Acer Liquid Z500
recenze

Acer Liquid Z500

Elegance za dobrý peníz
7

Acer Liquid, který se ukázal na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně, nyní doputoval i k nám do redakce. Hlavní slovo zde bude hrát vzhled a také cenovka, jelikož za částku okolo 4 000 Kč většinou nenarazíme na elegantní design, povedený HD displej či zajímavost v podobě tlačítka na zádech. Příznivá cena si však vyžádala i několik kompromisů, jako je pomalejší prostředí či absence NFC.

V této cenové kategorii se výrobci obecně zabývají hlavně funkční výbavou svých telefonů, aby nabídli co nejlepší parametry za co nejvýhodnější částku. Naopak vzhled, jakožto reprezentativní prvek, je mnohdy opomíjen. Acer však ví, že každého těší vlastnit něco elegantního a nevšedního, zaoblený kvádr má přece každý. A aby tento pocit poskytl co možná největšímu spektru zákazníků, představil model Liquid Z500, tedy cenově dostupný model, který se soustředí právě na vzhled. Najdeme tu také příjemnosti v podobě reproduktoru směřujícího dopředu či užitečného tlačítka AcerRAPID. I tento kousek se však nevyvaroval některým nedostatkům, které odhalíme v průběhu recenze.

Obsah balení

  • USB kabel
  • zástrčka do zásuvky
  • pecková sluchátka
  • úvodní příručky
Krabička a její obsah

Technické parametry Acer Liquid Z500

Kompletní specifikace
Konstrukce145,9 × 73 × 8,7 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:29 hodin
Dostupnostzáří 2014, 4 000 Kč

Acer Liquid Z500 – videopohled

Design a konstrukce: štíhlý krasavec

Vzhledově je telefon zajímavý ze všech stran. Na přední straně zaujme dvojice reproduktorů, které se táhnou po celé šířce modelu. Ovšem pozor, hlasitý reproduktor je pouze jeden! Druhý je pouze klasické sluchátko. Většinu prostoru si samozřejmě vyhradil 5palcový displej, avšak zde narážíme na jediný, avšak poměrně mrzutý nedodělek. Nejde ale o displej, nýbrž o místo pod ním, které je opravdu obrovské a naprosto nevyužité. Jednoduše je to více než centimetr široký černý pruh, který zbytečně ubírá na kompaktnosti zařízení. Zpočátku jsem se domníval, že se zde budou vyskytovat senzorová tlačítka, jenže tomu tak není. Na druhou stranu výškou 145,9 mm příliš nevybočuje a výrobce přeci jen musí někam součástky „nacpat“. Mohl to ale vyřešit lépe. Jinak už ale ke vzhledu a ergonomii výtky nemám. Na šířku měří 73 mm a v pase má příjemných 8,7 mm. S hmotností 155 gramů se sice nevrhá do boje o lehkou váhu, nejde však o výrazný nedostatek.

S designem si výrobce pohrál

Nad displejem najdeme klasicky sadu čidel, notifikační LED diodu a přední kamerku pro videohovory. Co si ale zaslouží pozornost je úprava zadního krytu, ten je sice plastový, výrobce si však dal záležet na vzoru a subjektivně se mi výsledek velmi zamlouvá. Díky matnému provedení navíc příliš nevyklouzává z ruky. Překvapí nás (a později i potěší) také počet prvků na zadní straně. Kromě vystupující čočky fotoaparátu a přisvětlovací LED diody tu totiž najdeme poněkud neobvyklé tlačítko, a tím je AcerRAPID. Toto tlačítko už samozřejmě znáte z dalších modelů značky Acer, kromě LG už ale žádný jiný výrobce tuto funkcionalitu nenabízí. O jeho funkcích si povíme v sekci Prostředí a software. Pod krytem se úspěšně skrývá baterie, která je uživatelsky nevyměnitelná. K čemu se však už dostaneme je trojice slotů, jeden pro paměťové karty a dva pro microSIM karty.

Vzorování zadního krytu je zdařilé

Po hranách se táhne lesklá plastová lišta, která při pohledu z boku evokuje mírné zakřivení telefonu, navíc dodává punc elegance. Na pravém boku se umístila tlačítka pro regulaci hlasitosti, která se pohodlně tisknou. Bohužel však vypínací tlačítko najdeme až na horní straně, nepříjemnému přehmatávání se tak nevyhnete. Už dopředu však prozradím, že to pocítíte pouze u zamykání, k odemknutí zařízení totiž můžete využít ono tlačítko na zádech. Vedle vypínacího tlačítka se umístil 3,5mm jack konektor. Nabíjecí konektor si potom své místo našel na spodní straně.

Telefon vypadá lehce zakřiveně

Celkově je konstrukce velmi povedená, nikde nic nevrže a díky zaobleným hranám se i příjemně drží. Pochválit určitě musím design, který se povedl a v dané cenové kategorii bude jen těžko hledat rivaly. Jedinou kaňkou na kráse je nevyužitý pruh pod displejem, který zbytečně přidává na rozměrech. Jinak však palec nahoru.

Displej: HD kvalitka

Displej disponuje úhlopříčkou rovných 5 palců a na něm panuje rozlišení 1280 × 720 pixelů. I když už jsme zhýčkaní ultra jemnými panely, tak tento kousek se nenechává zahanbit a s jemností 294 pixelů na palec se pořád jedná o dobrý zobrazovač a při běžné pozorovací vzdálenosti si rušivého rastru opravdu nevšimnete. Samotný panel je typu IPS a nabízí dobré pozorovací úhly a dostačující čitelnost na slunci. Jas si navíc můžete nechat na automatice. Displej kryje odolné sklíčko, o jehož typu se výrobce nezmiňuje, svou funkci však plní spolehlivě. Oleofobní vrstva také odvádí dobrou práci a čištěním displeje se příliš často zabývat nebudete.

Displej si zaslouží pochvalu

Intenzita notifikační LED diody je na dobré úrovni a při příchozí notifikaci vás upozorní zeleným blikáním. Je však vyhrazena pouze pro SMS zprávy či zprávy z messengeru, například zprávy Skype nebo e-maily s klidným svědomím ignoruje. Červeným svitem vás pak informuje v případě nabíjení či notifikace na Google+. Žádnou změnu barvy nebo jiných parametrů v nastavení nenajdete. Pokud se vrátíme k displeji jako takovému, tak se celkově jedná o povedený zobrazovač, který ostudu rozhodně neudělá.

Zvuk: jinak než se povídalo

Tato kapitola měla být jednou z hlavních, jelikož výrobce propagoval tento model jako hudební, s hlasitým a kvalitním reproduktorem. Skutečnost je však zpravidla jiná a jistému klamu neušel ani dnešní kousek. Hlasitý reproduktor je sice kvalitní a na občasný poslech hudby postačí, avšak jeho hlasitost mě mírně zklamala, jelikož je lehce pod průměrem, žádné ozvučení večírků tedy nečekejte. Výrobce však implementoval funkci DTS Studio Sound, která vám po aktivaci umožní měnit úroveň basů a výšek. Můžete si také vybrat z přednastavených profilů hudby, funguje tedy jako ekvalizér. Rozdíl je však opravdu patrný, není tedy problém si zvuk „dochutit“ dle libosti.

Vzhled funkce DTS Studio Sound

Pro poslech hudby je tu pochopitelně připraven také 3,5mm jack konektor, který zprostředkovává ještě lepší zvuk a s kvalitnějšími sluchátky už vám nebude nic scházet. Přiložená pecková sluchátka vám potom poslouží spíše jako nouzovka.

Baterie a výdrž: standardní nadílka

Uživatelsky nevyměnitelná baterie disponuje kapacitou 2 000 mAh a vzhledem k výbavě jde o průměrnou kapacitu. Celková výdrž potom záleží především na displeji, který je největším žroutem energie. Při neustále rozsvíceném panelu a vytěžování telefonu tedy počítejte maximálně s jedním dnem, který ani nemusí být celý. Naopak při střídmějším využití není problém dosáhnout i dvou dní.

Acer Liquid Z500

Provedli jsme také náš standardizovaný test výdrže, kdy telefon přes Wi-Fi streamoval HD video s jasem a zvukem ve sluchátkách nastaveným na 50 %. Video bylo přehráváno 4 hodiny a 42 minut a jedná se o celkem podprůměrný výsledek. Například Prestigio MultiPhone 8500 DUO vydržel 5hodin a 34 minut a Huawei Ascend G620s dokonce 7 hodin a 12 minut. Do 80 % se telefon nabije za 1 hodinu a 42 minut, plnou kapacitou vás potěší po 2 hodinách a 29 minutách.

Hardware: čínský střed

Pod kapotou najdeme čtyřjádrový procesor MediaTek 6582 taktovaný na 1,3 GHz a sekunduje mu 1 GB RAM, ze kterého zbývá po spuštění zhruba 545 MB. Grafickou část má na starost čip Mali-400 MP. Vnitřní paměť vám nabídne pouhé 4 GB a využít z něj bude možno jen 1,72 GB. Určitě tedy oceníte slot pro paměťové karty do velikosti 32 GB, na které jdou přesouvat i aplikace.

Benchmark testy: AnTuTu, Vellamo, 3D Mark a NenaMark 2

Herní výkon je dostačující a zahrajete si i pecky jako Asphalt 8 či Dead Trigger 2. Horší je to už s optimalizací prostředí, kde občas pocítíte zpomalení a setkáte se i s trhanými přechody.

Uživatelské prostředí: KitKat s tlačítkem na zádech

Prostředí zajišťuje Android ve verzi 4.4.2 KitKat a i když tu nenajdeme žádnou nadstavbu, oproti čistému Androidu je zde několik grafických úprav, především v menu nebo notifikační liště.

Vzhled prostředí

Ze zamykací obrazovky můžete rychle spustit čtveřici aplikací, které si sami zvolíte. Odemknutí telefonu lze provést libovolným tahem po displeji či potažením zámku. Notifikační lišta kromě zobrazování notifikací umožňuje rychlou manipulaci s funkcemi, které si také můžete libovolně upravit. Co se týče svižnosti samotného prostředí, tak zde telefon lehce pokulhává a prostor pro optimalizaci je tu ještě obrovský. Není to však něco, co by zabraňovalo použití telefonu a platí to především pro hektické používání. Při „normálním“ použití vám menší plynulost příliš ztrpčovat život nebude, i tak se však pochopitelně jedná o nedostatek.

Nastavení tlačítka AcerRAPID

Jednou ze zajímavostí je speciální tlačítko na zádech, tzv. AcerRAPID. To slouží hned k několika účelům. Pomocí něj můžete jednoduše odemknout telefon, nemusíte tedy přehmatávat na vypínací tlačítko a navíc se dostanete hned na hlavní obrazovku. V případě, že se nacházíte na hlavní obrazovce, tak při opětovném zmáčknutí se rychle dostanete do vámi určené aplikace. Pokud však tlačítko podržíte déle, automaticky se spustí fotoaparát a pomocí něj také můžete pořizovat fotografie. Nastavit si vaši oblíbenou aplikaci, případně zakázat spouštění fotoaparátu můžete provést v nastavení.

Předinstalované aplikace

Předinstalovaných aplikací zde najdete pěknou řádku. Kromě již tradičního kompletu od Googlu, který zahrnuje Gmail, Mapy, Hangouts, Hudbu nebo YouTube, tu narazíme také na aplikace přímo od Aceru. Výčtem to jsou Acer Extend, Acer SnapNote, AcerCloud, Dokumenty, Hudba, Jednoduché snímkování, LiveScreen a Vzdálené soubory. Ke spuštění všech těchto aplikací potom potřebujete účet Acer, neboli AcerID.

Fotoaparát: nic extra

Telefon dostal do vínku 8Mpx snímač, kterému nechybí přisvětlovací LED dioda nebo automatické ostření. Prostředí fotoaparátu je propracované, i když pro někoho možná až „přepracované“. Najdeme tu výběr hned z několika režimů, a sice HDR, panorama, zkrásnění obličeje, pohled z více úhlů, neboli vytvoření tzv. 3D fotografie, Bright Magic, který softwarově vyjasní scénu, nebo snímání prezentací. V nastavení nechybí vyvážení bílé, kompozice a hodnot ISO, stejně tak možnost zvolit si rozlišení, a to jak v širokoúhlém formátu, tak i ve čtvercovém, tedy v poměru 4:3. V poměru 16:9 ale bude maximální rozlišení pouze 6 Mpx. Zajímavostí je Oblíbený režim, tedy že si v nastavení zvolíte váš nejpoužívanější režim, a ten se zobrazí pod tlačítkem fotit, nebudete tedy muset pokaždé hledat v nastavení a můžete tak rychle vyfotit například panoramatickou scénu.

Prostředí fotoaparátu

Kvalita fotografií je na úrovni střední třídy, tedy žádné extra detaily a mnohdy se také setkáme se sléváním detailů. Díky clonovému číslu f/2.0 však na tom nejsou špatně snímky za nižšího osvětlení, opět ale chybí větší ostrost. Celkově se tedy jedná o obstojný zaznamenávač.

Testovací fotografie

Video dokáže natáčet v rozlišení 1 920 × 1 088 pixelů s 29 snímky za sekundu a nechybí kontinuální zaostřování. Pro jeho kvalitu platí to samé, co pro fotografie, tedy neoslní přílišnou kvalitou, na displeji telefonu však vypadá velmi dobře a to bude většině uživatelů postačovat.

Acer Liquid Z500 – testovací video, 1080p

Telefon také disponuje přední kamerkou s rozlišením 2 Mpx, která už dnes nikoho neoslní a jedná se tak o základní kamerku pro videohovory. Vcelku spolehlivě však poslouží i na oblíbené selfies i díky funkci zkrášlení tváře.

Přední kamerka: bez a se zkrášlovacím efektem

Multimediální funkce: zábava v HD

V této kapitole se neodehraje nic překvapivého, všechny funkce jsou totiž velmi podobné ostatním Android zařízením. K poslechu hudby využijete přímo Google aplikaci Hudba Play, kterou netřeba popisovat. K hudbě se však vztahuje ještě jedna aplikace, a to konkrétně Hudba od Aceru, která se po aktualizaci přejmenuje na abMusic. Ta vám po přihlášení pomocí AcerID umožní stahovat nebo nahrávat hudbu z osobního cloudu a navíc ji synchronizuje se všemi připojenými zařízeními. Můžete tedy využít i tuto alternativu.

Galerie vám tradičně umožní prohlížení vašich fotografií a nechybí i možnost úprav, můžete tedy přidat efekt nebo fotografii oříznout i orámečkovat. K prohlížení videí a sledování filmů využijete aplikaci Videa, kterou také známe z jiných Androidů. Telefon zvládá i různé formáty jako .mp4 nebo .avi. Většina uživatelů ale stejně sáhne po alternativním přehrávači z obchodu Google Play, a to zejména pro jejich hlubší nastavení nebo možnost externích titulků, kterou vestavený přehrávač postrádá. Stejně jako u hudby tu najdeme také Acer aplikaci abVideo. Ta se opět prováže s cloudovým úložištěm a umožní tak sledování videí z něj. Z dalších funkcí zmiňme FM rádio, které funguje až po připojení sluchátek a podporuje i funkci RDS.

Telefonování: na dvě SIM karty

U telefonování jako takového vás nečeká žádné překvapení, jelikož tu najdeme klasickou Android aplikaci, která funguje spolehlivě a nabízí známý seznam kontaktů, který se synchronizuje s Google účty, Facebookem nebo Skype kontakty. Stejně kvalitní je i samotný hovor, jelikož je reproduktor dostatečně hlasitý.

Nechybí ani u nás už poměrně rozšířená funkce podpory více SIM karet najednou. Do tohoto modelu se vejdou hned dvě, a to typu microSIM. Pokud vás tedy unavuje nosit kromě osobního telefonu také pracovní, může vás oslovit i tento kousek. Samozřejmostí je potom pohotovost obou SIM zároveň, stejně jako podpora 3G připojení.

Zprávy: stále spolehlivé

Základní funkce, kterou telefon plní bez problémů. K psaní využijete klasickou Android klávesnici, která podporuje také český slovník, na opravu a návrhy se tedy můžete spolehnout. Nabízí také možnost psaní tažením po klávesnici. Samotná aplikace Zprávy potom pochází z čistého Androidu a kromě napsání a přečtení SMS neposlouží už k ničemu, funguje však bez problémů.

Ke kontrole vašich e-mailů můžete použít hned dvě aplikace, nativní E-mail a dobře známý Gmail. Obě aplikace fungují na stejném principu a relativně nově i Gmail využijete nejen pro účty Google. Stejně jako ve zprávách zde nenarazíme na nějaké převratné funkce, vše prostě funguje jak má.

Organizační funkce: známá nadílka

V této kapitole se nesetkáme s žádným překvapením a telefon disponuje všemi funkcemi známými z ostatních Androidů. K psaní či prohlížení dokumentů využijete aplikaci Polaris Office 5 v plné verzi. Nechybí zde také budík, stopky či odpočet času. Pro zapomínavé nebo zaneprázdněné je tu připraven úkolovník a kalendář s možností propojení s účtem od Googlu. Najdeme zde i správce souborů nebo kalkulačku.

¨

GPS a navigace: ztracení nehrozí

Zařízení nechybí ani GPS modul s podporou A-GPS, který využijete jak pro navigaci, tak i pro sdílení polohy se svými přáteli například přes Facebook. Jako mapovou aplikaci zde máme klasické Mapy od Googlu, které fungují spolehlivě, stejně tak i samotná GPS. Zaměření polohy proběhne v rámci několika vteřin, pouze výjimečně to potrvá déle, a to zhruba půl minuty.

Datové funkce a konektivita: pouze klasika

U datových funkcí se setkáme s již zažitým standardem a nepočítejte tak s podporou LTE či NFC. V dané cenové kategorii se však ještě nejedná o zásadní nedostatek. Jinak ale disponuje Wi-Fi b/g/n nebo připojením v podobě EDGE, GPRS a HSPA+. Najdeme tu také Bluetooth v nízkoenergetické verzi 4.0. Výrobce bohužel neimplementoval funkci USB OTG, flash disk tedy nepřipojíte. K počítači se potom připojí jako Úložiště USB (Mass Storage), Zařízení pro média (MTP) nebo jako Fotoaparát (PTP).

Acer Liquid Z500

K surfování určitě potřebujete prohlížeč, který je zde zastoupen aplikací Google Chrome. Ten ani není třeba popisovat, zmínit lze pouze absenci technologie Flash. Při práci s ním jsem však byl spokojen, vše je totiž ukázkově svižné.

Závěr: design a cena hrají prim

Celkově se jedná o vzhledově povedené zařízení, které by mohlo ve střední kategorii zaujmout například dámy. Ti, co hledají reprezentativní kousek, a přitom nechtějí utratit příliš peněz, budou jistě o Aceru Liquid Z500 přemýšlet.

Nejde však jenom o vzhled a model boduje i na dalších frontách. Displej je kvalitní, vyšší rozlišení vám scházet nebude a za danou cenu se jedná o velmi dobrý zobrazovač. Dále tu máme reproduktor směřující dopředu, který sice neohromí svou hlasitostí, avšak kvalita podání je na dobré úrovni. Zajímavé a také užitečné je i zadní tlačítko AcerRAPID, které vám do jisté míry zpříjemní používání telefonu. Vhod přijde také druhý slot pro SIM kartu. Tato výbava je ale v kategorii plusů jen díky cenovce, která se pohybuje okolo 4 000 Kč a právě díky ní se dnešní model stává tolik atraktivním.

Acer Liquid Z500

Naopak z pohledu nedostatků je nepříjemným zklamáním nedotažené prostředí. Nemůže za to procesor, jelikož si díky němu zahrajete i náročnější hry, jde pouze o horší optimalizaci, kvůli které bohužel prostředí pokulhává. Nevyhnete se trhaným přechodům či pomalejšímu spouštění některých aplikací. Pokud však na telefon nebudete spěchat, těchto neduhů si příliš často nevšimnete. Limitující je také menší vnitřní paměť, slot pro paměťové karty ale naštěstí nechybí. Někdo by mohl za nedostatek považovat absenci NFC či LTE, v dané cenové kategorii však tyto funkce ještě tolik rozšířené nejsou a o nedostatek se tedy nejedná.

Celkově tak telefon můžeme rozhodně doporučit. I tak je však před koupí nutné porozhlédnout se i po konkurenci.

Konkurence

Nejvíce modelu zatopí Honor 3C. Ten se totiž prodává za podobnou částku a boduje především dvojnásobnou pamětí RAM nebo větším vnitřním úložištěm. Dostalo se také na větší baterii. Naopak prozatím zaostává verzí operačního systému Android, aktualizace by však měla dorazit na začátku příštího roku. Pro někoho je také důležitý vzhled, který v tomto případě není tolik originální.

Honor 3C

Pro fotografy by mohl být dobrou alternativou Gigabyte Mika M2, který disponuje 13Mpx čipem. Nabídne také větší úložný prostor či malinko vyšší takt procesoru. Vzhled modelu je však obyčejný a nevýhodou oproti Aceru je také o 300 Kč vyšší cenovka.

Gigabyte Mika M2

Pokud byste vyžadovali co nejlepší hardware za co nejlepší cenu, je dobré se podívat na Prestigio MultiPhone PAP7500. Ten se totiž prodává za zhruba 5 000 Kč a disponuje 5palcovým FullHD displejem, výkonnějším 1,5GHz procesorem, 2 GB RAM či 13Mpx fotoaparátem. Vhod určitě přijde větší vnitřní paměť, kdy si můžete vybrat mezi 16 a 32 GB, podpora paměťových karet však chybí, stejně jako druhý slot pro SIM kartu. Zamrzí především horší výdrž na baterii či už postarší Android.

Prestigio MultiPhone PAP7500

Naopak ty, co nemohou žít bez moderních technologií, určitě zaujme Vodafone Smart 4 Power. U tohoto kousku totiž narazíte jak na podporu LTE, tak i NFC, což je za cenu 4 377 Kč velmi příjemná kombinace. Potěší také dlouhá výdrží baterie, která disponuje kapacitou 3 000 mAh. Největším zabijákem je naopak pouze 2GB vnitřní paměť, paměťové karty ale naštěstí podporuje. Dalšími nedostatky jsou nižší rozlišení displeje či 5Mpx fotoaparát.

Vodafone Smart 4 Power

Dalším modelem s moderními funkcemi je Huawei Ascend G620s. Ten také disponuje podporou NFC a LTE, k tomu ještě přidává moderní 64bitový procesor či vyšší hodnotu úložného prostoru. Vše ale má svou cenu a Huawei pořídíte za zhruba 5 000 Kč.

Huawei Ascend G620s

Jako opravdový držák se jeví GoClever Insignia 500. V balení totiž kromě standardní baterie najdete také náhradní s obří kapacitou 4 000 mAh, takže víkend bez energie je v podstatě zaručen. V ostatních ohledech nabízí shodné parametry s Acer Liquid Z500, zamrzí však starší Android. Cena se potom pohybuje okolo 4 400 Kč.

GoClever Insignia 500

Jako posledního tu máme zástupce platformy Windows Phone, kterým je Prestigio MultiPhone 8500 DUO. Ten běží na systému Windows Phone 8.1 a nabízí podobné parametry, jako Acer. Odlišnosti jsou především ve větším úložném prostoru či naopak horším rozlišení natáčeného videa. Cena potom činí zhruba 3 900 Kč.

Prestigio MultiPhone 8500 DUO
acer-liquid-z500
Klady
  • vzhled
  • cena
  • displej
  • tlačítko AcerRAPID
  • reproduktor směřující dopředu
Zápory
  • pomalejší prostředí
  • hodnota vnitřní paměti
  • zbytečný prostor pod displejem
Diskuze ke článku
Meta
supr telefon, jak píšete - Jako opravdový držák se jeví GoClever Insignia 500. V balení totiž kromě standardní baterie najdete také náhradní s obří kapacitou 4 000 mAh, takže víkend bez energie je v podstatě zaručen. , Meta
Meta
čti pořádně bobe ....takže víkend BEZ ENERGIE je v podstatě zaručen. :-) :-) :-) Meta
xxx
neřešitelný problém u prasklého skla..prostě výměna nefunguje..můžete hned koupit nový kousek..
El Toro
To by mě zajímalo kde ti to vymění

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze