Apple iPad Pro
recenze

Apple iPad Pro

Těsně pod vrcholem
18

Při pohledu na klesající prodeje iPadů každé fiskální čtvrtletí ztrácí akcionáři Applu pevnou půdu pod nohama. Tim Cook ovšem v potenciál iPadů věří a čeká lepší zítřky. Napomoci tomu má zejména velký iPad Pro, který si před lety nikdo nedokázal představit, ovšem lidé míní, Apple mění. V následující recenzi si můžete přečíst, jak zařízení hodnotíme.

Úvod

Éru iPadů odstartoval Apple zkraje roku 2010 s prvním iPadem, který ještě představil sám Steve Jobs. Tehdy to bylo přesně to zařízení, které chybělo mezi smartphony a notebooky. Netbooky neuspěly, a tak přišla éra iPadů, potažmo tabletů. Během let iPad prošel notnou dávkou změn a porovnáte-li poslední verzi Pro s tou úplně původní, je nutno prohlásit, že prošel jistou evolucí, byť jeho podstata zůstala zachována. Nadále disponuje velkým dotykovým displejem, má velkou výdrž a dobře se na něm konzumuje obsah. Námi recenzovaný iPad Pro ale už nechce být pouze pro pasivní používání – má sloužit jako pracovní nástroj. A k tomu mu mají napomoci doplňky, které Apple s iPadem Pro představil: pomineme-li „elektricky mrtvé“ Smart Covery, Smart Keyboard a Apple Pencil jsou prvním, funkčnost rozšiřujícím příslušenstvím, které Apple spolu s iPadem kdy představil. Jaký je nový iPad Pro a dokázali bychom jím nahradit počítač?

Apple iPad Pro

Technické parametry Apple iPad Pro Wi-Fi

Kompletní specifikace
Konstrukce305,7 × 220,6 × 6,9 mm, 713 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,9" (2 732 × 2 048 px)
Fotoaparát8 Mpx, , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A9X,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémiOS 9
Akumulátor10 307 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 4:53 hodin
Dostupnostlistopad 2015, 24 990 Kč

Za zapůjčení iPadu Pro děkujeme e-shopu iWant.cz, kde jej můžete zakoupit.

Apple iPad Pro – videopohled

Obsah balení

  • Apple iPad Pro
  • 12W nabíjecí adaptér
  • 2metrový Lightning kabel
  • stručný návod a samolepky Apple
obsah základního balení

Design a konstrukce: větší než bychom čekali

Designově iPad Pro vychází z již rok starého iPadu Air 2, který nabízí extrémně tenké tělo a nízkou hmotnost. Tělo je opět z jednoho kusu hliníku a k dostání je hned ve třech barevných variantách: stříbrné, zlaté a vesmírně šedé. Při přímém porovnání zjistíme, že zadní strana obou generací je v čele s fotoaparáty a tlačítky kolem něj shodná. Vlivem tenkého profilu šasi i iPad Pro postrádá boční přepínací tlačítko, které sloužilo k rychlému přepnutí na tichý režim nebo otáčení obrazovky. Apple jeho absenci řeší softwarově. Spodní stranu okupují Lightning konektor a dvojice stereo reproduktorů. Ta samá dvojice se pak nachází i na horní straně iPadu spolu s tlačítkem vypnutí/zapnutí a 3,5mm jackem. U velkého iPadu tak Apple poprvé osadil čtyři reproduktory. Přesuneme-li se na levý bok, nalezneme na něm nový Smart konektor, který je u Applu úplnou novinkou a slouží k připojení Smart Keyboard. Konektor zaručuje obousměrnou výměnu informací mezi iPadem a samotnou klávesnicí a zároveň se z něj klávesnice dobíjí. Na pravé straně se pak nachází dvojice tlačítek hlasitosti. Přední strana nabídne senzor otisku prstů, známý také jako Touch ID. Bohužel jde o první generaci čtečky, takže zde nečekejte tak bleskové odemykání, jako je tomu u iPhonů 6s. Nad displejem najdete FaceTime HD kameru s rozlišením 1,2 Mpx a senzor okolního světla.

iPad Pro pořádně narostl. Abychom byli konkrétní, jeho míry činí 305,7 mm na 220,6 mm, tloušťka se pak zastavila na velmi dobrých 6,9 mm. I přes svou tenkost se iPad Pro špatně zvedá ze stolu. Podebrat ho téměř nelze a vzít ho jednou rukou je nemožné. Hmotnost tabletu je 713 gramů v případě Wi-Fi varianty, u modelu se SIM kartou počítejte s 10 gramy navíc. Celkově je tedy iPad Pro velkým tabletem, ovšem díky extrémně tenké konstrukci nepůsobí mohutně. Zahřívání hliníkových zad jseme nepozorovali ani při náročné práci s videem nebo hraní her. Nepočítejte však s držením tabletu v jedné ruce – je to velmi nepohodlné a namáhavé. Zpracování iPadu je příkladné, ostatně na preciznost jsme si od Applu zvykli a od iPadu Pro jsme nečekali nic jiného.

Displej: pořád Retina

Jak již bylo řečeno, přední stranu zaujímá 12,9palcový Retina displej s rozlišením 2 732 × 2 048 pixelů, což znamená jemnost 264 bodů na palec. Displej je tedy dostatečně jemný, ba dokonce v jemnosti převyšuje 13palcový MacBook Pro, který má též Retina displej. Pozorovací úhly i podání barev je u iPadu Pro díky použité technologii TFT IPS na špičkové úrovni. Podpora 3D Touch v iPadu Pro chybí. Pochválit musíme i dostatečné podsvícení displeje. Problém nastane až na přímém sluníčku, kdy díky lesklému povrchu budete mít problém s odlesky. Srovnáme-li displej iPadu Air 2 s iPadem Pro, těžko najdeme rozdíly. Oba displeje jsou plně laminované, tři vrstvy zobrazovače se sjednotily do jedné, snížila se vrstva mezi displejem a krycím sklem a navíc se přidala vylepšená antireflexní vrstva pro minimum nechtěných odrazů. Ve výsledku je rozdíl jen v úhlopříčce – displej iPadu Pro je o 78 % větší než ten iPadu Air 2.

TIP: Přečtěte si recenzi na Apple iPad Air 2

Zvuk: král diskoték

U velkého iPadu Apple poprvé osadil čtyři reproduktory, které mají mít za následek plnohodnotnější reprodukci proti iPadu Air. Navíc iPad Pro automaticky upravuje orientaci vysokých frekvencí podle toho, jak ho držíte. To funguje na základě gyroskopu a akcelerometru. Přestože tedy při režimu na šířku budete zakrývat spodní reproduktory, iPad těmi horními zvuk vyrovná a vy nepřijdete o kvalitní zvukový doprovod, ať už sledujete film nebo hrajete hry. Výstup zvuku z 3,5mm jacku je totožný s loňským iPadem Air 2. U předchozích iPadů překrytí reproduktoru dlaní znamenalo ztrátu zvukové kulisy. Navíc při vyšší hlasitosti přenáší iPad do hliníkového těla mírné vibrace, takže výsledný zvukový zážitek je o to silnější. S klidným svědomím můžeme prohlásit, že jde o jeden z nejlépe hrajících tabletů na trhu. Dá se říct, že iPad Pro položí na lopatky i lecjaký notebook nebo přenosný Bluetooth reproduktor.

Apple iPad Pro

Baterie: nízké výdrže se bát nemusíte

Ani Retina displej nemá zvláštní vliv na výdrž baterie. Apple deklaruje 10 hodin při prohlížení webu nebo sledování videa, avšak naše zkušenosti praví, že Apple iPady historicky v tomto ohledu podceňuje. V praxi jsme si ověřili, že s iPadem Pro dokáže člověk fungovat téměř 14 hodin při kancelářské práci, přičemž si sem tam může zahrát i hru nebo si odskočit na sociální sítě. V našem standardizovaném testu iPad Pro streamoval Full HD video (50% jas a 50% zvuk do sluchátek) dlouhých 9 hodin a 12 minut, což je skvělý výsledek. Kapacita baterie činí 10 307 mAh a do dobití na 80% si počkáte 3 a půl hodiny, do plného dobití budete potřebovat necelých 5 hodin.

Ukázka výdrže baterie

Hardware: dosud nejvýkonnější iPad

V iPadu Pro tepe nová generace 64bitového procesoru A9X, který ve srovnání s iPadem Air 2 nabídne 2× větší grafický i výpočetní výkon. Přesto je zde menší rozdíl: zatímco v iPadu Air 2 tepe 3jádrový procesor A8X, iPad Pro dostal dvoujádrový A9X, ovšem na taktu 2,26 GHz pro každé jádro. iPad Pro tak může snadno převzít úkoly, které byly dříve vyhrazeny pro počítače. Příkladem může být práce až se třemi streamy 4K videa v iMovie, retuše až 50Mpx fotografií ve Photoshopu Fix nebo 3D modelováni v AutoCADu 360. Aby tyto náročné aplikace iPad utáhl, Apple mu dopřál rovné 4 GB RAM.

Výsledek procesoru v aplikaci Geekbench 3

Spouštění aplikací je bleskurychlé a ani při náročné práci nemáte šanci iPad zadýchat. Díky velké operační paměti není problém najednou provozovat několik desítek aplikací a v mžiku se mezi nimi přepínat. V App Store jsme nenašli jedinou hru, která by dělala tabletu problémy. S určitostí lze říci, že na novém iPadu byste byli schopní hrát kdejakou PC nebo konzolovou hru, kdyby taková existovala.

Multitasking: velká zbraň iPadu Pro

V čem je nový iPad vlastně Pro? Apple s iOS 9 přinesl plnohodnotný multitasking dvou aplikací najednou. Dlouhou dobu si ho mohli dopřávat jen majitelé iPadů Air 2, ale všem bylo jasné, že kalifornská společnost nebude chtít multitasking dopřát pouze jednomu modelu. Po pár měsících tu máme iPad mini 4 a hlavně 13palcový iPad Pro, který je pro běh dvou aplikací naráz nejlépe stavěný. Aplikací, které multitasking zvládají, vyskákalo jako hub po dešti, takže v současné době je většina známějších aplikací nebo aplikací od velkých vývojářů, jako je Microsoft, Google nebo Adobe pro multitasking plně optimalizovaná. Rozdělení obrazovky je pak velmi jednoduché. Z pravého okraje potáhnete do středu obrazovky a vysune se vám nabídka aplikací. Bohužel tu nejde vyhledávat – pokud máte stovky aplikací, je to problém. Dalším limitem multitaskingu pak může být nemožnost mít stejnou aplikaci spuštěnou ve více než jedné instanci. Nelze tak mít otevřené vedle sebe dva emaily v Mailové aplikaci, dokumenty v Pages nebo dvě okna v prohlížeči Safari. Vždy to lze obejít otevřením alternativní aplikace, kupříkladu vedle Safari si otevřít okno v Chromu. Jenže toto řešení není moc praktické. Naštěstí vývojáři nezahálejí, a tak tu v případě zmíněného Safari už máme jednoduché rozšíření, které právě absenci druhého okna kompenzuje.

Pokud tato omezení přenesete přes srdce, tak vás iPad Pro odmění rozdělením obrazovky v poměru 75:25 nebo 50:50. Žádný jiný poměr není možný. Práce při takto rozdělené obrazovce je značně efektivnější a díky jednoduchosti aplikací je dotykové ovládání přinejmenším stejně rychlé jako u trackpadu na MacBooku. Velký displej navíc nabízí mnohem více obsahu a rychlejší orientaci v aplikacích, než tomu je například u iPadu Air 2. Z dalších možností je tu pak režim Slide Over, kdy si stávající aplikaci překryjete pásem té druhé. Odpovíte tak rychle na příchozí iMessage nebo nahlédnete do kalendáře, aniž byste museli zavírat právě aktivní aplikaci. Třešničkou na dortu je pak Picture in Picture, neboli obraz v obraze: ať už si pustíte video v prohlížeči Safari, nebo sledujete film v AV Player, díky tomuto režimu si video zmenšíte do malého okna, které je fluidní a můžete s ním libovolně hýbat, přemisťovat z jednoho rohu obrazovky do druhého nebo ho připnout ke straně. Ačkoliv tento režim funguje i na iPadu mini 4 a iPadu Air 2, tak právě na iPadu Pro nám přijde jako nejpoužitelnější. Když totiž okno zmenšíte, je stále dostatečně velké na to, abyste mohli sledovat obsah a přitom vám nezabíralo moc místa z plochy, kdežto u iPadu mini je tento režim spíše znouzectnost.

Multitasking na iPadu Pro

Aplikace: ještě to není ono

Co se týče samotných aplikací, i iPad Pro naráží na ten samý problém jako před rokem s iPhony 6 – kvůli novému rozlišení jsou dosavadní aplikace pouze roztažené a neostré. Vývojáři musí každou svou aplikaci teprve přizpůsobit většímu rozlišení, což mnozí ještě nestihli. Výsledkem jsou tak mnohdy komické případy, kdy se vám na iPadu Pro v aplikaci Facebook nezobrazí více než jeden příspěvek nebo velikost tlačítka přesahuje velikost palce u ruky. Nejvíce zarážející je pak převzatá klávesnice z takto neupravených aplikací. iOS z neznámého důvodu neumí poskytnout aplikaci nativní klávesnici uzpůsobenou pro velký iPad a roztáhne vám původní klávesnici, která je určená pro menší iPady. Vývojáři na iPad Pro bohužel nereagují tak pružně, jako tomu bylo u iPhonů, takže v námi testovaném iPadu byla 1/3 aplikací neoptimalizovaná. Příkladem může být onen Facebook, přitom jeho Messenger optimalizaci dostal už před několika týdny. Stejný případ je Google – aktualizovaný je pouze pouze Chrome a Překladač, přičemž na Google Mapy, YouTube ani Google Docs se zatím nedostalo. Naopak silným hráčem na poli aplikací optimalizovaných pro 12,9palcový iPad je Microsoft i Adobe. Obě společnosti byly pozvány na prezentaci iPadu Pro, takže se ani jiný přístup nečekal. S takto připravenými aplikacemi je pak radost pracovat. iPad Pro nabízí dostatečně velký displej na to, aby ho aplikace využívaly na maximum, a jakékoliv plýtvání se neodpouští. S využitelností některých svých aplikací se má i sám Apple čemu učit – zkrátka přidat do aplikací více obsahu, aby uživateli nabídly přidanou hodnotu, což se v případě mailového klienta nebo aplikace hudby neděje.

Ukázka neoptimalizovaných aplikací na iPadu Pro

Uživatelské prostředí iOS 9: nevyužitý potenciál

Při prvním spuštění displeje vás tolik nepřekvapí iOS 9 jako samotné rozložení ikon. Přestože by se dalo očekávat, že Apple zásadně přepracuje uživatelské prostředí, aby využil téměř 13palcový displej, opak je pravdou. Pokud vedle sebe dáte iPad mini a iPad Pro, tak na obou tabletech poskládáte stejné množství aplikací na jednu obrazovku, přestože je mezi displeji 5palcový rozdíl. Apple u iPadu Pro neudělal žádnou změnu v rozložení a přizpůsobení iOS velkému displeji, a tak je výsledkem obyčejné nafouknutí UI. Systém nabízí pouze režim zvětšení, který uživatelé znají již z iPhonů 6, kdy ikony narostou do nadpřirozených rozměrů.

Apple iPad Pro

Jinou možnost modifikace v iOS nenajdete. Těžko hledat v tomto smýšlení Applu pozitiva. Snad jen těm, co mají mnohdy problémy se na telefonu trefit na správnou ikonu, tak u iPadu Pro přehmat nehrozí. Mezery mezi ikonami jsou opravdu tak velké, že s ovládáním nebude mít problém dětská ruka ani ruka člověka v pokročilém věku. Kde naopak Apple využívá větší plochy zobrazovače je klávesnice, která byla doplněna 5. řádkem kláves se speciálními znaky. Po přetočení iPadu na šířku získáte srovnatelně velkou klávesnici jako u 13palcových notebooků. Česká klávesnice nabízí i znaky s diakritikou a díky velikosti se na ní píše dobře.Klávesnici bohužel nemůžete rozdělit a psát dvěma palci, jako je tomu u menších iPadů.

Ukázka prostředí iOS 9

Fotoaparát a videokamera: nic nového pod sluncem

Fotoaparát u nového iPadu Pro neprošel zásadním vylepšením. Spokojit se musíte s 8 megapixely a clonou f2,4. Jde tedy o totožný fotoaparát, který Apple použil u loňského iPadu Air 2 a řádově levnějšího iPadu mini 4. Na druhou stranu je otázkou, jak vám tato skutečnost bude vadit, poněvadž pořizovat fotky na veřejnosti s 13palcovou palcovou plackou chce značnou dávku odvahy. Na „skenování“ dokumentů a účtenek však iPad postačí více než dobře.

Fotografie pořízené iPadem Pro
Fotografie pořízené přední Facetime kamerou

Kamera dokáže natáčet video ve Full HD rozlišení při 30 snímcích za vteřinu, nebo Slow-motion video při 120 FPS, to však jen v HD rozlišení. Apple iPady nevybavuje optickou stabilizací obrazu a ani u iPadu Pro neudělal výjimku. Přední FaceTime HD kamera má rozlišení 1,2 Mpx a je schopná pořizovat video při rozlišení 720p. Její využití je však jasné – má sloužit pro videotelefonování přes FaceTime nebo Skype.

Apple iPad Pro – testovací video, 1080p, 30 FPS, exteriér

Konektivita: standard u Applu

Základem je rychlá Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (dvě pásma 2,4 GHz a 5 GHz) a Bluetooth 4.2. Služba Apple Pay je zde zastoupena jen v aplikacích díky čtečce Touch ID. Platbu v obchodech s iPadem Pro nelze uskutečnit, neboť postrádá NFC. Základní Wi-Fi varianta neobsahuje ani GPS – tu nalezneme až u modelů se SIM kartou.

Chytré příslušenství: Smart Keyboard a Apple Pencil

S iPadem Pro Apple představil speciální příslušenství v podobě tužky a klávesnice. Ani jeden z doplňků se bohužel dosud v České republice nezačal prodávat, a my jej tak pro vás otestujeme později.

Smart Keyboard kombinuje klávesnici a Smart Cover, který známe z iPadů už roky. Klávesnice s iPadem komunikuje i se z něj dobíjí pomocí Smart konektoru na boku. Velikost klávesnice je stejná jako u 13palcových MacBooků, a tak by se na ní mělo dát psát stejně rychle a pohodlně. Přesto si bude potřeba zvykat na povrch kláves, který Apple potáhl speciální tkaninou, která je odolná vůči vodě a znečištění. Výhody klávesnice jsou jasné – je velice kompaktní, lehká a má vícero použití. Ve složeném stavu ochrání váš iPad při cestování, slouží jako stojánek pro sledování filmů a nakonec poslouží i jako samotná klávesnice. Nevýhodou může být pouze 4mm zdvih kláves, absence podsvícení a s vysokou pravděpodobností bude chybět české rozložení klávesnice.

Apple Pencil je tužkou, nikoliv stylusem. Alespoň tak jej prezentuje Apple Apple. Její kouzlo je v téměř nulovém zpoždění a možném přítlaku díky senzorům ukrytém v těle samotné tužky. Pro skvělou funkčnost Apple Pencil tak musel Apple přijít se speciální vrstvou snímání dotyku, a proto tužka nebude fungovat nikde jinde než na iPadu Pro. V hrotu se nachází dva senzory náklonu, které mají za následek, že s Apple Pencil můžete přirozeně stínovat stejně pohodlně, jakoby jste v ruce drželi uhel nebo obyčejnou tužku. Baterie v tužce vydrží 12 hodin malování, skicování nebo čmárání. O dobití se pak postará Lightning konektor skrytý pod magnetickým víčkem. Již za 15 sekund nabíjení Apple Pencil docílíte 30minutové výdrže.

Závěrečné zhodnocení: krůček od dokonalosti

Jaký v nás zanechal velký iPad výsledný dojem? Vcelku kladný. Po stránce designu a zpracování mu není co vytknout. To samé lze říci o displeji, který je prostě úžasný a je radost se na něj dívat. Připravte se však, že kvůli 12,9palcovému displeji budete muset postupovat kompromisy – mobilita šla zkrátka stranou. Výkon iPadu Pro je obrovský a nesetkáte se u něj s padáním aplikací nebo zamrzáním. Dvě souběžně spuštěné aplikace na jedné obrazovce posouvají efektivitu práce dál a po spojení s externí klávesnicí iPad Pro bez problémů zastane kancelářskou práci, i když v mnoha situacích bude mít stále klasický notebook navrch. Výhody iPadu Pro jsou v dotykovém ovládání, jednoduchosti používání a samozřejmě v počtu aplikací, který každý den stoupá.

Apple iPad Pro

Hlavními nedostatky jsou v tuto chvíli nedotažené aplikace a chyby v iOS 9. Až toto Apple a vývojáři vychytají, pak bude iPad Pro skvělým pracovním nástrojem, prostředkem ke konzumaci obsahu a pro někoho i náhradou za klasický počítač.

Za cenu 25 tisíc korun dostanete iPad Pro ve verzi s 32GB vnitřní pamětí, nad kterou většina zákazníků nebude ani uvažovat, chtějí-li jím aspoň částečně nahradit notebook. Proto jsou v nabídce dvě 128 GB varianty. Ta nejdražší ukrývá slot pro SIM kartu, kde vzniká možnost přenosu dat přes sítě mobilních operátorů. Za iPad Pro se 128 GB úložištěm zaplatíte 28 900 korun a nejlépe vybavený iPad se 128GB pamětí a slotem na SIM kartu stojí 33 800 korun. Apple vynechal 64GB variantu a zároveň neuvedl ani 256GB model, který by byl vhodný pro uživatele, co se nechtějí omezovat kapacitou. Zároveň s pořízením iPadu Pro zvažte nákup Smart Keyboard a Apple Pencil, který již má českou cenovku, vyjde vás na 3 tisíce korun. I když jejich dostupnost u nás není v současné době bůhvíjaká, je otázka pár týdnů, kdy tyto doplňky budou skladem. Bez nich je iPad Pro pouze větším iPadem a sám o sobě nic navíc nenabídne, pomineme-li obří výkon a skvěle hrající reproduktory.

Konkurence

Na první pohled se může zdát, že iPad Pro konkurenci skoro nemá. Na ten druhý ale najdeme velkou skupinu konvertibilních Windows zařízení, která jsou tabletem, avšak díky připojitelné klávesnici i notebookem. Díky plnohodnotnému operačnímu systému pak zastanou mnohem lepší pracovní roli.

Lídrem v segmentu konvertibilních zařízení je určitě Microsoft se svým hybridem Surface Pro 4, což je díky 6. generaci procesorů Intel Core tablet s výkonem notebooku. Za konfiguraci se 4 GB RAM a 128GB úložištěm zaplatíte u našich německých sousedů po přepočtu 27 tisíc korun. V balení najdete i stylus Surface Pen, avšak za klávesnici Type Cover si budete muset připlatit další tři tisíce.

TIP: Microsoft představil Surface Pro 4: větší výkon a spousta vylepšení
Microsoft Surface Pro 4

Toshiba Portégé Z20t je další z řady konvertibilních prémiových notebooků s úhlopříčkou dotykového displeje 12,5 palců a dlouhou výdrží na baterii. Cenovka základního modelu se zastavila na 34 tisících korun.

TIP: Recenze Toshiba Portégé Z20t – Když je tablet notebookem
Toshiba Portégé Z20t

Další zařízení v oblasti 2v1 je Asus Transformer Book T300 Chi. Ten nabídne displej o úhlopříčce 12,5 palců s vysokým rozlišením 2 560 × 1 220 pixelů a vnitřním úložištěm o kapacitě 128 GB. Pořídit lze za příznivějších 23 500 Kč.

TIP: Recenze Asus Transformer Book Chi – Jediný svého druhu
ASUS Transformer Book T300 Chi

Za zapůjčení iPadu Pro děkujeme e-shopu iWant.cz, kde jej můžete zakoupit. 


apple-ipad-pro
Klady
  • výdrž na baterii
  • dvojice stereo reproduktorů
  • extrémní výkon tabletu
  • 12,9palcový Retina displej
Zápory
  • neoptimalizované aplikace na velký displej
  • dosud nedostupné doplňky k iPadu
  • nedotažený iOS a multitasking
Diskuze ke článku
Patrik Hatas
Patrik Hatas
Neviem. Uz len to ako smiesne vyzera ten dizajn roztiahnuty na velkej uhlopriecke.

Ani si pracu s tym nedali trosku ten os prisposobit. Takto to posobi len dojmom ze chcu z toho segmentu vytrieskat co to da, rozsirit ponuku o vacsie uhlopriecky zatial co predaje klasickych padaju.

Apple robi dobre produkty ale tu je jasna volba windows zariadenia. Pouzit na takej uhlopriecke mobilny os je zle. Apple by mal tiez porozmyslat o hybride. Moze sa inspirovat u microsoftu
Dominik
Lol ta imperialistická firma Epl ještě žije?
Xwert Is
Xwert Is
Stále neviem komu je tento tablet určený resp kto by si ho kupoval a za akým účelom.
ICE
Podle mně se na iPad pro píše bez externí klávesnice zatraceně blbě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze