Apple iPad Air
recenze

Apple iPad Air

Velký tablet v malém těle
75

Přichází již pátá generace oblíbeného tabletu Apple iPad. Tentokrát nese název iPad Air, což má svůj důvod. Tablet značně ztratil na váze i velikosti, přesto nabídne stále špičkový 9,7palcový Retina displej, dlouhou výdrž i nekompromisní výkon. Uvnitř běží samozřejmě nejnovější systém iOS 7. Patří iPad stále na vrchol, nebo zaspal dobu?

Před rokem vyšel Apple iPad 4, který rozhodně nebyl revoluční, nepřinášel zásadní změny, jen částečné vylepšení již fungujících prvků a principů. V první řadě to byl nový procesor A6, který dosahoval více než dvakrát lepších výsledků oproti A5X u iPadu 3, systém opět běžel o trochu rychleji a v recenzi jsme vám řekli, že to v drtivé většině aplikací ani nepoznáte. Během toho roku se objevily náročnější hry, se kterými už má iPad 3 (o starších nemluvě) trochu problémy.

Za zapůjčení Apple iPad Air děkujeme e-shopu Sunnysoft.cz, kde můžete tablet zakoupit, a také obchodu iWorld, kde ho můžete zakoupit rovněž.

Apple iPad Air - oficiální fotografie

Druhou velkou změnou byl Lightning konektor, který byl menší, rychlejší a jednodušeji se zapojoval. Problém byl také v tom, že se nová generace jmenovala vlastně stejně jak ta třetí a v horších obchodech jste ji odlišili skoro jen díky konektoru. Nyní ale vyšel iPad páté generace, který nese jméno iPad Air. Přinese konečně revoluci, dojde na slova Jobse při uvádění prvního iPadu, že konečně vyměníme počítače za tablet?

Technické parametry Apple iPad Air

Kompletní specifikace
Konstrukce240 × 169,5 × 7,5 mm, 469 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 9,7" (2 048 × 1 536 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A7, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: PowerVR G6430
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 8
Akumulátor8 827 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 4:11 hodin
Dostupnostlistopad 2013, 12 290 Kč

Apple iPad Air – videopohled

Obsah balení

Přesto, že je krabice poměrně velká, tak v ní téměř nic nenajdete. Kromě samotného tabletu to je akorát USB kabel s Lightning koncovkou a zástrčka do zásuvky. Pak jsou to samozřejmě nějaké návody. Bohužel jsme se nedočkali sluchátek ani dalšího příslušenství.

Design a konstrukce

iPad Air má několik nových vlastností, kvůli kterým byste svůj starší iPad nejraději vyhodili z okna. Tím naprosto nejzásadnějším je nové tělo. Air vychází z konceptu iPadu mini, což se projevilo v několika věcech. Zaprvé to je zaoblení rohů. Předchozí generace měly podlouhlé a mírné zakřivení. Oproti tomu právě mini přišel s mnohem kulatějším a kratším zakřivením, díky kterému se držel v ruce mnohem jistěji. To samé nyní dělá Air. Skutečnost je taková, že na první pohled Air od mini nerozeznáte, protože vypadají stejně, akorát jeden je trochu větší.

Srovnání iPadu 4 a iPadu Air

Air je o nějaké dva milimetry tenčí než čtyřka a v pase nyní měří jen 7,5 mm. Naprosto nejdůležitější je, že nyní váží 469 g, což je o zhruba 200 g méně než předchozí generace a zároveň se tak stává jedním z nejlehčích desetipalcových tabletů na trhu, konkurence je často minimálně o 100 gramů těžší. A přitom nenarazíte na žádné kompromisy. Zásadní novinkou tak je, že iPad Air budete držet v ruce naprosto jistě. Není ani příliš těžký, aby se nedal udržet jednou rukou, ani příliš lehký, abyste na něj zapomněli. Tablet dále zeštíhlel na rámečku okolo displeje, na výšku přišel o pouhý jeden milimetr, ale na šířku to je už 16 mm, což je znatelná změna. Kompaktnější rozměry jsou vítanou změnou a spolu s nižší váhou a menším zaoblením se tablet celkově lépe používá.

Rozměry Hmotnost
Apple iPad Air 240 × 169,5 × 7,5 mm 469 g
Apple iPad 4 241,2 × 185,7 × 9,4 mm 662 g
Asus New Transformer Pad 263 × 180,8 × 8,9 mm 585 g
Samsung Galaxy Note 10.1 243,1 × 171,4 × 7,9 mm 545 g
Google Nexus 10 263,9 × 177,6 × 8,9 mm 603 g

Air je příjemně lehký a kovové materiály mu dodávají ten správný pocit luxusu, na který jsme u iPadu zvyklí. Vybrat si můžete ze dvou variant. Dříve černá je nyní vesmírnou šedou a druhou variantou je stříbrná. Matný povrch ve stylu iPadu mini zad je přitom velmi příjemný na dotek. Materiály, vyváženost a kvalitní provedení jsou argumentem, proč je tablet od Applu v tomto směru daleko před konkurencí. Za to si samozřejmě zaplatíte.

Apple iPad Air

Ovládací prvky na těle tabletu se od minula téměř nezměnily. Na horní straně naleznete vstup pro 3,5 mm jack, mikrofon a tlačítko pro vypnutí nebo zapnutí. Levá strana zůstává kompletně čistá a na pravé straně nalezneme nejprve zámek, ten si můžeme nastavit buď na vypnutí nebo zapnutí zvuku či pro uzamčení otáčení. Hned pod ním jsou dvě oddělená tlačítka. Slouží samozřejmě pro regulaci hlasitosti. Dříve byla tlačítka spojena. Ačkoliv jsem neměl s ovládáním dříve problém, tak nynější systém mi připadá lepší.

Spodní straně dominují stereo reproduktory a také Lightning konektor. Ten známe už z minulé generace iPadů. Díky němu tablet nabijete do čtyř hodin a další výhodou je jeho oboustrannost. Když tablet otočíme, tak předně nalezneme lesklé logo Applu. Je tu také pětimegapixelový fotoaparát bez přisvětlovací diody a druhý mikrofon.

Výkon

Pokud chceme rozlousknout, proč je iPad Air mnohem lehčí a menší, tak se musíme podívat, co je vlastně uvnitř a jak to ovlivní výkon a chod celého zařízení. Začněme novým procesorem, který je označen jako A7. Jedná se o dvoujádrový procesor s taktem 1400 MHz, tedy na první pohled stejný jako v případě předchozí generace. Nebudu vás dlouho napínat, zásadní změna je v architektuře, která je 64bitová. Air nyní dosahuje téměř dvounásobných výsledků při testech. Například v měření Geekbench 3 dosáhl iPad 4. generace výsledku 1408. U iPadu Air je to 2643.

Aplikací využívajících síly nového procesoru je zatím málo, ale budou přibývat. Jmenovat mohu třeba hry Infinity Blade III nebo nový GT Racing 2, který jsme zde recenzovali. Na Air, stejně jako na iPhone 5s, běží plynuleji než na předchozích generacích, dokonce lépe než na iPadu 4. Nový procesor také poznáte při otevírání některých aplikací. V běžném chodu si toho asi nevšimnete, ale ve srovnání s přechozím iPadem se vám AppStore načte výrazně rychleji, nastavení nové tapety trvá poloviční dobu, stejně tak Safari načítá stránky výrazně rychleji. A to i přes to, že má tablet jen 1 GB operační paměti RAM. Veškerá svá data si ukládáte do vestavěné paměti, která se - jak je u Applu zvykem - nedá rozšířit o paměťové karty. Vybrat si můžete z několika variant: 16 GB, 32 GB, 64 GB a 128 GB.

iPad Air je vybaven stejným výkonem jako iPhone 5s, ale něco mu přeci jen chybí. Je to Touch ID a senzor otisků prstů. Pokud chce Apple nějakou technologii skutečně prosadit, tak by ji měl využívat u všech svých zařízení. Zatím s ní sice nemůžete dělat příliš věcí, jen odemykat telefon a nakupovat aplikace, ale i to je příjemné usnadnění. Pokud iPhone 5s nemáte, tak vám to u nového iPadu asi chybět nebude, ale je to škoda.

Baterie a výdrž

Lepší výkon ale není jediným výsledkem přechodu na nový procesor. Tablet je díky tomu mnohem úspornější, takže Apple se rozhodl zásadně zmenšit baterii. iPad Air má v sobě 32,4 Wh baterii, zatímco předchozí čtyřka měla 42,5 Wh, což byl důvod vysoké hmotnosti předchůdce. Není to ale žádný problém, protože takto vydrží podobně dlouho jako předchozí generace. Deset hodin běžného používání, častokrát i déle. Pokud chcete hrát náročné 3D hry, tak se připravte na kratší dobu, která by mohla spadnout třeba k pěti hodinám, jinak se ale o výdrž bát nemusíte. Také se vám stane, že budete iPad nabíjet jednou za pár dní.

Samozřejmě jsme nezapomněli provést naše standardizované testy výdrže. Tablet byl přihlášen do 3G sítě, streamovali jsme HD video (1080p) pomocí zabezpečeného Wi-Fi připojení a zvuk byl posílán do vlastních špuntových sluchátek. Jas displeje byl na hodnotě 50 %, stejně jako hlasitost zvuku. Synchronizace na pozadí byly potlačené. Tablet vydržel celkem 9 hodin a 20 minut, což odpovídá předchozím iPadům. Při nabíjení se na 80% dostane za 2 hodiny a 55 minut, na 100% budete čekat celkem 4 hodiny a 13 minut.

Apple iPad Air

Displej: multimediální potěšení

Displej iPadu už není nejjemnější na trhu a některé konkurenční tablety v počtu pixelů na palec dosahují jemnosti až 300 ppi, zatímco iPad Air má „pouhých“ 264 ppi. Drží totiž rozlišení 2 048 × 1 536 px na displeji o velikosti 9,7 palce. Výhodou ale je technologie IPS. A je tu jedna zajímavost. Když si vedle sebe položíte iPad 4. generace a Air, tak zjistíte, že mají úplně jiné displeje, přestože parametry odpovídají. U Airu uvidíte při naprosto detailním pohledu pixelovou mřížku, zatímco u čtyřky ne. Na druhou stranu iPad Air má lepší podání barev, které jsou o něco studenější než u předchůdce a třeba bílou podává mnohem lépe.

Mřížky se bát nemusíte, vůbec si jí nevšimnete, maximálně, když vedle sebe položíte právě iPad 4 a iPad Air, celkově je displej krásně jemný. A pokud to ještě srovnáme třeba s novým desetipalcovým tabletem Samsung Galaxy Note 10.1 2014, který má jemnější displej než Air, stejně iPad vyjde jako vítěz, protože přes všechnu jemnost má Note viditelnější pixely a horší podání barev. Kromě jemného displeje a věrného podání barev iPad nabízí také dokonalé pozorovací úhly, kdy je displej jasně vidět i téměř úplně ze strany.

Zvuk

Konečně se dostáváme k nějakému pořádnému vylepšení oproti čtvrté generaci. Zvuk – iPad se konečně zbavil jednoho mono reproduktoru a nahradil ho dvěma stereo reproduktory, které jsou umístěny okolo Lightning konektoru. V porovnání se starší generací je zvuk na úplně jiné úrovni, ale ani před konkurencí se stydět nemusí. Hudba zní čistě, není tlumená a neměl jsem pocit, že by hrála z hrnce, což u některých konkurenčních tabletů říci nemohu. Stále se vám ovšem může stát, že při držení iPadu na šířku si rukou zakryjete reproduktory. Mělo by se to však dít méně, protože třeba já osobně jsem zvyklý tablet držet za spodní část, kde byl reproduktor dříve.

Apple iPad Air

Fotoaparát

Vylepšení se dočkala také kamera, alespoň ta přední. Stále má sice rozlišení pouhých 1,2 megapixelu, ale lépe pracuje se světlem a dokáže podat lepší výsledek ve tmavém prostředí, pokud třeba večer chcete volat přes Face Time. Zadní fotoaparát je stále stejný, má rozlišení pět megapixelů a fotky z něj nejsou žádným zázrakem. Tablet většinou není určený k fotografování, ale stačí se projít Prahou a uvidíte, kolik turistů právě s iPadem nesmyslně fotí. Já osobně bych viděl využití foťáku ve chvíli, kdy si píšu poznámky a k tomu si chci vyfotit ilustrační fotku. Ve škole třeba tabuli, na výstavě obraz…

Za běžného světla jsou fotografie poměrně ostré
Večer toho už moc ale nevyfotíte
V interiéru záleží hlavně na osvětlení

Za dobrého světla uděláte poměrně slušné fotografie. Pokud ale nebudete mít dostatek slunečního světla, tak počítejte s výrazným nástupem šumu. Základní vestavěná aplikace zvládá autofocus a digitální zoom, který ale funguje jen jako výřez a následné zvětšení. Opět samozřejmě můžete používat tlačítko pro regulaci hlasitosti místo spouště fotoaparátu. Obejít se ale musíte bez LED diody.

iPadem samozřejmě také pořídíte video. Zadní kamerka vám natočí video v rozlišení 1080p a ta přední zvládne až 720p. Opět nečekejte žádný zázrak, video obsahuje hodně šumu, ale je poměrně ostré. A to i u okraje. Přesvědčit se můžete následující demonstrací.

Apple iPad Air (testovací video) – exteriér, 1080p

iOS 7 ve velkém těle

Pokud se chcete dozvědět více o samotném systému iOS 7, tak vám mohu doporučit naši recenzi. My se teď ale zaměříme na několik detailů, jak nový systém funguje v tabletu. Zatímco u samotného zařízení jsme mohli chválit perfektní provedení, tak u systému trochu narazíme. Už od vydání prvního iPadu stále čekáme, kdy tedy ty tablety vytlačí notebooky a počítače, kdy konečně půjde používat tablet tak, jak používáme naši hlavní pracovní stanici. Ještě se tak nestalo a v brzké době u iOS asi ani nestane.

Prostředí iOS 7

Předně si musíme uvědomit, že iOS 7 je skvělý systém pro telefony, kde funguje výborně. Jenže tablet nefunguje jako telefon a stejný systém ho dokáže brzdit. Máte tu veliký desetipalcový displej, který ale vypadá na úvodní obrazovce jen jako zvětšený iPhone a je tu úplně stejný multitasking. Přesto ale Apple udělal už dávno jeden dobrý krok – rozlišuje aplikace pro iPad a iPhone.

Najdete tu tak spoustu skvělých aplikací, které fungují opravdu plnohodnotně, můžete si stáhnout perfektní editory obrázků, můžete zde upravovat hudbu téměř jako v počítači, dokonce stříhat video, vytvářet plnohodnotné dokumenty s funkčními styly, obrázky a dalšími multimediálními prvky, najdete spoustu nástrojů pro management a prohlížeč webu je na skvělé úrovni. Problém je v tom, jak to všechno děláte.

Apple iPad Air

Konkurence už na tento problém tak trochu přišla. Málokdo má na počítači puštěnou zrovna jednu aplikaci najednou. Jen pokud by se chtěl maximálně koncentrovat, třeba jako já v případě psaní této recenze. Většinou vám však běží víc věcí vedle sebe. A to je právě problém iOS. Jste v jedné aplikaci, a když chcete dělat cokoliv jiného, tak musíte přepnout do jiného programu. Tak třeba když jste na webu a zároveň si s někým píšete na chatu. Neustálé přepínání sem a tam je otravné a neuvěřitelně zdržuje. Nejsou tu žádné miniaplikace jako u Androidu nebo možnost rozdělit si displej na dvě části jako na tabletech s Windows 8/Windows RT.

Stejně tak nejsem úplně spokojen s tím, že vysouvací lišty (ať už notifikační nebo kontrolní) jsou stejné jako u iPhonu. Jedna slouží pro přehled dne a zobrazení zmeškaných událostí, zatímco v té druhé najdete několik ovládacích prvků - hudební přehrávač, několik ikon rychlého vypnutí/zapnutí (režim letadlo, Wi-Fi, Bluetooth nebo zámek otáčení), pak je tu hlasitost, jas displeje a rychlé spuštění fotoaparátu či stopek. Na iPhonu jde toto rozdělení pochopit, u iPadu je trochu zbytečné a vše by se klidně vešlo do jedné společné lišty. Při používání iPadu (ale ono to není vyřešené ani u Androidu) budete mít neustále pocit, že vám něco chybí, nebudete si jisti, že držíte zařízení, které by mělo nahradit váš počítač. iPad by měl nabídnout jiný zážitek než iPhone, měl by fungovat trochu jinak. Ale to by se nejprve musel iOS skutečně rozdělit na dvě dost odlišné verze. K tomu kroku pravděpodobně časem dojde.

I přes mou skepsi se však zařízení nebojte. Dost možná nevyhodíte svůj notebook, ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že na denní nošení na přednášky, na prohlížení multimédií a dokonce na nějakou tu práci se hodí. Jen má ještě dlouhou cestu před sebou. Konečně alespoň Apple předělal svůj balík iWork a iLife do nového designu, takže už nepotkáte starou klávesnici a všudypřítomné imitace materiálů. Tyto dva balíky aplikací dostanou noví majitelé zdarma, což z iPadu dělá slušný pracovní nástroj. Skutečně to je ukázka toho, jakou má iPad sílu, jen to chce ještě dotáhnout. V poslední verzi byl také opraven problém při otáčení v multitaskingu, ale u některých aplikací stále zlobí náhledy, takže vidíte třeba černou obrazovku nebo náhled vůbec neodpovídá skutečnosti, to jsou ale drobné detaily, které se navíc s každou další aktualizací mohou eliminovat.

Apple iPad Air

Komunikace

Tablet si můžete provázat se čtyřmi základními službami. Je to Twitter, Facebook, Flick a Vimeo. Díky tomu si usnadníte přihlašování v aplikacích. Pokud však budete chtít služby plnohodnotně využívat, tak si musíte vždy stáhnout samostatnou aplikaci. Samozřejmě si můžete přidat i další účty, nejjednodušší je provázání se službami od Microsoftu, Googlu, Yahoo! a AOL. Díky tomu si do tabletu nahrajete kontakty, emaily, poznámky i kalendáře.

Pokud se rozhodnete používat základní vestavěný emailový klient, tak se musíte smířit s několika věcmi. Při psaní nového emailu už nemůžete přiložit žádné obrázky a ani nezměníte, ze kterého emailu zprávu odesíláte. Se stahováním příloh a přidáváním dalších účtů ale žádný problém není. Kromě emailů můžete odesílat také zprávy svým iOS kontaktům. Pokud má například někdo iPhone, tak si s ním můžete bez problému psát a jemu to bude chodit jako SMS zprávy.

Základním internetovým prohlížečem je Safari, které má několik úplně jednoduchých funkcí. Stránky můžete sdílet, připínat na plochu, odesílat do tiskárny nebo vkládat do seznamu četby pro pozdější přečtení (i bez připojení k internetu). Pokud používáte iCloud, tak můžete sdílet otevřené taby. A to je tak všechno. Občas vám může spadnout, ale podle zkušeností funguje mnohem lépe než třeba Chrome od Googlu, který si můžete samozřejmě stáhnout v App Store.

Zábava

Apple iPad Air

Mezi základní aplikace patří samozřejmě Hudba a Video. Hudbu si můžete buď zakoupit online na iTunes nebo si ji přetáhnout třeba ve formě MP3 z PC. Přehrávač podporuje standardní rozřazení podle seznamů, umělců, skladeb, alb, skladatelů a žánrů. Nic speciálního nečekejte, přehrávač je skutečně velmi jednoduchý. Funkce Rádio u nás bohužel stále ještě nefunguje.

Videa si můžete buď stáhnout z počítače nebo si je opět zakoupit na iTunes. Bohužel si je, stejně jako hudbu, nemůžete posílat mezi zařízeními či stahovat z webu. Tyto dva přehrávače jsou tak fixně vázány na iTunes. Na druhou stranu je tu funkce Air Play, která dokáže přes Wi-Fi odesílat hudbu, video či dokonce hry na Apple TV. Můžete tak filmy z iPadu jednoduše pouštět na velké obrazovce. Jak už jsme si u Applu zvykli, tak samozřejmě chybí NFC.

Dále nemá moc smysl o vestavěných aplikacích mluvit. Pokud zamíříte do obchodu, tak naleznete přes 475 000 aplikací upravených pro iPad. Najdete tam skutečně vše – spousty prohlížečů, přehrávačů, fotografických aplikací, kuchařských průvodců, slovníků, grafických editorů, sociálních sítí, navigací, her a tak dále.

Apple iPad Air
Obchod s aplikacemi AppStore

Závěr

iPad Air ušel ohromný kus cesty v oblasti hardwaru. A není to jen nový procesor, ale hlavně menší a výrazně lehčí tělo, které se nyní mnohem pohodlněji drží, a při práci s ním si budete jistější. Stále je tu dlouhá výdrž, na kterou se můžete spolehnout a stále tu je ten špičkový, až exkluzivně působící design s kovovým tělem, nyní ještě hezčí než předtím. Fotoaparát na druhou stranu bohužel nedoznal žádných změn, ale tablet není zařízení určené k focení a displej stále obstojí mezi konkurencí, přestože se také nijak výrazně nezlepšil. Potěší vás naopak nové stereo reproduktory, za které se tablet stydět nemusí a hodí se i na přehrávání hudby.

iOS 7 je vyspělý systém, akorát se úplně nehodí k plnohodnotné práci na tabletu, takže zde má Apple ještě mezery. V ceně tabletu ale dostanete velmi povedené balíky aplikací iWork a iLife a k tomu si budete moci vybrat z nepřeberného množství dalších aplikací v obchodě. Hodí se jak na zábavu, tak na práci, můžete ho třeba nosit do školy, na což stačí úplně královsky. Narazit můžete v případě, že budete chtít pracovat na více věcech najednou, přičemž neustále budete muset přepínat z aplikace do aplikace a systém vám nedovolí si dát dvě okna vedle sebe.

iPad Air seženete od nějakých dvanácti do astronomických dvaceti tisíc korun, přičemž si budete moci vybrat od Wifi verze s 16GB pamětí až po verzi s 3G modulem a 128 GB paměti. V balení najdete akorát nabíječku a kabel pro připojení k PC, bohužel žádná sluchátka ani další příslušenství.

Apple iPad Air

Konkurence

iPad je velmi specifické zařízení a pokud nejste na iOS zvyklí, tak možná dáte přednost zařízení s Androidem, které vám nabídne více možností při úpravě prostředí a systému. Prvním konkurentem může být Asus New Transformer Pad, který rovněž zaujme kovovým tělem, jeho prostředí ale není tak svižné. Nabídne obdobně kvalitní displej a mohl by vás zaujmout připojitelnou klávesnicí.

ASUS New Transformer Pad

Druhým konkurentem je Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), který má jemnější displej a zaujmout vás může perem S Pen, které je umístěno přímo v těle tabletu. Podobně kvalitní stylus si k iPadu nepořídíte. Opět ale není tak luxusně zpracovaný a prostředí neběhá tak svižně. Cenově vyjde velmi podobně.

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)

Jako třetího konkurenta vybíráme desetipalcový Nexus 10 s čistým Androidem. Ten je opět plastový, je méně kvalitně zpracování, ale displej má také krásně jemný a zaujme hlavně velmi nízkou cenou.

Google Nexus 10

Za zapůjčení Apple iPad Air děkujeme e-shopu Sunnysoft.cz, kde můžete tablet zakoupit, a také obchodu iWorld, kde ho můžete zakoupit rovněž.

iWorld logo Sunnysoft logo
apple-ipad-air
Klady
  • Menší rozměry a nižší hmotnost
  • Kvalitní provedení
  • Výdrž baterie
  • Výborný displej
  • Stereo reproduktory
  • Rychlý procesor
  • iWork a iLife v ceně
Zápory
  • Chybí Touch ID
  • iOS 7 na tabletu trochu omezuje
  • Fotoaparát nedoznal zlepšení
  • Omezení iTunes
Diskuze ke článku
Mrazik
Recenze ala Verge...proc ne
Ale chtelo by to lepsi video,neni v tom videt "oko"
O mluveni radeji pomlcim,ne kazdy ma prijemny hlas,ale treba o tom procesoru byl trochu ulet

Ale jinak to neni spatny,priste to muze byt jen lepsi...jak rikam,chtelo by to zlepsit video cast,protoze zabery na hrani zavodu nereknou nic a ani nejsou libivy...

Nakecavat minuty jen aby toho bylo hodne je nesmyslne...
Jiří Benda
Jiří Benda
Na tuhle recenzi jsem skutečně čekal s velkým očekáváním, které ovšem velmi rychle upadlo, když jsem zjistil, že jí opět dělal pan Vojtěch. Jeho projev a styl mi spíše připomíná nezletilé blogery, které zaplňují youtube videi věcmi, co jim koupili jejich rodiče. Samotné "první dojmy" pana Pospíšila jsou na úplně jiné úrovni, než-li tahle 3:42 minutová rychlokvaška p ana Vojtěcha. Fakt je mi to líto, protože jsem se na tuhle recenzi moc těšil.
Martin Kotlan
Martin Kotlan
Prosím, ať už pan Vojtěch natáčí jen své hry ... tady u těchto recenzí se máme dozvědět autorovy dojmy, zkušenosti atd. a ne, že si tablet vybalím z krabice a recenzuji. Tohle vše bych si klidně mohl přečíst ve specifikacích.
Ondra
"Pokud se rozhodnete používat základní vestavěný emailový klient, tak se musíte smířit s několika věcmi. Při psaní nového emailu už nemůžete přiložit žádné obrázky" toto jde, stačí přiložit prst na text a zadat vložit obrázek/video

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze