Fitbit Charge HR
recenze

Fitbit Charge HR

Srdeční záležitost pro každého
20

Možná se právě poohlížíte po nějakém novém gadgetu, který by vám trochu usnadnil nebo zpestřil život. Určitě jste narazili na chytré hodinky a náramky, které v současnosti zažívají obrovský boom. Právě do kategorie chytrých náramků spadá také námi testovaný Charge HR, který se snaží zaujmout hlavně jednou věcí, kterou je monitorování srdečního tepu. Zaujme, nebo je to další „zbytečnost“?

Americká značka Fitbit v listopadu loňského roku představila hned trojici nových náramků, které měly napravit reputaci nepříliš povedených předchozích modelů. V této trojici najdeme také střední model Charge HR, který se od modelu Charge liší především použitím snímače srdečního tepu. Tomu odpovídá i cena 4 000 korun, která spadá mezi ostatní dva modely Charge a Surge. My se dnes podíváme na to, jestli se Fitbitu opravdu podařilo vyrobit kvalitní produkt, nebo jestli má stále nějaké zásadní nedostatky.

Fitbit Charge HR
Fitbit Charge HR je dostupný v několika barevných variantách

Technické parametry Fitbit Charge HR Large

Kompletní specifikace
Konstrukce50 × 20 × 9 mm, 26 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ne, zapínání: přezka
DisplejPMOLED, 0,83" (? × ? px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS, Windows Phone
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:12 hodin
Dostupnost, 4 000 Kč
Fitbit Charge, Charge HR a Surge
Zleva – Fitbit Charge, Charge HR a Surge

Obsah balení

Začneme samozřejmě balením, které je vyrobeno z plastu a papíru. Za průhledným plastem se ukazuje samotný náramek na malém stojánku. Kromě stojánku a náramku zde najdeme i USB kabel pro nabíjení náramku a také synchronizační Bluetooth adaptér do vašeho PC, který můžete využít, pokud nevlastníte chytrý telefon.

Za zapůjčení náramku na testování děkujeme e-shopu Sunnysoft.cz.

Design: elastický pásek, kovová přezka a plast

Fitbit se v minulosti potýkal se špatným přijetím některých produktů, na které si uživatelé stěžovali. Při jejich nošení se totiž na pokožce objevilo podráždění a vyrážka , a proto se některé modely dokonce i přestaly prodávat. Jedním z důležitých prvků k vylepšení tak byl materiál a provedení pásku. Ten je v nové verzi z odolné elastického materiálu, který se používá i na klasických sportovních hodinkách. Osobně jsem se s žádným podrážděním kůže nesetkal a Fitbit tak odvedl dobrou práci. Pásek je celkem pružný a přizpůsobí se vaší ruce. Zapnout ho můžete kovovou přezkou, která drží velmi pevně a jedná se asi o nejspolehlivější způsob zapnutí hodinek.

Fitbit Charge HR
Fitbit Charge HR na stojánku

Charge HR se prodává ve třech délkách, a to S (obvod zápěstí 14 až 16,5 centimetrů), L (obvod zápěstí 16 až 19,3 centimetrů) a XL (obvod zápěstí 19,3 až 23,1 centimetrů). Na testování jsme měli variantu L a i přes to, že mám velké zápěstí, mi délka stačila. Pro lepší představu si můžete stáhnout tuto pomůcku a vytisknout si jí ve 100% velikosti. Náramek si následně můžete vystřihnout a vyzkoušet, který vám bude sedět. Doporučujeme opravdu zvolit pečlivě, protože pásek vyměnitelný není.

Fitbit Charge HR
Různé velikosti Charge HR

Samotný modul hodinek je plastový, a to včetně průhledného materiálu před displejem. Díky tomu má celý náramek ve velikosti L hmotnost pouhých 26 gramů a na ruce ho téměř neucítíte. Vroubkovaný povrch je příjemný na dotyk, ale na praktické využití jsem nepřišel. Pokud náramek otočíme, můžete si všimnout hlavní hvězdy představení, kterou je snímač srdečního tepu. Dvě poblikávající diody signalizují aktivní monitorování tepu, které je v tomto případě nepřerušované a měří celý den, pokud ho sami nevypnete.

Vzhled náramku je v obecné rovině velmi střídmý a nenápadný. Nevypadá jako hračka z budoucnosti a nosit ho můžete i ve formálním oblečení a nebudete za podivína. Celočerná varianta, kterou jsme měli k dispozici, je velmi decentní a nepřitahuje na sebe pozornost. Nošení je velmi příjemné a náramek mi vadil pouze v případě, když jsem pracoval na počítači. Kovová přezka totiž nepříjemně tlačila do zápěstí a náramek jsem si musel sundávat. Jediné tlačítko na náramku najdeme na levém boku. To slouží k zapnutí displeje a k přepínání zobrazení.

Abyste mohli náramek využít naplno, musíte ho nosit prakticky nonstop. Určitě vám tedy vyvstává otázka, jak je na tom s odolností. Je odolný proti dešti, potu nebo polití, ale Fitbit nedoporučuje náramek celý ponořovat do vody nebo se s ním koupat. Sprchu by pravděpodobně přežil, ale agresivní přípravky na mytí by urychlily proces degenerace materiálu a je lepší jej tak pod sprchu nebrat. Při cvičení si ho ale sundávat nemusíte a Fitbit doporučuje po každé náročné aktivitě náramek umýt, aby nedošlo k zanícení nebo svědění. Náramek mi nepřekážel ani při posilování a elastický pásek zaručil příjemné nošení.

Detail zapínání, snímače tepové frekvence a náramek z obou stran

Senzory a další výbava: v hlavní roli měřič srdečního tepu

Důvod, proč si kupujete Charge HR, a ne Charge, je již v názvu. Zkratka HR znamená „heart rate,“ tedy srdeční tep. Oproti své levnější variantě totiž disponuje právě snímačem srdečního tepu, který náramku dává mnohem větší možnosti využití, než kterými disponuje základní Charge. Než se ale podíváme na samotný měřič srdeční aktivity, zmíním ještě přítomnost klasického tříosého akcelerometru, výškoměru a vibračního motorku.

Fitbit Charge HR
Snímač tepové frekvence

Akcelerometr slouží k měření pohybové aktivity a ví, kdy chodíte, jak se pohybujete a jak rychle. V tomto případě slouží k měření počtu ušlých kroků. Spolu s výškoměrem ještě dokáže měřit počet vyšlapaných pater za jeden den. Vibrační motorek má několik funkcí, které si vysvětlíme později. Nejzajímavější tak zůstává měřič srdečního tepu, který funguje na optické bázi za pomocí dvou zelených LEDek. Díky němu můžete sledovat svůj srdeční tep, ale také přesněji určit spálené kalorie a můžete monitorovat své spalovací zóny. Pro nejlepší snímání Fitbit doporučuje Charge HR nosit přibližně na tloušťku jednoho prstu za vaším zápěstím.

Fitbit Charge HR
Fitbit doporučuje nosit náramek až za zápěstím

Při fyzické aktivitě, kdy potřebujete co nejpřesnější snímání, je doporučeno náramek posunout na přibližně tři tloušťky vašeho prstu za vaším zápěstím. Přesnost měření tepu je velmi vrtkavá. Vždy nějaký čas trvá, než se náramek „vzpamatuje,“ a může například až 3 minuty trvat, než si všimne zvýšené aktivity a zobrazí správné informace. Když náramek měří tak, jak má, tak je velmi přesný. Porovnával jsem hodnoty se zabudovaným senzorem srdečního tepu na profesionálním eliptickém trenažéru a odchylka byla většinou 2 až 3 tepy za minutu, přesnost je tedy velmi dobrá. Náramek dokáže dokonce měřit i ušlou vzdálenost, k tomu ale potřebuje spárování s chytrým telefonem, který má aktivovanou GPS.

Displej: jednoduchý OLED

U displeje toho k řečení moc není. Má obdélníkový tvar a je zasazený celkem hluboko v modulu hodinek. Díky tomu je dobře čitelný za jakýchkoliv podmínek, a to i za slunečného dne. Displej je typu OLED a zobrazuje pouze základní informace. Bohužel nelze nastavit ani jeho jas, ani permanentní zapnutí. Displej tak musíte zapínat ručně tlačítkem na levém boku, nebo dvojitým poklepáním na plochu pod displejem. Tlačítkem zároveň přepínáte zobrazované informace, což poklepáním nejde.

Fitbit Charge HR
Displej je velmi dobře čitelný

V mobilní aplikaci si můžete nastavit režim zobrazení času a data na hodinkách. Na výběr máte ze čtyř zobrazení. Co si ještě můžete změnit v nastavení aplikace, je seřazení jednotlivých zobrazovaných údajů na displeji. Jako první se vám tak může zobrazovat například čas a datum, druhý srdeční tep a třetí počet spálených kalorií. Bohužel, plastové krytí displeje je celkem náchylné k poškození a po přibližně dvou týdnech každodenního používání již nese známky používání a obávám se, že displej příliš dlouho hezký nezůstane.

Baterie a výdrž: velmi solidní výsledek

Jestli si fitness náramky vyslouží za něco pochvalu, tak je to výdrž na jedno nabití. V dnešní době, kdy nabíjíme naše elektronické hračky jednou nebo i vícekrát denně je příjemné, když vám náramek vydrží i delší dobu. To je i případ náramku Charge HR, u kterého se Fitbit chlubí až pětidenní výdrží na jedno nabití. V praxi to sice pět dnů není, ale na přibližně 4 dny se dostanete úplně bez problémů i za předpokladu, že máte konstantně zapnuté sledování srdečního tepu.

Fitbit Charge HR
Udávaná výdrž baterie je blízko realitě

Výdrž na jedno nabití bez použití senzoru srdečního tepu jsem sice nezkoušel, ale bez něj náramek ztrácí smysl a používal jsem ho tak, jak by ho využívala asi většina uživatelů. Nabíjení je také velmi příjemné, jelikož nepotřebujete žádnou kolébku nebo dobíjecí stanici, ale na spodní straně náramku najdete proprietární konektor, který se dá napájet kabelem s USB koncovkou na druhé straně, jenž najdete v balení náramku. Nabíjení je také bleskové a není problém náramek dobít za něco málo přes hodinu. Pokud se tedy večer dostanete domů a zjistíte, že máte náramek téměř vybitý, tak ho můžete dát na nabíječku, jít se vysprchovat a když se k němu vrátíte, je připravený pracovat třeba další dva dny, což je skvělé. Celkově je výdrž na jedno nabití jednou z mých oblíbených vlastností tohoto náramku. Škoda jen, že Fitbit nepoužil k nabíjení standardní microUSB konektor.

Funkce a ovládání náramku

Jednou z výhod náramku je, že dokáže pracovat i bez spárování s chytrým telefonem. To za předpokladu, že ho nejprve přes chytrý telefon aktualizujete. Není tak problém nechat váš telefon doma a jít si zacvičit bez něj. Má to však jednu malou nevýhodu, kterou si ještě popíšeme. Náramek sám o sobě dokáže shromažďovat data po dobu sedmi dní, dokud je nezačne přepisovat. Mezi tím si ale pravděpodobně alespoň jednou náramek spojíte s vaším telefonem, který si z náramku data vytáhne a uloží je do cloudu.

Připojení probíhá pomocí Bluetooth 4.0 LE, takže spotřebovává skutečně malé množství energie a na výdrž baterie náramku nemá takový vliv. Bez použití telefonu dokáže náramek následující.

  • zobrazovat čas a datum
  • zobrazovat aktuální tepovou frekvenci a stádium, ve kterém se nacházíte (pálení tuků, kardio zóna, nebo vysoké vytížení)
  • počet spálených kalorií
  • počet ušlých kroků
  • nejbližší tiché upozornění

Zobrazení času a data je celkem jasné. Tep se zobrazuje na displeji číselnou hodnotou a pokud se pohybujete v jednom ze tří aktivních stádií, je doplněn ikonkou srdce a symbolu, který vám řekne, v jakém stádiu se nacházíte a tím pádem víte, jestli máte zvolnit, nebo naopak přidat, což je jedna z nejdůležitějších fitness pomůcek, které při cvičení potřebujete. Samotný náramek se ještě sám umí přepnout do režimu sledování vysoké aktivity, kdy jste ve vysoké fyzické zátěži. Tento režimu můžete spustit i ručně dlouhým podržením bočního tlačítka. Při ruční aktivaci režimu vám náramek zavibruje a vypnete ho stejným způsobem jako ho zapnete, takže si můžete přesněji měřit váš srdeční tep a spálené kalorie během tréninku.

Náramek bez telefonu zobrazí spálené kalorie, tiché upozornění nebo čas a datum

Počet spálených tuků vypočítávají hodinky ze zadané hmotnosti a z fyzické aktivity, kterou vyvíjíte. Počet ušlých kroků je měřen akcelerometrem, ale jelikož je náramek umístěn na ruce, tak bývá měření nepřesné a pokud provádíte nějakou manuální práci, při které potřebujete pohybovat rukou sem a tam, tak vám budou přibývat kroky, aniž byste se hnuli z místa. To platí i pro práci na počítači.

Fitbit Charge HR
Na levém boku je jediné ovládací tlačítko

Několik dalších funkcí se vám dostane při propojení náramku s chytrým telefonem. Prvotně je to možnost nastavovat výše zmíněné tiché upozornění, což je celkem silné zavibrování náramku a může tak sloužit jako spolehlivý budík nebo upozornění na nějakou důležitou událost. Osobně se mi tato funkce velmi líbila a využíval jsem ji denně na buzení a na události během dne. Těchto upozornění si můžete nastavit i více a dokonce lze také nastavit, v jaké dny se má vibrování spustit. Bohužel ho nelze doplnit žádnou zprávou.

Fitbit Charge HR
Seznam funkcí náramku Fitbit Charge HR

Při spárování s telefonem lze využívat také GPS, díky které si můžete měřit vaši uběhlou nebo ujetou trasu na kole. Dále máte možnost sledovat i aktivitu během vašeho spánku, o čemž si řekneme více v kapitole aplikace. V neposlední řadě umí také náramek spojený s telefonem upozorňovat na příchozí hovory. Při telefonátu vám začne náramek vibrovat a na displeji proběhne buď číslo, nebo jméno volajícího a vy tak nemusíte kontrolovat telefon v kapse. Bohužel, jiná upozornění náramek neumí a na upozornění na e-mail nebo zprávy z Facebooku rovnou zapomeňte. Osobně to vidím jako největší mínus tohoto modelu. Nejedná se o věc, která by se nedala implementovat, ale Fitbit asi potřeboval něco, čím přesvědčit zákazníky, aby si koupili dražší model Surge.

Kompatibilita a spárování: od Windows Phone po iOS

Fitbit jako jeden z velmi mála velkých výrobců nabízí aplikace pro všechny tři největší mobilní platformy na trhu. Podporuje tak i Windows Phone, Android (obecně platí Android 4.3+) i iOS (minimálně iPhone 4, iPad Mini první generace, iPad Air nebo iPod páte generace) a náramek si tak užijete prakticky na všech mobilních zařízeních. Spojení probíhá přes Bluetooth 4.0. První spárování náramku je velmi jednoduché. Při zapnutí vašeho Charge HR se náramek zviditelní pro okolní zařízení a vy si ho tak lehce najdete ve vašem telefonu, nainstalujete aplikaci Fitbit a při spárování zadáte kód, který se zobrazí na displeji náramku.

Fitbit Charge HR
Fitbit se chlubí podporou tří největších operačních systémů

Co mě ovšem zarazilo, byla prvotní aktualizace. Při prvním spárování jsem zkoušel náramek aktualizovat přes svůj Nexus 4, ale bez úspěchu. Musel jsem tedy pro aktualizaci použít jiný telefon. Po aktualizaci spárování s Nexusem 4 proběhlo již v pořádku a od té doby jsem neměl problémy. Na vině mohlo být také to, že mám nainstalovanou neoficiální ROM, která aktualizaci znemožňovala. Pokud vás zajímá, jestli je váš telefon podporovaný a jestli disponuje všemi funkcemi, můžete se podívat na seznam telefonů.

Aplikace a funkce: rychle, jednoduše a efektivně

Poté, co si náramek spárujete s vaším telefonem, nainstalujete aplikaci a zaregistrujete se, můžete začít využívat Charge HR naplno. V hlavním hubu aplikace si můžete procházet spárované přístroje, přátele, výzvy a hlavní zobrazení. Kolonka zařízení zobrazí veškerá zařízení přiřazená k účtu a jejich stav nabití. Kolonka přátelé zobrazí vaše přátele v rámci aplikace a umožní komunikaci s nimi. Možnost výzva nabízí několik připravených výzev, ke kterým můžete přizvat své přátelé a soutěžit, kdo je první splní. Konkrétně se jedná například o nejvíce ušlých kroků za jeden den nebo kolik kdo spálil kalorií a podobně. Poslední kolonka hlavní zobrazení (dashboard) nás bude zajímat nejvíce.

V hlavním zobrazení se totiž dostaneme k informacím, nastavení našeho náramku a dalším důležitým věcem. Prvotně uvidíte všechny nejdůležitější informace – počet ušlých kroků, současný srdeční tep, ušlou vzdálenost, spálené kalorie, vyšlá poschodí, velmi aktivní minuty a prospané hodiny. Právě naspané hodiny měří náramek podle srdeční aktivity, která při spánku poklesne o znatelný kus níže, než když jste vzhůru a v praxi to funguje velmi dobře. Co bohužel chybí je vzbuzení podle toho, jestli jste v hlubokém spánku nebo ne a vždy vás vzbudí přesně v tu minutu, kdy jste si vzbuzení nastavili. Náramek navíc ví, kdy se při spaní přetáčíte nebo kdy se probudíte a na výsledném grafu si toto můžete prohlédnout. Při rozkliknutí jednotlivých položek dostanete graf vývoje dané aktivity. Můžete se tak podívat na to, kolik jste v jeden den ušli kroků v porovnání s ostatními dny nebo kolik jste kdy naspali hodin. Jednotlivé položky si můžete prohlédnout na přiložených obrázcích.

Na stejné obrazovce si můžete také nastavit vaši hmotnost a zapisovat změny. Fitbit nezapomněl ani na zdravou stravu a do aplikace zařadil i možnost zapisovat váš jídelníček. Aplikace spoléhá na celkem širokou databázi jídel, ale bohužel chybí české potraviny a nalezneme zde pouze výrobky prodávané v USA, Německu a několika dalších zemích. Pro nás je tedy tato funkce téměř nevyužitelná. Můžete si sice vytvořit vlastní jídla, zadat počet kalorií a také hmotnost, ale proces je zdlouhavý a vybudování jídelníčku trvá dlouhou dobu. Sledovat můžete také příjem tekutin během dne, což je poslední položka v hlavním zobrazení. Po rozkliknutí lze přidat jedním kliknutím buď 250, 500, 750 nebo 1 000 mililitrů vody. Množství vody lze také zadat ručně. Na stejné obrazovce se vyplňuje ikonka člověka a podle toho, kolik vody vypijete, se zaplní.

Správa váhy, jídelníčku a příjmu vody

Z telefonní aplikace lze také sledovat a měnit nastavení vašeho Charge HR. Jako první uvidíte graficky znázorněnou kapacitu nabití baterie uvnitř přístroje a víte, jestli byste ho měli dát na nabíječku. Pokud nemáte zapnutou automatickou synchronizaci, tak zde můžete provést ruční synchronizaci. Vypnout a zapnout zde můžete také upozornění na telefonáty a nastavit váš hlavní cíl dne (počet kroků, ušlá vzdálenost, spálené kalorie nebo vyšlapaná poschodí). Dále si můžete vybrat na jaké ruce náramek nosíte (vaše dominantní nebo nedominantní ruka), nastavit tichá upozornění (v jaké dny, v kolik hodin), nastavit seřazení zobrazovaných informací na displeji náramku (jako první si můžete například nastavit srdeční tep, ušlé kroky nebo podobně), styl zobrazovaného času (tři nabízejí pouze zobrazení hodin, jeden styl zobrazuje i datum) a můžete si také vybrat funkčnost snímače srdečního tepu (automatické, vždy zapnuté nebo vypnuté).

Správa náramku

Celkově nabízí aplikace tedy všechny monitorovací funkce, které potřebujete, a ta nejdůležitější nastavení. Nezatěžuje vás zbytečnými možnostmi a prostředí je intuitivní. Pokud máte kamarády s Fitbitem, tak určitě potěší i možnost přidat si je do seznamu přátel a vzájemně soutěžit.

Stáhnout Fitbit

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Závěr: srdeční záležitost

Na závěr musím Fitbitu uznale zatleskat, jelikož Charge HR je téměř vším, čím by měl chytrý náramek být. Záměrně říkám „téměř,“ protože několik mínusů má. Prvotně je to absence upozorňování na notifikace, jako je e-mail nebo zprávy (dokáže upozornit jenom na příchozí telefonát). Za druhé je to poněkud líné snímání srdečního tepu, které velké změny v srdečním tepu zaregistruje celkem pomalu a chvíli trvá, než se hodnota na displeji vyrovná s vaší skutečnou srdeční aktivitou. Nepotěšila mě ani odolnost proti poškození a vnějším vlivům, jelikož plastový modul displeje na sobě nese již po dvou týdnech zjevné známky používání. Náramek navíc nelze plně ponořit pod vodu nebo ho nosit do sprchy, takže s ním nelze měřit srdeční aktivitu při plavání. Déšť nebo pot ale nevadí a nemusíte ho kvůli přeháňce sundávat z ruky.

Fitbit Charge HR

Jinak je ale Charge HR skvělý. Má velmi příjemný pásek, spolehlivou přezku a je velmi lehký (na ruce ho téměř neucítíte). Výborná je také výdrž na jedno nabití a rychlost nabíjení. Displej se dobře čte za všech podmínek a nabízí ty nejdůležitější informace a funkce, které ke správě vašeho fitness života potřebujete. Aplikace je také velmi dobrá – je jednoduchá, intuitivní a rychlá. Osobně vidím náramky, jako je Charge HR, více využitelné než komplexní hodinky s Android Wear a dalšími systémy. Mít na zápěstí dvoupalcový OLED displej je sice hezké, ale značně nepraktické, což se o Charge HR říci nedá. A upřímně, fotografie nebo videa si raději pustím na displeji telefonu. Jediné co bych tak osobně do budoucna změnil, je odolnost konstrukce a uvítal bych i podporu různých notifikací. Ve výsledku ale k Charge HR nemám moc výtek a mohu ho směle doporučit každému, kdo by chtěl chytrý náramek s aktivním monitorováním srdečního tepu. Cena není nízká, ale vzhledem k dobré funkčnosti odpovídající . V Česku jej zakoupíte za cenu kolem 4 000 korun, například v obchodě Sunnysoft.cz, který nám na test náramek zapůjčil.

Za zapůjčení náramku na testování děkujeme e-shopu Sunnysoft.cz.

Konkurence

Do konkurence zařadím levnější variantu dnes testovaného náramku, tedy Fitbit Charge. Kromě snímače tepové frekvence mu nic nechybí a slibuje ještě delší výdrž na jedno nabití. Pokud vám tedy nejde o příliš aktivní sledování vašeho fitness života, Charge může být dobrou volbou. Oproti variantě HR ušetříte přibližně 1 500 korun a náramek vás vyjde na 3 000 korun.

Fitbit Charge
Fitbit Charge

Pokud by vám naopak schopnosti Charge HR nestačily, můžete si pořídit Fitbit Surge. Tento náramek nabízí větší displej, má přehrávač hudby, GPS modul a dokáže upozornit jak na telefonáty, tak i na další notifikace. V nabídce fitness trackerů jde tedy o jeden z nejlépe vybavených dostupných náramků. Tomu ale odpovídá i cena kolem 6 500 korun.

Fitbit Surge

Se všemi velkými platformami pracuje také Microsoft Band, který je funkčně ještě o krok dál, než Charge HR, ale budete ho muset nabíjet téměř denně. S náramkem od Fitbitu sdílí nemožnost ponoření pod vodu, ale dokáže zobrazovat pokročilé notifikace.

Microsoft Band
Microsoft Band

Microsoft Bandu je podobný také náramek Samsung Gear Fit, který vydrží na jedno nabití přibližně dva dny, ale nedisponuje sledováním tepu 24/7 tak, jako to umí Microsoft Band nebo Charge HR. Velkou výhodou je certifikace IP67, takže mu nevadí ani ponoření pod vodu do hloubky jednoho metru po dobu půl hodiny.

Samsung Gear Fit
Samsung Gear Fit

A jestli chcete to nejlepší, co se na fitness trhu dá pořídit pro obyčejného uživatele, můžete si koupit Polar V800 se snímačem srdečního tepu. Tento náramek je plně zaměřený na zdravý životní styl a dokáže sledovat nespočet informací, nabízí pokročilé fitness funkce, disponuje GPS modulem, má nastavitelné sportovní profily a funguje až do hloubky 30 metrů pod vodou. Počítejte ale s hutným příplatkem, cena se na českých e-shopech pohybuje kolem 9 500 korun (v oficiálním e-shopu dokonce 12 590 korun).

Polar V800
Polar V800 H7
fitbit-charge-hr
Klady
  • příjemný elastický pásek
  • kovová přezka pro zapínání
  • několik dostupných velikostí a barev
  • dobře čitelný displej
  • snímač tepové frekvence
  • povedená aplikace
  • tichá upozornění
  • grafy ruzných aktivit včetně spánku
  • výborná výdrž na jedno nabití
Zápory
  • neupozorní na e-maily a další notofiikace
  • krycí plast displeje se lehce poškrábe
  • snímač tepu by mohl být rychlejší
Diskuze ke článku
Breta
Děkuji za recenzi. A snad bude vícero recenzí těchto příslušenství. náramek vypadá dobře a opravdu škoda těch notifikací a odolnosti (čekal bych od náramku pro aktivní živ. styl odolnost na vyšší úrovni:)).
Viktor D
Děkuji za přínosnou recenzi. Momentálně používám "jednoduchý" náramek Xiomi. Má podle mého názoru graf spánku s větší výpovědní hodnotou - hluboká fáze atd. Hledám nyní něco s měřením tepu 24/7 a na 95% jsem si vybral Fitbit HR, A L E !!! ouha, nelze v našich luzích a hájích sehnat velikost XL. Ani Sunnysoft mi zatím nedokáže odpovědět - jestli a event. kdy... Mimochodem, ta pomůcka na zjištění správnosti výběru velikosti náramku je skvělá - děkuji. Velikost XL je k mání pouze na stránkách výrobce a ten zasílá pouze do USA a Kanady..Pokud by někdo měl typ ? Děkuji předem.
hfy
proč není video
neo taa
neo taa
Škoda, takže na občasné trénování to není. Když dávám občas intervalový běh, tak to není k ničemu, pokud bude byť pár sekund opožděně měřit. To si můžu měřit tep se stopkama v ruce a zadarmo :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze