Honor Choice True Wireless Earbuds
recenze

Honor Choice True Wireless Earbuds

Neurazí, právě naopak

Do redakce zavítala levná bezdrátová sluchátka Choice True Wireless Earbuds od Honoru. I přes cenu pod tisícem Kč už od pohledu nápadně připomínají AirPods Pro, což může mnohé přesvědčit. Vyplatí se nákup, nebo jde o vyhozené peníze? To prozradí tato recenze.

Hledáte čistě bezdrátové špunty, ale máte finanční limit? V takovém případě přichází na řadu kompromisy, mnohdy poměrně výrazné. Pak se může stát, že je nejlepší volbou nechat si zajít chuť a raději našetřit, případně zakoupit klasická drátová sluchátka. Co když vám ale řekneme, že Honor má nové bezdrátové špunty, které vám i přes cenu pod tisíc korun vytřou zrak? Jestli chcete vědět více, ponořte se do dnešní recenze, která vám odpoví na vaše otázky.

Obsah balení: standardní sestava

V balení kromě pouzdra a mimo něj uložených sluchátek nalezneme také návod, krátký USB-A–USB-C kabel a také dvě dvojice náhradních špuntů. Čekali jste snad něco navíc?

Honor Choice True Wireless Earbud

Technické parametry Honor Choice True Wireless Earbuds

Rozměry pouzdra 60,3 × 28 × 43,3 mm
Hmotnost jednoho sluchátka cca 5 gramů
Hmotnost pouzdra 47,1 g
Doba nabití pouzdra 1 hodina
Kapacita baterie pouzdra 500 mAh
Kapacita baterie sluchátka 55 mAh
Barevná provedení bílá
Připojení Bluetooth 5.0
Protokoly BLE/HFP/A2DP/AVRCP
Velikost měniče 7 mm
Délka poslechu (dle výrobce) až 6 hodiny
Délka poslechu celkem 6 + 18 hodin pouzdro, celkem 24 hodin
Obsah balení sluchátka, USB-C nabíjecí kabel a celkem 3 velikosti náušníků
Cena 890 Kč

Konstrukční zpracování: kde končí inspirace?

Když poprvé uvidíte produktové fotografie Honor Choice, jistě vám budou sluchátka (i pouzdro) připomínat Apple AirPods Pro.

Honor Choice True Wireless Earbud

Sluchátka jsou velmi lehká, ač Honor hmotnost neuvádí, je to cca 5 gramů na jedno sluchátko. Tělo je pochopitelně plastové, což je naprosto standardní. Honor Choice vypadají velmi elegantně, potěší i příznivce purismu a bakelitová rozhodně nejsou. Příliš ani nemaskují to, že nejde zrovna o klenot v segmentu TWS, tělo není unibody a předěl, ve kterém je sluchátko slepeno, je při bližším pohledu jasně znatelný. To však neznamená, že jsou sluchátka špatně zpracována.

Na těle sluchátek není mnoho výrazných prvků, jediným je dioda, která v případě pohotovostního režimu, volání či párování problikává bílou barvou. Dále na těle narazíme na dvojici mikrofonů pro eliminaci okolních ruchů při volání a dvojici kovových pinů pro nabíjení. Co možná trochu zamrzí, jsou poměrně výrazná šedá písmena „R“ a „L“ pro odlišení sluchátek, na produktových listech jsou písmena stříbrná a mnohem méně nápadná.

Honor Choice True Wireless Earbud

Sluchátka se ovládají dotyky, ploška je na nejširším místě sluchátkové hlavy. Nasazení silikonových hlaviček je velmi snadné, stejně jako v případě Apple AirPods Pro nebo třeba Honor Magic Earbuds se nasazují na plastový hrot, vše tedy vyřešíte během pár vteřin. V balení je dvě dvojice náhradních špuntů – jedny menší, druhé větší než ty, které jsou na sluchátkách z výroby. Odolnost pak garantuje certifikace IP54, což znamená, že letní deštík nebo pot nevadí.

Sluchátka mají malou nožku, podobně jako AirPods Pro, ve které se skrývá baterie. Na těle Honor Choice není senzor nošení, takže pokud sluchátka sejmete a nevložíte je do nabíjecího pouzdra, hudba hraje dále. Při ceně pod tisíc korun však tento nedostatek nelze vnímat jako problém.

Honor Choice True Wireless Earbud

I nabíjecí pouzdro jakoby z oka vypadlo tomu od Applu. Spodní hrana hostí USB-C (třikrát hurá), přední strana pak malou diodu, která informuje o stavu nabití, ovšem jen velmi obecně (modrá nabito, červená signalizuje nutnost pouzdro dobít). Pouzdro je opět plastové a poměrně dost lesklé. I kloub a víko má magnet. Zaklapnutí doprovází poměrně citelné cvaknutí, zavřené potom drží pouzdro jako přibité. Bohužel pružinky chybí, ve stavu otevření je tak víko poměrně vratké a rádo se samo zavírá. Pouzdro váží zhruba 47 gramů, ani v kapse jej tedy příliš neucítíte.

Spodní hrana hostí USB-C.

Pokud hledáte nějaké párovací tlačítko, tak zbytečně. Sluchátka se jednoduše párují tak, že otevřete pouzdro, v nabídce Bluetooth ve vašem zařízení vyberete Wireless Earbuds a je hotovo. Pokud chcete spárovat další zařízení, je nutné v původním Bluetooth vypnout, počkat až sluchátka vyzkouší připojení k naposledy připojenému zařízení a následně se opět dostanou do párovacího režimu. Současně ke dvěma zařízením tak sluchátka být připojena nemohou.

Nižší cenu lze poznat právě na detailech, mrzí nás primárně pouze plastový kloub pouzdra. Pár korun navíc by kovový kloub jistě stál, ovšem z dlouhodobého hlediska by nešlo o špatnou investici.

Honor Choice True Wireless Earbud

Doplníme, že na tuzemském trhu se sluchátka prodávají v bílé, jiná barva k dispozici není. Po stránce designu a zpracování budeme spíše chválit, nedokonalosti tu sice najdeme, ale když si vzpomeneme na cenu, je jakákoliv výtka naprosto nemístná.

Líbilo se nám
  • elegantní design
  • slušné zpracování
  • snadné párování
  • notifikační LED
Nelíbilo se nám
  • pouze bílá varianta
  • vratký kloub pouzdra

Výdrž baterie: dlouhé hodiny

Sluchátka mají baterii o kapacitě 55 mAh a výrobce udává až 6hodinovou (4 hodiny hovoru) výdrž, pouzdro poté přidá dalších 18 hodin. Pouzdro má baterii s kapacitou 500 mAh a jeho dobití zabere zhruba hodinu, záleží, jestli budete dobíjet z USB-C, nebo přes adaptér do sítě, což je pochopitelně rychlejší cesta. O správném nabíjení informuje již zmíněná dioda. Bohužel ne ideálně, řídit se tak musíte vlastní pamětí, případně sluchátka nabít v momentě, kdy se dioda rozsvítí červeně. V takovém případě je stav kapacity baterie nižší než 20 %. Pokud je kapacita baterie vyšší, svítí dioda modře.

Líbilo se nám
  • slušná výdrž
  • rychlé nabíjení
Nelíbilo se nám
  • dioda neinformuje podrobně

Zvuk: překvapení

Nebudeme vám nic nalhávat, při pohledu na cenu sluchátek jsme si hned řekli: dobře, máme tu sluchátka pro mladé, kde hlavní roli bude hrát design a cena. To, že by nás Honor Choice překvapila, jsme prakticky vyloučili ještě před tím, než jsme měli možnost je reálně vyzkoušet. Byl to velký omyl, protože překvapení se dostavilo hned, jak jsme sluchátka poprvé nasadili a spustili testovací playlist. Sluchátka nehrají vůbec zle – nejen ve své cenové kategorii, ale i pokud jsme výstup srovnali s dražší konkurencí. Pamatujete například na recenzi Honor Magic Earbuds? Skoro by se nám až chtělo říci, že Honor Choice hrají lépe, přitom jsou dostupná za méně než polovinu ceny. A to ani nemluvíme o tom, že vydrží déle a jejich design se nám celkově líbí více, protože jsou zkrátka kompaktnější.

Honor Choice True Wireless Earbud

Zpět ale k hudebnímu projevu. 7mm měnič má své limity, pokud jste milovníky rockové hudby, na pozadí můžete slyšet jemný šum, což se však týká i dražších sluchátek. Středně nároční posluchači ale budou nadšení. Oceňujeme čisté podání vokálů a úměrně nastavené basy. Výstup není přebasovaný a vy si můžete užít všechny hudební žánry naplno.

Výstup nás příjemně překvapil.

Sluchátka jsou při nošení velmi pohodlná, dobře se hodí i na sportovní aktivity. Ucho dobře utěsní, což znamená, že si můžete užít jen hudbu a nic než hudbu. Ano, trochu nám tu chybí režim propustnosti, ovšem při ceně pod tisíc korun jsme ochotni tento nedostatek odpustit. Díky utěsnění většinou nebylo nutné natavovat hlasitost na více než 70 %. Nutno ale podotknout, že i na 90 % hlasitosti hrají sluchátka stále velmi čistě, ovšem už hodně nahlas. Za takovou cenu jde vyloženě o překvapení, na maximální hlasitost se totiž u TWS sluchátek obecně kvalita výrazně degraduje, u Honor Choice jsme nic podobného nepociťovali.

Spokojeni jsme byli i s hovory. Každé sluchátko má dva mikrofony, které se snaží odfiltrovat rušivé elementy. Daří se jim to dobře, ne dokonale. Protistrana si na kvalitu zvuku nestěžovala, ovšem když jsme se protistranou stali my, povšimli jsme si, že zvuk je horší, než pokud volaný mluvil přímo do telefonu. Ne snad, že by bylo hůře rozumět, ale hlas nebyl tak „barevný“. To už ovšem kritizujeme v rovině, jako kdyby sluchátka stála třikrát tolik, v dané cenové třídě jde o výborné handsfree.

Líbilo se nám
  • dobrý zvukový výstup
  • výborná maximální hlasitost

Funkce a ovládání: jednoduše, ale funkčně

Jak už jsme uvedli, ovládání probíhá dotykově skrze plošky na každém sluchátku. Ovládání je velmi intuitivní, podobá se konkurenčnímu řešení, což je jen a jen dobře – nemusíte si zvykat na novoty. Párování je rovněž snadné, stačí otevřít pouzdro, v zařízení otevřít Bluetooth a vyhledat zařízení Wireless Earbuds. Pokud pouzdro otevřete, sluchátka se automaticky připojí k naposledy párovanému zařízení, vše zabere asi 2 vteřiny. Za bezproblémový přenos mohou sluchátka poděkovat podpoře Bluetooth 5.0, doplníme také podporu kodeků SBC a AAC.

Levé Pravé
Dvakrát klepnout play/pauza, přijmutí/ukončení hovoru play/pauza, přijmutí/ukončení hovoru
Klepnout a přidržet odmítnutí hovoru odmítnutí hovoru
Klepnout a přidržet (2 s) předchozí skladba /
Klepnout a přidržet (2 s) / následující skladba

Ovládání pomocí dotykových plošek je pohodlné a většinou se vše povedlo na první dobrou. Možná je jen ploška trochu méně citlivější, než jak jsme zvyklí z AirPods. Nejde o žádnou tragédii, na sluchátka bušit nemusíte, ale rozdíl je patrný, alespoň v případě přímého srovnání. Klepnout výrazněji se zkrátka u Honor Choice vyplatí. Jediné, co nám chybí, je možnost regulovat přes plošky hlasitost, zde musíte použít propojené zařízení. Dodáme, že pokud sluchátka necháte mimo nabíjecí pouzdro a hudbu neposloucháte, vypnou se automaticky za 5 minut, aby šetřila energii. Pokud chcete poslouchat pouze jedním sluchátkem, druhé stačí vrátit do pouzdra, to se automaticky vypne a začne nabíjet.

Líbilo se nám
  • snadné ovládání

Závěr: nakupujte

Dnes nemáme problém doporučit sluchátka ke koupi. Nejsou sice tak propracovaná jako AirPods Pro, nenabídnou ANC, chybí jim režim propustnosti a kvalita nabíjecího pouzdra je spíše průměrná, ale za necelou tisícikorunu poskytnou více než dobrý zvuk, jsou lehká, elegantní i odolná, takže vhodná na sport. A vlastně, ANC ani nepotřebují, protože konstrukce skvěle těsní, a okolí vás tedy opravdu rušit nebude.

Honor Choice True Wireless Earbud

Za nás jde rozhodně o příjemné překvapení a jejich vyzkoušení vám můžeme směle doporučit.

Klady
  • výborný poměr cena/výkon
  • elegantní design
  • kvalitní zpracování
  • dotykové ovládání
  • snadné prvotní párování
  • skvělá výdrž na nabití
  • velmi lehká
Zápory
  • chybí režim propustnosti
  • plastový kloub nabíjecího pouzdra
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze