Alabama Bones
recenze

Alabama Bones

Jednodušší bratr Indiana Jonese

Láká vás představa bohatství, které se ukrývá v tajemných a hlubokých kobkách či zapomenutých chrámech? Alabama Bones je nevlastním příbuzným nejakčnějšího archeologa všech dob – Indiana Jonese. A na telefonu se hraje vážně dobře.

Tajemné kobky plné nebezpečí stále neztratily od dob vstupu Indiana Jonese na filmové plátno své kouzlo. Hra Alabama Bones toho využívá nejen podobně znějícím názvem, ale hlavně našponovanou atmosférou plnou nástrah.

Alabama Bones – videorecenze

Hra velmi chytře kombinuje tradiční prvky plošinovek s moderními postřehovkami. To znamená, že máte hru, ve které se běhá, skáče i bojuje s nepřáteli, dále také páky spouští všemožné mechanismy, nechybí různé druhy překážek a občas dojde i na skluz či zhoupnutí na laně, ale k ovládání vám stačí jediný prst.

Ohromně důležitý je postřeh. Kdybyste pro všechny zmíněné akce potřebovali speciální tlačítko, asi se v tom nevyznáte. Hra je tak rozesela po celé mapě. Jakmile se nějakého dotknete, klepnutím na displej využijete danou akci. Těsně před srázem tak typicky najdete skok nebo chycení se lana. Když klepnete o chvíli dříve či později, akce se neprovede a vy většinou skončíte napíchnutí na bodláky či rozlámaní na dně propasti.

To by však bylo poměrně málo a hra skrývá v rukávu ještě jeden aspekt. V některých úrovních se snažíte všechna tlačítka správně trefit v rychlém sledu za sebou, avšak jindy musíte více přemýšlet a některé pozice nevyužít. Hra navíc často řeší, ze kterého směru běžíte. Nechcete přeci vylézt po žebříku a hned se nabodnout – nejprve se musíte někde otočit. Obtížnost postupně roste a v tomto ohledu mě hra vážně bavila.

Při delším hraní si uvědomíte, že se úrovně dost často opakují a občasná změna prostředí je čistě kosmetická. Titul se tak vyloženě hodí na hraní v krátkých dávkách.

Jediným free-to-play prvkem je reklama, která vyskakuje po smrti. Většinou jsem se nebál, že bych to pokazil a musel začít úroveň znovu, ale že na mě zase vyskočí nějaká hlučná a otravná ukázka. To se paradoxně stalo dobrou motivací, proč se vážně snažit.


Stáhnout Alabama Bones

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
75%
Klady
  • jednoduché ovládání
  • postřehové i přemýšlivé
  • rostoucí obtížnost
Zápory
  • rychle se ohraje
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze