Honor Watch GS Pro
recenze

Honor Watch GS Pro

Zrozeny do nepohody
11

Nejnovější chytré hodinky Honor cílí na sportovce a milovníky dobrodružství. Chlubí se kvalitním displejem, dlouhou výdrží i robustním zpracováním. Ne vždy se však tvrzení výrobce shodují s reálnými zkušenostmi. Otázka tedy zní jasně, obstály Watch GS Pro v našem testu?

Považujete se za milovníky outdoorových sportů? V případě, že každý druhý víkend trávíte na horách s batohem na zádech, mohou být právě pro vás nové Honor Watch GS Pro tím pravým společníkem. Jaké jsou jejich silné a slabé stránky?

Honor Watch GS Pro – videorecenze

Technické parametry Honor Watch GS Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce48 × 48 × 13,6 mm, 45,5 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,39" (454 × 454 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.1, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor790 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostříjen 2020, 6 499 Kč

Obsah balení: vše potřebné

V krabičce najdete hodinky s nabíjecím kabelem, řemínkem (o jedné velikosti) i sadu potřebných příruček.

Konstrukční zpracování: vskutku robustní

Honor Watch GS Pro na první pohled vzbuzují dojem poctivých sportovních hodinek s vysokou odolností. Konstrukce je vskutku bytelná, i kvůli tomu bych si tento model nevzal k formálnějšímu oblečení. Pokud však máte rádi větší (sportovně vypadající) hodinky, budete jistě nadšeni.

Zpracování hodinek působí kvalitně.

Vzhledem ke zvýšené odolnosti (vodotěsnosti do 5 ATM a certifikaci MIL-STD 810G) nepřekvapí konstrukce z nerezové oceli a plastu. Plastový je také řemínek. Pouze z vnitřní strany má silikon jemnou „měkčenou“ úpravu, na straně vnější je však hrubý, tedy snad i odolný. Spodní stranu obývá množství senzorů pro měření zdravotních funkcí a je zde také mechanismus pro rychlou výměnu řemínku. Kvůli zaoblení okrajů samotného pouzdra hodinek (kam se řemínky upínají) však na Honor Wach GS Pro budou vypadat dobře jen některé druhy řemínků.

Ovládání probíhá pomocí dvojice tlačítek na pravém boku a klasicky „svajpováním“ po displeji. Žádná revoluce v podobě otočné lunety či korunky se tedy nekoná. Zpracování hodinek působí kvalitně a v tomto směru nelze Honoru nic vytknout.

Líbilo se nám
  • vysoká odolnost
  • vyměnitelné řemínky
  • kvalitní zpracování
Nelíbilo se nám
  • robustnost hodinek nemusí každému vyhovovat

Displej: kvalitní AMOLED, jak jsme zvyklí

Honor Watch GS Pro využívají identický displej jako například nové Huawei Watch GT2 Pro nebo Honor MagicWatch 2. Můžete se tedy spolehnout na 1,39palcový AMOLED panel s jemností 454 × 454 pixelů. Displej je radost používat, má naprosto dostačující maximální jas, který umožňuje komfortní používání na přímém slunečním světle, a podporuje režim Always-On. Kromě ochranného skla (blíže nespecifikovaného) jej chrání také mírně vystouplá luneta, během používání jsem tak nezpozoroval žádné škrábance či jiné poškození. Další informace o displeji můžete najít v recenzi na Hauwei nebo Honor hodinky.

Líbilo se nám
  • kvalitní AMOLED panel
  • dostatečný maximální jas
  • režim Always-On

Systém a výkon: v bledě modrém

Prostředí hodinek Huawei/Honor zůstává už velmi dlouhou dobu stejné. V Lite OS se nic nemění a pokud ano, jedná se pouze o kosmetické úpravy. Tento uzavřený systém se vyznačuje zejména tím, že do něj (alespoň prozatím) nelze doinstalovat jakékoliv aplikace, místy má pomalejší reakce a neumožňuje jakýmkoliv způsobem odpovědět na notifikace. Jeho hlavní předností je naopak dlouhá výdrž, ke které se ještě dostanu, a také přehledné menu, ve kterém se rychle zorientují i noví uživatelé bez předchozích zkušeností s chytrými hodinkami. Pochopitelně má také další pozitivní vlastnosti.

Například díky 4GB integrovanému úložišti a možnosti spárovat s hodinkami sluchátka si můžete na cesty vzít pouze hodinky se sluchátky a telefon nechat doma. Stejně tak můžete využít vzdálenou závěrku fotoaparátu (pouze však s telefony Huawei/Honor), hlasitým zvoněním vyhledat ztracený telefon, zapnout svítilnu, nastavit budík a další základní funkce.

S hodinkami můžete také telefonovat.

S hodinkami lze rovněž telefonovat ve stylu Jamese Bonda. Praktické využití se nabízí například při jízdě v autě bez handsfree, kdy můžete přes hodinky vyřídit hovor, aniž byste porušovali silniční předpisy. Velmi pozitivně pak vnímám možnost nainstalovat si do hodinek velké množství ciferníků. V tomto případě stačí navštívit aplikaci ve vašem chytrém telefonu, kde najdete stovky ciferníků. Eventuálně můžete využít novou funkci OneHop a do hodinek si skrze NFC rychle poslat obrázek z galerie, ze kterého se vytvoří nový ciferník. Na závěr zmíním jednu další, ačkoliv ne příliš důležitou novinkou, kterou je možnost v aplikaci počasí sledovat východ a západ slunce.

Líbilo se nám
  • systém disponuje všemi základními funkcemi
  • interní úložiště
  • možnost s hodinkami telefonovat
  • velké množství ciferníků
Nelíbilo se nám
  • uzavřený systém
  • nemožnost odpovědět na notifikace

Výdrž a nabíjení: dva týdny a víc

Jedním z důvodů, proč jsou Honor Watch GS Pro tak robustní, je větší baterie o kapacitě 790 mAh. Díky tomu výrobce uvádí výdrž až 25 dní. Přiznám se, že 25 dní jsem hodinky neměl možnost testovat, ze zhruba dvoutýdenního používání se však jeví, že slibovat výdrž 25 dní na jedno nabití je možná až příliš odvážné.

V každém případě se můžete i tak spolehnout na dva týdny používání, v mém případě by pak celková výdrž činila zhruba dva a půl týdne. Počítejte s tím, že pokud aktivujete režim Always-On, budete hodinky nabíjet zhruba dvakrát častěji.

Líbilo se nám
  • nadprůměrná výdrž

Sportovní a zdravotní funkce: lyžování a navigace

Honor Watch GS Pro cílí na sportovce a aktivní uživatele, kteří chtějí získat přehled o sportovních aktivitách a svém zdraví. Podobně jako v případě nedávno testovaných Huawei Watch GT 2 Pro se tak můžete těšit zhruba na 100 sportovních režimů a dokonce i 13 běžeckých tréninků, kdy vám hodinky pomůžou se připravit třeba na maraton. Mezi nové režimy se pak řadí lyžování a dokonce nechybí ani možnost se při ztrátě v obtížném terénu nechat navést zpět pomocí GPS. Hodinky vám také mohou díky integrovanému reproduktoru dávat různé pokyny či informace o tom, jak si vedete. V případě, že se vydáte na procházku a aktivujete režim chůze, budete po každém kilometru dostávat informace o vašem tempu apod.

Hodinkám nechybí ani výškoměr, kompas, SpO2 pro měření okysličení krve, tlakoměr nebo monitoring VO2Max. Měřit si můžete také váš stres, výsledky jsou podle mě však opravdu pouze přibližné. Samozřejmostí je také monitoring srdečního tepu. Jeho přesnost/spolehlivost jsem srovnával s hodinkami Fitbit Sense a výsledky byly vesměs stejné, což je (pravděpodobně) dobře.

Již zmíněná GPS funguje stejně jako například u Huawei Watch GT2 Pro. Nečekejte tedy nijak zvlášť velkou přesnost srovnatelnou s mobilními telefony, k základnímu přehledu však postačí bohatě. I v této kapitole musím zdůraznit, že se jedná o stejný systém se stejnými možnostmi, který jsme už na mobilenet.cz mnohokrát recenzovali, pokud uvažujete o koupi, doporučuji si tedy pročíst i další recenze.

Líbilo se nám
  • velké množství sportovních a zdravotních funkcí
  • možnost koučování díky reproduktoru

Zhodnocení

Pokud zvažujete nákup Honor Watch GS Pro, měli byste se podle mého názoru rozhodovat primárně podle vzhledu. Ten je totiž tím nejzásadnějším rozdílem oproti jiným Huawei/Honor hodinkám. V případě, že se rozhodnete pro koupi, můžete počítat s extrémně dlouhou výdrží, vysokou odolností a velkým množstvím sportovních a zdravotních funkcí doplněných o možnost z hodinek vyřizovat telefonáty nebo se nechat koučovat pomocí integrovaných trenérských kurzů.

Honor Watch GS Pro

Jelikož se jedná o sportovně vypadající hodinky, doporučuji dobře zvážit, jestli by pro vás nebyla lepší volba si pořídit jiný model, u něhož můžete podle potřeby střídat silikonový a například kožený řemínek vhodný k formálnímu oblečení. Hodinky, ačkoliv jsou zaměřeny na sportovce, nelze doporučit ani uživatelům, kteří chtějí mít například možnost snímat data z hrudního pásu nebo naměřené výsledky exportovat.

Konkurence

Pokud od hodinek očekáváte možnost doinstalování aplikací nebo vyžadujete reakce na notifikace, doporučuji zvážit nákup Samsung Galaxy Watch Active2. Za podobnou cenu získáte povedený operační systém Tizen i digitální otočnou lunetu, musíte však počítat s podstatně kratší výdrží na nabití.

Samsung Galaxy Watch Active2 44mm

Konstrukce44 × 44 × 10,9 mm, 30 g, odolnost: IP68 / MIL-810G
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (20 mm)
DisplejAMOLED, 1,4" (360 × 360 px)
SystémTizen, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.0, ne, Wi-Fi, NFC
Akumulátor340 mAh, nabíjení: proprietární kolébka

Pokud hledáte civilněji vypadající hodinky než sportovní Honor Watch GS Pro, možná vás zaujmou Huawei Watch GT2, které nabídnou v podstatě identické funkce.

Huawei Watch GT 2 46 mm

Konstrukce45,9 × 45,9 × 10,7 mm, 41 g, odolnost: ano
Pásekkožený, umělý, vyměnitelný: ano (22 mm)
DisplejAMOLED, 1,39" (454 × 454 px)
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
KonektivitaBluetooth: 5.1, ne, ne
Akumulátor455 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
honor-watch-gs-pro
Klady
  • povedený AMOLED displej
  • SpO2 + GPS
  • integrované úložiště
  • široká nabídku ciferníků + funkce OneHop
  • možnost s hodinkami volat a nechat se koučovat
  • velké množství sportovních režimů
Zápory
  • design hodinek není vhodný k formálnímu oblečení
  • na notifikace nelze zareagovat
  • uzavřený operační systém
Diskuze ke článku
Miroslav Bursa
Miroslav Bursa
Díky za recenzi, mám je objednaný, tak snad nezklamou. Vaše zápory jsou věci se kterými počítám a nevadí mi ..
Robert Valkovič
Robert Valkovič
Mají doufám češtinu? A videorecenze nebude?
Jindřich Antusek
Jindřich Antusek
A stale neukazuji notifikace pri zapnutem cviceni...
Marika Tothová
Marika Tothová
Doteď se mi vážně líbily v podstatě jen kvůli vzhledu, mám ráda tyhle sportovnější, ale až teď vidím, že jsou to fakt kvalitní hodinky. Nechám si to rozležet v hlavě a asi si nadělím pod stromeček.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze