Honor 9
recenze

Honor 9

Král odlesků
71

Najít dobrý kompromis mezi výkonem a cenou je velmi složité. Jak už ale víme, Honor to umí. A nyní se to pokusí ukázat znovu. Dostatečným lákadlem by měl být fakt, že Honor 9 téměř do puntíku kopíruje Huawei P10. Honor ale přidává několik praktických vylepšení a nabízí výrazně nižší cenu. Už jen tento fakt zní více než zajímavě, a to jsme ještě nezačali.

Pokud jste si již koupili Huawei P10, třeba i na základě našeho fototestu, kde jsme P10 srovnali s iPhonem 7 Plus, dále raději nečtěte. Huawei P10 je sice skutečně dobrý telefon, ale pokud ho vezmete, zkopírujete, vylepšíte a o tři tisíce korun zlevníte, tak už to tak dobře nevypadá. No, a přesně to udělal Honor. Zdiskreditovanou P10 ale nechme stranou a podívejme se již přímo na tohoto blyštivého chlapíka.

Obsah balení

Mimo telefonu, nabíjecího kabelu a adaptéru se můžete těšit také na obyčejný, leč praktický průhledný obal. Sice toho moc nevydrží a snadno se poškrábe, ale rozhodně neurazí.

Technické parametry Honor 9 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce147 × 71 × 7,5 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,15" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20 Mpx (5 120 × 3 840), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 960, CPU: 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-G71 MP8
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:45 hodin
Dostupnostčerven 2017,

Honor 9 – videopohled

Design a konstrukce: oslní každého

Hned na první pohled ohromí design. Honor 9 je krásný a skleněný, sám výrobce se chlubí kovovým efektem. Odrazy světla jsou skutečně působivé a nejednou si pro ten efekt budete telefon prostě jen tak natáčet. Zakřivené skleněné tělo s rozměry 147 × 71 × 7,5 mm a hmotností 155 gramů dobře padne do ruky a pohodlně se drží. Bohužel právě zakřivení a sklo dělají telefon enormně kluzkým a i ze zdánlivě vodorovných povrchů má Honor 9 tendenci klouzat. Za posledních 14 dní mi telefon spadl tolikrát, že se až divím, že stále zůstává bez následků. Na zádech samozřejmě ulpívají otisky prstů, ale není to tak strašné, jak jsem očekával.

Honor 9

Boční ovládací tlačítka najdeme na hliníkových bocích. Umístěná jsou přesně tam, kde potřebujete. Nejsou zdrsněná, ale v zásadě to ničemu nevadí – svoji funkci plní na jedničku. V ovládání a ve chváleni budeme pokračovat i co se týče čtečky otisků prstů. Ta se oproti Honoru 8 dostala na přední stranu a po vzoru Huawei P10 umožňuje ovládání systému gesty. Androidí tlačítka pro návrat a multitasking tak již nepotřebujete. Ovšem v případě potřeby je můžete mít, a to hned vedle čtečky otisků prstů. Tohle Huawei P10 nenabídne a zamrzí to – proč plýtvat místem na displeji, když je dost prostoru pod ním? Honor 9 tak nabízí první větší benefit. Tlačítka jsou senzorová, modře podsvícená, vibrující a jejich uspořádání lze měnit.

Záda jsou skutečně působivá. Osobně se mi velmi líbí, ale jak již bylo zmíněno, vysoká kluzkost představuje velkou nevýhodu. Na zádech je vše čisté, soustava fotoaparátů z těla nijak nevyčnívá a rušivé nejsou ani nápisy.

Modrý Honor 9, který nabídne 6 GB RAM a 128GB úložiště, se do ČR zatím nedostane

Design se Honoru skutečně povedl a mnoho zákazníků se pro koupi rozhodne právě kvůli němu. S praktičností to už taková sláva není, chybí nám třeba zvýšená odolnost.

Srovnání blízkých konkurentů

Huawei P10 Samsung Galaxy S7 Honor 9
rozměry 145,5 × 69,6 × 7,4 mm 142,4 × 69,6 × 7,9 147 × 71 × 7,5 mm
hmotnost 145 gramů 152 gramů 155 gramů
displej IPS, 5,1", 1 920 × 1 080 px (432 PPI) Super AMOLED, 5,1 palce, 2 560 × 1 440 px (576 PPI) IPS, 5,15", 1 920 × 1 080 px (428 PPI)
procesor Huawei Kirin 960; 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz, 16 nm Samsung Exynos 8 Octa 8890; 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, 14 nm Huawei Kirin 960; 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz, 16 nm
operační paměť 4 GB 4 GB 4 GB
úložiště 64 GB 32 GB / 64 GB 64 GB
paměťové karty ano ano ne
zadní fotoaparát 20 Mpx + 12 Mpx 12 Mpx 20 Mpx + 12 Mpx
optická stabilizace ano ano ano
čelní fotoaparát 8 Mpx 5 Mpx 8 Mpx
čtečka otisků prstů a její umístění pod displejem pod displejem pod displejem
zvýšená odolnost ne IP68 ne
nabíjecí/datový konektor USB-C microUSB USB-C
kapacita baterie 3 200 mAh 3 000 mAh 3 200 mAh
cena od 15 990 Kč 15 990 Kč 12 900 Kč

TIP! Podívejte se na kompletní srovnání v našem katalogu

Líbilo se nám

  • hezký design
  • kvalitní konstrukce
  • příjemné zaoblení
  • umístění tlačítek a čtečky otisků prstů

Nelíbilo se nám:

  • nemá zvýšenou odolnost

Displej: s rozumem

Displej Honoru 9 se chlubí 5,15palcovou úhlopříčkou a je tak o 5 setin palce menší než u Honoru 8. Jde o drobnou daň za přesun čtečky otisků prstů ze zadní strany pod displej. Samotný IPS zobrazovač s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů nabídne více než dostatečnou jemnost 428 bodů na palec. Displej má i dobré pozorovací úhly a barvy, které si navíc můžete sami doladit, pouze na slunci by mohl být trochu lépe čitelný.

Po praktické stránce představuje v této třídě samozřejmost automatická regulace jasu a odolné sklo, konkrétně Gorilla Glass 3 (i na zadní straně). Absenci Always On displeje částečně vynahrazuje výrazně svítící LED dioda. Pokud ji náhodou ve zhasnutém stavu nevidíte, tak hledejte v mřížce reproduktoru. Bohužel si ji ale více nenastavíte.

Honor 9

Líbilo se nám:

  • dostatečné rozlišení displeje
  • dobré pozorovací úhly
  • možnost nastavení teploty barev
  • notifikační LED dioda

Nelíbilo se nám:

  • nemá Always On displej

Zvuk: mono neuchvátí

Huawei stále vsází na mono reproduktor. I když se to na papíře může zdát jako nedostatečné, opak je pravdou. Hraje totiž hlasitě a čistě, čímž s přehledem plní svoji funkci. Nebál bych se říci, že více nepotřebuji. Pokud jste ale na zvukový výstup skutečně nároční, tak vám absence sterea může vadit. V tom případě se musíte poohlédnout jinde, nebo připojit vlastní sluchátka s 3,5mm jackem.

Nelíbilo se nám:

  • pouze mono reproduktor

Baterie a výdrž: jen tak tak

Konstrukce nedovoluje uživatelsky vyměnit baterii, a tak musíte spoléhat na vestavěný akumulátor o kapacitě 3 200 mAh. Tato hodnota již napovídá, že by energie mělo být dost. A vskutku tomu tak je, i když jeden pracovní den jsem s Honorem 9 zvládal bez sebemenší rezervy a večer jsem končil vždy s méně jak 10 %. Nutno podotknout, že Honor na výdrži baterie ještě usilovně pracuje a lze očekávat, že tato hodnota bude ještě kolísat, ostatně stejně jako u Huawei P10. Po aktualizaci bývá výdrž ovlivněna tak výrazně, že tato celá kapitola ztratí smysl. Ale pozor, může dojít i ke zhoršení!

Honor 9

Zapomenout nesmíme ani na náš test přehrávání streamovaného Full HD videa přes Wi-Fi. Výdrž je lepší než u Huawei P10, ale žádný maratonec Honor 9 vskutku není. Pokud byste se do nesnází s baterií dostali, aktivujte si úsporný režim, který omezí aktivitu aplikací na pozadí. V případě nouze je tady i Ultra úsporný režim, v něm ale telefon omezíte jen na vybrané aplikace (lze jich zvolit šest).

přehrávání streamovaného videa nabití 0 až 80 % nabití 0 až 100 %
Huawei P10 6:28 hodin 0:43 hodin 1:42 hodin
Samsung Galaxy S7 8:58 hodin 1:05 hodin 1:35 hodin
Honor 9 6:52 hodin 0:44 hodin 1:45 hodin

Baterii naštěstí můžete poměrně rychle dobít. Na 80 procent se dostanete za necelých 50 minut, na 100 procent za dalších 40 minut. Bezdrátové nabíjení nečekejte.

Líbilo se nám:

  • dostatečná výdrž i na náročný den
  • rychlé nabíjení

Nelíbilo se nám:

  • zvládne i náročný den, ale večírek už ne
  • absence bezdrátového nabíjení

Hardware: elitní liga

Pod kapotou tepe osmijádrový procesor Kirin 960, kterému sekundují 4 GB operační paměti. Z ní běžně zbývá 2,3 GB volného místa. Výkonově najdeme i lepší kousky, například Snapdragon 821 od Qualcommu, ale mohu vás ujistit, že Kirin 960 uspokojí i ty nejnáročnější uživatele. V benchmarku AnTuTu jsme dosáhli na více než 120 tisíc bodů. Zcela plynule na telefonu běží i náročné hry. Při jejich hraní se však již tělo celého telefonu značně zahřívá.

Na českém trhu se zatím prodává jen varianta se 64GB úložištěm. Po prvním spuštění vám zůstane volných necelých 50 GB, ale i to je dost. Navíc zde máte možnost rozšíření microSD kartou, ovšem na tu není možné přesouvat aplikace – všechny míří do interní paměti i v případě, že si jako výchozí úložiště zvolíte tu externí. Nutno také poznamenat, že slot pro karty je hybridní a microSD kartou přijdete o jeden slot na SIM.

Líbilo se nám:

  • dostatek výkonu
  • 64GB interní paměť

Nelíbilo se nám:

  • aplikace nelze přesunout na microSD kartu

Uživatelské prostředí: pod taktovkou EMUI

Android 7.0 Nougat běží na nadstavbě EMUI 5.1, takže jej mnoho uživatelů ani nepozná. Obvykle bychom zde psali, že máte zapomenout na vstup do menu a používat takto okolní plochy. V základu to tak skutečně je a u Honoru a Huawei je to zažitý standard. Nově ale telefon umožňuje zvolit i vstup do menu aplikací.

Nadstavba je velmi dobře optimalizovaná. Na testovaném kousku běží vše jak má, reakce jsou rychlé. Z dlouhodobých zkušeností s Huawei/Honorem navíc mohu potvrdit, že prostředí zůstává i po několika měsících stále pohotové. Pouze pozor na aktualizace, ty jsou někdy trochu nevyrovnané a vyplatí se chvíli počkat a následně si přečíst fórum, zda aktualizace nenapáchá víc škody než užitku.

Ovládání systému si lze usnadnit gesty. Otočením displeje k podložce ztlumíte vyzvánění, zvednutím telefonu jej ztišíte a přiložením k uchu hovor rovnou přijmete. Zrychlit můžete i spouštění aplikací kreslením písmen kloubem vašeho prstu, ať jste v prostředí kdekoliv.

Vhod by mohly přijít i další funkce EMUI 5.1. Jednou z nich je například zdvojení aplikací, které vám umožní se přihlásit do dvou aplikačních účtů najednou, typicky jde o Facebook nebo WhatsApp. Můžete tak snadno odlišit soukromý život od pracovního. Pokud byste chtěli více ochránit vaše soukromí, tak si můžete aktivovat režim, který zpřístupní některé aplikace jen po vaší autorizaci čtečkou otisků prstů. Pokud telefon odemknete bez autorizace, vybrané aplikace a data zůstanou skryté.

Honor 9 svého noblesnějšího bratrance Huawei P10 doslova zdiskreditoval.

Čtečka otisků prstů je velmi spolehlivá a řadí se i mezi ty rychlejší. Krátké tapnutí vás vrátí o krok zpět, dlouhé až na domovskou obrazovku a swipem se dostanete do multitaskingu. Vše je navíc podpořeno haptickou odezvou. Líbí se mi, že palcem vždy mířím na střed, nemusím měnit úchop a telefonu tak nehrozí ztráta rovnováhy a pád, typicky při zhoršených podmínkách v MHD či za chůze. Pokud byste si nezvykli, lze aktivovat i senzorová tlačítka pod displejem, z nějž vám tak neukrojí ani kousek. Tady Honor 9 poráží i dražší Huawei P10.

V telefonu potěší minimum bloatwaru. V tomto případě se Huawei poučil a po zapnutí na vás čeká jen WPS Office, Twitter, Booking.com, systémové aplikace a samozřejmě klasika od Googlu.

Líbilo se nám:

  • optimalizované prostředí
  • EMUI a jeho široká škála nastavení
  • ovládání gesty

Multimediální funkce: vše potřebné

Začněme aplikací Hudba, kterou si Huawei, resp. Honor upravil dle svého uvážení. Tato aplikace není žádnou novinkou a současné „hua fans“ jistě nijak nepřekvapí. Hudba umí zobrazit nejen obal alba, ale i text písně, pokud jej skladba obsahuje. Klasický ekvalizér v telefonu nenajdete. Alternativu k aplikaci Hudba představuje přehrávač Hudba Play od Googlu. FM rádio Honor 9 neumí.

Základ tvoří Galerie, která zobrazí fotografie dle alb, předmětů na fotce, míst nebo klasicky dle data pořízení. Podpora jednoduchých úprav nechybí a v galerii je tak vše potřebné. Obdobně si vede i přehrávač videí, jenž si poradí se všemi standardními formáty. Problémem nejsou ani české titulky.

Líbilo se nám:

  • vzhled multimediálních aplikací

Nelíbilo se nám:

  • chybí ekvalizér
  • nemá FM rádio

Fotoaparát: jde to i bez nápisu Leica

Honor 9 má rozhodně co nabídnout jako celek, soustava fotoaparátů je ovšem tím hlavním lákadlem. Honor 9 za menší peníze nabízí naprosto stejný „foto-hardware“ jako Huawei P10, který se řadil mezi ty nejlepší. Jedná se o duální fotoaparát disponující 12Mpx RGB (barevným) a 20Mpx monochromatickým (černobílým) snímačem. Z technických parametrů určitě čekáte na světelnost. Ta se zastavila na f/2.2, což není zrovna nejlepší a lze očekávat, že ve tmě najdeme pár nedostatků. Zapomenout nesmíme na dvoutónovou LED diodu, laserové ostření a na zakomponování celé soustavy do těla telefonu – nikde nic nevyčnívá!

Prostředí fotoaparátu je jednoduché a přehledné. Tahem z pravé části displeje vyvoláte základní nastavení a swipenutím z levé části zase režimy. Několik režimů a nastavení máte navíc již v náhledu. Jedná se například o možnost aktivace ovládání clony, kde si snadno můžete hrát s hloubkou ostrosti. Nechybí ani špičkový portrétní mód s možností zkrášlení nebo nastavení barev. Těšit se můžete také na živé fotografie a 3D snímání. Nechybí ani plně manuální mód.

Fotografie můžete pořizovat v maximálním rozlišení 20 Mpx, kdy není možné zoomovat. Pokud rozlišení snížíte na 12 Mpx, tak lze využít dvojnásobný bezztrátový zoom a následně i klasický digitální.

Fotografie jsou vysoké kvality a nebudou se bát srovnání s těmi nejlepšími fotomobily. Dokonce i za tmy jsou výsledky celkem dobré, i když ano, snímače s lepší světelností mají výhodu a dokáží zachytit více do tmy zahalených detailů.

Honor 9 boduje i v portrétním režimu. Ten sice není bezchybný, ale to není ani u iPhonu 7 Plus za dvojnásobnou cenu. V případě focení portrétů pracují oba fotoaparáty, vytváříte tedy 12Mpx snímky.

Výsledné fotky jsou skutečně na vysoké úrovni, zachycují plno detailů a mají hezké barvy. U některých portrétních režimů najdete chyby, ale vzhledem k o tři tisíce nižší ceně než u Huawei P10 nebo poloviční oproti iPhonu 7 Plus je bez zaváhání přejdete.

Líbilo se nám:

  • duální fotoaparát
  • portrétní mód
  • kvalitní fotografie
  • široké možnosti nastavení a manuální režim

Nelíbilo se nám:

  • ne vždy se fotografie podaří dle představ

Videokamera a přední fotoaparát: ideál pro kameramany i selfie maniaky

Honor 9 nepořizuje jen kvalitní snímky, ale také video. Natáčet můžete ve 4K rozlišení s 30, případně Full HD s 60 snímky za vteřinu. Výsledek je opět vysoce nadprůměrný. Přeostřování probíhá rychle, stejně tak i reakce na přechody světla. Nechybí ani zpomalené video v HD se 120 snímky za vteřinu. Ani tomu nemáme příliš co vytknout, byť ve srovnání s Xperií XZ Premium a jejími 960 snímky za vteřinu vypadá 120 trochu uboze.

TIP: Vyzkoušeli jsme jak nahrává nové Sony Xperia XZs s funkcí Motion Eye

Honor 9 – testovací video, 1080p, 60 FPS

Velmi dobře si vede i přední fotoaparát. Ten má 8 Mpx, světelnost f/1.9 a v případě šera či tmy si přisvětluje displejem. I přední kamera podporuje portrétní režim, ale není si v něm tak jistá jako zadní dvojice snímačů (druhý fotoaparát tu nahrazuje čistě software a to prostě není ono). Selfies z Honoru 9 tedy ano, ale pouze bez portrétního režimu.

Honor 9 nebude nejlepším fotomobilem na trhu, ale rozhodně se zařadí mezi elitu. Nejen ve fotoaparátu mu ale bude konkurovat Samsung Galaxy S7, který stojí stejné peníze a nabídne lepší světelnost. Zapomenout nesmíme ani na aktuální vlajkové lodě Samsungu nebo Applu.

Líbilo se nám:

  • 4K video

Nelíbilo se nám:

  • občas citelný postprocessing u předního snímače

Telefonní funkce

Aplikace telefonu je jednoduchá a přehledná. Nabízí historii volání, oblíbené kontakty i vytáčení číselníkem. Hlasitost reproduktoru a kvalita mikrofonu je dobrá a není zde nic, co by vás překvapilo

Líbilo se nám:

  • hlasitý reproduktor

Zprávy a e-maily

Zprávy můžete psát klasicky v aplikaci Zprávy nebo v Hangouts. Obě možnosti mají svá pro a proti, ať už se jedná o prostředí, možnost posílat GIFy a podobně.

Obdobná situace vládne u aplikací Gmail a E-mail. V tomto ohledu jsou na tom téměř všechny telefony stejně. Pokud jste spokojeni, tak není důvod měnit.

Líbilo se nám:

  • jednoduchost a funkčnost

Organizační funkce

Kalendář od Honoru nabídne přehlednost a jednoduchost. Nastavit si můžete pohled na den, týden, měsíc nebo rok. Synchronizovat a spravovat můžete hned několik kalendářů a nic vám neunikne.

Spolehnout se můžete také na WPS Office. Ten si poradí s kancelářskými dokumenty. Hodit se bude i správce souborů. Aplikace Hodiny zastřešuje jak budík, tak i světový čas, stopky a nezapomnělo se ani na časovač. Výčet završíme aplikací Kalkulačka, která kromě základních početních úkonů zvládá po otočení na šířku i některé složitější funkce.

Líbilo se nám:

  • kancelářský balíček
  • složitější funkce kalkulačky

GPS a navigace

Co očekávat od vlajkové lodě a navigace? To stejné jako od telefonních funkcích, organizace času či zpráv. Tyto základní funkce v dnešních telefonech prostě fungují na jedničku. K dispozici máte GPS, GLONASS a A-GPS. Pro navigaci bez internetu můžete využít stažení určité oblasti z Google Map, případně dalších alternativ, třeba HERE WeGo, které jsou offline zcela zdarma.

Líbilo se nám:

  • spolehlivost
  • přesnost

Konektivita: nezklame v žádném ohledu

Honor 9 nepodporuje bezdrátové nabíjení, jinak si ale v konektivitě vede bezchybně, když mu je vlastní NFC, USB-C, plná podpora LTE, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, hybridní slot s možností Dual SIM a dokonce i infraport. S ním můžete ovládat jinou elektroniku, typicky televizi, klimatizaci, projektor nebo fotoaparát. Osobně jsem to několikrát využil a považuji to za další významný benefit v porovnání s Huawei P10.

K prohlížení internetu můžete využít předinstalovaný Google Chrome. Ten nabídne i synchronizaci s desktopovou verzí.

Líbilo se nám:

  • NFC
  • plná podpora LTE
  • USB-C
  • infraport

Zhodnocení: pozor na vzdálenější galaxie

Honor 9 toho za 12 990 Kč nabízí opravdu hodně. Zdá se tak, že tu máme jasného vítěze své kategorie. Ovšem nemusí tomu tak být. Zrekapitulujme si hlavní benefity a nedostatky, podívejme se také na konkurenci.

Honor 9 je skutečně vydařený telefon a své zákazníky zaujme na první pohled. Zpracování je skutečně působivé a odlesky vás jen tak neomrzí. Navíc i v jiných ohledech budete příjemně překvapeni, nejvíce samozřejmě u fotoaparátu, který je prostě skvělý. Zmínit musíme i zdánlivé maličkosti, ale právě ony posouvají telefon na vyšší úroveň. Jedná se především o senzorová tlačítka vedle čtečky otisků prstů a o přítomnost infraportu.

Honor 9 po dobu testu nezaváhal a získává si naše doporučení. Pokud bychom mu přece jen měli něco vytknout, tak by to mohla být absence bezdrátového nabíjení, zvýšené odolnosti nebo Always On displeje. Jsou to příjemné funkce, ale lze bez nich žít, navíc se již nepohybujeme v té nejvyšší cenové kategorii a něco si dovolit odpustit můžeme.

Honor 9 již možná máte v nějakém virtuálním košíku. Než přejdete k doručovacím údajům a k platbě, nejdříve se podívejte na konkurenci. Honor 9 je sice dobrý, ale...

Konkurence

…ale konkurence nespí. Začněme tím nejtěžším kalibrem, a to Samsungem Galaxy S7. Pokud využijete cenové akce nebo cashbacku, tak jste na stejné ceně, případně si dva tisíce připlatíte. Za tyto peníze můžete počítat se zvýšenou odolností, Always On displejem, bezdrátovým nabíjením, lepší výdrží baterie nebo s fotoaparátem s lepší světelností. I když Honor 9 ztělesňuje výborný telefon, nabídne USB-C, vyšší 64GB interní paměť a testem prošel bez ztráty kytičky, tak musíme uznat, že Galaxy S7 je prostě lepší zařízení, i když trochu dražší.

Samsung Galaxy S7

Rozměry142,4 × 69,6 × 7,9 mm, 152 g
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorSamsung Exynos 8 Octa 8890, 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 32 GB / 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:35 hodin

Zmiňovat cokoliv dál skoro nedává smysl. Huawei P10 je také dobrý telefon, po uživatelské stránce s ním budete spokojeni, ale jeho cena o tři tisíce korun převyšuje tu Honoru 9 a v konečném důsledku toho P10 nabídne méně.

Huawei P10

Rozměry145,5 × 69,6 × 7,4 mm, 145 g
DisplejTFT IPS, 5,1" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 960, 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 200 mAh, doba nabíjení: 1:42 hodin

Uvažovat by šlo ještě o Xiaomi Mi 6. Tomu ale chybí plná podpora LTE a v našem testu jsme měli problém s ROM. V úvahu může přijít také OnePlus 5, jeho specifický způsob distribuce ale není pro každého a za českou cenu už to není tak výhodné. Tyto telefony pro „fajnšmekry“ tedy Honor 9 ohrozí jen minimálně, zato Samsung představuje skutečnou hrozbu.

Xiaomi Mi 6

Rozměry145,2 × 70,5 × 7,5 mm, 168 g
DisplejTFT IPS, 5,15" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,46 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB / 128 GBne
Akumulátor3 350 mAh
honor-9
Klady
  • chytré tlačítko pod displejem
  • přítomnost infraportu
  • USB-C
  • patří mezi fotomobilní elitu (i s absencí optické stabilizace)
  • vysoký výkon
  • hezký design
Zápory
  • nemá Always On displej
  • chybí bezdrátové nabíjení
  • skleněné tělo je velmi kluzké
  • nedisponuje zvýšenou odolností
  • baterie s obtížemi zvládne pracovní den
Diskuze ke článku
Lukáš
Super telefon. Důstojný nástupce osmičky, která se také velice povedla a šla na dračku. Huawei umí, to už dokázal mnohokrát, jenom se častokrát stane, že takto povedeným telefonem si zazdí jiný, jako teď p10. Kvalita zpracování a hlavně ukázkově odladěný systém, tady Huawei ostatním ukazuje dlouhý nos.
Luky
Kral upatlanosti, bez obalu a kryciho skla se to neda. Chybi mu opticka stabilizace, ale budis, da se to prezit. Cena by mela byt o 2 tacy nize a venku k tomu dostali case, ktery je soucasti baleni a naramek zdarma. Proste jsme slabej trh, tak plaťme. Prumer.
Deni
Myslím že uvádět zde always on display jako zápor je celkem zavádějící vzhledem k tomu, že displej je ips a ne amoled.
A taky oneplus 5 je spíše výhodnější.
Samson
Honor nemá optickou stabilizaci, jak uvádíte ve videu. Tu má jenom Huawei P10, nikoli Honor.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze