše zhrozili nad cenou kolem 8 000 Kč. Údiv je zcela na místě, neboť Huawei je známý, že tlačí ceny spíše dolů. Tentokrát se však nestalo a pokud Ascend G750 velmi rychle nezlevní, tak se na něj zřejmě velmi rychle zapomene. Proč? Konkurence je totiž v této cenové hladině velice silná.

Konkurence

Velkým konkurentem je HTC Desire 816 se stereo reproduktory, nejnovější verzí Androidu nebo podporou LTE. Huawei kontruje jen větší pamětí RAM nebo o něco menšími rozměry. Cena je shodná, což dává trumf do ruky Desiru 816.

HTC Desire 816

Velkým konkurentem se brzy stane též Sony Xperia T3, kde sice musíte oželet menší displej (5,3 palce), ale získáte podporu LTE, NFC či novější Android. Huawei může kontrovat snad jen lepším čelním fotoaparátem. Obávám se však, že to jako důvod ke koupi oproti Xperii T3 stačit nebude.

Sony Xperia T3

Do boje vyrazil i Samsung se svým modelem Galaxy Grand 2. Opět byste museli překousnout menší displej (5,25 palce). Opět ale můžete počítat s podporou LTE, NFC i novějším Androidem. Ascend G750 nabízí lepší čelní fotoaparát nebo větší paměť RAM. Cena je víceméně shodná.

Samsung Galaxy Grand 2

Konkurenci s Windows Phone 8.1 představuje Nokia Lumia 1320. V jejím případě byste museli zvážit, zda 6palcový displej není už příliš. Jinak ale tato obryně dost zatápí Ascendu G750. Má sice horší fotoaparát či menší paměť RAM, ale podporuje LTE a je o téměř 2 000 Kč levnější, což je už pádný argument.

Nokia Lumia 1320
huawei-ascend-g750
Klady
  • 2 GB RAM
  • Osmijádrový procesor
  • podpora dvou SIM karet
  • pěkné a optimalizované prostředí Emotion UI
  • 5Mpx čelní kamerka
  • solidní zadní fotoaparát
  • hlasitý reproduktor
  • vcelku zdařilý 5,5palcový HD displej
  • líbivý design
Zápory
  • vysoká cena
  • nepodporuje USB OTG
  • chybí čip NFC
  • neporadí si se sítěmi LTE
  • starší Android 4.2
Diskuze ke článku
Jan
Proč v konkurenci neni THL T11
david
konkurence je xiaomi redmi note
Ghouless
Tak konkurence je Redmi Note 4G, THL T11 a 5000. A nazyvat tyto vyrobce mr*kama je velmi kratkozrake az hloupe. Ale co by clovek mohl cekat od ceskeho Pepika... Redmi Note 4G je popravde bez konkurence (Snapdragon 400, LTE, Android 4.4 a k tomu prikladna podpora vyrobce) s cenou 160$ (realne 190$) a i s pripoctenim DPH a cesty jste na cca 5300-5500,- czk...
Orion
U toho videopohledu bych autorovi doporučil, aby místy zpomalil a "nechrlil" ze sebe ty věty tak rychle. Pomůže to eliminovat přeřeky a váhání a také mu bude lépe rozumět. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze