Apple iPhone Xr
recenze

Apple iPhone Xr

Ústupky skryté za výkonem
77

Po modelu iPhone 5c z roku 2013 chce Apple i letos oslovit šetřivé zákazníky, když spolu s vlajkovými loděmi Xs a Xs Max uvedl i model Xr. Menší problém spočívá v tom, že nový „dostupný“ iPhone stojí jako většina vlajkových lodí konkurenčních výrobců. Navíc jej neminuly poměrně markantní kompromisy. Má tedy pořízení iPhonu Xr vůbec smysl? Na to se vám pokusíme odpovědět v dnešní recenzi.

Podrobné představení iPhonu Xs a Xs Max máme úspěšně za sebou, a tak nastal ten správný čas se podívat na nejlevnější z letos představených iPhonů, tedy model Xr. Ne, nečekejte cenově dostupný kousek s výbavou osekanou na dřeň. Apple si jde jako obvykle svojí cestou. Základní paměťová varianta stojí zhruba tolik co vlajkové lodě u konkurenčních značek, na druhou stranu se nemusíte bát slabého výkonu či nepovedeného fotoaparátu.

Apple iPhone Xr

Ano, už takto na začátek můžeme prozradit, že co iPhone Xr umí, to umí dobře. A tam, kde by Apple musel dělat výrazné ústupky, se dané funkcionality pro jistotu úplně zbaví. Celý tento koktejl poté zasadí do méně prémiového těla, cenovku sníží o více než 7 tisíc korun a iPhone pro šetřivé je na světě. Jak to ale s novým iPhonem doopravdy je? Je opravdu dostupný, nebo jen dostupnější? A vyplatí se vůbec pár ušetřených tisícikorun?

Apple iPhone Xr – videorecenze

Technické parametry Apple iPhone Xr

Kompletní specifikace
Konstrukce150,9 × 75,7 × 8,3 mm, 194 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejTFT IPS, 6,1" (1 792 × 828 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetApple A12 Bionic, CPU: 2×2,5 GHz + 4×1,6 GHz
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB / 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor2 942 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 3:27 hodin
Dostupnostříjen 2018,
Za zapůjčení telefonu Apple iPhone Xr děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz.

Obsah balení: jen základ

Skromný obsah balení kromě telefonu obsahuje sponu pro vyjmutí slotu pro nanoSIM kartu, synchronizační USB–Lightning kabel, pecková sluchátka EarPods s Lightning konektorem a 5W napájecí adaptér do elektrické sítě. Rychlonabíjecí adaptér po vzoru sourozenců Xs a Xs Max samozřejmě chybí a z balení pochopitelně zmizela i redukce z Lightning konektoru na 3,5milimetrový jack konektor. Pokud jste se vyděsili, že v balení nenaleznete ani samolepky Applu, uklidníme vás – ty v balení nechybí.

Konstrukční zpracování: hliník už není králem

Vyloučen z elity, tak by se dal v krátkosti okomentovat nový iPhone Xr po stránce designu a zpracování. I když se iPhone Xr představil po boku iPhonu Xs a Xs Max, nižší cena si vybrala svoji daň a Apple musel sáhnout ke kompromisům. Právě design asi nejvíc prozradí, kde výrobce šetřil. Na první pohled se novinka sice nijak neliší – jedná se tedy o zaoblený smartphone s velkým displejem, na jehož vrchu nechybí notch, tedy hezky česky výřez. Detailnější pohled však jasně prozradí, že je tu něco jinak.

V první řadě jsou rámečky displeje o poznání tlustší, což souvisí s volbou LCD panelu namísto OLEDu. Dle slov Applu ale patří displej iPhonu Xr ke špičce ve svém oboru. Notch i tak stále působí rozměrně. A když už jsme zmínili výřez, doplníme že po vzoru iPhonu X, Xs a Xs Max nechybí pokročilé 3D rozpoznání obličeje Face ID, které si mezigeneračně polepšilo co se rychlosti autorizace týká.

Face ID mezigeneračně zrychlilo.

Nejde ale jen o okraje displeje – Apple sáhl také po levnějším rámečku na bocích zařízení. Ten je staronově hliníkový namísto ocelového. Nejenom kvůli tomu iPhone Xr viditelně nabral v pase, konkrétně činí tloušťka 8,3 milimetru. Ano, rozdíl činí pár desetin milimetru, ovšem v ruce rozdíl pocítíte okamžitě. Spokojeni nejsme ani s hmotností, která se blíží hranici 200 gramů. Abychom však nebyli jen kritičtí, hmotnost iPhonu Xr se v ruce krásně rozloží a obecně se zdá lehčí, než doopravdy je.

Rozložení prvků je pro iPhony typické. Apple přemístil jen slot pro nanoSIM kartu, který se nově nachází blíže spodnímu okraji. Co musíme pochválit je výborná zpětná vazba hardwarových tlačítek pro regulaci hlasitosti a zamykání obrazovky. Jsou také dostatečně velká a kladou příjemný odpor, abyste je nestiskli omylem, například v kapse kalhot.

Na krátko se zaměříme na spodní hranu. Ne snad proto, že by iPhone Xr nabízel oproti Xs a Xs Max 3,5milimetrový jack konektor – jak ukázaly nové iPady Pro, ten již Apple definitivně odepsal. Zaujme však fakt, že oproti Xs a Xs Max zde nenalezneme další „zářez“ antény. Apple tedy zachoval symetričnost výřezů pro reproduktor a mikrofon, což detailisty a milovníky symetričnosti určitě potěší. Menšího prohřešku se ovšem Apple při konstruování iPhonu Xr přeci jen dopustil – zatímco dříve si majitelé iPhonu pochvalovali důraz na detail, nový Xr již nemá zarovnaný Lightning konektor právě s výřezy pro mikrofon a primární reproduktor.

Apple iPhone Xr

Konstrukční zpracování jako takové je však dle očekávání bez chyby. iPhone Xr je příkladně pevný, sklo a kovový rámeček perfektně lícují a v ruce se drží pohodlně, čemuž paradoxně dopomáhá větší tloušťka a méně kluzký povrch hliníku. Potěší také odolnost vůči vodě a prachu dle certifikace IP67, i když v této cenové hladině by mohlo být standardem IP68.

V této cenové hladině by mohlo být standardem krytí IP68.

Hodnotit iPhone Xr po stránce designu je však poměrně komplikované. Cenu za nejkrásnější smartphone zřejmě nezíská, stejně tak nepůsobí výjimečně prémiovým dojmem. Ostudu vám však neudělá. A co víc, nový iPhone se jako jediná z letošních novinek nabízí v mnoha barevných variantách, konkrétně v bílé, černé, žluté, modré, korálové a červené z edice (PRODUCT)RED, barevným variantám navíc odpovídá i barva hliníkového rámečku. Smířit se tak musíte jen s absencí zlaté.

Líbilo se nám
  • pevné konstrukční zpracování
  • hliníkový rámeček tolik neklouže
  • jistá odezva hardwarových tlačítek
  • odolnost dle certifikace IP67...
Nelíbilo se nám
  • …ale hodila by se certifikace IP68
  • vyšší tloušťka
  • v ruce nepůsobí tak prémiově

Displej: LCD není OLED

Apple se letošními novinkami definitivně zbavil tolik ikonického Home Buttonu, který iPhony provází již od první generace. Proč? Aby mohl roztáhnout displej po celé přední ploše. U iPhonu X/Xs/Xs Max se to téměř povedlo, když nebudeme počítat poměrně výrazný výřez. U iPhonu Xr je situace horší. Sice už vás nebudou strašit obří rámečky jako u takového iPhonu 8, ovšem oproti dražším kolegům jsou výraznější.

Apple totiž v rámci úspor nasadil 6,1palcový TFT IPS panel. Tloušťka rámečků displeje samozřejmě není jediným ústupkem, LCD displej (Apple mu přezdívá Liquid Retina) už není tak perfektně sytý a černá zároveň již není perfektně černou jakou u OLEDu. V čem to může překážet? Výřez displeje se již tak snadno neschová díky tmavé tapetě.

Určitě však není důvod k panice. I přes nižší rozlišení 1 792 × 828 pixelů displej disponuje díky hustotě pixelů více než 320 PPI dostatečnou jemností. Stejně tak potěší velice dobré pozorovací úhly. Pokud se budete na displej dívat z běžné pozorovací vzdálenosti, žádné problémy nezaregistrujete. Displej bych přirovnal k tomu z iPhonu 8, u kterého jsme kvalitu rozhodně nekritizovali. A co více, nižší rozlišení s sebou přináší jeden důležitý benefit, a to zajištění delší výdrže. Nebudeme ale předbíhat.

Bohužel ale ještě chvíli budeme kritizovat. Apple se totiž rozhodl odstranit poměrně šikovnou funkci 3D Touch. Ne, tato funkce není doménou iPhonů s OLED displejem, takový iPhone 8 nabízel s TFT IPS displejem 3D Touch také. Apple však v rámci úspor nahradil funkci 3D Touch funkcí Haptic Touch, která je jen slabou náplastí. 3D Touch šlo využít například ke snadnému otevírání rychlých voleb přímo v přehledu aplikací, což Haptic Touch neumí. Můžete jej však využít například pro rychlé otevření aplikace Fotoaparát a Svítilna. Do budoucna by mohl Apple softwarově některé dovednosti přidat, konkrétně se novinky očekávají již ve verzi iOS 12.1.1. Technologie True Tone naštěstí zůstala.

Apple iPhone Xr

I přes velkou úhlopříčku zůstává prostředí stále stejné. Ikony tedy jen lehce narostly. Vybrat si můžete také „zvětšené prostředí“, kdy velikost ikon a popisků ještě více naroste, stejně jako tomu bylo dříve u modelů s přídomkem Plus. Pokud chcete, můžete si obsah přiblížit také na dosah palce – stačí potáhnout spodní lištu směrem dolů a obraz se zmenší tak, abyste mohli jednou rukou ovládat i jeho vrchní část. Možnost zmenšení úhlopříčky na delší časový úsek, jak to známe u konkurence, však chybí.

Apple musíme pochválit za skvělé zaoblení skla displeje a oleofobní vrstvu, po které prst klouže doslova jako po másle. Sklo má patřit k těm nejodolnějším na trhu, ale zcela nerozbitné samozřejmě není. Stěžovat si budeme i na absenci notifikační LED diody, kterou mohl Apple ukrýt například do výřezu sluchátka.

Líbilo se nám
  • oleofobní vrstva
  • technologie True Tone
  • slušný maximální jas
  • dobré pozorovací úhly
Nelíbilo se nám
  • poměrně tlusté rámečky
  • chybí 3D Touch

Zvuk: s grácií

Apple letos zapracoval i na reproduktoru, a to u všech svých novinek. Ten spodní zůstává stále stejný, tedy kvalitní a hlasitý. Výrobce se tentokrát soustředil na vrchní sekundární reproduktor v telefonním sluchátku. Ten hraje o poznání hlasitěji a kvalitněji. U loňských iPhonů jsme tento reproduktor výrazněji kritizovali, a tak jsme rádi, že byla zjednána náprava. Oproti modelům Xs a Xs nedošlo k žádným ústupkům, skvěle si iPhone Xr vede také co se týká maximální hlasitosti, kde (o malý kousek) poráží i iPhone Xs.

Apple iPhone Xr

Přibalená sluchátka EarPods s konektorem Lightning hrají lehce nadprůměrně, bohužel jejich provedení není ideální pro každé ucho. Pokud máte v plánu připojit sluchátka vlastní, nezapomeňte na dokoupení redukce.

Líbilo se nám
  • vyšší kvalita sekundárního reproduktoru
  • vysoká hlasitost
  • čisté podání, kterému nechybí basová složka
Nelíbilo se nám
  • chybí 3,5mm jack i příslušná redukce

Výkon hardwaru: na roky dopředu

V novém iPhonu Xr tepe čip Apple A12 Bionic, který zaručeně patří ke špičce dnešní nabídky. Vůbec jako první mobilní čip byl postaven na 7nm výrobním procesu, přičemž sestává z celkem šesti jader, z toho jsou čtyři úsporná a dvě extrémně výkonná pro hraní her či práci s videem. Grafický čip rovněž pochází od Applu a má být až o 50 % výkonnější než u iPhonu X. Čipset je tedy identický s modely Xs a Xs Max, mírným ústupkem je jen paměť RAM s 3GB kapacitou. Důvod k obavám ovšem není. Z velikostí úložišť máte na výběr 64, 128 a také 256 GB, přičemž 512GB varianta chybí. Samotný systém a aplikace zaberou něco okolo 10 GB.

Výsledky benchmark testu AnTuTu

Ve výkonnostních testech obstál Xr na jedničku, v testu AnTuTu získal více než 340 tisíc bodů. Je tak daleko před konkurencí s procesory Qualcomm Snapdragon, Samsung Exynos či Huawei Kirin.

Líbilo se nám
  • tolik výkonu, že snad ani nejde využít
  • moderní 7nm výrobní proces čipsetu
Nelíbilo se nám
  • chybí 512GB paměťová varianta

Výdrž baterie: dva dny realitou

Apple iPhone Xr je osazen baterií s kapacitou 2 942 mAh, což je méně než u iPhonu Xs Max (3 174 mAh), ale více než v případě iPhonu Xs (2 658 mA). Vzhledem k poměrně vysoké kapacitě a méně náročnému displeji potěší nový iPhone právě svojí výdrží, mezi iPhony jde doslova o zjevení. Předčí i takový iPhone Xs Max, případně iPhone 8 Plus. Problémem nejsou ani dva dny při střední zátěži. Důkazem nadstandardní výdrže budiž i náš test streamování videa, kdy iPhone Xr vydržel celých 12 hodin a 38 minut k tomu. A to je opravdu špičkový výsledek!

Apple iPhone Xr

Zařízení podporuje bezdrátové nabíjení běžného standardu Qi, stejně tak i rychlé nabíjení skrze kabel, kdy vám na nabití 50 % baterie stačí pouze 30 minut. Opět zde ale narážíme na zádrhel v podobě nutnosti separátní koupě rychlonabíječky, která vás připraví o nehorázných 2 400 korun. Ušetřit můžete snad jen pokud jste vlastníky MacBooku s příslušným adaptérem, kdy stačí dokoupit vhodný kabel za necelou tisícikorunu. Nabití trvá s nabíječkou přibalenou k telefonu okolo 3,5 hodin, zatímco rychlonabíječkou to stihnete za méně než polovinu času

Líbilo se nám
  • slušná výdrž baterie
  • bezdrátové nabíjení standardu Qi
  • podpora rychlého drátového nabíjení
Nelíbilo se nám
  • pomalá nabíječka v balení

Konektivita: skoro kompletní nadílka

Konektivitu nabízí iPhone Xr takřka kompletní. Těšit se můžete na rychlou Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, nízkoenergetické Bluetooth 5.0 a samozřejmě také LTE včetně všech tuzemských frekvencí. Dostalo se i na NFC, které poslouží jak pro platby skrze Apple Pay (i v České republice snad již brzy), tak jako čtečka tagů, nově bez nutnosti otevírat separátní aplikaci – stačí odemknutý telefon jen přiložit.

Apple iPhone Xr

Připomeneme i podporu A-GPS, které jistí Galileo, QZSS a GLONASS, pochopitelně včetně elektromagnetického kompasu, který vám pomůže při orientaci v prostoru. Fixace polohy je velice svižná a iPhone signál neztratí ani ve velmi husté zástavbě.

Líbilo se nám
  • rychlé LTE
  • NFC poslouží i jako čtečka tagů
  • rychlé a stabilní A-GPS

Fotoaparát: perfektní jednoočko

Dalším menším ústupkem je oblast fotoaparátu, kde se Apple iPhone Xr musí po vzoru iPhonu 8 spokojit pouze s jednou čočkou. Ano, druhý snímač, který slouží jako teleobjektiv, chybí, dvojnásobného přiblížení bez ztráty kvality si již nově neužijete. Fotoaparát si však zachoval rozlišení 12 Mpx, stejně tak i průměrnou světelnost f/1.8. Přisvětlovací dvoutónová LED se opět skládá ze čtyř částí.

Apple iPhone Xr

Stejně jako u dražších kolegů je kvalita fotografií mezigeneračně lepší. Apple toho dosáhl díky upgradovanému Neural Enginu, který se stará o rychlejší ostření a správné „pochopení“ fotografované scény. Potěší také chytré HDR, které se stará o pořízení ostrého a barevně věrného snímku bez ohledu na protisvětlo a další nepříjemnosti. Selfie kamera s rozlišením 7 Mpx funguje dobře, o selfies s bokeh efektem se zde, stejně u fotoaparátu primárního, stará software.

Ptáte se, jak je to s portrétním režimem právě u hlavního fotoaparátu? Apple jej zachoval, avšak fotografovat můžete pouze osoby. Speciální algoritmy se postarají o správné rozpoznání scény a pozadí se rozostří. Ano, výsledky nejsou tak perfektní, jako kdyby měl iPhone Xr duální snímač, přesto se jedná o uspokojivou podívanou. Při srovnání s výsledky iPhonu Xs Max žádné výrazné rozdíly nepozoruji, tedy samozřejmě jen do doby, než se rozhodnu přiblížit scénu optickým zoomem. Přesto jsou snímky příkladné ostré a zachovávají si věrné barevné podání. iPhone Xr patří mezi nejlépe fotografující smartphony.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Video lze nahrávat ve 4K při 60 snímcích za sekundu a k dispozici máte také zpomalené Full HD video při 240 snímcích za sekundu. To už umí konkurence lépe, takové Sony nabídne při stejném rozlišení 960 FPS. Optická stabilizace nechybí, což je již standard. Kvalita videozáznamu je tradičně na dobré úrovni, záznam obstojí i mimo displej telefonu.

Líbilo se nám
  • skvělé výsledky fotoaparátu
  • chytré HDR
  • slušná selfie kamera
  • zpomalené video
Nelíbilo se nám
  • chybí teleobjektiv
  • zpomalený záznam umí konkurence lépe

Software: stabilní a líbivý

O iOS 12 jsme toho napsali mnohé, pár milých drobností jsme si připomenuli i v recenzi iPhonu Xs Max. Obecně mezi největší novinky patří seskupování notifikací, které zpřehlednilo práci, a zároveň také funkce Čas strávený u obrazovky, která napomůže s odvykáním závislosti na používání mobilního telefonu. Funkce je přínosná jak pro rodiče dětí, kteří na mobilním telefonu tráví nezdravé množství času, tak také pro rodiče workoholiky, kteří nevědí, kdy přestat řešit pracovní záležitosti.

Prostředí iOS 12

Více než všechny novinky potěší fakt, že iOS 12 je o poznání odladěnějším systémem, než jak tomu bylo za celou dobu života iOS 11. Apple se více než na tunu (mnohdy zbytečných) novinek zaměřil na nápravu nedostatků, což rozhodně chválíme.

Líbilo se nám
  • odladěnost a rychlost
  • funkce Nerušit a Čas u obrazovky
  • přehlednější práce s notifikacemi

Zhodnocení: má svá „ale“

Hodnotit iPhone Xr jako celek pro mě není vůbec snadné. Ano, je dostupnější, avšak rozhodně ne dostupný. Za své peníze dostanete smartphone se skvělým výkonem, povedeným fotoaparátem, dlouhou výdrží baterie a odladěným prostředím. Smířit se však musíte se zbytečnými ústupky, které spočívají v absenci funkce 3D Touch, stejně tak musíte překousnout displej s výraznějšími rámečky. Příliš nadšení nejsme ani z designu, který stále čerpá ze svých předchůdců.

Je tedy iPhone Xr špatný smartphone? Rozhodně ne. Vyplatí se jej koupit? Zde už tak jasnou odpověď nedám. Koupě má smysl jen v případě, že přesně víte, co od nového smartphonu očekáváte a cena je pro vás až na druhém, ideálně třetím místě. Dalším předpokladem je velká náklonnost k jablečnému ekosystému, bez kterého si zkrátka neumíte představit život. Pokud ovšem za své peníze chcete maximum, poohlédnete se i po konkurenci. Ústupkem pak bude zejména změna operačního systému – valná většina konkurence, ne-li veškerá, totiž pracuje se systémem Android.

Za zapůjčení telefonu Apple iPhone Xr děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz.

Konkurence

Velkou konkurencí pro iPhone Xr může být po dobu pár týdnů iPhone X, který se postupně vyprodává za cenu okolo 24–25 tisíc korun. Ta navíc může ještě klesnout. V nabídce Applu jej již nenaleznete, ovšem obchodníci stále mají nezanedbatelné množství kousků na skladě. Smířit se musíte s menším displejem, zato vás bude těšit vyšší rozlišení, lepší barvy a podpora 3D Touch. Potěší ocelový rámeček a duální fotoaparát. Naopak problémem může být pro některé pomalejší Face ID nebo slabší výdrž baterie.

Apple iPhone X

Rozměry143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 174 g
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor2 716 mAh, doba nabíjení: 2:39 hodin

Huawei P20 Pro zaujme fotoaparátem s certifikací Leica, displejem s vyšším rozlišením a také baterií s kapacitou 4 000 mAh. Výkonnostně je na tom skvěle, avšak na výsledky iPhonu Xr nedosahuje. Nákupem ušetříte zhruba 4 tisícovky.

Huawei P20 Pro 6GB / 128GB

Rozměry155 × 73,9 × 7,8 mm, 180 g
DisplejAMOLED, 6,1" (2 244 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:24 hodin

Jde vám primárně o cenu, ale nechcete řešit množství ústupků? Nabízí se LG G7 ThinQ, které lze sehnat za těžko uvěřitelných 14,5 tisíce korun. Přesto nabídne odolnost dle certifikace IP68, špičkově jemný displej a výkonný procesor Snapdragon 845. Skvělé, že? Víme, není to iPhone...

LG G7 ThinQ

Rozměry153,2 × 71,9 × 7,9 mm, 162 g
DisplejTFT IPS, 6,1" (1 440 × 3 120 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:18 hodin
apple-iphone-xr
Klady
  • výkon bez kompromisů
  • pevné tělo, hliník tolik neklouže
  • opravdu skvělá výdrž baterie
  • kvalita hlasitých stereoreproduktorů
  • výsledky fotoaparátu a videokamery
  • mnoho zajímavých barevných variant
  • rychlejší Face ID
Zápory
  • chybí 3D Touch
  • stále vysoká cena
  • velmi skromné základní balení
  • výrazné rámečky displeje
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Nejzbytečnější iPhone všech dob.
Mimochodem, opravte si v části o fotoaparátu poznámku "horší světelnost teleobjektivu". Marně ho hledám...
Lukes
Nabíjení 3 a půl hodiny? :-D :-D :-D O.k., pojďme z lidí vytáhnout ještě 2 a půl litru navíc! Uváděl bych cenu spíše s těma 2 a půl litrama, protože být cílovka, tak tohle je má první investice do normální (v dnešní době) nabíječky! Naštěstí mi výrobce dal u S9 vše, za chvíli abychom se modlili i za normální nabíječku.. :-D
Stano
Keby som Apple Fan tak si kupim radsej starsi Iphone X ,XR vypada otrasne
Xwert Is
Xwert Is
Popravde by som dal prednosť iphone 8 pretože ponúka +- rovnaký užívateľský zážitok akurát za menej peňazí....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze