Alcatel One Touch X´Pop
recenze

Alcatel One Touch X´Pop

Klopýtající novinka
33

Na náš trh postupně přicházejí Alcately představené v letošním roce. Mezi prvními je i model One Touch X´Pop, nejvyšší zástupce řady Pop, který však se svou cenou útočí především na telefony střední třídy s cenou kolem 5 000 Kč. Nabízí velký displej, podporu dvou SIM karet, ale naproti tomu jen Android 4.0 či slabší fotoaparát.

Alcatel se v druhé polovině loňského roku znovunavrátil na náš trh a prozatím se zdá, že se hodlá zdržet. Uvedené modely se uchytily, zaujaly především příznivou cenou a možností využívat dvě SIM karty. V tomto duchu chce Alcatel i nadále pokračovat a postupně rozšířit portfolio. Nicméně dnes testovaná novinka, model One Touch X´Pop, se nachází stále ve střední třídě, kterou se pokusí rozvířit zajímavou výbavou a vcelku příznivou cenou. Za necelých pět tisíc korun získáte smartphone s velkým displejem, dvoujádrovým procesorem, sloty na dvě SIM karty a Androidem 4.0. Podaří se Alcatelu navázat na předešlé úspěchy z loňské modelové řady?

Alcatel One Touch X´Pop - oficiální fotografie

Technické parametry Alcatel OneTouch X'Pop

Kompletní specifikace
Konstrukce131 × 68 × 10,9 mm, 139 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetMediatek MT6577, CPU: 2×1 GHz, GPU: PowerVR SGX531
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2013, 4 990 Kč

Obsah balení

Prodejní krabice neobsahuje nic překvapivého. Kromě samotného telefonu najdete v jejím obsahu základní pecková sluchátka, USB kabel s micro USB konektorem a také samozřejmě koncovku nabíječky, která je na dnešní poměry poměrně velká.

Obsah balení

Design a konstrukce

Vzhled u telefonů Alcatel mnohdy nehraje velkou roli a výrobce si s ním hlavu neláme. Model One Touch X´Pop můžeme použít za ukázkový příklad. Především v naší černé, testované variantě vypadá velmi nudně. Řeč je zejména o čelní straně, kde se přídavné jméno zajímavý může pojit snad jen s provedením reproduktoru nad displejem. Výrobce dále vsadil spíše na hranatější vzhled, rohy však decentně zaoblil. Posléze zjistíte, že hranatější je pouze čelní strana, boky a záda jsou již zaoblené, což kvitujeme. Mobil lépe padne do dlaně.

Čelní strana není nijak zajímavá

S držením souvisí samozřejmě také rozměry. Ty činí 131 milimetrů na výšku, 68 milimetrů na šířku a tloušťka je 10,9 milimetrů. Hmotnost se zastavila na solidních 139 gramech.

Oživujícím prvkem se snaží být také lesklá linka po celém obvodu, která více vyniká v oblasti pod displejem, kde je přechod k zadní straně více zkosen. Po bocích najdeme klasické prvky. Na spodní straně jde o micro USB konektor. Druhý konektor, 3,5 mm jack, je na straně horní, přičemž levý bok je zcela holý. Na horní straně je také odemykací klávesa. Umístění je velmi nešťastné, tlačítko se obtížně nahmatává a ukazováček pravé ruky je nutné natahovat. Pravý bok už skrývá jen klávesa pro regulaci hlasitosti.

Umístění odemykací klávesy není ideální

Zadní strana je z plastového materiálu, ostatně jako celý telefon, který je však doplněn o vcelku příjemnou povrchovou úpravu. Ani ta však nebrání tomu, že telefon v ruce klouže. Na zadní straně opět zaujme stříbrný průduch reproduktoru a také až nezvykle vystouplý fotoaparát. Naštěstí samotné krycí sklíčko je zapuštěno a k poškrábání by nemělo docházet.

Žádných výtek nemám ke konstrukčnímu zpracování. Alcatel je pevný jako kámen, vše pěkně lícuje a nic nevrže. Platí to i pro zadní, odnímatelný kryt.

Baterie a výdrž

Alcatel tento model osadil Li-Ion akumulátorem s kapacitou 1800 mAh, což s ohledem na použitý procesor a velikost displeje není mnoho. Při středně náročném používání, kdy budete mít zapnutou synchronizaci e-mailů, strávíte hodinu na internetu, hodinu poslechem hudby, jas necháte regulovat automaticky, provoláte 15 minut a pošlete 10 SMS, se připravte na nabíjení každý pozdní večer. Výdrž se tedy pohybuje okolo 12-14 hodin, přičemž poté se kapacita baterie pohybuje okolo 25 %. Na dvoudenní výdrž se samozřejmě dostanete, avšak budete muset citelně omezit využívání internetu.

Provedli jsme také náš standardizovaný test výdrž, kdy telefon streamoval video v kvalitě 720p do dodávaných sluchátek s hlasitostí na 50 %, jas displeje byl rovněž na 50 % a aktualizace byly potlačeny. Výsledkem byla výdrž 4 hodiny a 40 minut. Podobně vybavený Huawei Ascend G510 dosáhl o 46 minut lepšího času.

Nabití telefonu z kapacity 2%, kdy dojde k vypnutí, na 80 % trvá poměrně dlouho. Počkáte si 2 hodiny a 26 minut. K úplnému nabití Alcatel potřebuje 2 hodiny a 47 minut.

Zvuk

Zvukový výstup do hlasitého reproduktoru Alcatelu One Touch X´Pop patří v dané třídě k lepšímu průměru. Zvuk je čistý, ale málo dynamický a spíše evokuje plechový dojem. Alespoň je dostatečně hlasitý. Podobně lze hodnotit i výstup do sluchátek, avšak nikoliv s dodávaným sluchátky, které používat nedoporučuji. Postačí připojit velmi obyčejné pecky Koss a dočkáte se mnohem lepšího zážitku. Jen pozor na maximální hlasitost, kdy dochází ke zkreslení zvuku.

Displej

Jedním z lákadel tohoto Alcatelu bude také kapacitní, dotykový displej. Především kvůli úhlopříčce, která dosáhl 4,5 palců. Rozlišení je pak víceméně dostatečných 960 x 540 pixelů, obraz je dostatečně jemný a jednotlivé pixely objevíte až při opravdu detailním zkoumání. Typově se jedná o běžný TFT TN displej, nicméně pozorovací úhly jsou velmi dobré. Horší je to čitelností venku, kdy druhá roka coby stínítko přijde vhod.

Displej je vcelku povedený

Hardware

Po stránce hardwaru vás novinka příliš nepotěší. Dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz sice vypadá zdánlivě dobře, ale typově se jedná o MediaTek MT6577, což je už poměrně zastaralý procesor, který je zbytečně náročný na baterii. Vše pak zcela dokoná pouze 512 MB RAM, ze kterých pro vás zbývá jen okolo 120 MB RAM. Například starší Alcatel OT-997D na tom byl lépe, nabídl dvojnásobnou operační paměť. Níže se můžete podívat, jak si X´Pop stojí v benchmark testech.

Benchmark testy

Uživatelské prostředí

Alcatel i v letošním použil již poměrně zastaralý Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který ponechal v takřka čisté podobě, upravil si jen například ikonky k obrazu svému. Samotné prostředí je tedy takřka shodné, jako na starších modelech.

Odemykací obrazovka je přebraná z čistého Androidu. Vidíte velké hodiny, tapetu, datum a tahem prstu doprava telefon odemknete, tahem doleva se dostanete rovnou do fotoaparátu. Bez odemčení je aktivní také výsuvná lišta. Rychle tak vyřídíte zmeškané události.

Pohotovostních obrazovek je pět a tento počet je neměnný. Lehce rovněž zamrzí, že obrazovky nejsou průchozí a nelze se tudíž rychle dostat z poslední obrazovky na první. Styl obrazovek je opět velmi podobný čistému Androidu. Na každé je například napevno umístěn widget s vyhledáváním Google. Na zbylé místo si můžete přidávat zástupce aplikací či widgety, kterých je k dispozici téměř 30. Ve spodní části displeje je vstup do menu, který je z každé strany obklopen dvěma ikonami. Ty si můžete sami zvolit. Snadno lze také vytvářet složky. Stačí jen přetáhnout jednu ikonku na druhou a poté již složku jen nějak pojmenovat.

Odemykací obrazovka a pohotovostní displeje

Alcatel tentokrát upustil od softwarových tlačítek a tak je displej vždy celý k dispozici. Jednoznačným plusem celého prostředí je schopnost pracovat kompletně v landscape módu. Překlopení pohotovostních obrazovek je dnes velkou vzácností, u Alcatelu samozřejmost. Nemusím se asi rozepisovat, jak praktická tato vymoženost je.

Podoba notifikační lišty je příkladná. Vsází na průhlednost v místech, kde nic není. Jednotlivá upozornění můžete tahem prstu umazávat. Lze je samozřejmě smazat i všechna naráz. Nechybí tlačítko pro rychlý přístup do nastavení a v samotné horní části je panel, kde například rychle nastavíte jas, zmíněné automatické otáčení, bezdrátové funkce nebo si změníte profil. O těch se ještě rozepíši později.

K naposledy spuštěným aplikacím se dostanete pomocí třetího senzorového tlačítka. Podoba je shodná s čistým Androidem. Zobrazen je náhled aplikace a její jméno, přičemž je vše řazeno vertikálně. Tahem prstu můžete seznam promazávat. Pokud zmíněné tlačítko podržíte déle, získáte funkci dřívějšího tlačítka menu.

Seznam aplikací je orientován horizontálně a sestaven v matici 4x4 ikonky. To je v podstatě vše, co lze o menu říci. Položky nelze nijak třídit, přesouvat a podobně. To je docela škoda, při větším počtu aplikací trvá nalezení položky déle, ačkoliv je vše řazeno abecedně.

V této kapitole nemohu nezmínit také řádnou porci přidaných aplikací od Alcatelu. antivirus od AVG nebo praktické poznámky Evernote. Hodit se může také Barcode Scanner pro snímání čárových a QR kódů. Pod položkou Cloud Backup se skrývá centrum zálohy. Velmi snadno si můžete zálohovat kompletní obsah telefonu, fotky, videa, hudbu, kalendář, protokoly volání i SMS zprávy. Zálohu můžete provézt na paměťovou kartu nebo na cloudová úložiště Box.net či Dropbox. Zálohování si rovněž můžete plánovat.

Vše lze překlopit na šířku

Pokud jsem starší Alcately chválil za optimalizaci prostředí, představuje One Touch X´Pop přesný opak. Celé prostředí je spíše zasekané, mnohdy telefon vůbec nezareaguje na váš povel, nebo v horším případě provede jiný úkon. Na testování jsme měli k dispozici dva kusy a tento problém vykazovaly oba. Řešením by byla aktualizace softwaru, je však otázkou, zda se ji u nás dočkáme.

Fotoaparát

Integrovaný fotoaparát dostal do vínku 5megapixelové rozlišení, automatické ostření a LED diodu. Prostředí je jednoduché a působí vcelku zastarale. Po ruce máte rychlé nastavené bílé, scén, HDR a barevných režimů. V hlubším nastavení se nachází určení polohy, zvuk uzávěrky, expozice, samospoušť, ostrost, odstín, sytost, jas, kontrast, ISO a eliminace pruhů. Nastavení je tedy opravdu obsáhlé. Výsledné snímky jsou barevně věrné, o něco horší je to ovšem s ostrostí, která značně pokulhává i za denního světla. Počítejte tedy spíše s tím, že fotoaparát v tomto modelu slouží jako doplněk pro pořízení momentek. Poměrně slušně si vždy vyfotíte například text, makro nečiní problém.

Ukázkové fotografie

Ukázkové snímky

Záznam videa je umožněn až v kvalitě 720p s plynulostí 30 snímků za vteřinu. U videa naopak výtky nemám, kontinuální ostření funguje rychle a spolehlivě, obraz je ostrý, barvy věrné. V rámci své třídy je Alcatel nadprůměrný. Výčet zakončuje čelní kamerka s VGA rozlišením.

Alcatel One Touch X´Pop (testovací video) – 720p, exteriér

Mutlimediální funkce

V této části recenze začnu zcela obligátně hudebním přehrávačem, který je zastoupen hned dvakrát. Aplikace Hudba Play pochází přímo od Googlu, aplikaci Hudba přidal Alcatel. Hudba nabízí dělení na interprety, alba, skladby a vámi vytvořené seznamy stop. Při přehrávání vidíte náhled alba, ovládací prvky, časovou osu a snadno spustíte náhodné či opakované přehrávání skladeb. Nechybí ani poměrně pokročilý ekvalizér, kde si můžete volit i efekt 3D a vytvářet vlastní profil.

Aplikace Hudba Play nabízí podobné třídění, jen přidává navíc selekci dle žánrů. Při přehrávání opět vidíte cover alba, ovládací prvky i časovou osu. V nastavení opět objevíte pokročilý ekvalizér, který si můžete dle libosti upravovat. Až vás hudba omrzí, můžete naladit rádio. K dispozici je klasické FM rádio s RDS nebo aplikace One Touch Radio sdružující internetová rádia, mezi kterými najdete i mnoho českých.

Video přehrávač se dočkal samostatné ikonky v menu a patří mezi ty středně schopné. Podporuje formát AVI i kodeky DivX a Xvid. Přehrát si v tomto formátu můžete i videa v kvalitě 1080p. Zapomenout musíte na formát MKV a One Touch X´Pop si rovněž neporadí s externími titulky.

Vaše fotografie a obrázky jsou sdruženy v Galerii. K dispozici je možnost otáčet snímky a základní ořez. S obrázky souvisí také aplikace PicSay. K čemu slouží? K fotografiím můžete přidávat různé popisky nebo bublinky s popisky, čímž lze vytvářet například komiksové příběhy.

V telefonu najdete také dvě hry, jde o Little Big City a Shark Dash. Další si samozřejmě můžete stáhnout, interní paměť nabízí prostor o velikosti 1,39 GB. Pokud to aplikace dovoluje, lze ji přesunout na paměťovou kartu.

Telefonní funkce a Dual SIM

Příbuznost k čistému Androidu se částečně podepsala na telefonním seznamu, jehož provázanost se sociálními sítěmi není na zcela špičkové úrovni. Ale popořadě. Položka telefon vás zavede do číselníku, v jehož další záložce najdete i protokol volání. Ten si lze dále třídit na volaná čísla, zmeškaná či přijatá volání. Do telefonního seznamu vás zavede položka Lidé. Ta je dělena na skupiny, kontakty a oblíbené kontakty. Kontakty jsou řazeny dle jméno nebo příjmení. Mohou být obohaceny obrázkem. Kontakt je provázán s Google účtem, ihned vidíte, zda je dotyčný online. Přidávat můžete několik čísel, adres i elektronických adres.

Seznam kontaktů

Příchozí hovor obsloužíte různými tahy prstu. Doprava hovor přijmete, doleva odmítnete, tahem nahoru napíšete volanému například omluvnou SMS zprávu. Pokud vás ani jedna možnost neuspokojí, lze stisknout klávesu hlasitost dolů a alespoň vypnout vyzvánění.

Nevídanou, avšak běžnou věcí jsou u Alcatelu vyzváněcí profily. V základu jsou připraveny profily Obecné, tichý, schůzka a venku. Není problém si vytvořit několik dalších a přesně si v nich definovat hlasitost na volání, zprávy, e-maily a podobně. Profily se nachází v položce nastavení, lze je ale rychle měnit i přes informační lištu.

Dostávám se k funkci dual SIM, která je trumfech všech androidích Alcatelů na našem trhu. One Touch X´Pop dokáže být na příjmu s oběma SIM kartami. Ty jsou mimochodem typu mini SIM, tedy dnes stále nejběžnější. Vždy si vyberete hlavní SIM kartu, která zároveň bude moci fungovat v 3G. Klidně si tak můžete jako hlavní nastavit kartu z druhého slotu. Když jsem nakousl sloty, jejich umístění moc praktické není. Cesta k oběma vede přes vyjmutí baterie. Pokud tedy často SIM karty měníte, budete Alcatel proklínat.

Sloty na SIM karty jsou nad sebou

Ve správci SIM karet, který se nachází v nastavení, si zvolíte, zda má nějaká SIM karta například primárně sloužit k hovorům, datům, SMS zprávám či video hovorům. Nebo si nezvolíte nic a telefon se vás vždy zeptá. Je to na vás. Pokud například z jedné SIM karty právě telefonujete, na druhou se vám nikdo nedovolá. Ohlásí se mu vaše nedostupnost a po chvíli přijde SMS o zmeškaném volání. Pokud na jedné SIM kartě stahujete data, jste dostupní i na druhé. V momentě příchozí hovoru se načítání stránky přeruší a po skončení hovoru naváže automaticky tam, kde se zastavilo. Kvalita hovorů z obou SIM karet je na stejné úrovni, na čemž se shodlo více lidí nezávisle na sobě. Nestěžovala si ani protější strana. Zvuk je čistý, srozumitelný, žádný šum.

Zprávy

Stejně jako hudební přehrávač je i klávesnice v Alcatelu One Touch X´Pop k dispozici ve dvou variantách. První je klasická Android klávesnice, která je vcelku pohodlná, nabízí rychlé psaní čísel a po ruce je i často používaná tečka. Nechybí ani hmatová odezva. Alternativu představuje klávesnice TouchPal, která přináší například psaní pomocí metody Swype, což znamená, že po klávesnici, respektive písmenkách ze slova pouze přejíždíte prstem a telefon odhaduje, co jste chtěli napsat.

Textové a multimediální zprávy jsou sdruženy pod položkou zprávy. Při vytváření vidíte od začátku počet napsaných znaků i zpráv, do kterých se vámi napsaný text rozdělí. Psaní si lze urychlit použitím tzv. rychlých textů, v jejichž nabídce se nachází například zpráva „Kde jsi?“ nebo „Zavolám brzy“. Zapnout lze doručenku a nastavit mazání zpráv po dosažení vámi zvoleného limitu.

Vaší elektronickou poštu obstarávají aplikace E-mail a Gmail. U obou máte možnost rychlého nastavení, pokud máte účet u Googlu či Yahoo. Ostatní je nutné nastavit ručně. Na Gmailu vám zprávy chodí okamžitě, jakmile dorazí na server, v případě druhé aplikace si můžete frekvenci kontroly nastavit dle libosti. Sociální sítě zastupují aplikace Facebook, Google+ a Twitter. K chatování slouží GTalk, který je však právě nahrazován novou aplikací Google Hangouts.

Gmail

Organizační funkce a GPS

Kalendář zůstal stejný jako v čistém Androidu 4.0, což je poměrně škoda. Velký displej není vhodně využit a při měsíčním náhledu vidíte na celém displeji jen všechny dny s barevným odlišením událostí, které na dny máte. Konkrétní informace však nezjistíte. Zlepšení nepřináší ani týdenní náhled, ve kterém vidíte z události první čtyři písmena, která toho mnohdy moc neřeknou. Doporučuji tedy používat převážně denní náhled nebo ještě lépe agendu. Při tvorbě nové události si vybíráte druh kalendáře. Pokud nepotřebujete událost sdílet se světem, stačí vybrat lokální kalendář v telefonu. Dále přidávat samozřejmě název, místo, čas a případné včasné upozornění.

Kalendář

V další výbavě figuruje například již zmíněná aplikace Evernote, základní kalkulačka, další poznámky, správce souborů a svítilna. Nechybí ani základní verze aplikace OfficeSuite 6 pro čtení kancelářských dokumentů.

S GPS se pojí aplikace Mapy a Google Navigace, která dokáže části map stahgovat do paměti a posléze je využívat offline. Spíše však počítejte s nutností internetu. Fixace satelitů je na tomto modelu opravdu velmi pomalá a ani s asistencí internetu jsem se během pěti minut nedočkal určení mé polohy. Nedošlo dokonce ani k částečnému určení pomocí vysílačů mobilního signálu. Většinou je nutné GPS restartovat, případě restartovat celý telefon, abyste se dočkali zjištění vaší polohy. To se Alcatelu příliš nepovedlo.

Datové funkce a internet

Datové funkce představují slušný základ. Nechybí samozřejmě GPRS, EDGE, ale také rychlejší HSDPA s maximální rychlostí 7,2 Mbps a HSUPA s odesíláním rychlostí až 5,76 Mbps. Využít můžete také Wi-Fi se standardy b/g/n a Wi-Fi Direct. Technologie NFC chybí, což poměrně zamrzí. Stačit vám bude muset třeba Bluetooth 4.0. Lehce jsem postrádal přítomnost USB OTG, nelze tedy připojit flashku či myš.

Internetový prohlížeč

Na internet se můžete podívat přes klasický Android prohlížeč nebo přes Chrome, který je nativně nainstalován. Standardní prohlížeč si poradí s Flashem 11, zapamatuje si vaše heslo, lze v něm měnit velikost písma nebo si vždy vyžádat verzi stránek pro stolní počítače. Mínusem je fakt, že jsou neustále vidět tlačítka na displeji a ukrajují tak cenný prostor. Alespoň jde schovat informační lišta.

Závěrečné zhodnocení a konkurence

Alcatel One Touch X´Pop příliš dobrý dojem nezanechal. Nudný design je subjektivní záležitostí a kvalitní zpracování nemůže nepotěšit. Bez povšimnutí by mohl zůstat i spíše průměrný zvuk a lehce podprůměrná výdrž, však dnes již bohužel nejde o nic neobvyklého. Co však novinku doslova sráží, je katastrofická optimalizace. Trhané animace, sekání při běžných úkonech a mnohdy provedení zcela jiné operace, než o jakou jste svým dotykem žádali.

Celé je to zvláštní o to více, že je použit Android 4.0, tedy tentýž, který jsme viděli před pár měsíci na starších modelech, kde fungoval velmi dobře. Tento problém by sice krásně vyřešila jedna větší aktualizace, jenže k těm se Alcatel, alespoň na našem trhu, spíše nemá.

Chválit však lze displej, je velký i poměrně kvalitní. Jen ta čitelnost venku… Stejně tak si vyzdvihnutí zaslouží podpora dvou SIM karet i kvalitně zpracovaný správce jejich fungování. Fotoaparát pak podává spíše slabší výkony, ale to bychom telefonu ještě možná odpustili.

Nyní nastal čas si prozradit cenu. Tu Alcatel nastavil na 4 990 Kč, což by bylo velice slušné, kdyby Alcatel vše co nabízí, dobře uměl. Jenže neumí. Navíc na něj z vlastní stáje útočí bývalá vlajková loď českého trhu, model One Touch 997D, který se liší v podstatě jen nepatrně menším displejem. Jinak nabízí lepší fotoaparát, mnohem lépe optimalizované prostředí a subjektivně bych řekl i hezčí design.

Největší konkurent je z vlastní stáje: Alcatel One Touch 997D

Konkurenci představuje také Huawei Ascend G510, respektive G600. Oba nabízejí stejně velký displej, novější Android a především optimalizované prostředí. Vážným konkurentem může být také Prestigio PAP 4500 Duo, který rovněž nabízí 4,5palcový displej a také podporu dvou SIM karet. Vychází sice o něco dráž, avšak odmění se optimalizovanějším prostředím.

Další konkurence: Huawei Ascend G510, Ascend G600 a Prestigio PAP 4500 Duo

Sečteno a podtrženo, řada Pop od Alcatelu si svou premiérou v podobě modelu X´Pop příliš dobré renomé neudělala. Pokud Alcatel nevydá opravný software, neshledávám mnoho důvodů ke koupi tohoto modelu.

alcatel-onetouch-xpop
Klady
  • vyzváněcí profily
  • bohatá softwarová nabídka
  • podpora dvou SIM karet
  • velký a poměrně kvalitní displej
Zápory
  • špatné umístění odemykací klávesy
  • chybí NFC
  • podprůměrný fotoaparát
  • velmi špatně optimalizované prostředí
  • Android 4.0
Diskuze ke článku
kotlik
zajímavé ... já se například z poslední plochy na poslední dostanu poměrně snadno :)
Joke
Ten kdo to psal působí trochu naštvaně samá kritika takřka žádné klady chápu že telefon není žádná velká sláva, ale klady tu určitě jsou :DD
Excel78
Musím říct že se mi také zdá poněkud divné že Xpop pracuje pomalu, zvláště když ot 997 nebo ot 992 takový problém nemají. Čekat nějakou aktualizaci na českou lokalizaci je taky celkem utopie protože vyjde jednou za rok.Já vlastně ani nechápu jak si Alcatel ten návrat představuje ?
FCST
ani ja tomu nerozumiem...kusky ktore su na rewiew videach na YouTube slapu bez najmensieho zaseku a zavahania...sklamanie pre mna o to vacsie lebo tento model som chcel zakupit a cakal som len na tuto recenziu...ozaj divocina od Alcatelu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze