Google Pixel 2
recenze

Google Pixel 2

Nejlepší Android v nemoderním kabátku
8

Google má letos velké problémy se svým Pixelem 2 XL, který sice nabízí velmi tenké rámečky, ale jeho velký displej mezi nimi se moc nepovedl. To menší Pixel 2 takovému problému nečelí, ale zároveň se u něj musíte vypořádat s rámečky, které by byly obří i před dvěma lety. I přesto si však menší Pixel 2 zaslouží pozornost, jelikož se jedná o jeden z nejlepších telefonů roku.

Loňské Pixely nebyly rozhodně bezchybné stroje a spousta lidí jim vytýkala především nudný, možná až ošklivý design. Letošní Pixel 2 XL tyto výtky svými tenkými rámečky napravil, avšak za cenu četných problémů s displejem (a nejen s ním). Až si člověk říká, jestli neměl Google raději přenechat výrobu i většího Pixelu HTC a LG vynechat. Menší Pixel 2 právě od HTC a s displejem od Samsungu se takovým problémům totiž vyhnul, avšak rámečky má ještě vetší než loni. Má v nich ovšem nyní stereo reproduktory, přibyla certifikace IP67 a 12Mpx fotoaparát opět patří mezi absolutní špičku. Zároveň ale chybí 3,5mm jack a stále nemá ani bezdrátové nabíjení. Jak se tedy Google popasuje v té nejvyšší třídě s konkurencí?

Google Pixel 2

Technické parametry Google Pixel 2

Kompletní specifikace
Konstrukce145,7 × 69,7 × 7,8 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejAMOLED, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, CPU: 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz, GPU: Adreno 540
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 6,4 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor2 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:57 hodin
Dostupnostříjen 2017, 20 990 Kč

Google Pixel 2 – videopohled

Obsah balení: takhle by to nešlo

Za 21 tisíc je prodejní balení Pixelu 2 vcelku chudé. Dostanete samozřejmě brožury a redukci z USB-C na 3,5mm jack, která jasně značí absenci jack portu na samotném zařízení. Zbytek však Google nepochopitelně opět pokazil. Většina lidí nevyužije redukci ze samce USB-C na samici USB-A, nedostanete žádná sluchátka a především nabíjecí kabel tu má podobu USB-C/USB-C.

Google Pixel 2

Pokud tedy nemáte v počítači USB-C, musíte si pro propojení kabel dokoupit, protože přidaná redukce na USB-A je vám skutečně k ničemu. Za to samé byl Google už dříve kritizován u Nexusu 5X, aby u prvního Pixelu hřích napravil a nyní vše znovu pokazil. Fakt, že můžete dostat v balení nabíjecí adaptér s britskou přípojkou, je potom věc jiná, jelikož hardwarová divize Googlu v Česku oficiálně nepůsobí. CZC.cz, který Pixel 2 prodává, k němu ovšem alespoň přidává redukci na českou přípojku.

Za zapůjčení děkujeme e-shopu CZC.CZ.

Konstrukční zpracování: hezčí než loni, ale...

Není nutné chodit kolem horké kaše. Konstrukce menšího z dvojice letošních Pixelů není na poměry dnešních vlajek zrovna dechberoucí a třeba vedle takového Essential Phonu vypadá druhý Pixel zastarale. Vypadá ovšem rozhodně lépe než loni, a to především díky menší skleněné ploše a zaobleným hranám. Bohužel však není sklo na zádech odolné Gorilla Glass, takže se vlasovým škrábancům jen tak nevyhnete. Rovněž dostupná bílá varianta by ovšem viditelnost škrábanců měla potlačit.

Pro některé z vás může být bonusem speciální plastová vrstva, jež kryje jinak hliníková záda. Ta působí hrubším dojmem než u loňské generace a telefon se díky ní velmi pohodlně drží, nepatlá se tolik a neklouže. Povrch je to opravdu velmi příjemný, ale mnoho lidí právě kvůli plastové vrstvě odsoudilo Pixel jako lacině působící telefon, což úplně vyvrátit nemohu. Jde zkrátka jen o vaše preference a zda chcete, abyste za své peníze dostali i opravdu hodnotně působící telefon.

Jednoznačně špatnou zprávu pak pro mnohé představuje i chybějící 3,5mm jack výstup do sluchátek, kterým se Google loni při představení prvních Pixelů všude chlubil. Letos se ovšem přidala voděodolnost v podobě certifikace IP67, takže alespoň v této oblasti Google konkurenci dohnal, i když některé telefony mají i vyšší IP68. Kde Google dohánět nikoho nemusel je čtečka otisků prstů na zádech, která je opět maličko rychlejší a spolehlivější.

Srovnání s Essential Phonem a prvním Pixelem

Pokud si dále prohlédneme boky zařízení, narazíme na pravém boku na vypínací tlačítko a kolébku hlasitosti, které trochu přispívají k v úvodu zmiňované „lacinosti“ konstrukce. Nejde o jejich stisk či umístění, to je skvělé, ale jsou čistě plastová, což nepůsobí nejlépe. Vespod telefonu nalezneme USB-C konektor a vedle něj zdířku mikrofonu. Nalevo na nás čeká slot pro nanoSIM kartu a tím už prohlídka končí.

Líbilo se nám
  • hezčí design než loni
  • velmi pohodlné držení
  • certifikace IP67
  • skvělá čtečka otisků prstů
Nelíbilo se nám
  • plastový povrch působí trochu lacině
  • obří rámečky

Displej: bez problémů

Na přední straně se mezi masivními rámečky krčí na dnešní dobu bohužel už menší 5palcový Full HD AMOLED displej, který je opravdu parádní a netrpí žádnými vadami jako ten u Pixelu 2 XL. Prakticky na nic si u něj nelze stěžovat, snad jen jas by mohl být ve srovnání s telefony od Samsungu vyšší, ale s čitelností problémy vysloveně nebyly. Barvy jsou živé, černá hluboká a pozorovací úhly také skvělé. Jen škoda, že v poslední aktualizaci přidaný extra-saturovaný režim sice barvy zvýrazní, ale naprosto zničí bílou a dá jí teplejší odstín.

Google Pixel 2

Samotný panel kryje 2.5D sklo Gorilla Glass 5, takže se po něm příjemně patlá. Ostatně telefon celkově se díky menšímu displeji i přes větší rámečky skvěle ovládá. Škoda že od podobné velikosti displeje ustupuje stále více výrobců a menší vlajkový model má tak letos většinou 5,7 palců. Chválím také přítomnost nenastavitelné, ale barevné notifikační diody, či ambientního displeje. Ten vám nově automaticky ukáže i jméno a interpreta písničky, pokud nějaká skladba zrovna hraje ve vašem okolí.

Google Pixel 2

S displejem trochu souvisí vibrační odezva, kterou pocítíte při klepnutí na něj. Tu má Pixel 2 ze všech Android telefonů, které jsem si vyzkoušel, bezkonkurenčně nejlepší, což mi potvrdilo i mnoho dalších lidí, kteří si Pixel vyzkoušeli. Zkrátka pod prstem cítíte skoro až mechanické kliknutí. Oproti domovskému Force Touch tlačítku u Galaxy S8 či Taptic Enginu od Applu to sice není nic extra, ale blíží se.

Líbilo se nám
  • pěkný AMOLED displej
  • výborná vibrační odezva
  • žádné problémy jako u Pixelu 2 XL
Nelíbilo se nám
  • telefony Samsung mají jasnější panely

Zvuk: dvojice reproduktorů a žádný jack

Google letos svými Pixely hudební nadšence nejen odrazuje chybějícím 3,5mm jackem, ale také láka dvojicí velkých reproduktorů na přední straně. Ty hrají velmi nahlas, nechybí jim dynamika s basy a i na nejvyšší hlasitost hrají čistě. Tohle se prostě povedlo a Pixel 2 díky nim patří mezi ty nejlépe hrající telefony. Také zvuk přenášený přes Bluetooth 5.0 je opravdu dobrý, a to díky podpoře nových kodeků, které využijí naplno i ty nejkvalitnější bezdrátová sluchátka.

Google Pixel 2

Pro majitele klasických drátových sluchátek musí ale posloužit kvůli chybějícímu 3,5mm jack konektoru nechvalně známá redukce z USB-C na jack. Osobně mi jeho absence nijak nevadí a pokud vlastníte bezdrátová sluchátka, nic se pro vás nemění, ale přeci jen má na trhu 3,5mm jack stále své místo a ještě dlouho mít bude. Jeho absenci tedy ještě ignorovat nelze a jde rozhodně o mínus tohoto telefonu. Kdyby přidal Google alespoň vlastní USB-C sluchátka v balení jako třeba HTC, nebyla by to taková rána, ale sluchátka v balení bohužel nejsou.

Líbilo se nám
  • skvělé stereo reproduktory na přední straně
  • podpora nových Bluetooth kodeků
Nelíbilo se nám
  • chybí 3,5mm jack

Výkon hardwaru: tradiční vlajka letošního roku

Množství koňských sil nemůže u Pixelu 2 nikoho zklamat. Je tu tradiční sestava letošního roku v čele se Snapdragonem 835, 4 GB RAM a 64 GB interního úložiště, ze kterých zbývá zhruba 55 GB volných. Nemáme tu sice microSD slot, ale alespoň se prodává i verze se 128GB úložištěm. Není to nejlepší řešení, ale alespoň něco. Samotný výkon vám ovšem nikdy scházet nebude, ať už budete hrát nejnáročnější hry, budete jen brouzdat prostředím. Pixel si se vším hravě poradil a nikdy se neseknul ani nezadýchal.

Líbilo se nám
  • ten nejvyšší možný výkon
Nelíbilo se nám
  • nemá microSD slot

Výdrž baterie: žádná sláva

Uživatelsky nevyměnitelná baterie o kapacitě 2 700 mAh se ukázala jako nejslabší článek telefonu, jelikož nijak nepřekvapila. Telefon vydržel vždy minimálně den i náročného používání, ale večer už mu teklo trochu do bot. Při běžném používání je potom zcela běžný den a půl výdrže, ale na dva dny se už jen tak nedostanete. Třeba taková Xperia XZ1 od Sony umí stejnou kapacitu zužitkovat mnohem lépe a dvoudenní používání pro ni nepředstavuje větší problém.

Google Pixel 2

Rovněž výsledek našeho redakčního testu nepřekvapil, přičemž telefon vydržel streamovat Full HD video přes Wi-Fi jen 7 hodin a 16 minut. Když už však Pixel nevydrží dlouho nabitý, potěší alespoň rychlé nabíjení skrz USB-C, které telefon dostane z 0 na 100 procent do hodiny a půl. Pokud ale nemáte čas, dokáže vás dostat za 15 minut na 30 procent a za 45 minut jste už na hranici 60 procent.

Škoda jen chybějícího bezdrátového nabíjení, které si s hliníkovými zády nerozumí. Když už se ale Google snažil o trochu „hrubší“ povrch nanesením speciální plastové vrstvy, která stejně připadá lidem laciná, mohl mít odvahu a jít do toho naplno. Třeba taková Lumia 930 má dodnes krásný design s pevným hliníkový rámem a plastem na zádech, díky čemuž jí nechybí právě ani bezdrátové nabíjení. Google to mohl udělat stejně, ale slova plast se dnes výrobci bojí jako čert kříže.

Líbilo se nám
  • rychlé nabíjení skrz USB-C
Nelíbilo se nám
  • přinejlepším průměrná výdrž baterie
  • absence bezdrátového nabíjení

Konektivita: vše jak má být

Připojení k okolnímu světu vám Pixel 2 nijak nebrání a můžete se tak těšit na všechny vymoženosti jako Wi-Fi ac, NFC, kompletní LTE či nové Bluetooth 5.0. Nezklamala ani výborná A-GPS s podporou GLONASSu, se kterou nebyly nejmenší problémy. Na internetu však kolují zprávy o pískání ze sluchátkového reproduktoru kvůli problému s NFC, které jsem ovšem u našeho kusu nezaregistroval. Google už ale stejně vydal update, díky kterému pískání pominulo.

Zajímavostí je také fakt, že Pixely 2 jsou první telefony s eSIM. To znamená, že do telefonu není nutné ani vkládat fyzickou SIM kartu, aby na něm fungovaly všechny služby. Problém je, že eSIM službu nabízí zatím pouze samotný Google prostřednictví svého Project Fi. Žádný z operátorů zatím telefon s eSIM do sítě nepřipojí, a to mluvíme o domovském USA. V Česku, kde se Pixely ani oficiálně neprodávají, tuto vlastnost tedy nevyužijete.

Líbilo se nám
  • Bluetooth 5.0
  • přesná A-GPS
  • v budoucnu možné využití eSIM

Fotoaparát: namířit, klepnout a žasnout

Nyní se dostáváme k prvnímu ze dvou hlavních taháků Pixelu 2, a to k jeho 12Mpx fotoaparátu se světelností f/1.8. Ten patří bezesporu mezi ty nejlepší fotoaparáty roku a právem mu náleží první příčka v benchmarku DxOMark. Benchmarky však dejme stranou, snímky z Pixelu mají zkrátka krásné barvy, spoustu detailů, ostrost, dynamický rozsah je na výborné úrovni a navíc vypadají dobře i při pořízení za horšího světla. byť má občas software při kombinaci noci se silným světlem tendenci zbarvovat nebe do sytě modré. Ostření je navíc spolehlivé a bleskové, stejně jako samotná aplikace.

Fotografie v interiéru a v noci

Na dobrých výsledcích nese nepochybně zásluhu také nová optická stabilizace, která při natáčení videa spolupracuje s už tak výbornou elektronickou stabilizací. To nám dává opravdu pěkná videa, a to nejen co se stability týče. Natáčet můžete ve 4K při 30 FPS, nebo ve Full HD při 30 či 60 FPS. Jen škoda, že jsme si nemohli focení i natáčení videa užít za hezkého slunného počasí, kdy by výsledky jistě vypadaly ještě lépe.

Pochvalu zaslouží i populární portrétní režim, na který Pixel nepotřebuje ani duální fotoaparát. Google řeší vše softwarově. Ano, občas není rozmazání dokonalé a objeví se nějaké neduhy, ale to i u ostatních konkurentů. Často je výsledný snímek srovnatelný a každý musí smeknou před tím, co Google s jedním objektivem dokázal. Kvalita se přitom bude samozřejmě ještě zlepšovat, jelikož jde čistě o softwarovou funkci a dodatečného vylepšení lze dosáhnout relativně snadno.

Portrétní režim zadního fotoaparátu

S vylepšováním ostatně souvisí i tajná zbraň v podobě speciálního procesoru čistě pro fotoaparát, který zatím odpočívá, ale Android 8.1 (nyní ve fázi betaverze) jej již brzy zapojí do hry. To znamená, že už tak skvělé fotky budou ještě lepší.

Zmíním také přední 8Mpx fotoaparát, který pořizuje nejen pěkné snímky, ale i u něj najdete portrétním režim, který funguje stejně dobře jako u hlavního fotoaparátu. Fanoušci selfies tak mají pádný důvod ke koupi právě nových Pixelů.

Portrétní režim předního fotoaparátu

Celkově bych zážitek z fotoaparátu shrnul jednoduše. Pixel 2 je pro mě tím nejlepší androidím fotomobilem, pokud od svého telefonu chcete jen zamířit a vyfotit. Na plnou automatiku Pixel jen tak něco neporazí. Zdůrazňuji přitom slova „pro mě“, jelikož kvalita fotek u těch nejlepších už začíná být trochu subjektivní a záleží na preferencích jednotlivců. Někdo má rád saturovanější barvy, někdo silnější bokeh efekt, jiný vyhledává především kvalitní makro snímky.

Hračičky ovšem Google nepotěší, o čemž svědčí i fakt, že fotoaplikace nemá pořádný manuální režim. Nemám pochyb, že s manuálním režimem a trochu ladění dokáže LG V30 či Galaxy Note8 udělat ještě hezčí fotky. Každý se ovšem nechce u svého telefonu obtěžovat s laděním a chce jen rychle fotit. A přesně pro takové lidi je Pixel určen.

Líbilo se nám
  • skvělé snímky za všech okolností
  • úžasná stabilizace videa
  • úctyhodný portrétní režim u obou fotoaparátů
  • díky speciálním procesoru potenciál do budoucna
Nelíbilo se nám
  • noční oblohu barví software občas do modra
  • žádný manuální režim

Software: Android v tom nejlepším

Systém dokáži vcelku snadno shrnout v jedné větě. Android 8.0 Oreo tu běží bez přehánění naprosto fenomenálně. Na nějaké záseky, zpomalení a jiné neduhy rovnou zapomeňte. Pixel 2 je bez debat tím nejrychlejším a nejplynulejším telefonem, který se mi dostal letos do rukou, a navíc u něj máte záruku, že takový i zůstane. Náš redakční Pixel první generace je již přes rok intenzivně používán a žádného výrazného zpomalení jsme si nevšimli.

Prostředí samozřejmě opět zaštiťuje Pixel Launcher, kterému se přestěhovala vyhledávací lišta dolů a nahoře sídlí widget zobrazující nejbližší události z kalendáře. Jinak se však prakticky nic nezměnilo. I když se mi nové místo vyhledávací lišty stále nelíbí, rychle jsem si zvykl. Co ovšem na prostředí potěší nejvíce jsou drobnosti, a to nemluvím pouze o pohyblivých tapetách.

Google u Pixelu 2 zaručuje hned 3 roky velkých aktualizací. Proklatě lákavá nabídka!

Je hezké, že téma plochy se mění v závislosti na tom, zda máte světlou či tmavou tapetu, a upraví podle toho automaticky barvu notifikační lišty a šuplíčku všech aplikací. Vrací se nám i gesta jako dvojité zmáčknutí vypínacího tlačítka pro zapnutí fotoaparátu, stále lze stáhnout lištu pomocí velmi rychlé a spolehlivé čtečky otisků prstů na zádech a máme tu samozřejmě i ambientní displej.

Můžete si také upravit tvar ikon, notifikace nabízejí nově odkládání a nastavení se značně zjednodušilo a seskupilo. Velkou novinkou je poté také režim obrazu v obraze, kdy se vám třeba navigace nebo video zmenší do malého okna, které si můžete přesunovat kam jen chcete.

Pro ukázku Google Asistenta si musíme systém přepnout do angličtiny, pak jej lze přivolat zmáčknutím rámečku telefonu. Tuto technologii převzal Google od HTC, ale také jí značně ořezal. Funkci zmáčknutí si totiž nelze upravit jako u HTC a funguje tedy stejně jako Bixby tlačítko u Samsungu. Google zatím ale neblokuje aplikace třetích stran, které stisk dokáží přemapovat. Jen škoda, že v češtině zmáčknutí rámu nefunguje.

Drobných vylepšení je více, ale ani funkce či nádherná plynulost prostředí nejsou tou poslední softwarovou předností Pixelu 2. Google totiž nyní zaručuje hned 3 roky velkých aktualizací, což je proklatě lákavá nabídka. Vzhledem k problémům s větším Pixelem 2 XL také prodloužil svou skvělou celosvětovou záruku na 2 roky. Pixel 2 je tedy na budoucnost skvěle připraven.

Líbilo se nám
  • nejplynulejší a nejrychlejší Android na trhu
  • příjemná vylepšení Orea
  • jediný Android telefon s 3 lety zaručené podpory velkých aktualizací
Nelíbilo se nám
  • funkci mačkajícího rámečku nelze změnit
  • zmáčknutí rámečku v češtině nefunguje

Zhodnocení: hardware vs. software

Vynést verdikt nad Pixelem 2 mi přijde jako překvapivě snadný úkol. 3 roky aktualizací, nově delší záruka, nejplynulejší a nejrychlejší systém a jako bonus už nyní jeden z nejlepších fotoaparátů, který se bude i nadále zlepšovat. To je zkrátka velmi dobrá sbírka vlastností. Navrch má Pixel 2 pěkný displej, s naším kusem nebyly žádné problémy, stereo reproduktory se povedly a slova jako „nedostatek výkonu“ vám zůstanou ještě dlouho cizí. A to jsem v tomto shrnutí ani nezmínil, že je Pixel 2 letos konečně i voděodolný.

Pokud by tu nebyly tak obří rámečky, kterých se dokázal větší bráška zbavit při zachování stereo reproduktorů, a nechyběl by jack konektor s bezdrátovým nabíjením, byla by to pro mnohé jasná volba. Menší Pixel však oproti většímu sourozenci působí zejména kvůli své konstrukci poněkud nemoderně, podobně jako třeba iPhone 8 oproti iPhonu X.

Pixel 2 má tedy obtížné postavení a fakt, že zanechává v lidech laciný dojem, také zrovna nepomůže. Letos má zkrátka vypadat vlajková loď za 21 tisíc jinak. Osobně bych sice dokázal větší rámečky a chybějící jack konektor díky bezkonkurenční podpoře a celkovému softwaru Pixelu odpustit, ale každý takové přednosti neocení.

Pixel 2 může ale i tak u řady uživatelů před větším Pixelem zvítězit. Neprovázejí jej takové problémy, ale hardware zůstal až na rámečky totožný a stejně tak systém. Avšak Pixel 2 stojí výrazně méně než model XL, takže dostanete prakticky totožný zážitek za méně peněz a nehrozí vám s telefonem takové problémy. A někdo může větším rámečkům, a především menšímu 5palcovému displeji, dokonce dávat přednost.

Za zapůjčení děkujeme e-shopu CZC.CZ.

Pokud chcete nejlepší možný zážitek z Androidu, je Pixel 2 tou nejlepší volbou.

Sečteno a podtrženo, pokud chcete mít ten nejlepší možný zážitek z Androidu, je pro vás Pixel 2 tou nejlepší volbou. Jako bonus dostanete ještě opravdu výborný telefon. Pokud ale chcete ten nejlepší možný hardware za odpovídající peníze, nechte Pixel 2 plavat – určitě nejdete lepší.

Konkurence

Samsung Galaxy S8

Kupříkladu velmi podobně vybavený Samsung Galaxy S8 stojí jen o tisíc korun víc. Krom moderní konkurence dostanete navíc třeba i bezdrátové nabíjení či microSD slot. Samsung na něj navíc často pořádá různé akce, kdy se jeho cena dostane pod 20 tisíc, a to už pak není co řešit.

Samsung Galaxy S8

Rozměry148,9 × 68,1 × 8 mm, 155 g
DisplejSuper AMOLED, 5,8" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorExynos 9 Series (8895), 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:32 hodin

Apple iPhone 8

Na podobné cenovce číhá na zákazníky i iPhone 8 od Applu s vlastní řadou předností v čele s jedinečným iOS, bezkonkurenčním výkonem a skvělým fotoaparátem. Letos mu nechybí ani to bezdrátové nabíjení.

Apple iPhone 8

Rozměry138,4 × 67,3 × 7,3 mm, 148 g
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 334 × 750 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11,
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor1 821 mAh, doba nabíjení: 1:56 hodin

LG G6

Vlajkovou loď však můžete letos pořídit i mnohem levněji. Parádní LG G6 stojí nyní zhruba 11 a půl tisíce.

LG G6

Rozměry148,9 × 71,9 × 7,9 mm, 163 g
DisplejTFT IPS, 5,7" (1 440 × 2 880 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, 2×2,35 GHz + 2×1,6 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 32 GB / 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh, doba nabíjení: 1:47 hodin

Sony Xperia XZ1

Velmi zajímavým soupeřem je pro Pixel 2 také Sony Xperia XZ1, která má stejný hardware, podobně velký 5,2 palcový Full HD displej, dopředu mířící stereo reproduktory, stejně velkou baterii a rovněž běží na Androidu Oreo. Sony vás ale přijde na 17 tisíc.

Sony Xperia XZ1

Rozměry148 × 73 × 7,4 mm, 156 g
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát19 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 2×2,45 GHz + 2×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor2 700 mAh, doba nabíjení: 1:29 hodin
google-pixel-2
Klady
  • nejplynulejší a nejrychlejší Android na trhu
  • jediný Android telefon s 3 lety zaručených aktualizací
  • jeden z nejlepších fotoaparátů
  • úctyhodný portrétní režim u obou fotoaparátů
  • ten nejvyšší možný výkon
  • pěkný AMOLED displej
  • výborná vibrační odezva
  • skvělé stereo reproduktory na přední straně
  • certifikace IP67
  • velmi pohodlně se drží
Zápory
  • plastový povrch působí trochu lacině
  • obří rámečky
  • přinejlepším průměrná výdrž baterie
  • absence bezdrátového nabíjení
  • nemá microSD slot
  • chybí 3,5mm jack
  • funkci mačkajícího rámečku nelze změnit
Diskuze ke článku
ANO
Do peti tisic dobre, od peti tisic je tu za 8 SE s daleko delsi podporou a navic je to spartphone.
kdjwbdbd
durazne doporucuji vyhnout se nakupu telefonu google, zejmena pak v obchode 1-2umobil.cz
Blue Sun
Blue Sun
Pobavil mě kontrast dvou komentářů v testu: autor si stěžuje na plastovou povrchovou úpravu, aby vzápětí výrobce kritizoval, že se bojí plastu. A vy se divíte? Vy, pisálci, jste sami příčinou toho, jak je pokřivený trend pohledu na konstrukci telefonů. Když byly Lumie z pevných a kvalitních plastů, kritizovali jste je, že nejsou kovové. Dnes kritizujete kov za to, že nepoužívají sklo. Když použijí kov, kritizujete, že nepoužili plast, protože pak nejde bezdrátové nabíjení. Nevíte, co vlastně chcete.
A vrcholem všeho je "displeje Samsungu jsou jasnější"... Fakt skvělé vyjádření.
dsadsa
Psal jste že Pixel 2 běží ze všech androidů nejlépe .. a co takový Oneplus 5?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze