Honor Magic Earbuds
recenze

Honor Magic Earbuds

Budgetové špunty s ANC
2

Líbí se vám Apple AirPods Pro, ovšem jsou pro vás příliš drahá, nebo zkrátka chcete pro váš Android něco odlišného? Pak věnujte pozornost dnes testovaným sluchátkům Magic Earbuds od Honoru, která nabízí aktivní potlačení okolního hluku, slušnou výdrž na nabití a dobré konstrukční zpracování. To vše za cenu pod hranicí 3 tisíc korun.

Naposledy jste si u nás mohli přečíst recenzi Apple AirPods Pro, která ocení především majitelé produktů s nakousnutým jablkem ve znaku. Sluchátka jsou „špuntová“, což preferují všichni, kterým pecky nedrží tak dobře v uších. Pokud se špunty líbí i vám, ale ty od Applu jsou pro vás drahé, nabízí se alternativa od konkurence, která navíc lépe komunikuje s produkty vybavenými Androidem. Mluvíme od Magic Earbuds od Honoru, na která se právě podíváme.

Technické parametry Honor Magic Earbuds

Rozměry sluchátka 41,8 × 23,7 × 19,8 mm
Rozměry pouzdra 80,7 × 35,4 × 29,2 mm
Hmotnost jednoho sluchátka 5,2 g
Hmotnost pouzdra 50 g
Kapacita baterie pouzdra 410 mAh
Barevná provedení bílá (Pearl White), modrá (Robin Egg Blue)
Připojení Bluetooth 5.0
Protokoly A2DP, HFP, AVRCP
Frekvenční rozsah 20 Hz – 20 000 Hz
Délka poslechu (dle výrobce) až 3 hodiny se zapnutým ANC a propustností, 3,5 hodiny bez ANC
Délka poslechu celkem 3,5 + 13 hodin s pouzdrem
Obsah balení sluchátka, USB-C nabíjecí kabel a 4 velikosti náušníků
Cena 2 990 Kč

Konstrukční zpracování: hrdá na svůj původ

Magic Earbuds vychází z FlyPods Lite, respektive FlyPods 3. Právě ve srovnání s FlyPods 3, jak už je u Honoru a Huawei zvykem, společnost trochu „čachruje“ s názvy funkčně stejných produktů, které jsou jen určené pro odlišné trhy. Původní FlyPods byla pecková, tehdy se ještě Honor snažil konkurovat klasickým Apple AirPods. Abychom se tak v celé sadě názvů a tvarů neztratili, uzavřeme tuto část sdělením, že podobná sluchátka v nabídce Honoru už jsou (FlyPods Lite), zapracovalo se především na hardwaru uvnitř.

Honor Magic Earbuds

Magic Earbuds jsou z plastu: je bílý a opravdu lesklý, tedy podobně jako u AirPods. Kromě bílé barvy se na těle sluchátek setkáte i s chromovými doplňky a šedým logem společnosti. Chápeme, Honor se chtěl pochlubit, kdo je má na svědomí, ovšem bez loga by možná působila prémiovějším dojmem.

Sluchátka jsou k dispozici ve dvou barvách.

Kvalita zpracování je na skvělé úrovni. Sluchátka jsou pevná, nikde nic nevrže, navíc jsou velmi lehká, každé váží konkrétně 5,2 gramu. Když si uvědomíme, co se v takto lehkém těle vše nachází, jde o malý zázrak. Pokud bychom hledali odlišnosti oproti AirPods Pro, nožička je podstatně delší, tělo zase méně zavalité, působí tak subtilnějším dojmem. Magic Earbuds se pyšní odolností dle certifikace IP54, nemusíte se tedy bát ani sportovních aktivit, při kterých se zapotíte.

Honor Magic Earbuds jsou k dostání ve dvou barevných variantách: bílé a v odstínu modré (Robin Egg Blue). Barvu sdílí i pouzdro, ve kterém se sluchátka nabíjí. Jsou v něm naležato, snáze se tak vyjímají, protože je lze chytnout za podlouhlou nožku. Díky silným magnetům drží jako přibitá, přesto je snadno vyjmete: prostě ideální. Bohužel je ale pružinka, která napomáhá otevření a zavření pouzdra, velmi slabá, víko tak poměrně snadno „spadne“ a je nutné jej v některých momentech přidržovat. Skoro by se chtělo až říci, že žádná pružinka uvnitř pouzdra není. Zvuk zaklapnutí pouzdra je mnohem tišší než v případě pouzdra AirPods.

Honor Magic Earbuds

Pouzdro má 50 gramů a je velmi malé. Navíc bohužel také kompletně lesklé, kvůli čemuž je magnetem na vlasové škrábance. Na těle má dvě diody: vnější, která informuje o nabíjení pouzdra, a vnitřní, jež notifikuje párování a přináší rychlé informace o nabití sluchátek. Na zadní straně je poté tlačítko pro vyvolání režimu párování, které rozzáří vnitřní diodu. Nabíjení je zajištěno pomocí moderního USB-C, bezdrátové nabíjení po vzoru FreeBuds 3 od Huawei chybí.

Prvotní párování je snadné a pohodlné, a to jak s Androidem, tak s iOS. Pokud máte telefon Honor/Huawei s nadstavbou EMUI 10 a vyšší, sluchátka spárujete ještě snadněji: stačí otevřít pouzdro, stisknout tlačítko na zadní straně a potvrdit požadavek na párování. U iOS je pak vyberete mezi Bluetooth zařízeními v dosahu. Jakmile otevřete pouzdro, Magic Earbuds se do 3 vteřin automaticky připojí k poslednímu zařízení, jakmile pouzdro zaklapnete, odpojí se. Rychlost je tedy špičková, ve většině případů jsou k poslechu připravena dříve, než si je stihnete nasadit do uší.

Honor Magic Earbuds

Se špuntovou konstrukcí se pojí také vyměnitelné náušníky. V případě Magic Earbuds najdete v balení hned čtveřici silikonových nástavců od opravdu „dětských“ až po ty opravdu velké. Silikonový nástavec má kuželovitý tvar a podobně jako u AirPods Pro velmi dobře padne do ucha a ani při delší době používání nevytváří silikon takový tlak, aby bylo nošení nepříjemné.

Sluchátka se ovládají pomocí poklepů, tedy ne pomocí tlakových senzorů jako u AirPods Pro. Rozpoznávání je poměrně slušné, rychlé a intuitivní. Skrze poklepy spustíte i Siri/Google Asistenta.

Líbilo se nám
  • kvalitní zpracování
  • dvě barevné varianty
  • velmi lehká
  • odolnost IP54
Nelíbilo se nám
  • víko krabičky je velmi vratké
  • logo na sluchátkách zbytečností

Zvuk: kvalita ve střední třídě

Magic Earbuds míří na mladé publikum s omezeným rozpočtem, tomu odpovídá i kvalita zvuku. Nehrají zle, ovšem srovnání se špičkou nesnesou. Začneme však pozitivy: sluchátka jsou překvapivě osazena poměrně velkým 10mm dynamickým měničem a zvuk je čistý i plynulý, ovšem basová složka není tak výrazná, jak bychom si představovali. Potěšilo nás, že se Honor nepustil do zabarveného zvuku, podobně jako B&O, blíže mají například ke značce Sennheiser, a to díky studenému analytickému přednesu, kvalitou přednesu jsou však blíže Galaxy Buds+. Dynamika je na slušné úrovni, vokály jsou lehce zastřené, ne tak výrazné, dochází i k částečnému slévání jednotlivých instrumentů, ovšem jen v náročnějších skladbách, které důvěrně znáte skrze kvalitní drátová sluchátka. Vcelku se tak jedná o příjemný průměr, v dané cenové třídě, nebojíme se říci, lehký nadprůměr.

Kvalita zvuku při telefonních hovorech je jedním slovem skvělá. Honor zde využívá trojice mikrofonů a díky delší nožce je hlavní mikrofon velmi blízko k ústům, protistrana si zvuk pochvalovala. Díky funkci odfiltrování okolních ruchů jste slyšet krásně čistě, a to i při silnějším větru.

Funkce a ovládání: magické plošky

Ovládání je zajištěno pomocí dotykových plošek na obou sluchátkách. Plošky reagují na dvojitý poklep a delší přidržení. Přímo v aplikaci AI Life lze nastavit, co jednotlivý poklep představuje. Samotné přidržení pak funguje jen pro změnu režimu (režim propustnosti, režim ANC vypnuto/zapnuto, případně vypnutí všech režimů). Dvojitým poklepem následně můžete přesunout skladbu (zpět, dopředu), pozastavit a spustit přehrávání nebo spustit hlasového asistenta. Poklep ale lze i deaktivovat a odebrat mu funkčnost. Poklep pro přijetí hovoru funguje vždy, tedy bez nutnosti cokoli nastavovat. Hlasitost skrze poklepy bohužel nijak neupravíte, musíte se tak spolehnout na ovládání skrze telefon či jiné propojené zařízení. Aplikace AI Life bohužel není dostupná pro iOS.

Stáhnout HUAWEI AI Life

Google Play (zdarma)

Dodáme, že Magic Earbuds poznají, zda je máte nasazená. V případě, že je vyjmete z uší, automaticky se pozastaví přehrávání – tím šetří baterii. A pokud máte Huawei/Honor s nadstavbou EMUI 10 a vyšší, hudba se po vložení do uší i automaticky zapne, jinak musíte pro pokračování opět poklepat na dotykovou plošku. Když chcete poslouchat pouze s jedním sluchátkem, stačí druhé vložit do pouzdra, kde se začne automaticky nabíjet a hudbu nepřehrává. Jakmile jej opět vyjmete, hudba se synchronizuje během zlomku vteřiny.

Honor Magic Earbuds

Jak už víme, Magic Earbuds disponují ANC, které má snížit okolní hluk až o 32 decibelů. Tělo je proto poseto třemi mikrofony, které filtrují zvuk a do uší vám pouští opačnou frekvenci, která pocitově hluk snižuje. Funkce ANC je od výrobce aktivní a sepne se v momentě, kdy si sluchátka nasadíte, jakmile je odložíte, opětovně se ukončí pro úsporu baterie. Z našeho pozorování jsme došli k závěru, že ANC se skvěle hodí do dopravních prostředků, spolehlivě odfiltruje například také vzdálenější šum větráku, ovšem s klasickými over-ear sluchátky se samozřejmě rovnat nemůže, stejně tak ani s AirPods Pro, která zvládnou zvuk odfiltrovat ještě o kus lépe. Pokud chcete služeb ANC využít i při sportu, budete víceméně spokojeni i s kvalitou zvuku při poryvech větru. Není to sice dokonalé, ovšem podobných výsledků jsme dosáhli i s dražší konkurencí. Jde zkrátka o příjemný benefit, který navíc funguje.

Líbilo se nám
  • intuitivní aplikace AI Life v češtině
  • snadné ovládání
  • detekce nošení
  • automatická aktivace ANC
Nelíbilo se nám
  • aplikace AI Life není pro iOS

Výdrž baterie: neúnavný společník

Sluchátka se pyšní kapacitou necelých 40 mAh a výrobce udává až 3,5hodinovou výdrž poslechu a 3 hodiny volání, pouzdro poté přidá dalších 13 hodin. Pouzdro má kapacitu 410 mAh a jeho dobití zabere zhruba 1 hodinu, záleží, jestli budete dobíjet z USB-C, nebo přes adaptér do sítě, což je pochopitelně rychlejší cesta. O správném nabíjení informuje již zmíněná dioda: vnitřní reflektuje stav nabití sluchátek, vnější nabití samotného pouzdra. Nabití lze zkontrolovat i v aplikaci AI Life. Za dobu našeho testování se nám podařilo vypozorovat průměrnou výdrž okolo 3 hodin s aktivním ANC. Teoreticky se tak můžete spolehnout na celkovou reálnou výdrž (včetně využití kapacity pouzdra) zhruba 15 hodin, což je dostatečně dlouhá doba, zvláště v této cenové relaci. Podstatnou informací rovněž je, že už po pár minutách nabíjení sluchátka zprostředkují hodinový poslech.

Líbilo se nám
  • slušná výdrž
  • rychlé nabíjení

Zhodnocení

Honor Magic Earbuds jsou kvalitní čistě bezdrátová sluchátka s příjemným designem, dobrým zpracováním, slušnou výdrží a průměrným zvukem. Nepatří sice mezi nejlépe hrající bezdrátová sluchátka, v dané cenové kategorii však určitě patří k nadprůměru. Navíc se chlubí opravdu skvělým poměrem ceny a výkonu. ANC je pomyslnou třešničkou na dortu, zázraky sice neumí, ale okolní ruch do značné míry snížit dokáže pro komfortnější poslech. Celkové hodnocení je kladné, pokud máte omezený rozpočet a chcete za své peníze slušnou kvalitu, rozhodně vás tyto špunty nezklamou. Navíc si můžete vybrat ze dvou barevných variant – s modrou se odlišíte.

Konkurence

Do konkurence patří například Honor FlyPods Lite. Zejména, pokud chcete ušetřit. Zvuk je podobný, při maximální hlasitosti už však dochází k většímu zkreslení, pouzdro má starší microUSB konektor a zapomenout musíte i na ANC. Zakoupit je však můžete už za poloviční cenu, tedy cca 1,5 tisíce Kč.

Skvělou alternativou, avšak bez podpory ANC, jsou vylepšená sluchátka Samsung Galaxy Buds+. Za 4,5 tisíc korun nabídnou skvělý zvuk, oproti Magic Earbuds kvalitnější, navíc s nadprůměrnou výdrží. I po designové stránce jde o povedené zařízení, navíc s podporou bezdrátového nabíjení.

Klady
  • dostatečná kvalita zvuku
  • velmi lehká
  • poměr ceny a výkonu
  • rychlost párování a nabíjení
  • benefit v podobě ANC
  • slušná výdrž na nabití
  • režim propustnosti
  • dvě barevné varianty
  • přizpůsobitelné dotykové ovládání
  • kvalitní zpracování
Zápory
  • aplikace AI Life není pro iOS
  • logo společnosti na sluchátkách je zbytečné
Diskuze ke článku
Marty
Máme je od včera a spokojenost. Hovory jsou i s rouškou venku bez problému. Hudba je pro mojí potřebu ok. ANC jsem teď zkoušel v metru a funguje bezvadně, konečně nemusím mít hudbu moc nahlas. Na co jsem v článku narazil je, že ANC funguje při větru, to ale není pravda. ANC vítr dokonce zesiluje. Když jedu nebo více fouká je lepší ANC vypnout pak je to ok. Druhá věc je, v článku píšete o režimu propustnosti. Ten to nemá. ANC je buď vypnuté nebo zapnuté jiné možnosti nenabízí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze