ASUS ZenFone AR
recenze

ASUS ZenFone AR

Být virtuální něco stojí

Na český trh po opravdu dlouhém čekání konečně doputoval ASUS ZenFone AR, nejlépe vybavený model výrobce. Od představení uplynulo bezmála půl roku a pro mnohé telefony by šlo o fatální zpoždění. Nikoliv však pro nový ZenFone AR. Trochu sice zestárl, ale ve výbavě má podporu jak rozšířené, tak virtuální reality, díky čemuž se stává unikátním. Dokáže si obhájit vysokou cenu blížící se 25 tisíci korunám?

Špičkové chytré telefony současnosti se od sebe ve své podstatě až tak zásadně neliší. Systém je takřka vždy stejný, fotoaparáty špičkové, totéž lze říci o displejích či výkonu. Výrobci se tak musí hodně snažit, aby nějak zaujali zákazníky. Někdo to zkouší s odolností, jiný se softwarem, další vsadí na to, že jeho zástupce bude unikátní.

Právě poslední možnost je případ ASUSu a jeho modelu ZenFone AR. Jako jediný telefon na trhu totiž poskytuje nejen rozšířenou realitu Google Tango, ale rovněž podporu Daydream, tedy otevřený standard pro virtuální realitu. Jiný takový telefon na trhu nenajdete.

Technické parametry ASUS ZenFone AR 128 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce156,4 × 77,4 × 7,5 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát23 Mpx (5 488 × 4 112), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,34 GHz + 2×1,9 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:34 hodin
Dostupnostčerven 2017, 24 990 Kč

Asus ZenFone AR – videopohled

Obsah balení

V pěkném balení najdete kromě telefonu také koncovku nabíječky a potřebný kabel s USB-C a USB-A konektorem. Dále se tam nachází stylová špuntová sluchátka s náhradními špunty. Výčet pak zakončují skládací brýle ve stylu Cardboard, abyste si alespoň základně mohli virtuální realitu užít. Ty se nacházejí v balení složené na placku a v první chvíli byste je mohli i přehlédnout.

ASUS ZenFone AR

Design a konstrukce: osvědčený vzhled

Tchajwanskému ASUSu se na poli chytrých mobilních zařízení podařilo prosadit především s řadou ZenFone, obzvlášť pak loni s třetí generací. Do té vesměs zapadá i ZenFone AR. Podobá se především vzhledem – zaměřením je totiž zcela někde jinde. Vzhled si nijak nemůžete zvolit, k dispozici je výhradně tmavě černá varianta.

V zásadě před sebou máme opravdu velký telefon, který se již v jedné ruce hůře drží. Částečně to vyvažují zaoblené boky a tloušťka pouhých 7,5 milimetrů. Modul s fotoaparáty mírně vystupuje, ale nijak zásadně to nevadí. Celý je kovový a zatím velmi dobře odolává škrábancům. V tabulce specifikací vás může vyděsit 192gramová hmotnost. Při držení telefonu však budete žasnout nad tím, jak lehce působí. Rozvržení hmotnosti se výrobci opravdu povedlo.

Může vás vyděsit 192gramová hmotnost, ale při držení telefonu budete žasnout, jak lehce působí.

Slova chvály míří taktéž za zpracování zadního neodnímatelného krytu, kde je nasazen měkčený a na omak velice příjemný plast. Příliš se nám nelíbí jen vcelku velké rámečky kolem displeje, které se dnes již nenosí. Alespoň že se pod displejem nachází senzorová, podsvětlená tlačítka, která mají vibrační odezvu. Středová klávesa je hardwarová a je do ní integrována čtečka otisků prstů, která funguje velmi dobře.

Další klávesy se nacházejí po pravém boku, jsou v ideální výšce a pohodlně se tudíž tisknou. Co se výrobci skutečně povedlo, je konstrukční zpracování. Telefon je bytelný a nikde nic nevrže. Týká se to i již zmíněného zadního krytu. Posledním prvkem, který nezazněl, je levý šuplíček pro nanoSIM kartu a paměťovou kartu.

Líbilo se nám:

  • elegantní vzhled
  • špičková konstrukce
  • zajímavě zpracovaný zadní kryt

Displej: velký a kvalitní

Displej typu Super AMOLED narostl do vcelku obřích rozměrů, konkrétně jde o úhlopříčku 5,7 palce a jemné Quad HD rozlišení. V nastavení si můžete vyfiltrovat modré světlo či upravit barevný nádech. Spolehnout se můžete na skvělou čitelnost i na ostrém slunci či z ostrého úhlu. Jas má velký rozsah a čidlo regulace funguje spolehlivě. O ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass 4. Praktická je funkce Always On, kdy mohou být na displeji stále zobrazeny hodiny a důležité notifikace. Využít můžete i notifikační diodu, kterou však nelze nijak nastavit, pouze vypnout.

Líbilo se nám:

  • kvalitní displej
  • velký rozsah jasu
  • možnosti hlubšího nastavení

Zvuk: ten z repráčku nenadchne

Zvukově se ASUS nijak nevytáhl a nabízí pouze jeden hlasitý reproduktor na spodní hraně. S ohledem na zaměření směrem k virtuální realitě to poněkud zamrzí. Reproduktor hraje hlasitě, avšak blízké jsou mu spíše výše posazené tóny. Chuť si spravíte u stylových špuntových sluchátek s 3,5mm jackem, která hrají opravdu dobře a troufám si tvrdit, že většině nenáročných posluchačů budou bohatě stačit.

Líbilo se nám:

  • pěkná a kvalitní sluchátka v balení

Nelíbilo se nám:

  • neoslňující kvalita reproduktoru

Baterie a výdrž: dnešní průměr splňuje

V útrobách zařízení se schovává uživatelsky nevyměnitelná baterie s kapacitou 3 300 mAh, což není mnoho – velký displej a především virtuální realita si řeknou o svůj příděl energie. Při středně náročném používání počítejte s jednodenní výdrží, tedy jde o jakousi dnešní klasiku. Pokud budete využívat rozšířenou či virtuální realitu, mizí procenta baterie takřka před očima. Ke spokojenosti nám chybí i podpora bezdrátového nabíjení.

Při testu přehrávání z Wi-Fi streamovaného videa v kvalitě 1080p, kdy byl telefon připojen ke 4G síti, přičemž aktualizace zakázány a jas displeje společně s hlasitostí zvuku vedeného do dodávaných sluchátek nastaveny na poloviční hodnoty, se ASUS ZenFone AR vypnul po 7 hodinách a 51 minutách.

Pokud využijete dodávanou nabíječku, budete moci spoléhat na rychlé nabíjení Quick Charge 3.0 od Qualcommu, se kterým se telefon z nuly na 80 % nabije za pouhých 51 minut. Úplné nabití si žádá 1 hodinu a 34 minut.

Líbilo se nám:

  • rychlé nabíjení

Nelíbilo se nám:

  • jen průměrná výdrž
  • chybí bezdrátové nabíjení

Hardware: výkon poplatný době

Na český trh dorazila prostřední verze ZenFonu AR, ale i u té se můžete spolehnout na opravdu výkonný procesor Snapdragon 821. Z 6GB operační paměti je běžně více než polovina volná. Pro data je připraveno velkorysé 128GB úložiště, ze kterého zůstává po prvním zapnutí přibližně 110 GB volných pro uživatele. Výkonu má telefon skutečně na rozdávání a nemusíte se nijak omezovat. Benchmark AnTuTu nám ukázal téměř 158 tisíc bodů.

Líbilo se nám:

  • výkonný procesor
  • velká operační paměť
  • nadstandardní interní paměť

Uživatelské prostředí: ve stylu úprav

Prostředí má na starost operační systém Android ve verzi 7.0 Nougat, který si ASUS přizpůsobil. Nasadil například jiné ikonky, různá témata či animace. Rozmístění ovládacích prvků či položek v prostředí však zůstalo zachováno a rychle se tak zorientujete i v případě, že jste doposud s telefony ASUS nepřišli do kontaktu. Velmi se nám líbí plynulý chod a rychlé spouštění aplikací.

Narazíte také na několik aplikací, které ASUS přidal ve víře, že je využijete. Často nejdou odinstalovat, ale dle informací v nastavení nezabírají žádné místo. Pravděpodobně by se tak jejich obsah stáhl až v momentě, kdy byste o danou aplikaci stáli. U velkého displeje se hodí i zjednodušení ovládání jednou rukou.

Líbilo se nám:

  • velmi dobře optimalizované prostředí
  • režim ovládání jednou rukou

Nelíbilo se nám:

  • mnoho aplikací, které nelze odinstalovat

Rozšířená realita: hrajte si v prostoru

Dostáváme k trumfům telefonu, kterými jsou rozšířená a virtuální realita. Vezmeme to dle abecedy. Rozšířenou realitu zastupuje technologie Google Tango a stejnojmenná aplikace přímo v telefonu. Pro tyto účely je telefon vybaven systémem tří kamer ASUS TriCam. Jmenovitě jde o klasický fotoaparát, kamerku sledující pohyb a třetí kamerku pro měření hloubky. Po prvním spuštění projdete krátkým tutoriálem a můžete se vrhnout na stažení různých aplikací.

Díky nim si tak můžete připínat na zdi virtuální poznámky, plánovat přestavbu bytu zkoušením nábytku a podlah, sestavovat si do nejmenších detailů virtuální kolo, vychovávat ve svém pokoji virtuálního mazlíčka nebo lze jen přeměřovat prakticky cokoliv v prostoru. Ovládání je však trochu krkolomné. Největším lákadlem Tanga jsou však prozatím hry, které vás přenesou do dětských let: běháte v reálném prostředí mezi dinosaury, stavíte dráhu pro autíčka nebo objevujete záhady strašidelného domu. Aplikací by však mohlo být více a velmi kolísavá je i jejich kvalita.

Líbilo se nám:

  • propracované možnosti měření
  • možnost plánovat bydlení, koupi automobilu, ...

Nelíbilo se nám:

  • technologie stále v plenkách

Virtuální realita: větší zábava

ASUS ZenFone AR má v rukávu ještě podporu virtuální reality s platformou Google Daydream a stejnojmennými brýlemi. Ty jsou poměrně pěkné na pohled, příjemné je látkové zpracování. Ačkoliv jsou brýle univerzální, obří ZenFone AR do nich nepasuje zcela dobře. Často se stane, že omylem stisknete tlačítko a aplikaci pro virtuální realitu si shodíte. V ten moment je nutné telefon z headsetu zase vyndat a vše zopakovat. Virtuální realita má speciální domovskou aplikaci, kde se vše sdružuje a konkrétní aplikaci tak můžete vybrat již s nasazenými brýlemi.

K dispozici jsou aplikace typu StreetView či poznávací aplikace, kde například sledujete dinosaury či se procházíte v různých lokalitách. Nechybí ani hry, například příjemné závody bugin. Ovládání obstarává ovladač dodávaný spolu s brýlemi, reaguje na pohyb a má tři velká tlačítka. Ovladač se páruje přes Bluetooth a je nutné ho čas od času nabít skrze USB-C konektor.

Virtuální realita Daydream je stále v plenkách a aplikací by mohlo být více. Větším problémem je však jejich nestabilita. Poměrně často padají a dokonce se několikrát restartoval celý telefon. Brýle také nepříliš pohodlně drží na očích a nepomáhá ani větší utažení pásku kolem hlavy. Tradiční problém představuje rychlé zamlžení či zašpinění čoček a rovněž silné přehřívání zavřeného a namáhaného telefonu. Zhruba po půl hodině byste měli telefon nechat oddechnout, respektive vychladnout.

V základním balení navíc brýle Daydream nenajdete – vystačit si musíte jen se základními papírovými brýlemi, které k telefonu výrobce přibalil. S nimi je zážitek ještě o něco slabší a hodí se opravdu jen pro nouzové sledování 360° videí či fotografií.

Líbilo se nám:

  • stále lákavá novinka
  • přibývá her

Nelíbilo se nám:

  • brýle Daydream nutné dokoupit
  • s papírovými brýlemi velmi omezené využití
  • některé aplikace padají

Fotoaparát: většinu nezklame

Hlavní fotoaparát disponuje 23megapixelovým snímačem, optickou stabilizací, laserovým ostřením i dvoutónovou přisvětlovací LED diodou. Lákavou výbavu doplňuje přehledné prostředí s množstvím různých režimů, mezi kterými nechybí snímání QR kódů nebo manuální režim, kdy jste šéfem fotografie vy. Zaujmout by vás mohl také režim Super rozlišení, který umí pořídit snímek až v 90 megapixelech. Jde o složení více snímků do jednoho a ve výsledku vzniká opravdu o něco kvalitnější fotografie než při standardním režimu. Telefon také automaticky rozezná nedostatečné světlo a doporučí aktivaci speciálního režimu.

Prostředí fotoaparátu

Samotná kvalita fotografií patří rozhodně k tomu lepšímu, co ve vyšší třídě najdete. Snímky jsou barevně věrné i ostré. Postěžovat bychom si mohli snad jen na občas hůře zvládnutá světlá místa, která má telefon tendenci přepálit. Taktéž noční snímky mívají ti úplně nejlepší o něco lepší. Většinou vás však ZenFone AR nezklame.

Ukázkové fotografie

Ukázkové fotografie

Čelní kamerka pořídí vaší selfie v až 8megapixelovém rozlišení. K dispozici máte nespočet různých vylepšení vaší vizáže, od decentní změny barvy pleti přes zvýraznění oči až po zeštíhlení tváře. Kromě snímků můžete vytvářet i GIF animace.

Ukázkové fotografie z čelní kamerky

Video lze zaznamenávat až ve 4K rozlišení se 30 snímky za vteřinu. Příjemně nás překvapila plynulost videa, které je dobře koukatelné i na větších displejích. Pokud vám 30 snímků nestačí, můžete přepnout na Full HD rozlišení, kde máte k dispozici až 60 snímků za vteřinu.

Asus ZenFone AR (testovací video) – 1080p, 30 FPS

Líbilo se nám:

  • velmi podrobné možnosti nastavení
  • solidní fotografie
  • podpora 4K videa se 30 FPS i Full HD s 60 FPS

Nelíbilo se nám:

  • na absolutní špičku ASUS ještě trochu ztrácí

Multimediální funkce: podstatné nechybí

Základ multimediálních funkcí představuje přehrávač hudby, v jehož případě se ASUS spoléhá na Google a jeho aplikaci Hudba Play. Netřeba se děsit, že hudební přehrávač chybí – pouze se schovává ve složce s ostatními aplikacemi Googlu. Tento schopný přehrávač vaši hudbu dělí dle ID3 štítků a nechybí ani možnost si zvuk upravit ekvalizérem. Kromě vaší hudby se můžete spolehnout také na přítomnost FM rádia, jemuž nechybí podpora RDS.

Bez problémů si přehrajete také svá videa v běžných formátech, avšak titulky přehrávač nezobrazí. K tomuto účelu budete muset sáhnout po alternativních aplikacích v obchodě Google Play. V telefonu najdete také šikovnou aplikaci Mini Movie, pomocí které můžete snadno upravovat a stříhat vaše videa.

Hry byste v telefonu hledali marně. Nicméně výkonu má zařízení na rozdávání a stejně tak místa k uložení. Nic vám tak nebrání si postahovat spoustu her z obchodu s aplikacemi, a to včetně nejnáročnějších 3D titulů.

Líbilo se nám:

  • editor videa
  • FM rádio s RDS

Telefonní funkce a zprávy

ASUS ZenFone AR přichází oproti loňským modelům s přepracovanou aplikací pro telefonování. Ta v sobě integruje mnoho funkcí včetně adresáře a nabízí spoustu možností. Kromě klasického číselníku například potěší možnost blokování kontaktů nebo nastavení skupin kontaktů, pro které si následně můžete nastavit různé speciální funkce. Telefonní aplikace je zpracovaná hezky a nabízí také možnost nahrávání hovorů.

Adresář vám dokáže přehledně zobrazit kontakty ze všech různých účtů, které s telefonem synchronizujete, ať už je to Google, Exchange nebo třeba kontakty na SIM kartě. Karty kontaktů jsou velmi podrobné a hezky zpracované, ke každému záznamu si můžete přidat tolik detailů, kolik si jen dokážete představit. Nechybí ani zobrazení historie komunikace s daným kontaktem.

SMS zprávy můžete spravovat v klasické aplikaci, ve které se zobrazují jako standardní konverzace. Klávesnice je velmi přehledná a ASUS u ní připravil mnoho možností nastavení. Umožňuje také psaní pomocí tahů po klávesnici. Elektronickou poštu vyřídíte výhradně skrze aplikaci Gmail, kam si samozřejmě můžete přidat více svých e-mailových adres, které ani nemusí být pod hlavičkou Googlu.

Líbilo se nám:

  • přehledné aplikace

Organizace času a GPS

Základ zde tvoří kalendář, který ASUS jako mnozí další výrobci přenechal Googlu. To by nijak nevadilo, kdyby kalendář opět nebyl schován ve složce – prvně jej tak možná budete chvíli hledat. Jinak je ale přehledný a nabízí mnoho možností zobrazení. Dostalo se rovněž na položku Rychlé sdělení, což je aplikace pro vytváření rychlých, hlavně rukou psaných poznámek. Výsledný štítek si pak můžete připnout přímo na plochu, takže důležitou poznámku budete mít stále na očích.

Připraven je také propracovaný úkolovník Do It Later. Nabízí integraci a synchronizaci nejen s Exchange účtem, ale také s Google Tasks. Do něj si můžete sdílet například i odkazy z webového prohlížeče či fotografie a mít je jako úkoly „Související s aplikací“. Velmi šikovná je také možnost přesunutí zprávy přímo z notifikační lišty do této aplikace, takže si takto můžete uložit například SMS zprávy, které musíte vyřídit, ale nemáte v tu chvíli čas.

Laserové ostření využívá jednoduchá aplikace Laserové pravítko, která vám se slušnou přesností dokáže změřit vzdálenost od vás k jakémukoliv objektu. Jen škoda, že maximální měřitelná vzdálenost činí 150 centimetrů.

Ztráta v neznámém městě vám s ASUSem ZenFone AR nehrozí, protože na A-GPS se samozřejmě nezapomnělo. Funguje spolehlivě, fixace satelitů probíhá rychle a společně s mapovou aplikací Google Maps budete moci telefon využívat také jako navigaci, která po stažení potřebných podkladů funguje i offline. K dispozici máte také ruský poziční systém GLONASS a čínské BeiDou.

Líbilo se nám:

  • všechny potřebné aplikace v základu
  • šikovné laserové pravítko

Konektivita a internet: jen tak dál

V oblasti konektivity se nový ZenFone AR cítí téměř jako ryba ve vodě a se světem internetu vás propojí skrze Wi-Fi s protokolem ac či skrze mobilního operátora. Plnohodnotná podpora LTE se vztahuje jen na primární nanoSIM kartu – ta sekundární se přátelí jen se 2G sítěmi. U LTE přijde vhod podpora všech u nás využívaných pásem i případná maximální rychlost až 300 Mb/s při stahování.

S okolím se můžete propojit prostřednictvím Bluetooth 4.2, případně klasickým kabelem, kde musíme vyzdvihnout přítomnost nového a především oboustranného USB-C portu na těle telefonu. Na palubě nechybí ani NFC. Některým by tak mohl chybět snad jen infračervený port.

ASUS zredukoval množství internetových prohlížečů z dřívějších tří na dva. Klasický a všem známý Chrome je stále stejně spolehlivý, rychlý a láká na provázanost s vaším účtem. Chrome doplňuje prohlížeč Puffin, který podporuje technologii Flash a mnoho uživatelů ho používá především pro hraní her na internetu.

Líbilo se nám:

  • úplná podpora LTE
  • konektor USB-C
  • alternativní prohlížeč s podporou Flashe

Zhodnocení: zaujme jen jedince

Pokud si dojmy z ASUS ZenFone AR shrneme, máme před sebou s trochou nadsázky starší model ZenFone 3 Deluxe, avšak s bonusy navíc. Co nám to říká? Novinka bude mít cestu za úspěchem poměrně trnitou, a to především kvůli sebevědomé ceně atakující hranici 25 tisíc korun, čímž se řadí mezi absolutně nejdražší telefony s Androidem. V těchto sférách se telefonu neodpouští zhola nic. Rýpnout si tak můžeme do procesoru, který mohl být modernější, ačkoliv výkonově je na špici. Hodilo by se bezdrátové nabíjení či zvýšená odolnost. Poměrně okoukaný je pak vzhled s velkými rámečky.

ZenFonu AR by měla do karet hrát přítomnost rozšířené reality Google Tango a virtuální reality Daydream. Obojí je lákavé a každý by to rád zkusil, ale kolik lidí to ocení v praxi? Aplikací zatím stále není mnoho, některé jsou méně kvalitní a hůře fungují. ZenFone AR je jasnou volbou pro ty, kteří chtějí mít v telefonu i moderní technologie pro virtuální realitu a zainvestují do potřebných brýlí. V opačném případě za stejné peníze získáte i lépe vybavené kousky.

Konkurence

Nejprve se však podíváme na jediného konkurenta s podporou Google Tanga – Lenovo Phab2 Pro. V jeho případě se však budete muset smířit s mnohem slabší výbavou, což kompenzuje nižší cena kolem 12 tisíc korun.

Lenovo Phab2 Pro

Rozměry179,8 × 88,6 × 10,7 mm, 259 g
DisplejTFT IPS, 6,4" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 652 MSM8976, 4×1,8 GHz + 4×1,4 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor4 050 mAh

Mezi konkurenty s cenou nad 20 tisíc korun a velkým displejem se nabízí například špičkový a odolný Samsung Galaxy S8, který láká na futuristický design či ještě lepší fotoaparát. Cenově pak vyjde o pár tisíc korun levněji.

Samsung Galaxy S8

Rozměry148,9 × 68,1 × 8 mm, 155 g
DisplejSuper AMOLED, 5,8" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorExynos 9 Series (8895), 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:32 hodin

Dále můžeme vypíchnout Sony Xperii XZ Premium, která exceluje v natáčení zpomalených videí, zvýšené odolnosti či 4K HDR displeji, pro VR jako dělaném (byť s podporou Daydream a dokonce ani originálními VR brýlemi nepočítejte). Její cena je pak nižší dokonce o pět tisíc korun.

Sony Xperia XZ Premium

Rozměry156 × 77 × 7,9 mm, 195 g
DisplejTFT IPS, 5,5" (3 840 × 2 160 px)
Fotoaparát19 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 230 mAh, doba nabíjení: 1:32 hodin

Svou konkurenci staví do boje také HTC, a to v podobě mačkacího modelu U11, který nabízí vyvážený koktejl výbavy za cenu necelých 20 tisíc korun. Pro AR a VR však žádnou speciální výbavou nedisponuje.

HTC U11 64 GB

Rozměry153,9 × 75,9 × 7,9 mm, 169 g
DisplejSuper LCD 5, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:19 hodin
asus-zenfone-ar
Klady
  • podpora Google Tango
  • otevřená platforma virtuální reality
  • výkonný hardware
  • velká paměť
  • zajímavě zpracovaný zadní kryt
  • rychlé nabíjení
Zápory
  • nestabilita AR a VR aplikací
  • chybí bezdrátové nabíjení
  • slabší reproduktor
  • vyšší cena
  • Daydream brýle mohly být součástí balení
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze