Huawei Ascend G620s
recenze

Huawei Ascend G620s

Robustní LTE za pětku
129

V záplavě levných smartphonů je často velmi těžké odlišit se. Své o tom ví i společnost Huawei, která se na telefony s dobrým poměrem cena/výkon specializuje. Ani dnes recenzovaný Huawei Ascend G620s není výjimkou, zaujmout se bude snažit 5palcovým IPS displejem a dobrou výdrží, největšími taháky ve výbavě je však bezesporu podpora technologií NFC a LTE.

Vyrobit levný, vybavený a dobře vypadající smartphone je pro výrobce zřejmě ještě těžší, než vyrobit vlajkovou loď, v cenové kategorii smartphonů do 5 tisíc korun zkrátka panuje velká konkurence. Upoutat by na sebe chtěl také Huawei Ascend G620s, který na svoji třídu překvapí hlavně podporou rychlých datových přenosů LTE a potěší také přítomností bezdrátové technologie NFC.

Huawei Ascend G620s na oficiálních snímcích

Nepřehlédněte:

Nic však bohužel není tak růžové a i Ascend G620s zklame pár drobnostmi, které zbytečně kazí celkový dojem. Chcete vědět jak si však vedl v našem dlouhodobém testu? Posaďte se, začínáme.

Huawei Ascend G620s

Technické parametry Huawei Ascend G620s

Kompletní specifikace
Konstrukce143 × 71,7 × 7,8 mm, 165 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1,02 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:37 hodin
Dostupnostlistopad 2014, 5 000 Kč

Huawei Ascend G620s – videopohled

Obsah základního balení: nudný standard

Na okamžik se zastavíme také u dodávaného balení. Uvnitř krabičky nalezneme kromě mobilního telefonu pouze synchronizační USB kabel, adaptér do sítě, pecková sluchátka nevalné kvality a základní manuál. Bohužel, nic víc Huawei nepřibalil.

  • mobilní telefon Huawei Ascend G620s
  • synchronizační USB kabel
  • adaptér do sítě
  • pecková sluchátka
  • základní manuál, záruční list
Obsah základního balení je velmi chudý

Design a konstrukce: nudná, ale pevná placka

Začneme rovnou designem telefonu a jeho konstrukčním zpracováním, v této oblasti si však G620s příliš plusových bodů nezíská. Opět tu totiž před sebou máme poměrně tenkou placku nudného vzezření, kterou se do jisté míry snaží ozvláštnit alespoň bílá barva, ve které se Huawei Ascend G620s také prodává. Rozměry zařízení jsou konkrétně 143 × 71,7 milimetru, tloušťka pak činí příjemných 8,5 milimetru. Co ovšem rozhodně nepotěší je hmotnost zařízení, která se zastavila na rovných 160 gramech. Vzhledem k rozměrům působí telefon v ruce poněkud těžkopádným dojmem, kterého jsme se nemohli zbavit po čas celého našeho testování. Výhodou vyšší hmotnosti pak pro některé uživatele může být pocit robustnosti.

Huawei Ascend G620s

Přední straně zařízení dominuje 5palcový displej, hned nad displejem si své místo našlo kromě průchodu senzoru jasu a přiblížení, mřížka sluchátka, logo výrobce a také přední kamera pro videohovory s rozlišením 2 Mpx. Příjemným bonusem je také nenápadná notifikační LED dioda, která se nachází v levém horním rohu a v případě, že zrovna neindikuje zmeškané události, nemáte šanci ji spatřit. V nastavení lze funkci notifikační LED diody pouze aktivovat, případně deaktivovat, širší možnosti jejího nastavení však bohužel chybí. Pod displejem nalezneme standardní ovládací prvky operačního systému Android, tedy šipku zpět, domovské tlačítko a tlačítko pro vyvolání kontextové nabídky, bohužel však nejsou podsvícené, nastavit však lze vibrační odezvu.

Huawei Ascend G620s

Podíváme se také na boky přístroje. Na levém boku nenalezneme zhola nic, tlačítka pro regulaci hlasitosti a pro odemknutí displeje se přestěhovala na pravou stranu. Pochválit musíme jejich umístění, jsou v ideální výšce a také odezva je příkladná. Na vrchní straně zařízení nalezneme vstup 3,5milimetrového jack konektoru, spodní strana hostí vstup microUSB konektoru, nachází se zde také primární mikrofon.

Huawei Ascend G620s

Podíváme se i na zadní kryt. Jeho plastová skořepina je samozřejmě snímatelná, vzhledem k uchycení překvapí její poměrně snadné sejmutí. Pod krytem pak nalezneme jak slot pro paměťovou kartu microSD až do výše 32 GB, tak také slot pro microSIM kartu. Bezpečnému úchopu napomáhají nejenom zaoblené rohy, díky kterým G620s dobře padne do rukou, ale také zdrsnění zadního plastového krytu, který zdánlivě imituje kůži. Povrch zad navíc zaručuje, že se na nich nebudou zachytávat otisky prstů. Na zadní straně zařízení se pak v levém horním rohu nachází čočka integrovaného 8Mpx fotoaparátu, pod ním si své místo uzmula přisvětlovací LED dioda a nachází se zde také sekundární mikrofon pro natáčení videa, který zároveň slouží i jako odšumující.

Huawei Ascend G620s

Celkově kvalitu konstrukčního zpracování hodnotíme velice kladně, Huawei Ascend G620s by se v tomto ohledu mohl bez problémů stát vzorem i pro mnohem dražší smartphony.

Huawei Ascend G620s

Baterie a výdrž: 2 dny realitou

Integrovaná a uživatelsky nevyměnitelná baterie nabídne nijak vysokou kapacitu 2 000 mAh, ale náš test prozradil, že to s výdrží nakonec není vůbec špatné. Při střídmém používání, které zahrnuje vyřízení zhruba pěti telefonátů denně, odeslání zhruba 20 SMS zpráv a občasné zkontrolování internetu není problém dostat se na 2 až 3 dny výdrže, což je vzhledem k poměrně nízké kapacitě překvapení. V případě velkého zatížení, které zahrnuje časté brouzdání po internetu, vyřízení zhruba 10 hovorů a neustálé přihlášení k některému z internet messengerů se však žádné překvapení nekoná a Ascend G620s vydrží průměrně jeden a půl dne. Pokud do hry zapojíte také GPS nebo hraní her, což se vzhledem k poměrně velkému displeji přímo vybízí, výdrž klesne na pár hodin.

Baterie nabídne kapacitu 2 000 mAh

Nezapomněli jsme provést ani náš standardizovaný test výdrže. V telefonu byla vložena SIM karta, která byla přihlášena k 3G síti, telefon streamoval HD (720p) video do sluchátek, hlasitost (stejně jako jas displeje) byla nastavena na 50 %. Aktualizace byly potlačeny na pozadí a takto telefon vydržel streamovat video přesně 7 hodin a 12 minut. Co se týče srovnání, Huawei Ascend G620s vydržel streamovat zhruba stejně, jako jeho konkurence, jedná se tak o běžný standard. Co se týče rychlosti nabíjení, z 0 na 80 % se Huawei Ascend G620s nabije za 1 hodinu a 47 minut, na kompletní dobití si počkáte ještě zhruba o 50 minut déle.

Zvuk: průměr na scénu

Co se týče zvukové stránky, Ascend G620s bohužel nijak zvlášť nenadchne, spíše naopak. Hlasitý reproduktor na zadní straně je sice dostatečně hlasitý, přeslechnutí příchozích notifikací tak určitě nehrozí. S celkovou kvalitou je to už ale trochu horší, reproduktor je naladěn hodně směrem do výšek a basy téměř neexistují. Problémem může být také umístění hlasitého reproduktoru společně s rovnou zadní stranu, díky čemuž se výstup při položení na stůl do jisté míry zkresluje.

Hlasitý reproduktor

Zvuk je bez problému poslouchatelný i na maximální hlasitost a ani na ní nepůsobí nijak rušivým dojmem. Tělo telefonu však (pochopitelně) znatelně vibruje. Co se týče kvality výstupu do sluchátek, musíme Ascend G620s vcelku pochválit. Pochválit koneckonců můžeme i kvalitu hovorů, ta je na skvělé úrovni, ani v hlučnějším prostředí nebudete mít žádný problém.

Displej: příjemné překvapení

Přední straně zařízení dominuje 5palcový IPS HD displej s konkrétním rozlišením 1 280 × 720 pixelů (294 ppi). Vzhledem k cenové kategorii se jedná o poměrně kvalitní podívanou. Především IPS technologie zaručuje věrné a syté podání barev. Příkladné jsou rovněž pozorovací úhly. S čitelností nebude problém ani na přímém světle, a to hlavně díky intenzitě jasu, která je na maximální úroveň více než dostatečná. Obávat se nemusíte ani jemnosti displeje, jednotlivé pixely jsou při pohledu na displej z běžné vzdálenosti nerozeznatelné.

Displej

Displej se chlubí také zvýšenou odolností, bez problému ho můžete ovládat v rukavicích, jenom je potřeba v menu nastavení tuto možnost aktivovat. Celkově tedy hodnotíme kvality displeje Ascendu G620s jako nadstandardní a určitě vás nezklame. Pochválit už bohužel nemůžeme ani odezvu kapacitní vrstvy, která není tolik citlivá a občas je nutné dotyk opakovat. Stejná situace bohužel platí, pokud máte v danou chvíli zmrzlé prsty, případně se vám více potí ruce.

Hardware a výkon: neohromí

Telefon pohání čtyřjádrový 64-bitový procesor Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz, tomu sekunduje 1 GB paměti RAM, přičemž po spuštění je k dispozici zhruba 400 MB. Integrovaná paměť se zastavila na hodnotě 8 GB, pro uživatele je pak dostupná zhruba polovina. Není ovšem problém rozšířit ji pomocí paměťových karet microSD až do velikosti 32 GB, na kterou lze data aplikací také přenášet. Jako operační systém byl dosazen Android ve verzi 4.4.4 KitKat, Huawei však nezahálel a dosadil i vlastní a důvěrně známé grafické prostředí EMUI ve verzi 2.3.

Výsledky benchmark testů

Vzhledem k použití odladěné grafické nadstavby, Androidu 4.4 KitKat a čtyřjádrového procoseru je chod zařízení poměrně svižný a málokdy se stane, že na něco musíte čekat. Animace jsou krásně plynulé, stejně jako spouštění různých aplikací je otázkou okamžiku. Co se týče výkonu při hraní her, grafický akcelerátor Adreno 306 si poradí s většinou běžných plošinovek, náročnější 3D hry však telefon dost často zadýchají a hraní tak bohužel již není tolik komfortní.

Uživatelské prostředí: pod taktovkou EMUI

Huawei vsadil, jak má ve zvyku, na poměrně výraznou grafickou nadstavbou. A i přesto se nejedná o problém, spíše naopak. Výrobce si dal záležet opravdu na špičkové optimalizaci, všechno je dílem okamžiku podobně, jako v případě telefonů se „syrovým“ Androidem v základu. Za to musíme Huawei rozhodně pochválit, ostatní výrobci s modely v této cenové kategorii mohou jen tiše závidět. Za celou dobu testování se nám navíc ani jednou nestalo, že by se telefon zasekl nebo vyžadoval restart. Takto příkladně by se měl Android chovat na všech telefonech.

Uživatelské prostředí

Nadstavba od Huawei nepočítá s žádným menu aplikací, všechny aplikace jsou tedy umístěné přímo na kartách úvodních obrazovek. Ze začátku se jedná trochu o nezvyk, přesto je tento styl návykový. Není nutné přepínat se mezi menu a základními obrazovkami, vše důležité máte hned po ruce. Komu by tento styl nevyhovoval, může samozřejmě stáhnout některý z alternativních launcherů z Google Play. Zpět ale k nadstavbě od Huawei. Další zajímavou možností je zvolit si některý z motivů, schémat, chcete-li. Ty kompletně předělají celý systém, změní se tedy nejenom barevný nádech, ale také ikony. Každý motiv má svá specifická nastavení, do toho navíc můžete i po změně zasáhnout manuálně a přizpůsobit si ho tak do nejmenších detailů.

Uživatelské prostředí

Kromě efektů můžete přizpůsobit také animace/efekt přechodů mezi obrazovkami, opět máte na výběr hned z několika možností. Samozřejmostí je možnost nastavit si rozdílnou tapetu uzamčené obrazovky a tapetu plochy, zajímavostí je pak možnost změnit tapetu zatřesením, nastavit můžete také náhodou změnu (každých 5, 15, 30 nebo 60 minut, nastavit lze i změnu každých 24 hodin). Poslední zajímavostí je pak možnost zvolit si styl domovské obrazovky. Možnosti jsou dvě, kromě základního zobrazení můžete využít i „jednoduchého“ zobrazení, které celé prostřední změní k nepoznání. Místo malých ikon před sebou máte velké zástupce, kteří jsou velmi kontrastní a dobře ovladatelní, tento režim se tedy může hodit všem s horším zrakem nebo například starším uživatelům, pro které je tento typ zobrazení více přehledný.

Uživatelské prostředí

Když k tomu všemu přičteme perfektní optimalizaci, musíme grafickou nadstavbu EMUI 2.3 v podání společnosti Huawei rozhodně pochválit. Vše funguje jak má, prostředí je intuitivní a přehledné, možnosti zobrazení navíc jsou pak už jen příjemným bonusem.

Uživatelské prostředí

Multimediální funkce: je to bavič

Huawei Ascend G620s nezaostává ani co se multimediální výbavy týče. Samozřejmostí je pak hudební přehrávač, který zvládne přehrát téměř jakýkoliv formát. Integrovaný videopřehrávač si poradí i s videoklipy s koncovkou .avi, problém mu nedělají ani české titulky. Integrovaná Galerie obrázků zvládne také jednoduchou editaci snímků. Potěší také přítomnost FM rádia s RDS, které už dávno není automatickou součástí všech nejnovějších smartphonů.

Multimediální funkce

Co se týče hraní her, jak již víme, Ascend G620s sice není žádné „herní dělo“ a nejnovější 3D hry nejsou pro tento typ smartphonu zrovna nejvhodnější, většinu běžných plošinovek, které volné chvíle ukrátí stejně tak dobře, však Ascend G620s zvládne s přehledem. Přímo uvnitř zařízení nalezneme předinstalováno hned několik her (Bubble Bash, Danger Dash, Dragon Mania, Real Footbal, Spider-Man), většina je však bohužel pouze demoverze, kdy máte možnost hrát 180 sekund a maximálně 5 takových her, následně je nutné hru zakoupit, případně odinstalovat. Další hry však bez problému stáhnete z obchodu Google Play, kde jich je v nabídce i spousta zábavných a hlavně neplacených.

Fotoaparát: celkem se povedl

Ascend G620s nabídne integrovaný fotoaparát s rozlišením 8 Mpx, sekunduje mu poměrně výkonná LED dioda, která funguje jako blesk. Prostředí aplikace Fotoaparát je poměrně primitivní, avšak účelné, uživatelé telefonů Huawei budou „jako doma“.

Huawei Ascend G620s

Nechybí několik režimů (normální, inteligentní, nejhezčí), ke snímku můžete přidat svůj vlastní vodoznak, použít některý z přednastavených filtrů (např. mračno, Japonsko, pomíjivý, retro,..). Fotit můžete také panorama, selfie panorama, ke snímku můžete pořídit zvukovou poznámku nebo vybrat nejlepší fotografii z několika za sobě pořízenými snímky. Samozřejmostí je pak režim HDR, zajímavostí je ovládání focení hlasem, kdy telefon automaticky pořídí snímek, když váš hlas dosáhne přednastavené úrovně decibelů.

Prostředí aplikace Fotoaparát

Při fotografování máte na výběr hned mezi několika velikostmi (8, 6, 3 a 1 Mpx), spolehnout se můžete také na samospoušť, zachycení úsměvu, sledování objektu, pohrát si můžete i s nastavením expozice, sytosti a kontrastu. Zajímavostí je také režim rychlého pořízení snímku z uzamčené obrazovky, kdy stačí dvakrát zmáčknout tlačítko pro snížení hlasitosti, telefon se automaticky odemkne a sám pořídí snímek dané scény. To vše za méně než 1 sekundu. Z našich zkušeností musíme říci, že pořízení snímku vždy proběhlo v proklamovaný čas (do 1 sekundy) a kvalita byla téměř ve všech případech srovnatelná, jako kdybyste snímek pořídili klasicky, nezrychlenou volbou. K žádným deformitám tedy nedochází. Na krátkou chvíli se ještě zastavíme u přední kamery pro videohovory. Ta nabídne rozlišení 2 Mpx a kvalita snímků je tak spíše podprůměrná.

Prostředí aplikace Fotoaparát

Dost už ale bylo teorie, jak je na tom Ascend G620s v praxi? My musíme uznat, že výsledné snímky nejsou vůbec špatné, avšak o žádný zázrak se bohužel nejedná. Snímky musíme pochválit za slušné zachycení barev, které odpovídají realitě, líbí se nám také zachycení detailů při ideálních světelných podmínkách, stejně jako rychlost fotografování celkově. Špatně na tom G620s není ani po stránce makro snímků, kdy bez problému zaostří na předmět vzdálený zhruba 8 cm. Problémy nastanou při zhoršeném osvětlení, kdy má telefon sklony snímky rozmazávat, respektive úroveň detailů je na nižší hodnotě. I tak ale hodnotíme výsledné snímky jako nadprůměrně kvalitní a ostudu vám rozhodně neudělají. Inu, posuďte sami.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Videokamera: FullHD záznam

Ascend G620s dokáže nahrávat také FullHD videoklipy při až 30 snímcích za vteřinu. Kvalita videa je opět poměrně spekulativní, G620s má čas od času sklony k přepalům výraznějších objektů, na druhou stranu se pyšní skvělou rychlostí záznamu, a videoklipy tak nejsou nijak trhané ani sekané. Nahrávat můžete i v nižších rozlišeních, konkrétně v HD, VGA, QVGA a MMS kvalitě. U nahrávání videa můžete nastavit kromě kvality také stabilizaci obrazu, ta je však pouze softwarová, nechybí ani možnost pořídit videoklipy v HDR režimu, případně v režimu krásy, kdy se eliminují různé nedokonalosti pleti. Spolehnout se můžete také na kontinuální zaostřování.

Navigace: dovede vás do cíle

Ascend G620s samozřejmě disponuje také integrovaným A-GPS čipem, nechybí ani podpora ruské alternativy GLONASS. Opět budeme chválit, poloha se na displeji objeví během několika málo vteřin, a to i v případě studeného startu, případně se zakázaným přístupem k internetu. Pro vyhledávání v mapách a navigaci můžete standardně využít aplikací od Googlu, tedy Mapy a Navigace, kdo to však s navigací myslí opravdu vážně, sáhne s největší pravděpodobností po některé z placených offline alternativ, které jsou k dostání v obchodě Google Play. Velký 5palcový displej pro tento účel doslova vybízí, integrovaný GPS čip vás rozhodně zdržovat nebude.

Navigace

Telefonní funkce: nic nového nečekejte

Aplikace Telefon slučuje jak historii volání (všechny hovory, zmeškané hovory), tak také všechny kontakty (ať už ty telefonní nebo e-mailové). Lze zvolit také skupinu oblíbených kontaktů, na které můžete následně rychle volat a psát SMS zprávy. Opět se žádné překvapení nekoná, vše ale funguje jak má a to včetně synchronizace se sociálními sítěmi, jako je například Facebook nebo Google+.

Telefonní aplikace

Pokud je ke kontaktu přiděleno číslo, které zároveň figuruje i na WhatsAppu (pokud jej tedy máte nainstalován), telefon vás samozřejmě o této skutečnosti informuje. Kvalita hovoru je nadprůměrná, v případě, že nastavíte hlasitost hovoru na maximum, nebudete mít problém s hovorem ani ve velmi rušném prostředí, o tom jsme ale již mluvili.

Organizační funkce: vše potřebné

Pro lepší organizaci svého času Huawei přichystal hned několik základních aplikací, které se vám s tím budou snažit pomoci. Začneme obligátním kalendářem, který nabízí hned několik možností náhledu (rok, měsíc, týden, den) a i když je jeho prostředí velice primitivní, vidíte vše důležité. Samotná okýnka dnů zabírají zhruba 70 % celé obrazovky, zbytek má vyčleněn prostor pro zobrazení událostí v daném dni, což je praktické. Nechybí ani praktické poznámky, které jsou opět velmi jednoduché.

Organizační funkce

Pro lepší a hlavně automatickou synchronizaci s vašimi dalšími zařízeními (případně PC) doporučujeme spolehlivé poznámky Google Keep, které zdarma stáhnete z Google Play. Aplikace hodiny zastřešuje jak budík, tak i kartu světový čas, stopky a nezapomnělo se ani na časovač. Vše završíme aplikací kalkulačka, která kromě základních početních úkonů zvládá i některé složitější funkce, stále jde ale pouze o designově přepracovanou kalkulačku, kterou známe již několik let.

Zprávy a e-mail: ověřená klasika

Pro psaní SMS/MMS zpráv poslouží standardně předinstalovaná aplikace Zprávy, kterou nemusíme dlouze představovat. Pokud vám standardní aplikace pro tvorbu SMS/MMS zpráv nevyhovuje, nic vám nebrání používat jako defaultní aplikaci Hangouts. Hangouts má mnoho dalších výhod navíc (například integraci Google chatu, sdílení polohy, animovaných GIF obrázků, videohovory atd.). Konečné rozhodnutí je ale jako vždy na vás. Pro zadávání textu poslouží jak klávesnice přímo od společnosti Huawei (ta navíc nabízí i množství věcí k přizpůsobení), tak také standardní klávesnice pro mobilní telefony s operačním systémem Android 4.4 KitKat. Tato klávesnice již tak podrobná nastavení nenabízí, přesto je její ovládání (subjektivně) příjemnější.

Zprávy a E-mail

Pro e-mailovou komunikaci dobře poslouží aplikace Gmail a E-mail. Ty podporují většinu protokolů, výběr je tedy pouze a jen na vás. S konfigurací vaší e-mailové schránky vám telefon samozřejmě pomůže, vše je otázkou okamžiku. Push notifikace fungují v případě synchronizace na pozadí bez sebemenšího problému, na to jsme už ale dávno zvyklí.

Internet a konektivita: NFC a LTE přítomno!

Ascend G620s je co se týče konektivity nekompromisní, těšit se tak můžete kromě podpory základního GPRS a EDGE i na podporu HSPA (42/5,76 Mb/s), LTE (150/50 Mb/s), na krátkou vzdálenost pak spolehlivě funguje Wi-Fi 802.11a/b/g/n a také Bluetooth ve verzi 4.0. Pro přístup na internet využijete buď předinstalovaný Prohlížeč, což je převlečená klasika známá z Androidu již několik let, nebo prohlížeč Google Chrome, který se kromě skvělé optimalizace chlubí také příkladnou synchronizací s vaším účtem. Ve výbavě nechybí ani NFC.

Internetový prohlížeč

Zhodnocení a závěr: slušná střední třída

Huawei Ascend G620s je zajímavý mobilní telefon nižší střední třídy, který se bude snažit nalákat především na povedený 5palcový IPS HD displej, podporu NFC a v neposlední řadě také na obstojnou výdrž baterie. Hlavním trumfem je však přítomnost LTE, díky čemuž se z Huawei Ascend G620s stává jedním z nejlevnějších zařízení, které podporou LTE sítí disponuje. Co se týče vzhledu, zapadne Ascend G620s do běžného průměru, nezaujme, na druhou stranu ale ani neurazí.

Huawei Ascend G620s se povedl

Telefon má však i své stinné stránky. Tak například hmotnost, která se u takto velkého telefonu zastavila až neúměrně vysoko. Také nemožnost vyměnit si baterii je krok od společnosti Huawei tak trochu nepochopitelný. Přítomnost pouze plastových materiálů lze telefonu odpustit, zvláště pak k přihlédnutí na kvalitu zpracování.

Celkově tak můžeme Huawei Ascend G620s doporučit všem těm, kteří hledají slušně vypadající a vybavený smartphone s přítomností rychlých takových přenosů LTE. Za cenu okolo 5 000 Kč je zkrátka dobrou volbou pro všechny zájemce, kteří hledají dobrý poměr ceny a výkonu.

Konkurence

Za podobnou cenu, za jakou se Huawei Ascend G620s prodává však seženete i jiné, a nutno podotknout že často i vybavenější, smartphony. Hlavním rozhodovacím prvkem tak bude přítomnost LTE. Jak si můžete povšimnout, tak i konkurence v této cenové hladině je poměrně zajímavá, pokud je pro vás však primární podpora LTE sítí, je pro vás Huawei Ascend G620s jednou z velmi mála možností.

Asus Zenfone 5

Jedním z rivalů může být například Asus Zenfone 5, který za cenu zhruba 5 000 Kč nabídne subjektivně povedení design, procesor Intel Atom s taktem 1,6 GHz nebo třeba baterii s kapacitou 2 110 mAh. Fotoaparát nabídne rozlišení 8 Mpx, zbylé funkce jsou veskrze stejné, chybí však podpora LTE.

Asus Zenfone 5

Prestigio MultiPhone 7500

Dalším velice zajímavým konkurentem může být Prestigio MultiPhone 7500, které se v současné době vyprodává za cenu 5 000 Kč. Za tuto cenu nabídne 5palcový FullHD IPS displej, 13Mpx fotoaparát anebo třeba 2 GB operační paměti. Nechybí NFC a FM rádio, oželet ale opět musíte LTE.

Prestigio MultiPhone PAP7500

Motorola Moto G LTE

Zajímavým konkurentem může být také inovovaná verze Motoroly Moto G, tedy Motorola Moto G LTE. Ta se u nás sice oficiálně neprodává, není ovšem problém sehnat ji za cenu zhruba 4 500 až 5 000 Kč. Za tuto cenu nabídne 4,5palcový IPS HD displej, čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz, fotoaparát s rozlišením 5 Mpx a subjektivně i líbivější design.

Motorola Moto G (bez LTE)

Samsung Galaxy S III Neo

Pokud si pár stokorun připlatíte, mohl by vás zaujmout také Samsung Galaxy S III Neo, který se od svého uvedení (respektive znovuvzkříšení) stal velice oblíbeným. Za cenu zhruba 5 800 Kč nabídne 4,8palcový Super AMOLED HD displej, 8Mpx fotoaparát nebo čtyřjádrový procesor s taktem 1,4 GHz, kterému sekunduje 1,5 GB paměti RAM. Uvnitř nalezneme operační systém Android ve verzi 4.4 KitKat.

Samsung Galaxy S III Neo
huawei-ascend-g620s
Klady
  • rychlé datové přenosy LTE
  • kvalita konstrukčního zpracování
  • přítomnost NFC a FM rádia
  • výsledky integrovaného fotoaparátu
  • odladěné prostředí
  • kvalitní displej
  • příkladné pozorovací úhly
  • přijatelná cena
Zápory
  • vysoká hmotnost
  • pouze plastové materiály
  • nevyměnitelná baterie
Diskuze ke článku
maťo smolinský
Zdravím vás. tak telefonek mam asi dva tyzdne. Je pre mna vyhovujuci. len jedna vec ma trapi. Absolutne nepouzitelne GPS. Fixacia je rychla ale po chvili sa signal strati. Musim GPS vypnut a znova zapnut a potom sa to rozbehne. A po chvilke to iste. Takze Sygic a Endomondo nefukcne.
Marduch
Podle nadpisu jsem se nejdřív zhrozil, že za něj chtěj 10 litrů, ale naštěstí je jenom za bůra :)
Martin Š
Tak teraz sa neviem rozhodnúť či si kúpiť Huawei Ascend G620s alebo Acer Liquid Z500. Čo myslíte?
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
S3 Neo nemá LTE...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze